fbpx
powerbank test

Powerbank test: Disse 9 gir deg mest for pengene i 2022

En god powerbank kan være svært hendig for enhver som ikke ønsker å gå tom for strøm på mobilen. Men hvilken er egentlig den beste? Vi har sammenlignet markedets mest populære powerbanks og kom frem til at Andersson Powerbank fortjener tittelen som testvinner!

Den imponerte oss med sin kraftige kapasitet og gode fleksibilitet. Har du Andersson Powerbank kan du lade så mange som tre enheter samtidig, en egenskap som er perfekt om dere er flere på tur. Er du på jakt etter en allsidig powerbank, burde du gå for Bear Grylls Solar Powerbank. Den har både lommelykt, batteriindikator og solcellepanel. Vurderingen er basert på andre tester og spesifikasjoner. La oss ta en nærmere titt på vår utvalgte nødladere i vår powerbank test.

VÅRE favoritter

 • Meget praktisk størrelse
 • Veldig god kapasitet
 • Rask og enkel lading
SJEKK PRISEN →
 • Fantastisk kapasitet
 • Kan lade tre enheter samtidig
 • Hurtigladning
SJEKK PRISEN →
 • Veldig billig
 • Praktisk størrelse
 • Utstyrt med lommelykt og batteriindikator
SJEKK PRISEN →

Powerbank test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Andersson Powerbank
Både vår og flere andres forbrukersider sin favoritt. Ingen modeller er i nærheten når det kommer til ladetid, allsidighet og pris.
SJEKK PRISEN →
Zendure Supermini
En liten kraftpakke! Du finner ikke større kapasitet i en mindre pakke enn denne.
SJEKK PRISEN →
ON Powerbank
En powerbank som imponerer på grunn av sin svært vennlige pris og gode kapasitet. Denne har også en meget praktisk størrelse.
SJEKK PRISEN →
Bear Grylls Solar
Perfekt for naturelskeren! Den er utviklet av Bear Grylls og det er ingen som egner seg bedre til lange turer borte fra sivilisasjonen enn denne. Her kan du til og med lade powerbanken med solenergi.
SJEKK PRISEN →
Zendure SuperTank
Testens desidert kraftigste powerbank! Her kan du også lade så mange som fire enheter samtidig.
SJEKK PRISEN →
Andersson PRB
Testens beste budsjettvalg. Det skal godt gjøre å finne bedre powerbanks til denne prisen.
SJEKK PRISEN →
Verbatim
En meget praktisk og enkel ladeplate. Her unngår du kabelrot, og alt du trenger å gjøre er å legge enheten på platen for at den skal lades.
SJEKK PRISEN →
Jumpstarter
Kombinert powerbank og startkabel. Her får du en meget hjelpsom kombipakke for lengre bilturer. Den får liv i flatt bilbatteri på svært kort tid.
SJEKK PRISEN →
Andersson HW
En powerbank som også varmer hendene dine på kalde dager! Har du denne får du varme hender på et blunk, selv på de kaldeste vinterdager.
SJEKK PRISEN →

 

1. Andersson Powerbank — Best i test

SJEKK PRISEN →

Vår testvinner på grunn av sin kraftige kapasitet, hurtige lading og enorme fleksibilitet. Med denne kan du lade alt av mobiltelefoner, nettbrett og bærbare PCer. Vi er heller ikke de eneste som har Andersson Powerbank som testvinner. Nettsiden Tek.no kåret denne til best i test tilbake i 2019, der de skriver at ingen powerbanks er i nærheten av denne modellen.

Lad tre enheter samtidig

Strømbanken fra Andersson er perfekt å ha med på tur når du er sammen med venner, eller om du er på jobbreise og trenger å lade både mobil og datamaskin. Denne kan lade som mange som tre enheter samtidig noe som er svært praktisk.

Har du Andersson Powerbank trenger du aldri å bekymre deg for at enhetene dine går tom for strøm. Batteriet har også en strømstyrke på 3A, noe som gjør at du kan lade flere ganger på ett og samme batteri. Du slipper derfor å måtte lade powerbanken etter hver gang du har brukt den på mobilen din.

Lynrask ladetid

Utstyrt med en USB C-port, er du alltid sikret den raskeste ladetid av både enheten dine, og selve nødladeren. Porten er altså en output og input som gir deg kortere ventetid enn om du skulle ha brukt en micro USB.

Powerbanken har også en tydelig LED-skjerm som viser hvor mye batteri som er igjen. Du vil da alltid ha kontroll over powerbanken, og ha full oversikt når den selv trenger å lades.

Enestående kapasitet

Kapasiteten på batteriet er enestående og det er få powerbanks som kan måle seg med denne. I tillegg har den en svært gunstig prislapp, så du får rett og slett en fantastisk powerbank uten å måtte betale for mye.

Det eneste negative vi kan si om Andersson Powerbank er at den er større enn en mobiltelefon og at den derfor ta stor plass i lommen din. Men reiser du med en sekk eller ei veske, har det ganske liten betydning. Kort fortalt er det ingen powerbanks som kan måle seg med modellen fra Andersson.

Fordeler:

 • Fantastisk kapasitet
 • Kan lade tre enheter samtidig
 • Hurtigladning

Ulemper:

 • Er ganske stor

LES MER


2. Zendure Supermini — Beste kompakte

SJEKK PRISEN →

Du får ikke større kapasitet i en mindre pakke enn hva du får med Zendure Supermini. Med en bredde på åtte centimeter, høyde 2,6 centimeter og en vekt på 180 gram, så vil du ikke merke om du har plassert den i lommen. I tillegg kan den vise til en kraft på hele 10000 mAh noe som tilsvarer hele to til fem ladinger.

Rask og enkel lading

Det blir ikke enklere å lade enheten dine enn med Supermini. For det første kan den lades gjennom både en USB C og USB A-port, noe som gjør at du kan lade to enheter samtidig, pluss at ladingen skjer superraskt. En iPhone X bruker for eksempel kun 30 minutter å lade fra tomt til halvfullt.

Den gode styrken på 18 watt er også med på gi strøm til alle type enheter som nettbrett og datamaskiner. Denne er derfor perfekt om du har glemt strømkabelen til din bærbare pc og trenger litt ekstra strøm mens du arbeider.

Liten, praktisk størrelse

Der Zendure SuperTank er en stor og robust powerbank, er Supermini det stikk motsatte. Likevel kan Supermini vise til nesten like god batterikapasitet, samtidig som den er mye mer praktisk å ha med seg på kortere turer. Den tar liten plass, er lett, og vil fint passe på alle oppbevaringsplasser.

Vi mener derfor at dette er en veldig god investering. Du får ikke større kapasitet i en mindre beholder enn dette, samtidig som den kan lade flere enheter samtidig. Det eneste som du må tenke på er at prisen er ganske høy. Her må du betale opptil tusen kroner, noe vi mener er ganske mye for en powerbank.

Fordeler:

 • Meget praktisk størrelse
 • Veldig god kapasitet
 • Rask og enkel lading

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


3. ON Powerbank — Billig og bra

SJEKK PRISEN →

En superkompakt nødlader med god kapasitet og svært forbrukervennlig pris. Prisen på under hundre kroner er ikke det eneste vi liker med ON Powerbank. Den har også flere smarte funksjoner og en veldig gunstig størrelse.

Praktisk vekt og størrelse

Med mål på 75 x 32 x 20 millimeter og en vekt på 61 gram, er denne utrolig praktisk å ha med seg uansett hvor du er. Denne får god plass i lommen, og du vil nesten ikke merke at den er der. Er du på byen, vandrer i skogen eller på reisefot uten tilgang til strømuttak er denne helt ypperlig da den vil effektivt gi mobilen din litt ekstra strøm.

USB-inngangen bidrar også til at du kan lade powerbanken i både stikkontakt og alle enheter som har USB-tilkobling.

Smarte funksjoner

Lysdiodene på powerbanken gir deg en indikasjon på hvor mye batteri som er igjen, i tillegg til at den har integrert lommelykt. Du har derfor fullstendig oversikt over batteriet, samtidig som den gir belysning på mørke kvelder.

Testens billigste

Som testens billigste ble vi veldig imponerte over hvor praktisk denne modellen faktisk er. Utstyrt med blant annet lommelykt, batteri-indikasjon og med sin lille størrelse er dette en svært hjelpsom og gunstig powerbank å ha med seg i lommen til og fra jobb. Med denne er du alltid sikret nok batteri på mobilen for å kunne vise bussbilletten til kontrollørene.

Kapasiteten er imidlertid langt unna hva andre modeller har, og denne har ikke mulighet til å lade flere enheter samtidig. Likevel likte vi denne veldig godt og vi mener den har mye å gi med tanke på den lave prisen den har. Er du mye på lengre turer vil kapasiteten på ON bli altfor liten for deg. Dette er en powerbank som er ypperlig for kortere turer.

Fordeler:

 • Veldig billig
 • Praktisk størrelse
 • Utstyrt med lommelykt og batteriindikator

Ulemper:

 • Liten batterikapasitet
 • Kan bare lade en enhet

LES MER


4. Bear Grylls Solar — Best til tur

SJEKK PRISEN →

Alle frilufts-entusiaster har vel hørt om Bear Grylls og vet at det er ingenting han liker bedre enn å være på tur ute i naturen. Grylls har derfor spesialutviklet en powerbank til alle naturelskere! Har du Polar slipper du å planlegge utfluktene dine basert på batterikapasitet på mobilen. Denne sikrer lang levetid på alle enheter, på grunn av sin kraftige kapasitet og unike måte å lade på.

Solcellepanel

Dette er rett og slett en helt enestående powerbank, spesielt på grunn av sin sjeldne lademetode. Ikke bare kan du lade via stikkontakt, men også ved hjelp av solenergi. Med det sammenleggbare solcellepanelet kan du enkelt brette ut og legge powerbanken i solen dersom du trenger mer strøm og ikke har tilgang til strømkontakt.

Dette er en egenskap som er perfekt om du er på lengre fjell- eller skogsturer og ønsker strøm på smartenheten dine. Powerbanken har også en kapasitet på 8000 mAh, noe som gjør at den holder en til to ladinger, før den selv trenger strøm.

Rask ladetid og mange funksjoner

Mobilen din lades effektivt og trenger bare en til to timer med lading, avhengig av batteristørrelsen din, samtidig som den er i stand til å lade alle enheter. I tillegg bruker den kun fire timer på å lade seg selv fra tomt til fullt via USB-kabel og ti timer med solenergi.

Den er også utstyrt med lommelykt noe som gjør den praktisk for navigering i mørket, og den medfølger en vanntett pose som skal beskytte mot dårlig vær.

Konklusjon

Dette er utvilsomt en komplette powerbank til naturelskeren. Planlegger du lengre fjell- eller skogsturer er det ingen som er bedre egnet enn denne. Har du Polar kan du være ukevis på tur med fulladet batteri på mobilen din gjennom hele oppholdet.

Det er vanskelig å finne noe negativt med denne modellen, men skal vi pirke på noe må det være at prisen er litt høy i forhold til kapasiteten. Men til gjengjeld, kan den lades selv uten stikkontakt noe som gir en god kapasitet likevel.

Fordeler:

 • Kan lades både via stikkontakt og solenergi
 • Rask ladetid
 • Integrert lommelykt

Ulemper:

 • Høy pris med tanke på batterikapasiteten

LES MER


5. Zendure SuperTank — Premium

SJEKK PRISEN →

Den ultimate powerbank for deg som trenger markedets kraftigste kapasitet. Med en batteristyrke på 27 000 mAh og Usb porter på 5A, er dette den desidert kraftigste powerbanken. Konkurrentene er ikke i nærheten når det kommer til kapasitet, og denne skiller seg også ut ved at den kan lade fire enheter samtidig.

Kompakt powerbank

Ikke bare har den størst batterikapasitet, det er også den mest kompakte. Med mål på 12 x 7 x 4 centimeter får du ingen powerbanks som er mer robuste enn denne. Dette gjør den noe upraktisk på kortere reiser, siden den er veldig stor og litt tung. Samtidig er den perfekt for lengre turer, siden du er garantert et batteri som holder lenge.

Denne er også kompatibel med alle enheter som trenger strøm, som for eksempel smartklokker, hodetelefoner og bærbare maskiner.

USB C og USB A-port

Supertank er utstyrt med to stykk USB C og to USB A-porter du kan lade i. Dette gjør at du kan lade hele fire enheter samtidig med en kombinert effekt på 100 watt. Det betyr at ladingen skjer meget effektivt, og du kan for eksempel lade en MacBook Pro fra tomt til fulladet på bare 1,5 time.

Dette er soleklart den mest effektive powerbank som er i vår test.

Høy pris

Skal du ha SuperTank må du forvente å betale ekstremt mye. Denne koster tett opp mot 2000 kroner, og er derfor den absolutt dyreste. Vi anbefaler denne til deg som er mye på jobbreise, og som bruker utallige timer på farten. Du er da garantert fulladet batteri, og vil aldri måtte utsette noe jobbrelatert på grunn av for lite strøm. Med SuperTank er det ingen unnskyldninger for å ikke få jobben gjort.

Trenger du en powerbank til bruk en sjelden gang, kan du fint nøye deg med en til mindre kapasitet og en rimeligere pris.

Fordeler:

 • Markedets kraftigste
 • Meget rask ladetid
 • Lader så mange som fire enheter samtidig

Ulemper:

 • Koster ekstremt mye
 • Veldig robust, tar stor plass

LES MER


6. Andersson PRB — Beste budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

En ekstremt kompakt powerbank med en god kapasitet. Har du PRB kan du lade enheten din tre ganger uten å måtte fylle på strøm, i tillegg til at den kan lade tre enheter samtidig. Prisen på 200 kroner er også overraskende lav med tanke på den gode kapasiteten og dens lille størrelse. Dette sammen med alle funksjonene gjør Andersson PRB til testens beste budsjettvalg.

Ekstremt kompakt

PRB er så liten at den får god plass i en hånden eller i jakkelommen. Den er derfor svært enkel å ha med seg når du skal ut på kortere turer og trenger litt ekstra strøm på mobilen. Har du glemt å lade mobilen din og har det travelt, er det bare å legge powerbanken i lomma, så slipper å bekymre deg for tomt batteri.

Lys som strømindikator

Strømindikatoren vises ved antall lamper som lyser på powerbanken. Ved fire lamper er powerbanken full og den fortsetter helt ned til null når den er tom for strøm. På denne måten har du alltid oversikt over når powerbanken trenger strøm. Er det bare en lampe som lyser, så vet du at du må lade powerbanken.

God kapasitet til en billig penge

Kapasiteten tilsvarer som nevnt tre ladinger og den kan lade tre enheter samtidig, i tillegg til å ha en veldig praktisk størrelse. Dersom du sammenligner denne med andre modeller med tilsvarende egenskaper ser du at denne er en del rimeligere. Dette gjør PRB til et meget godt kjøp uansett hvilket bruk du skal ha powerbanken til.

Den lader alle typer enheter og holder lenge før den selv må lades. Det vi imidlertid savner med PRB er hurtiglading. Det tar ganske lang tid før enheten lades opp, og den bruker selv lang tid på å få strøm igjen.

Fordeler:

 • God kapasitet til en god pris
 • Kompakt, enkel å få med seg
 • Kan lade tre enheter samtidig

Ulemper:

 • Bruker lang tid på å lade seg selv og andre enheter.

LES MER


7. Verbatim — Beste trådløse lader

SJEKK PRISEN →

Dersom du ønsker en lader som er trådløs er det få som er like gode som Verbatim sin modell. Fordelen med en trådløs lader kontra en tradisjonell powerbank er at du bare kan legge mobilen din ned på ladeplaten og mobilen lades. Med en trådløs lader slipper du å være tilkoblet ladekabel og strømuttak.

Superenkel lading

Å bruke en ladeplate som ladestasjon er en meget enkel og effektiv måte å lade mindre enheter på. Alt du trenger å gjøre er å legge mobilen, nettbrettet eller smartklokken din på platen, og den sørger for fullt batteri. En ladeplate er perfekt å ha på kontoret, på stuebordet, kjøkkenbenken eller generelt alle plasser som du legger i fra deg mobilen din på. Ladeplaten sørger alltid for lading, uten at du må styre med strømkabel og stikkontakt.

En annen fordel er du kan lade flere enheter samtidig, så lenge det er plass på platen. Du slipper derfor kabelrot og den er svært praktisk på reise da du trenger bare å ha med platen til lading av alle enhetene dine, istedenfor flere forskjellige ladere.

God pris, men treg lading

Verbatim kan også skryte av en forbrukervennlig pris, i tillegg til superenkel lading. Her betaler du rundt 500 kroner for en meget praktisk og enkel lader, som samtidig har et veldig nøytralt utseende. Dette er ifølge oss et meget godt kjøp, som passer like godt hjemme som på reise.

Det vi ikke likte med denne modellen er ladingen skjer relativt tregt og det er ikke alle enheter som passer Verbatim. De fleste bærbare PCer er for eksempel for store for ladeplaten, noe som gjør den beregnet for mindre enheter. En annen ting vi bet oss merke i var at vi måtte være nøye på hvor på platen vi la enheten for å få strøm. Dersom mobilen lå for mye på siden fikk den ikke strøm.

Den siste ulempen og som kanskje er den mest innlysende er at du ikke kan bruke mobilen samtidig som den er på platen. Da må du i så fall stå foroverlent over mobilen, noe som blir slitsomt i lengden.

Fordeler:

 • Veldig enkel metode å lade på
 • Du slipper kabelrot
 • God pris

Ulemper:

 • Lader tregt
 • Fungerer ikke på alle enheter

LES MER


8. Jumpstarter — Beste kombinasjonspakke

SJEKK PRISEN →

Ingenting er mer beskrivende enn en kompakt kombipakke og Jumpstarter er unik på grunn av sin enorme kapasitet. Den er så kraftig at til og med bilen din får oppstartshjelp. Her får du strøm umiddelbart, så du slipper å stå i veikanten og vente på hjelp skulle bilbatteriet kjøre seg flatt.

Perfekt til bilen

Jumpstarter er en svært robust, men samtidig praktisk utformet powerbank. Den er en del større enn tradisjonelle powerbanks, samtidig som den tar mindre plass enn de klumpete og sammenfiltrede startkablene, som opptar halve bagasjerommet. Den er laget for oppbevaring i bilen i tilfelle det skulle være en nødsituasjon og om du skulle trenge strøm på både telefonen og bilbatteri. Dette er ikke en powerbank laget for å ha med i sekken når du er på reise.

Kombipakken kommer i en smart liten veske som får god plass i hanskerommet, slik at du har Jumpstarteren enklest mulig tilgjengelig. Det er også utrolig lett å ha kontroll på alt tilbehør som startkabler og USB kabel, da dette også får god plass i vesken.

Funksjonsrik

Jumpstarter har flere geniale funksjoner som blant annet innebygd LED-lampe og to raske USB-porter. LED-lampen gjør at du får ekstra sikkerhet og god kontroll i mørket, mens USB inngangene gjør at du kan lade mobilen samtidig som du får liv i et flatt bilbatteri igjen.

Kraftig kapasitet til en god pris

Kapasiteten på Jumpstarter er på 9000 mAh noe som gjør at den lader mobilen din lynkjapt, og starter bilen din igjen på kort tid. I tillegg er starteren utviklet for å håndtere all slags vær, og den skal tåle å bli brukt i temperaturer helt ned til -20 grader celsius.

Prisen på Jumpstarter ligger på rundt 1000 kroner, noe vi mener er en meget rettferdig pris med tanke på dens kraftig kapasitet. Har du kombipakken er du garantert rask og enkel gjenopplivning både på bil og telefon. Den er derfor perfekt for deg som ønsker en supereffektiv kombipakke til oppbevaring i bilen.

Fordeler:

 • Utstyrt med både startkabel og USB kabel
 • Kraftig kapasitet, får start på bilen din igjen veldig raskt
 • Medfølger en praktisk veske til oppbevaring

Ulemper:

 • Kun egnet til bruk i bilen

LES MER


9. Andersson HW — Beste portable

SJEKK PRISEN →

Andersson HW er en håndvarmer med powerbank-funksjon. Den kan derfor både lade mobilen din, samtidig som den varmer hånden din på kalde vinterdager. Er du lei av å fryse på hendene eller savner å holde noen i hånda? Da er denne genial å legge ned i votten på kalde dager, da den øyeblikkelig gir varme.

Unik powerbank med praktisk størrelse

Målene på HW er 59 x 100 x 25 millimeter noe som gjør den litt mindre enn dagens smarttelefoner. Denne er derfor meget enkel å ha med seg på tur på kalde dager og den passer like godt i veska som den gjør i lommen. Du kan til og med legge den i votten for å få litt ekstra varme.

HW skiller seg også ut ved at den gir varme på begge sider, i tillegg til at den fungerer som en powerbank. Håndvarmeren har tre ulike varmeinnstillinger som er på 40, 45 og 50 grader celsius, slik at du kan velge den temperaturen du liker best.

Begrenset batterikapasitet

Batterikapasiteten på HW er ikke den beste og lite å skryte av. Den holder rundt to til fire timer, noe som betyr at den trenger ofte å lades. Er du mye på farten og liker å varme hendene dine og samtidig lade mobilen, kan du ikke forvente at den varer mer enn to timer.

Den er derfor ikke egnet for deg som planlegger lengre turer uten tilgang på strømuttak. Dette er powerbanken for deg som trenger litt ekstra påfyll av strøm på vei til eller fra jobb.

Konklusjon

Fryser du ofte på hendene og trenger litt ekstra varme, kommer Andersson HW garantert til å bli din beste venn i kulden. Det er ingen powerbanker som har denne funksjonen, noe som gjør den veldig unik, og den er utvilsomt en god varmekilde. Det vi imidlertid savner er en bedre batterikapasitet og mulighet til å lade flere enheter samtidig. Den holder på sitt absolutt beste i kun fire timer, men da kan du ikke bruke varmefunksjonen og ladeenheter samtidig.

Vi mener dette er en dårlig powerbank, med en sensasjonell funksjon. Hadde batteritiden vært litt bedre, ville dette ha vært en svært god powerbank.

Fordeler:

 • God pris
 • Behagelig varmefunksjon
 • Praktisk størrelse

Ulemper:

 • Dårlig batterikapasitet
 • Kan bare lade en enhet om gangen

LES MER


Hva er en powerbank?

En powerbank er et backup-batteri eller et bærbart batteri som du kan ha med deg og bruke til å lade alle elektroniske gjenstander, helt uavhengig av stikkontakt. Alt av mobiler, nettbrett, laptops og smartklokker kan lades med en powerbank.

Slik bruker du en powerbank

Dagens powerbank er ganske entydige og enkle å bruke, så det skal være ganske så problemfritt å få en powerbank til å fungere. Likevel kan de ulike modellen ha forskjellige egenskaper, noe som gjør at dine bruksområder kommer an på an på hvilken modell du har.

Hvordan lades en powerbank?

En powerbank lades på samme måte som alle andre smartenheter, enten via stikkontakt i veggen eller ved en USB port på datamaskinen din. De aller fleste powerbanks i dag er laget med en utgang til egen lading og en utgang til lading for andre enheter.

Hvor ser du batterinivået?

Dette kommer an på hvilken modell du har. Noen powerbanks har en skjerm der du ser batterinivået prosentvis som på alle smartenheter, mens andre viser batterinivå i form av lampe-innstillinger på powerbanken. En powerbank kan for eksempel ha fire lyslamper, der antall lysende lamper representerer batterinivået. Lyser alle lampene er det fullt, men lyser kun en lampe nærmer det seg tomt.

Hvordan skrur du dem av og på?

Du trenger ikke gjøre mer enn å koble til en annen enhet for å skru en powerbank på, og for å skru dem av er det bare å koble ut enheten. Du trenger med andre ord ingen knapp eller noe slikt. Det er bare å koble ut alle ledninger og du har en avskrudd powerbank.

Hvordan velge riktig powerbank?

Det viktigste før du velger powerbanken som passer deg er å finne ut hvor stor batterikapasitet du egentlig trenger. Skal du lade flere enheter over en lengre perioder, eller skal den sørge for litt ekstra strøm på vei hjem fra jobb? Hvilke funksjoner og pris er også lurt å vurdere, før du gjør ditt innkjøp. Vi har derfor kommet frem til at følgende ting er gunstig å gå igjennom når du skal velge powerbank.

Batterikapasitet

Er du ofte på jobbreise og trenger strøm til både mobil og datamaskinen mens du reiser, er det utvilsomt en powerbank med stor batterikapasitet du må gå for. Du kan da lade alle enhetene dine flere ganger uten å måtte lade powerbanken. Dette sørger for alltid fulladet batteri, og det er ingen risiko for at arbeidet ditt blir forhindret på grunn av for lite strøm.

Dersom du skal ha en powerbank til kortere turer som på vei hjem fra jobb eller til butikken, kan du fint nøye deg med en mindre kapasitet. Du får da en mer praktisk powerbank, i tillegg til at du slipper å betale så alt for mye.

Hvor stor batterikapasitet du trenger kommer derfor an på hvor lenge og hyppig du egentlig trenger å bruke powerbanken.

Funksjoner

Det finnes mange ulike powerbanker og nesten hver powerbank har en egen funksjon. Noen er for eksempel tilpasset for å lade flere enheter samtidig mens andre spesialutviklet for lengre fjell- og skogsturer. Du finner til og med powerbanks som avgir varme og som medfølger startkabler for å gi liv i flatt bilbatteri.

Hvilken funksjon du finner som mest hensiktsmessig, burde derfor også være en faktor for ditt valg av powerbank. Fryser du ofte på hendene om vinteren, er det utrolig behagelig med en duppedings som både avgir varme og som lader mobilen din. Ønsker du strøm til flere enheter samtidig når du er på farten, må du gå for en powerbank med flere strømutganger.

Størrelse og vekt

Hvor stor eller liten ønsker du at din powerbank skal være? Det er en ganske stor variasjon på størrelsen, så velg den størrelsen og vekten du er mest komfortabel med. Ser du for deg å ha powerbanken i lomma, må du også sørge for at den er liten nok til å få plass. Reiser du alltid med sekk eller veske, er ikke størrelsen like viktig.

Pris

Hva er ditt budsjett og hvor mye vil du egentlig betale for en powerbank? Antall funksjoner og batterikapasitet styrer prisen på powerbankene, men du blir garantert mer fornøyd med ditt kjøp dersom du ikke føler du har betalt for mye.

Våre kriterier

Vi vurderte powerbanks på batterikapasitet, vekt- og størrelse, funksjoner og pris.