fbpx

Potetpresse test: Lag perfekt potetmos (2023)

Poteter har vært et trofast tilbehør på norske tallerkener i århundrer og kommer i utallige fasonger. Selv om kokte poteter er det vanligste er også potetmos en utsøkt måte å servere potetene på. Skal man lage en utmerket potetmos er det viktig å ha en potetpresse av god kvalitet, slik sikrer du riktig konsistens på potetmosen og det gjør seg utmerket som tilbehør til både kjøtt og kylling.

For å finne frem til de beste alternativene har vi tatt et dypdykk i tidligere best i test artikler, tilgjengelig informasjon fra produsenter og forhandlere. Dette har gjort det mulig å komme frem til de fire mest populære potetpressene på markedet som alle sikrer et utmerket resultat uten behov for mye kraft.

Den potetpressen som kom best ut av våre undersøkelser var Freshforce Potetpresse fra Chef’n. Produsert i rustfritt stål er dette en potetpresse med utveksling som gjør pressing av poteter langt enklere. Jevn fordeling av kraften gjør nemlig at du trenger mindre kraft. Presseskålen i metall kan fjernes fra pressen og dermed enkelt rengjøres etter bruk. Etter bruk kan hele pressen enkelt kjøres i oppvaskmaskinen for effektiv rengjøring.

Potetpresse test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Chef’n FreshForce Potetpresse svart
Ved hjelp av utveksling er denne potetpressen fra Chef’n et utmerket alternativ. Du kan raskt og effektivt presse poteter uten behov for mye kraft. Den avtakbare skålen av metall kan fjernes fra pressen for enkel tømming eller rengjøring etter bruk. FreshForce potetpresse tåler oppvaskmaskin. Det lange håndtaket sørger for jevn kraftfordeling og gjør det derfor langt enklere å oppnå et ønsket resultat, selv ved pressing av grønnsaker med hard konsistens
SJEKK PRISEN →
Kitchen Basic potetpresse av rustfritt stål
Denne enkle potetpressen fra Kitchen Basic er produsert i rustfritt stål og kommer med en praktisk skål. Skålen har drenering rundt hele skålen slik at du enkelt kan fylle den med ønsket rotgrønnsak eller potet, og deretter få et jevnt resultat. Etter bruk kan du kjøre Kitchen Basic i oppvaskmaskin for enkel rengjøring.
SJEKK PRISEN →
Exxent potetpresse klassisk rustfri
Denne klassiske potetpressen fra Exxent kommer i et tradisjonelt design og er laget av rustfritt stål. Det robuste materialet sørger for god kraft i pressen. Det lange håndtaket gjør at kraften jevnt fordeles og du kan dermed få ønsket resultat selv ved liten bruk av kraft. Dette gjør det langt enklere å presse blant annet rotgrønnsaker og annet som har en hard konsistens.
SJEKK PRISEN →
Funktion potetmoser spenstig rustfritt stål
Funktion er kjent for å lage enkle kjøkkenredskaper av høy kvalitet. Her får du en enkel potetmoser som fungerer utmerket til alle typer mos. Det stilrene designet gjør at den er svært enkel å rengjøre etter bruk. Siden den er laget av rustfritt stål kan du skylle av potetmosen og deretter vaske den i oppvaskmaskinen.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Chef’n FreshForce Potetpresse svart – Best i test

Chef'n FreshForce Potetpresse Svart

SJEKK PRISEN →

FreshForce fra Chef’n er en utmerket potetpresse produsert i rustfritt stål. De stilige sorte detaljene gjør at den skiller seg ut fra tradisjonelle kjøkkenredskaper. Den praktiske potetpressen benytter utveksling optimalt. Dette sikrer at man ikke trenger bruke enormt med kraft for å presse selv harde rotgrønnsaker og poteter.

Produsert i rustfritt stål og med detaljer i plast er dette en kraftig potetpresse som holder lenge. Den avtakbare presseskålen av metall kan fjernes fra selve pressen og dermed enkelt rengjøres etter bruk. Dette gjør det også svært enkelt å rengjøre pressen da du kun trenger å vaske skålen som maten har blitt oppbevart i.  Det beste av alt er at hele potetpressen kan kjøres i oppvaskmaskinen som gjør rengjøring svært enkelt.

Ønsker du deg en kraftig potetpresse som er lett i bruk vil dette alternativet fra Chef’n være et utmerket valg. Her får du en potetpresse av høy kvalitet som gir et godt resultat hver gang. Få riktig konsistens på poteter og andre rotgrønnsaker slik at du kan lage den perfekte potetmos eller grønnsaksstappe. Potetpressen kan også kjøres i oppvaskmaskinen, noe som gjør den svært populært blant en rekke hjemmekokker.

Oppsummert

 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Utveksling for jevn kraftfordeling
 • Sikrer riktig konsistens på alle typer rotgrønnsaker

LES MER


2. Kitchen Basic potetpresse av rustfritt stål – Bestselger

Kitchen Basic Potetpresse av Rustfritt Stål

SJEKK PRISEN →

Denne enkle potetpressen fra Kitchen Basic er en bestselger hos flere produsenter av alle de riktige årsakene. Her får du en potetpresse som er enkelt utformet i rustfritt stål, samt har en stor skål for oppsamling. Dette gjør det enkelt å presse alle typer rotgrønnsaker med en jevn og god konsistens. Materialet er også godkjent for oppvaskmaskin og kan derfor enkelt rengjøres.

Produsert i rustfritt stål er dette en potetpresse som gir jevn fordeling av kraft og enkel pressing av grønnsaker. Det lange håndtaket gir et godt grep og utnytter kraften av naturlig fysikk til å presse grønnsakene til riktig konsistens. Stempelet er lett å rengjøre etter bruk og alle deler kan kjøres i oppvaskmaskinen.

Ønsker du deg en helt enkel potetpresse vil dette alternativet fra Kitchen Basic være et utmerket alternativ. Her får du en helt klassisk potetpresse med godt håndtak og stor skål. Nok en fordel er at den enkelt kan rengjøres i oppvaskmaskinen. Det klassiske designet gjør at den skiller seg lite ut og kan enkelt legges i kjøkkenskuffen når den ikke brukes.

Oppsummert

 • Rustfritt stål
 • Kan rengjøres i oppvaskmaskinen
 • Jevn fordeling av kraft

LES MER


3. Exxent potetpresse klassisk rustfri – Premium kvalitet

Exxent Potetpresse Klassisk Rustfri

SJEKK PRISEN →

Denne klassiske potetpressen fra Exxent er produsert i rustfritt stål av høyeste kvalitet. Dette sikrer et produkt som tåler en skikkelig trøkk og som leverer riktig konsistens selv på mer krevende jobber. Det lange håndtaket med utstikk på begge sider gjør at du får godt grep og kan få riktig resultat uten behovet for tungt press.

Produsert i rustfritt stål er dette et utmerket premium alternativ for deg som bruker potetpresse ofte. Det praktiske håndtaket med utstikk på begge sider lar deg få et balansert grep og du kan fylle den helt opp. Ettersom Exxent sin potetpresse er produsert i rustfritt stål kan den enkelt kjøres i oppvaskmaskinen etter bruk uten at det tærer på kjøkkenredskapene.

Bruker du ofte potetpresse til matlaging vil denne pressen fra Exxent være et utmerket alternativ. Her får du et kjøkkenredskap av høy kvalitet som gir balansert press og enkel betjening. Det lange håndtaket sikrer trygt grep og enkel pressing av både grønnsaker og frukt. Ved hjelp av flere ringer med drenering kan den fylles helt opp og fortsatt få en jevn konsistens perfekt for potetmos.

Oppsummert

 • Langt håndtak
 • Rustfritt stål
 • Rengjøres i oppvaskmaskinen

LES MER


4. Funktion potetmoser spenstig rustfritt stål – Potetmoser på budsjett

Funktion Potetmoser Spenstig Rustfritt Stål

SJEKK PRISEN →

Funktion er kjent for å produsere kjøkkenredskaper av høy kvalitet til en overkommelig pris. Denne funksjonelle potetmoseren gjør det enkelt å mose både potet og grønnsaker til ønsket konsistens. Det bølgede designet forhindrer klumper i mosen og sørger for en behagelig stappe. Fordelen med denne potetmosen er at den tåler varme og kan dermed brukes underveis i tilberedningen. Derfor kan potetene mykes opp med vann eller melk og du kan deretter fortsette arbeidet.

Denne potetmosen er produsert i rustfritt stål og kommer i et stilrent design. Dette sikrer at den har lang holdbarhet, og forhindrer både stygge merker og misfarging. Med to nivåer får du rørt om hele mosen under tilberedelse og forhindrer dermed at den svir seg i bunn.

Vil du ha en enkel potetmos som verken koster mye eller tar opp plass er denne potetmoseren fra Funktion et utmerket alternativ. Produsert i rustfritt stål får du et kjøkkenredskap som yter godt og kan benyttes direkte i gryten under tilberedelse. Med to nivåer får du rørt om mosen samtidig som du oppnår riktig konsistens. Dette forhindrer ujevn varmefordeling eller at noe brenner seg på bunn. Den er dermed utmerket til potetmos, men kan også brukes til grønnsakssuppe og andre måltider der du ønsker en myk og jevn konsistens.

Oppsummert

 • Rustfritt stål
 • Enkel å bruke
 • Kan brukes i gryte

LES MER


Spørsmål og svar

Hvordan fungerer en potetpresse?

En potetpresse knuser poteten og gir en tynn og myk konsistens. Dette forhindrer at du får klumper i potetmosen, samt at den er langt enklere å koke opp. For det beste resultatet bør skallet på potetene fjernes før de presses.

Tåler potetpresser oppvaskmaskin?

De fleste potetpresser produsert i rustfritt stål tåler oppvaskmaskin, men det finnes alltid unntak. Du bør derfor alltid lese instruksjonene for vedlikehold nøye da disse varierer fra produsent til produsent.

Kan man bruke en potetpresse til grønnsaker og frukt?

Ja, en potetpresse fungerer utmerket til å lage grønnsakspuré eller til å knuse frukt. Spesielt om du skal ha frukt med kjøtt i juice eller drinker kan en potetpresse gi en utmerket drikkbar konsistens.

Hvordan rengjør man en presse effektivt?

De fleste presser kan kjøres i oppvaskmaskin, men for effektiv rengjøring bør den først legges i bløtt etter bruk. Dette løsner opp potetrester og annet for enklere rengjøring. Uansett om du vasker den i oppvaskmaskin eller for hånd bør den derfor først legges i bløtt en liten stund.

Hvilken potetpresse er best for allsidig bruk?

I utgangspunktet fungerer alle potetpresse på vår liste utmerket til allsidig bruk, men Chef’n FreshForce kom best ut av de forskjellige testene vi har basert oss på. Den har god fysikk, et slitesterkt design og tåler oppvaskmaskin.