fbpx

Poleringsmaskin test: Se nærmere på våre 5 poleringsmaskiner

En effektiv poleringsmaskin passer perfekt til deg som skal polere bilen. Det er imidlertid viktig å velge en poleringsmaskin som passer til ditt bruk. Dagens poleringsmaskiner er tilrettelagt for at du skal kunne polere lakken selv. Dette uten at det kommer riper eller andre skader i lakken. Maskinpolering passer for deg som ønsker et godt resultat.

I vår poleringsmaskin test har vi valgt å presentere fem ulike poleringsmaskiner, som er verdt å se nærmere på. Vi har lagt vekt på egenskaper som leverandør, funksjoner og tilbehør. Dette er egenskaper som er verdt å legge merke til når du skal kjøpe en ny poleringsmaskin. De fleste poleringsmaskiner leveres med ekstrautstyr.

VÅRE favoritter

 • Polerings- og slipemaskin på totalt 12V
 • Leveres med 2 hastigheter
 • Turtall på totalt 2 500 til 7 500 o/min
SJEKK PRISEN →
 • Polermaskin på totalt 18V
 • Variabel hastighet på 8 posisjoner
 • Turtall på totalt 2 200 o/min
SJEKK PRISEN →
 • Polermaskin med en motor på totalt 1 500 Watt
 • Turtall på totalt 300 til 1 900 /min
 • Et overbelastningsvern beskytter mot overoppheting
SJEKK PRISEN →

Poleringsmaskin test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
MILWAUKEE M18 FAP180 
Hvis du er på jakt etter en effektiv poleringsmaskin, bør du se nærmere på modellen Milwaukee M18 FAP180-0. Denne batteridrevne poleringsmaskinen leveres med en motor som er børstedrevet. Den har en Redlink Plus-elektronikk som bidrar til økt digital beskyttelse mot overbelastning. Poleringsmaskinen Milwaukee M18 FAP180-0 kan polere en flate med en diameter på opptil 180 mm.
SJEKK PRISEN →
MILWAUKEE M12 BPS-421X 
Her får du en polerings- og slipemaskin i ett. Ved bruk av modellen Milwaukee M12 BPS-421X kan du utføre både slipe og poleringsoppgaver. Du kan variere hastigheten ved bruk av 2 ulike gir, som kan justeres fra 0 til 8 300 o/min. Polerings- og slipemaskinen har et praktisk støttehåndtak som kan justeres.
SJEKK PRISEN →
Poleringsmaskin Metabo PE 15-20 RT Vinkel
Dette er en poleringsmaskin som fungerer utmerket for både høyglanspolering og finsliping av overflater som er lakkerte. Du oppnår maksimal effektivitet grunnet den sterke motoren på 1 500 Watt. Ved bruk av låsefunksjonen på gassbryteren kontrollerer du effektivt oppkjøringen til ønsker turtall.
SJEKK PRISEN →
FLEX PE 14-3 125 Polermaskin med tilbehør
Hvis du er på jakt etter en effektiv polermaskin, bør du se nærmere på modellen FLEX PE 14-3 125. Dette er en praktisk polermaskin som byr på 1 400 watt. Skivediameteren er på 160 mm og støttediameteren er på totalt 150 mm. Denne effektive poleringsmaskinen har et turtall på opp mot 3 700 o/min.
SJEKK PRISEN →
BOSCH DIY Easy Curv Sander 12 Slipe- og poleringsmaskin
BOSCH DIY Easy Curv Sander 12 Slipe- og poleringsmaskin er en trådløs modell som fungerer effektivt. Denne slipe- og poleringsmaskinen kan brukes på både avrundede, buede og flate overflater. De tre roterende platene både sliper og polerer flater på en effektiv måte. Hastigheten kan tilpasses etter behov.
SJEKK PRISEN →


1. MILWAUKEE M18 FAP180 — Beste poleringsmaskin

MILWAUKEE M18 FAP180

SJEKK PRISEN →

En effektiv poleringsmaskin er nødvendig for å få et godt resultat når du skal polere bilen. Vi har vurdert poleringsmaskinen M18FAP180-0 som testens vinner. Denne poleringsmaskinen byr på en rekke fordeler som gjør det enklere å oppnå best resultat. Et Redlithium-ion-batteri gir en lengre levetid.

Leverandør

Denne poleringsmaskinen leveres av det amerikanske selskapet Milwaukee Electric Tool Corp. Dette selskapet har levert kvalitetsprodukter helt siden det ble grunnlagt i 1924. De elektroniske verktøyene fra Milwaukee er kjent for å være i god kvalitet. Dette selskapet leverer blant annet håndverktøy, arbeidstøy, arbeidslys, skog og hagemaskiner.

Funksjoner

Den effektive poleringsmaskinen M18FAP180-0 leveres med en avansert batteribeskyttelse og et effektivt overbelastningsvern. De kraftige batteriene bidrar til at poleringsmaskinen kan brukes over lengre tid. Du kan derfor polerer hele bilen uten å måtte lade poleringsmaskinen på nytt. Du får en poleringsflate på totalt 180 mm.

Tilbehør

Denne batteridrevne poleringsmaskinen er en av markedets første, med totalt 8 hastigheter fra 360 til 2 200 rpm. Den leveres med en støvskjerm som kan tas av ved behov. Støvskjermen hindrer at rusk og støv fester seg på poleringsmaskinen. Et girhode i gummi gjør det mer komfortabelt å polere bilen.

Konklusjon

 • Batteridrevet poleringsmaskin med totalt 8 hastigheter
 • Poleringsmaskinen M18FAP180-0 polerer med en flate på 180 mm
 • Avtagbar støvskjerm som hindrer rusk og støv å feste seg til poleringsmaskinen

LES MER

2. MILWAUKEE M12 BPS-421X — Optimal sliping og polering

MILWAUKEE M12 BPS-421X

SJEKK PRISEN →

Dette er en polerings- og slipemaskin som passer utmerket for deg som både skal slipe og polere billakk. Du kan regulere hastigheten på henholdsvis 0 til 2 800 o/min og 0 til 8 300 o/min. Polerings- og slipemaskinen fungerer med en poleringsvamp på opptil 76 mm og slipeplate på opptil 50 mm.

Leverandør

Denne polerings- og slipemaskinen leveres av den amerikanske leverandøren Milwaukee Electric Tool Corp. Den har derfor samme leverandør som testen vinner. Dette selskapet ble etablert i 1924. Siden den gang har selskapet utviklet seg til å bli en leverandør av kvalitetsprodukter som arbeidslys, arbeidstøy, håndverktøy, skog og hagemaskiner.

Funksjoner

Dette er en polerings- og slipemaskin som leveres med et batteri på 12V. Du kan bruke to ulike gir når du skal regulere hastigheten. Den har en elektronisk Redlink overbelastningsbeskyttelse som gir bedre utholdenhet. Den lange driftstiden gjør det mulig å gjennomføre langtekkelige arbeidsoppgaver, uten at batteriet må lades flere ganger.

Tilbehør

Den effektive spindellåsen gjør det enklere å bytte tilbehør mens du bruker maskinen. Den leveres med både lader og batteri. Du får også med en lammeullshette, støttetallerken, støttehåndtak og to poleringssvamper. Polerings- slipemaskinen leveres i en praktisk koffert, som gjør at den kan lagres trygt over lengre tid.

Konklusjon

 • Batteridrevet polerings- og slipemaskin med 2 hastigheter
 • Leveres med en poleringssvamp på 76 mm og en slipeplate på 50 mm
 • En praktisk spindellås gjør det enkelt å bytte tilbehør

LES MER

3. Poleringsmaskin Metabo PE 15-20 RT Vinkel — Kraftig og effektiv

Poleringsmaskin Metabo PE 15-20 RT

SJEKK PRISEN →

Hvis du er på jakt etter en effektiv polermaskin er modellen PE 15-20 RT riktig for deg. Dette er en kraftig og effektiv polermaskin som passer perfekt for både høyglanspolering og finsliping. Du oppnår en god effekt grunnet en kraftig motor på 1 500 Watt. Den konstante hastigheten opprettholdes ved hjelp av en elektronikk i form av et justeringshjul.

Leverandør

Det er det tyske selskapet Metabo som er leverandør av poleringsmaskinen Metabo PW 15-20 RT Vinkel. Selskapet Metabo ble etablert i 1923. Siden den gang har det tradisjonsrike selskapet vokst til å ha rundt 2 000 medarbeidere og 25 datterselskaper. Dette er derfor en ledende produsent av elektroverktøy og tilbehør i dag.

Funksjoner

Det er viktig at din polermaskin fungerer effektivt. Polermaskinen PE 15-20 RT passer utmerket for deg som skal finslipe og polere en lakkert overflate. Et justeringshjul sikrer at hastigheten er konstant. En låsbar gassbryter gjør det enklere å kontrollere økningen til ønsket turtall. En gjenstartsperre hindrer uønsket oppstart etter et eventuelt strømbrudd.

Tilbehør

Denne effektive polermaskinen leveres med et ekstra håndtak. Du kan bruke en støttetallerken med en størrelse på opptil 180 mm. En gummiert frontkappe gjør det enklere å føre polermaskinen. Det slanke håndtaket gjør at den er enklere å manøvrere. Selvheftende polersvamp og støttetallerken følger ikke med i pakken.

Konklusjon

 • Polermaskin som fungerer med hastighet fra 300 til 1 900/min
 • Passer for høyglanspolering og finsliping av lakkerte overflater
 • Polermaskinen leveres med en kraftig motor på 1 500 Watt

LES MER

4. FLEX PE 14-3 125 Polermaskin med tilbehør — Roterende effekt

FLEX PE 14-3 125

SJEKK PRISEN →

Her får du en polermaskin som fungerer utmerket til polering av glatte flater. Den har en roterende effekt for at du skal oppnå det beste resultatet. Polermaskinen har en funksjon som konstant kontrollerer hastigheten. Du oppnår derfor en jevn hastighet som igjen bidrar til at resultatet blir tilfredsstillende.

Leverandør

Den internasjonale leverandøren Flex har røtter helt tilbake til 1922. Det var forretningsmennene Hermann Schmitt og Hermann Ackermann etablerte selskapet i den tyske byen Stuttgart-Bad Cannstatt. Siden den gang har selskapet stadig utviklet nye verktøy som blant annet poleringsmaskiner, slipemaskiner og vinkelslipere. I dag leverer selskapet verktøy til forhandlere over hele verden.

Funksjoner

Modellen FLEX PE 14-3 125 har flere praktiske funksjoner som er verdt å legge merke til. Du kan blant annet bruke en praktisk mikroprosessorelektronikk med 7 ulike funksjoner. Disse praktiske funksjonene er henholdsvis hastighetskontroll, gasspedalbryter, myk start, valg av hastighet, temperaturovervåking, omstartsbeskyttelse og beskyttelse mot overbelastning.

Tilbehør

Denne roterende poleringsmaskinen leveres med en slitesterk PUR H05 BQF kabel på fire meter. Denne fleksible kabelen er utviklet for å tåle både slag og kutt. Den leveres også med tilbehør som sidehåndtak, støtteskive, poleringsvamper, mikrofiber poleringsklut, SpecialPolish P 05/03 250 ml og NanoPolish & Wash P 02/06 250 ml.

Konklusjon

 • Poleringsmaskinen leveres med en ytelseseffekt på 1 400 Watt
 • Den fungerer utmerket med turtall på 1 100 til 3 700/min
 • Denne modellen passer perfekt til en poleringsskive på Ø 140 mm

LES MER

5. BOSCH DIY Easy Curv Sander 12 Slipe- og poleringsmaskin —Trådløs modell

BOSCH DIY Easy Curv Sander 12

SJEKK PRISEN →

Bosch DIY Easy Curv er en trådløs slipe- og poleringsmaskin som fungerer på alle typer overflater. Du kan derfor bruke den på både buede og flate overflater. Ved bruk av denne modellen oppnår du raskt gode resultater. De tre avtakbare og roterende platene bidrar til at resultatet blir tilfredsstillende med en gang.

Leverandør

Den velkjente merkevaren Bosch har røtter helt tilbake til 1886 i Tyskland. Grunnleggeren Robert Bosch åpnet Workshop for Precision Mechanics and Electrical Engineering. På den tiden utviklet selskapet blant annet elektriske klokker og installerte telefonsystemer. Siden den gang har det kjente selskapet Bosch utviklet verktøy til fornøyde forbrukere over hele verden.

Funksjoner

Den trådløse modellen EasyCurvSander 12 fra Bosch har flere funksjoner det er verdt å se nærmere på. Du kan blant annet bruke den til både sliping og polering. Den leveres med tre skiver som roterer for at resultatet skal bli tilfredsstillende. Det er mulig å justere hastigheten elektronisk mens den er i bruk.

Tilbehør

Denne modellen fra Bosch leveres med praktisk tilbehør som blant annet slipenett og poleringssvamper. Du får også med 3 poleringsskiver på henholdsvis 180 mm og 320 mm. Hvis du er på jakt etter en slipe- og poleringsmaskin i ett, er denne modellen et godt alternativ. Du kan bruke den på materialer som både tre, lakkert overflate, lær og metall.

Konklusjon

 • Slipe- og poleringsmaskinen har en ytelse på 1 800 o/min
 • Roterende og avtagbare plater gir et godt resultat
 • En slipe- og poleringsmaskin som fungerer trådløst

LES MER


Velg riktig poleringsmaskin til ditt bruk

I de senere årene har det blitt lansert utallige poleringsmaskiner. Du kan derfor velge blant en rekke modeller som garantert tilfredsstiller dine krav. Det er viktig at poleringsmaskinen klarer å polere glatte overflater både effektivt og nøyaktig. Hvis du ikke har erfaring anbefales det at du starter med en lettanvendelig poleringsmaskin.

Det er mange typer poleringsmaskiner å velge mellom i dag. Hvis du ikke har polert før, bør du gå for en startpakke som gjerne inneholder både poleringsmaskin, polish og puter. Du slipper da å bruke tid på å finne det riktige tilbehøret til din poleringsmaskin. Det er heller ikke alltid at den dyreste poleringsmaskinen er den beste.

Du kan også velge en polerings- og slipemaskin om dette passer bedre for deg. En slik maskin kan både slipe og polere det aktuelle området. Dette er en fordel for deg som skal utføre flere oppgaver samtidig. I vår test har vi presentert to ulike modeller som kan brukes til både sliping og polering av glatte flater.

En roterende poleringsmaskin er gjerne et godt alternativ om du har erfaring i å bruke slike maskiner fra før. Før du går til anskaffelse av en polermaskin er det derfor viktig at du sammenligner de ulike modellene. Det er en fordel om den polermaskinen leveres med tilbehør. Du bør uansett sørge for at du har tilgang til riktig utstyr.

Før bruk er det viktig at du vasker billakken grundig. Du bør derfor fjerne flekker, sand og mekanisk forurensning før du starter med poleringen. Deretter bør du være sikker på at du har riktige puter tilgjengelig før du begynner poleringen. Enkelte poleringsmaskiner leveres med riktig tilbehør i esken.

Poleringsmaskin test