fbpx

Pizzastein test: Her er de 7 beste på markedet i 2023

En god pizzastein vil ikke bare gi deg en sprø og autentisk bunn, men holder også godt på varmen og gir et helt annet resultat enn en vanlig stekeplate. Vi har i denne artikkelen sammenlignet de 7 mest populære modellene på dagens marked slik at du enklere kan finne din favoritt.

I denne pizzastein test sammeligningen kom vi frem til at Gourmetstål Rundt pizzastål med håndtak fortjente tittelen som testvinner. Denne eksepsjonelle pizzasteinen kan like gjerne brukes i ovn som på grill og er særdeles enkel å flytte rundt på, takket være de praktiske håndtakene. I tillegg har den et elegant utseende.

Leter du etter en pizzastein som er billig og bra, ville vi ha gått for Kûchenprofi Rund pizzastein. Denne varianten lager velsmakende og sprø pizza til en billig penge.

Pizzastein test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Gourmetstål Rundt pizzastål med håndtak
Denne fantastiske pizzasteinen er vår soleklare testvinner! Ingen er i nærheten når det kommer til resultat, brukervennlighet og antall bruksområder. Denne er perfekt for deg som skal ha det aller beste på markedet.
SJEKK PRISEN →
Day Bakesten med holder
Handler du på budsjett er denne et godt valg for deg. Denne pizzasteinen kommer til markedets beste pris, men er likevel er meget pålitelig modell.
SJEKK PRISEN →
Kûchenprofi Rektangulær Pizzasten
Denne pizzasteinen er en toppmodell å regne, men har likevel en meget bra pris. Denne er derfor et utmerket valg om du ønsker høy kvalitet uten å grave for dypt i lommeboken.
SJEKK PRISEN →
Outdoorchef Pizzastein M
Dette kvalitetsproduktet leverer et resultat få pizzasteiner er i nærheten av. Denne garanterer en sprø pizzabunn.
SJEKK PRISEN →
Outdoorchef Pizzastein S
Nok en kvalitetsvare, bare at denne er utviklet for mindre pizzaer. Skal du ha det beste av det beste, bare i en mindre størrelse, er denne det optimale valget.
SJEKK PRISEN →
Kûchenprofi Rund pizzasten
God kvalitet trenger ikke koste mye, noe denne pizzasteinen er et godt eksempel på. Her betaler du minimalt for en utsøkt pizzastein.
SJEKK PRISEN →
Funktion Pizzastein med spade
Beste pakke får du her! Denne varianten medfølger både pizzastein og en pizzaspade. 
SJEKK PRISEN →


1. Gourmetstål Rundt pizzastål med håndtak—Testvinner

SJEKK PRISEN →

Denne unike pizzasteinen er utvilsomt blant det aller beste du kan få tak, og i følge oss den aller beste. Grunnen til dette er at den leverer et strålende resultat, har en bemerkelsesverdig kvalitet og er ellers meget praktisk. I tillegg har den en rekke bruksområder og vil dermed fungere som mer enn bare en pizzastein.

Anvendelig

En kjempefordel med denne og en stor grunn til at dette er vår testvinner, er at den kan brukes til så mye. Denne kan du fint plassere både på grillen og i ovnen, og likevel forvente et aldeles strålende resultat. Dessuten fungerer den godt også til brød eller andre bakervarer like godt som til pizza. Dette gjør den ganske så unik, med tanke på at de fleste andre kun fungerer til pizza.

Resultatet er som nevnt upåklagelig og alltid bra. Dette kommer av dens høykvalitets varmrullet stål, noe som også gjør den meget slitesterk. Denne holder godt i mange år og kan brukes hyppig uten problemer.

En annen ting som er verdt å nevne er at den har et meget flott utseende, samt at den er enkel å flytte rundt på. Den er utstyrt med to praktiske håndtak og kan dermed bruke som serveringsfat. Steinen holder forresten lenge på varmen slik at pizzaen ikke blir kald.

Fås i to størrelser 

Denne varianten kommer i tillegg i to ulike størrelser. En på 33 centimeter og en på 49 centimeter målt i diameter. Dette gjør at du kan velge den størrelsen som passer deg og ditt behov best.

For oss var det aldri noen tvil om at dette er den beste. Dermed tror vi denne passer godt til deg som stiller høye krav til en pizzastein og som virkelig setter kvalitet høyt. Selv om denne koster litt, er prisen heller ikke skremmende og så absolutt investeringen. Kort forklart, skal det godt gjøres å finne bedre modeller enn dette.

Egenskaper

 • Praktisk pizzastein av høy kvalitet
 • Fås i to ulike størrelser
 • Kan brukes i både grill og i ovn
 • Kan også brukes til brød og annen bakst

LES MER


2. Day Bakesten med holder—Beste på budsjett

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske varianten vil garantert gjøre det ekstra morsomt å lage pizza, takket være dens hendige utforming og geniale håndtak. Det som imponerte oss aller mest er imidlertid den meget lave prisen. Her får du en riktig så god pizzastein, og det til markedets desidert beste pris.

Praktisk pizzastein

Day Bakesten er utrolig enkel å håndtere og å bruke. Den har en god størrelse på 33 centimeter i diameter og en tykkelse på 1 centimeter. Dette gjør at du får god plass til enhver pizza, samt at den holder godt på varmen. Dessuten er den lett å flytte rundt på, ettersom den veier lite og har to praktiske håndtak på sidene.

Dens materiale sørger også for lang holdbarhet, i tillegg til at steintøyet gir en god og sprø bunn. Her vil du alltid få pizzaen helt etter din smak, og det uten ekstra anstrengelser. Brukeranmeldelser av denne viser også at det er bare fornøyde kunder å spore. Noen av tilbakemeldingene er at resultatet er helt ypperlig, og at den er enkel å anvende.

Det eneste som trekker den en del ned er at den ikke kan brukes på grill. Denne er kun kompatibel i stekeovn, noe som gjør at du ikke får den herlige steinovnfølelsen på pizzaen.

Stilrent utseende

Foruten at den kun kan brukes i ovn er det helt klart mye bra her. Den kan fint brukes til serveringsfat og vil som nevnt levere en sprø og god bunn. Siden den kommer til markedets beste pris er det naturlig at den ikke er like omfattende som toppmodellen, som har en rekke bruksområder og mye mer luksuriøse design.

Dens lave pris gjør imidlertid opp for dette, og vi tror denne er optimal for deg som setter prisen foran alt annet. Handler du på budsjett, får du ingen bedre enn denne.

Egenskaper

 • Praktisk og enkel pizzastein
 • Best på pris
 • Diameter på 33 cm
 • Kan ikke brukes på grill

LES MER


3. Kûchenprofi Rektangulær Pizzasten—Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

Kûchenprofi har spesialisert seg på pizzasteiner og har her utviklet en modell som er perfekt for deg som elsker å ha pizzaen på ekte italiensk vis. Siden den er rektangulær er den ekstra romslig slik at du kan lage nok mat til hele familien. I tillegg fungerer den både i ovn og på grill, samt at den koster lite. Derfor er dette pizzasteinen som gir deg mest for pengene.

Romslig

Ikke bare får du mye for pengene med denne – den er også ekstra romslig, med en lengde på 38 centimeter. Her vil alle typer pizza – til og med de største – få plass, og den er perfekt om dere er en stor familie. Vi er også imponert over dens mange bruksområder.

Denne fungerer altså i både grill og i ovn, og leverer et like godt resultat med begge metodene. I tillegg er den laget av en varmeresistent cordierittstein som tåler veldig høye temperaturer. Dette gjør at du enkelt og raskt kan ha pizzasteinen på det medfølgende stativet og servere direkte derfra. Enklere blir det ikke!

Til slutt må vi også nevne dens fantastiske pris. Denne koster betraktelig mindre enn de dyreste, men er likevel som en toppmodell å regne. Den leverer et godt resultat og er meget romslig, noe som alltid er en fordel.

Konklusjon

Er du på jakt etter god kvalitet som ikke koster skjorta er dette et særdeles godt valg. Vi mener ingen kombinerer kvalitet og pris på en bedre måte enn dette. Den er ikke like luksuriøs som de dyreste, men gjør opp for dette med sin gode størrelse.

Kort fortalt er det lite å negativt å nevne, og vi tror dette er et kjøp du kommer til å bli fornøyd med, med mindre du er på utkikk etter noe ekstraordinært med et eksklusivt design.

Egenskaper

 • Rektangulær pizzastein
 • Praktisk og ekstra romslig
 • Tåler både ovn og grill
 • Meget god kvalitet, til tross for sin relativt lave prislapp

LES MER


4. Outdoorchef Pizzastein M—Premium medium pizza

SJEKK PRISEN →

Denne premiumsvarianten garanterer et utsøkt resultat, ettersom stenens porøse overflate tar opp fuktighet fra deigen på en enestående måte. Ønsker du bunnen ekstremt sprø og god, er dette utvilsomt en av de beste pizzasteinene du kan få tak i.

Perfekt til mellomstore pizzaer

Dette kvalitetsproduktet er utviklet med en størrelse som gjør at den passer til 480 og 570 modellene. Selve rammen er av rustfritt stål og utstyrt med ergonomiske håndtak, noe som gjør den både praktisk og enkel å anvende.

Det som imponerte oss aller mest er imidlertid hvor fantastisk godt resultatet blir. Det spiller ingen rolle om det er pizza, brød eller knekkebrød – denne pizzasteinen vet virkelig hvordan å levere det beste av det beste.

Holdbarheten er også upåklagelig og denne kommer utvilsomt til å gi deg mye glede i mange år fremover.

Kostbar

Er det en ting å være klar over med dette kvalitetsproduktet, er det at prisen er rimelig høy. Siden den er utviklet for å levere det beste resultatet må du regne med å betale ganske mye.

Vi tror derfor denne passer deg som ser etter noe ekstra og som ikke lar seg skremme av en høy prislapp.

Egenskaper

 • Praktisk og ergonomisk pizzastein
 • Perfekt til mellomstore pizzaer
 • Ekstraordinær variant som er mer kostbar enn andre modeller

LES MER


5. Outdoorchef Pizzastein S—premium liten pizza

SJEKK PRISEN →

Mens Outdoorchef Pizzastein M er perfekt til mellomstore pizzaer, er Outdoorchef S perfekt til små pizza. Denne er altså helt lik sin «storebror», men passer bedre til 420-modeller enn til 480- og 570-modeller.

Perfekt til mindre pizzaer

Det er lite som skiller de to modellene, men denne har mindre størrelse og er dermed noe billigere. Utenom dette er de helt like, og du får de samme gode egenskapene, bare til en billigere penge. Vi skal kjapt oppsummere.

Den vil alltid levere et godt resultat – du kan lage både pizza, brød og annet bakst og smaken vil alltid være den beste. Dette kommer av at overflaten tar opp fuktighet på en helt unik måte, noe som gjør bunnen både sprø og porøs. Med denne er det som å spise pizza rett fra de mest anerkjente pizzarestaurantene.

Slitestyrken er i tillegg enormt bra, og denne vil garantert holde lenge.

Toppmodell som er mindre kostbar

En fordel med denne sammenlignet med sin storebror er at den er noe billigere. Den er imidlertid også mindre, noe som kan være en ulempe om du skal lage mye av gangen.

Skal du bare lage mat til deg selv, tror vi denne vil være tilstrekkelig, men hvis dere er en hel familie ville vi nok ha gått for den større modellen.

Egenskaper

 • Slitesterk pizzastein av høy kvalitet
 • Passer til mindre pizza
 • Praktisk og ergonomisk håndtak
 • Noe rimeligere toppmodell

LES MER


6. Kûchenprofi Rund pizzasten—Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Denne pizzasteinen er et klokkeklart eksempel på at god kvalitet ikke trenger å koste mye. Det betyr at du får en aldeles strålende pizzastein, og det til markedets beste pris. Med denne er det problemfritt å lage gode og sprøe pizzabunner, samtidig som at den er enkel å bruke.

Hendig pizzastein

Takket være de smarte håndtakene er denne blant de mest brukervennlige på markedet. Denne kan fint brukes som serveringsfat, og fungerer faktisk både i ovnen og på grillen. I tillegg er den laget av en varmeresistent cordieritestein som gjør at den tåler ekstreme temperaturer.

Størrelsen er også bra, og den kan fint få plass til større pizza, ettersom den har en diameter på 30 centimeter. Dessuten gjør den runde formen og den enorme slitestyrken at du enkelt kan skjære pizzaen direkte på steinen. Her slipper du å flytte pizzaen over til en annen fjøl for å unngå å skade pizzasteinen.

Velsmakende resultat

For å koste så lite som denne gjør, er vi mektig imponert over helheten den tilbyr. Den har flere bruksområder, en god størrelse og er ellers meget praktisk. Også resultatet er svært velsmakende og lite å utsette på.

Ønsker du en pizzastein som koster lite, men som likevel er bra, tror vi denne er et ypperlig valg for deg.

Egenskaper

 • Praktisk pizzastein
 • Fungerer i både grill og ovn
 • Diameter på 30 centimeter
 • Meget god pris

LES MER


7. Funktion Pizzastein med spade—God pakke

 

SJEKK PRISEN →

Denne pakken er utstyrt med både spade og pizzastein, og er dermed utmerket for deg som ønsker det beste pakketilbudet. Selv om du får med en spade har den en langt rimeligere pris enn de aller dyreste modellene.

Pizzastein av tre

Pizzasteinen måler 38 x 35,5 centimeter og tåler maks 250 grader. Dette er fordi den er av tre og ikke stein. Likevel er den såpass god at den tåler å brukes i både ovnen og grillen. Fordelen med at den er laget av tre er at den gir et mer elegant utseende og passer fint også til brødbaking.

Spaden er også meget praktisk, ettersom du kan bruke den som serveringsbrett og til å ta pizzaen ut av ovnen eller grillen. En ting å være oppmerksom på et at den ikke kan vaskes i oppvaskmaskin. Denne må vaskes i varmt vann, og også det uten vaskemiddel.

Konklusjon

Det er uten tvil mye å like med denne pakken. Den skiller seg naturligvis ut ved at den er den eneste som medfølger spade, i tillegg til at den holder godt på varmen. Til tross for dette er det en rekke andre modeller som har mer å by på i form av resultat og brukervennlighet.

Vi tror derfor dette er et godt valg for deg som ønsker en pakke der spade medfølger. Er ikke dette viktig for deg, finnes det utvilsomt bedre modeller.

Egenskaper

 • Pakke som inkluderer både pizzastein og spade
 • Laget av tre
 • Tåler en temperatur på maksimalt 250 grader
 • Kan ikke vaskes i oppvaskmaskin og tåler heller ikke vaskemiddel

LES MER


Dette er grunnen til at en pizzastein er bedre enn vanlige stekeplater

Med en pizzastein kan du ikke bare lage pizza med en knasende og gjennomstekt bunn, men også brød, tortillas eller annen bakst får en helt utmerket smak. Det blir lettere å bake til et perfekt resultat fordi steinen gjør at ovnens eller grillens temperaturer holdes på et høyt og jevnt nivå, noe som er ekstremt viktig om du skal lykkes med bakst. Du kan også steke direkte på steinen eller bruke bakepapir dersom du foretrekker det.

En pizzastein vil i tillegg skape en helt fantastisk stemning i hjemmet ditt. Det vil nærmest være som å sitte på en pizzeria i Italia, og det i ditt eget hjem!

Slik lager du perfekt pizzabunn!

Det er selvsagt forskjell på hva man liker, men for oss har en perfekt pizza en deilig tynn, sprø og ekstra luftig pizzabunn, toppet med det du liker aller best. For å lykkes med en luftig pizzabunn må man starte med godt mel. Videre må man behandle deigen skånsomt når man baker den ut, før man steker pizzabunnen på maks temperatur i en forvarmet ovn, og da selvsagt på en pizzastein!

Under forklarer vi hvordan du kan lykkes med en sprø bunn:

Bruk riktig pizzamel

Det første steget til en sprø pizza er å bruke pizzamel som har egenskaper som gir en tynn og luftig pizzabunn. Her er det en rekke ulike varianter å velge mellom, men det viktigste er at du bruker en type med melsorter som gir en deig med god styrke og strekkbarhet.

Noen eksempler er Tio OO og Toro italiensk pizzabunn.

Elt pizzadeigen med hendene

For å ta vare på luftboblene i deigen slik at du får en luftig pizzabunn, er trikset å bake deigen ut med hendene og ikke bruke kjevle – da får du formet pizzaen slik som på pizzeria.

Når du baker deigen ut med hendene er det viktig å huske på at du ikke trenger å være redd for å bruke for mye mel, slik at deigen ikke klistrer seg fast til benkeplaten eller hendene dine.

Slik baker du ut pizzadeig med hendene:

 • Legg deigen på et godt melet bakebord.
 • Start med å markere «gripekanten» og press deigen forsiktig ned i midten ved å prikke med fingrene.
 • Snu pizzadeigen og deretter forme deigen ved å bruke begge håndflatene.
 • Roter deigen en kvart runde, mens du holder igjen deigen med den ene hånden og bruker den andre til å presse deigen lett utover i bueform.
 • Gjenta til du har en rund bunn med passende størrelse.
 • Pass på å ikke presse for mye på ytterkanten slik at du presser ut luften i deigen hvis du ønsker en ekstra luftig «gripekant», slik du får på pizzarestauranter.

Det krever litt trening for å få teknikken til å sitte, og det er helt ok å bruke kjevle hvis det er enklere for deg!

Her kan du lese om “Pizzaspade test: Sikre pizza perfeksjon”

Pizzatopping

Vårt mål er at du skal oppnå pizzaperfeksjon på hjemmebane og toppe pizzaen med det du liker best. Unngå å falle for fristelsen med å ha på for mye topping. Kunsten er å holde det forholdsvis enkelt – lag heller flere pizzaer med ulike toppinger.

Et triks når du skal toppe pizzaen er å starte med å smøre et tynt lag pizzasaus på pizzaen. Med et tynt lag unngår du at fyllet «koker» under steking. Bruker du fersk mozzarella på pizzaen er det lurt å dele den opp med hendene slik at du får små biter på pizzaen. Osten vil gi fra seg vann under steking, og med mindre biter unngår du at fyllet blir flytende.

Det finnes flere ulike typer topping som smaker godt når det puttes på pizzaen etter steking. Tar du for eksempel spekeskinke på etter steking holder skinken seg myk og smelter på den varme pizzaen. Ruccola smaker også veldig godt på nystekt pizza.

Stek pizzaen på pizzasteinen!

Siste steg på veien for å oppnå en ekstra luftig pizzabunn er å steke pizzaen i en glovarm ovn og på varmt underlag – altså en pizzastein! Forvarm derfor ovn og underlag før du setter pizzaen inn i ovnen.

Sett stekeovnen på maks temperatur. På pizzarestauranter steker de gjerne pizzaen på så mye som 500 grader. Det beste er å steke pizzaen på en pizzastein eller et pizzastål. Dette er fordi det leder varme best og holder jevn temperatur. Når du setter pizzaen inn i den varme ovnen vil deigen få et sjokk og luftboblene i deigen vil vokse seg store før ytterkanten på deigen stivner slik at du får en luftig pizzabunn.

Testkriterier

Vi har vurdert følgende i denne testen:

 • Resultat: Hvor sprø og god ble pizzabunnen og hvor lenge holdt den på varmen?
 • Størrelse: Hvor mye rommet pizzasteinen?
 • Brukervennlighet: Er den utstyrt med håndtak? Var den enkel å vaske? Kunne den også brukes som serveringsfat?
 • Pris: Hvordan var prisen i forhold til kriteriene nevnt ovenfor?

pizzastein test