fbpx

Pizzaspade test: Sikre pizza perfeksjon (2022)

Når du skal lage hjemmelaget pizza er det viktig med det rette utstyret. En skikkelig pizzaspade vil bidra til å gjøre det enklere å se når pizzaen er ferdig stekt, slik at du unngår alt annet enn et perfekt resultat. En pizzaspade har et langt tynnere og bredere design enn klassiske stekespader. Dette gjør det mulig å løfte opp pizzaen fra nedsiden uten at du forskyver fyllet. Ikke minst vil en pizzaspade gjøre det langt enklere å servere pizza når det er på tide å innta måltidet.

Selv om mange tenker på en pizzaspade som de store spadene man benytter i en pizzaovn på sommerferie i Italia, finnes det en rekke praktiske spader utmerket for deg som lager pizza hjemme på kjøkkenet. Vi har tatt en nærmere titt på noen pizzaspader som gjør det enkelt å servere, men også kommer i et kvalitetsdesign. Dette sikrer deg kjøkkenredskaper av utmerket kvalitet som du kan bruke til en rekke formål.

Alle som har besøkt Italia vet at steketiden på en pizza er helt essensielt for at man skal oppnå den perfekte smaken. Derfor er det viktig å kunne forsikre seg om at pizzaen er tilstrekkelig stekt på undersiden, uten at den blir brent i kantene eller at fyllet tørker ut. Derfor har italienerne utviklet pizzaspaden. Den tynne, brede spaden glir enkelt under pizzaen og gjør det mulig å løfte den opp inne i ovnen uten at man trenger ta den ut. Dermed kan man undersøke om den er ferdig stekt, uten at fyllet på pizzaen forskyver seg.

For å finne frem til de beste pizzaspadene i dag har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har tatt på oss jobben med å gå gjennom en rekke best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dette informasjonsgrunnlaget har gjort det mulig å gi en helhetlig vurdering av produktene og komme frem til de fire beste kandidatene. Disse presenterer vi i denne testen.

Pizzaspaden som kom best ut av våre undersøkelser var den kvadratiske pizzaspaden fra Eppicotispai. Her får du en bred pizzaspade i et robust design. Produsert i bjørk er dette en spade som fungerer like godt til pizzasteking som den gjør til baking og lignende aktiviteter. Det praktiske designet gjør at du kan henge den på veggen og frigjøre benkeplass, eller legge den i en skuff.

VÅRE favoritter

 • Aluminium- og tre design.
 • Langt håndtak
 • Stor overflate
SJEKK PRISEN →
 • Kvadratisk design
 • Stor flate
 • Bjørketre
SJEKK PRISEN →
 • Aluminium og akasietre
 • Ekte italiensk design
 • Langt håndtak
SJEKK PRISEN →

Pizzaspade test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Kvadratisk Pizza/bakespade fra Eppicotispai
Stor kvadratisk pizzaspade fra Eppicotispai produsert i et robust bjørketre. Den brede flaten på 30 x 41 gjør den utmerket til å steke pizza, eller til brød og andre bakevarer. Håndtaket har et praktisk oppheng som gjør det mulig å henge den på veggen dersom du ønsker å frigjøre plass i en skuff eller på benken.
SJEKK PRISEN →
Pizzaspade/bakespade i rustfritt stål fra Holm
Stilig og funksjonell pizzaspade fra Holm. Produsert i en kombinasjon av aluminium og tre som sikrer god kvalitet og et utmerket resultat. Den tynne spaden glir enkelt under maten uten å rive den med seg og det praktiske håndtaket gir beskyttelse mot varmen. Stilrent design med god kapasitet som fungerer utmerket for deg som ofte lager hjemmelaget pizza.
SJEKK PRISEN →
Pizzaspade fra Kamado Sumo
Lekker pizzaspade fra Kamado Sumo. Med inspirasjon fra Napoli som er selvutnevnt hjemby for den italienske pizzaen, kan du lage smakfulle pizzaer stekt til perfeksjon. Spaden har et langt håndtak utformet av lekkert akasietre og aluminiumsflate. I tillegg har den en praktisk krok som gjør det mulig å henge opp spaden.
SJEKK PRISEN →
BBQ Pizzaspade fra Dorre
BBQ Pizzaspade fra Dorre kommer med et langt håndtak av kvalitetstre. Denne spaden er utmerket for deg som liker å lage hjemmelaget pizza, brød eller annen mat som skal stekes til perfeksjon. Det lange håndtaket gjør det mulig å bruke den både i ovn og på grill da hendene dine har en trygg avstand fra varmekilden.
SJEKK PRISEN →


1. Kvadratisk Pizza/bakespade fra Eppicotispai – Best i test

Eppicotispai Kvadratisk Pizza

SJEKK PRISEN →

Denne stilige pizzaspaden fra Eppicotispai kommer i et stilrent nordisk design og er produsert av lyst bjørketre. Produsert i pizzaens hjemland er dette en spade som fungerer utmerket til sitt formål uten at materialet påvirker smak eller konsistens på maten. Med en størrelse på 30 x 41 får den godt grep på pizzaen og gjør det mulig å ta ut hele pizzaer uten behov for stekebrett.

Fordelen med en pizzaspade er at du kan ta pizzaen rett ut av ovnen og legge den på en rist, fremfor at den blir liggende på stekebrettet. Dette sikrer at bunnen får tilstrekkelig luft og den sprø knasende konsistensen vi alle elsker. Den er produsert i bjørk som er et naturlig antibakterielt materiale, samtidig også utrolig slitesterkt.

Er du på jakt etter en stilig pizzaspade som passer utmerket på kjøkkenet vil dette alternativet fra Eppicotispai være en god kandidat. Produsert og designet i Italia er dette en praktisk pizzaspade som også fungerer utmerket til brødbaking, kaker og andre bakevarer. Det slitesterke bjørketreet sikrer høy kvalitet, men gir også et stilrent og praktisk design.

Oppsummert

 • Kvadratisk design
 • Stor flate
 • Bjørketre

LES MER

2. Pizzaspade/bakespade i rustfritt stål fra Holm – Premium

Holm Pizzaspade/Bakespade

SJEKK PRISEN →

Byr du ofte familien på hjemmelaget pizza vil denne pizzaspaden fra Holm være et utmerket redskap. Det stilige designet kommer i en kombinasjon av tre og aluminium som gir elegante linjer og høy funksjonalitet. Det tynne bladet glir lett under maten og forhindrer at spaden drar med seg deigen når du skal undersøke den.

Den store overflaten på 35,5 x 30,5 sikrer godt grep på pizzaen slik at du kan håndtere større pizzaer eller hele brød. Et forlenget håndtak i tre sørger for at du har godt grep på spaden, samtidig som du unngår direkte kontakt med aluminiumet. Spaden er utmerket for deg som vil sikre perfekt steking av pizza, samt lage større pizzaer med nok mat til hele familien.

Denne stilige pizzaspaden fra Holm passer perfekt for den dedikerte pizzaeksperten i familien. For at pizzaen skal få den knasende gode skorpen er det viktig med tilstrekkelig steketid, men samtidig unngå at den blir brent. Derfor bruker italienerne en skikkelig pizzaspade. Denne gjør det mulig å løfte pizzaen og undersøke bunnen, uten at man forskyver fyllet eller ødelegger konsistensen på pizzaen.

Oppsummert

 • Aluminium- og tre design.
 • Langt håndtak
 • Stor overflate

LES MER

3. Pizzaspade fra Kamado Sumo – Best design

Kamado Sumo Pizzaspade

SJEKK PRISEN →

Kamado SUMO har hentet inspirasjon fra Napoli når de utviklet denne avanserte og elegante pizzaspaden. Spaden har en stor overflate som gjør det enkelt å håndtere større pizzaer, samt et langt håndtak som forhindrer at hendene dine kommer i nærheten av varmen i ovnen. Spaden har en total lengde på 60 cm som er det lengste i denne testen.

Håndtaket er utformet i lekkert akasietre som gir et stilig rustikk design. I tillegg er den delvis bekledd med aluminium som sikrer at skaftet er sikkert koblet til flaten. Dette gjør det enkelt å løfte mat inn og ut av stekeovnen uten at du trenger styre med stekebrett og lignende. Selve spaden har en overflate på 30 x 30 cm som er utmerket til både pizza og brødbaking.

For deg som ønsker et stilig design på kjøkkenredskapene vil denne stekespaden med italiensk inspirasjon være en god kandidat. Her har Kamado Sumo søkt inspirasjon i Napoli som er pizzaens hjemby. Kombinasjonen av aluminium og akasietre gir et rustikk, men elegant design som fungerer utmerket til dekor på kjøkkenet. Den praktiske kroken til oppheng gjør at du kan henge opp spaden når den ikke er i bruk og dermed spare litt skapplass.

Oppsummert

 • Aluminium og akasietre
 • Ekte italiensk design
 • Langt håndtak

LES MER

4. BBQ Pizzaspade fra Dorre – Mye for pengene

Dorre BBQ pizzaspade

SJEKK PRISEN →

BBQ Pizzaspade fra Dorre er en allsidig stekespade som fungerer like godt til grilling og brødbaking som den gjør til pizza. Det lange håndtaket er produsert i kvalitetstre og lengden sørger for å holde hendene på trygg avstand fra varmekilder. Dermed kan du enkelt bruke det til å steke pizza, eller legge mat av og på grillen uten å brenne fingrene.

Utstyrt med en overflate i tynt aluminium sklir spaden lett under maten uten å ødelegge den. Dette er spesielt viktig når du lager pizza og skal kontrollere om den er ferdig stekt på undersiden. Den brede overflaten gjør at du enkelt kan løfte opp pizzaen uten at fyll og saus forskyver seg underveis. Pizzaspaden har en praktisk krok på håndtaket som gjør at den kan henges opp etter bruk. Treverket bør ikke vaskes i oppvaskmaskin da det fort kan flise seg.

Ønsker du deg en allsidig stekespade som fungerer til alt av matlaging vil Dorre sin BBQ Pizzaspade være en utmerket kandidat. Her får du en stekespade som har langt håndtak og et tynt aluminiumsblad som enkelt glir under maten når den steker. Samtidig har du god beskyttelse mot varmen takket være det lange håndtaket. Nettopp dette gjør at den fungerer like utmerket på grillen som den gjør i stekeovnen.

Oppsummert

 • Langt håndtak
 • Tynt aluminiumsblad
 • Kvalitetstre

LES MER


Spørsmål og svar

Hvorfor bør man bruke en pizzaspade?

En pizzaspade har et tynt blad som gjør det lett å skyve en under pizzaen når den steker, uten at deig eller fyll blir forskjøvet. Dermed kan du undersøke om den er tilstrekkelig stekt på undersiden uten å ta maten ut av ovnen.

Hva bør en pizzaspade være laget av?

Det mest praktiske er at en pizzaspade er laget av tre eller aluminium. Vi foretrekker kombinasjonen trehåndtak og aluminiumsblad da dette gir god beskyttelse mot varmen, men samtidig er enkelt å rengjøre.

Kan man vaske en pizzaspade i oppvaskmaskinen?

Nei, de aller fleste pizzaspader kan ikke vaskes i oppvaskmaskin. Dette er på grunn av treverket som fort vil ta skade av trykket i oppvaskmaskinen og sprekke, eller flise seg opp. Dersom du ønsker lang levetid på pizzaspaden bør den rengjøres for hånd og deretter tørkes.

Hvor ble pizzaspaden først tatt i bruk?

Det er ingen hemmelighet at pizzaen kommer fra Italia, derimot strides de vise om hvor i landet den egentlig oppsto. Napoli er den selvutnevnte fødebyen til pizzaen og det er også her vi har sett de første eksemplene på pizzaspader.

Hva er forskjellen på en steke- og pizzaspade?

En pizzaspade er ofte mye tynnere enn én tradisjonell stekespade. Dette er for at den skal kunne gli under pizzaen mens den steker uten å henge seg fast i deigen eller forskyve fyllet. Dette gjør at man kan undersøke om maten er tilstrekkelig stekt uten å ta den ut av ovnen.