fbpx

Pizzaspade test: Sikre pizza perfeksjon (2023)

Når du skal lage hjemmelaget pizza er det viktig med det rette utstyret. En skikkelig pizzaspade vil bidra til å gjøre det enklere å se når pizzaen er ferdig stekt, slik at du unngår alt annet enn et perfekt resultat. En pizzaspade har et langt tynnere og bredere design enn klassiske stekespader. Dette gjør det mulig å løfte opp pizzaen fra nedsiden uten at du forskyver fyllet. Ikke minst vil en pizzaspade gjøre det langt enklere å servere pizza når det er på tide å innta måltidet.

Selv om mange tenker på en pizzaspade som de store spadene man benytter i en pizzaovn på sommerferie i Italia, finnes det en rekke praktiske spader utmerket for deg som lager pizza hjemme på kjøkkenet. Vi har tatt en nærmere titt på noen pizzaspader som gjør det enkelt å servere, men også kommer i et kvalitetsdesign. Dette sikrer deg kjøkkenredskaper av utmerket kvalitet som du kan bruke til en rekke formål.

Alle som har besøkt Italia vet at steketiden på en pizza er helt essensielt for at man skal oppnå den perfekte smaken. Derfor er det viktig å kunne forsikre seg om at pizzaen er tilstrekkelig stekt på undersiden, uten at den blir brent i kantene eller at fyllet tørker ut. Derfor har italienerne utviklet pizzaspaden. Den tynne, brede spaden glir enkelt under pizzaen og gjør det mulig å løfte den opp inne i ovnen uten at man trenger ta den ut. Dermed kan man undersøke om den er ferdig stekt, uten at fyllet på pizzaen forskyver seg.

Pizzaspade test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Kvadratisk Pizza/bakespade fra Eppicotispai
Stor kvadratisk pizzaspade fra Eppicotispai produsert i et robust bjørketre. Den brede flaten på 30 x 41 gjør den utmerket til å steke pizza, eller til brød og andre bakevarer. Håndtaket har et praktisk oppheng som gjør det mulig å henge den på veggen dersom du ønsker å frigjøre plass i en skuff eller på benken.
SJEKK PRISEN →
Pizzaspade fra Kamado Sumo
Lekker pizzaspade fra Kamado Sumo. Med inspirasjon fra Napoli som er selvutnevnt hjemby for den italienske pizzaen, kan du lage smakfulle pizzaer stekt til perfeksjon. Spaden har et langt håndtak utformet av lekkert akasietre og aluminiumsflate. I tillegg har den en praktisk krok som gjør det mulig å henge opp spaden.
SJEKK PRISEN →
Ooni Perforert pizzaspade
Ooni Perforert Pizzaspade er en premium pizzaspade for ekte pizzaentusiaster. Den har en stor overflate for pizzaer opp til 35,5 cm, et solid håndtak i glassforsterket nylon, og hull som sikrer sprø pizzabunn ved å la varmen unnslippe.
SJEKK PRISEN →
Gourmetstål Pizzaspade
Gourmetstål Pizzaspade er et optimalt valg for prisbevisste pizzakjennere. Den kombinerer en hardfør aluminiumskonstruksjon med et estetisk og funksjonelt trehåndtak, som er prydet med merkets logo og en praktisk opphengskrok. Spaden er også ideell for grilling, og representerer utmerket verdi for pengene.
SJEKK PRISEN →
Mustang Pizzaspade
Mustang Pizzaspade kombinerer funksjonalitet med estetikk, laget av solid aluminium og et komfortabelt akasietrehåndtak. Dens størrelse gjør håndtering av alle pizzaer enkel, og det lange håndtaket gir sikkerhet og kontroll ved baking.
SJEKK PRISEN →
Ooni Pizzaspade i bambus
Ooni Pizzaspade i bambus kombinerer estetikk med funksjonalitet, ideell for pizzaentusiaster som verdsetter trespader. Den lyse bambusen gir et stilrent design, og spaden håndterer pizzaer opptil 35,5 cm. I tillegg kan den funksjonere som et serveringsbrett for pizza eller småretter.
SJEKK PRISEN →
Broil King Pizzaspade
Broil King Pizzaspade kombinerer kvalitet og fleksibilitet med sitt sammenklappelige design. Laget av rustfritt stål, tilbyr den holdbarhet, mens det varmebestandige gummi-håndtaket sikrer komfort. Denne plassbesparende spaden er ideell for reiser eller mindre kjøkken.
SJEKK PRISEN →

For å finne frem til de beste pizzaspadene i dag har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har tatt på oss jobben med å gå gjennom en rekke best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dette informasjonsgrunnlaget har gjort det mulig å gi en helhetlig vurdering av produktene og komme frem til de fire beste kandidatene. Disse presenterer vi i denne testen.

Pizzaspaden som kom best ut av våre undersøkelser var den kvadratiske pizzaspaden fra Eppicotispai. Her får du en bred pizzaspade i et robust design. Produsert i bjørk er dette en spade som fungerer like godt til pizzasteking som den gjør til baking og lignende aktiviteter. Det praktiske designet gjør at du kan henge den på veggen og frigjøre benkeplass, eller legge den i en skuff.


1. Kvadratisk Pizza/bakespade fra Eppicotispai – Best i test

Eppicotispai Kvadratisk Pizza

SJEKK PRISEN →

Denne stilige pizzaspaden fra Eppicotispai kommer i et stilrent nordisk design og er produsert av lyst bjørketre. Produsert i pizzaens hjemland er dette en spade som fungerer utmerket til sitt formål uten at materialet påvirker smak eller konsistens på maten. Med en størrelse på 30 x 41 får den godt grep på pizzaen og gjør det mulig å ta ut hele pizzaer uten behov for stekebrett.

Fordelen med en pizzaspade er at du kan ta pizzaen rett ut av ovnen og legge den på en rist, fremfor at den blir liggende på stekebrettet. Dette sikrer at bunnen får tilstrekkelig luft og den sprø knasende konsistensen vi alle elsker. Den er produsert i bjørk som er et naturlig antibakterielt materiale, samtidig også utrolig slitesterkt.

Er du på jakt etter en stilig pizzaspade som passer utmerket på kjøkkenet vil dette alternativet fra Eppicotispai være en god kandidat. Produsert og designet i Italia er dette en praktisk pizzaspade som også fungerer utmerket til brødbaking, kaker og andre bakevarer. Det slitesterke bjørketreet sikrer høy kvalitet, men gir også et stilrent og praktisk design.

Oppsummert

 • Kvadratisk design
 • Stor flate
 • Bjørketre

LES MER

2. Pizzaspade fra Kamado Sumo – Best design

Kamado Sumo Pizzaspade

SJEKK PRISEN →

Kamado SUMO har hentet inspirasjon fra Napoli når de utviklet denne avanserte og elegante pizzaspaden. Spaden har en stor overflate som gjør det enkelt å håndtere større pizzaer, samt et langt håndtak som forhindrer at hendene dine kommer i nærheten av varmen i ovnen. Spaden har en total lengde på 60 cm som er det lengste i denne testen.

Håndtaket er utformet i lekkert akasietre som gir et stilig rustikk design. I tillegg er den delvis bekledd med aluminium som sikrer at skaftet er sikkert koblet til flaten. Dette gjør det enkelt å løfte mat inn og ut av stekeovnen uten at du trenger styre med stekebrett og lignende. Selve spaden har en overflate på 30 x 30 cm som er utmerket til både pizza og brødbaking.

For deg som ønsker et stilig design på kjøkkenredskapene vil denne stekespaden med italiensk inspirasjon være en god kandidat. Her har Kamado Sumo søkt inspirasjon i Napoli som er pizzaens hjemby. Kombinasjonen av aluminium og akasietre gir et rustikk, men elegant design som fungerer utmerket til dekor på kjøkkenet. Den praktiske kroken til oppheng gjør at du kan henge opp spaden når den ikke er i bruk og dermed spare litt skapplass.

Oppsummert

 • Aluminium og akasietre
 • Ekte italiensk design
 • Langt håndtak

LES MER

3. Ooni Perforert pizzaspade – Premium

Ooni Perforert pizzaspade

SJEKK PRISEN →

Ooni, kjent for sin forpliktelse til kvalitet, introduserer sin perforerte pizzaspade som et must-have for alle pizzaentusiaster som søker premiumkvalitet. Denne spaden kommer med en generøs overflate som lett kan romme pizzaer med en diameter på opptil 35,5 cm. Dette sikrer at du ikke trenger å bekymre deg for størrelsen på pizzaen din når du er i kreative modus.

Men hva er det som gjør denne pizzaspaden så spesiell? Vel, det handler om detaljene. Håndtaket er laget av glassforsterket nylon, noe som gir en kombinasjon av styrke og holdbarhet samtidig som det gir et komfortabelt grep. Det sikrer at overgangen av pizza fra benken til ovnen er jevn og uten ubehag.

Kanskje den mest imponerende funksjonen er de strategisk plasserte hullene i spaden. Disse hullene lar varmen fra pizzaens bunn unnslippe. Dette forhindrer at varmen legger seg som en damp mellom spaden og pizzaen, noe som potensielt kan påvirke bunnens sprøhet. Med andre ord, Ooni har tenkt på hvordan du kan bevare den ettertraktede sprøheten i pizzaens bunn.

Å investere i den rette pizzaspaden kan virke som en liten detalj, men for de som virkelig elsker pizza, kan det bety forskjellen mellom en god og en fantastisk pizzakveld. Med Ooni Perforert Pizzaspade, sikrer du deg den beste opplevelsen i premiumsegmentet. Selvfølgelig bør det neves at premium produkter også kommer til en premium pris. Dette er den dyreste pizzaspaden i testen, men vi mener den fortsatt er verdt pengene.

Oppsummert

 • Premium pizzaspade for entusiaster
 • Rommer pizzaer opp til 35,5 cm
 • Håndtak i glassforsterket nylon
 • Hull sikrer sprø pizzabunn

LES MER

4. Gourmetstål Pizzaspade – Beste budsjettvalg

Gourmetstål Pizzaspade i aluminium

SJEKK PRISEN →

Når vi tenker på pizza tenker vi ofte på den perfekte blandingen av sprø bunn, saftig topping og smeltet ost. Men en viktig del av å lage den perfekte pizzaen er det riktige verktøyet. Her kommer Gourmetstål Pizzaspade inn i bildet som en uerstattelig følgesvenn for alle pizzakokere, spesielt de som er ute etter kvalitet uten å tømme lommeboken.

Dette nydelige eksemplar fra Gourmetstål er både funksjonelt og vakkert. Laget av hardfør aluminium, garanterer det en lang levetid og robusthet. I tillegg gir det rustikke skafte av tre ikke bare en komfortabel håndtering, men legger også til et estetisk preg med Gourmetståls logo. Og for de av oss med begrenset kjøkkenplass, kommer den praktiske kroken til opphenging godt med, slik at spaden kan henges opp og skryte av sitt vakre design.

Men Gourmetstål Pizzaspade er ikke bare for ovnen. Det er perfekt for de som elsker å lage pizza på grillen. Dens design og materialer sørger for at pizzaen blir jevnt og effektivt overført fra kjøkkenbenken til grillen uten problemer.

Så, hvis du er ute etter en pizzaspade som kombinerer funksjonalitet, estetikk og prisverdi, er Gourmetstål Pizzaspade uten tvil ditt beste valg i budsjettklassen. Den representerer enestående verdi for pengene, noe som gjør den til en uunnværlig del av ethvert pizzakjøkken.

Oppsummert

 • Hardfør aluminium og trekonstruksjon
 • Estetisk med Gourmetståls logo
 • Praktisk opphengskrok inkludert
 • Utmerket for grilling av pizza

LES MER

5. Mustang Pizzaspade – Langt håndtak

Mustang Pizzaspade

SJEKK PRISEN →

Blant de mange alternativene på markedet, står Mustang Pizzaspade ut som et ypperlig valg for de som ønsker en kombinasjon av funksjonalitet og estetikk.

Først og fremst, la oss snakke om materialene. Mustang Pizzaspade er laget av aluminium, et lett, men solid materiale som er ideelt for å håndtere pizza uten at den veier for mye. Dette gir brukeren en god balanse når man skjærer ut pizzaen fra ovnen. Og for de som har vært utsatt for en for varm pizzaspade, vet du hvor viktig det er å ha et materiale som fordeler varmen jevnt.

Men hva er en god spade uten et komfortabelt håndtak? Mustang Pizzaspade har et langt, praktisk håndtak av akasietre. Dette gir ikke bare et robust grep, men det estetiske preget av akasietre gir det en klassisk og tidløs følelse. Den lange lengden på håndtaket sørger også for at du holder hendene trygt unna varmen, samtidig som du har full kontroll over pizzaen.

Med mål på 30,5 x 30 x 89,5 cm, gir denne spaden deg rikelig med plass til å håndtere både små og store pizzaer med letthet. Den er også designet for å være enkel i bruk, noe som betyr at enten du er en nybegynner eller en erfaren pizzabaker, vil Mustang Pizzaspade være et verdifullt tillegg til kjøkkenutstyret ditt.

Kort sagt, for de som ønsker en svært god pizzaspade med langt håndtak, er Mustang Pizzaspade uten tvil et førsteklasses valg.

Oppsummert

 • Aluminiumskonstruksjon for lettvektighet
 • Estetisk akasietrehåndtak
 • Mål: 30,5 x 30 x 89,5 cm
 • Sikker og enkel i bruk

LES MER

6. Ooni Pizzaspade i bambus – Beste pizzaspade av heltre

Ooni Pizzaspade i bambus

SJEKK PRISEN →

Ooni Pizzaspade i bambus en sjarmerende blanding av design og funksjon for de som foretrekker trespader.

For det første har bambus egenskaper som gjør det til et ideelt materiale for kjøkkenredskap. Det er solid, lett, og motstandsdyktig mot fuktighet og varme. Dessuten gir den lyse bambusfargen et stilrent utseende, noe som gjør denne spaden til et blikkfang i ethvert kjøkken.

Størrelsen er også en viktig faktor å vurdere. Med plass til pizzaer på opp til 35,5 cm i diameter, er Ooni Pizzaspade i bambus romslig nok til å håndtere de fleste hjemmelagde pizzaer. For de som allerede eier en av Oonis største pizzaovner, er det en ekstra bonus at denne spaden passer perfekt til dem.

Men kanskje det mest slående trekket ved denne spaden er dens doble funksjonalitet. Etter at pizzaen er ferdig stekt og klar til å serveres, kan spaden enkelt transformeres til et serveringsbrett. Dens estetiske appell gjør den også til en perfekt ledsager for et tapasbord, hvor småretter kan presenteres på en elegant måte.

I en verden hvor kjøkkenredskap ofte er laget av plast eller metall, representerer Ooni Pizzaspade i bambus en tilbakevending til det naturlige. For de som ønsker en pizzaspade av kun tre som også fungerer som et serveringsbrett, ser det ut til at søket endelig kan være over.

Oppsummert

 • Estetisk, lys bambusdesign
 • Rommer pizzaer til 35,5 cm
 • Passer Oonis store pizzaovner
 • Dobler som serveringsbrett

LES MER

7. Broil King Pizzaspade – Sammenleggbar

Broil King Pizzaspade

SJEKK PRISEN →

Enten du lager pizza hjemme, på hytten eller under stjernene på en campingtur gir denne spaden deg friheten til å nyte din favorittrett hvor som helst.

En av de mest fremtredende funksjonene ved Broil King Pizzaspade er dens sammenklappelige design. For de som ofte reiser, vet du at hver centimeter telt når det gjelder bagasjeplass. Å ha en pizzaspade som kan klappes sammen gir deg muligheten til å ta den med deg uten at den tar opp unødvendig plass. Og det er ikke bare for reisende – selv i hjemmet kan en plassbesparende løsning være gull verdt, spesielt i mindre kjøkken.

Men det er ikke bare funksjonaliteten som er verdt å nevne. Broil King Pizzaspade er laget av rustfritt stål, et materiale kjent for sin holdbarhet og motstandsdyktighet mot korrosjon. Dette betyr at spaden ikke bare vil vare lenge, men den vil også beholde sitt polerte utseende selv etter gjentatt bruk.

Håndtaket fortjener også en spesiell omtale. Fremstilt i varmebestandig gummi, sørger det for at brukeren har et fast og komfortabelt grep, selv når ovnen er på sitt heteste. Den myke teksturen av gummi er også enkel å rengjøre, noe som gir en praktisk fordel etter en hektisk pizzakveld.

Samlet sett representerer Broil King Pizzaspade et skritt fremover i verdenen av kjøkkenutstyr. Det er ikke ofte vi ser en kombinasjon av høy kvalitet og bærbarhet i samme produkt. For pizzaelskeren som verdsetter både smidighet og kvalitet, ser det ut til at denne spaden er et perfekt valg. Så neste gang du planlegger en tur til hytten eller bare ønsker å nyte en hjemmelaget pizza i hagen, kan Broil King Pizzaspade være akkurat det du trenger for å gjøre opplevelsen komplett.

Oppsummert

 • Sammenklappelig og plassbesparende design
 • Holdbart rustfritt stål
 • Varmebestandig gummi-håndtak
 • Ideell for reiser og hytter

LES MER


Her kan du lese om “Pizzastein test”

Spørsmål og svar

Hvorfor bør man bruke en pizzaspade?

En pizzaspade har et tynt blad som gjør det lett å skyve en under pizzaen når den steker, uten at deig eller fyll blir forskjøvet. Dermed kan du undersøke om den er tilstrekkelig stekt på undersiden uten å ta maten ut av ovnen.

Hva bør en pizzaspade være laget av?

Det mest praktiske er at en pizzaspade er laget av tre eller aluminium. Vi foretrekker kombinasjonen trehåndtak og aluminiumsblad da dette gir god beskyttelse mot varmen, men samtidig er enkelt å rengjøre.

Kan man vaske en pizzaspade i oppvaskmaskinen?

Nei, de aller fleste pizzaspader kan ikke vaskes i oppvaskmaskin. Dette er på grunn av treverket som fort vil ta skade av trykket i oppvaskmaskinen og sprekke, eller flise seg opp. Dersom du ønsker lang levetid på pizzaspaden bør den rengjøres for hånd og deretter tørkes.

Hvor ble pizzaspaden først tatt i bruk?

Det er ingen hemmelighet at pizzaen kommer fra Italia, derimot strides de vise om hvor i landet den egentlig oppsto. Napoli er den selvutnevnte fødebyen til pizzaen og det er også her vi har sett de første eksemplene på pizzaspader.

Hva er forskjellen på en steke- og pizzaspade?

En pizzaspade er ofte mye tynnere enn én tradisjonell stekespade. Dette er for at den skal kunne gli under pizzaen mens den steker uten å henge seg fast i deigen eller forskyve fyllet. Dette gjør at man kan undersøke om maten er tilstrekkelig stekt uten å ta den ut av ovnen.

Den beste butikken for denne typen produkter

Pizzaspade test