fbpx

Pizzaovn test: De 6 beste på markedet i 2022

Det er lite som begeistrer gjestene så mye som rykende fersk pizza ut av ovnen. Nå kan du gjøre om uteplassen til en vaskeekte pizzeria og by både naboer og familie på et utsøkt utvalg pizza. Det er noe helt eget over pizza du steker selv i en pizzaovn sammenlignet med når pizzaen gjennomgår stekingen i en vanlig ovn eller på grillen. Vi tør nesten gå så langt som å si at pizza fra pizzaovn smaker rett og slett bedre. 

Vår testvinner fra Dangrill er en klassisk fyringsovn som kan nå ønsket temperatur på 300 grader ila kun 20 minutter. Deretter vil en beholdning ved kunne brenne i rundt en time som er mer enn nok tid til å fylle border med en rekke delikate pizzaer. Du kan også steke brød og annen steinovns-mat!

VÅRE favoritter

  • Stilig og robust
  • Materialer av høy kvalitet
  • Populær bestselger
SJEKK PRISEN →

Test av pizzaovn: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Clementi 60x40
Denne praktiske pizzaovnen fra Clementi er ikke bare flott å se på, men også svært praktisk. Clementino er et perfekt alternativ for deg som har begrenset med plass eller ønsker muligheten til å ta med deg pizzaovnen. Her får du kvaliteten Clementi er kjent for bare i en langt mer reisevennlig innpakning.
SJEKK PRISEN →
Sage SPZ820
Tidligere har det vært både dyrt og plasskrevende å lage pizza på ekte italiensk vis. Det har nå Sage gjort noe med gjennom “the Smart Oven” eller Pizzaiolo. Denne miniovnen gjør det nemlig mulig å oppnå hele 400 grader uten behovet for en stor steinovn
SJEKK PRISEN →
Morsø Forno
Morsø har produsert støpejernsovner helt siden 1853 og lever blant annet til det danske hoff. Ovnen er utstyrt med en keramisk stein som gjør den utmerket til å lage det aller meste av steinbakt mat inkludert pizzaer.
SJEKK PRISEN →
Clementi Family Gass
For deg som kun ønsker det aller beste er Clementi Family Gass et utmerket alternativ. Denne pizzaovnen gjør det mulig å steke fem pizzaer samtidig og når ønsket temperatur på rundt 400 grader ila bare 15 minutter!
SJEKK PRISEN →
Clementi 60x60
Denne vedfyrte ovnen fra Clementi er et utmerket alternativ for deg som ønsker kvaliteten fra Clementi, men ikke har plassen til å montere en stor steinovn. Du kan steke to pizzaer samtidig og pizzaovnen oppnår en optimal temperatur på 400 grader innen 15 minutter.
SJEKK PRISEN →
Dangrill
Denne steinovnen fra Dangrill passer utmerket på uteplassen og kan gi et utsøkt alternativ til grillen. Her kan du steke alt fra brød til pizza og annen mat med en optimal temperatur på rundt 300 grader. Den høye varmen og jevne fordelingen sørger for at maten oppnår optimal steking, og smaker rett og slett litt bedre.
SJEKK PRISEN →

1. Clementi 60×40 – Best for mindre pizzaer

Clementi 60x40

SJEKK PRISEN →

Clementi Clementino er en pizzaovn for deg som ønsker kvaliteten av ekte italiensk pizza, men har begrenset med plass. Det kompakte designet passer også utmerket om du har ønske om å ha med deg pizzaovnen på f.eks. hytta eller besøk uten behovet for lastebil og kran. Clementino kommer nemlig i et kompakt design med avtakbar pipe og en vekt på bare 40 kilogram. 

Ovnen tilbyr også mulighet til å steke ekte italiensk pizza for deg som ønsker en overkommelig pris uten at det skal gå på bekostning av kvaliteten. Den største forskjellen på en stor ovn og Clementino er at du må forvente noe mer oppfyringstid for at steinen skal bli skikkelig gjennomvarm. 

Etter rundt 30 minutter vil du ha optimal temperatur på 400 grader og kan da steke en pizza på bare 90-120 sekunder. Dette gjør at maten får den perfekte sprø skorpen, men ikke brenner verken fyll eller kanter på grunn av lang steketid. De høye beina på ovnen skaper også nødvendig klaring slik at du kan plassere ovnen på alle overflater. Dog er det viktig å ta hensyn til brannsikkerhet og ovnen bør ikke etterlates uten tilsyn på brennbart underlag så lenge det er ild i ovnen. 

Oppsummert er dette et utmerket alternativ for deg som ønsker en kvalitets pizzaovn, men ikke har stor hage eller ønsker sprenge hele budsjettet på en ovn. Den oppnår samme varme som en stor ovn, men du må bare belage deg på litt lenger tid før ovnen er klar. Det kompakte og robuste designet i rustfritt stål gjør at ovnen enkelt kan stå ute i allslags vær, men med en egenvekt på bare 40 kg og avtakbar skorstein kan du enkelt stue den bort.

LES MER


2. Sage SPZ820 – Mye for pengene

Sage SPZ820

SJEKK PRISEN →

Skal du steke pizza på ekte italiensk vis vil du trenge en ovn som kommer opp i 400 grader eller varmere. Det er nemlig den høye varmen som gjør at pizzaen raskt blir stekt uten at fyll og deig blir brent i kantene. Tidligere har dette krevd at man har god plass utendørs og investerer i en proff steinovn, men med “the Smart Oven” har Sage nå gjort det mulig å steke pizza hjemme på kjøkkenet!

Den smarte miniovnen klarer å oppnå en temperatur på hele 400 grader og er utstyrt med en steinplate i midten som sørger for optimal varmefordeling. Med andre ord har du egenskapene til en steinovn, men i den kompakte størrelsen til en mikrobølgeovn. Dette gjør at du kan steke sprø og deilig pizza på 2 minutter med et ekte italiensk resultat.

Pizzaiolo gjør det mulig å få effekten av en steinovn rett hjem på kjøkkenbenken uten at du trenger bekymre deg over at røykvarsleren skal varsle naboen. Ovnen kommer med mange gode egenskaper og oppnår raskt den nødvendige varmen for å steke en perfekt pizza som alle blir fornøyd med. Hemmeligheten til en ekte italiensk pizza er nemlig den høye temperaturen og korte steketiden for å beholde alle smakene intakte. 

Sage SPZ820 er produsert i rustfritt stål og har hele 7 forskjellige forhåndsprogrammer. Du kan også justere med manuelle innstillinger og oppnå en steketemperatur på hele 400 grader. Sammen med ovnen får du en pizzaspade og pizzasten som sørger for den jevne varmen og perfekte stekeresultatet. Denne miniovnen gjør det mulig å ha et lite italiensk pizzeria hjemme på kjøkkenbenken.

LES MER


3. Morsø Forno – Beste Design

Morsø Forno

SJEKK PRISEN →

Det er få produsenter som har like lang erfaring som danske Morsø. Selskapet har produsert støpejernsovner helt siden 1853 og er blant annet leverandør til det danske hoffet. Ovnen er støpt i Morsø sitt eget støpejern og utstyrt med en innebygd keramisk stein. Dette gjør at ovnen passer utmerket til det aller meste av matlaging.

Den innebygde steinen sørger for at varmen rundt de åpne flammene blir jevnt fordelt på hele flaten og du kan derfor steke en pizza, brød eller annet snadder i løpet av svært kort tid. Det runde designet og de sterke materialene gjør at ovnen oppnår anbefalt temperatur raskt og kan holde godt på varmen i lang tid. Det er nemlig anbefalt at man steker pizza på rundt 500 grader noe som er umulig å oppnå i en vanlig stekeovn.

Det store styrerommet gjør det også mulig å røykstue annen mat eller kjøtt som skal håndteres over lang tid. Du kan derfor tilberede en lang rekke måltider i denne ovnen og være helt trygg på at maten er stekt. Den er også langt mer hygienisk enn vanlige stekeovner ettersom den høye temperaturen brenner bort alt av matfett og rester som måtte befinne seg i ovnen. 

Morsø Forno er derfor et utmerket alternativ for deg som er på jakt etter en stilig og robust pizzaovn til å pynte opp uteplassen med. Det solide støpejern materialet gjør nemlig at ovnen tåler det meste av vær og vind og du kan benytte den gjennom hele den norske våren, sommeren og høsten. Utover sene høstkvelder kan den også tilføre litt ekstra kos på uteplassen ved å benyttes som en vedovn.

LES MER


4. Clementi Family Gass – Premium

Clementi Family Gass

SJEKK PRISEN →

Med en pizzaovn fra Clementi kan du virkelig invitere hele familien på nystekt pizza og servere hele gjengen samtidig. Ovnen har nemlig plass til fem pizzaer samtidig og det tar kun 15 minutter å varme den opp til ønsket temperatur. Takket være den effektive gassbrenneren får du en jevn fordeling av varmen i hele ovnen og ila bare 2 minutter er pizzaen ferdig stekt. 

Dette gjør at du raskt kan servere ekte pizza på tradisjonelt italiensk vis rett fra en rykende varm ovn. Selve ovnen er utformet i Antrasitt, men innvendig er ovnen utstyrt med ildfast sten av høy kvalitet for å bevare varmen mest mulig effektivt. Dette sørger for at alle pizzaene får den perfekt sprø pizzabunnen som alle elsker. 

Ovnen er også utstyrt med termometer slik at du hele tiden har kontroll på temperaturen inni ovnen samt en solid dør i rustfritt stål og et utmerket isoleringssystem. Det solide designet gjør at ovnen tåler både regn og snø så det er ikke nødvendig å pakke den bort etter hver gang. Dog er det gunstige å dekke den til om den skal stå ubrukt over lenger tid slik at holdbarheten er lengst mulig. 

Det er lite annet enn perfeksjon som kan beskrive Clementi Family gass. Den utsøkte ovnen gjør at du kan servere pizzaer i rakettfart og få det nydelige resultatet hver gang. Sleng hele 5 pizzaer inn i ovnen samtidig og bare be familien innta plassene sine for maten er klar om 2 minutter. Det skal med andre ord lite til for at man finner begeistring for en Clementi.

LES MER


5. Clementi 60×60 – Best på størrelse

Clementi 60x60

SJEKK PRISEN →

Denne vedfyrte ovnen fra Clementi Family gjør det mulig å tilberede pizza på ekte italiensk vis hjemme på balkongen. Det kompakte designet på kun 60×60 har plass til to pizzaer samtidig med en steketid på bare 90-120 sekunder. Selve ovnen er designet i rustfritt stål, men inni er den dekket med ildfast stek som både bevarer og skaper den høye varmen nødvendig for perfekt pizza. 

Hemmeligheten bak perfekt italiensk pizza er nemlig den høye varmen. Steker du pizzaen på 400 grader i 90-120 sekunder får du den sprø perfekte skorpen som italiensk pizza er så kjent for. Fordelen er at du kan gjøre det hjemme fra verandaen og slipper flyturen til Napoli for å spise pizza. Ovnen tar bare 15-20 minutter å varmes opp og når den steker på optimal varme vil du ha nydelig pizza klar innen 2 minutter. Skal du tilberede til hele familien er det kjent å kunne steke to pizzaer samtidig og på denne måten hele tiden ha mat på bordet. 

Det robuste designet gjør at ovnen tåler alle årstider og den kan derfor stå ute i både regn og snø. Det rustfri stålet vil ikke bli nevneverdig påvirket av å stå ute, men om du ikke har tenkt å bruke den på en stund kan det alltid være lurt å legge et trekk på slik at den holder seg ren og pen. Skulle du en annen farge kan du få ovnen i to forskjellige farger: Rustfritt stål og kobber.

Med andre ord er dette pizzaovnen for deg som ønsker smaken av italia hjemme på balkongen. Den vedfyrte ovnen fra Clementi tilbereder pizza på ekte italiensk vis og du vil få den unike smaken av steinbakt mat. Ettersom grillen bruker vedfyring og ikke gass er det også enkelt å bruke den uten at du trenger huske bytte gassbeholdere og styre med plass for flaskene. Denne sikrer et godt blikkfang og du er garantert mye besøk når ryktene sprer seg om nystekt pizza…

LES MER


6. Dangrill – Best i test

Dangrill

SJEKK PRISEN →

Med denne ovnen fra Dangrill kan du tilby både venner og familie et utsøkt parti steinovnsbakt pizza. Ovnen holder en jevn og god temperatur rundt 300 grader og er klar allerede etter 20 minutter… Dette gjør at du enkelt kan fyre opp ovnen, slenge sammen din favorittpizza og deretter steke den med en gang. 

Det klassiske designet kommer i mørk stein og er kledd med svart aluminium. Ovnen har derfor et svært stilrent design og kan enkelt være en del av hvilken som helst møblert uteplass uten å skille seg ut. Du vil kanskje ønske å gjøre den til et blikkfang for det er lite som begeistrer besøkende like mye som nystekt pizza og du vil raskt bli kjent som pizza eksperten i familien med denne.

Du setter enkelt sammen grillen og selvfølgelig medfølger det en skikkelig pizzaspade. På forbruket kan du forvente å fyre ovnen i rundt en time på 5 kg ved noe som bør gi mer enn nok tid til å steke flere pizzaer uten problemer og hastverk. Takket være det brannfaste materialet kan du deretter bare la ovnen kjøle seg ned igjen før du sper ut asken og gjør klar for neste runde. 

Dette er et utmerket valg for deg som ønsker ta tittelen som pizza ekspert i familien. Ikke bare ser ovnen stilig ut, men den leverer også høy funksjonalitet og garanterer et utmerket resultat på maten. Den er lett å bruke og ikke minst holder den godt på varmen. Dette gjør at den er svært effektiv på forbruket. Du kan derfor steke en rekke pizzaer før du må løpe etter mer ved.

LES MER


Spørsmål og svar

Bør man velge gass eller vedfyrt pizzaovn?

Tradisjonelt er pizzaovner alltid vedfyrt, men moderne gassteknologi har gjort at man raskere kan oppnå ønsket temperatur. Dog vil en vedfyrt ovn holde varmen lenger når den først oppnår ønsket temperatur. Ønsker du en pizzaovn på tradisjonelt italiensk vis bør du derfor velge en vedfyrt klassiker. 

Hvor varm skal en pizzaovn egentlig være?

Hemmeligheten bak en perfekt italiensk pizza er at den kun stekes i 90-120 sekunder. Derfor er det viktig med svært høy temperatur og det klarer man ikke i en vanlig stekeovn. En pizzaovn bør derfor klare oppnå en temperatur på mellom 400-500 grader for best resultat.

Er det viktig med pizzastein i ovnen?

I praksis fungerer en pizzaovn på samme måte som en stekeovn hvor varmen stiger oppover. Det er pizzasteinen som sørger for at varmen fordeles jevnt utover og uten denne vil du derfor risikere at maten blir både brent og dårlig stekt samtidig. 

Finnes det alternativer som ikke trenger stå ute?

Pizzaovner er i utgangspunktet enten vedfyrt eller gassdrevet og trenger derfor å stå utendørs. Det har derimot i nyere tid kommet et unikt produkt i form av Sage SPZ820 som har størrelsen til en mikrobølgeovn og effekten av en steinovn. Denne gjør det nå mulig å steke pizza hjemme på kjøkkenbenken med effekten av en ekte italiensk steinovn. 

Hvordan ovn er best egnet for langvarig bruk?

De fleste ovner i dag kommer enten i rustfritt stål eller støpejern. Begge deler er svært holdbare materialer, men dersom du skal ha en ovn som kan stå utendørs hele året rundt i lang tid bør du velge en i rustfritt stål. Det herdede materialet er rett og slett mer levedyktig og ruster sjeldnere enn støpejern.