fbpx

Pizzaovn test: De 7 beste på markedet i 2023

Pizza er symbolet på et gastronomisk mesterverk som kan tilpasses etter ethvert ønske. Enten det er den tynne skorpen fra Napoli, den tykke fra Chicago, eller din egen unike vri krever en perfekt pizza en eksepsjonell ovn. Men i en verden med uendelige valgmuligheter hvordan kan man skille den gode ovnen fra den beste?

På jakt etter den optimale baketemperaturen, den ideelle skorpen og den perfekte smeltingen av ost har vi satt lupen på pizzaovner fra alle hjørner av markedet. Fra kompakte bordmodeller for den urbane leiligheten til store, tradisjonelle vedovner for de med litt mer plass – vi har kartlagt hvilke ovner som skiller seg ut i hver kategori.

I denne oversikten vil vi veilede deg gjennom de fremste pizzaovnene som er tilgjengelige for øyeblikket. Uavhengig av om du er en nybegynner med en drøm om den perfekte hjemmelagde pizzaen, en erfaren pizzaiolo på jakt etter en oppgradering, eller bare en entusiast med et brennende ønske om å heve pizzaspillet ditt til neste nivå, har vi satt sammen en liste som vil tilfredsstille enhver pizzaelskers behov.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Pizzaovn test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Ooni Koda Gass pizzaovn
Ooni Koda Gass pizzaovn kombinerer elegant design med overlegen funksjonalitet, og tilbyr rask oppvarming opp til 500°C på 20 minutter. Den har plass til 30 cm pizzaer og leveres med en spesialdesignet pizzasten og inspirerende oppskriftsbok.
SJEKK PRISEN →
Ooni Karu 16 pizzaovn
Ooni Karu 16 pizzaovn er ideell for de som foretrekker store 40 cm pizzaer og variert matlaging. Med muligheten for å benytte kull, ved eller gass gir den en fleksibel matlagingsopplevelse. Den raskt oppnådde høye temperaturen garanterer rask og effektiv matlaging.
SJEKK PRISEN →
Witt Etna Rotante pizzaovn
Witt Etna Rotante pizzaovn tilbyr perfekt, jevn steking med sin U-formede brenner og unike roterende pizzastein. Den varmer opp raskt, nå 500°C på under 18 minutter, og lager pizza på under 60 sekunder.
SJEKK PRISEN →
Clementi 60x40
Denne praktiske pizzaovnen fra Clementi er ikke bare flott å se på, men også svært praktisk. Clementino er et perfekt alternativ for deg som har begrenset med plass eller ønsker muligheten til å ta med deg pizzaovnen. Her får du kvaliteten Clementi er kjent for bare i en langt mer reisevennlig innpakning.
SJEKK PRISEN →
Sage SPZ820
Tidligere har det vært både dyrt og plasskrevende å lage pizza på ekte italiensk vis. Det har nå Sage gjort noe med gjennom “the Smart Oven” eller Pizzaiolo. Denne miniovnen gjør det nemlig mulig å oppnå hele 400 grader uten behovet for en stor steinovn
SJEKK PRISEN →
Morsø Forno
Morsø har produsert støpejernsovner helt siden 1853 og lever blant annet til det danske hoff. Ovnen er utstyrt med en keramisk stein som gjør den utmerket til å lage det aller meste av steinbakt mat inkludert pizzaer.
SJEKK PRISEN →
Clementi 60x60
Denne vedfyrte ovnen fra Clementi er et utmerket alternativ for deg som ønsker kvaliteten fra Clementi, men ikke har plassen til å montere en stor steinovn. Du kan steke to pizzaer samtidig og pizzaovnen oppnår en optimal temperatur på 400 grader innen 15 minutter.
SJEKK PRISEN →

1. Ooni Koda Gass pizzaovn – Best i test

Ooni Koda Gass pizzaovn

SJEKK PRISEN →

I jakten på den perfekte hjemmelagde pizzaen kommer det ofte an på utstyret man bruker. Ooni Koda Gass har raskt etablert seg som en ledende aktør på markedet, og det er ikke uten grunn. Denne kompakte enheten er en kombinasjon av kvalitet, brukervennlighet, pris og, viktigst av alt, evnen til å levere en enestående smakfull pizza.

Førsteinntrykket av Ooni Koda er dens elegante design, men det er dens funksjoner som virkelig skiller den ut. Med plass til pizzaer på opp til 30 cm i diameter, sikrer denne ovnen at dine kulinariske mesterverk kan realiseres uavhengig av størrelsen. Når det kommer til effektivitet, er Ooni Koda uovertruffen. Den varmes opp til sin maksimaltemperatur på imponerende 500°C på bare 20 minutter. Når den først er varm, kan du forvente å ha en perfekt stekt pizza på bordet på bare 60 sekunder.

Ooni Koda leveres med en spesialdesignet pizzasten, som garanterer jevn steking og den ettertraktede, sprø bunnen. For de som er nye i pizzaverdenen, eller bare søker inspirasjon, vil den medfølgende boken full av oppskrifter og tips være en velkommen gave.

Den er også svært enkel i bruk. Pizzaovnen varmes opp ved hjelp av propangass, akkurat som en gassgrill eller ovn, noe som sikrer jevn og pålitelig varme. En viktig detalj er at selv om ovnen passer til en regulator av norsk standard, kommer den ikke med slange og regulator – så dette må anskaffes separat.

Alt i alt, for de som ønsker den beste balansen mellom kvalitet, pris og ytelse, er Ooni Koda Gass pizzaovn et fantastisk valg. Dette er den beste pizzaovnen for de aller fleste, og derfor vår klare testvinner.

Oppsummert

 • Elegant design, overlegen funksjonalitet
 • Rask oppvarming til 500°C
 • Rom for 30 cm pizzaer
 • Spesialdesignet pizzasten inkludert

LES MER

2. Ooni Karu 16 pizzaovn – Best for store pizza

Ooni Karu 16 pizzaovn

SJEKK PRISEN →

For de som foretrekker generøse porsjoner og elsker å imponere gjester med ekstra store pizzaer har Ooni Karu 16 blitt et ubestridelig valg. Med evnen til å lage en imponerende 16-tommers pizza, har denne ovnen endret spillet for hjemmepizzaproduksjon.

Men Ooni Karu 16 handler ikke bare om pizza. Denne ovnen er en kulinarisk lekeplass der du kan utforske en rekke retter. Fra ristet kjøtt, saftige stekte grønnsaker til ferskt brød – Karu 16 gir en autentisk og kraftig stekingsopplevelse som vil få vannet i munnen på alle. Med Karu 16 er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan lage.

Når det gjelder brensel, gir Karu 16 ovnen en ny grad av fleksibilitet. Du kan velge mellom kull eller ved, avhengig av den unike smaken du søker. For de som ønsker enda mer bekvemmelighet, er det også en mulighet for å skaffe et gass-kitt (selges separat), slik at ovnen kan fyres med gass.

Med en forvarmingstid på bare 15 minutter, oppnår Karu 16 en imponerende temperatur på 500°C. Dette betyr at du kan ha deilig mat klar på så lite som 60 sekunder, noe som gjør det enkelt å lage mat til hele familien.

Oppsummert

 • Ideell for store 40 cm pizzaer
 • Mulig med kull, ved eller gass
 • Fleksibel matlagingsopplevelse
 • Rask og effektiv steking

LES MER

3. Witt Etna Rotante pizzaovn – Roterende pizzastein

Witt Etna Rotante pizzaovn

SJEKK PRISEN →

Med sin unike U-formede design gir denne pizzaovnen en jevn steking fra alle kanter. Brenneren som er plassert rundt kantene i en U-form sikrer at pizzaen stekes jevnt innvendig, uten noen deler som blir overlatt til flaksen. Og som om det ikke var nok, tar Witt Etna Rotante steget videre med sin roterende pizzastein. Denne innovative funksjonen, som har sin egen brenner nedenfra, sørger for at pizzasteinen varmes opp jevnt. Med sin unike U-formede design gir denne pizzaovnen en jevn steking fra alle kanter. Brenneren som er plassert rundt kantene i en U-form sikrer at pizzaen stekes jevnt innvendig.

En annen bemerkelsesverdig egenskap ved Witt Etna Rotante er dens raske oppvarming. For de av oss som hater å vente, vil denne funksjonen være en gamechanger. Fra en starttemperatur på 0°C, kan pizzaovnen varme opp til hele 500°C på utrolige 18 minutter eller mindre. Dette betyr at du kan ha lyst på pizza og ha den klar på bordet i løpet av svært kort tid.

Så, om du er på utkikk etter en effektiv, rask og pålitelig pizzaovn, ser det ut til at Witt Etna Rotante er et overbevisende valg. Den roterende pizzasteinen er ikke bare et kult tillegg; det er nøkkelen til jevn og rask matlaging. Med denne pizzaovnen er den perfekte hjemmelagde pizzaen rett rundt hjørnet.

Oppsummert

 • U-formet brenner for jevn steking
 • Roterende pizzastein varmer jevnt
 • 500°C på under 18 minutter
 • Pizza klar på under 60 sekunder

LES MER

4. Clementi 60×40 – Best for mindre pizzaer

Clementi 60x40

SJEKK PRISEN →

Clementi Clementino er en pizzaovn for deg som ønsker kvaliteten av ekte italiensk pizza, men har begrenset med plass. Det kompakte designet passer også utmerket om du har ønske om å ha med deg pizzaovnen på f.eks. hytta eller besøk uten behovet for lastebil og kran. Clementino kommer nemlig i et kompakt design med avtakbar pipe og en vekt på bare 40 kilogram. 

Ovnen tilbyr også mulighet til å steke ekte italiensk pizza for deg som ønsker en overkommelig pris uten at det skal gå på bekostning av kvaliteten. Den største forskjellen på en stor ovn og Clementino er at du må forvente noe mer oppfyringstid for at steinen skal bli skikkelig gjennomvarm. 

Etter rundt 30 minutter vil du ha optimal temperatur på 400 grader og kan da steke en pizza på bare 90-120 sekunder. Dette gjør at maten får den perfekte sprø skorpen, men ikke brenner verken fyll eller kanter på grunn av lang steketid. De høye beina på ovnen skaper også nødvendig klaring slik at du kan plassere ovnen på alle overflater. Dog er det viktig å ta hensyn til brannsikkerhet og ovnen bør ikke etterlates uten tilsyn på brennbart underlag så lenge det er ild i ovnen. 

Oppsummert er dette et utmerket alternativ for deg som ønsker en kvalitets pizzaovn, men ikke har stor hage eller ønsker sprenge hele budsjettet på en ovn. Den oppnår samme varme som en stor ovn, men du må bare belage deg på litt lenger tid før ovnen er klar. Det kompakte og robuste designet i rustfritt stål gjør at ovnen enkelt kan stå ute i allslags vær, men med en egenvekt på bare 40 kg og avtakbar skorstein kan du enkelt stue den bort.

LES MER


5. Sage SPZ820 – Mye for pengene

Sage SPZ820

SJEKK PRISEN →

Skal du steke pizza på ekte italiensk vis vil du trenge en ovn som kommer opp i 400 grader eller varmere. Det er nemlig den høye varmen som gjør at pizzaen raskt blir stekt uten at fyll og deig blir brent i kantene. Tidligere har dette krevd at man har god plass utendørs og investerer i en proff steinovn, men med “the Smart Oven” har Sage nå gjort det mulig å steke pizza hjemme på kjøkkenet!

Den smarte miniovnen klarer å oppnå en temperatur på hele 400 grader og er utstyrt med en steinplate i midten som sørger for optimal varmefordeling. Med andre ord har du egenskapene til en steinovn, men i den kompakte størrelsen til en mikrobølgeovn. Dette gjør at du kan steke sprø og deilig pizza på 2 minutter med et ekte italiensk resultat.

Pizzaiolo gjør det mulig å få effekten av en steinovn rett hjem på kjøkkenbenken uten at du trenger bekymre deg over at røykvarsleren skal varsle naboen. Ovnen kommer med mange gode egenskaper og oppnår raskt den nødvendige varmen for å steke en perfekt pizza som alle blir fornøyd med. Hemmeligheten til en ekte italiensk pizza er nemlig den høye temperaturen og korte steketiden for å beholde alle smakene intakte. 

Sage SPZ820 er produsert i rustfritt stål og har hele 7 forskjellige forhåndsprogrammer. Du kan også justere med manuelle innstillinger og oppnå en steketemperatur på hele 400 grader. Sammen med ovnen får du en pizzaspade og pizzasten som sørger for den jevne varmen og perfekte stekeresultatet. Denne miniovnen gjør det mulig å ha et lite italiensk pizzeria hjemme på kjøkkenbenken.

LES MER


6. Morsø Forno – Beste Design

Morsø Forno

SJEKK PRISEN →

Det er få produsenter som har like lang erfaring som danske Morsø. Selskapet har produsert støpejernsovner helt siden 1853 og er blant annet leverandør til det danske hoffet. Ovnen er støpt i Morsø sitt eget støpejern og utstyrt med en innebygd keramisk stein. Dette gjør at ovnen passer utmerket til det aller meste av matlaging.

Den innebygde steinen sørger for at varmen rundt de åpne flammene blir jevnt fordelt på hele flaten og du kan derfor steke en pizza, brød eller annet snadder i løpet av svært kort tid. Det runde designet og de sterke materialene gjør at ovnen oppnår anbefalt temperatur raskt og kan holde godt på varmen i lang tid. Det er nemlig anbefalt at man steker pizza på rundt 500 grader noe som er umulig å oppnå i en vanlig stekeovn.

Det store styrerommet gjør det også mulig å røykstue annen mat eller kjøtt som skal håndteres over lang tid. Du kan derfor tilberede en lang rekke måltider i denne ovnen og være helt trygg på at maten er stekt. Den er også langt mer hygienisk enn vanlige stekeovner ettersom den høye temperaturen brenner bort alt av matfett og rester som måtte befinne seg i ovnen. 

Morsø Forno er derfor et utmerket alternativ for deg som er på jakt etter en stilig og robust pizzaovn til å pynte opp uteplassen med. Det solide støpejern materialet gjør nemlig at ovnen tåler det meste av vær og vind og du kan benytte den gjennom hele den norske våren, sommeren og høsten. Utover sene høstkvelder kan den også tilføre litt ekstra kos på uteplassen ved å benyttes som en vedovn.

LES MER


7. Clementi 60×60 – Best på størrelse

Clementi 60x60

SJEKK PRISEN →

Denne vedfyrte ovnen fra Clementi Family gjør det mulig å tilberede pizza på ekte italiensk vis hjemme på balkongen. Det kompakte designet på kun 60×60 har plass til to pizzaer samtidig med en steketid på bare 90-120 sekunder. Selve ovnen er designet i rustfritt stål, men inni er den dekket med ildfast stek som både bevarer og skaper den høye varmen nødvendig for perfekt pizza. 

Hemmeligheten bak perfekt italiensk pizza er nemlig den høye varmen. Steker du pizzaen på 400 grader i 90-120 sekunder får du den sprø perfekte skorpen som italiensk pizza er så kjent for. Fordelen er at du kan gjøre det hjemme fra verandaen og slipper flyturen til Napoli for å spise pizza. Ovnen tar bare 15-20 minutter å varmes opp og når den steker på optimal varme vil du ha nydelig pizza klar innen 2 minutter. Skal du tilberede til hele familien er det kjent å kunne steke to pizzaer samtidig og på denne måten hele tiden ha mat på bordet. 

Det robuste designet gjør at ovnen tåler alle årstider og den kan derfor stå ute i både regn og snø. Det rustfri stålet vil ikke bli nevneverdig påvirket av å stå ute, men om du ikke har tenkt å bruke den på en stund kan det alltid være lurt å legge et trekk på slik at den holder seg ren og pen. Skulle du en annen farge kan du få ovnen i to forskjellige farger: Rustfritt stål og kobber.

Med andre ord er dette pizzaovnen for deg som ønsker smaken av italia hjemme på balkongen. Den vedfyrte ovnen fra Clementi tilbereder pizza på ekte italiensk vis og du vil få den unike smaken av steinbakt mat. Ettersom grillen bruker vedfyring og ikke gass er det også enkelt å bruke den uten at du trenger huske bytte gassbeholdere og styre med plass for flaskene. Denne sikrer et godt blikkfang og du er garantert mye besøk når ryktene sprer seg om nystekt pizza…

LES MER


Her kan du lese om “Stekeovn test”

Spørsmål og svar

Bør man velge gass eller vedfyrt pizzaovn?

Tradisjonelt er pizzaovner alltid vedfyrt, men moderne gassteknologi har gjort at man raskere kan oppnå ønsket temperatur. Dog vil en vedfyrt ovn holde varmen lenger når den først oppnår ønsket temperatur. Ønsker du en pizzaovn på tradisjonelt italiensk vis bør du derfor velge en vedfyrt klassiker. 

Hvor varm skal en pizzaovn egentlig være?

Hemmeligheten bak en perfekt italiensk pizza er at den kun stekes i 90-120 sekunder. Derfor er det viktig med svært høy temperatur og det klarer man ikke i en vanlig stekeovn. En pizzaovn bør derfor klare oppnå en temperatur på mellom 400-500 grader for best resultat.

Er det viktig med pizzastein i ovnen?

I praksis fungerer en pizzaovn på samme måte som en stekeovn hvor varmen stiger oppover. Det er pizzasteinen som sørger for at varmen fordeles jevnt utover og uten denne vil du derfor risikere at maten blir både brent og dårlig stekt samtidig. 

Finnes det alternativer som ikke trenger stå ute?

Pizzaovner er i utgangspunktet enten vedfyrt eller gassdrevet og trenger derfor å stå utendørs. Det har derimot i nyere tid kommet et unikt produkt i form av Sage SPZ820 som har størrelsen til en mikrobølgeovn og effekten av en steinovn. Denne gjør det nå mulig å steke pizza hjemme på kjøkkenbenken med effekten av en ekte italiensk steinovn. 

Hvordan ovn er best egnet for langvarig bruk?

De fleste ovner i dag kommer enten i rustfritt stål eller støpejern. Begge deler er svært holdbare materialer, men dersom du skal ha en ovn som kan stå utendørs hele året rundt i lang tid bør du velge en i rustfritt stål. Det herdede materialet er rett og slett mer levedyktig og ruster sjeldnere enn støpejern.

Den beste butikken for denne typen produkter