fbpx

Pastatallerken test: 5 Beste pastatallerkener i 2022

Skal du nyte et italiensk måltid på riktig vis, er det viktig å ha skikkelige pastatallerkener. En god pasta skal nemlig serveres i en dyp asjett og du må for all del ikke bruke kniv for å dele opp pastaen din! Imidlertid kan utvalget av pastatallerkener være uoversiktlig, så vi har tatt på oss jobben med å finne frem til noen av de beste på markedet. Her har vi tatt høyde for at man har forskjellig smak i interiørdesign og har derfor inkludert noen klassiske og noen stilige alternativer slik at det skal være noe for alle.

Det viktigste når du skal velge pastatallerkener er at de har tilstrekkelig størrelse. Du skal trossalt få plass til en full middagsservering i bollen, uten at det renner over kanten. Pastatallerkener har nemlig en lang kant rundt som gir et elegant og klassisk utseende, utmerket for deg som ønsker å dekke bordet til et høytidelig måltid.

For å finne frem til de beste kandidatene for testen vår har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har sett på tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på verifiserte tilbakemeldinger fra kjøpere.

Pastatallerkenen som kom best ut av våre undersøkelser var et sett med Grand Cru dype tallerkener fra Rosendahl i hvitt porselen. Disse tallerkene har et tidløst og klassisk design, samt kommer i en praktisk pakke med fire stk. Dette gjør at du får mye for pengene og allsidige tallerkener som passer til alle anledninger.

VÅRE favoritter

 • Elegant design
 • Kan brukes i mikroovn
 • Fire forskjellige fargenyanser
SJEKK PRISEN →
 • Kan vaskes i oppvaskmaskinen
 • Elegant og tidløst design
 • 4 i hver pakke
SJEKK PRISEN →
 • Håndmalt
 • Tåler oppvaskmaskinen
 • Elegant design
SJEKK PRISEN →

Pastatallerken test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Rosendahl Grand Cru Dyp Tallerken
Allsidige og elegante pastatallerkener fra Rosendahl i hvitt porselen. De diskrete detaljene gjør at disse passer like godt uansett anledning, både til hverdags og fest. Porselen av høy kvalitet sikrer gode produkter som tåler daglig bruk med både varm og kald mat.
SJEKK PRISEN →
Denby Studio Blue Pastaskål
Fire dype skåler fra Denby Studio som passer utmerket til ris, pasta og dessert. Det stilige designet gir en variasjon i farger, men passer utmerket til en rekke anledninger. Høye kanter gjør at de også kan brukes til flytende retter som curry og suppe.
SJEKK PRISEN →
Villeroy & Boch Manufacture Rock Pastatallerken
Inviter familie og venner til en ekte italiensk matopplevelse med disse unike pastatallerkene. Manufacture Rock designet fra Villeroy & Boch gir et naturlig og holdbart utseende som passer utmerket til alle anledninger. Fungerer i både mikrobølgeovn og oppvaskmaskin.
SJEKK PRISEN →
Villeroy & Boch Vapiano Pastatallerken
Villeroy & Boch er offisiell leverandør av pastatallerkener til restaurantkjeden Vapiano. Dette unike designet brukes i mer enn 140 forskjellige restauranter verden over og sikrer at gjestene mottar en fullverdig italiensk matopplevelse hver gang de sitter seg ned ved bordet hos Vapiano.
SJEKK PRISEN →
Pillivuyt Pastatallerken ekstra dyp
Pillivuyt Pastatallerken er en ekstra dyp asjett som er fremstilt i feldpost porselen med et høyt innhold av feltspat og kvarts. Dette sørger for et unikt belegg på utsiden av porselenet som er langt mer motstandsdyktig mot støt og skader.
SJEKK PRISEN →

1. Rosendahl Grand Cru Dyp Tallerken – Best i test

Rosendahl Grand Cru Dyp Tallerken

SJEKK PRISEN →

Dette settet med pastatallerkener fra Rosendahl har en klassisk utforming og kommer med et elegant design. De svært diskrete detaljene gjør at tallerkene passer til alle anledninger, både til fest og hverdags. Produsert i hvitt porselen er de robuste, men fortsatt elegante nok til at du kan bruke dem når du skal dekke på bordet for et festmåltid.

Det er viktig å bruke dype tallerkener når man skal nyte et ekte italiensk pastamåltid. Samtidig skal de ikke være for dype slik at sausen ikke samler seg i bunnen og blir liggende igjen i bollen når du er ferdig med å spise. Disse har en utmerket størrelse med 24,5 cm bredde som gjør dem dype nok til både pasta og suppe, men ikke for dype.

Vi liker spesielt godt det tidløse og elegante designet som fungerer like godt som hverdagsservise som det gjør til fest. De diskre detaljene gjør at asjettene ser mer elegante ut enn vanlige hvite skåler, men de blir fortsatt ikke for overdådige til å bruke i hverdagen. En annen fordel er at du får fire asjetter i hver pakke som gir en god verdi for pengene.

Ser du etter pastatallerken som passer både til fest og hverdag vil Rosendahl sine være et utmerket alternativ. Her får du et klassisk design i hvitt porselen med lang holdbarhet. De kan også vaskes i oppvaskmaskinen uten at emaljen tar skade av dette. Størrelsen gjør at de har mange bruksmuligheter uansett anledning.

Oppsummert

 • Kan vaskes i oppvaskmaskinen
 • Elegant og tidløst design
 • 4 i hver pakke

LES MER

2. Denby Studio Blue Pastaskål – Mest for pengene

Denby Studio Blue Pastaskål

SJEKK PRISEN →

Denby Studio Blue er fargerike, men fortsatt elegante pastaskåler som passer utmerket til alle typer anledning. Her kan du servere et måltid i hverdagen eller bruke dem til å dekke bordet for fest. Uansett vil det tidløse designet tilføre en berikende fargepalett til bordet som enkelt kan kombineres med tallerkener og duker.

Studio Blue er den nyeste serien fra Denby og er håndlaget keramikk tilvirket i England. Disse skålene er både vakre og holdbare noe de beviser ved å kunne vaskes i oppvaskmaskin, brukes i mikrobølgeovn og i ovnen. Dette kommer godt med dersom du skal varme opp mat eller ingredienser i en mindre porsjon.

Det som gjør at Studio Blue skiller seg fra resten er at du får svært holdbare skåler i et stilig design. Vi liker også at de kommer i nøytrale fargenyanser som enkelt kan brukes til å dekke et bord. Gi bordsetningen et spekter av farger ved å bruke disse stilige og elegante skålene fra Denby som kommer i hvitt og tre forskjellige nyanser av blått.

Uansett om du er på jakt etter allsidige skåler eller bare ønsker å fornye serviset på kjøkkenet, vil disse skålene fra Derby være et godt alternativ. De fungerer i mikroen, ovnen og oppvaskmaskinen som gjør at du kan bruke dem til alt fra matlaging til servering til både hverdag og fest. Hver pakke inneholder fire skåler.

Oppsummert

 • Elegant design
 • Kan brukes i mikroovn
 • Fire forskjellige fargenyanser

LES MER

3. Villeroy & Boch Manufacture Rock Pastatallerken – Beste størrelse

Villeroy & Boch Manufacture Rock Pastatallerken

SJEKK PRISEN →

Dersom du liker å invitere til italienske matopplevelser vil dette stilige designet fra Villeroy & Boch komplementere enhver bordsetning til alle anledninger. Det elegante Manufacture Rock designet gir en naturlig og jordnær følelse som passer godt inn uansett øvrig bordsetning. Ikke minst gir den mørke fargen et stilig preg som skiller seg positivt fra vanlige pastatallerkener.

Når du skal gi en skikkelig matopplevelse er servering mye av det helhetlige inntrykket. Derfor er det viktig å ha de riktige tallerkene som komplementerer maten du skal servere. Her kommer Manufacture Rock inn som et stilig alternativ til de tradisjonelle skålene av hvite porselen eller keramikk. Et premium porselen med håndmalt design vil gi gjestene dine et stilig alternativ uansett om det er til fest eller søndagsmiddag.

Uansett om du liker et litt rocka utseende, eller bare ønsker noe utenom det vanlige vil dette designet garantert vekke interessen hos gjestene dine. Serverer både varm og kald mat i dette unike settet med pastaskåler. De fungerer i mikroen og kan vaskes i oppvaskmaskinen etter bruk for enklere rengjøring.

Er du på utkikk etter noe utenom det vanlige vil disse pastatallerkene fra Villeroy & Boch sin Manufacture Rock serie gjøre susen. Her får du dype asjetter i høy kvalitet med et stilig og elegant design. Det ruglete utseende er håndmalt og tåler både mikroen og oppvaskmaskinen din.

Oppsummert

 • Håndmalt
 • Tåler oppvaskmaskinen
 • Elegant design

LES MER

4. Villeroy & Boch Vapiano Pastatallerken – Unikt design

Villeroy & Boch Vapiano Pastatallerken

SJEKK PRISEN →

Dette stilige designet fra Villeroy & Boch er spesielt utviklet for Vapiano og deres 140 restauranter med italiensk mat. Disse er spesielt utviklet for å servere pasta og har et langt og dypt mål. Produsert i hvit porselen av høy kvalitet vil dette raskt bli en favoritt som komplementerer middagen du serverer gjester og familie.

Vapiano-serien til Villeroy & Boch finnes i flere deler så her kan du enkelt utvide serviset med asjetter og annet tilbehør. Dette utgjør et utmerket perfekt serviset for deg som ønsker å gi en fullverdig matopplevelse i eget hjem. Vapiano-serien er svært holdbar da den er spesielt utviklet for bruk på restauranter. Du vil derfor slippe at porselenet skaller av eller tar skade ved vanlig bruk.

Vi liker spesielt det avlange og unike designet på disse pastatallerkene. Dette gjør det spennende å dekke på med noe unikt, samt de passer utmerket uansett hvilke pastaretter du ønsker å servere. Dybden er også nok til at du kan bruke de til foretter som suppe eller lapskaus når du har festligheter planlagt.

Legg til noe unikt når du skal invitere over på en italiensk matopplevelse med disse stilige pastatallerkene fra Villeroy & Boch. Disse er spesielt utviklet for den internasjonale restaurantkjeden Vapiano og brukes til å servere fantastiske måltider i mer enn 140 restauranter. Nå har du muligheten til å servere med den samme stilen hjemme på eget kjøkken, så inviter venner og kjente til en ekte matopplevelse.

Oppsummert

 • Stilig design
 • Porselen
 • Utviklet av Vapiano

LES MER

5. Pillivuyt Pastatallerken ekstra dyp – Beste budsjettløsning

Pillivuyt Pastatallerken, ekstra dyp

SJEKK PRISEN →

Pillivuyt er en ekstra dyp pastatallerken som er fremstilt i det slitesterke feltspatporselen. Dette er en unik blanding av feltspat og kvarts som sørger for et langt mer holdbart porselen, med en høyere motstandsdyktighet mot støt og skade. Dette gjør det til et utmerket serveringsservise som du ikke trenger å frykte at skal gå i stykker lett.

Dette serviset finnes i flere forskjellige størrelser slik at du enkelt kan tilpasse det din bordsetting. Det motstandsdyktige belegget gjør også at serviset er enkelt å rengjøre i oppvaskmaskinen, eller kjøres i mikroen dersom du ønsker å varme opp en enkelt porsjon med mat. Den store bollen er utmerket til supper og salater.

Det som gjør Pillivuyt så godt egnet som servise er motstandsdyktigheten, men også det tidløse designet. Her får du et klassisk porselenaktige utseende som passer like godt til hverdags som det gjør til fest. Dekk bordet med pastatallerkener fra Pillivuyt når du skal invitere venner og kjente til en italiensk matopplevelse uten like.

Dersom du ofte har fest eller gjester på besøk er det viktig å ha et servise som tåler en trøkk. Her kommer Pillivuyt inn som et elegant, men svært motstandsdyktig, servise. Du kan enkelt dekke til formelle middager disse pastatallerkenene vil passe utmerket. Det harde belegget av kvarts er en bonus da det gjør porselenet svært motstandsdyktig mot slag og støt, slik at du minsker faren for at det skal skalle av belegg.

Oppsummert

 • Motstandsdyktig
 • Feltspatporselen
 • Elegant design

LES MER


Ofte stilte spørsmål

Hvordan velger jeg riktig pastatallerken?

Det er to ting som er viktig når du skal velge pastatallerken. Først må du velge hvilken stil du ønsker, deretter må du vite hvor stor omkrets du ønsker.

Bør det være keramikk eller porselen?

Keramikk er ofte mer motstandsdyktig enn porselen, men dersom du ønsker eleganse vil du sjeldent finne noe som ser bedre ut på bordet enn porselen.

Hvorfor er det viktig med en dyp skål?

Når du skal servere pasta er det viktig at man får tilstrekkelig dybde på skålen. Dette er for at sausen skal kunne trekke godt inn i pastaen, uten at den blir bløt og myk før du rekker å spise den.

Hva er det mest allsidige serviset?

Vi anbefaler Grand Cru fra Rosendahl som det mest allsidige serviset. Her får du mye for pengene og et svært stilrent design som passer til alle anledninger.