fbpx

Pastamaskin test: 7 flotte alternativer til kjøkkenet

Det er lite som vil sjarmere middagsgjestene dine så mye som fersk pasta. Vi har derfor laget en oversikt til deg som ønsker servere rykende fersk pasta med et lite snev av Italia. Vi har inkludert  7 forskjellige maskiner, som alle har sine fordeler. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

Vår testvinner fra Philips er en lett håndterlig maskin med elektrisk motor som produserer fire forskjellige typer pasta. Her kan du enkelt lage din egen pasta, og takket være den sterke motoren får du jevn kvalitet på pastaen uten å måtte slite deg ut med kjevling. Muligheten til å endre munnstykke med fire andre alternativer gjør at du kan lage en rekke spennende italienske pastaretter og virkelig utforske det italienske kjøkkenet fra komforten av ditt eget hjem. Kapasiteten til å produsere hele 450 gram per runde med ingredienser gjør at denne maskinen i stor grad automatiserer produksjonsprosessen slik at du kan fokusere på andre gjøremål på kjøkkenet, for deretter å nyte fersk pasta.

Pastamaskin test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Philips HR2345/19
Dette pastamaskinen fra Philips gjør det mulig å produsere rykende fersk pasta hjemme fra ditt eget kjøkken. Med fire utbyttbare munnstykker kan du lage spagetti, penne, fettucine og lasagneplater. Den elektriske motoren og den store beholderen gjør det mulig å lage 450 gram pasta om gangen uten stress.
SJEKK PRISEN →
Marcato Atlas 180 
Denne klassiske pastamaskinen fra Atlas gjør det mulig å produsere store mengder pasta fra eget kjøkken. Du kan produsere fettuccine, lasagne og spaghetti fra bunnen av hjemme på eget kjøkken. Maskinen kan kombineres med Atlas sin motor for pastamaskiner for å gjøre prosessen enda enklere. 
SJEKK PRISEN →
Marcato Pastamaskin Atlas med Motor 
Dette er den klassiske pastamaskinen fra Atlas med en ny og innovativ motor. Den tradisjonelle sveiven er byttet ut med en elektrisk motor som gjør det enda enklere å lage kvalitetspasta hjemme i eget kjøkken. Du kan lage en rekke spennende Italienske retter og rykende fersk pasta. 
SJEKK PRISEN →
Funktion
Denne praktiske pastamaskinen er både funksjonell og rimelig. Det slitesterke designet i rustfritt stål sørger for en robust maskin med gode resultater. Manuell sveiv gjør maskinen enkel å bruke. 
SJEKK PRISEN →
Imperia Pastamaskin Restaurant Manuell
Denne pastamaskinen fra Imperia har blitt en favoritt blant både profesjonelle kokker og finsmakere over hele verden. Maskinen kommer med en rekke alternativer og kan enkelt justeres etter ønske og behov. Designet i forkrommet stål gir også et tidløst preg på denne stilige kjøkkenmaskinen. 
SJEKK PRISEN →
Marcato Pastamaskin Atlas 150 Design 
Marcato Atlas 150 er en funksjonell pastamaskin som gjør det mulig å lage rykende fersk lasagne, fettuccine og taglioni på eget kjøkken. Maskinen har en rekke smarte funksjoner som gjør det mulig å variere både tykkelse og utseende på pastaen etter smak og behov. Dette er maskinen for deg som ønsker et rimelig alternativ med masse funksjonalitet. 
SJEKK PRISEN →
Imperia Sfogliatrice Pastamaskin Basis
Med denne maskinen fra Imperia får du en svært funksjonell pastamaskin fra det italienske kvalitetsmerket til en budsjettvennlig pris. Du kan i tillegg utstyre maskinen med en lang rekke tilleggsutstyr som gjør det mulig å produsere langt flere varianter pasta i hele seks forskjellige tykkelser. Dette gjør maskinen til et perfekt tilskudd til ethvert kjøkken som ønsker en bit av Italia på kjøkkenbenken.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Philips HR2345/19 

Pastamaskin test: Her er vår favoritt

SJEKK PRISEN →

Denne maskinen fra Philips gjør det mulig å lage en rekke spennende pastaretter med fersk pasta hjemme på ditt eget kjøkken. Philips er kjent for å ha høy kvalitet på sine kjøkkenmaskiner og R2345 er ikke noe unntak. Maskinen kan produsere opp til 450 gram pasta om gangen og de fire utbyttbare munnstykkene gjør det mulig å lage en rekke spennende retter.

Maskinen er utstyrt med fire forskjellige munnstykker og kan produsere spagetti, fettuccine, lasagne, og penne. Maskinen er utstyrt med en 150w elektrisk motor som ikke bare presser ut pastaen, men også knar og elter deigen underveis. Det har aldri vært enklere å lage din egen pasta hjemme! Det lange røret fra eltekammeret gjør selve produksjonen behagelig, ettersom maskinen holder et jevnt trykk og leverer plettfri pasta.

Philips leverer pastamaskinen i sitt klassiske design med hvit plastikk og gjennomsiktig plast i eltekammeret. Dette gjør det enkelt å følge med på deigen og ha kontroll på hvor mye som er igjen i kammeret under produksjon. Den tidløse Philips-logoen er plassert i sølv på fremsiden. Det hele bunner ut i et klassisk design som sklir lett inn på kjøkkenbenken. Størrelsen er relativt kompakt, noe som gjør det mulig å lagre maskinen på benken uten at den blir for dominerende.

Pastamaskinen tilhører Philips sin Viva-kolleksjon og leverer et godt produkt uten mye styr. Den elektriske motoren gjør hele jobben, fra blanding og elting til rullering og utpress av pastadeigen. Dette gjør det mulig å lage en rekke spennende retter på ditt eget kjøkken og virkelig sette prikken over I’en når du skal ta imot gjester til en rykende fersk pastamiddag.

LES MER


2. Marcato Atlas 180 

SJEKK PRISEN →

Denne klassiske pastamaskinen gjør det mulig å produsere en rekke spennende pastaretter hjemme fra ditt eget kjøkken. Du kan lage lasagne, spaghetti og fettuccine hjemme på kjøkkenbordet. Maskinen kan justeres i tykkelse slik at du kan justere størrelsen på pastaen og enkelt feste maskinen til bordplaten for lettest mulig jobbing. Du kan også kombinere den med motoren fra Atlas for å gjøre sveivejobben langt enklere.

Maskinen er designet etter tradisjonelt design i Italia og benytter den samme fremgangsmåten som italienerne alltid har laget pasta etter. Du kan derfor med trygghet si at du har et lite stykke Italia hjemme på kjøkkenbenken neste gang du serverer rykende fersk pasta til gjestene. Det er ikke mulig å justere munnstykket på maskinen, men med den justerbare tykkelsen kan du fortsatt lage en rekke forskjellige pastatyper.

Atlas har lagd Marcato etter den tradisjonelle pastamaskinen og designet kommer derfor i et tidløst utseende med stilige detaljer. Maskinen er produsert i aluminium, men kommer i en speilet sølvfarge som gjør maskinen godt egnet både for å produsere pasta og å dekorere kjøkkenbenken med klassiske detaljer. Dette er en maskin som enkelt blir et blikkfang for gjestene som raskt vil følge opp med spørsmål om når neste pastamiddag blir arrangert.

Pastamaskinen Marcato fra Atlas er designet i Italia og produsert etter tradisjonelt håndverk. Med denne maskinen kan du lage flere forskjellige typer pasta og enkelt justere tykkelsen dersom du ønsker en annen størrelse på pastaen. Dette gjør at du raskt og enkelt kan produsere spennende italienske matretter fra eget kjøkkenbord.

LES MER


3. Marcato Pastamaskin Atlas med Motor 

SJEKK PRISEN →

Denne klassiske pastamaskinen fra Atlas har fått en ny og spennende twist. Den tradisjonelle sveiven er erstattet med en elektrisk motor som gjør jobben med å produsere fersk pasta enda enklere. Du kan nå produsere en rekke pastavarianter rett fra kjøkkenet, og med den elektriske motoren slipper du å slite med å sveie pastaen gjennom maskinen.

Maskinen er designet etter tradisjonelt design i Italia og benytter den samme fremgangsmåten som italienerne alltid har laget pasta etter. Du kan derfor med trygghet si at du har et lite stykke Italia hjemme på kjøkkenbenken neste gang du serverer rykende fersk pasta til gjestene dine. Det er ikke mulig å justere munnstykket på maskinen, men med den justerbare tykkelsen kan du fortsatt lage en rekke forskjellige pastatyper.

Atlas har designet maskinen etter tradisjonelt italiensk håndverk, og kombinert dette med moderne teknologi ved at den manuelle håndsveien er erstattet med en sømløs elektrisk motor. Maskinen er produsert i børstet aluminium og fremstår i et stilig design som raskt blir et blikkfang på kjøkkenbenken. Ønsker du å gi kjøkkenet et rustikt utseende kan du la maskinen stå ute etter endt bruk som et dekorativt blikkfang.

Denne pastamaskinen fra Atlas kombinerer det beste av tradisjonelt håndverk med moderne teknologi. Du kan lage mange spennende pastaretter med rykende fersk egenprodusert pasta. Dette blir fort en favoritt blant middagsgjestene og setter virkelig prikken over i’en i et fullkomment kjøkken. Med denne maskinen får du det lille ekstra og kan sørge for spennende retter fra det italienske kjøkken hele året rundt.

LES MER


4. Funktion 

SJEKK PRISEN →

Denne klassiske pastamaskinen fra Funktion er både stilig og kostnadseffektiv. Du får en komplett pastamaskin med manuell sveiv og flere alternative justeringer som gjør det mulig å stille inn maskinen til forskjellige tykkelser. Dette gjør at du kan lage en rekke spennende pastatyper og variere tykkelsen på pastaen. Funktion er kjent for å produsere slitesterke kjøkkenmaskiner til en rimelig penge og denne pastamaskinen er intet unntak.

Det følger ikke med noe ekstra tilbehør til maskinen, men den lar seg justere i tykkelse, noe som gir deg mulighet til å produsere en rekke forskjellige pastatyper. Det avtakbare håndtaket kan også flyttes mellom modulene, noe som gir en enkel håndtering og enkel tilpassing. Du kan lage lasagne, penne og spaghetti med maskinen uten utfordringer. Med riktige innstillinger kan du også lage en rekke andre spennende italienske retter.

Funktion har gått for det klassiske designet med sin pastamaskin, og med sin rustfrie stål blir dette raskt et stilig tilskudd til kjøkkenbenken din. Maskinen har en bred fot og står støtt på kjøkkenbenken uten noe ytterligere feste. Dette gjør at du enkelt kan la maskinen stå ute etter bruk som et naturlig blikkfang med klassisk preg. Denne blir raskt en favoritt på kjøkkenet og gir et profesjonelt preg på kjøkkenet som garantert vil sjarmere middagsgjestene.

Denne stilige pastamaskinen fra Funktion kommer i et tidløst design med reflekterende rustfritt stål og en bred fot. Dette gjør at maskinen enkelt kan plasseres på kjøkkenbenken, mens det solide materialet sørger for at maskinen får en lang levetid med en rekke delikate matretter på menyen. Funktion sin pastamaskin blir raskt en favoritt og gjør seg like godt som et dekorativt tilskudd som kjøkkenredskap.

LES MER


5. Imperia Pastamaskin Restaurant Manuell

SJEKK PRISEN →

Denne manuelle pastamaskinen fra Imperia er en favoritt blant både kokker og livsnytere over hele verden. Maskinen kommer med en rekke muligheter for tilpasninger og kan produsere pasta i hele ti forskjellige tykkelser. Det er ikke uten grunn at denne maskinen har blitt en favoritt blant de som ønsker det ypperste innen kjøkkenredskaper, og det endelige produktet kommer med et fantastisk design.

Maskinen kommer med et klassisk utseende og baserer teknikken på tradisjonelt italiensk håndverk. Forkrommet stål gir pastamaskinen et tidløst design og gjør at den passer utmerket som både et avansert redskap og vakkert blikkfang på kjøkkenbenken. Det er plass til å produsere en rekke forskjellige typer pasta med denne maskinen, og med en bredde på hele 21 cm kan du lage alt fra spaghetti til lasagne.

Noe av det som gjør denne maskinen så populær er måten den har beholdt det tradisjonelle håndverket i fremstillingen av pasta. Med en bredde og lengde på rullen på hele 21 cm kan du fremstille de aller fleste typer pasta, men den tradisjonelle fremstillingen krever både presisjon og tid. Dette belønnes med plettfri pasta som er perfekt både i tykkelse og lengde.

Denne elegante pastamaskinen fra Imperia sørger for et perfekt resultat hver gang du ønsker å overraske gjestene med rykende fersk pasta fra kjøkkenbordet. Her kan du lage pasta som like gjerne kunne blitt servert på italienske restauranter på den italienske landsbyen. En kapasitet på hele 12 kg per time gjør det mulig å fremstille en kvalitetsmiddag innen kort tid uten bistand eller motor.

LES MER


6. Marcato Pastamaskin Atlas 150 Design 

SJEKK PRISEN →

Helt siden 1930 har Marcato produsert pastamaskiner i en rekke forskjellige design, men Atlas-serien har blitt værende en favoritt blant pasta elskere verden over. Det enkle designet sørger for god funksjonalitet og muligheten til å tilberede en rekke forskjellige pastaer hjemme på eget kjøkken.

Maskinen er utstyrt med en rekke smarte funksjoner, og Easy-to-Grip håndtaket gjør det til en smal sak å kna ut deigen. I tillegg er Atlas 150 utstyrt med et gummibelegg under den brede foten som sørger for godt feste på kjøkkenbenken under bruk. Etter bruk kan du enkelt rengjøre maskinen med en fuktig klut på alle overflater.

Atlas 150 er produsert i aluminium og kommer i det klassiske designet Marcato er kjent for. Det er mulighet for å utvide maskinen med hele 13 forskjellige tillegg dersom du ønsker å produsere andre typer pasta eller bruke pressen til annen matlaging. Det spennende med denne pastamaskinen er alle mulighetene den har til justeringer og tilpasninger etter eget behov. Du kan justere tykkelse, størrelse og rulle til å produsere akkurat den type pasta du ønsker.

Med denne maskinen fra Marcato får du en rekke spennende alternativer hjemme på eget kjøkken. Maskinen benytter tradisjonelt håndverk fra den italienske landsbygda og Marcato har vært ledende innen pastamaskiner helt siden 1930. Dette gjør at du kan få en rekke spennende tillegg til maskinen og produsere det aller meste innen pasta på tradisjonelt vis.

LES MER


7. Imperia Sfogliatrice Pastamaskin Basis

SJEKK PRISEN →

Imperia er kjent for noen av de beste pastamaskinene tilgjengelig på markedet, og Sfogliatrice er intet unntak. Med denne maskinen kan du enkelt lage en rekke forskjellige pastaer hjemme på eget kjøkken, og det tidløse designet er produsert med presisjon i Italia for å ivareta verdien av det tradisjonelle håndverket som pasta virkelig er.

Med seks forskjellige tykkelser kan du produsere en rekke spennende pastatyper, og muligheten for ytterligere tilleggsutstyr gir mulighet for enda flere typer. Imperia er kjent for sine fleksible maskiner og Sfogliatrice har en hel rekke ekstrautstyr som virkelig gjør det mulig å utforske det italienske kjøkkenet, uansett hvor du måtte befinne deg.

Pastamaskinen er designet i det klassiske utseende Imperia er velkjent for. I forkrommet stål og med et sveivhåndtak i heltre benytter maskinen det beste innen slitesterke materialer og produserer pasta med en presisjon ulikt de aller fleste andre på markedet. Det er ikke uten grunn at Imperia har blitt det foretrukne merket blant både profesjonelle kokker og livsnytere verden over.

Denne fleksible pastamaskinen fra Imperia sørger for et perfekt resultat hver gang du ønsker å overraske gjestene med rykende fersk pasta fra kjøkkenet. Her kan du lage pasta som like gjerne kunne blitt servert på italienske restauranter. Det tidløse designet sørger også for et sprekt blikkfang som gjør seg like godt dekorativt som den er funksjonell på kjøkkenbenken.

LES MER


Spørsmål og svar

Det kan være vanskelig å velge den pastamaskinen som passer best til ditt kjøkken, men vi har i denne artikkelen presentert en rekke spennende alternativer. Vi skal videre gå gjennom noen av de vanligste spørsmålene knyttet til kjøpet av pastamaskin til eget bruk. Det er en rekke ting man bør ta høyde for før man velger hvilken maskin som passer best til dine formål og det er derfor vi har samlet en lang rekke maskiner som alle tilbyr forskjellige typer muligheter i det italienske kjøkkenet. Det er også viktig at man undersøker mulighetene for tilleggsutstyr når man velger maskin og sjekker at dette er mulig dersom man har til hensikt å utforske de forskjellige variantene pasta som finnes i det italienske kjøkkenet.

Hva er best av motorisert og hånddreven?

Kapasitet utgjør den største forskjellen mellom en motorisert og en hånddreven pastamaskin. Med en elektrisk pastamaskin får du en maskin som både knar deigen og presser ut jevn pasta hele tiden. Dette gjør det mulig å lage pasta uten det fysiske slitet og automatiserer store deler av produksjonen. En tradisjonell pastamaskin lager derimot pasta på den gamle måten og variasjonen kan være langt større. Det er en kjent sak at mange av de ledende kokkene innen italiensk mat fortsatt foretrekker den gamle måten og da er det ingen som stiller sterkere enn Imperia sine maskiner. Dette er virkelig maskinen for deg som ønsker å produsere fersk pasta på tradisjonelt italiensk vis.

Hvilken maskin er best egnet for å utforske det italienske kjøkkenet?

Hvis du ønsker fleksibiliteten til å virkelig utforske det italienske kjøkkenet trenger du en maskin som kan håndtere en lang rekke forskjellige størrelser og fasonger av pasta. Da er det liten tvil om at Atlas 150 er et utmerket valg. Denne kostnadseffektive maskinen kommer med muligheten for å utvide med hele 13 forskjellige tilleggspakker som kan lage alt fra det italienske kjøkkenet.

Hvordan velger jeg riktig modell for mitt kjøkken?

Det første og kanskje viktigste du trenger avgjøre når du skal handle pastamaskin er om du ønsker en automatisert maskin eller en mer tradisjonell maskin med håndsveiv. Det finnes en rekke forskjellige varianter av begge deler og du kan finne gode maskiner som tilbyr begge løsninger. Marcato Atlas 180 er et godt eksempel på en maskin som tilbyr både elektrisk motor og hånddreven sveiv. Her kan du enkelt prøve ut den tradisjonelle varianten og utvide med en motor dersom du heller ønsker den motoriserte versjonen.

Hvilken pastamaskin er best i test?

Det er liten tvil om at Philips sin pastamaskin er best i test. Grunnen til dette er kombinasjonen av smart funksjonalitet og tidløst design som tilbys sammen med en rekke smarte muligheter til å justere og bytte ut komponenter på maskinen. Dette gjør det mulig å utvide mulighetene maskinen tilbyr og legge til en rekke smarte ekstrautstyr.

Hva kan man lage med en pastamaskin?

De aller vanligste typene pasta man kan lage med sin egen maskin er spaghetti, fettuccine og lasagne. Disse krever kun en sveiv og et rett ut brett som de aller fleste maskinene er utstyrt med. I tillegg kan mange av pastamaskinene utvides med alternative munnstykker og sveiv som gjør det mulig å lage en lang rekke andre typer pasta. Det er derfor viktig at du tar høyde for hva du ønsker å lage før du velger maskin, og at du velger en med mulighet for utvidelser dersom du har til hensikt å lage mer enn de vanligste tre typene pasta.

Hvorfor er det så stor forskjell på prisene?

Noe av det mest merkbare med pastamaskiner og andre kjøkkenmaskiner er at det er stor forskjell i prisnivået på de billige alternativene og de dyrere premium alternativene. Årsaken til dette er at merker som Mercato og Imperia har produsert tradisjonelle pastamaskiner i nesten 100 år og produserer fortsatt sine maskiner med italiensk presisjon og håndverk. Det har senere kommet en rekke moderne alternativer som benytter rimeligere materialer og gjerne plastikk fremfor forkrommet stål.