fbpx

Pastamaskin test: Her er kokkenes 5 favoritter i 2023

For enhver pastaelsker som foretrekker fersk pasta fremfor den tørkede varianten man får i butikken, er en pastamaskin løsningen. Med en pastamaskin kan du ikke bare lage en rykende fersk pasta på rekordkort tid; du kan også variere smakene.

Med denne pastamaskin testen ønsker vi å gjøre valget ditt enklere. Vi har laget en oversikt med de beste pastamskinene innen ulike kategorier. På markedet fant vi 5 forskjellige modeller som er verd å nevne, som alle har sine fordeler. Etter grundige vurdering av et utvalg av markedets beste pastamaskiner, kom vi frem til at Philips HR2345/19 er best i test. Vurderingen er basert på produktspesifikasjoner og omtaler.

Handler du på budsjett ville vi derimot ha gått for den tidløse pastamaskinen FUNKTION. Denne klassikeren har markedets beste pris.

Pastamaskin test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Philips HR2345/19
Enestående Philip har her laget en prisvinnende pastamaskin. Denne er best i test, ettersom den er meget brukervennlig og leverer et strålende resultat, samtidig som den har en bra prislapp.
SJEKK PRISEN →
Funktion Pastamaskin
Om du ikke ønsker å betale mye for en pastamaskin, er denne det beste valget. Funktion kommer til markedets beste pris, i tillegg til at den har et svært lekkert utseende.
SJEKK PRISEN →
Marcato pastamaskin
Denne komplette pakken er for deg som ønsker å utforske alle av Italias smaker. Marcato kombinerer her det beste fra sine seks mest populære produkter.
SJEKK PRISEN →
Marcato Atlas
Denne tradisjonelle pastamaskinen kommer med en elektrisk motor. Det har aldri vært så enkelt å lage rykende fersk pasta, takket være Marcato Atlas.
SJEKK PRISEN →
Marcato Ampia 180 Classic
Dette er en klassiker av de sjeldne. Ampia er en av de aller første modellene på dagens marked, og dette er en pastamaskin som har utkonkurrert selv de mest moderne modellene. 
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Philips HR2345/19—Best i test

Pastamaskin test: Her er vår best i test

SJEKK PRISEN →

Med denne prisvinnende pastamaskinen har det aldri vært enklere å lage god pasta. Alt du må gjøre er å ha i ingrediensene, og maskinen fikser resten helt automatisk! I tillegg leverer den alltid et ypperlig resultat, samtidig som den er en av markedets mest brukervennlige. Til og med prisen på HR2345/19 er bra, og det er for oss liten tvil om at denne er best i test.

Velg mellom fire forskjellige pasta

En unik egenskap med denne eksepsjonelle maskinen er at den lager pasta i fire forskjellige varianter. Du kan velge mellom tradisjonell spagetti, kulinariske penne eller eksklusiv fettuccine. Selv lasagneplater lages med et utmerket resultat.

En annen fordel, i tillegg til den fantastiske smaken og det gode utvalget, er at den lager pastaen lynraskt. Denne både mikser, elter og former pastadeigen for deg, og dette gjøres enkelt ved å feste en pastafigurene til selve pastamaskinen. Deretter sørger de spesiallagde figurplatene for en dobbel formingsprosess som konsekvent lager jevn pasta.

I tillegg til maskinen medfølger en oppskrift som gjør at du kan utforske nye matretter ytterligere.

Populær bestselger

Kort fortalt er det ekstremt mye å like ved denne bestselgeren. Det er nemlig ikke bare vi som er begeistret for Philips pastamaskin – også forbrukere og andre eksperter kommer med mye positive omtale.

Vi har allerede vært inne på dens gode resultat og brukervennlighet, men den imponerer også med sitt design og størrelse. Denne gjemmes enkelt bort i et skap, samt at den fint kan stå fremme på kjøkkenbenken, takket være det lekre, men samtidig nøytrale, designet.

Prisen er dessverre en del høyere enn andre modeller, men dette skulle nesten bare mangle med tanke på hvor mye bedre den er. Denne er ifølge oss verdt hver eneste krone.

Oppsummert

 • Populær bestselger
 • Best i test hos flere andre forbrukernettsider
 • Kan lage fire ulike pastavarianter
 • Brukervennlig og lager pasta til beste resultat

LES MER


2. Funktion Pastamaskin—Budsjett

SJEKK PRISEN →

Denne klassiske, manuelle pastamaskinen er perfekt for deg som ikke ønsker å betale for mye. Funktion kommer til markedets desidert beste pris, men imponerer likevel med sine effektive bruksområder og tidløse design. Uavhengig av om du er den moderne typen eller foretrekker en mer retro stil, er denne et fabelaktig valg.

Tidløs pastamaskin

Funktion Pastamaskin er en typisk modell som hører hjemme på et museum for historiske gjenstander. Den har et gammelt, klassisk design, men er likevel en tidløs maskin som passer i det moderne hjem. Denne vil derfor være et utmerket tilskudd til ditt kjøkkeninteriør, samtidig som den lager god pasta.

Dessuten er dens størrelse særdeles praktisk. Den har en bredde på 18 centimeter og veier fire kilo. Du kan derfor helt problemfritt gjemme den bort i et skap om du ikke vil la den stå fremme. Pastamaskinen er i tillegg meget robust og slitesterk, så her får du en modell du kan betro deg til i mange år.

En annen fordel som er verdt å merke seg er at den er multifunksjonell. Det betyr at den lager pasta i mange forskjellige varianter, etter din behov og preferanser.

Markedets rimeligste

Funktion er markedets aller billigste pastamaskin, noe som naturligvis er en stor fordel, men det medfølger også noen ulemper. Den aller største ulempen med denne er at den er manuelt styrt. Du må altså selv svaie pastaen gjennom maskinen.

Den vil heller ikke elte eller blande pastadeigen for deg. Dette er noe de aller fleste nymotens pastamaskiner er i stand til å gjøre, og denne er dermed ganske gammeldags å regne. Funktion er også nokså vrien å rengjøre, ettersom noen områder er ganske problematiske å komme til.

Sett bort ifra dette, er det helt klart mye å like ved denne tidløse modellen. Spesielt for deg som synes pris er viktigste faktor, er dette et utmerket valg.

Oppsummert

 • Tidløs maskin til markedets beste pris
 • Stilig design
 • Robust og slitesterk
 • Ikke automatisert

LES MER


3. Marcato pastamaskin—Beste tilbehør

SJEKK PRISEN →

Marcato er en pastamaskin som er perfekt for deg som ønsker å ta pastaen din til nye høyder. Denne komplette pakken kommer garantert til å falle i smak hos dine gjester og ikke minst deg selv. Med sine utskiftbare deler og effektive manuelle sveiv lager denne pasta selv italienske kokker vil misunne.

Unik pakke

Å kalle denne komplette pakken ekstraordinær er nesten litt beskjedent, ettersom den inneholder seks av verdensberømte Marcatos mest populære produkter. Marcato er kjent for sine unike pastamaskiner og her har de valgt å samle noen av sine aller beste i en og samme modell.

Med denne kan du enkelt lage pasta til lasagne, fettuccine, tagliolini eller hva enn du måtte foretrekke. I tillegg får du en valse til å lage spagetti, ravioli eller reginette, som er en bred båndpasta med bølgekant.

Kort forklart er denne modellen fabelaktig for deg som virkelig ønsker å utforske Italias favorittretter. En annen ting som begeistret oss er dens estetiske og robuste utseende. Med materiale av rustfritt stål og et kompakt design, vil denne bli et godt tilskudd til kjøkkeninteriøret, samtidig som den tåler en støyt eller to.

Ypperlig for deg som vil unne seg noe ekstra

Prisen på denne modellen fra Marcato er det eneste negative vi har å påpeke. Her må du ut med betraktelig mer enn for andre modeller. Vi mener derfor denne er for deg som elsker å utforske litt og som har lyst til å unne seg noe ekstra.

Er du en som er glad i pasta, men som ikke har behov for å teste ut noe nytt hver gang, kan du fint nøye deg med rimeligere modeller. Dette er et kjøp egnet for kokken som elsker å oppdage nye kulinariske smaker.

Oppsummert

 • Komplett pakke som inneholder seks av Marcatos mest populære produkter
 • Manuell styring
 • Robust og slitesterk
 • Estetisk utseende
 • Høy pris

LES MER


4. Marcato Atlas—Tradisjonell pastamaskin med elektrisk motor

SJEKK PRISEN →

Italienske Marcato har i en årrekke vært kjent for sine sensasjonelle pastaprodukter. Atlas er et typisk eksempel på dette, og denne har vært en av deres fremste salgsobjekter helt siden den kom på markedet. Grunnen er enkel: den kombinerer det beste fra sine forgjengere, og har et lekkert utseende og robuste bruksområder, i tillegg til at den er elektrisk.

Brukervennlig

Det er utvilsomt en kjempefordel med en motordrevet pastamaskin, fremfor en du manuelt må stå og sveive. Med en elektrisk maskin, er alt du trenger å gjøre er å starte den, og maskinen fikser resten. Du kan dermed henge opp klær, hjelpe barna med leksene, eller bare slappe av. Det blir ikke enklere enn en motordrevet pastamaskin.

Maskinen fungerer også godt, og det er ingenting å utsette på resultatet. Den kan lage tre ulike pastatyper, samt at det er lett å variere på tykkelsen på pastaen. I tillegg er den ufattelig enkel å rengjøre, ettersom det bare er å børste av rullene.

Dessuten er dette en slitesterk modell som du kommer til å få god nytte av i mange år fremover. Atlas er bygd for å tåle litt, og det skal mye til før denne opplever slitasje.

Populær modell

Etter hvert som flere og flere motordrevne kjøkkenprodukter kom på markedet, skjønte Marcato at de også måtte modernisere seg for å konkurrere mot alle nymotens modeller. Dette gjorde at de utviklet sin første elektriske pastamaskin, og denne ble en umiddelbar hit.

Dette er en av de mest solgte modellene på markedet, noe vi har stor forståelse for. Her er det mye å like, og vi sliter virkelig med å finne noe negativt ved den. Med andre ord er dette et utmerket kjøp fra en av verdens fremste leverandører av pastamaskiner.

Oppsummert

 • Effektiv pastamaskin
 • Lager pasta i tre ulike varianter
 • Elektrisk maskin med et tradisjonelt utseende
 • Populær modell

LES MER


5. Marcato Ampia 180 Classic—Tradisjonell

SJEKK PRISEN →

Marcato Ampia er en tradisjonell modell, ettersom den er Marcatos aller første pastamaskin. Med sitt tidløse og ikoniske stil vil den være et vidunderlig tilskudd til ditt kjøkken. Denne kan brukes til å tilberede tre former for pasta: lasagne, fettucine og tagliolini.

Stor modell

Ampia 180 er en stor og bred modell, og den passer dermed perfekt for deg som ønsker å lage mye pasta på en og samme gang. Den vil altså ta en del plass på kjøkkenbenken, men er til gjengjeld umåtelig flott å se på. Vi er også svært imponert over hvor velbygd og slitesterk den er.

Denne tåler en støyt eller to, og det er mye som skal til før den blir ødelagt. I tillegg er den overraskende enkel å rengjøre, samt at den har mange bruksområder. Den kan lage tre ulike typer pasta, og den lager alle til et ypperlig resultat.

Selv om den er en av de eldste på dagens marked er den fantastisk allsidig, og alt i alt får man mye bra med denne maskinen.

Vår dom

Vi lot oss virkelig henrive av den tradisjonsrike pastamaskinen Ampia. Den fungerer bra, lager god pasta og er allsidig, samtidig som den er svært holdbar. Det aller beste er imidlertid dens lekre utseende. Ampia vil garantert piffe opp ethvert kjøkken og fortjener hedersplass på benken fremfor å gjemmes bort i et skap.

En annen ting vi likte er et den er meget brukervennlig til tross for at den er manuellstyrt. Prisen er kanskje noe høy, men vi er uansett ikke i tvil om at dette er et godt kjøp. Ampia er helt klart verdt hver eneste krone.

Oppsummert

 • En av de eldste modellene på dagens marked
 • Tåler mye
 • Manuelt styrt
 • Lekkert utseende

LES MER


Hvilken pastamaskin bør man velge?

Det er flere faktorer å vurdere når du skal finne en pastamaskin som passer deg. Vi mener imidlertid disse faktorene er de meste kritiske:

 • Elektrisk eller hånddrevet: Her må du velge hva du foretrekker mellom hånddrevne og elektriske modeller. Fordeler med elektriske modeller er at de er mer brukervennlig ved at de både elter, blander og sveiser deigen for deg. Slike maskiner koster imidlertid ganske mye mer enn hånddrevne modeller.
 • Størrelse: Hvor mye pasta skal lages og hvor stor plass har du på kjøkkenet? Det er stor forskjell på størrelsene, og du må finne en modell som passer ditt kjøkken og kjøkkenskap.
 • Brukervennlighet: Dette er vanskelig å bedømme uten å ha brukt de ulike modellene, men les og undersøk hvor enkle de er å bruke, rengjøre, bytte pastaform på, osv.
 • Pris: Hvor mye er du villig til å betale? Hold deg innenfor ditt budsjett. Overskrider du dette er det større sjanse for at du blir misfornøyd med ditt kjøp.

Testkriterier

Vi har vurdert følgende i vår test:

 • Resultat
 • Anvendelighet
 • Brukervennlighet
 • Pris
 • Størrelse

Dette kan pastamaskinen brukes til

Er du usikker på om en pastamaskin er en riktig investering for deg, er det nok fordi du ikke vet hva den kan brukes til. En pastamaskin kan nemlig brukes til lage utallige varianter av pasta, og selvsagt mye, mye mer.

Med en pastamaskin kan du utforske det store havet av italienske favoritter, som eksempelvis:

 • Taglierini
 • Agnolotti
 • Farfalle
 • Tortelli
 • Garganelli
 • Tagliatelle
 • Gnocchi
 • Spagetti
 • Porcini
 • Chicken Ragu

Kjenn din pasta

Pasta er så mye mer enn bare pasta, for det finnes så utrolig mange forskjellige varianter. Ikke bare har de forskjellig form – de skiller seg også fra hverandre på grunn av smaken. Her skal vi guide deg gjennom noen av de mest kjente og mindre kjente pastaene:

Fettuccine

Fettuccine kalles også båndpasta på grunn av formen. Den er bredere og flatere enn for eksempel spaghetti. Fettuccine er en av de mest utbredte pastatypene og er veldig frisk i konsistensen. Fettuccine serveres best med fisk og skalldyr, eller sammen med en tykk og kremaktig saus.

Penne

Penne er en av de pastatypene som de fleste kjenner til. Penne stammer fra sør i Italia og karakteriseres ved å være små og korte med skrå avskjæringer. På norsk betyr ordet «Penne» penn, og her viser navnet til den skrå avskjæringen. Penne serveres best sammen med fyldige tomat- eller kjøttsauser.

Ravioli

Ravioli er en pastatype som enten fylles med kjøtt, ost eller grønnsaker (eller alle på én gang), noe som gjør at Ravioli er en hel rett i seg selv. Serveres best sammen med enklere sauser, fersk spinat og oliven.

Tortellini

Tortellini minner veldig om ravioli, ettersom det her også er snakk om en fylt pastatype. Tortellini er små biter som er fylt med for eksempel kjøtt eller ost. Deres unike form og robuste utforming gjør tortellini velegnet til supper eller salater.

Gigli

Gigli stammer fra Toscana, som ligger midt i Italia, og kjennetegnes ved at de er små og vridde i en skrudd form. Denne pastaen finnes det også rikelig av i byen Firenze.

Bigoli

Bigoli-pastaen stammer fra nord i Italia og er en slags tykk og nuddelaktig spaghetti. Bigoli lages som regel av fullkornshvete, smør og egg fra ender. Denne pastatypen serveres best sammen med lette sauser som er basert på fisk eller skalldyr, samt fløte eller oljebaserte sauser. Det samme gjelder de fleste pastatypene som er lange og forholdsvis tynne.

Chitarra

Chitarra stammer fra Abruzzo-regionen midt i Italia og kjennetegnes av sine lange og tynne spaghettistrimler. På norsk betyr navnet «Chitarra» gitar, og den kalles dette på grunn av måten den lages på. Dette foregår nemlig ved at Chitarra-pastaen skjæres ved hjelp av et harpelignende redskap som minner om gitarstrenger, slik at den blir lang og tynn. Chitarra serveres best med myke sauser som er basert på olje eller fløte.

Farfalle

Farfalle-pastaen kalles også for butterfly-pasta på grunn av formen. Oversatt fra italiensk betyr farfalle faktisk «sommerfugl». Farfalle er ofte barnas favoritt på grunn av formen, og de serveres best med tykkere sauser (som for eksempel tomatsaus) eller som hovedingrediens i en kald pastasalat.