fbpx

Parkdress test: Disse 5 varmer best om vinteren 2023

Skal du kjøpe en parkdress til ditt barn? Her er oversikten du trenger. Vi har saumfart markedet ved å gå igjennom en rekke beskrivelser og spesifikasjoner. Vårt mål er å gjøre det enkelt for deg å finne parkdressen som passer ditt barn.

Etter dager og timer med gjennomgang kom vi til slutt frem til at Nordbjørn Bovall er den beste. Denne funksjonelle og stilige dressen både varmer og holder barnet tørt, samtidig som den er av god kvalitet. Prisen er også god, slik at du slipper å grave dypt i lommeboken. Er du ute etter dressen med best kvalitet, er det Didriksons Bjørnen vi anbefaler.

Her kan du lese om “Regndress test”

VÅRE favoritter

 • Populær bestselger
 • Utstyrt med refleks
 • Svært god kvalitet
SJEKK PRISEN →
 • Slitesterk
 • Vindtett
 • Overkommelig pris og god kvalitet
SJEKK PRISEN →
 • Prisvennlig parkdress
 • Funksjonell og anvendelig – passer de fleste årstider
 • Vann- og vindtett
SJEKK PRISEN →

Parkdress test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Nordbjørn Bovall, Twilight Blue Dino
Bovall parkdress er en slitesterk modell som garantert holder barnet varmt og tørt mens han eller hun er ute og leker. Det som derimot gjør at denne dressen er vår favoritt, er at den kombinerer pris og kvalitet på en eksepsjonell måte.
SJEKK PRISEN →
Didriksons Bjørnen Vinterdress
Denne parkdressen fra Didriksons er en av markedets fremste bestselgere. Den populære modellene har i tillegg flere «best i test titler». Her får barnet en anvendelig dress som verner godt mot rufsete vær.
SJEKK PRISEN →
Nordbjørn Bovall Aurora Pink
Denne parkdressen er identisk med testvinneren, sett bort ifra fargen. Det vil si at barnet får de samme fordelene, som blant annet en lett og funksjonell dress perfekt til utendørsbruk når det er ruskevær, og uten at du må betale for mye.
SJEKK PRISEN →
Kuling Val D’Isere Limited Edition
Denne unike parkdressen er perfekt om du har respekt for miljøet og ønsker barnet det beste av det beste. Den er nemlig laget av resirkulerte materialer, blant annet Bionic-Finish, som er et økologisk vannavstøtende belegg. Ikke nok med det, dressen er også en sjelden utgave, en såkalt Limited Edition, hvilket gjør den svært eksklusiv.
SJEKK PRISEN →
Didriksons Bjørnen Kjeledress
Denne flerfargede parkdressen er av skyhøy kvalitet og gir derfor overlegen beskyttelse mot dårlig vær. Takket være dressens Stormsystem-kolleksjon, PFC-frie vannavstøtende materialer og de teipede sømmene, verner dressen mot både kulde, regn og vind. Den kan også brukes på varmere årstider.
SJEKK PRISEN →


1. Nordbjørn Bovall, Twilight Blue Dino — Best i test

Nordbjørn Bovall, Twilight Blue Dino

SJEKK PRISEN →

Bovall parkdress utmerker seg på flere områder og er derfor en opplagt favoritt hos oss. Det som derimot gjør at den skårer høyest i testen, er at den kombinerer pris og kvalitet på en eksepsjonell måte. Her får barnet en dress som tåler mye og holder lenge, og det uten at du må betale så alt for mye.

Denne parkdressen er også meget stilig og kommer i flere flotte farger. Det gjør at du garantert finner en dress med farger og design som faller i smak hos ditt barn. Bovall har i tillegg flere funksjonelle egenskaper, som naturligvis er en fordel. Den har blant annet teipede sømmer, avtakbar hette, samt refleksdetaljer. Førstnevnte bidrar til at dressen ikke revner på de normalt sårbare områdene, mens refleksene gjør at ungen er synlig for bilister i mørket.

En annen ting som taler for denne populære parkdressen er at den har en eksepsjonell pusteevne, i tillegg til at den er vanntett. Dressens gode pusteevne forhindrer at det blir varmt og klamt på innsiden, mens det vannresistente materialet forhindrer at regn trenger igjennom og at barnet blir vått på regntunge dager.

Kvaliteten er også god, ettersom den er laget av polyester og elastan. Sagt med andre ord, tåler dressen høy aktivitet og vil nok ikke oppleve slitasje med det første. Videre skårer Bovall høyt på kundeanmeldelsene, der det er særlig kombinasjonene høy kvalitet og en overkommelig pris som går igjen som den største fordelen. Denne kombinasjonen er noe også vi bet oss merke i, og nettopp derfor er Bovall testens testvinner.

Oppsummert

 • Vanntett parkdress med gode pusteegenskaper
 • Slitesterk
 • Vindtett
 • Overkommelig pris og god kvalitet

LES MER

2. Didriksons Bjørnen Vinterdress — Populær bestselger

Didriksons Bjørnen Vinterdress

SJEKK PRISEN →

Denne parkdressen fra Didriksons er en av markedets fremste bestselgere. Den populære modellene har i tillegg flere «best i test titler» på merittlisten og var lenge vurdert som testvinner også i vår vurdering. Det som dog tilslutt felte den meget slitesterke parkdressen var dens noe høye pris.

Til tross sin høye pris, er det en parkdress som utvilsomt er verdt pengene. Her får barnet noe av det beste av det beste, og det er jo heller ikke uten grunn at den er kåret i «best i test» hos en rekke testmagasin som test.se.

Det som i stor grad gjør denne klassiske parkdressen så populær er at den er laget i vind- og vanntette materialer, har teipede sømmer og også gode pusteegenskaper. Materialet er i tillegg PFC-fritt og har en vannsøyle på 10,000 mm. For ekstra sikkerhet er dressen attpåtil utstyrt med reflekser rundt hele dressen, slik at barnet vises også på kveldstid.

Utover det har den en justerbar og avtakbar hette, og en avtakbar fuskepels. Dette er fordelaktig da det gjør dressen meget anvendelig. Er det kaldt ute eller om det renger, vil både pelsen og hetten verne godt om mot både regn og kulde. Skulle det derimot nærme seg varmere årstider, er det bare ta av pelsen og hetten, slik at barnet ikke blir for varmt. Alt i alt er det en særs god parkdress perfekt til utendørsbruk.

Oppsummert

 • Populær bestselger
 • Parkdress som både varmer og holder barnet tørt
 • Utstyrt med refleks
 • Svært god kvalitet

LES MER

3. Nordbjørn Bovall Aurora Pink — Mye for pengene

Nordbjørn Bovall Aurora Pink

SJEKK PRISEN →

Denne parkdressen er identisk med testvinneren, sett bort ifra fargen. Det vil si at barnet får de samme fordelene, som blant annet en lett og funksjonell dress perfekt til utendørsbruk når det er ruskevær, og uten at du må betale for mye. Dressen er også skreddersydd for barn som liker spreke farger, spesielt rosa, og ikke minst om hen liker dyr ettersom den er designet med flere dyrearter.

Dressen har flere funksjonelle egenskaper, deriblant teipede sømmer, avtakbar hette og vanntette materialer som puster godt. Sagt med andre ord er den ypperlig til barnas utelek, og da også i alle årstider. Den varmer nemlig godt om vinteren, men husk kle ungen godt opp siden den ikke er fôret, mens de lette og pustende materialer sikrer en optimal temperatur selv når det er varmt ute.

En annen opplagt fordel med dressen er at den har materialer av høy kvalitet. Det er ingenting å utsette på slitestyrken ei heller prisen. Den er blant de mest prisvennlige modellene, men uten at det går utover kvalitet eller funksjonalitet. Det er nok også derfor dressen er så populær. Kundene er regelrett fra seg av begeistring, i alle fall om vi baserer oss på kundeanmeldelsene.

Helt til slutt; dressen tåler fint maskinvask, som alltids er en fordel. Vi ønsker også å trekke frem at dressen beskrives som brukervennlig. Den har en lang glidelås som strekker seg fra bena og opp til halsen. Det gjør dressen enkel å kle på barna. Så, leter du etter en prisvennlig dress av høy kvalitet, er denne et godt valg.

Oppsummert

 • Prisvennlig parkdress
 • Funksjonell og anvendelig – passer de fleste årstider
 • Vann- og vindtett

LES MER

4. Kuling Val D’Isere Limited Edition — Økovennlig parkdress

Kuling Val D’Isere Limited Edition

SJEKK PRISEN →

Denne unike parkdressen er perfekt om du har respekt for miljøet og ønsker barnet det beste av det beste. Den er nemlig laget av resirkulerte materialer, blant annet Bionic-Finish, som er et økologisk vannavstøtende belegg. Ikke nok med det, dressen er også en sjelden utgave, en såkalt Limited Edition, hvilket gjør den svært eksklusiv.

Det er for øvrig ikke bare det at dressen er en unik utgave som imponerer. Dressen fra Kuling begeistrer også for sin varme polstring og praktiske funksjoner. Den har teipede sømmer slik at den ikke revner på de sårbare områdene, en avtakbare hette med kant i fuskepels, og ikke minst en brukervennlig glidelåslukking på fremsiden.

Utover det har dressen to frontlommer for oppbevaring av leker og diverse, elastiske mansjetter og reflekser for ekstra synlighet i mørket. Dressen er med andre ord perfekt til særlig vinterbruk, men fungerer vel så godt på høsten og tidlig vår. Vi liker også godt at dressen er slitesterk. Det er den fordi den har materialer av høy kvalitet, som fluorkarbonfritt vann- og smussavisende Bionic-Finish ECO.

Som også presisert er den laget av resirkulerbare og økologiske materialer, og av den grunn er prisen noe høyere sammenlignet med andre modeller. Vi mener likevel den er verdt pengene, spesielt om du leter etter en eksklusiv utgave til ditt barn.

Oppsummert

 • Eksklusiv parkdress
 • Laget av resirkulerbare og økologiske materialer
 • Høy kvalitet
 • Varmer godt
 • Kostbar toppmodell

LES MER

5. Didriksons Bjørnen Kjeledress — Premium

Didriksons Bjørnen Kjeledress

SJEKK PRISEN →

Denne flerfargede parkdressen er av skyhøy kvalitet og gir derfor overlegen beskyttelse mot dårlig vær. Takket være dressens Stormsystem-kolleksjon, PFC-frie vannavstøtende materialer og de teipede sømmene, verner dressen mot både kulde, regn og vind. Den kan også brukes på varmere årstider, ettersom den har avtakbar hette og pels samt en lang glidelås på fremsiden for ekstra god lufting.

Det er ekstremt mye bra med denne dressen og det er ikke uten grunn at den skårer høyt blant diverse testmagasin og på forbrukeranmeldelsene. Noe av fordelene som trekkes frem er dens høye krage og glidelås med vindklaff for optimal beskyttelse. Den har også to romslige lommer på framsiden og en mindre lomme på brystet – perfekt til oppbevaring av dagens funn. Hetten kan både justeres og fjernes med trykknapper, og er dekorert med en fin, avtakbar kant med fuskepels. Også midjen, ermene og fotåpningene kan justeres.

Kanskje best av alt er at med Didriksons Extend Size-funksjon, kan du forlenge ermer og bukseben opptil én størrelse, i takt med at barnet vokser. Det gjør at barnet ikke vokser ut av dressen med det først, noe som typisk skjer med barn som vokser i et forrykende tempo. Denne vil isteden passe i flere sesonger, slik at du sliper å kjøpe ny dress for hvert år.

Oppsummert

 • Parkdress med en rekke unike egenskaper
 • Fargerik
 • Dress du kan forlenge med en størrelse i takt med barnet vekst
 • Skyhøy kvalitet

LES MER


Hva er en parkdress?

Parkdress er et uteplagg for barn, som minner om en mindre versjon av en kjeledress. De er å regne som hverdagstøy for utelek for barn i barnehage i Norge, men er mindre vanlige i andre land. Parkdresser for små barn (som sitter mye stille i vogn) kan lages i poplin, mens større og mer aktive barn gjerne kan bruke parkdresser i bevernylon og bomullstøy. Stoffet veves da slik at nylonen kommer på utsiden, slik at parkdressen blir vannavstøtende mens innsiden i bomull fortsatt er behagelig. Parkdresser har også ofte ben dekket i gummistoff, enten halve eller hele veien ned fra livet.

Hetter på parkdresser lages vanligvis avtakbare, festet med knapper. Dette er for at de lett skal løsne om hetten skulle bli sittende fast i et lekeapparat eller tre, noe som minsker kvelningsrisikoen. Tykkelsen på parkdresser bør variere etter årstidene, og vinterstid bør de tynnere høst- og vårdressene byttes ut med en vattert vinterdress.

Hva er forskjellen på parkdress og vinterdress?

En parkdress er både vind- og vannavisende og kan i større grad brukes hele året. En vinterdress er foret og derfor varmere enn en parkdress. Disse er derimot vanskeligere å tyngre å bevege seg i på grunn av det innvendige foret.

Er parkdress vanntett?

De aller fleste parkdresser er vanntett. Les spesifikasjonene før du gjør ditt kjøp, slik at du kjøper en modell som faktisk er vanntett.


Slik finner du riktig parkdress til ditt barn

For at barnet skal ha en god dag i barnehagen er det viktig at det er riktig kledd. Det trenger ikke bety svindyre parkdresser. Her er hva du bør se etter når du skal kjøpe parkdress til ditt barn:

 • Polstring og fôring: Små barn er mer stillesittende enn større barn. Dette betyr at de ikke får opparbeidet samme kroppsvarme under aktivitet og lek. Det er grunnen til at en parkdress til baby og små barn må være svært godt polstret slik at barnet ikke fryser. Barn som enda ikke har lært å gå, kan bli sittende mye i ro på bakken eller i snøen, og da er det viktig med god polstring, særlig i sete-området.
 • Materialer: Du bær utvilsomt gå for materialer som er både vand- og vindtette. Det er også fordelaktig med materialer som puster godt. Da kan dressen brukes på alle årstider uten at barnet verken blir våt, kald eller for varm.
 • Passform: Bevegelighet er viktig, og barnet skal kunne bevege seg som vanlig i parkdressen. Flere av dressene kommer med elastiske knapper og stropper, og noen kan tilpasses etter hvert som barnet vokser, slik at det alltid vil føles komfortabelt å ha parkdressen på.
 • Brukervennlighet: Glidelås langs hele parkdressen foran gjør det enklere å kle av og på barnet. Avtagbar hette og avtagbare stropper kan også nyttige funksjoner. Om parkdressen har et stykke stoff på innsiden av glidelåsen blir det enklere å dra den opp uten å rive med seg andre klær eller hud.