fbpx

Packraft test: Disse 4 gir mest for pengene i 2023

En packraft er en liten, bærbar og oppblåsbar båt beregnet til bruk i alle forekomster av  vann. Det er et morsomt redskap å ha, særlig om du liker mye fart og spenning. Dog kan det være vanskelig å finne riktig modell, for markedet florerer av alternativer.

Vi har derfor i vår test av packrafter samlet markedets beste modeller, slik at du kan sammenligne dagens utvalg. Forhåpentligvis vil du, etter å ha lest artiklene, ha et bedre bilde på hvilken packraft du burde velge.

Basert på vår gjennomgang av produktbeskrivelser, kundeanmeldelser og tester utført av eksperter, kom vi frem til at Packraft Norseraft Viking er den beste. Denne modellen passer alle slags turer og imponerer med sin overkommelige pris. Trenger du en ekstra romslig packraft? Da er det MRS Microraft XL vi anbefaler.

Er det ingen av disse som innfrir dine krav? Les videre, og du vil garantert finne din favoritt!

Packraft test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Packraft Norseraft Viking
Denne packraften fra Viking er vår soleklare favoritt. Den beskrives som anvendelig og perfekt til alle slags turer, uavhengig om det er på fjellet, skogen eller eventyrer til avsidesliggende områder. Den skårer også svært høyt på kundeanmeldelsene og har en overkommelig pris.
SJEKK PRISEN →
Packraft MRS Adventure
Denne packraften er perfekt om du ønsker ekstra plass, eller planlegger raftingtur med en venn. Den er beregnet til to personer, og i hovedsak på flatt vann og rolige elver. MRS Adventure beskrives også som praktisk og får mye skryt av forbrukerne for sin gode kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Packraft MRS Microraft L
Denne unike allrounderen fungerer like godt på sjøen som i fjellvann. Elver og moderate stryk er heller ikke noe problem. Er du den eventyrlystne typen som liker å utforske forskjellige raftingopplevelser, tror vi denne er best for deg.
SJEKK PRISEN →
Packraft MRS Microraft XL
Denne populære bestselgeren er perfekt om du trenger ekstra stor kapasitet. Takket være målene 169x179x295x33x90 cm og kapasiteten på over 200 kilo, er dette markedets største packraft.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Packraft Norseraft Viking Light — Testvinner

Packraft Norseraft Viking

SJEKK PRISEN →

Denne packraften fra Viking er vår soleklare favoritt. Den beskrives som anvendelig og perfekt til alle slags turer, uavhengig om det er på fjellet, skogen eller eventyrer til avsidesliggende områder. Den skårer også svært høyt på kundeanmeldelsene og har en overkommelig pris. Her får du altså en tilsynelatende god packraft for pengene!

Det er ikke bare kundene som liker denne modellen godt. Også ekspertene er forente om at denne gir turopplevelser helt utenom det vanlige. Viking Norseraft beskrives nemlig som en allsidig packraft og kan brukes i sjøen, på større innsjøer, i fjellvann og i moderate elver. Viking er utrolig lett å bruke, også for deg som ikke har erfaring med kano eller kajakk. Du sitter veldig stabilt og har god plass til både deg selv og sekken. Viking er designet for norske forhold og takler derfor tøff bruk.

Det hevdes dessuten at at alle Norseraft modellene, også denne, er håndlaget av uretanbelagt nylon som er produsert spesielt for Norseraft. Materialet er UV-tolerant, slitesterkt, motstandsdyktig mot aldring og er fleksibelt ved lave temperaturer. Tubene er laget av 210D nylon som er belagt med TPU på yttersiden. Gulvet er laget av slitesterkt 420D nylon som er belagt med TPU på begge sider.

Videre understrekes det at Norseraft leveres med et spruttrekk. Dette er et trekk som er enkelt i bruk og som gir god beskyttelse mot vær og vind. Det er i tillegg mulig å ta helt av eller rulle sammen fremme hvis man ønsker å spare vekt eller vil ha litt lufting en varm sommerdag.

Til sist, men ikke minst, er det raften sin gode pris som trekkes frem. Denne koster nemlig betydelig mindre enn andre modeller på markedet. Det gjør at du får en meget god raft, uten å måtte grave for dypt i lommeboken.

Oppsummert

 • Populær bestselger
 • Allsidig raft tilpasset all slags bruk
 • Designet for nordisk klima og er svært slitesterk
 • Brukervennlig raft med god stabilitet

LES MER


2. Packraft MRS Adventure — Beste tomannsraft

Packraft MRS Adventure X2

SJEKK PRISEN →

Denne packraften er perfekt om du ønsker ekstra plass, eller planlegger rafting tur med en venn. Den er beregnet til to personer, og i hovedsak på flatt vann og rolige elver. MRS Adventure beskrives også som praktisk og får mye skryt av forbrukerne for sin gode kvalitet.

Det er ikke uten grunn at denne modellen er populær på dagens marked. Den er laget av materialer av svært god kvalitet, som gjør at den tåler mye. Det beskrives at alle modellene til MRS er håndlaget av uretanbelagt nylon 66, et materiale som er UV-tolerant, slitesterkt, motstandsdyktig mot aldring og fleksibel ved lave temperaturer. MRS kjøper råvarene direkte fra de største og mest innovative produsentene rundt om i verden. Uretan blandes med en hemmelig ingrediens som gir økt slitestyrke, før det påføres nylon 66.

Videre forklares det at MRS sikrer kvaliteten på sine packrafter ved å ha streng kvalitetskontroll i alle ledd, blant annet ved å ha egne ansatte til stede for å overvåke påføring av coating og ved å teste alle materialer grundig før de brukes.

Det er derimot ikke bare kvaliteten som får mye skryt, men også dens strømlinjeformede skrog. MRS bruker nemlig spesielle skjæreelementer for å strømlinjeforme profilen til sine packrafter. Resultatet er at de skjærer gjennom vannet istedenfor å brøyte seg frem slik som mer tradisjonelle packrafter gjør. Dette gir en klart forbedret ytelse.For et uerfarent øye kan det være vanskelig å se forskjellen på MRS og andre produsenter, men MRS ligger flere år foran andre produsenter med denne teknologien.

Kort oppsummert er dette en meget pålitelig packraft. Øvrige mål er 173x305x 35x 97 cm og den har en vekt på 44 kilo. Den har også ni festepunkter og en pakkestørrelse på 40×30 cm, mens totalkapasiteten er på 260 kilo. Prisen er heller ikke den verste, slik at du får god verdi for pengene.

Oppsummert

 • Packraft beregnet for to personer
 • Høy kvalitet
 • Packraft med høy ytelse

LES MER


3. Packraft MRS Microraft L — Beste allrounder

Packraft MRS Microraft

SJEKK PRISEN →

Denne unike allrounder fungerer like godt på sjøen som i fjellvann. Elver og moderate stryk er heller ikke noe problem. Er du den eventyrlystne typen som liker å utforske forskjellige muligheter innen rafting tror vi denne er best for deg. Takket være MRS sitt enestående skrog når denne enkelt hastigheter opp til hele 5 km/t.

Microcraft L har, som alle modellene til MRS, sydde og sveisede sømmer, og er laget av dyktige håndverkere som bruker toppmoderne produksjonsutstyr. Dette gjør at kvaliteten er upåklagelig, slik at du kan være trygg på at raften tåler en støyt eller to. Dessuten har Microcraft tapede sømmer, som er til for å unngå lekkasje. Ikke nok med det, det følger osgå med en rekke tilbehør som pakkereim, luksussete, finne, seterygg, reparasjonsskrin, samt et touring spruttrekk. Dette er et trekk som gir god beskyttelse mot vær og vind, og som i tillegg er lett å ta av for å spare vekt eller ønsker bedre lufting på en varm sommerdag.

En annen ting vi bet oss merke når vi gjennomgikk packraften, er at den er en av få som faktisk håndterer forskjellige typer vann. Dette begeistrer både forbrukerne og ekspertene. Det er nemlig slik at det er få rafter som fungerer som allroundere.

Det eneste negative vi har å påpeke, er dens noe høy pris. Vi tror likevel den er verdt hver eneste krone, da den fungerer ypperlig i alle slags «farvann».

Oppsummert

 • Packraft tilpasset alle vann
 • Medfølger mye tilbehør
 • Beregnet for en person
 • God kvalitet

LES MER


4. Packraft MRS Microraft XL — Populær bestselger

Packraft MRS Microraft XL

SJEKK PRISEN →

Denne populære bestselgeren er perfekt om du trenger ekstra stor kapasitet. Takket være målene 169x179x295x33x90 cm og kapasiteten på over 200 kilo, er dette markedets største packraft. Kanskje du planlegger tur med en du er glad i, eller ønsker mye oppbevaringsplass? Uansett hva grunnen er, det er ingen tvil om at dette er modellen å gå for.

Ikke nok med at denne modellen er markedets største, den er også en av markedets fremste bestselgere. Årsaken ligger naturligvis i dens ekstra romslige størrelse, men vi tror også kvaliteten og ytelsen spiller en like viktig rolle når det gjelder popularitet.

Den fungerer også ypperlig i alle typer vann, som for eksempel moderate stryk, sjø eller fjellvann, samt at den lange vannlinje gjør at den når hastigheter helt opp til 5 km/t. Videre leveres den med mye tilbehør som blant annet pakkereim, luksussete, seterygg, finne, pumpesekk og reparasjonsskrin.

Packraften har en totalvekt på 4200 gram, og pakkestørrelsen er på 30×40 cm. Det betyr at den, tross sin enorme kapasitet, ikke vil være altfor uoverkommelig å bære på ryggen. Den har dessuten 10 festepunkter, og sydde og sveisede sømmer. Dette er med på å sikre god kvalitet, slik at du ikke opplever lekkasje.

Prisen på denne er kanskje en del høyere sammenlignet med resten av markedet, men ifølge ekspertene og forbrukerne har det liten betydning. Dog mener vi du fint kan nøye deg med rimeligere modeller, har du ikke behov for en like stor kapasitet som hos denne – men er kapasiteten det aller viktigste, er dette utvilsomt modellen å gå for.

Oppsummert

 • Ekstra romslig packraft
 • Medfølger mye tilbehør
 • God kvalitet
 • Kostbar bestselger

LES MER

Hva er en Packraft?

Packrafter er utrolig lette og solide oppblåsbare båter  med lavt pakkvolum. Dette gjør det enkelt å ferdes i norsk natur. Du kan lett ta med deg packraften i sekken. De veier kun fra 2-4 kg og kan pakkes ned til størrelsen med en sovepose.

Packrafter kan brukes overalt der det er vann, og bare fantasien setter grenser. Mange foretrekker å bruke packraft framfor kajakk og kano. Dette fordi mulighetene er så mange med utrolig holdbarhet, lav vekt og lite pakkvolum. Du kan enkelt frakte med deg din packraft hvor du vil, og liker du å fiske kommer du til områder du tidligere bare kunne drømme om. I tillegg tar packraften minimalt med plass når du skal lagre den for vinteren.

Packraftene er utrolig solide og tåler mye vekt. Du kan ta med deg hund i din packraft eller en stor ryggsekk foran. vi håper du har ved å lese denne testen, fått et bedre bilde på hvilken packraft du burde velge.