fbpx

Ozongeneratorer test: 5 mest populære i 2022

Jobben med å fjerne ubehagelige lukter har blitt behagelig enkelt. Teknologien bak ozongeneratorene gjør at du kan gjøre jobben raskt og effektivt på egenhånd.

En ozongenerator produserer ozon som gir en sikker og effektiv behandling av mikroorganismer uten å bruke kjemikalier.

De forskjellige ozonmaskinene har mange av de samme funksjonene og brukes på samme måte. Den største forskjellen er arealet den vil dekke, og med dette følger det litt forskjell i vekt og størrelse. Med en ozongenerator kan du effektivt fjerne både lukter, bakterier, virus, muggsporer og allergener.

For å skåne maskinen må den bare brukes i et tørt miljø. Rommet med innhold bør vaskes godt før ozonering, og du må lese bruksanvisningen nøye. Fjern både dyr, planter og alt av levende vesener før maskinen begynner på jobben.

Før ozonmaskinens tid måtte vi gjerne finne oss i lukter fra muggsopp og kjemikalier. Lukter som ikke forsvinner av seg selv og trenger profesjonell behandling.

Ozongeneratoren sørger for at jobben blir gjort. Alt du trenger å gjøre er å skru på maskinen og stenge rommet den skal rense. Dette er en nyskapende teknologi som øker kvaliteten på tilværelsen.

I denne testen finner du forskjellige ozongeneratorer for ulike behov. Du trenger en kraftigere maskin for å rense et hotell enn en campingvogn.

Ozongenerator test: Alle våre favoritter


1. Ozongenerator – Osmozone 10000 – Best i test

SJEKK PRISEN →

Osmozone 10000 er den klare testvinneren av ozonmaskiner. Osmozone er en norsk bedrift som spesialiserer seg på å produsere ozongeneratorer av høy kvalitet. Osmozone 10000 er den desidert beste maskinen, og dessuten har den en fornuftig pris. Det er ikke bare prisen som er bra, den dekker rom opptil 50 m2. Det betyr at den dekker behovet til en normal husholdning.

Dette er en lett maskin som ikke veier så mye. Med målene 25x28x22 cm er den lett å flytte rundt i huset. Med en vekt på ca 2 kg og en kapasitet på 10 000 mg/t er dette alt du trenger for privat bruk. Den beskjedne størrelsen gjør den også lett å lagre. Dette er ekstra nyttig hvis du vil bruke den på små områder som i en campingvogn eller båt.

Osmozone 10000 egner seg godt til å fjerne mugglukt og muggsopp. Hvis du ikke har vært på hytta på en stund, kan det lett oppstå fuktighet i veggene. Dette kan danne en ubehagelig lukt, samtidig som muggsoppen kan spre seg.

Det kan være mange grunner til at du trenger en ozongenerator. I tillegg til muggsopp i veggene kan det bli lukt av kjemikalier i garasjen, eller rett og slett en tung innestengt lukt i huset når du har vært bortreist en stund. Ozonmaskinen er lett å bruke. Du trenger bare å sette den i rommet du vil å bruke den i og plugge den til kontakten. Maskinen vil i løpet av de to neste timene rense luften i rommet og fjerne vond og ubehagelig lukt.

LES MER

2. Ozonmaskin – Osmozone 5000

Osmozone 5000

SJEKK PRISEN →

Osmozone 5000 er en vinner på pris og en av de beste ozonmaskinene som finnes på markedet. Osmozone er en norsk bedrift som spesialiserer seg på å produsere ozonmaskiner av høy kvalitet.

Den har halv kapasitet i forhold til storebroren Osmozone 10000 og egner seg derfor til mindre arealer. Med en kapasitet på 30 m2 egner den seg til å rense vond lukt i campingvogn, båt og bil. Du kan også bruke den i mindre rom som på hytta og i badstua. Maskinen veier bare 1,7 kg med en størrelse på 18x18x15 cm. Det gjør at den er enkel å flytte rundt og lett å lagre.

Osmozone 5000 gjør det lett å få ren og frisk lukt bilen eller i leiligheten.

Ozongeneratoren fjerner i prinsippet alle typer lukter som fra hund eller katt, røyklukt og lukt fra muggsopp. Hvis du skal bruke den i bilen bør du lukke alle dører og vinduer, sette ozonmaskinen midt i bilen med en timer på en time. Du kan også rense lufteanlegget i bilen med en ozonmaskin. Etter at behandling er fullført må du la vinduer og dører være åpne i minimum 30 minutter ved en 60 minutters behandling.

Ozon brytes ned rimelig raskt, og rester av ozonlukt vil forsvinne av seg selv. Hele prosessen bør gjøres utendørs i frisk luft. For best resultat anbefales det å være nøye med støvsuging og vask av interiøret før du setter i gang rensingen. Osmozone 5000 er enkel å bruke. Plugg den til strømuttaket og la den stå fritt der ingenting stenger for enheten.

LES MER

3. Ozonmaskin – Osmozone 20000

Osmozone 20000

SJEKK PRISEN →

Osmozone er en norsk bedrift med fokus på å levere innovative og moderne produkter til en fornuftig pris. Ozongeneratoren Osmozone 20000 er et av disse produktene, og en av de kraftigste som er å få på markedet. Maskinen fyller hele rommet med ozon og angriper kilden til den dårlige lukten. Toppmodellen Osmozone 20000 kan brukes til kommersielt bruk i hele etasjer eller hus.

Maskinen har en kapasitet på hele 100 m2 og er egnet for både hus og hytte så vel som restauranter, hoteller og andre større arealer som konferanserom og skoler. Maskiner på 20 000 mg ozonproduksjon har en større vifte og er i stand til å steriliserer flere kvadratmeter ved hver rens. Den eliminerer praktisk talt alt av ubehagelige lukter som sigarettrøyk, lukt fra kjæledyr, maling, kjemikalier, muggsopp, matlukt og annen luftbåren lukt.

Denne industrielle/ kommersielle ozonmaskinen har et bærbart design og krever lite vedlikehold. Med en størrelse på 27×18.5×15 cm er den lett å lagre. Et lett og kompakt design betyr at du kan bruke ozongeneratoren praktisk talt hvor som helst. Ozonmaskinen har et bærbart håndtak og sklisikre gummiføtter, detaljer som gjør ozongeneratoren trygg og sikker når den er i bruk.

Sammenlignet med en vanlig luftrenser vil en ozongenerator produsere ozon som fyller rommet og fjerne all dårlig lukt. En luftrenser har kun viften som tar opp lukt og luft gjennom et filter. Urenhetene i luften blir da sittende fast i filteret. Dette er grunnen til at du bare trenger å bruke generatoren en gang i blant, mens luftrensere må brukes ofte.

LES MER

4. Ozonmaskin – Quartz Tube 

Ozonmaskin - Quartz Tube 

På fjerdeplass i testen vår har vi en superkraftig ozongenerator for profesjonelt bruk.

Med hele 40 000 mg/t er dette er den kraftigste modellen i testen. Den dekker de fleste behov og arealer og er en god løsning for deg som trenger profesjonelt utstyr for bruk i større rom. Maskinen har en integrert LCD skjerm med fjernkontroll som gjør den oversiktlig og effektiv å bruke. Den bruker tube ozon og er en av mest avanserte ozonmaskinene som finnes på på markedet idag.

Selv om dette er en av de mest avanserte maskinene er den veldig enkel og bruke. Den har et integrert LCD display med nødvendig informasjon, slik at du får bedre kontroll og oversikt.

Med Quartz Tube har det aldri vært enklere å få ren og frisk lukt i hus eller bil.

Du vil enkelt og effektivt fjerne all vond som røyk, mugg og kjemikalier i løpet av en time, selv i store rom.

Sammenlignet med de andre ozonmaskinene er denne noe større, med en vekt på ca 6 kg.

Med betraktelig høyere kapasitet følger det med både størrelse og en høyere prislapp. Quartz Tube er den dyreste ozongeneratoren i testen vår. Denne maskinen egner seg derfor best for store rom og arealer.

Høy konsentrasjon av ozon er giftig. Derfor må ikke maskinen brukes i rom med levende vesener som dyr, planter eller mennesker. Hvis du planlegger å bruke ozonmaskinen til rens av større offentlige rom er det en fordel henge opp varselskilt der maskinen er i bruk.

5. Ozonmaskin – Ozoneair Go

Ozonmaskin - Ozoneair Go

Sist i testen vår kommer Ozoneair GO. Dette er den minste varianten i serien Ozoneair. Ozoneair er en svensk produsent hvor grunderen Johan Lundberg ville utvikle en maskin som kunne fjerne vond lukt fra familiehytta i den svenske skjærgården. Sammen med fagfolk utviklet de den lille og praktiske Ozoneair Go.

Dette er en lett og liten maskin med en kapasitet på kapasitet 30 m². Det betyr at den er enkel å bære med seg og ta med på hytta eller på campingtur.

Den dekker ikke store rom og er best egnet til små arealer for privat bruk. En levetid på 4 000 timer tilsvarer ca. 1 000 behandlinger, men ta i betraktning at det tar ganske lang tid å rense et lite rom.

Ozoneair Go er som de andre maskinene i testen helautomatisk, så du trenger ikke følge med på renseprosessen.

Maskinen opererer med oscillerende intervaller, noe som betyr at mengde ozon, behandlingstid og intervaller blir automatisk tilpasset. Denne prosessen forhindre skader samtidig som den effektivt fjerner vond lukt som du vil bli kvitt.

Med en forholdsvis liten kapasitet er Ozoneair Go best egnet for små rom som båt, bil, små hytter og andre mindre arealer. Maskinens helautomatikk gjør at du kun trenger å angi hvor stort areale den skal dekke. Den vil da beregne intensitet og behandlingstid. Med en behandlingstid på 2-4 timer kan den brukes i opptil 12 timer i strekk. Du kan da rense flere rom uten at du trenger å vente.


Hvorfor investere i en ozonmaskin

For å forstå hvordan en ozongenerator fungerer er det lurt å rette blikket mot vitenskapen. Ozon ligner på oksygen, men er allikevel veldig forskjell. Ozon er usunt og kan i noen situasjoner være skadelig. Du kan bruke en ozonmaskin for mange forskjellige formål. Ubehagelig og vond lukt er vanskelig å fjerne med en vanlig vask, men her kan ozonmaskinen hjelpe deg. Det kan være ubehagelig røyklukt i huset, eller lukt fra mugg som sitter i veggene.

Ozongeneratorer er designet for å produsere ozon som brukes til å rense luften. Når ozon er innendørs eller lavt i terrenget, kan det være skadelig og kan forårsake luftveisproblemer. Ozon fra ozonmaskinen fester seg til støvpartikler og annen forurensning og fjerner det fra luften.

En ozon generator hjelper deg med å hindre smittespredning da den steriliserer bakterier. Dette gjelder også sporer fra sopp og virus. Det er soppsporene som sprer mugg og skaper den vonde mugglukten. I disse tilfellene kan ozongeneratoren være løsningen så lenge muggspredingen ikke sitter for dypt i materialet.

Ozongeneratoren forbedrer luftkvaliteten og kan være en stor hjelp for de som sliter med irriterte luftveier, astma eller allergi. Hvis du har jobbet med kjemikalier eller kanskje pusset opp huset med malig vil maskinen hjelpe med å rense vekk lukten. Den vil også fjerne søl fra kjemikalier eller sterke lukter som for eksempel en knust parymeflaske kan forårsake.

Det trenger ikke dreie seg om giftige kjemikalier eller skadelig mugglukt. Maskinen kan også rense et rom med innestengt lukt som er vanskelig å fjerne på andre måter. Kanskje hytta ikke har vært brukt på en stund og har stått for lenge tom.

Den vil også hjelpe til med å rense luften hvis du har vært uheldig med komfyren som har dannet et røyklag i rommet. Lukt fra mat som gammel frityr eller fårikål sprer seg gjerne i huset og kan sitte i mange dager. For ikke å snakke om røyklukt fra sigaretter. Da kan ozonmaskinen hjelpe deg med å få den friske og rene luften tilbake.

Hvis du er glad i å dra på campingtur eller ønsker en god luft i bilen, kan du skaffe deg en liten generator. For større områder som et hotell eller forretningslokaler er en industriell generator det beste valget. For en normal husholdning holder det med en ozongenerator i middels størrelse.

Fordeler og ulemper med en ozongenerator

Når du skaffer deg en ozongenerator bør sikkerheten alltid være en prioritet. Sørg for å lese produsentens sikkerhetsadvarsler for passende bruk før du bruker maskinen. Selv om en ozonmaskin trygt kan brukes i mange forskjellige situasjoner, kan den forårsake sykdom hos både mennesker og dyr. Det viktigste er å aldri kjøre en ozongenerator i et rom med levende ting. Dette inkluderer også blomster og planter.

Her viser vi en oversikt over både fordeler og ulemper som kan følge med en ozongenerator. Slik kan du selv velge hvilken verdi en slik maskin kan ha for deg og hvilke forhåndsregler du bør ta.

Fordeler:

 • En ozonmaskin forbedrer luftkvaliteten og renser lukt som er vanskelig å bli kvitt ved vanlig vask
 • Den kan forhindre lukt og spredning av muggsopp i veggene
 • Maskinen er enkel i bruk og kan fjerne virus og bakterier i luften
 • En ozongenerator er trygg når den brukes i henhold til produsentens anbefalinger.
 • Den er økonomisk i bruk og har lang levetid ved normal bruk
 • Det finnes maskiner i forskjellige størrelser og prisklasser som dekker de aller fleste behov
 • En ozongenerator renser luften ved søl av ting som kjemikalier, parfyme, sigarettrøyk og sterk matlukt

Ulemper:

 • Eksponering av høye nivåer av ozon skade både mennesker og kjæledyr
 • Ozon kan over tide føre til skader gummi og pakninger
 • Maskinen kan bli kostbar ved hyppig bruk
 • Du kan ikke være i et rom der maskinen er i bruk
 • Det er ingen garanti for at alle partikler og all lukt forsvinner helt

Våre kriterier

Å finne den riktige ozonmaskinen for deg kan være litt vanskelig. Hver produsent vil hevde at deres enhet er den ideelle. Derfor kan det lønne seg å lese informasjonen du får fra seriøse produktanmeldere og tilbakemeldinger fra andre brukere.

I denne testen har vi sett på en rekke egenskaper ved ozongeneratorer hvor pris, brukervennlighet og sikkerhet er noen av kriteriene.

Vi bør ikke glemme prisen og garantien. Det er ikke alltid det beste valget å kjøpe den billigste enheten, men du trenger heller ikke skaffe deg den største og dyreste maskinen hvis det ikke er behov for det.

Brukervennlighet

Hvor enkel er ozonmaskinen å bruke? Det er enkelt, maskinen trenger bare å kobles til strømuttaket. Vi har også sett på innstillingene og hvordan maskinene vedlikeholdes.

Det er flere grunner til at du bør vurdere størrelsen på maskinen. Hvis du for eksempel vil bruke den til flere rom i et stort hus, må du hele tiden flytte den fra ett rom til et annet. En stor maskin kan da være upraktisk.

Sikkerhet

I testen vår er sikkerheten selvfølgelig en viktig faktor. Sikkerhet er spesielt viktig for en elektrisk enhet som står over lengre tid uten oppsyn.

Det anbefales å bruke en timer. Når maskinen har renset rommet må du vente i en halv time til en time for å sikre at oksygennivået blir normalt.

Det er nyttig å forhåndsinnstille en timer og komme tilbake når rommet er trygt. Noen ozonmaskiner kommer med denne eksterne funksjonen, og kan kontrolleres via smarttelefon.

Kapasitet

Testen vurderer også hvor ozongeneratoren er egnet for bruk, og hvor stort areale den kan dekke.

Mg/t forteller om hvor effektiv maskinen er er og hvor stort areal den dekker.

Ozongeneratorer med lavere mg/t er best egnet til små rom i tillegg til for eksempel båt, bil og campingvogner. For større arealer som hoteller og skoler bør du bruke en maskin med høyere mg/t.

Vi vurderer også hvor effektiv maskinen er, hvor lang levetid den har, og hvor lang tid den bruker på jobben.