fbpx

Ørepropper test: Her er ekspertenes 9 utvalgte for 2023

På utkikk etter ørepropper uten ledning? Vi har analysert og sammenlignet ni trådløse ørepropper for at du lettere skal finne øreproppene som passer deg. I denne ørepropper testen er våre vurderinger basert på produktspesifikasjoner og omtaler.

Best i test ble Galaxy Buds Live. Øreproppene sitter godt og behagelig i ørene samtidig som de gir en klar og tydelig lyd. De har også støyreduksjon slik at du kan stenge ut all utvendig bråk. Lyden vil høres klart og tydelig selv om du er på folkerike plasser med mye støy. Det er også et ladeetui inkludert, slik at du kan lade øreproppene selv om du er på farten.

Ønsker du ørepropper til trening, ville vi ha gått for JayBird Vista. Disse er vann- og svettebestandig, samtidig som de har lang batteritid.

 

Ørepropper test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Galaxy Buds Live
Best i test på grunn av god lydkvalitet og fornuftig pris. Proppene sitter også godt og komfortabelt i ørene.
SJEKK PRISEN →
Apple Airpods
Et godt produkt fra anerkjente Apple. Den har mange funksjoner og et praktisk ladeetui. Med denne kan du nyte god kvalitet uansett hvor du er.
SJEKK PRISEN →
Apple Airpods Pro
En fornyet versjon av Airpods. Disse har støydemping og passer godt til trening og en aktiv livsstil.
SJEKK PRISEN →
Beats Powerbeats Pro
Ørepropper skapt for trening. Disse tåler mye og gir deg god lyd.
SJEKK PRISEN →
Master & Dynamic MW07 Plus
PØrepropper med et spennende utseende. Disse vil utvilsomt fange oppmerksomheten til vennene dine.
SJEKK PRISEN →
Sony WF- 100XM3
Hvis du ønsker å forsvinne i din egen verden, selv på de mest folkerike plasser, så er disse er godt valg. Du får ikke bedre støydemping enn du gjør med disse.
SJEKK PRISEN →
Supra NERO- TX TWS
Billig og bra. Med disse får du billige ørepropper som gir god lydkvalitet.
SJEKK PRISEN →
JayBird Vista
Perfekt om du trener. Disse har en god pris og sitter godt fast i øret. Lyden er også god.
SJEKK PRISEN →
Huawei Freebuds 3
Unike ørepropper siden den reduserer vindstøy. Denne modellen er perfekt om du prater mye i telefonen.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Galaxy Buds Live — Best i test

Ørepropper test

SJEKK PRISEN →

Vår favoritt og det på grunn av den gode lydkvaliteten. Buds Live har hele tre mikrofoner inne i hver ørepropp. Du får derfor en krystallklar lyd og en enda fyldigere og tyngre bass. Med disse vil du aldri gå glipp av en note eller irritere deg over utydelig lyd når du hører på podcast på vei hjem fra jobb.

Smarte, innebygde sensorer

Ved hjelp av innebygde IR-sensorer vet øreproppene når de sitter i øret. Dette gjør at de kobles automatisk til telefonen din. Så fort du åpner ladeetuiet, vil mobil og øreproppene sammenkobles.

Lyden i øreproppene vil også stoppe hvis du tar ut en eller begge proppene. Hvis du hører på musikk og noen prater til deg, så kan du bare ta ut en propp for å sette musikken på pause.

Sensorene gjør også at du kan styre musikken eller justere volum ved å berøre øreproppene. Du slipper da å dra opp mobilen for å gjøre enkle justeringer.

Små ørepropper som sitter godt i ørene

Øreproppene er en del mindre enn andre trådløse ørepropper. Buds Live har en passform som sørger for at de sitter godt og behagelig i ørene. Andre ørepropper kan være noe store og ha en tendens til å falle ut.

Med disse kan du enkelte plassere de i ørene uten at du må gjøre mange justeringer før de sitter godt fast i øret. Den glatte og myke formen gjør at de ikke setter seg fast i briller eller capsen.

Fornuftig pris og god kvalitet

Konklusjonen er at dette er et veldig godt kjøp. Prisen er ikke den verste samtidig som lydkvaliteten er veldig bra. Øreproppene er også små og behagelige å ha i ørene, og med aktiv støykansellering vil du stenge ut all utvendig bråk.

Minuset med øreproppene er at det er noe sårbare mot vann- og svette. De er derfor ikke godt egnet til trening.

Fordeler:

 • God lydkvalitet
 • Passer selv de minste ører
 • Støykansellerende

Ulemper:

 • Sårbare mot vann- og svette

LES MER


2. Apple Airpods — God kvalitet til en god pris

SJEKK PRISEN →

Konverterer du til iPhone er disse et godt valg. Apple har utviklet ørepropper med en banebrytende teknologi. Her kan du stemmestyre øreproppene ved å si «hei Siri». Prisen er også god sammenlignet med andre ørepropper, og de kan brukes en hel dag uten å lades.

Stemmestyring

En spesialutviklet H1-chip gir deg mulighet til å styre øreproppene ved å bruke stemmen. Hvis du sier «hei, Siri. Spill musikk.», vil proppene begynne å spille musikk. Du kan også ringe til personer eller åpne apper ved hjelp av stemmestyringen.

Dette gjør at du kan styre øreproppene uten å i det hele tatt berøre telefonen. Alt kan styres ved å bare bruke stemmen. Men det er viktig å være klar og tydelig når du snakker. Det er ikke alltid «Siri» oppfatter hva du sier.

Lite og lett etui

Øreproppene og etuiet har en god størrelse uten å være for store eller små. Øreproppene sitter godt i ørene og du kan skifte sanger ved å berøre ene proppen to ganger raskt etter hverandre. Ønsker du å pause musikken kan du også ta ut ene proppen og lyden stopper.

Øreproppene lades i etuiet. Etuiet er også lite og lett, og derfor uproblematisk å ha i bukselomma. I etuiet kan du lade øreproppene rundt tre ganger før etuiet trenger å lades opp. Dette gjør at du kan være en hel dag på farten med ørepropper som fungerer.

Gunstig pris

Prisen på Airpods er som nevnt god sammenlignet med andre ørepropper på markedet. Airpods gir også god lyd og har smarte funksjoner som stemmestyring. Det er noe negativt at øreproppene ikke har støydemping. Dette gjør at lyden blir noe forstyrret på plasser med mye bråk.

Men med tanke på lydkvalitet, funksjoner og den gode prisen, synes vi dette er en god investering.

Fordeler:

 • Mange gode funksjoner
 • Fornuftig pris
 • Lang batteritid på ørepropper og etui

Ulemper:

 • Har ikke støydemping

LES MER


3. Apple Airpods Pro — Beste Airpods

SJEKK PRISEN →

Airpods Pro er en oppgradert versjon av Apple Airpods. De har mange av de samme egenskapene men Pro har aktiv støyreduksjon og er vann- og svettebestandige. Dette gjør at de i større grad tåler en aktiv hverdag der utvendig bråk ikke forstyrrer deg.

Imponerende støydemping

Noe av det som imponerte oss med Airpods Pro var dens fantastiske støydemping. Så fort du setter proppene i ørene er det som om du kommer i en egen boble av stillhet. Disse er derfor perfekt om du ønsker noen timer i egne tanker når du sitter i et travelt kontor.

Lyden til Airpods Pro er også bra. Lyden vil heller ikke bli for skarp om du skrur opp volumet. Disse er også ypperlige til å bruke som handsfree når du snakker i telefonen. Lyden er klar og tydelig, og samtalen fungerer like godt som når du holder mobilen opp mot øret.

Godt egnet til trening

Proppene er lette og komfortable å ha i ørene, og de sitter veldig godt fast. Det at de tåler vann- og svette gjør også at de fint kan brukes til trening. Du kan både trene styrke og løper intervaller uten risiko for at proppene blir ødelagte.

De er også såpass behagelige at du nesten ikke vil merke at de er i ørene.

Koster ganske mye

Prisen på Airpods Pro er ganske mye høyere enn på Airpods. Men det skulle bare mangle med tanke på den fantastiske støydempingen og at de tåler vann- og svette. Disse er derfor et bedre valg om du har en aktiv hverdag der du skal bruke øreproppene mye mens du er ute og farter.

Skal øreproppene ha et fint bruk når du er hjemme, ville vi nok ha godt for et billigere alternativ.

Fordeler:

 • God lydkvalitet
 • Fantastisk støydemping
 • Tåler vann- og svette

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


4. Beats Powerbeats Pro — Perfekt for deg som elsker å trene

SJEKK PRISEN →

Disse er skapt for å optimalisere treningen din. De har et slitesterkt design, og er svette- og vannavstøtende. Dette gjør at de tåler selv de tøffeste treningsøktene. Øreproppene har også en batteritid på ni timer. Du kan derfor høre uavbrutt på musikk mens du trener.

Justerbare ørepropper

Øreproppene er spesiallaget for den aktive idrettsutøver. Du kan derfor justere passformen på proppene slik at de passer dine ører. De vil da til enhver tid sitte fast i øret selv om du har din hardeste treningsøkt. Dette gir god komfort og du vil ikke ha propper som irriterer deg mens du trener.

Sterk og kraftig lyd

Ikke bare sitter proppene godt i øret, men de gir også en kraftig og balansert lyd. Øreproppene vil derfor være en god motivator når du trener. Ingenting er mer frustrerende enn dårlig lyd når du setter på favorittmusikken når du skal yte det lille ekstra. Med disse vil ikke dette bli et problem.

Lang batteritid og optiske sensorer

Med Powerbeats Pro kan du trene i timevis med musikk på øret. Øreproppene har en levetid på 9 timer, mens ladeetuiet varer over 24 timer uten lading. Når du ikke bruker øreproppene vil de også gå i dvalemodus slik at batteritiden strekkes lengre.

De optiske sensorene som er i øreproppene gir deg god fleksibilitet og kontroll. Du kan justere volum og sang ved å berøre ene proppen. Avspilling vil også stoppe når du tar ut ene eller begge øreproppene. Hvis du vil kan du også styre proppene ved hjelp av stemmestyring.

Høy pris

Powerbeats Pro er blant de dyreste øreproppene som er på markedet. Du må derfor betale ganske mye. Men trener du ofte er disse et godt valg.

Fordeler:

 • Veldig slitesterk
 • Lang batteritid
 • Justerbare ørepropper som gir perfekt passform

Ulemper:

 • Koster mye
 • Ikke godt egnet på andre enheter enn iOS.

LES MER


5. Master & Dynamic MW07 Plus — Unikt design

SJEKK PRISEN →

Stilfulle ørepropper med brukbar batteritid. Her får du greie ørepropper som skiller seg ut på grunn av sitt design. Laget i rustfritt stål vil øreproppene garantert tåle en variert hverdag. De er også vannavstøtende slik at du kan bruke dem selv om det skulle regne ute.

Øreproppene kommer også i seks forskjellige farger. Så her kan du velge dem som matcher din stil.

Kommer i tre størrelser

Noe av det fine med MW07 Plus er at de kommer i tre forskjellige størrelser. Du kan derfor velge den størrelsen som passer dine ører best. Du vil da aldri oppleve problemer med at øreproppene faller ut.

Brukbar lydkvalitet

Du finner ørepropper som gir bedre lydkvalitet enn disse. Lyden er ikke den verste, men uten bass og med til tider en veldig lys lyd, ble MW07 ganske slitsomme å lytte til. Hvis lydkvalitet er viktigere enn design er disse derfor ikke anbefalt.

Batteritiden er også bare helt ok. Øreproppene holder i 3.5 timer uten lading og de kan lades opptil tre ganger i etuiet. Sammenlignet med andre ørepropper har disse noe lavere batteritid.

Tåler mye men er ekstremt dyre

Det rustfrie stålet gjør at øreproppene tåler mye og er slitesterke. De er også resistente mot vann og kan fint brukes når du trener. Men prisen på øreproppene er veldig høy. Konklusjon da er at du finner bedre ørepropper som koster mindre.

Dersom du ikke er opptatt av et stilfullt design, ville vi ha valgt andre modeller enn denne.

Fordeler:

 • Unikt design, kommer i 6 ulike farger
 • Tåler mye
 • Sitter godt i øret

Ulemper:

 • Koster mye
 • Ikke den beste lydkvaliteten

LES MER


6. Sony WF- 100XM3 — Beste støyreduksjon

SJEKK PRISEN →

Populære ørepropper hos ekspertene. Disse er kåret til «årets hodetelefon» av en norsk fagjury tilbake i 2019. Sony har her laget ørepropper med en enestående lydkvalitet samtidig som du slipper forstyrrende bakgrunnsstøy.

Avansert teknologi

Med avanserte HD-prosessorer for støyreduksjon kan du nyte musikk eller en lydbok uten noen forstyrrelser. Selv på bråkete plasser som på en cafe eller om bord i et fly, vil ikke forstyrre lydkvaliteten.

Du kan også velge om du vil at lyden skal justeres automatisk etter omgivelsene rundt deg. Dette er en funksjon som tilpasser seg situasjonen du er i. Øreproppene vil da for eksempel skru opp lyden noen hakk dersom de merker at det er mye bråk rundt deg. Ønsker du ikke denne funksjonen kan du selvsagt overstyre den.

Fantastisk lyd og praktisk etui

På innsiden av proppene sitter det seks kraftige elementer som sørger for at du får klar, fyldig og heldekkende lyd. Lyden vil derfor minne om High Resolution Audio eller som om et lite stereoanlegg. 100XM3 gir deg derfor fantastisk lyd som få ørepropper kan måle seg med.

Etuiet er også lite og praktisk. Her kan du enkelt lade øreproppene, og etuiet fungerer som ladestasjon opptil tre ganger før det selv må lades. Øreproppene tåler rundt seks timer med bruk uten lading. Dette er mye lengre enn hva andre på markedet klarer.

Konklusjon

Konklusjonen er at du får ekstremt høy kvalitet til en veldig god pris. Lyden er fantastisk og øreproppene har lang batteritid. Støydempingen er også sjeldent god og forhindrer forstyrrelser på de mest bråkete stedene.

Det eneste vi fant negativ var at de ikke er svetteresistente. De er derfor ikke godt egnet til bruk når du trener.

Fordeler:

 • Fantastisk lyd
 • Enestående støydemping
 • Lang batteritid

Ulemper:

 • Ikke svettresistente

LES MER


7. Supra NERO- TX TWS — Beste budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

På jakt etter solide ørepropper som ikke koster for mye? Da er disse noe for deg. Som de billigste i vår test slipper du å grave dypt i lommeboken skal du ha disse. Nero- TX gir deg også god lyd og har lang batteritid. Hvis du handler på budsjett er dette det beste alternativet.

God lydkvalitet

Lydkvaliteten er naturligvis ikke like bra som på de dyrere modellene. Men med tanke på prisen er det en overrakende god lydkvalitet. Du vil høre musikken klart og tydelig, takket være høyttaler-elementer på åtte mm i øreproppene.

Du kan også justere volum og styre musikken på øreproppene. Dette gjør at du slipper å dra opp telefonen når du skal endre sang eller skru opp volumet.

Lang batteritid og god komfort

Øreproppene holder opptil fem timer uten lading og etuiet kan lade proppene så mye som 15 ganger. Dette er veldig mye mer enn hva andre modeller er i stand til å gjøre. Du kan derfor nyte musikk en hel dag uavbrutt uten lading.

Proppene er små og lette og veier bare 3,8 gram per propp. Dette gjør de utrolig komfortable og det merkes nesten ikke når du har dem i øret.

Du får mye for pengene

Det beste med øreproppene er utvilsomt den rimelige prisen. Gode ørepropper koster vanligvis over 1000 lappen, men disse ligger godt under. Og selv om de koster lite gir de god kvalitet. De mangler funksjoner som de dyreste har, men er du ute etter gode ørepropper til en billig penge er disse et godt valg.

Fordeler:

 • God pris
 • God lydkvalitet
 • Lang batteritid

Ulemper:

 • Ikke støydempende
 • Ikke svett- og vannresistent

LES MER


8. JayBird Vista — De beste til trening

SJEKK PRISEN →

Nok en modell som er utviklet for å håndtere harde treningsøkter. Vista er laget for å takle all slags vær og heftige treningsøkter. Det skal de gjøre ved hjelp av en beskyttende og innkapslet konstruksjon. Dette gjør at øreproppene forsegler seg mot støv, smuss og vann. Perfekt for deg som trener hardt og svetter mye.

Justerbar passform

Med justerbare gel-tupper på toppen av proppene, kan du enkelt justere til den passformen som passer ørene dine best. Du vil da ikke oppleve at proppene sklir ut mens du er på løpetur i skogen.

Gel-tuppene gjør dem også behagelige å ha i ørene. Treningsøkten din vil på ingen måte forstyrres av plagsomme ørepropper.

God lyd med bass

Lydkvaliteten på øreproppene er bra. Du får en balansert lyd og også med bass. Den kraftfulle lyden gjør at du kan nyte din egen musikk selv om du skulle være på et bråkete treningsstudio. Med en app kalt «My Sound» kan du også enkelt tilpasse lyd og bass etter din egen smak.

Fleksible ørepropper

Øreproppene lades lynraskt. Dette gjør at du alltid er klar for trening. Det gjør ingenting om du glemmer å lade proppene. De trenger kun fem minutter for å holde i over en time. Dette gir deg stor fleksibilitet og du slipper å vente på proppene skal lades ferdig før du trener.

Etuiet er også lite og praktisk. Det får god plass i lommen og vil på ingen måte være forstyrrende for din trening. Skulle du gå tom for strøm mens du trener kan du legge proppene i etuiet for en kjapp og effektiv lading.

Du finner ikke bedre ørepropper til trening

Prisen på øreproppene er veldig bra, og vi mener disse er de beste øreproppene laget for trening. De har god lyd, er behagelige å ha på samtidig som de tåler knallhard trening i de røffeste forhold. Dette er med andre ord et godt kjøp for den aktive utøver.

Fordeler:

 • Tåler mye
 • Behagelige å ha på
 • God lyd

Ulemper:

 • Har få funksjoner

LES MER


9. Huawei Freebuds 3 — Airpods-alternativ til Android

SJEKK PRISEN →

Med aktiv støyreduksjon og Aerodynamic Mic Duct Design, vil Freebuds 3 eliminere bakgrunnsstøy. Det vil også forhindre at vind går utover kvaliteten på telefonsamtalene dine. Du kan derfor slappe av til nydelig musikk eller en spennende podcast uansett hvor du er. Har du ikke iphone mens ønsker Airpods, er disse et godt alternativ.

Klar tale selv under kraftige vindkast

Det unike med Freebuds 3, er dens Aerodynamic Duct Design. Dette gjør at du høres klart og tydelig selv om du skulle være ute i et kraftig uvær. Det samme gjelder om du er ute og løper eller er på ridetur.

Alle aktiviteter som går opptil 20 km/t vil ikke påvirke samtalekvaliteten. Proppene filtrerer ut vind og kraftige bevegelser noe svært få ørepropper er i stand til å gjøre. Prater du mye telefonene mens du er ute og går, er disse et godt valg for deg.

Touchkontroll

Ved hjelp av praktiske touch-kontroller kan du enkelt styre musikk og lydbøker uten å dra opp telefonen. Du kan også aktivere eller deaktivere støyreduksjon etter hva du selv ønsker. Tar du ut proppene, settes musikken på pause og starter å spille igjen så fort du setter dem tilbake i ørene.

Grei pris, men ikke den beste lydkvaliteten

Denne har ikke stemmestyring slik som Airpodsene fra Apple har. Og den har heller ikke like god lydkvalitet. Men du får ørepropper som eliminerer vindstøy. Dette er en funksjon et fåtall av andre ørepropper har.

Vi anbefaler derfor denne modellen dersom du prater mye i telefonen selv når du er ute og farter. Dette er også et godt alternativ om du vil ha Airpods men har en android enhet. Freebuds 3 fungerer mye bedre på android enn Airpods.

Fordeler:

 • Eliminerer vindstøy
 • Støydempende

Ulemper:

 • Brukbar lydkvalitet

LES MER


Hvorfor investere i ørepropper?

Ørepropper kan være gunstige for flere grunner. Men først og fremst er det utrolig behagelig å slippe ledningen som henger og slenger. Øreproppene gir deg også en enorm fleksibilitet. Du kan prate i telefonen, høre på musikk eller lydbok og spille inn notater til deg selv. Og dette kan gjøres helt uten å ta opp telefonen.

Øreproppene kan også være en fin måte å stenge ut stress og mas på. Blir du sliten av en hektisk hverdag med mange personer rundt deg? Da kan øreproppene hjelpe deg. De kan stenge ut all lyd mens du nyter behagelig musikk. Dette er en fin måte å samle energi og krefter på.

Ørepropper er også anbefalt om du er mye på farten. Er du mye på jobbreise er det utrolig behagelig å kunne snakke med viktige klienter uten å måtte holde mobilen mot øret. Øreproppene er også perfekte for deg som elsker å trene. Da kan du høre på musikken som gir deg ekstra energi uten å irritere deg over ledninger som kommer i veien.

Tips ved kjøp

Det er flere ting du må tenke på når du velger ørepropper. Men det viktigste kriteriet er å finne ut hva du skal bruke proppene til. Trenger du de med best lydkvalitet og støydemping? Eller prater du mye i telefonen?

De ulike modellene kommer med mange forskjellige egenskaper og de har et bredt spekter av oppgaver. Vi mener derfor du burde tenke igjennom følgende før du kjøper ørepropper.

Lydkvalitet

Dette er kanskje det viktigste kriteriet når du kjøper ørepropper. Ingen ønsker propper som gir dårlig lyd og som ødelegger musikken eller opplevelsen når du hører på lydbok. Sørg derfor for at kvaliteten tilfredsstiller dine krav.

Batteritid

Er du mye ute og har ikke tilgang til lader? Da er det lurt å kjøpe ørepropper med lang batteritid. Det er utrolig frustrerende om går tom for strøm etter bare noen få timer og du står uten mulighet til å lade.

Funksjoner

Hvilke ekstra funksjoner trenger du? De funksjonsrike øreproppene er gjerne noe dyrere enn de som har mindre. Og ikke alle funksjoner vil komme deg til nytte. Finn derfor ørepropper som har de funksjonene du trenger. Snakker du mye i telefonen mens du er ute og går, kan det være lurt med propper som eliminerer vind.

Skal proppene brukes til trening er det også viktig at de tåler svette- og vann. Vurder om hvilke funksjoner som er viktig for deg og kjøp deretter.

Passform

Passer proppene ørene dine? Dette er helt essensielt. Har du propper som faller ut av ørene er de ubrukelige. Sørg derfor for at proppene passer dine ører før du kjøper dem.

Pris

Kjøp etter ditt budsjett. De dyreste øreproppene er ikke nødvendigvis bedre enn de billigere. Finn derfor ørepropper som matcher ditt budsjett og kriterier. Du blir garantert mer fornøyd med kjøpet om du føler du ikke har betalt for mye.

Er dyre modeller bedre enn billigere?

Nei, ikke nødvendigvis. Mange av de billige modellene hadde ypperlig lydkvalitet. Det var derfor ingen sammenheng mellom høyere pris og bedre kvalitet. Men de dyrere har gjerne flere funksjoner enn de billigere øreproppene.

Dette så vi etter

Vi så på følgende når vi teste øreproppene.

Lydkvalitet

Hvordan var lyden til øreproppene?

Batteritid

Hvor lenge holdt øreproppene uten lading? Og hvor lang tid tok det å lade øreproppene?

Funksjoner

Hadde øreproppene støydemping? Kunne de stemmestyres eller ved hjelp av berøring? Alle tilnærmede funksjoner ble vurdert som positivt i vår test.

Brukervennlighet /komfort

Hvordan føltes det når vi hadde på øreproppene? Og var de enkle å putte i øret? Vi så også på hvor godt funksjonene som stemmestyring og justeringen ved berøring fungerte. Viktig for oss at det var enkelt uten store komplikasjoner.

Slitestyrke

Hvor mye tålte dem? Og var de vann- og svetteresistente? Vi ønsket ørepropper som håndtere alle aspekter i en travel hverdag med jobb og trening.

Pris

Etter å ha vurdert kriteriene ovenfor så vi på pris. Vi kom frem til at dyrere pris ikke nødvendigvis ga bedre kvalitet.

ørepropper test