fbpx

Oppladbar støvsuger test: Her er de 8 beste på markedet (2023)

Se for deg å kunne støvsuge hjemmet ditt uten å plages av den irriterende ledningen som må bytte stikk for hvert rom du skal rengjøre. Det er nemlig en realitet har du en oppladbar støvsuger. I denne oppladbar støvsuger testen har vi gjort grundige sammenligning av åtte batteridrevne støvsugere, slik at du lettere skal finne støvsugeren som passer dine behov. Vurderingen er basert på spesifikasjoner, andre tester og omtaler.

Vår favoritt er Bosch Unlimited ProPower Serie. Dette er en svært effektiv støvsuger som kommer enkelt til på alle vanskelige områder. I tillegg kan den også vaske gulvene dine, dersom du fester den medfølgende moppen. Trenger du en støvsuger spesielt utviklet for å fjerne dyrehår, er det Bosch Unlimited Pro Animal du må gå for.

Oppladbar støvsuger test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Bosch Unlimited ProPower Serie 8
Denne unike støvsugeren er vår soleklare testvinner! Her får du nesten ubegrenset batteritid, enestående ytelse, og en anvendelighet helt utenom det vanlige.
SJEKK PRISEN →
Miele Triflex HX1 Pro
Testens eneste 3-i-1 støvsuger. Modellen er unik og kan skryte på seg en enestående kraftig motor.
SJEKK PRISEN →
Bosch Unlimited Pro Animal
En oppladbar støvsuger perfekt om du har kjæledyr. Nå kan du garantert fange opp alle dyrehårene du måtte ha i hjemmet.
SJEKK PRISEN →
Dreame T10 Cordless Vacuum
Denne batteristøvsugeren har en kraftig 25V motor med omdreininger på opptil 100.000 i minuttet. I tillegg har den en batterikapasitet på hele 60 min, slik at du rekker å rengjøre hele hjemmet for den må lades
SJEKK PRISEN →
Dyson V11 Absolute Extra Pro
Den mest funksjonsrike støvsugeren i testen vår! Her får du en modell som håndterer alle vaskeutfordringer du måtte stå ovenfor.
SJEKK PRISEN →
Bosch BBHF220
Denne fjærlette modellen fra Bosch er perfekt for deg som bor i en mindre leilighet, og som trenger en liten og praktisk batteristøvsuger. Den har blant annet et genialt 2-i-1 system, og en selvstående funksjon som gjør den svært enkel å oppbevare.
SJEKK PRISEN →
Andersson Trådløs støvsuger VCH 2.1
Leter du etter en prisvennlig batteristøvsuger, er denne det beste alternativet. Her får du en effektiv, pålitelig og samtidig kraftig støvsuger til en svært god pris.
SJEKK PRISEN →
Xiaomi Roborock Mace H6
En herlig støvsuger som gir deg ekstremt mye for pengene. Ikke nok med god pris og lang batteritid, med du får også en av de letteste støvsugerne som er på markedet.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Bosch Unlimited ProPower Serie 8 — Best i test

Bosch Unlimited ProPower Serie - testvinner i oppladbar støvsuger test

SJEKK PRISEN →

Denne unike støvsugeren er vår soleklare testvinner! Her får du nesten ubegrenset batteritid, enestående ytelse, og en anvendelighet helt utenom det vanlige. Det er ikke bare vi som er begeistret for denne kraftpakken. Bosch Unlimtied ProPower har nemlig vunnet en rekke «best i test» titler.

Populær testvinner

Den oppladbare støvsugeren fra Bosch er egentlig alt du trenger for et rent hjem. Den er like kraftig som en «vanlig» støvsuger, bare at den gir enda større fleksibilitet. Du kan enkelt navigere denne både høyt og lavt, da den er uten ledning som forhindrer deg.

Batteriet er også meget sterkt, og denne er utviklet med 6 prosent bedre batterikapasitet enn andre batteristøvsugere. I tillegg har den et unikt batterisystem som er kompatibelt med alle produkter fra Bosch. Det vil si at du bruke samme Bosch batteri i støvsugeren, som i drillen, stikksagen, eller hekksaksen.

Med andre ord er det ikke rart at dette er en populær testvinner. Det anerkjente forbrukerrådet «Råd & Rön» har også kåret denne til «best i test», klikk her for å se denne testen. Den vant da på parametere som sugeevne, miljø, batteritid og brukervennlighet.

Fleksibel toppmodell

En annen ting som imponerer og som gjør at denne stikker seg ut, er at den leveres med hele 8 munnstykker. Du får altså alt som trengs for å rengjøre, da den har stykke for både, gulv, tak, møbler og inkludert bilen.

Dessuten sørger «All Power HighPower børsten» og den «DigitalSpin motoren» for perfekte rengjøringsresultat, mens det motoriserte mini-munnstykket gir optimal rengjøring på møbler og andre områder som er vanskelige å nå med langt skaft.

Bosch ProPower imponerer attpåtil med sitt unike tretrinnsfiltrering. Denne gjør at luften som blåses ut av støvsugeren inneholder 99 prosent færre partikler enn andre støvsugere. Dermed er dette en av de mest miljøvennlige modellene på markedet. Er du allergiker, er det få som egner seg bedre enn denne.

Konklusjon

Det var aldri noe tvil om at denne er «best». Selvsagt burde valg av støvsuger baseres på egne preferanser, men helheten denne gir er rett og slett ekstraordinær. Prisen er kanskje noe høy, men den er absolutt verdt hver eneste krone. Den bråker heller ikke mye, og i alt i alt er dette den utvilsomt beste oppladbare støvsugeren på markedet.

Fordeler

 • Kraftig batteristøvsuger
 • Lang batteritid
 • Miljøvennlig
 • Stillegående

Ulemper

 • Ganske høy pris

LES MER


2. Miele Triflex HX1 Pro — Premium

MIELE Triflex HX1

SJEKK PRISEN →

En unik oppladbar støvsuger på grunn av sitt 3-i-1-design. Her får du alle typer støvsugere i en og samme modell. Ikke nok med stor fleksibilitet, Triflex HX1 Pro er også utrolig kraftig og rask, noe som gir deg en driftstid på hele to timer. Støvsugeren for deg som ikke nøyer seg med noe annet enn det beste av det beste.

3-i-1-modell

Her har Miele utviklet en støvsuger som har tre forskjellige moduser, eller bedre sagt, tre forskjellige lengder. Disse lengdene er en for lengre rekkevidde, en for bedre komfort, mens den siste fungerer som en håndholdt støvsuger.

Det gir en sjelden god fleksibilitet og du vil garantert dekke alle behov du har for å fjerne støv i hjemmet. Disse lengdene kobles enkelt til og fra hverandre, noe du også kan gjøre med munnstykket. Det er derfor ingen problemer å bruke Triflex HX1 Pro til å støvsuge sofaen med.

Kraftig og effektiv motor

Teknologien Miele bruker gjør dette til en svært kraftig støvsuger, som enkelt fjerner det du måtte ha av støv. Det er faktisk en av de kraftigste modellene til Miele og den er derfor blant de kraftigste i testen vår. Et innlagt HEPA2-filter sørger også for at selv de minste og vanskeligste partiklene holdes tilbake og fjernes.

Det vi kanskje likte aller best, er hvor utrolig effektivt den arbeider. Her tar det ikke lang tid før støvet blir sugd opp, noe det ekstra brede munnstykket er en bidragsyter til. Triflex HX1 Pro dekker et større areal enn de fleste andre støvsugere, og den vil til og med klare å arbeide i hele to timer.

To timer høres kanskje unødvendig mye ut, siden det er få som støvsuger så lenge, men det er likevel behagelig å slippe å bekymre seg for tomt batteri mens man støvsuger.

Svindyr

Dette er en oppladbar støvsuger av beste kvalitet og da må du regne med å betale litt. Prisen på nærmere 10 000 kroner er nesten skremmende mye, men du får samtidig en svært fleksibel støvsuger med enorm kapasitet. Om det er verdt å betale nesten 10 000 kroner for en støvsuger, må være en vurdering du selv tar.

Fordeler:

 • Fleksibel, 3-i-1 løsning
 • Kraftig og effektiv
 • Lang batteritid

Ulemper:

 • Skyhøy pris

LES MER


3. Bosch Unlimited Pro Animal — Spesielt egnet for dyrehår

SJEKK PRISEN →

Dette er ikke bare en støvsuger for deg som trenger rengjøring til hverdagslig bruk. Du kan også fjerne de verste dyrehårene. Har du kjæledyr er Unlimited Pro Animal perfekt for deg. Det elektrisk munnstykke fanger opp dyrehårene på en helt utmerket måte. I tillegg kan Pro Animal skryte på seg å være både brukervennlig og funksjonsrik.

Effektiv

Ikke nok med en unik børste spesialutviklet for dyrehår, Unlimited Pro har også en veldig kraftig motor som sikrer en effektiv drift. Støvsugingen skjer superraskt og du kommer enkelt til de trangeste områdene.

Dette er også en såkalt 2-i-1 modell, noe som betyr at den fungerer både som håndstøvsuger og som en alminnelig støvsuger. Du kan derfor ta av teleskoprøret dersom du ønsker å fjerne skitt og lort fra møbler eller vinduskarmer.

Komfortabel

I tillegg til en kraftig motor som garantert fanger opp alt av støv, er støvsugeren fra Bosch veldig brukervennlig og behagelig å bruke. Her vil du ha null problemer med håndteringen, på grunn av den lette vekt og kompakte design. Du kommer problemfritt til på alle områder, og det uten risiko for slitasje på kroppen.

Dokkingstasjonen monteres også enkelt opp der du ønsker. På stasjonen får den kontinuerlig tilgang til strøm, samt at den lades opp relativt raskt.

Et godt kjøp dersom du har dyr i hjemmet

Her har du utvilsomt en solid oppladbar støvsuger. Den fjerner effektivt støv fra alle overflater, samt at den er helt enestående mot dyrehår. Støvsugeren er utmerket om du gremmes over kjæledyr som røyter i huset ditt.

Foruten å være spesialutviklet mot dyrehår er det lite spesielt med denne modellen. Den skiller seg ut i negativ forstand fordi den har desidert lavest batterikapasitet på kun 30 minutter, i tillegg til en veldig liten støvbeholder. Du risikerer derfor hyppige avbrudd dersom du har et større hjem du skal rengjøre.

Fordeler:

 • Ypperlig mot dyrehår
 • Effektiv
 • Brukervennlig

Ulemper:

 • Lav batteritid
 • Liten støvbeholder

LES MER


4. Dreame T10 Cordless Vacuum — Kaftig og funksjonsrik

Dreame T10 Cordless Vacuum

SJEKK PRISEN →

Denne batteristøvsugeren har en kraftig 25V motor med omdreininger på opptil 100.000 i minuttet. I tillegg har den en batterikapasitet på hele 60 min, slik at du rekker å rengjøre hele hjemmet for den må lades. Dessuten imponerer den med sitt effektive HEPA-filter, hygieniske tømming, og medfølgende tilbehør til en mer allsidig rengjøring.

Allsidig støvsuger

Dreame 10 gjør så mye mer enn å bare støvsuge gulvet. Den leveres nemlig med hele fem forskjellige tilbehør, som gjør det mulig å rengjøre alt i hjemmet, som blant annet møbler. Heller ikke bilen, båten eller campingvognen er en sak å vaske med denne støvsugeren.

Du får en V-formet rullebørste som passer nesten alle typer underlag. Et minimunnstykke til fjerning av skitt og hår fra myke flater. Et smalt munnstykke til trangere områder. Et 2-i-1 munnstykke til gardiner og bilseter. Pluss et bøyelig forlengelsesrør som gir økt fleksibilitet. Med andre ord et dette det eneste redskapet du trenger for rene og pene overflater, uansett hvor det måtte være.

Du får også et veggstativ som kan monteres rett på veggen eller inni skap der du har tilgang til strøm. Dette er altså en praktisk støvsuger som tar minimalt med oppbevaringsplass.

Lang batteritid

Foruten dens kraftige motor og enorme ytelse, er vi også mektig imponert over dens lange batteritid. Støvsuger du på moderat effekt, vil maskinen holde i hele 60 minutter. Du vil da fint rekke å suge opp alt av støv, hybelkaniner, brødsmuler eller annet rusk.

Skal du håndtere ekstra vriens smuss derimot, kan du oppjustere ytelsen med turbokraften. Denne gir en maksimal driftstid på kun 8 minutter, men til gjengjeld suger den opp alt av skit rasende effektivt. Byttingen av ytelse gjøres enkelt ved å klikke på maskinen.

I tillegg er Dreame 10 utstyrt med et HEPA-filter som effektiv fjerner støv, og dermed renser luften på en enestående måte. Alle «skadelige» partikler fanges opp av støvbeholderen, og dette gjør at du får en renere luft i hjemmet.

Konklusjon

Støvsugeren fra Dreame 10 har mye bra å komme med, og det er absolutt en av de bedre modellene på markedet. Den er både kraftig, effektiv og svært allsidig. I tillegg sørger den for en bedre luftkvalitet i hjemmet, takket være eksepsjonelle HEPA-filtret. Prisen er heller ikke den verste så her får du mye for pengene.

Det som trekker ned er at vi savner større fleksibilitet. Du kan skifte munnstykke og ta av teleskoprøret, men det stopper der. Rundt krevende hjørner og under trange møbler vil denne ha noe problemer med å håndtere. Dessuten er det en noe tyngre modell, noe som kan gjøre den mer slitsom å bruke enn støvsugere med lavere vekt.

Fordeler

 • Kraftig støvsuger
 • Lang batteritid
 • Miljøvennlig
 • Allsidig

Ulemper

 • Tyngre modell
 • Krevende å manøvrere

LES MER


5. Dyson V11 Absolute Extra Pro — Inkluderer mye utstyr

SJEKK PRISEN →

Dersom du er på utkikk etter den mest funksjonsrike støvsugeren, er dette modellen for deg. Her er hele åtte forskjellige munnstykker inkludert, i tillegg til et ekstra batteri. Dyson har også utviklet tre forskjellige støvsugermoduser, slik at den automatisk tilpasser seg ulike typer gulv og underlag.

Funksjonsrik

Du får rett og slett ikke en mer funksjonsrik støvsuger. Som nevnt har den åtte forskjellige munnstykker som er utviklet for forskjellige overflater, samt at den kommer med en praktisk dokkingstasjon. Dokkingstasjonen kan både henges på veggen eller stå rett på gulvet, alt etter hva du foretrekker. Støvsugeren lades også når den står på stasjonen.

Modusene du kan velge mellom er Eco, Auto og Boost- og disse er til for at du skal håndtere enhver rengjøringssituasjon. Det gir deg den perfekte balansen mellom effekt og driftstid og garanterer at hjemmet ditt blir rengjort uansett situasjon.

Lang batteritid

Utstyrt med et kraftig sjucellet NCA-batteri, får du en driftstid på rundt 60 minutter. Skulle du trenge mer, er det bare å koble til det ekstra batteriet som er inkludert og du kan arbeide i hele to timer. Effektnivået du velger påvirker batterikapasiteten, noe som gjør det meget praktisk med lang batterilevetid dersom du elsker den kraftigste modusen- «Boost mode».

Støvsugeren fra Dyson har også en LCD-skjerm som viser batterinivå, samt at det minner deg på å tømme støvfilteret når det blir fullt. Dette er en enkel og veldig oversiktlig måte å sikre seg at støvsugeren alltid er i topp stand.

Konklusjon

Dette er helt klart en god oppladbar støvsuger som leverer et godt rengjøringsresultat. Du får også flere praktiske funksjoner og mye tilbehør som garanterer rengjøring på alle overflater, i tillegg til at du støvsuge i hele to timer i strekk.

Det som er verdt å merke seg med Dyson V11 Absolute ExtraPro er at den er veldig lite manøvrerbar og lite smidig. Den rengjør effektivt på åpne flater, men sliter med å komme seg rundt eller under møbler. Likevel er dette en oppladbar støvsuger vi absolutt ville anbefalt.

Fordeler:

 • Funksjonsrik
 • Lang batteritid
 • Leverer strålende rengjøringsresultat

Ulemper:

 • Lite smidig, har litt problemer med å komme rundt eller under møbler

LES MER


6. Bosch BBHF220Praktisk støvsuger

Bosch BBHF220

SJEKK PRISEN →

Denne fjærlette modellen fra Bosch er perfekt for deg som bor i en mindre leilighet, og som trenger en liten og praktisk batteristøvsuger. Den har blant annet et genialt 2-i-1 system, og en selvstående funksjon som gjør den svært enkel å oppbevare. Prisen er også god, så her får du mye for pengene!

Brukervennlig

Å rengjøre hjemmet innebærer en masse småoppgaver underveis som gjør at du må slippe taket i støvsugeren. Derfor er det ekstra praktisk at Bosch BBHF220 står av seg selv, slik at det alltid er lettvint å fortsette der du slapp. Dessuten gjør dens lave vekt på 2,5 kilo at du enkelt kommer til på de mest krevende områdene. Uavhengig om du skal under møbler, bak skap, eller til og med støvsuge taklampen, vil denne håndtere rengjøringen med den største selvfølge.

I tillegg har den en integrert håndstøvsugermodul til smulene på kjøkkenbenken, støvet i bokhylla, og hybelkaninene i kriker og kroker. BBHF220 er med andre ord en svært hendig og allsidig støvsuger som passer de fleste hjem.

Batteritiden er heller ikke den verste da den holder i opptil 40 minutter om gangen. Dette på grunn av dens nokså kraftige, oppladbare 20V-batteri. Når den nærmer seg tom for strøm vil batteriindikatoren begynne å lyse. Fra tom til helt fult bruker den rundt fem timer.

To ytelsestrinn

Med støvsugeren kan du også justere nivået eller ytelsen du ønsker. Dette er praktisk i forhold til hvilken type rengjøring du skal gjøre, samt hvor lang driftstid du trenger. På trinn en får du maksimal driftstid, og denne passer til enklere støvsuging, som for eksempel når du skal dra over gulvet et par ganger.

Trinn to gir høyere ytelse og dermed noe mindre driftstid. Dette trinnet passer best om du skal støvsuge krevende områder, som et gulvteppe fullt av dyrehår.  

Konklusjon

Vi likte denne støvsugeren fra Bosch utrolig godt. Du kan enkelt justere ytelsen etter hvilken type rengjøring du trenger, samt at den har en vekt som gjør den svært enkel å bruke. Uansett hvor eller hva du skal støvsuge, vil denne garantert gjøre en tilfredsstillende jobb.

I tillegg er den problemfri å oppbevare takket være den selvstående funksjonen, pluss at den har et avtakbart håndstøvsugerenhet. Dette er med andre ord en meget praktisk og brukervennlig batteristøvsuger. Det eneste negative er at batteritiden er noe begrenset, i tillegg til at den bruker lang tid på opplading.

Har du et større hjem og må dekke store områder om gangen, ville vi nok gått for en modell med bedre ytelse og lengre batteritid. For mindre leiligheter derimot, er denne helt ypperlig!

Fordeler

 • Svært praktisk
 • Brukervennlig
 • Støvsuger som veier lite
 • Enkel å oppbevare
 • Perfekt på mindre områder

Ulemper

 • Noe lav batterikapasitet

LES MER


7. Andersson Trådløs støvsuger VCH 2.1 — Beste budsjettvalg

Andersson Trådløs støvsuger VCH 2.1

SJEKK PRISEN →

Leter du etter en prisvennlig batteristøvsuger, er denne det beste alternativet. Her får du en effektiv, pålitelig og samtidig kraftig støvsuger til en svært god pris. Den har i tillegg flere praktiske funksjoner, samt en smart utforming som gjør den ufattelig enkel å bruke.

Fenomenal manøvrering

Takket være Anderssons bemerkelsesverdige 180-grader swiwelstyringsystem, blir manøvreringen i hjemmet en enkel sak. Her er det ingen problem å komme til på trange områder eller rundt hjørner, noe som gjør at du slipper å bruke tid og krefter på å løfte tunge møbler.

Swivelfunksjonen fungerer 180 grader både opp, ned og sidelengs. Dette gir en enestående kontroll, og samtidig veldig brukervennlig. Derutover er selve standardstykket på støvsugeren utstyrt med et integrert LED-lys, for full oversikt selv i mørket, mens det attpåtil medfølger fugemunnstykke og et 2-i-1 munnstykke.

Du er med andre ord godt rustet for enhver rengjøringsoppgave investerer du i denne. En annen ting vi likte godt er den leveres med et veggfeste. Det vil si at støvsugeren kan festes hvor enn du måtte ønske i hjemmet uten at den opptar for mye plass.

Brukervennlig

Andre ting som imponerer med Andersson batteristøvsuge,r er at den har en avtakbar rullebørste, et poseløst design, der også tømming av beholderen gjøres fryktelig enkelt. Alt du må gjøre er å dra av beholderen, åpne den og tømme støvet i søpla. Til og med dens HEPA-filter er vaskbart, noe som alltid gir en sunn og frisk atmosfære etter du har støvsugd.

Vekten er også ganske lav, kun 2,9 kilo, og den bråker relativt lite. Skulle du ha behov for å støvsuge på kveldstid, skal dette kunne gjøres uten å vekke for eksempel sovende barn. Dessuten har den en god utforming som gjør den behagelig å bruke.

Konklusjon

Det er helt klart mye bra med støvsugeren fra Andersson, men det som imponerer mest er dens pris. Her betaler du betraktelig mindre enn det du gjør hos toppmodellene, så om du handler på budsjett er dette utvilsomt det beste valget.

Det negative derimot er at den ikke har den beste motorkraften, samt at den bare har en driftstid på rundt 18 minutter. Stiller du skyhøye krav, og ønsker du en kraftig batteristøvsuger, er nok ikke dette modellen å gå for. Denne er best for deg som er mest opptatt av pris.

Fordeler

 • Svært prisvennlig
 • Enkel manøvrering
 • Utstyrt med LED-lys
 • Praktisk oppbevaring

Ulemper

 • Ikke den beste ytelsen
 • Liten batterikapasitet

LES MER


8. Xiaomi Roborock Mace H6 — Spesielt god batteritid

SJEKK PRISEN →

Roborock Mace H6 er en ekstremt kraftig håndstøvsuger som leverer godt støvsuger-resultat og som er veldig brukervennlig. Med sine 1,4 kilo er dette en av de letteste støvsugerne som er på markedet, og du er derfor garantert en utrolig behagelig støvsugerjobb når du bruker denne. Det som imidlertid gjør Mace H6 unik er den lange batteritiden.

Manøvrerbar lettvekter

Avanserte materialer, et lettvekts-batteri og presisjondesign gjør at Mace H6 kun veier 1,4 kilo. Det gjør den utrolig enkel å manøvrere og det er problemfritt å komme seg fra rom til rom eller på høye plasser som oppå hyller.

Til tross for at batteriet er utviklet for å veie lite, går det ikke utover driftstiden. Her kan du støvsuge i 90 minutter i strekk uten avbrudd og ble derfor støvsugeren med best batteritid i testen vår. Det er faktisk er ingen som har så god batteritid, med mindre de bruker det ekstra batteriet som er inkludert.

Du får dermed en ganske unik støvsuger med lang batteritid, men som samtidig er fjærlett. Vanligvis vil lav vekt bety kort batteritid og vice versa.

Dyptgående rengjøring

Mace H6 drives av en børsteløs motor på 420 watt som er styrt av kompressorhjul. Dette skaper en formidabel sugekraft, som enkelt suger opp støv, skitt og partikler du har liggende på gulvet. Den er også i stand til å suge opp skitt fra møbler, madrasser og tepper, men det er ikke de foretrukne områdene. Vi savner derfor utskiftbare munnstykker, slik at støvsugeren takler myke overflater på en bedre måte.

Det kan for øvrig ikke sies at den gjør en dårlig jobb på møbler og lignende, men det er harde overflater som gulv og fliser, Mace H6 er best på.

Et godt kjøp

Med en prislapp på mellom 3000 kroner og 4000 kroner, kan ikke denne sees på som noe annet enn et svært godt kjøp. Her får du lang batteritid, god sugekraft, lett vekt og sist men ikke minst en utrolig bra pris.

Sammenligner man med toppmodellene koster den halvparten av prisen, men samtidig ikke langt unna når det kommer til kvalitet, så vi anbefaler modellen sterkt.

Fordeler:

 • Meget god pris
 • Lang batteritid
 • Lav vekt, veldig brukervennlig

Ulemper:

 • Støvsuger ikke like bra på «myke» overflater

LES MER


Hva er en oppladbar støvsuger?

En oppladbar støvsuger er en støvsuger som går på batteri fremfor strøm fra stikkontakt. Du slipper derfor ledningen som henger etter deg når du rengjør med en oppladbar støvsuger. Støvsugeren får da strøm fra batteriet, og batteriet lades enkelt opp ved å legge støvsugeren i den medfulgte dokkingstasjonen, eller ladestasjonen.

Hva er fordelene med en oppladbar støvsuger?

Fordelene med en oppladbar støvsuger fremfor en ordinær støvsuger er flere. Men først og fremst er det at du unngår den irriterende ledningen og den tunge klumpen som henger og slenger etter deg. Du slipper derfor å dra rundt på en tung maskin med begrenset bruksområde, som alltid må være koblet til stikkontakt for å fungere.

Med en oppladbar støvsuger kan du gå fra rom til rom uten å måtte tenke på å bytte stikk, i tillegg til at de som regel veier mye mindre enn ordinær støvsugere. En annen fordel er også at du slipper støvposer. Alle batteridrevne støvsugere er utstyrt med støvbeholdere, som er svært enkel å tømme. Å fjerne støv fra støvsugeren skjer derfor superraskt.

Hva er ulempene?

Ulempene med en oppladbar støvsuger kontra en ordinær støvsuger er at sugekraften ikke er like kraftig. En støvsuger med ledning produserer mye høyere kraft, og vil derfor være litt mer effektiv når det kommer til sugeevne. I tillegg kan batteritiden være noe begrenset på de oppladbare støvsugerne. Ofte varer de ikke særlig mer enn en time og kan bruke ganske lang tid på å lades opp igjen. Du må derfor være tålmodig planlegger du å støvsuge i timevis.

Tips til ditt innkjøp av oppladbar støvsuger

Det er flere faktorer som spiller inn når du skal kjøpe oppladbar støvsuger. Først og fremst er det utrolig smart å tenke hva behovet ditt er. Ofte blir man litt lurt, og går for den nyeste eller den dyreste modellen da man tror disse er best, men det er ikke slik.

Velg den som samsvarer med funksjonene du trenger og hvilke områder du skal støvsuge. Nedenfor kommer en liten guide til hva du burde tenke på før du kjøper en oppladbar støvsuger;

Sugekraft

Sugekraften er naturligvis veldig viktig når du skal kjøpe ny støvsuger, men det er nemlig sånn at de med minst kraft i dag er mer enn gode nok til å håndtere hverdagslig støv. Prisen er også mye høyere på de med størst kraft, så er det allerede relativt støvfritt når du skal rengjøre, kan du nøye deg med en lavere sugekraft. Du sparer da flere tusen kroner, i tillegg til at modellen garantert gjør en tilfredsstillende jobb.

Hvilke overflater har du mest av?

Det er viktig at du tenker over dette når du kjøper ny støvsuger. Ikke alle modeller takler alle overflater like bra, så om du skal bli fornøyd med kjøpet ditt må du vurdere dine behov. Alle dagens støvsugere klarer harde flater som gulv og flis, men det er ikke nødvendigvis alle som håndterer tepper eller mykere overflater.

Finn derfor en modell som kan skifte munnstykke har du både tepper og harde gulv som skal støvsuges. Er hele hjemmet ditt teppebelagt må du i hvert fall ha en støvsuger tilpasset mykere underlag.

Hvilke funksjoner trenger du?

Har du dyr eller ønsker å vaske gulvene samtidig som du støvsuger, er det lurt å gå for en modell som er funksjonsrik. Mange av støvsugerne er ganske funksjonsrike og kommer med flere praktiske hjelpemidler. Det er imidlertid ikke skrevet i stein at du trenger disse hjelpemidlene, så velg den modellen du føler samsvarer med dine behov. Jo flere funksjoner en støvsuger har, desto høyere er prisen.

Batteritid

Som regel er batteritiden på en time på dagens støvsugere, men trenger du mer må du naturligvis velge en modell med lengre batteritid.

Pris

Hva er budsjettet ditt og hvor mye er du villig til å betale? Betal den prisen du er komfortabel med.

Våre kriterier

Vi har basert testresultatene våre på følgende kriterier.

Sugekraft

Hvor effektive var støvsugerne og hvor mye støv ble samlet opp på ett drag? Vi ønsket støvsugere som enkelt sugde opp skitten, uten at vi måtte dra over samme plass flere ganger.

Brukervennlighet

Hvor mye veier støvsugerne og hvordan var manøvrerbarheten? Lav vekt og smidig støvsuger ga veldig positivt utslag i vår test. Vi vurderte også hvor enkelt det var å montere- og demontere på munnstykker, teleskoprør og lignende. I tillegg testet vi hvor enkelt det var å tømme støvbeholderen.

Funksjoner

Hva er inkludert og hvilke funksjoner er det? Det er aldri feil med en god allrounder som håndterer mange områder. Jo flere hendige funksjoner, desto bedre likte vi støvsugerne.

Pris

Basert på kriteriene ovenfor vurderte vi prisen.

Oppladbar støvsuger test