Oppladbar støvsuger test

Oppladbar støvsuger test: Her er de 7 beste på markedet (2021)

Se for deg å kunne støvsuge hjemmet ditt uten å plages av den irriterende ledningen som må bytte stikk for hvert rom du skal rengjøre. Det er nemlig en realitet har du en oppladbar støvsuger. I denne testen har vi gjort grundige analyser av åtte batteridrevne støvsugere, slik at du lettere skal finne støvsugeren som passer dine behov.

Vår favoritt er Philips XC8149/01 SpeedPro. Dette er en svært effektiv støvsuger som kommer enkelt til på alle vanskelige områder. I tillegg kan den også vaske gulvene dine, dersom du fester den medfølgende moppen. Trenger du en støvsuger spesielt utviklet for å fjerne dyrehår, er det Bosch Unlimited Pro Animal du må gå for.

VÅRE favoritter

 • Fleksibel, 3-i-1 løsning
 • Kraftig og effektiv
 • Lang batteritid
SJEKK PRISEN →
 • Effektiv og allsidig
 • Kommer til på krevende områder
 • Kraftig motor og lang batteritid
SJEKK PRISEN →
 • Lav pris til tross for god ytelse
 • Fjærlett vekt, er ekstremt behagelig å bruke
 • Kan brukes på alle overflater
SJEKK PRISEN →

Oppladbar støvsuger test: Her er årets vinnere

BILDEPRODUKT
Philips XC8149/01 SpeedPro
En fantastisk oppladbar støvsuger på grunn av sin effektivitet, lange driftstid og gode allsidighet. Den takler alle rengjøringsjobber meget enkelt.
SJEKK PRISEN →
Miele Triflex HX1 Pro
Testens eneste 3-i-1 støvsuger. Modellen er unik og kan skryte på seg en enestående kraftig motor.
SJEKK PRISEN →
Xiaomi Dreame V10
Dersom du jakter en god oppladbar støvsuger til en gunstig pris, er dette modellen for deg. Du finner ikke bedre støvsugere til denne prisen.
SJEKK PRISEN →
Samsung Jet 90
En kraftig støvsuger med et allergivennlig filter. Helt perfekt om du har allergikere i hjemmet.
SJEKK PRISEN →
Dyson V11 Absolute Extra Pro
Den mest funksjonsrike støvsugeren i testen vår! Her får du en modell som håndterer alle vaskeutfordringer du måtte stå ovenfor.
SJEKK PRISEN →
Bosch BCH87POW1
En av de kraftigste støvsugerne som er på markedet. Den har utmerket batteritid og svært høy ytelse.
SJEKK PRISEN →
Bosch Unlimited Pro Animal
En oppladbar støvsuger perfekt om du har kjæledyr. Nå kan du garantert fange opp alle dyrehårene du måtte ha i hjemmet.
SJEKK PRISEN →
Xiaomi Roborock Mace H6
En herlig støvsuger som gir deg ekstremt mye for pengene. Ikke nok med god pris og lang batteritid, med du får også en av de letteste støvsugerne som er på markedet.
SJEKK PRISEN →

 

1. Philips XC8149/01 SpeedPro — Best i test

SJEKK PRISEN →

Vår testvinner på grunn av sin effektivitet, lange driftstid og gode allsidighet. Her har du en modell som både kan vaske og støvsuge gulvene, samt at den har null problemer med å komme frem på krevende områder. Det er ikke bare vi som er begeistret for støvsugeren fra Philips. Tek.no ga den veldig gode tilbakemeldinger i sin test av støvsugere.

Allsidig støvsuger

Støvsugeren havner under kategorien som veldig allsidig, siden den enkelt kommer til i kriker og kroker som andre modeller vil ha problemer med. To-i-en-løsningen der du kan ta av stangsugerøret gjør at du kan bære sugeren for hånd. Dette gjør at lister, vinduskarmer og stuebord effektivt kan fjernes for støv.

Støvsugeren fra Philips har også med et såkalt Aqua munnstykke som gir deg en unik mulighet til å også moppe overflatene dine. XC8149/01 SpeedPro vil da vaske hjemmet ditt, og ikke bare gjøre det støvfritt. Flekker, kliss og bakterier fjernes problemfritt, uten at du trenger å gjøre i stand grønnsåpevann i etterkant av støvsugerjobben.

Enkel og behagelig rengjøring

Philips har også utstyrt støvsugeren med et 360 graders LED-munnstykke som gjør det ekstremt enkelt og behagelig å støvsuge. Munnstykket er roterbart og smidig slik at du lett kommer rundt bordbein og andre hindre. Selv de lavest møblene er greie å kommer under uten at du slipper å krabbe på knærne.

I tillegg vil lyset i munnstykket lyse opp slik at du også ser det usynlige støvet. Det er derfor ingen fare for at det ligger igjen støvflekker etter at du er ferdig med å vaske.

Kraftig motor

Motoren og batteritiden til XC8149/01 SpeedPro er også upåklagelig. Her kan du vaske i opptil 80 minutter med full effekt helt uten avbrudd. PowerBlade-motoren bidrar til at all støv i nærheten av munnstykket blir sugd opp, slik at du slipper å dra over på samme plass flere ganger.

Det du imidlertid må være klare over med denne modellen er høy pris. Likevel får du ikke en bedre helhet med andre modeller, enn det du får med XC8149/01 SpeedPro.

Fordeler:

 • Effektiv og allsidig
 • Kommer til på krevende områder
 • Kraftig motor og lang batteritid

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


2. Miele Triflex HX1 Pro — Premium

En unik oppladbar støvsuger på grunn av sitt 3-i-1-design. Her får du alle typer støvsugere i en og samme modell. Ikke nok med stor fleksibilitet, Triflex HX1 Pro er også utrolig kraftig og rask, noe som gir deg en driftstid på hele to timer. Støvsugeren for deg som ikke nøyer seg med noe annet enn det beste av det beste.

3-i-1-modell

Her har Miele utviklet en støvsuger som har tre forskjellige moduser, eller bedre sagt, tre forskjellige lengder. Disse lengdene er en for lengre rekkevidde, en for bedre komfort, mens den siste fungerer som en håndholdt støvsuger.

Det gir en sjelden god fleksibilitet og du vil garantert dekke alle behov du har for å fjerne støv i hjemmet. Disse lengdene kobles enkelt til og fra hverandre, noe du også kan gjøre med munnstykket. Det er derfor ingen problemer å bruke Triflex HX1 Pro til å støvsuge sofaen med.

Kraftig og effektiv motor

Teknologien Miele bruker gjør dette til en svært kraftig støvsuger, som enkelt fjerner det du måtte ha av støv. Det er faktisk en av de kraftigste modellene til Miele og den er derfor blant de kraftigste i testen vår. Et innlagt HEPA2-filter sørger også for at selv de minste og vanskeligste partiklene holdes tilbake og fjernes.

Det vi kanskje likte aller best, er hvor utrolig effektivt den arbeider. Her tar det ikke lang tid før støvet blir sugd opp, noe det ekstra brede munnstykket er en bidragsyter til. Triflex HX1 Pro dekker et større areal enn de fleste andre støvsugere, og den vil til og med klare å arbeide i hele to timer.

To timer høres kanskje unødvendig mye ut, siden det er få som støvsuger så lenge, men det er likevel behagelig å slippe å bekymre seg for tomt batteri mens man støvsuger.

Svindyr

Dette er en oppladbar støvsuger av beste kvalitet og da må du regne med å betale litt. Prisen på nærmere 10 000 kroner er nesten skremmende mye, men du får samtidig en svært fleksibel støvsuger med enorm kapasitet. Om det er verdt å betale nesten 10 000 kroner for en støvsuger, må være en vurdering du selv tar.

Fordeler:

 • Fleksibel, 3-i-1 løsning
 • Kraftig og effektiv
 • Lang batteritid

Ulemper:

 • Skyhøy pris

3. Xiaomi Dreame V10 — Beste budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

En meget komfortabel støvsuger til en overraskende god pris. Dette er testens beste budsjettvalg, siden det er vanskelig å finne bedre oppladbare støvsugere til denne prisen. Dreame V10 skiller seg fra andre modeller på grunn av sin fjærlette vekt, noe som gjør den til en fornøyelse å bruke. Støvsugeren er et godt valg til alle som ønsker en som er god til en sympatisk pris.

Smidig og lett

Er komfort og smidighet viktig for deg i ditt valg av oppladbar støvsuger, er dette utvilsomt modellen du må gå for. Med en vekt på lave 1,5 kilo kan du bevege deg fritt rundt om i hjemmet når det trengs en vask. Du kan til og med bruke støvsugeren på verandaen eller i bilen, helt fritt for begrensninger.

Den lave vekten bidrar for øvrig til at du kan bruke støvsugeren med en hånd, uten at det oppstår slitasje på kroppen din.

Inkluderer mye tilbehør

Det inkluderer mye tilbehør dersom du kjøper støvsugeren fra Xiaomi. Du får blant annet en stor elektrisk rullebørste, et flatt- og et smalt munnstykke, samt en børste til å fange opp støv på møblene med. Dette gjør at støvsugeren er i stand til å håndtere flere typer underlag, ikke bare gulvene dine.

Med Dreame V10 kan du fjerne støv på møbler, vegger, bord, samt alle overflater.

God pris og kraftig motor

Prisen på mellom 2000 og 3000 kroner er imponerende lav med tanke på hvor behagelig og kraftig støvsugeren fra Xiaomi er. Utstyrt med en børsteløs motor med en effekt på 450 watt, vil du ganske raskt fjerne støv fra hjemmet ditt. Den er ikke like kraftig som de dyreste toppmodellene, men det er heller ikke å forvente.

Skulle du imidlertid trenge større kraft kan du benytte deg av «turbo-modus», siden det senker batteritiden betraktelig. Det er for øvrig veldig sjelden at du får behov for turbo-modus, siden den ordinære kraften skal være tilstrekkelig nok til hverdagslig bruk.

Ulempen med denne modellen er at munnstykket er lite manøvrerbart. Derfor vil du risikere å krasje borti møbler når det er trangt rundt deg. Dette er derimot et veldig lite problem dersom du er forsiktig. Alt i alt er dette en meget god støvsuger med en fantastisk pris.

Fordeler:

 • Lav pris til tross for god ytelse
 • Fjærlett vekt, er ekstremt behagelig å bruke
 • Kan brukes på alle overflater

Ulemper:

 • Munnstykket er ikke manøvrerbart

LES MER


4. Samsung Jet 90 — Et godt alternativ

SJEKK PRISEN →

En kraftig oppladbar støvsuger med et aerodynamisk design som effektivt fanger opp støvpartikler. Her har du et godt alternativ til de absolutt beste toppmodellene, siden den har noe rimeligere pris, men likevel god ytelse. Med innlagt HEPA5-filter er du også garantert et allergivennlig hjem.

Kraftfull rengjøring

Med en sugeevne på opptil 200 watt er du sikret et støvfritt hjem hver gang du bruker Jet 90. Den digitale omformer-motoren bruker et sveisende og aerodynamisk blad til å optimalisere luftstrømmen til støvsugeren. Det gjør den veldig energieffektiv og i stand til å levere topp oppsamlingsevne, uavhengig av hvor mye støv du har i hjemmet.

Til tross for at støvsugeren har en kraftig motor, har den en svært brukervennlig og lav vekt du fint vil klare å håndtere i alle situasjoner.

Integrert digital skjerm 

Den integrerte digitale skjermen til Jet 90 gir deg full kontroll over støvsugeren. Å sjekke maskinstatus gjøres på et blunk, samt at du varsles dersom det skulle oppstå en blokkering eller problemer med munnstykket. Både vedlikehold og sørge for at støvsugeren fungerer optimalt er derfor ekstremt enkelt med Jet 90.

Støvsugeren er for øvrig poseløs og har en støvbeholder på 0,5 liter. Du kan derfor samle mye støv og skitt før du trenger å tømme beholderen, og den tømmes svært enkelt ved å ta av det løses røret fra den håndholdte delen, slik at du bare tipper ut støvet.

Vår dom

Støvsugeren fra Samsung har veldig mye bra å komme med og er absolutt en av de bedre modellene på markedet. Du får en kraftig ytelse, god batteritid samtidig som den er både lett og brukervennlig. Den vil utvilsomt gjøre rengjøringsjobben mye enklere.

Det som trekker ned er det samme som med alle toppmodellene, nemlig en veldig høy pris, samt at vi savner større fleksibilitet. Du kan ta av teleskoprøret og bruke den som en håndholdt støvsuger, men der stopper det.

Den har for eksempel ingen moppefunksjon eller forskjellige løsninger for ulike overflater, noe som kanskje er å forvente i forhold til prisen.

Fordeler:

 • Kraftig motor
 • Allergivennlig
 • Brukervennlig

Ulemper:

 • Høy pris
 • Savner flere funksjoner

LES MER


5. Dyson V11 Absolute Extra Pro — Inkluderer mye utstyr

SJEKK PRISEN →

Dersom du er på utkikk etter den mest funksjonsrike støvsugeren, er dette modellen for deg. Her er hele åtte forskjellige munnstykker inkludert, i tillegg til et ekstra batteri. Dyson har også utviklet tre forskjellige støvsugermoduser, slik at den automatisk tilpasser seg ulike typer gulv og underlag.

Funksjonsrik

Du får rett og slett ikke en mer funksjonsrik støvsuger. Som nevnt har den åtte forskjellige munnstykker som er utviklet for forskjellige overflater, samt at den kommer med en praktisk dokkingstasjon. Dokkingstasjonen kan både henges på veggen eller stå rett på gulvet, alt etter hva du foretrekker. Støvsugeren lades også når den står på stasjonen.

Modusene du kan velge mellom er Eco, Auto og Boost- og disse er til for at du skal håndtere enhver rengjøringssituasjon. Det gir deg den perfekte balansen mellom effekt og driftstid og garanterer at hjemmet ditt blir rengjort uansett situasjon.

Lang batteritid

Utstyrt med et kraftig sjucellet NCA-batteri, får du en driftstid på rundt 60 minutter. Skulle du trenge mer, er det bare å koble til det ekstra batteriet som er inkludert og du kan arbeide i hele to timer. Effektnivået du velger påvirker batterikapasiteten, noe som gjør det meget praktisk med lang batterilevetid dersom du elsker den kraftigste modusen- «Boost mode».

Støvsugeren fra Dyson har også en LCD-skjerm som viser batterinivå, samt at det minner deg på å tømme støvfilteret når det blir fullt. Dette er en enkel og veldig oversiktlig måte å sikre seg at støvsugeren alltid er i topp stand.

Konklusjon

Dette er helt klart en god oppladbar støvsuger som leverer et godt rengjøringsresultat. Du får også flere praktiske funksjoner og mye tilbehør som garanterer rengjøring på alle overflater, i tillegg til at du støvsuge i hele to timer i strekk.

Det som er verdt å merke seg med Dyson V11 Absolute ExtraPro er at den er veldig lite manøvrerbar og lite smidig. Den rengjør effektivt på åpne flater, men sliter med å komme seg rundt eller under møbler. Likevel er dette en oppladbar støvsuger vi absolutt ville anbefalt.

Fordeler:

 • Funksjonsrik
 • Lang batteritid
 • Leverer strålende rengjøringsresultat

Ulemper:

 • Lite smidig, har litt problemer med å komme rundt eller under møbler

LES MER


6. Bosch BCH87POW1 — Størst kapasitet

SJEKK PRISEN →

Dersom ytelse og batteritid er de viktigste kriteriene i ditt valg av oppladbar støvsuger, er dette modellen for deg. Bosch har her utviklet en modell som er ekstra sterk og som har en enestående lang driftstid, takket være Boschs batteriteknologi. Ikke bare får du 70 prosent bedre ytelse og batteritid,støvsugeren kan også lades lynraskt fra tomt til fullt.

Høy ytelse

Som nevnt sikrer batteriteknologien en lengre og kraftigere driftstid enn du får med andre støvsugere. I tillegg hjelper en funksjon kalt SmartSensor Control deg til best ytelse. Funksjonen overvåker støvsugeren din og registrerer via en LED-skjerm dersom det skulle oppstå problemer eller om du må bytte filter.

Da er du sikret at støvsugeren fungerer som den skal slik at du får best mulig ytelse hver gang du rengjør.

Hygienisk støvsuger

Bosch har også laget en svært hygienisk støvsuger. Støvfilteret vaskes raskt og enkelt kun ved å fjerne støvbeholderen og vri det røde hjulet på beholderen. All skitt og støv tømmes helt uten problemer.

Skulle du trenge å fjerne børsten fra munnstykket når du støvsuger, er dette også veldig enkelt. Alt du trenger å gjøre er å dra ut børsten og du er sikret perfekt resultat hver gang.

Stor og tung

Med Bosch BCH87POW1 får du garantert det beste rengjøringsresultatet når du vasker. Den har kraftig ytelse og lang batteritid, noe som gjør vaskejobben svært effektiv, samt at du kan arbeide i timevis uten avbrudd.

Det vi ikke liker med denne støvsugeren, er at den er utrolig stor og tung. Den er derfor vanskelig å håndtere, samtidig som den sliter med å komme til på vanskelig områder og er lite brukervennlig.

I tillegg er den kun utstyrt med et munnstykke, noe som gjør den lite allsidig sammenlignet med andre modeller. Til tross ulempene, er dette støvsugeren du burde gå for dersom du ønsker en kraftig ytelse.

Fordeler:

 • Fantastisk batteritid
 • Enestående kraft, gir 70 prosent høyere ytelse enn andre støvsugere
 • Hygienisk støvfilter

Ulemper:

 • Stor og tung, lite smidig
 • Dårlig allsidighet, burde vært utstyrt med utskiftbare munnstykker

LES MER


7. Bosch Unlimited Pro Animal — Spesielt egnet for dyrehår

SJEKK PRISEN →

Dette er ikke bare en støvsuger for deg som trenger rengjøring til hverdagslig bruk. Du kan også fjerne de verste dyrehårene. Har du kjæledyr er Unlimited Pro Animal perfekt for deg. Det elektrisk munnstykke fanger opp dyrehårene på en helt utmerket måte. I tillegg kan Pro Animal skryte på seg å være både brukervennlig og funksjonsrik.

Effektiv

Ikke nok med en unik børste spesialutviklet for dyrehår, Unlimited Pro har også en veldig kraftig motor som sikrer en effektiv drift. Støvsugingen skjer superraskt og du kommer enkelt til de trangeste områdene.

Dette er også en såkalt 2-i-1 modell, noe som betyr at den fungerer både som håndstøvsuger og som en alminnelig støvsuger. Du kan derfor ta av teleskoprøret dersom du ønsker å fjerne skitt og lort fra møbler eller vinduskarmer.

Komfortabel

I tillegg til en kraftig motor som garantert fanger opp alt av støv, er støvsugeren fra Bosch veldig brukervennlig og behagelig å bruke. Her vil du ha null problemer med håndteringen, på grunn av den lette vekt og kompakte design. Du kommer problemfritt til på alle områder, og det uten risiko for slitasje på kroppen.

Dokkingstasjonen monteres også enkelt opp der du ønsker. På stasjonen får den kontinuerlig tilgang til strøm, samt at den lades opp relativt raskt.

Et godt kjøp dersom du har dyr i hjemmet

Her har du utvilsomt en solid oppladbar støvsuger. Den fjerner effektivt støv fra alle overflater, samt at den er helt enestående mot dyrehår. Støvsugeren er utmerket om du gremmes over kjæledyr som røyter i huset ditt.

Foruten å være spesialutviklet mot dyrehår er det lite spesielt med denne modellen. Den skiller seg ut i negativ forstand fordi den har desidert lavest batterikapasitet på kun 30 minutter, i tillegg til en veldig liten støvbeholder. Du risikerer derfor hyppige avbrudd dersom du har et større hjem du skal rengjøre.

Fordeler:

 • Ypperlig mot dyrehår
 • Effektiv
 • Brukervennlig

Ulemper:

 • Lav batteritid
 • Liten støvbeholder

LES MER


8. Xiaomi Roborock Mace H6 — Spesielt god batteritid

SJEKK PRISEN →

Roborock Mace H6 er en ekstremt kraftig håndstøvsuger som leverer godt støvsuger-resultat og som er veldig brukervennlig. Med sine 1,4 kilo er dette en av de letteste støvsugerne som er på markedet, og du er derfor garantert en utrolig behagelig støvsugerjobb når du bruker denne. Det som imidlertid gjør Mace H6 unik er den lange batteritiden.

Manøvrerbar lettvekter

Avanserte materialer, et lettvekts-batteri og presisjondesign gjør at Mace H6 kun veier 1,4 kilo. Det gjør den utrolig enkel å manøvrere og det er problemfritt å komme seg fra rom til rom eller på høye plasser som oppå hyller.

Til tross for at batteriet er utviklet for å veie lite, går det ikke utover driftstiden. Her kan du støvsuge i 90 minutter i strekk uten avbrudd og ble derfor støvsugeren med best batteritid i testen vår. Det er faktisk er ingen som har så god batteritid, med mindre de bruker det ekstra batteriet som er inkludert.

Du får dermed en ganske unik støvsuger med lang batteritid, men som samtidig er fjærlett. Vanligvis vil lav vekt bety kort batteritid og vice versa.

Dyptgående rengjøring

Mace H6 drives av en børsteløs motor på 420 watt som er styrt av kompressorhjul. Dette skaper en formidabel sugekraft, som enkelt suger opp støv, skitt og partikler du har liggende på gulvet. Den er også i stand til å suge opp skitt fra møbler, madrasser og tepper, men det er ikke de foretrukne områdene. Vi savner derfor utskiftbare munnstykker, slik at støvsugeren takler myke overflater på en bedre måte.

Det kan for øvrig ikke sies at den gjør en dårlig jobb på møbler og lignende, men det er harde overflater som gulv og fliser, Mace H6 er best på.

Et godt kjøp

Med en prislapp på mellom 3000 kroner og 4000 kroner, kan ikke denne sees på som noe annet enn et svært godt kjøp. Her får du lang batteritid, god sugekraft, lett vekt og sist men ikke minst en utrolig bra pris.

Sammenligner man med toppmodellene koster den halvparten av prisen, men samtidig ikke langt unna når det kommer til kvalitet, så vi anbefaler modellen sterkt.

Fordeler:

 • Meget god pris
 • Lang batteritid
 • Lav vekt, veldig brukervennlig

Ulemper:

 • Støvsuger ikke like bra på «myke» overflater

LES MER


Hva er en oppladbar støvsuger?

En oppladbar støvsuger er en støvsuger som går på batteri fremfor strøm fra stikkontakt. Du slipper derfor ledningen som henger etter deg når du rengjør med en oppladbar støvsuger. Støvsugeren får da strøm fra batteriet, og batteriet lades enkelt opp ved å legge støvsugeren i den medfulgte dokkingstasjonen, eller ladestasjonen.

Hva er fordelene med en oppladbar støvsuger?

Fordelene med en oppladbar støvsuger fremfor en ordinær støvsuger er flere. Men først og fremst er det at du unngår den irriterende ledningen og den tunge klumpen som henger og slenger etter deg. Du slipper derfor å dra rundt på en tung maskin med begrenset bruksområde, som alltid må være koblet til stikkontakt for å fungere.

Med en oppladbar støvsuger kan du gå fra rom til rom uten å måtte tenke på å bytte stikk, i tillegg til at de som regel veier mye mindre enn ordinær støvsugere. En annen fordel er også at du slipper støvposer. Alle batteridrevne støvsugere er utstyrt med støvbeholdere, som er svært enkel å tømme. Å fjerne støv fra støvsugeren skjer derfor superraskt.

Hva er ulempene?

Ulempene med en oppladbar støvsuger kontra en ordinær støvsuger er at sugekraften ikke er like kraftig. En støvsuger med ledning produserer mye høyere kraft, og vil derfor være litt mer effektiv når det kommer til sugeevne. I tillegg kan batteritiden være noe begrenset på de oppladbare støvsugerne. Ofte varer de ikke særlig mer enn en time og kan bruke ganske lang tid på å lades opp igjen. Du må derfor være tålmodig planlegger du å støvsuge i timevis.

Tips til ditt innkjøp av oppladbar støvsuger

Det er flere faktorer som spiller inn når du skal kjøpe oppladbar støvsuger. Først og fremst er det utrolig smart å tenke hva behovet ditt er. Ofte blir man litt lurt, og går for den nyeste eller den dyreste modellen da man tror disse er best, men det er ikke slik.

Velg den som samsvarer med funksjonene du trenger og hvilke områder du skal støvsuge. Nedenfor kommer en liten guide til hva du burde tenke på før du kjøper en oppladbar støvsuger;

Sugekraft

Sugekraften er naturligvis veldig viktig når du skal kjøpe ny støvsuger, men det er nemlig sånn at de med minst kraft i dag er mer enn gode nok til å håndtere hverdagslig støv. Prisen er også mye høyere på de med størst kraft, så er det allerede relativt støvfritt når du skal rengjøre, kan du nøye deg med en lavere sugekraft. Du sparer da flere tusen kroner, i tillegg til at modellen garantert gjør en tilfredsstillende jobb.

Hvilke overflater har du mest av?

Det er viktig at du tenker over dette når du kjøper ny støvsuger. Ikke alle modeller takler alle overflater like bra, så om du skal bli fornøyd med kjøpet ditt må du vurdere dine behov. Alle dagens støvsugere klarer harde flater som gulv og flis, men det er ikke nødvendigvis alle som håndterer tepper eller mykere overflater.

Finn derfor en modell som kan skifte munnstykke har du både tepper og harde gulv som skal støvsuges. Er hele hjemmet ditt teppebelagt må du i hvert fall ha en støvsuger tilpasset mykere underlag.

Hvilke funksjoner trenger du?

Har du dyr eller ønsker å vaske gulvene samtidig som du støvsuger, er det lurt å gå for en modell som er funksjonsrik. Mange av støvsugerne er ganske funksjonsrike og kommer med flere praktiske hjelpemidler. Det er imidlertid ikke skrevet i stein at du trenger disse hjelpemidlene, så velg den modellen du føler samsvarer med dine behov. Jo flere funksjoner en støvsuger har, desto høyere er prisen.

Batteritid

Som regel er batteritiden på en time på dagens støvsugere, men trenger du mer må du naturligvis velge en modell med lengre batteritid.

Pris

Hva er budsjettet ditt og hvor mye er du villig til å betale? Betal den prisen du er komfortabel med.

Våre kriterier

Vi har basert testresultatene våre på følgende kriterier.

Sugekraft

Hvor effektive var støvsugerne og hvor mye støv ble samlet opp på ett drag? Vi ønsket støvsugere som enkelt sugde opp skitten, uten at vi måtte dra over samme plass flere ganger.

Brukervennlighet

Hvor mye veier støvsugerne og hvordan var manøvrerbarheten? Lav vekt og smidig støvsuger ga veldig positivt utslag i vår test. Vi vurderte også hvor enkelt det var å montere- og demontere på munnstykker, teleskoprør og lignende. I tillegg testet vi hvor enkelt det var å tømme støvbeholderen.

Funksjoner

Hva er inkludert og hvilke funksjoner er det? Det er aldri feil med en god allrounder som håndterer mange områder. Jo flere hendige funksjoner, desto bedre likte vi støvsugerne.

Pris

Basert på kriteriene ovenfor vurderte vi prisen.