fbpx
nettbrett

Nettbrett test: Disse 9 gir deg mest for pengene i 2021

På jakt etter et nytt nettbrett, men aner ikke hvilken du skal velge? Da er du på rett sted. I denne test sammenligningen har vi undersøkt markedet og analysert ni ulike nettbrett, slik at du lettere skal finne den som passer deg.

Vår testvinner ble iPad Pro 11. Dette på grunn av sin lange batteritid, avanserte kamera og raske respons. Den har også en enestående brukervennlighet og skjermen er en nytelse å bruke. Ønsker du en billigere modell, så ville vi ha gått for Samsung Galaxy Tab. Denne er ekstremt prisgunstig og imponerer med sitt flotte design.

VÅRE favoritter

 • Stor skjerm med strålende kvalitet
 • Eksepsjonelt bra kamera
 • Smarte funksjoner
SJEKK PRISEN →
 • Rask responstid
 • Lang batteritid
 • Vakkert og praktisk design
SJEKK PRISEN →
 • God ytelse
 • Utstyrt med foreldrekontroll
 • Et nettbrett perfekt til storfamilien
SJEKK PRISEN →

Nettbrett test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Apple iPad Pro 11" 5G
En brukervennlig favoritt både hos kunder og eksperter. Den er ikke bare testvinner hos oss, men også hos flere forbrukerråd. Dette på grunn av sin fantastiske skjerm, lange batteritid og gode ytelse.
SJEKK PRISEN →
iPad Pro 12.9" 5G
Dette er nettbrettet med størst skjerm. Med denne får du også kraftig ytelse og smarte funksjoner. Den er perfekt for deg som ønsker den beste av de beste.
SJEKK PRISEN →
Huawei MediaPad T5
Huawei har her utviklet et eksepsjonelt nettbrett med full HD-skjerm, førsteklasses stereolyd, lynrask wifi-tilkobling, samt ekstra god lagringskapasitet. Med andre ord har den «alt» som er å forvente av et pålitelig nettbrett, og den er perfekt til storfamilien.
SJEKK PRISEN →
Samsung Galaxy Tab A
Her får du god kvalitet til en veldig god pris. Med denne får du veldig mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Samsung Galaxy Tab S7
Et nettbrett med kraftig kapasitet og fantastisk ytelse. Her har Samsung virkelig laget en modell som oser av høy kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Apple iPad mini 5
Et populært nettbrett som er unikt på grunn av sin lille størrelse. Du finner ingen nettbrett som er mer praktisk enn denne. iPad mini overrasker også med sin gode ytelse og lange batteritid.
SJEKK PRISEN →
Apple iPad 10.9
Denne populære bestselgeren stikker seg ut på grunn av sin enestående brukervennlighet. Her vil personer selv uten noe teknisk kompetanse klarer å navigere seg frem med den største selvfølge. Dette på grunn av en stor og oversiktlig skjerm med funksjoner med et høyt brukergrensesnitt.
SJEKK PRISEN →
Microsoft Surface Pro
Det ultimate arbeids-nettbrett. Denne har virkelig utfordret de bærbare PCene, på grunn av sin sterke ytelse og allsidige bruk. Du finner ikke noe nettbrett som bedre egnet til jobb enn denne.
SJEKK PRISEN →
Huawei MatePad Pro
Her får du høy kvalitet til en god pris. Denne imponerer også med sitt slanke og lette design.
SJEKK PRISEN →

 

1. Apple iPad Pro 11″ 5G—Best i test

Apple iPad Pro 11

SJEKK PRISEN →

Vår testvinner på grunn av den fantastiske mobile skjermen og lynraske responstiden. Med noen enkle berøringer på skjermen eller med tilkoblet tastatur er denne perfekt som arbeidsverktøy. Pro 11 er utviklet for å utfordre de bærbare PCene.

Fantastisk skjerm

Den 11 tommer store skjermen til Pro 11 er ikke bare fantastisk å se på og bruke, men den er også full av utrolig avansert teknologi. Det gir silkemyke bevegelser og animasjoner. Den har også en sterk farge som få kan måle seg med.

Berører du skjermen, vil nettbrettet reagere umiddelbart. Den er derfor perfekt om du skriver arbeidsrelaterte oppgaver. Bokstavene kommer øyeblikkelig og du slipper å måtte vente i evigheter på at nettbrettet skal reagere.

Du kan også kjøpe tastatur og penn for en raskere styreflate. Dette gjør den mer smidig og enkel å bruke.

God ytelse

Nettbrettet fra Apple er en av de med best ytelse på markedet. Her kan du spille grafikktunge spill og laste ned et hav av serier og filmer uten at det går utover responstiden. Batterilevetiden er også sjelden god og holder i opptil ti timer uten lading.

Dette er veldig mye mer enn andre nettbrett, så her kan du jobbe eller underholde deg lenge uten å måtte lade.

Stilrent design

Det elegante designet er også noe vi likte godt med nettbrettet. Skjermen er stor og oversiktlig, mens det tynne design gjorde at den ikke føltes for tung. Den har også runde kanter med flat bakside som gjør at den ligger stabilt.

Konklusjon er at det er vanskelig å finne nettbrett som er bedre enn denne. Rask responstid, fantastisk ytelse og vakkert design gjør denne til vår soleklare favoritt. Det eneste vi fant negativt, var at penn og tastatur må kjøpes separat, slik at prisen er ganske høy.

Fordeler:

 • Rask responstid
 • Lang batteritid
 • Vakkert og praktisk design

Ulemper:

 • Penn og tastatur kjøpes separat, noe som gir høy pris

LES MER


2. iPad Pro 12.9″ 5G — Premium

SJEKK PRISEN →

En oppgradert og forbedret versjon av iPad Pro 11, som viser seg i form av større skjerm, kraftigere ytelse og høyere pris. Med Pro 12.9 får du det kraftigste nettbrettet på markedet. Modellen er også unik på grunn av sitt syltynne design, noe som gjør den lett og komfortabel å bruke uansett hvor du er.

Face-ID

Rammene på nettbrettet har krympet samtidig som skjermen har blitt større, og for å få til dette har Apple fjernet «hjem-knappen». For å åpne skjermen bruker nettbrettet ansiktsgjenkjenning, eller Face-ID som det så fint kalles.

Alt du trenger å gjøre er å plassere ansiktet foran skjermen og nettbrettet åpnes. Dette gir god sikkerhet om du har sensitiv informasjon på brettet, siden personer som ikke har skannet ansiktet sitt, ikke får tilgang.

Eksepsjonelt bra kamera

Kameraet på Pro 12.9 er fantastisk. Det er utstyrt med 12MP kamera med vidvinkel, Lidar skanner og 10MP ultravidvinkel gjør at du kan du ta bilder som ligner på virkeligheten. Fang dine favorittøyeblikk, slik at du kan mimre i ettertid. Med Pro 12.9 får du det beste kameraet som finnes på nettbrett.

Kraftig ytelse og høy pris

Denne modellen gir deg enestående ytelse, som gir utslag på batteritiden og kapasiteten til nettbrettet. Her får du stor lagringskapasitet til bilder og apper, uten at det påvirker responstiden. Du får også et nettbrett med et eksepsjonelt bra kamera og smarte funksjoner som Face-ID.

Men skal du ha denne må du være forberedt på å betale mye. Prislappen er skremmende høy, men det skulle nesten bare mangle med tanke på alle fordelene den har. Pro 12.9 er derfor anbefalt for deg med et stort budsjett og som trenger det beste av det beste.

Fordeler:

 • Stor skjerm med strålende kvalitet
 • Eksepsjonelt bra kamera
 • Smarte funksjoner

Ulemper:

 • Svindyr

LES MER


3. Huawei MediaPad T5Beste til familien

Huawei MediaPad T5

SJEKK PRISEN →

Huawei har her utviklet et eksepsjonelt nettbrett med full HD-skjerm, førsteklasses stereolyd, lynrask wifi-tilkobling, samt ekstra god lagringskapasitet. Med andre ord har den «alt» som er å forvente av et pålitelig nettbrett, og den er særlig gunstig til spill og underholdning. Vi tror også denne er perfekt til barn, da den har «foreldrekontroll» i tillegg til at dens komfortmodus gjør skjermen skånsom mot øynene!

God ytelse

Huawei Mediapad er proppfull av fordeler, men er det en ting som virkelig imponerer er det brettets ytelse. Takket være en åttekjernet Kirin 659-prosesseor og frekvensen på 2,36 Ghz, samt lagringsplassen på 32 GB kan du forvente et brett helt uten avbrudd eller forsinkelser. Nettbrettet er i tillegg utstyrt med EMUI 8.0 programvaren til Android, noe som gjør brettet svært sømløst, og ikke mint, mer intelligent. Brettet en behagelig brukeropplevelse.

Videre er også lyden bra, og kombinert med dens ypperlige bildekvalitet, i tillegg til gode ytelse, er vi ikke i tvil om at dette nettbrettet er best til Spill og underholdning. Med Huawei Mediapad slipper du å frykte at et hakkete bilde eller dårlig lyd skal ødelegge filmopplevelsen. Mediapad T5 er nemlig utstyrt med doble stereohøyttalere som gir en mektig lyd av ypperste kvalitet.   

Batteritiden er det heller ikke mye å utsette på. Dette fordi den har en batterikapasitet på hele 5100 mAh og en standby-tid på opptil 680 timer. Annet forklart kan nettbrett brukes gjennom hele dagen uten avbrudd.

Skånsom mot øynene

En annen ting som imponerer med dette nettbrettet, er at den har en spesialtilpasset komfortmodus som reduserer blåtonene i bildet. Dette gjør skjermen skånsom mot øynene, slik at brettet kan brukes dagen lang uten at øynene blir slitne.

I tillegg er brettet utstyrt med en funksjon kalt «Childres corner». Dette er en salgs foreldrekontroll som gir deg full oversikt over hvilke apper som er tillat, og hvor lang tid barnet kan bruke brettet. Denne funksjonen er spesielt gunstig for foreldre som ønsker mer kontroll over tiden og hvilke applikasjoner ungene bruker.

Alt i alt er dette en meget godt nettbrett til en overkommelig pris. Er du på utkikk etter et brett som kan brukes av hele familien, og som er skreddersydd for spill og underholdning tror vi denne er et godt valg.

Fordeler

 • God ytelse
 • Bra bildekvalitet og førsteklasses lyd
 • Utstyrt med foreldrekontroll
 • Et nettbrett perfekt til storfamilien

Ulemper

 • Fungerer dårlig til arbeid

LES MER


4. Samsung Galaxy Tab A — Beste budsjettkjøp

SJEKK PRISEN →

En prisgunstig og brukervennlig modell. Denne er perfekt om du ønsker god kvalitet, men ikke ønsker å betale for mye. Opplev alt av filmer, surfing på nettet og online shopping på den store, oversiktlige skjermen og nyt god lydkvalitet. Her får du et nettbrett hele familien vil få glede av.

Tåler mye, veier lite

Her har Samsung laget en modell tåler ekstremt mye og som samtidig er lett i vekt. Med design i metall og et slitesterkt glass, er du sikret et nettbrett som holder i mange år. Det skal større støt og slag til før glasset knuses eller brettet blir ødelagt. Det er derfor trygt å la de minste barna holde på med nettbrettet.

Selv om Galaxy Tab er robust og tåler mye, veier den overraskende lite. Med en vekt på en halv kilo kan du reise med brettet i vesken eller sekken uten problemer. Den er også behagelig å bruke i sofaen og du vil nesten ikke merke at du har den i hendene.

Tilpasset flere brukere

Det vi likte aller best med Samsung Galaxy Tab er at den kan tilpasses flere brukere. Du kan lage opptil åtte ulike brukerprofiler, hvor man kan lagre egne innstillinger, apper og innlogginger.

Dette er en fantastisk egenskap om dere er flere som skal bruke nettbrettet, siden du slipper at uvedkommende kommer inn på din Facebook eller Instagram profil. På denne måten får alle i hjemmet ditt tingene sine i fred og orden fra hverandre.

Brukbar ytelse og kapasitet

Sammenligner man ytelsen og kapasitet til Galaxy Tab med andre på markedet, havner denne i midtsjiktet, noe som gjenspeiler prisen. Den har langt fra lavest kapasitet, samtidig som den har et godt stykke opp til de beste.

Konklusjon er at vi likte likevel nettbrettet veldig godt. Her får du et nettbrett som passer ypperlig til hele familien, uten at det koster deg skjorta.

Fordeler:

 • God pris
 • Tåler mye og veier lite
 • Tilpasset for bruk av hele familien

Ulemper:

 • Bare brukbar kapasitet og ytelse
 • Dårlig kamera

LES MER


5. Samsung Galaxy Tab S7 — Beste Android nettbrett

SJEKK PRISEN →

Om du ønsker en mer utviklet og kraftigere versjon av Galaxy Tab-modellene, så er det denne du burde gå for. Tab S7 tar et stort steg fremover og utfordrer virkelig Apple på å være verdensledene innen utvikling av nettbrett. Her får du en stor og forbedret skjerm som gjør det veldig underholdene å se på film og serier.

God lydkvalitet

Utstyrt med Dolly Atmos og AKG-lyd, får du en fantastisk lydopplevelse uansett om du bruker hodetelefoner eller ikke. Med fire innebygde høyttalere vil du få en herlig og dyp stereolyd. Snur du på brettet vil også lyden snu med, slik at du alltid får korrekt gjengitt lyd.

Utstyrt med S Pen

S7 kommer med en intuitiv penn som er et effektivt verktøy når du skal tegne, notere eller redigere PDFer. Pennens raske forbindelse på ni millisekunders forsinkelse gjør at den føles som en ekte penn.

Den er også behagelig å holde i tillegg til at den har Bluetooth, noe som gjør den perfekt som fjernkontroll på presentasjoner eller når du tar bilder. Pennen festes også magnetisk på brettet slik at du alltid har kontroll på hvor pennen er.

Fantastisk skjermoppløsning

Med en skjerm på 11 tommer og oppløsning på 2560 x 1600 er du garantert en underholdene opplevelse uansett om du spiller spill eller ser på serier. Den høye oppdateringsfrekvensen gir deg overtaket når du gamer og det vil nesten føles som om du ser på et kinolerret.

Selv om det er mange fordeler med Galaxy Tab S7, finner du bedre modeller til tilnærmet lik pris. Den har flere punkter den burde forbedre, noe som gjør oss litt skeptisk på Samsung Galaxy Tab S7.

Fordeler:

 • God lydkvalitet
 • Fantastisk skjermoppløsning
 • Utstyrt med penn

Ulemper:

 • Høy pris
 • Android mangler nettbrett apper av høy kvalitet

LES MER


6. Apple iPad mini 5—Beste mini-nettbrett

SJEKK PRISEN →

Denne er for deg som ønsker et lite, fleksibelt nettbrett med god kvalitet. Den populære iPad mini-modellen er blitt bedre enn noen gang og gir deg en helt ny opplevelse av bilder, filmer og spill. Ipad mini utmerker seg på grunn av sin lille størrelse og kan brukes overalt.

Veldig praktisk

Ipad mini 5 sin største fordel er utvilsomt den lille størrelsen. Med en skjerm på 7,9 tommer er denne en perfekt kompanjong både på jobb, på reise og i hjemmet. På jobb gjør den mindre ut av seg enn en PC, samtidig som den er mer praktisk enn en mobiltelefon. Den er også veldig behagelig å bruke i sofaen, siden du fint kan holde den i en hånd mens du leser nyheter.

Liten og kraftig

Selv om iPaden er liten i størrelse, har den en sjokkerende stor kapasitet og ytelse. Den reagerer raskt og fungerer godt på apper og spill med krevende grafikk. Du kan også lagre mange bilder uten at det påvirker responstiden og batteriet holder i hele ti timer uten lading.

Skjermen gir også gode farger og et godt bilde, så iPad mini fungerer like godt som et nettbrett med en større skjerm.

Grei pris

Prisen på mini 5 er ikke den verste. Du må betale rundt 4000 kroner, men med tanke på de gode funksjonene, den praktiske størrelsen og lange batterilevetiden, så er dette penger vel brukt. Du får med andre ord veldig mye for pengene dersom du kjøper du Apple mini 5.

Fordeler:

 • Liten og praktisk størrelse
 • God ytelse og lang batteritid

Ulemper:

 • Veldig sårbar mot støt

LES MER


7. Apple iPad 10.9 — Brukervennlig ipad

Apple iPad 10.9

SJEKK PRISEN →

Denne populære bestselgeren stikker seg ut på grunn av sin enestående brukervennlighet. Her vil personer selv uten noe teknisk kompetanse klarer å navigere seg frem med den største selvfølge. Dette på grunn av en stor og oversiktlig skjerm med funksjoner med et høyt brukergrensesnitt.

Mer valuta for pengene

Fantastiske Apple iPad 10,9 er nærmest som en kraftig datamaskin, bare mer magisk og enklere. Proppfull av funksjoner og muligheter, er Apple ipad mer allsidig enn noensinne. Utstyrt med større skjerm, støttet av «Apple Pencil», samt «Smart Keyboard» får du her mye mer for pengene.

Denne forbedre versjonen, utstyrt med kraftigere prosessor, bedre bildekvalitet i tillegg til lynrask ytelse, kan nettbrettet brukes på samme måte som en bærbar PC. Du kan spille spill, arbeide, surfe på nett eller drive med annen Multitasking – uansett hva du gjør fungerer denne sømløst og bra.

Dessuten har den en imponernde batteritid, slik at du kan gå gjennom hele dagen uten å måtte tenke på lading. Dette er perfekt om du er mye på farten! Designet er også veldig robust og brukervennlig. Den veier cirka en halv kilo og kabinettet er for første gang laget av 100 prosent resirkulert aluminium. Modellen er derfor praktisk å ha med på reise og det skal mye til før iPaden blir ødelagt.

En ipad for «alle»

iPad 10.9 er en av de mest avanserte modellene som er på markedet, samtidig som den er veldig brukervennlig. Den har som nevnt støtte for Appel Pencil, Keyboard, god skjermoppløsning og et batteri som holder lenge. Dette gir gode opplevelser uansett om du foretrekker bærbarhet, skjermstørrelse, kraft eller pris. Dette er en iPad som passer til allsidig bruk.

Prisen er heller ikke den verste og her får du helt klart mye for pengene. Vi er ikke i tvil når vi sier at vi anbefaler dette nettbrettet på det sterkeste. Apple iPad 10,9 er en modell som garantert faller i smak.

Fordeler

 • Prisgunstig
 • Mange funksjoner
 • Brukervennlig

Ulemper

 • Kameraet er ikke det beste

LES MER


8. Microsoft Surface Pro — Beste erstatter for laptop

SJEKK PRISEN →

Et nettbrett perfekt til arbeid. Den er et godt alternativ til den klassiske bærbare PCen. Her kan du på en sikker måte koble til 4G LTE, enten du er ute i felten eller på reise. Med Surface Pro kan du enkelt administrere den fra hvor som helst, selv uten WiFi.

Sterk ytelse

Med Surface Pro kan du la strømledningen ligge igjen hjemme uten frykt for at batteriet skal dø. Batteritiden er på hele 12,5 time, noe som gjør at nettbrettet varer hele arbeidsdagen uten lading. Brettet er også utstyrt med et Cat9-modem med opptil 450 Mbps nedlastingshastighet som sørger for at du raskt og effektivt får tilgang til filer og andre funksjoner fra Internett.

Surface Pro har også tilgang til 4G LTE. Dette gir deg tilgang til Internett, selv om det ikke er WiFi tilgjengelig der du er. Dette er en utmerket egenskap å ha når du må få gjort unna arbeid når du er på reise.

Allsidig

Med justerbar støtte på coveret kan du enkelt forvandle nettbrettet til en bærbar PC. Her kan du også finne din perfekte arbeidsvinkel når du skriver eller tegner med Surface-pennen. Når du lukker coveret beskytter det skjermen og den går automatisk i batteri-sparestrømmodus.

Denne modellen er perfekt for deg som trenger et alternativ til en bærbar PC, bare at fordelen med et nettbrett er at den arbeider raskere. Kjøper du tastatur separat er det også like enkelt å skrive på nettbrettet som det er med en pc.

Vi synes ikke du får et bedre nettbrett for arbeid enn med Surface Pro. Denne har alt av funksjoner, tilgang til 4G og er generelt praktisk til arbeidsrelaterte oppgaver. Men du må være forberedt på å betale mye dersom du ønsker denne modellen . Vi vil derfor ikke anbefale Surface Pro dersom du skal ha et nettbrett til underholdning.

Fordeler:

 • Beste alternativ til en bærbar pc
 • Lang batteritid
 • Alltid tilkoblet med 4G

Ulemper:

 • Koster mye

LES MER


9. Huawei MatePad Pro — Beste alternativ til iPad pro

SJEKK PRISEN →

Kinesiske Huawei er kjent for å snekre sammen god maskinvare til en anstendig pris og det er også noe de har gjort med denne modellen. MatePad pro bærer tydelig preg av å være inspirert av Apples iPad pro, siden de har nesten identisk utseende og mange av de samme egenskapene.

Slank og lett design

Nettbrettet Huawei oser av høy kvalitet med sin solide byggekvalitet, smale skjermkanter og avrundede hjørner som sikrer at den ligger godt i hendene. Skjermen har en størrelse på 10.8 tommer og en lagringskapasitet på 128GB. Du får derfor god oversikt over skjermen, samtidig som du kan lagre opptil 16 timer med serier eller 7500 sanger.

Du kan også bruke begge hendene til å holde brettet når du ser på film uten å avbryte filmen når du kommer borti skjermen. Dette fordi nettbrettet er god på å luke ut feilregistreringer.

Sterk ytelse

Nettbrettet er drevet av Huawei sin raske prosessor Kirin 990, noe som gjør at du får en av de raskeste nettbrettene som er på markedet. Den støttes også av 6 GB RAM, som sikrer at den håndterer det meste av oppgaver uten forsinkelser.

Dette gjør at MatePad Pro takler krevende apper uten problemer, og den vil også holde opptil to dager med tung bruk på grunn av sitt kraftige batteri. Brukes nettbrettet bare en sjelden gang, kan du regne med at det holder med lading kun en til to ganger i uka.

Konklusjon

Dersom du vil ha et nettbrett med høy ytelse, s¨å er MatePad Pro et godt valg. Prisen er heller ikke den verste og den fungerer utsøkt til underholdning. Med denne kan du spille spill og se på film i timevis uten å bli avbrutt på grunn av tomt batteri.

Vi anbefaler ikke MatePad Pro til deg som trenger en mobil arbeidsskjerm. Denne vil utvilsomt bidra i en hektisk arbeidshverdag, men vi mener det finnes bedre alternativer enn denne til slikt bruk. Ekstrautstyret som tastatur og penn fungerer også bare helt greit.

Fordeler:

 • Kraftig maskinvare
 • Lang batteritid
 • Lett design som tåler mye

Ulemper:

 • Ikke utgang for hodetelefon
 • Ekstrautstyret fungerer bare greit

LES MER


Finn nettbrettet som passer dine behov

Før du kjøper et nettbrett er det veldig lurt å tenke gjennom hva du egentlig trenger nettbrettet til, slik at du blir mest mulig fornøyd med kjøpet ditt. I dag finnes det utallige modeller å velge imellom og alle har forskjellig pris og egenskaper.

Derfor mener vi du burde tenke igjennom følgende før du handler;

Hva skal nettbrettet brukes til?

Dette er kriteriet som utvilsomt er mest avgjørende for kjøpet ditt. Samtlige modeller i testen behersker enkle oppgaver som å surfe på nettet og besvare mail, men noen er bedre egnet til visse oppgaver enn andre.

Skal du bruke nettbrettet til underholdning som å se på film, serier og spille spill, ville vi ha gått for et nettbrett i midtsjiktet. Altså, god kapasitet og stor lagringsplass men som samtidig ikke koster for mye. Dersom du trenger en modell til arbeid og du er mye på farten, så er det mer hensiktsmessig med en som kan koble til 4G og som er godt egnet til arbeidsoppgaver.

Disse koster noe mer, men det er absolutt verdt pengene, siden de i større grad håndterer krevende arbeidsoppgaver. Du finner også nettbrett som er mer barnevennlig, så om du skal kjøpe til ungene dine er disse de beste alternativene.

Hvilken skjermstørrelse og kvalitet trenger jeg?

Dette avhenger også av hvilken bruk som er tiltenkt. Det er store forskjeller på skjermkvaliteten og det er ikke nødvendigvis slik at alle oppfyller kravene dine. Skal du se på film og serier, vil høy oppløsning ha sine åpenbare fordeler, siden du vil få en bedre visuell opplevelse.

Det samme gjelder om du skal skrive. Med en dårlig skjerm vil teksten være utydelig, men det vil heller ikke påvirke opplevelsen i like stor grad som når du ser på film. Ingen av modellene i testen har håpløs skjermkvalitet, men det er markant forskjell på toppmodellene og de billigste.

Hva slags skjermstørrelse du trenger avhenger av hvor god oversikt du ønsker å ha. En større skjerm gir mer oversikt men er mindre praktisk å ha med på reise da er de er generelt større i størrelsen.

Hvor stor lagringsplass og hvor lang batteritid trenger jeg?

Ser du for deg å laste ned grafikktunge spill og lagre store mengder med sanger på nettbrettet er det sterkt anbefalt med stor lagringskapasitet. Da vil du ikke ha problemer med forsinket responstid eller svekket ytelse. Skal den brukes til lett bruk som surfing på nettet, kan du fint nøye deg med et nettbrett med lav lagringskapasitet.

Lang batteritid er alltid gunstig å ha, men det er mindre viktig dersom nettbrettet bare skal brukes hjemme. Den kan da være tilkoblet strømkontakt samtidig som brettet brukes. Er du mye på farten, vil lang batteritid utvilsomt være veldig nyttig. Å kunne bruke brettet ubegrenset uten lading gjennom en hel dag, er veldig behagelig uansett om du bruker den til underholdning eller arbeid.

Pris

Betal prisen du er komfortabel med å betale. Du kommer garantert til å være mer fornøyd med kjøpet dersom du føler at du ikke har betalt for mye. Selv om det er merkbare forskjeller på de dyreste og billigere modellene, har alle såpass bra kvalitet at de vil klare å tilfredsstille dine behov, uansett hva de er.

Derfor er et nettbrett et bedre valg enn en bærbar PC

Det er flere forskjeller mellom et nettbrett og en bærbar PC, men den største forskjellen er størrelsen og arbeidstiden. Et nettbrett veier mindre enn ett kilo og er knapt en cm tykt. Dette gjør nettbrettet mye mindre enn en bærbar PC, noe som betyr at nettbrettene er enklere å ha med seg på reise.

Nettbrettene har også raskere arbeidstid og lengre driftstid. Med et nettbrett vil du raskt og enkelt koble deg opp på nettet og få tilgang til apper. Sammenligner man med en bærbar PC, så må de gjerne arbeide noe lengre før de får koblet seg opp. Et nettbrett kan også brukes en hel dag uten lading, noe de fleste bærbare PCer ikke er i nærheten av.

Våre kriterier

Vi vurderte nettbrettene på følgende kriterier.

 • Skjermkvalitet
 • Ytelse
 • Brukervennlighet
 • Batteritid
 • Pris

Skjermkvalitet

Her så vi rett og slett hvor god kvalitet det var på skjermen. Hvor god opplevelse fikk man av å se på film eller skrive notater? Vi ønsket nettbrett som ga sterke farger og et tydelig bilde i best mulig oppløsning.

Ytelse

Med ytelse mener vi responstid og lagringskapasitet. Hvor lang tid brukte brettene på å koble seg på internett og komme seg inn på apper? Og hvordan reagerte de på krevende apper og grafikktunge spill? Jo bedre ytelse, dess raskere arbeider nettbrettene.

Hvor mye man kunne laste ned og lagre hadde også innvirkning på testresultatet.

Vekt og størrelse

Hvor mye veide nettbrettene og hvor store var de. Vi ønsket nettbrett med stor og oversiktlig skjerm men som samtidig var behagelige å bruke, uansett om du satt hjemme i sofaen, på kontoret eller på bussen på vei hjem fra jobb.

Større skjerm ga naturligvis større nettbrett, men det var veldig positivt om de utnyttet skjermkapasiteten på best mulig måte.

Batteritid

Hvor lenge holder batteriet i regelmessig bruk gjennom en dag? Vi ble veldig glade dersom de holdt lenge uten lading.

Pris

Pris og kvalitet henger ofte sammen, noe det også gjorde i denne testen. Til tross for merkbar forskjell i kvalitet på de dyreste og billigste modellene, er de i nedre sjiktet også veldig gode nettbrett. Derfor mener vi at det ikke er nødvendigvis høyest pris som gir best nettbrett.