fbpx

Nettbrett test: Disse 5 gir deg mest for pengene i 2023

På jakt etter et nytt nettbrett, men usikker på hvilket du skal velge? Da er du på rett plass. Her finner du de beste på markedet i 2022. Vi har grundig sondert dagens marked slik at du enklere kan finne nettbrettet som passer deg.

Våre undersøkelser er basert på innhenting av informasjon fra blant annet produktbeskrivelser, kundeanmeldelser og tester utført av diverse testmagasin. Vi har da vurdert kvalitet, funksjonalitet, pris og selvsagt brukervennlighet – og det av flere kjente merkevarer, som blant annet Apple, Samsung og Huawei.

Etter timer med undersøkelser kom vi tilslutt frem til at Apple iPad Mini er den beste. Dette fordi den er særdeles kraftig, på tross av sin lille størrelse og ikke minst fordi den har en bra pris. Den imponerer også med sitt heldekkende vidkamera og unike, trådløse lading.

Leter du etter en kraftigere premiumsmodell er det Appel iPad Pro 11 vi anbefaler. Dette kraftige nettbrettet er et av de fremste på markedet, da den har en ytelse helt utenom det vanlige.

Nettbrett test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Apple iPad Mini (2021)
En brukervennlig favoritt både hos kunder og eksperter. Den er ikke bare testvinner hos oss, men også hos flere forbrukerråd. Dette på grunn av sin fantastiske skjerm, lange batteritid og gode ytelse.
SJEKK PRISEN →
Apple iPad Air (2022) 10.9"
Apple iPad Air (2022) leverer imponerende verdi med dens kraftige M1-chip, fremragende skjerm og kamerafunksjoner, pålitelig batterilevetid, og kompatibilitet med produktivitetstilbehør. Med brukervennlighet og holdbarhet, er den ideell for alle brukere.
SJEKK PRISEN →
Apple iPad (2021) 10.2"
Apple iPad (2021) 10,2 er et imponerende nettbrett til en svært god pris. Med Retina-skjerm, kraftig chip, gode kameraer og stor lagringsplass er det ideelt for surfing og spill. Touch ID, Apple Pencil og Smart Keyboard støtte gir ekstra funksjonalitet.
SJEKK PRISEN →
TCL TAB 10L Nettbrett 10.1"
TCL TAB 10L Nettbrett 10,1 er et supert Android-nettbrett til en veldig billig penge med fokus på barnas behov. Det tilbyr en imponerende HD-skjerm, god ytelse og underholdende læring. Batteritiden er lang, og lagringsplassen er utvidbar. Et praktisk valg for hele familien.
SJEKK PRISEN →
Microsoft Surface Pro
Det ultimate arbeids-nettbrett. Denne har virkelig utfordret de bærbare PCene, på grunn av sin sterke ytelse og allsidige bruk. Du finner ikke noe nettbrett som bedre egnet til jobb enn denne.
SJEKK PRISEN →

1. Apple iPad Mini (2021) — Best i test

Apple iPad Mini (2021)

SJEKK PRISEN →

Sett i forhold til helheten, altså kombinasjonen av ytelse, kvalitet, pris, brukervennlighet og funksjonalitet, var det for oss ingen tvil om at Apple iPad mini skulle bli «best i test». Det populære nettbrettet har på tross sin lille størrelse, en kraftig ytelse samt flere morsomme og hendige funksjoner. Her betaler du forholdsvis lite for det som er et uvurderlig nettbrett.

Nye iPad Mini er utstyrt med en rekke fordeler. Den har en heldekkende 8,8-tommers Liquid Retina-skjerm, i tillegg til en kraftig A15 Bionic Chip med Neural Engine. Dette gjør at skjermens føles «levende», der hver eneste detalj fanges opp når du strømmer filmer eller serier. Den enorme ytelsen forhindrer også avbrudd og lagging.

Ikke nok med det, iPaden har i tillegg et 12MP frontkamera med ultravidvinkel og Ifokus. Dette eksepsjonelle kameraet gjør at du kan fange og lagre de mest minneverdige øyeblikkene. Utover det er nettbrettet utstyrt med både Apple Pencil, Touch ID, samt trådløs lading. Den har dessuten en batteritid på opptil 10 timer og stereohøytalere.

Alt i alt er nettbrettet enestående kraftig, enkel å bruke og skreddersydd for en allsidig hverdag på farten. På grunn av den gunstige størrelsen pakkes den enkelt med i enhver sekk eller veske, i tillegg til at den har en lav pris sammenlignet med resten av markedet. Derfor tror vi den passer til alle behov og alle formål, som gjør den til vår favoritt.

Oppsummert

 • Prisvennlig
 • Lang batteritid og god ytelse
 • Praktisk størrelse – er enkel å pakke med seg

LES MER

2. Apple iPad Air (2022) – Mye for pengene

Apple iPad Air (2022)

SJEKK PRISEN →

Når vi snakker om verdi for pengene leverer Apple iPad Air (2022) betydelig. Denne nettbrettmodellen bringer en rekke høyteknologiske funksjoner til bordet. Det mest bemerkelsesverdige er uten tvil den kraftige M1-chippen som også var å finne i fjorårets toppmodeller.

Nettbrettet kommer utstyrt med en 10,9-tommers Liquid Retina-skjerm. Denne skjermen tilbyr strålende og klar bildekvalitet og er utrustet med TrueTone, stort fargerom (P3) og antirefleksbelegg. Disse funksjonene gir jevn og naturlig fargegjengivelse samtidig som de reduserer gjenskinn.

Både kameraet på baksiden og fronten leverer imponerende bildekvalitet med sine 12 MP. Frontkameraet har i tillegg ultravidvinkel og Ifokus noe som sikrer krystallklare videosamtaler. For de som setter pris på et stilig design kommer iPad Air (2022) i fem ulike farger: blå, lilla, rosa, stjerneskinn og stellargrå.

Stereohøyttalere i liggende retning leverer en overlegen lydopplevelse. For sikkerhet er Touch ID inkludert for sikker autentisering og for bruk av Apple Pay.

En annen stor fordel er det holdbare batteriet som varer hele dagen. Sammen med lynrask Wi-Fi 6 kan du bruke nettbrettet uavbrutt hele dagen uten å bekymre deg for batterilevetiden eller tilkoblingen. USB-C-tilkoblingen gir enkel lading og tilkobling av tilbehør. Nettbrettet er kompatibelt med Magic Keyboard, Smart Keyboard Folio og Apple Pencil (2.gen.). Dette gir deg mange muligheter for produktivitet og kreativitet.

Alt i alt er Apple iPad Air (2022) et nettbrett som gir mye for pengene. Med toppmoderne teknologi, brukervennlighet og holdbarhet er det et ypperlig valg for både profesjonelle og hverdagsbrukere.

Oppsummert

 • Kraftig M1-chip for topp ytelse
 • 10,9-tommers Liquid Retina-skjerm med TrueTone
 • 12 MP kameraer med vidvinkel og Ifokus
 • Lang batteritid og lynrask Wi-Fi 6

LES MER

3. Apple iPad (2021) 10,2 – Billigere alternativ

Apple iPad (2021)

SJEKK PRISEN →

Apple iPad (2021) 10,2 er det nyeste tilskuddet til Apples imponerende iPad-serie, og den skiller seg ut som et svært kababelt nettbrett til en svært god pris. Dette nettbrettet er skapt for å imøtekomme behovene til de aller fleste brukere, og det leverer enestående ytelse uten å tømme lommeboken.

Den første tingen som fanger oppmerksomheten er den nydelige 10,2-tommers Retina-skjermen med TrueTone-teknologi. Skjermen gir liv til bilder og videoer med fantastisk fargegjengivelse og skarphet. Uansett om du surfer på nettet, ser på filmer eller leser e-bøker vil skjermen på iPad (2021) 10,2 gi deg en visuell opplevelse som er både behagelig og engasjerende.

Under skallet finner vi en kraftig A13 Bionic-chip med Neural Engine. Selv om vi kanskje ikke trenger den aller kraftigste chippen for å surfe på nettet og spille enkle spill, gir denne chippen deg likevel en lynrask og responsiv opplevelse. Multitasking går smidig, apper åpner raskt, og du kan kjøre de nyeste appene uten problemer.

iPad (2021) 10,2 kommer også med Touch ID-teknologi, som gir sikker autentisering og enkel tilgang til Apple Pay. Med 802.11ac Wi-Fi kan du surfe på nettet raskt og sømløst, og med en batteritid på opptil 10 timer² kan du bruke nettbrettet i timevis uten bekymringer.

For de som ønsker å utvide bruksområdene til iPad (2021) 10,2, er det også kompatibelt med Apple Pencil (1. gen.) og Smart Keyboard.

Oppsummert

 • Imponerende Retina-skjerm og kraftig chip
 • Gode kameraer og stor lagringsplass
 • Touch ID, Apple Pencil og Smart Keyboard støtte
 • Ideelt for surfing, spill og produktivitet

LES MER

4. TCL TAB 10L Nettbrett 10,1 – Designet for barn

TCL TAB 10L Nettbrett

SJEKK PRISEN →

TCL TAB 10L Nettbrett 10,1 er et imponerende nettbrett som gir mye verdi for pengene. Med fokus på design spesielt tilrettelagt for barn, er dette et fantastisk valg. La oss se nærmere på hvorfor dette nettbrettet skiller seg ut.

Med en 10,1″ HD-skjerm kan du nyte sterke farger og skarphet i bildene. Eye Care-modusen reduserer det skadelige blå lyset når du bruker skjermen i lange perioder. Med en oppløsning på 800×1200 og smale rammer på 8,7 mm, får du en filmatisk følelse. De to høyttalerne med lyd i K-klassen gir også en engasjerende lydopplevelse.

TCL TAB 10L har en prosessor med 4 kjerner som er optimalisert for Android 11. Med 2 GB RAM får du god ytelse, enten du bytter mellom apper, surfer på nettet med mange faner eller spiller spill

Et av høydepunktene med TCL TAB 10L er den underholdende læringen som inspirerer barna. Med TCL Kids-programvaren kan du skape et tryggere miljø der barna kan studere selvstendig. Programvaren gir deg muligheten til å sette opp godkjente nettsteder, foreldrepassord og ikke-forstyrr-innstillinger. Barna kan utforske en mengde engasjerende videoer, 500 interaktive fortellinger og læringsapper.

Batteritiden er også imponerende på TCL TAB 10L. Med et 4080 mAh-batteri og Power Management-funksjonen kan du forlenge batteritiden og få mer glede ut av nettbrettet. Med type-C-lading og et design som både barn og voksne vil sette pris på, er dette et praktisk valg for hele familien.

Oppsummert

 • Supert Android-nettbrett til en billig penge
 • Fokus på barnas behov og underholdende læring
 • Lang batteritid og utvidbar lagringsplass
 • Praktisk valg for hele familien

LES MER

5. Microsoft Surface Pro — Beste erstatter for laptop

SJEKK PRISEN →

Et nettbrett perfekt til arbeid. Den er et godt alternativ til den klassiske bærbare PCen. Her kan du på en sikker måte koble til 4G LTE, enten du er ute i felten eller på reise. Med Surface Pro kan du enkelt administrere den fra hvor som helst, selv uten WiFi.

Sterk ytelse

Med Surface Pro kan du la strømledningen ligge igjen hjemme uten frykt for at batteriet skal dø. Batteritiden er på hele 12,5 time, noe som gjør at nettbrettet varer hele arbeidsdagen uten lading. Brettet er også utstyrt med et Cat9-modem med opptil 450 Mbps nedlastingshastighet som sørger for at du raskt og effektivt får tilgang til filer og andre funksjoner fra Internett.

Surface Pro har også tilgang til 4G LTE. Dette gir deg tilgang til Internett, selv om det ikke er WiFi tilgjengelig der du er. Dette er en utmerket egenskap å ha når du må få gjort unna arbeid når du er på reise.

Allsidig

Med justerbar støtte på coveret kan du enkelt forvandle nettbrettet til en bærbar PC. Her kan du også finne din perfekte arbeidsvinkel når du skriver eller tegner med Surface-pennen. Når du lukker coveret beskytter det skjermen og den går automatisk i batteri-sparestrømmodus.

Denne modellen er perfekt for deg som trenger et alternativ til en bærbar PC, bare at fordelen med et nettbrett er at den arbeider raskere. Kjøper du tastatur separat er det også like enkelt å skrive på nettbrettet som det er med en pc.

Vi synes ikke du får et bedre nettbrett for arbeid enn med Surface Pro. Denne har alt av funksjoner, tilgang til 4G og er generelt praktisk til arbeidsrelaterte oppgaver. Men du må være forberedt på å betale mye dersom du ønsker denne modellen . Vi vil derfor ikke anbefale Surface Pro dersom du skal ha et nettbrett til underholdning.

Fordeler:

 • Beste alternativ til en bærbar pc
 • Lang batteritid
 • Alltid tilkoblet med 4G

Ulemper:

 • Koster mye

LES MER


Finn nettbrettet som passer dine behov

Før du kjøper et nettbrett er det veldig lurt å tenke gjennom hva du egentlig trenger nettbrettet til, slik at du blir mest mulig fornøyd med kjøpet ditt. I dag finnes det utallige modeller å velge imellom og alle har forskjellig pris og egenskaper.

Derfor mener vi du burde tenke igjennom følgende før du handler;

Her kan du lese om “Tegnebrett test”

Hva skal nettbrettet brukes til?

Dette er kriteriet som utvilsomt er mest avgjørende for kjøpet ditt. Samtlige modeller i testen behersker enkle oppgaver som å surfe på nettet og besvare mail, men noen er bedre egnet til visse oppgaver enn andre.

Skal du bruke nettbrettet til underholdning som å se på film, serier og spille spill, ville vi ha gått for et nettbrett i midtsjiktet. Altså, god kapasitet og stor lagringsplass men som samtidig ikke koster for mye. Dersom du trenger en modell til arbeid og du er mye på farten, så er det mer hensiktsmessig med en som kan koble til 4G og som er godt egnet til arbeidsoppgaver.

Disse koster noe mer, men det er absolutt verdt pengene, siden de i større grad håndterer krevende arbeidsoppgaver. Du finner også nettbrett som er mer barnevennlig, så om du skal kjøpe til ungene dine er disse de beste alternativene.

Hvilken skjermstørrelse og kvalitet trenger jeg?

Dette avhenger også av hvilken bruk som er tiltenkt. Det er store forskjeller på skjermkvaliteten og det er ikke nødvendigvis slik at alle oppfyller kravene dine. Skal du se på film og serier, vil høy oppløsning ha sine åpenbare fordeler, siden du vil få en bedre visuell opplevelse.

Det samme gjelder om du skal skrive. Med en dårlig skjerm vil teksten være utydelig, men det vil heller ikke påvirke opplevelsen i like stor grad som når du ser på film. Ingen av modellene i testen har håpløs skjermkvalitet, men det er markant forskjell på toppmodellene og de billigste.

Hva slags skjermstørrelse du trenger avhenger av hvor god oversikt du ønsker å ha. En større skjerm gir mer oversikt men er mindre praktisk å ha med på reise da er de er generelt større i størrelsen.

Hvor stor lagringsplass og hvor lang batteritid trenger jeg?

Ser du for deg å laste ned grafikktunge spill og lagre store mengder med sanger på nettbrettet er det sterkt anbefalt med stor lagringskapasitet. Da vil du ikke ha problemer med forsinket responstid eller svekket ytelse. Skal den brukes til lett bruk som surfing på nettet, kan du fint nøye deg med et nettbrett med lav lagringskapasitet.

Lang batteritid er alltid gunstig å ha, men det er mindre viktig dersom nettbrettet bare skal brukes hjemme. Den kan da være tilkoblet strømkontakt samtidig som brettet brukes. Er du mye på farten, vil lang batteritid utvilsomt være veldig nyttig. Å kunne bruke brettet ubegrenset uten lading gjennom en hel dag, er veldig behagelig uansett om du bruker den til underholdning eller arbeid.

Pris

Betal prisen du er komfortabel med å betale. Du kommer garantert til å være mer fornøyd med kjøpet dersom du føler at du ikke har betalt for mye. Selv om det er merkbare forskjeller på de dyreste og billigere modellene, har alle såpass bra kvalitet at de vil klare å tilfredsstille dine behov, uansett hva de er.

Derfor er et nettbrett et bedre valg enn en bærbar PC

Det er flere forskjeller mellom et nettbrett og en bærbar PC, men den største forskjellen er størrelsen og arbeidstiden. Et nettbrett veier mindre enn ett kilo og er knapt en cm tykt. Dette gjør nettbrettet mye mindre enn en bærbar PC, noe som betyr at nettbrettene er enklere å ha med seg på reise.

Nettbrettene har også raskere arbeidstid og lengre driftstid. Med et nettbrett vil du raskt og enkelt koble deg opp på nettet og få tilgang til apper. Sammenligner man med en bærbar PC, så må de gjerne arbeide noe lengre før de får koblet seg opp. Et nettbrett kan også brukes en hel dag uten lading, noe de fleste bærbare PCer ikke er i nærheten av.

nettbrett test


Våre kriterier

Vi vurderte nettbrettene på følgende kriterier.

 • Skjermkvalitet
 • Ytelse
 • Brukervennlighet
 • Batteritid
 • Pris

Skjermkvalitet

Her så vi rett og slett hvor god kvalitet det var på skjermen. Hvor god opplevelse fikk man av å se på film eller skrive notater? Vi ønsket nettbrett som ga sterke farger og et tydelig bilde i best mulig oppløsning.

Ytelse

Med ytelse mener vi responstid og lagringskapasitet. Hvor lang tid brukte brettene på å koble seg på internett og komme seg inn på apper? Og hvordan reagerte de på krevende apper og grafikktunge spill? Jo bedre ytelse, dess raskere arbeider nettbrettene.

Hvor mye man kunne laste ned og lagre hadde også innvirkning på testresultatet.

Vekt og størrelse

Hvor mye veide nettbrettene og hvor store var de. Vi ønsket nettbrett med stor og oversiktlig skjerm men som samtidig var behagelige å bruke, uansett om du satt hjemme i sofaen, på kontoret eller på bussen på vei hjem fra jobb.

Større skjerm ga naturligvis større nettbrett, men det var veldig positivt om de utnyttet skjermkapasiteten på best mulig måte.

Batteritid

Hvor lenge holder batteriet i regelmessig bruk gjennom en dag? Vi ble veldig glade dersom de holdt lenge uten lading.

Pris

Pris og kvalitet henger ofte sammen, noe det også gjorde i denne testen. Til tross for merkbar forskjell i kvalitet på de dyreste og billigste modellene, er de i nedre sjiktet også veldig gode nettbrett. Derfor mener vi at det ikke er nødvendigvis høyest pris som gir best nettbrett.