fbpx

Nettbrett test: Disse 9 gir deg mest for pengene i 2022

På jakt etter et nytt nettbrett, men usikker på hvilket du skal velge? Da er du på rett plass. Her finner du de beste på markedet i 2022. Vi har grundig sondert dagens marked slik at du enklere kan finne nettbrettet som passer deg.

Våre undersøkelser er basert på innhenting av informasjon fra blant annet produktbeskrivelser, kundeanmeldelser og tester utført av diverse testmagasin. Vi har da vurdert kvalitet, funksjonalitet, pris og selvsagt brukervennlighet – og det av flere kjente merkevarer, som blant annet Apple, Samsung og Huawei.

Etter timer med undersøkelser kom vi tilslutt frem til at Apple iPad Mini er den beste. Dette fordi den er særdeles kraftig, på tross av sin lille størrelse og ikke minst fordi den har en bra pris. Den imponerer også med sitt heldekkende vidkamera og unike, trådløse lading.

Leter du etter en kraftigere premiumsmodell er det Appel iPad Pro 11 vi anbefaler. Dette kraftige nettbrettet er et av de fremste på markedet, da den har en ytelse helt utenom det vanlige.

 

VÅRE favoritter

 • Nettbrett med kraftig ytelse
 • Utstyrt med en rekke praktiske funksjoner
 • Stor
SJEKK PRISEN →
 • Prisvennlig
 • Lang batteritid og god ytelse
 • Praktisk størrelse
SJEKK PRISEN →
 • Stor skjerm med strålende kvalitet
 • Eksepsjonelt bra kamera
 • Smarte funksjoner
SJEKK PRISEN →

Nettbrett test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Apple iPad Mini (2021)
Sett i forhold til helheten, altså kombinasjonen av ytelse, kvalitet, pris, brukervennlighet og funksjonalitet, var det for oss ingen tvil om at Apple iPad mini skulle bli «best i test». Det populære nettbrettet har på tross sin lille størrelse, en kraftig ytelse samt flere morsomme og hendige funksjoner.
SJEKK PRISEN →
Samsung Galaxy Tab S7 FE
Dette nettbrettet er skapt for å ta gaming og produktivitet til det neste nivået. Samsung Galaxy Tab S7 er nemlig utstyrt med en stor 12-tommers skjerm, medfulgt av den brukervennlige S-pennen. Det som derimot imponerer mest er den kraftige ytelsen og enorme lagringskapasiteten på 1TB.
SJEKK PRISEN →
iPad Pro 12,9 5G
Dette er nettbrettet med størst skjerm. Med denne får du også kraftig ytelse og smarte funksjoner. Den er perfekt for deg som ønsker den beste av de beste.
SJEKK PRISEN →
Apple iPad Pro 11
Apple iPad Pro 11 er det ultimate nettbrettet for deg som ikke nøyer seg med annet enn det aller beste. Takket være den unike M1-chipen er den skreddersydd for deg som trenger et nettbrett med superkrefter. Ingen kan måle seg med denne modellen når det kommer til kapasitet og ytelse.
SJEKK PRISEN →
Apple iPad 10.9
Denne populære bestselgeren stikker seg ut på grunn av sin enestående brukervennlighet. Her vil personer selv uten noe teknisk kompetanse klarer å navigere seg frem med den største selvfølge. Dette på grunn av en stor og oversiktlig skjerm med funksjoner med et høyt brukergrensesnitt.
SJEKK PRISEN →
Microsoft Surface Pro
Det ultimate arbeids-nettbrett. Denne har virkelig utfordret de bærbare PCene, på grunn av sin sterke ytelse og allsidige bruk. Du finner ikke noe nettbrett som bedre egnet til jobb enn denne.
SJEKK PRISEN →
Huawei MediaPad T5
Huawei har her utviklet et eksepsjonelt nettbrett med full HD-skjerm, førsteklasses stereolyd, lynrask wifi-tilkobling, samt ekstra god lagringskapasitet. Med andre ord har den «alt» som er å forvente av et pålitelig nettbrett, og den er perfekt til storfamilien.
SJEKK PRISEN →
Samsung Galaxy Tab A
Her får du god kvalitet til en veldig god pris. Med denne får du veldig mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Apple iPad mini 5
Et populært nettbrett som er unikt på grunn av sin lille størrelse. Du finner ingen nettbrett som er mer praktisk enn denne. iPad mini overrasker også med sin gode ytelse og lange batteritid.
SJEKK PRISEN →

 


1. Apple iPad Mini (2021) — Best i test

Apple iPad Mini (2021)

SJEKK PRISEN →

Sett i forhold til helheten, altså kombinasjonen av ytelse, kvalitet, pris, brukervennlighet og funksjonalitet, var det for oss ingen tvil om at Apple iPad mini skulle bli «best i test». Det populære nettbrettet har på tross sin lille størrelse, en kraftig ytelse samt flere morsomme og hendige funksjoner. Her betaler du forholdsvis lite for det som er et uvurderlig nettbrett.

Nye iPad Mini er utstyrt med en rekke fordeler. Den har en heldekkende 8,8-tommers Liquid Retina-skjerm, i tillegg til en kraftig A15 Bionic Chip med Neural Engine. Dette gjør at skjermens føles «levende», der hver eneste detalj fanges opp når du strømmer filmer eller serier. Den enorme ytelsen forhindrer også avbrudd og lagging.

Ikke nok med det, iPaden har i tillegg et 12MP frontkamera med ultravidvinkel og Ifokus. Dette eksepsjonelle kameraet gjør at du kan fange og lagre de mest minneverdige øyeblikkene. Utover det er nettbrettet utstyrt med både Apple Pencil, Touch ID, samt trådløs lading. Den har dessuten en batteritid på opptil 10 timer og stereohøytalere.

Alt i alt er nettbrettet enestående kraftig, enkel å bruke og skreddersydd for en allsidig hverdag på farten. På grunn av den gunstige størrelsen pakkes den enkelt med i enhver sekk eller veske, i tillegg til at den har en lav pris sammenlignet med resten av markedet. Derfor tror vi den passer til alle behov og alle formål, som gjør den til vår favoritt.

Oppsummert

 • Prisvennlig
 • Lang batteritid og god ytelse
 • Praktisk størrelse – er enkel å pakke med seg

LES MER


2. Samsung Galaxy Tab S7 FE — Mye for pengene

Samsung Galaxy Tab S7 FE

SJEKK PRISEN →

Dette nettbrettet er skapt for å ta gaming og produktivitet til det neste nivået. Samsung Galaxy Tab S7 er nemlig utstyrt med en stor 12-tommers skjerm, medfulgt av den brukervennlige S-pennen. Det som derimot imponerer mest er den kraftige ytelsen og enorme lagringskapasiteten på 1TB. Prisen er også bra, så her får du mye for pengene.

Ifølge Samsung vil du med Galaxy Tab S7 enkelt realisere dine kreative sider, både når det kommer til jobb og underholdning. Takket være den romslige skjermen og den brukervennlige S-pennen kan du forløse dine kreative sider når inspirasjonen kommer. Stor skjerm, og ikke minst den lange batteritiden på 13 timer, sørger dessuten for en bedre opplevelse av underholdning på skjermen, uten fare for avbrudd.

Nettbrettets livlige farger og klare bildegjengivelse gjør også at detaljene vises skarpt, slik at filmopplevelsen forsterkes. Det er for øvrig noe de kraftige, doble høyttalerne fra AKG og Dolby Atmos også sørger for. Her får du nemlig en bred og dyp surroundlyd som garantert gjør at du lar deg rive med.

Derutover imponerer Galaxy Tab S7 med sin kraftig ytelse. Den har også en god lagringskapasitet, slik at den passer like godt til underholdning som til arbeid. Den er fint i stand til å jobbe med flere apper oppe samtidig, samt at den også er enkel å navigere seg rundt på. Som nevnt innledningsvis er den også overkommelig prissatt, slik at du slipper å betale så alt for mye for et meget bra nettbrett.

Oppsummert

 • Nettbrett med kraftig ytelse
 • Utstyrt med en rekke praktiske funksjoner
 • Stor, skarp skjerm med eksepsjonell bildegjengivelse

LES MER


3. iPad Pro 12.9″ 5G — Premium

SJEKK PRISEN →

En oppgradert og forbedret versjon av iPad Pro 11, som viser seg i form av større skjerm, kraftigere ytelse og høyere pris. Med Pro 12.9 får du det kraftigste nettbrettet på markedet. Modellen er også unik på grunn av sitt syltynne design, noe som gjør den lett og komfortabel å bruke uansett hvor du er.

Face-ID

Rammene på nettbrettet har krympet samtidig som skjermen har blitt større, og for å få til dette har Apple fjernet «hjem-knappen». For å åpne skjermen bruker nettbrettet ansiktsgjenkjenning, eller Face-ID som det så fint kalles.

Alt du trenger å gjøre er å plassere ansiktet foran skjermen og nettbrettet åpnes. Dette gir god sikkerhet om du har sensitiv informasjon på brettet, siden personer som ikke har skannet ansiktet sitt, ikke får tilgang.

Eksepsjonelt bra kamera

Kameraet på Pro 12.9 er fantastisk. Det er utstyrt med 12MP kamera med vidvinkel, Lidar skanner og 10MP ultravidvinkel gjør at du kan du ta bilder som ligner på virkeligheten. Fang dine favorittøyeblikk, slik at du kan mimre i ettertid. Med Pro 12.9 får du det beste kameraet som finnes på nettbrett.

Kraftig ytelse og høy pris

Denne modellen gir deg enestående ytelse, som gir utslag på batteritiden og kapasiteten til nettbrettet. Her får du stor lagringskapasitet til bilder og apper, uten at det påvirker responstiden. Du får også et nettbrett med et eksepsjonelt bra kamera og smarte funksjoner som Face-ID.

Men skal du ha denne må du være forberedt på å betale mye. Prislappen er skremmende høy, men det skulle nesten bare mangle med tanke på alle fordelene den har. Pro 12.9 er derfor anbefalt for deg med et stort budsjett og som trenger det beste av det beste.

Fordeler:

 • Stor skjerm med strålende kvalitet
 • Eksepsjonelt bra kamera
 • Smarte funksjoner

Ulemper:

 • Svindyr

LES MER


4. Apple iPad Pro 11″ (2021) — Premium

Apple iPad Pro 11" (2021)

SJEKK PRISEN →

Apple iPad Pro 11 er det ultimate nettbrettet for deg som ikke nøyer seg med annet enn de taller beste. Takket være den unike M1-chipen er den skreddersydd for deg som trenger et nettbrett med superkrefter. Ingen kan måle seg med denne modellen når det kommer til kapasitet og ytelse, noe som gjør den til et åpenbart valg om du stiller høye krav til ditt nettbrett.

AppleM1-chipen gir nettbrettet en ufattelig ytelse, hvilket betyr at den er godt egnet til all slags bruk, men især til gaming og arbeidsoppgaver. Den har også en praktfull 11-tommers Liquid Retina-skjerm, lynrask Wifi-tilkobling, lang batteritid, og et uvurderlig kamera.

Den enorme ytelsen og heldagsbatteriet gjør at du kan sitte på nettbrettet nærmest dagen lang uten at det trenger opplading. Den unike med kameraet er at det sentrerer automatisk, både når du tar bilder og når du er i videosamtaler. Dette fordi det har en avansert teknologi og en LIDAR-skanner, som for øvrig også gir særs flotte og skarpe bilder.

Andre ting som imponerer er at nettbrettet er utstyrt med både Thunderbolt/ USB4 for rask oppladning og høytytende utstyr, samt Apple Pencil, Magic Keyboard og en styreflate. Alt dette gjør det til et særs brukervennlig nettbrett. Helt til slutt må vi presisere at prisen er noe høy, men det er en konsekvens av den enorme ytelsen. Vi mener absolutt den er verdt pengen, ettersom den er både kraftig, intuitiv og perfekt til all slags bruk.

Oppsummert

 • Et kraftig nettbrett med enorm ytelse
 • Utstyrt med batteri som varer dagen lang
 • Lynrask Wifi-6 tilkobling

LES MER


5. Apple iPad 10.9 — Brukervennlig ipad

Apple iPad 10.9

SJEKK PRISEN →

Denne populære bestselgeren stikker seg ut på grunn av sin enestående brukervennlighet. Her vil personer selv uten noe teknisk kompetanse klarer å navigere seg frem med den største selvfølge. Dette på grunn av en stor og oversiktlig skjerm med funksjoner med et høyt brukergrensesnitt.

Mer valuta for pengene

Fantastiske Apple iPad 10,9 er nærmest som en kraftig datamaskin, bare mer magisk og enklere. Proppfull av funksjoner og muligheter, er Apple ipad mer allsidig enn noensinne. Utstyrt med større skjerm, støttet av «Apple Pencil», samt «Smart Keyboard» får du her mye mer for pengene.

Denne forbedre versjonen, utstyrt med kraftigere prosessor, bedre bildekvalitet i tillegg til lynrask ytelse, kan nettbrettet brukes på samme måte som en bærbar PC. Du kan spille spill, arbeide, surfe på nett eller drive med annen Multitasking – uansett hva du gjør fungerer denne sømløst og bra.

Dessuten har den en imponernde batteritid, slik at du kan gå gjennom hele dagen uten å måtte tenke på lading. Dette er perfekt om du er mye på farten! Designet er også veldig robust og brukervennlig. Den veier cirka en halv kilo og kabinettet er for første gang laget av 100 prosent resirkulert aluminium. Modellen er derfor praktisk å ha med på reise og det skal mye til før iPaden blir ødelagt.

En ipad for «alle»

iPad 10.9 er en av de mest avanserte modellene som er på markedet, samtidig som den er veldig brukervennlig. Den har som nevnt støtte for Appel Pencil, Keyboard, god skjermoppløsning og et batteri som holder lenge. Dette gir gode opplevelser uansett om du foretrekker bærbarhet, skjermstørrelse, kraft eller pris. Dette er en iPad som passer til allsidig bruk.

Prisen er heller ikke den verste og her får du helt klart mye for pengene. Vi er ikke i tvil når vi sier at vi anbefaler dette nettbrettet på det sterkeste. Apple iPad 10,9 er en modell som garantert faller i smak.

Fordeler

 • Prisgunstig
 • Mange funksjoner
 • Brukervennlig

Ulemper

 • Kameraet er ikke det beste

LES MER


6. Apple iPad Pro 11″ 5G

Apple iPad Pro 11

SJEKK PRISEN →

Vår testvinner på grunn av den fantastiske mobile skjermen og lynraske responstiden. Med noen enkle berøringer på skjermen eller med tilkoblet tastatur er denne perfekt som arbeidsverktøy. Pro 11 er utviklet for å utfordre de bærbare PCene.

Fantastisk skjerm

Den 11 tommer store skjermen til Pro 11 er ikke bare fantastisk å se på og bruke, men den er også full av utrolig avansert teknologi. Det gir silkemyke bevegelser og animasjoner. Den har også en sterk farge som få kan måle seg med.

Berører du skjermen, vil nettbrettet reagere umiddelbart. Den er derfor perfekt om du skriver arbeidsrelaterte oppgaver. Bokstavene kommer øyeblikkelig og du slipper å måtte vente i evigheter på at nettbrettet skal reagere.

Du kan også kjøpe tastatur og penn for en raskere styreflate. Dette gjør den mer smidig og enkel å bruke.

God ytelse

Nettbrettet fra Apple er en av de med best ytelse på markedet. Her kan du spille grafikktunge spill og laste ned et hav av serier og filmer uten at det går utover responstiden. Batterilevetiden er også sjelden god og holder i opptil ti timer uten lading.

Dette er veldig mye mer enn andre nettbrett, så her kan du jobbe eller underholde deg lenge uten å måtte lade.

Stilrent design

Det elegante designet er også noe vi likte godt med nettbrettet. Skjermen er stor og oversiktlig, mens det tynne design gjorde at den ikke føltes for tung. Den har også runde kanter med flat bakside som gjør at den ligger stabilt.

Konklusjon er at det er vanskelig å finne nettbrett som er bedre enn denne. Rask responstid, fantastisk ytelse og vakkert design gjør denne til vår soleklare favoritt. Det eneste vi fant negativt, var at penn og tastatur må kjøpes separat, slik at prisen er ganske høy.

Fordeler:

 • Rask responstid
 • Lang batteritid
 • Vakkert og praktisk design

Ulemper:

 • Penn og tastatur kjøpes separat, noe som gir høy pris

LES MER


7. Microsoft Surface Pro — Beste erstatter for laptop

SJEKK PRISEN →

Et nettbrett perfekt til arbeid. Den er et godt alternativ til den klassiske bærbare PCen. Her kan du på en sikker måte koble til 4G LTE, enten du er ute i felten eller på reise. Med Surface Pro kan du enkelt administrere den fra hvor som helst, selv uten WiFi.

Sterk ytelse

Med Surface Pro kan du la strømledningen ligge igjen hjemme uten frykt for at batteriet skal dø. Batteritiden er på hele 12,5 time, noe som gjør at nettbrettet varer hele arbeidsdagen uten lading. Brettet er også utstyrt med et Cat9-modem med opptil 450 Mbps nedlastingshastighet som sørger for at du raskt og effektivt får tilgang til filer og andre funksjoner fra Internett.

Surface Pro har også tilgang til 4G LTE. Dette gir deg tilgang til Internett, selv om det ikke er WiFi tilgjengelig der du er. Dette er en utmerket egenskap å ha når du må få gjort unna arbeid når du er på reise.

Allsidig

Med justerbar støtte på coveret kan du enkelt forvandle nettbrettet til en bærbar PC. Her kan du også finne din perfekte arbeidsvinkel når du skriver eller tegner med Surface-pennen. Når du lukker coveret beskytter det skjermen og den går automatisk i batteri-sparestrømmodus.

Denne modellen er perfekt for deg som trenger et alternativ til en bærbar PC, bare at fordelen med et nettbrett er at den arbeider raskere. Kjøper du tastatur separat er det også like enkelt å skrive på nettbrettet som det er med en pc.

Vi synes ikke du får et bedre nettbrett for arbeid enn med Surface Pro. Denne har alt av funksjoner, tilgang til 4G og er generelt praktisk til arbeidsrelaterte oppgaver. Men du må være forberedt på å betale mye dersom du ønsker denne modellen . Vi vil derfor ikke anbefale Surface Pro dersom du skal ha et nettbrett til underholdning.

Fordeler:

 • Beste alternativ til en bærbar pc
 • Lang batteritid
 • Alltid tilkoblet med 4G

Ulemper:

 • Koster mye

LES MER


8. Huawei MediaPad T5 — Beste til familien

Huawei MediaPad T5

SJEKK PRISEN →

Huawei har her utviklet et eksepsjonelt nettbrett med full HD-skjerm, førsteklasses stereolyd, lynrask wifi-tilkobling, samt ekstra god lagringskapasitet. Med andre ord har den «alt» som er å forvente av et pålitelig nettbrett, og den er særlig gunstig til spill og underholdning. Vi tror også denne er perfekt til barn, da den har «foreldrekontroll» i tillegg til at dens komfortmodus gjør skjermen skånsom mot øynene!

God ytelse

Huawei Mediapad er proppfull av fordeler, men er det en ting som virkelig imponerer er det brettets ytelse. Takket være en åttekjernet Kirin 659-prosesseor og frekvensen på 2,36 Ghz, samt lagringsplassen på 32 GB kan du forvente et brett helt uten avbrudd eller forsinkelser. Nettbrettet er i tillegg utstyrt med EMUI 8.0 programvaren til Android, noe som gjør brettet svært sømløst, og ikke mint, mer intelligent. Brettet en behagelig brukeropplevelse.

Videre er også lyden bra, og kombinert med dens ypperlige bildekvalitet, i tillegg til gode ytelse, er vi ikke i tvil om at dette nettbrettet er best til Spill og underholdning. Med Huawei Mediapad slipper du å frykte at et hakkete bilde eller dårlig lyd skal ødelegge filmopplevelsen. Mediapad T5 er nemlig utstyrt med doble stereohøyttalere som gir en mektig lyd av ypperste kvalitet.   

Batteritiden er det heller ikke mye å utsette på. Dette fordi den har en batterikapasitet på hele 5100 mAh og en standby-tid på opptil 680 timer. Annet forklart kan nettbrett brukes gjennom hele dagen uten avbrudd.

Skånsom mot øynene

En annen ting som imponerer med dette nettbrettet, er at den har en spesialtilpasset komfortmodus som reduserer blåtonene i bildet. Dette gjør skjermen skånsom mot øynene, slik at brettet kan brukes dagen lang uten at øynene blir slitne.

I tillegg er brettet utstyrt med en funksjon kalt «Childres corner». Dette er en salgs foreldrekontroll som gir deg full oversikt over hvilke apper som er tillat, og hvor lang tid barnet kan bruke brettet. Denne funksjonen er spesielt gunstig for foreldre som ønsker mer kontroll over tiden og hvilke applikasjoner ungene bruker.

Alt i alt er dette en meget godt nettbrett til en overkommelig pris. Er du på utkikk etter et brett som kan brukes av hele familien, og som er skreddersydd for spill og underholdning tror vi denne er et godt valg.

Fordeler

 • God ytelse
 • Bra bildekvalitet og førsteklasses lyd
 • Utstyrt med foreldrekontroll
 • Et nettbrett perfekt til storfamilien

Ulemper

 • Fungerer dårlig til arbeid

LES MER


9. Samsung Galaxy Tab A — Beste budsjettkjøp

SJEKK PRISEN →

En prisgunstig og brukervennlig modell. Denne er perfekt om du ønsker god kvalitet, men ikke ønsker å betale for mye. Opplev alt av filmer, surfing på nettet og online shopping på den store, oversiktlige skjermen og nyt god lydkvalitet. Her får du et nettbrett hele familien vil få glede av.

Tåler mye, veier lite

Her har Samsung laget en modell tåler ekstremt mye og som samtidig er lett i vekt. Med design i metall og et slitesterkt glass, er du sikret et nettbrett som holder i mange år. Det skal større støt og slag til før glasset knuses eller brettet blir ødelagt. Det er derfor trygt å la de minste barna holde på med nettbrettet.

Selv om Galaxy Tab er robust og tåler mye, veier den overraskende lite. Med en vekt på en halv kilo kan du reise med brettet i vesken eller sekken uten problemer. Den er også behagelig å bruke i sofaen og du vil nesten ikke merke at du har den i hendene.

Tilpasset flere brukere

Det vi likte aller best med Samsung Galaxy Tab er at den kan tilpasses flere brukere. Du kan lage opptil åtte ulike brukerprofiler, hvor man kan lagre egne innstillinger, apper og innlogginger.

Dette er en fantastisk egenskap om dere er flere som skal bruke nettbrettet, siden du slipper at uvedkommende kommer inn på din Facebook eller Instagram profil. På denne måten får alle i hjemmet ditt tingene sine i fred og orden fra hverandre.

Brukbar ytelse og kapasitet

Sammenligner man ytelsen og kapasitet til Galaxy Tab med andre på markedet, havner denne i midtsjiktet, noe som gjenspeiler prisen. Den har langt fra lavest kapasitet, samtidig som den har et godt stykke opp til de beste.

Konklusjon er at vi likte likevel nettbrettet veldig godt. Her får du et nettbrett som passer ypperlig til hele familien, uten at det koster deg skjorta.

Fordeler:

 • God pris
 • Tåler mye og veier lite
 • Tilpasset for bruk av hele familien

Ulemper:

 • Bare brukbar kapasitet og ytelse
 • Dårlig kamera

LES MER


10. Apple iPad mini 5—Beste mini-nettbrett

SJEKK PRISEN →

Denne er for deg som ønsker et lite, fleksibelt nettbrett med god kvalitet. Den populære iPad mini-modellen er blitt bedre enn noen gang og gir deg en helt ny opplevelse av bilder, filmer og spill. Ipad mini utmerker seg på grunn av sin lille størrelse og kan brukes overalt.

Veldig praktisk

Ipad mini 5 sin største fordel er utvilsomt den lille størrelsen. Med en skjerm på 7,9 tommer er denne en perfekt kompanjong både på jobb, på reise og i hjemmet. På jobb gjør den mindre ut av seg enn en PC, samtidig som den er mer praktisk enn en mobiltelefon. Den er også veldig behagelig å bruke i sofaen, siden du fint kan holde den i en hånd mens du leser nyheter.

Liten og kraftig

Selv om iPaden er liten i størrelse, har den en sjokkerende stor kapasitet og ytelse. Den reagerer raskt og fungerer godt på apper og spill med krevende grafikk. Du kan også lagre mange bilder uten at det påvirker responstiden og batteriet holder i hele ti timer uten lading.

Skjermen gir også gode farger og et godt bilde, så iPad mini fungerer like godt som et nettbrett med en større skjerm.

Grei pris

Prisen på mini 5 er ikke den verste. Du må betale rundt 4000 kroner, men med tanke på de gode funksjonene, den praktiske størrelsen og lange batterilevetiden, så er dette penger vel brukt. Du får med andre ord veldig mye for pengene dersom du kjøper du Apple mini 5.

Fordeler:

 • Liten og praktisk størrelse
 • God ytelse og lang batteritid

Ulemper:

 • Veldig sårbar mot støt

LES MER


Finn nettbrettet som passer dine behov

Før du kjøper et nettbrett er det veldig lurt å tenke gjennom hva du egentlig trenger nettbrettet til, slik at du blir mest mulig fornøyd med kjøpet ditt. I dag finnes det utallige modeller å velge imellom og alle har forskjellig pris og egenskaper.

Derfor mener vi du burde tenke igjennom følgende før du handler;

Hva skal nettbrettet brukes til?

Dette er kriteriet som utvilsomt er mest avgjørende for kjøpet ditt. Samtlige modeller i testen behersker enkle oppgaver som å surfe på nettet og besvare mail, men noen er bedre egnet til visse oppgaver enn andre.

Skal du bruke nettbrettet til underholdning som å se på film, serier og spille spill, ville vi ha gått for et nettbrett i midtsjiktet. Altså, god kapasitet og stor lagringsplass men som samtidig ikke koster for mye. Dersom du trenger en modell til arbeid og du er mye på farten, så er det mer hensiktsmessig med en som kan koble til 4G og som er godt egnet til arbeidsoppgaver.

Disse koster noe mer, men det er absolutt verdt pengene, siden de i større grad håndterer krevende arbeidsoppgaver. Du finner også nettbrett som er mer barnevennlig, så om du skal kjøpe til ungene dine er disse de beste alternativene.

Hvilken skjermstørrelse og kvalitet trenger jeg?

Dette avhenger også av hvilken bruk som er tiltenkt. Det er store forskjeller på skjermkvaliteten og det er ikke nødvendigvis slik at alle oppfyller kravene dine. Skal du se på film og serier, vil høy oppløsning ha sine åpenbare fordeler, siden du vil få en bedre visuell opplevelse.

Det samme gjelder om du skal skrive. Med en dårlig skjerm vil teksten være utydelig, men det vil heller ikke påvirke opplevelsen i like stor grad som når du ser på film. Ingen av modellene i testen har håpløs skjermkvalitet, men det er markant forskjell på toppmodellene og de billigste.

Hva slags skjermstørrelse du trenger avhenger av hvor god oversikt du ønsker å ha. En større skjerm gir mer oversikt men er mindre praktisk å ha med på reise da er de er generelt større i størrelsen.

Hvor stor lagringsplass og hvor lang batteritid trenger jeg?

Ser du for deg å laste ned grafikktunge spill og lagre store mengder med sanger på nettbrettet er det sterkt anbefalt med stor lagringskapasitet. Da vil du ikke ha problemer med forsinket responstid eller svekket ytelse. Skal den brukes til lett bruk som surfing på nettet, kan du fint nøye deg med et nettbrett med lav lagringskapasitet.

Lang batteritid er alltid gunstig å ha, men det er mindre viktig dersom nettbrettet bare skal brukes hjemme. Den kan da være tilkoblet strømkontakt samtidig som brettet brukes. Er du mye på farten, vil lang batteritid utvilsomt være veldig nyttig. Å kunne bruke brettet ubegrenset uten lading gjennom en hel dag, er veldig behagelig uansett om du bruker den til underholdning eller arbeid.

Pris

Betal prisen du er komfortabel med å betale. Du kommer garantert til å være mer fornøyd med kjøpet dersom du føler at du ikke har betalt for mye. Selv om det er merkbare forskjeller på de dyreste og billigere modellene, har alle såpass bra kvalitet at de vil klare å tilfredsstille dine behov, uansett hva de er.

Derfor er et nettbrett et bedre valg enn en bærbar PC

Det er flere forskjeller mellom et nettbrett og en bærbar PC, men den største forskjellen er størrelsen og arbeidstiden. Et nettbrett veier mindre enn ett kilo og er knapt en cm tykt. Dette gjør nettbrettet mye mindre enn en bærbar PC, noe som betyr at nettbrettene er enklere å ha med seg på reise.

Nettbrettene har også raskere arbeidstid og lengre driftstid. Med et nettbrett vil du raskt og enkelt koble deg opp på nettet og få tilgang til apper. Sammenligner man med en bærbar PC, så må de gjerne arbeide noe lengre før de får koblet seg opp. Et nettbrett kan også brukes en hel dag uten lading, noe de fleste bærbare PCer ikke er i nærheten av.

Våre kriterier

Vi vurderte nettbrettene på følgende kriterier.

 • Skjermkvalitet
 • Ytelse
 • Brukervennlighet
 • Batteritid
 • Pris

Skjermkvalitet

Her så vi rett og slett hvor god kvalitet det var på skjermen. Hvor god opplevelse fikk man av å se på film eller skrive notater? Vi ønsket nettbrett som ga sterke farger og et tydelig bilde i best mulig oppløsning.

Ytelse

Med ytelse mener vi responstid og lagringskapasitet. Hvor lang tid brukte brettene på å koble seg på internett og komme seg inn på apper? Og hvordan reagerte de på krevende apper og grafikktunge spill? Jo bedre ytelse, dess raskere arbeider nettbrettene.

Hvor mye man kunne laste ned og lagre hadde også innvirkning på testresultatet.

Vekt og størrelse

Hvor mye veide nettbrettene og hvor store var de. Vi ønsket nettbrett med stor og oversiktlig skjerm men som samtidig var behagelige å bruke, uansett om du satt hjemme i sofaen, på kontoret eller på bussen på vei hjem fra jobb.

Større skjerm ga naturligvis større nettbrett, men det var veldig positivt om de utnyttet skjermkapasiteten på best mulig måte.

Batteritid

Hvor lenge holder batteriet i regelmessig bruk gjennom en dag? Vi ble veldig glade dersom de holdt lenge uten lading.

Pris

Pris og kvalitet henger ofte sammen, noe det også gjorde i denne testen. Til tross for merkbar forskjell i kvalitet på de dyreste og billigste modellene, er de i nedre sjiktet også veldig gode nettbrett. Derfor mener vi at det ikke er nødvendigvis høyest pris som gir best nettbrett.