fbpx

Nattlampe barn test: Markedets 7 beste nattlamper (2023)

En nattlampe lyser ikke bare opp barnerommet på mørke kvelder, den kan også virke betryggende for barnet ditt når det skal sove. Formålet med denne artikkelen er å gi deg bedre oversikt over nattlampene for barn som finnes på dagens marked.

Er barnet ditt glad i pinnsvin, burde du sjekke ut Sass & Belle Bear Camp nattlampe. Med sitt myke design fungerer den like godt som en kosebamse som en nattlampe. I tillegg spiller den vuggesanger, noe som er perfekt til de minste barna. Dersom du har mørkredde barn som ikke tør å gå til lysbryteren, ville vi ha gått for LED-nattlampen fra Nedis. Den har sensorer som automatisk skrur på lyset når noen går forbi.

Nattlampe barn test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Sass & Belle Nattlampe Bear Camp
Denne lekre nattlampen har et flott og barnevennlig design, og passer utmerket på ethvert barnerom. Lampen avgir et koselig og dempet lys på kveldstid og slukkes automatisk etter femten minutter, noe som er ypperlig for barn som er engstelige for mørket.
SJEKK PRISEN →
Minitude
En lekker liten nattlampe som fungerer like godt som kosebamse. Denne lampen vil garantert være beroligende for barnet ditt.
SJEKK PRISEN →
Star Master nattlampe
En spennende nattlampe som illusjonerer stjernehimmelen. Denne passer like godt til både små og store barn.
SJEKK PRISEN →
3D Nattlampe
En stilig nattlampe som lyser globusen i 3D. Den er perfekt på skrivebordet.
SJEKK PRISEN →
Pabobo Nattlampe
En flott lampe med rikt utvalg av funksjoner. Denne både lyser og spiller rolig musikk for god avslapning, men det beste er at den skrur seg på automatisk for å berolige barnet ditt.
SJEKK PRISEN →
Trousselier Nattlampe
En flott nattlampe som passer utmerket på alle soverom. Denne kan du til og med fjernstyre med mobiltelefonen din.
SJEKK PRISEN →
ZAZU nattlampe
En unik nattlampe takket være dens søvntrener. Sliter ungen med døgnrytmen, vil denne garantert være en god hjelper for å bedre sovemønsteret.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Sass & Belle Nattlampe Bear Camp — Testvinner

Sass & Belle Nattlampe Bear Camp

SJEKK PRISEN →

Denne lekre nattlampen har et flott og barnevennlig design, og passer utmerket på ethver barnerom. Lampen avgir et koselig og dempet lys på kveldstid og slukkes automatisk etter femten minutter, noe som er ypperlig for barn som er engstelige for mørket.

Populær barnelampe

Lampen skårer eksemplarisk høyt på kundeanmeldelsene, noe som er en viktig årsak til at dette er vår favoritt. Kundene forteller om et behagelig kveldslys som til de grader faller i smak hos de minste. Også den koselige design gir et særegent preg, samt at den er laget av slitesterke materialer. Den er nemlig laget av PVC og polystyren.

Lampen måler 15 x 10 cm og passer derfor godt på alle nattbord, også de aller minste. Den har i tillegg en god batteritid, fordi den er drevet av tre stykk LR44-batterier som inngår med lampen. Det som slår oss som det mest unike derimot er lampens eksemplariske pris. Som en av markedets rimeligste nattlamper, lyser den likevel godt opp. Dermed får du mye for pengene, investerer du i denne. Vi tror med sikkerhet at dette er en lampe din lille kommer til å elske.

Oppsummert

 • Svært prisvennlig
 • Populær blant forbrukerne
 • Laget av slitesterke materialer

LES MER


2. Minitude — Pinnsvin bamselampe

SJEKK PRISEN →

En flott liten nattlampe fra Minitude med Pinnsvindesign. Dette er en myk nattlampe som lyser i flere forskjellige farger og som fungerer like godt som en kosebamse. Den er perfekt til de minste barna, siden den til og med spiller vuggesanger.

Egnet for de minste barna

På grunn av sitt kosebamse-design og er den utmerket for de minste barna. Her vil barnet ditt få en myk og behagelig kosebamse som til og med lyser opp rommet. Sliter din lille med å sove om kveldene, kan vuggesangene også bidra til mer kveldsro.

Vi anbefaler Minitude nattlampen til barn fra 0-4 år. Selvsagt kan større barn også ha denne på rommet, men vi tror nok barn i denne alderen finner større glede av denne enn det eldre barn gjør.

Går på batteri

For at bamsen skal lyse, trenger den tre AA-batterier. Disse medfølger ikke nattlampen, men de fås kjøpt på enhver matvarebutikk. Batteriene plasseres på undersiden av lampen og de er beskyttet av et lokk med barnesikring.

Det er derfor ingen fare for at barnet ditt skal klare å nappe ut batteriene.

God pris

Prisen er på under 200 kroner, noe vi synes er lite for en kombinasjon av lampe og kosebamse. Denne vil garantert bli et populært tilskudd på barnerommet og er på mange måter den perfekt julegave til et barn i alderen 0-3 år.

Lampen kan også kategoriseres som spennende, siden den lyser i flere forskjellige farger og at lyset kommer ut av stjerne- og måneformede åpninger. Rommet blir derfor fullt av små stjerner og måner når Minitude den eneste lyskilden som står på.

Oppsummert:

 • Lampe og kosebamse i ett
 • Ypperlig for barn i alderen 0-3 år
 • God pris

LES MER


3. Star Master nattlampe — Stjerneklar

SJEKK PRISEN →

En spennende nattlampe som lyser opp rommet akkurat som en stjernehimmel ville ha sett ut. Den er perfekt for barn i alle aldre, siden de kan lage sin egen stjernehimmel på soverommet. LED-lampen gir i tillegg rikelig med lys, slik at barnet ditt også kan benytte seg av lyset når han eller hun vil lese bøker på kvelden.

Ganske stor lampe

Størrelsen på lampen er 116 x 110 x 110 millimeter, noe som gjør den til en av de større lampene nattlampene på markedet. Dette gjør den ganske robust og ikke minst stødig, det er derfor ingen fare for at lampen skal falle av nattbordet.

I tillegg bidrar den store størrelsen til at lampen vil lyse godt opp i rommet. Barnet ditt får ikke bare en koselig og avkoblet stemning på mørke kvelder, men har også mulighet til å benytte seg av lyset som leselys.

Spennende lampe

Hovedgrunnen til å investere i den ifølge oss, er utvilsomt hvor spennende lyset fra lampen er. Nattlampen lyser opp et avslappende stjernebilde på både veggene og taket. Lampen kan i tillegg rotere og forvandle rommet til et eget lysshow.

Her får barnet ditt en unik mulighet til å utforske spennende lyskombinasjoner på sitt eget soverom.

Passer barn i alle aldre

Dette er nattlampe som passer like godt for større barn som små barn. Den vil utvilsomt fange oppmerksomheten til de minste barna som ligger i krybben, samt bergta de største som liker å utforske.

Roteringen gir deg også et ekstra element og lampen har en hypnotiserende effekt over seg. Dette er derfor en ypperlig nattlampe, dersom du ønsker mer ro på barnerommet.

Oppsummert:

 • Nattlampe som lyser opp som stjernehimmelen
 • Passer barn i alle aldre
 • Funker også godt som leselys

LES MER


4. 3D nattlampe — Lysende globus 

SJEKK PRISEN →

En nattlampe med globusmotiv. Denne sovelampen skaper et fint lite lys på soverommet og passer perfekt til de større barna. Kanskje har ungene dine begynt å lære om verdensdeler på skolen, og hva er vel da bedre enn en nattlampe som lyser opp som jordkloden?

Stilig 3D design

Ikke bare lyser lampen opp lys tilsvarende jordkloden, den stilige lampen lyser opp et unikt 3D-lys. Med lampen blir det nesten det samme som å ha en globus, bare at den gløder. Dette gir et meget stilig og morsomt innslag til hjemmet ditt og 3D-lampen er nok mye mer spennende enn en tradisjonell globus.

Den har kanskje ikke like mange detaljer som en globus, men vil likevel gi et godt oversiktsbilde over hvordan verden ser ut, i tillegg til at den gir lys til rommet.

Dårlig lysstyrke

Lysstyrken på 3D-lampen er imidlertid utrolig dårlig. Den vil knapt gi fra seg noe lys og du må ha andre lyskilder i tillegg til denne. Dette er en lampe som er mer egnet til pynt enn til å være for eksempel et leselys.

Barnet ditt kan derfor ikke bruke denne til å lese bøker med eller, eller som et hverdagslig lys som lyser opp rommet på mørke kvelder. Likevel vil denne være et godt innslag på ethvert soverom og den passer utmerket på et lite skrivebord.

Drives av USB-kabel

3D-lampen drives med en USB og har en strømbryter på ledningen slik at barnet ditt kan enkelt slå den av eller på. Fordelen med en USB fremfor batteri, er at du sparer deg noen kroner på innkjøp av batteri, samtidig som at den alltid vil fungere så lenge den er koblet til.

Det er lite som er mer frustrerende enn en lampe med dårlige batterier når man ikke har nye.

Vi likte 3D-lampen utrolig og da spesielt på grunn av det stilige 3D-lyset. Dette gir et tøft innslag på soverommet og barnet ditt vil garantert like den. Det er også en fin lampe å se på, dersom man vil lære seg litt geografi.

Lysstyrken er for så vidt svak, så om ungen din har lyst på en lampe til å lyse opp hele soverommet, er ikke dette en modell å gå for. Denne havner mer i kategorien som pynt enn en lyskilde.

Oppsummert:

 • Stilig 3D lampe som ligner på en globus
 • Drives med USB-kabel fremfor batteri
 • Svak lysstyrke
 • Passer utmerket som pynt på et nattbord, skrivebord etc.

LES MER


5. Pabobo Nattlampe — Rolig lampe av havet

SJEKK PRISEN →

Nok en nattlampe som fungerer like godt som kosebamse. Denne er utviklet for de minste barna og vil utvilsomt virke både beroligende og gi trygghet til barnet ditt. Lampen gir et beroligende blått lys, i tillegg til den spiller vakre lyder fra havet. Den vil være til stor hjelp for å få barnet ditt til å sove om kveldene.

Funksjonsrik

Nattlampen har tre programmer med ulike kombinasjoner av lyd, rytme og intensitet. Programmene velges enkelt og lampen vil til og med huske sist brukte program. Du slipper derfor å bla gjennom samme prosess når du har funnet en kombinasjon ungen din liker.

Programmene har ulike lengde og alle har som formål med å berolige barnet ditt. Disse tre programmene kalles for «Quiet child», «Restless child» og «Baby cry sensor».

I tillegg har lampen flere ulike lysinnstillinger.

Skrur seg av og på automatisk

Det unike med nattlampen fra Pabobo er at den registrerer når barnet ditt våkner, og skrur seg av- og på av seg selv. Sensorer fanger opp når barnet er urolig, og gråter og begynner automatisk å spille musikk for å berolige.

Dette er en helt enestående funksjon og den kan til og med bidra til at du selv kan beholde nattesøvnen.

Lampen er også trygg, er det er ingen fare for at lyset blir varmt. Barnet ditt kan derfor fint bruke lampen som kosebamse i sengen mens han eller hun sover.

Konklusjon

Har du barn i alderen i 0-4 år, er dette en helt enestående kosebamse-lampe. Denne er både betryggende og beroligende, da den spiller behagelig musikk og avgir et avslappende lys. Den er også myk og god, samt at lyset ikke blir varmt slik at barnet ditt kan kose med den selv med lyset på.

Sensorene til bamsen er også geniale og alt i alt er dette et meget godt kjøp til tross for en prislapp på 600 kroner.

Oppsummert:

 • Kosebamse og lampe kombinert som i tillegg spiller musikk
 • Perfekt for barn i alderen 0-4 år
 • Sensorer som registrerer når barnet er våkent, skrur seg på automatisk
 • Ganske høy pris

LES MER


6. Trousselier nattlampe — Jungel

SJEKK PRISEN →

En meget koselig nattlampe fra Trousselier. Den skiller seg fra andre modeller ved at du kan styre lampen via din smarttelefon. Har barnet ditt noen foretrukne sovesanger, kan du enkelt styre sangene som skal spilles fra lampen med mobiltelefonen din.

Bluetooth-tilkobling

Takket være Bluetooth-tilkobling kan du enkelt få full kontroll over nattlampen til barnet ditt. Du kan blant annet spille musikk via din telefon, der lyden kommer ut fra lampen i tillegg til å styre lysbryteren.

Har barnet ditt noen spesielle sanger som beroliger, er det bare å sammenkoble lampen og mobilen og spille disse sangene av på spotify eller itunes. Lyden kommer da fra lampen, og gir en behagelig atmosfære til barnet ditt. Når ungen har sovnet kan du både skru av lys og musikk, uten å måtte gå inn på rommet. Du unngår da å vekke ungen din når du går inn.

Gråtesensorer

Med innebygde gråtesensorer vil denne registrere når barnet ditt begynner å gråte. Den vil da skru seg på, slå på et lite lys som projiserer en stjernehimmel, og spille noen forhåndsinnstilte vuggesanger.

Dette skal gi umiddelbar ro, og en enestående trygghet til barnet ditt. Funksjonen kan til og med være så beroligende at lampen alene er nok til å trøste barnet ditt.

Perfekt å ha på nattbordet

Denne har mange likheter som kosebamse-lampene, bare at den ikke fungerer som en kosebamse. Den er utviklet for å stå stasjonert på et bord og fungerer derfor som en mer tradisjonell lampe.

Lysstyrken er upåklagelig, og mer enn sterkt nok til å fungere som leselys. Denne er derfor utmerket å plassere på nattbordet til ungen din.

Oppsummert:

 • Nattlampe som er perfekt på nattbordet
 • Gråtesensorer
 • Kan styres via Bluetooth
 • God lysstyrke, kan brukes som leselys

LES MER


7. ZAZU nattlampe — Bedrer søvnen

SJEKK PRISEN →

En funksjonsrik nattlampe i pingvin design. Denne lyser i flere forskjellige farger og har en rekke unike egenskaper. I tillegg egner den seg godt for barn i alle aldre. ZAZU har her produsert en nattlampe perfekt for alle barn som strever med å sove.

Innebygd søvntrener

ZAZU har i denne utviklet en funksjon som de kaller for søvntrener. Denne funksjonen går ut på å hjelpe barnet ditt å vite når det er greit å stå opp og ikke. Dersom barnet ditt har en tendens til å våkne om natta, og tror det er dag, vil denne helt klart være til god hjelp.

Ved å stille inn tidspunktene du mener barnet ditt skal sove på, vil pingvinen lyse en farge som registrerer om det er greit å stå opp eller ikke. Ved sovetidspunktet du har stilt inn, vil lampen lyse rødt og når barnet kan stå opp vil det lyse en utvalgt farge.

Dette er med andre ord en ypperlig måte å tilpasse barna en god døgnrytme.

Bluetooth-tilkobling

Ved å sammenkoble lampen og mobilen, kan du enkelt spille musikk eller eventyr fra mobilen og ut gjennom pingvinen. Dette er en perfekt måte å berolige barna på før de skal sove. Når barnet har sovnet kan du enkelt skru av både lys og musikk via telefonen.

Vår dom

Det fine med pingvinlampen er at den passer barn i alle aldre. En seksåring vil ha like godt nytte av denne som en toåring. I tillegg ble vi utrolig begeistret for søvntreneren. Dette er en sjelden god mulighet til å utvikle en god døgnrytme hos barn, som kanskje strever litt med sin innebygde klokke.

Denne gjør seg utmerket på nattbordet, og er også spennende da den lyser i forskjellige farger, samt kan styres via mobilen. Det du imidlertid må være bevisst på med denne, er at lysstyrken ikke er den beste. Trenger ungen din et leselys blir lysstyrken i det svakeste laget.

Til tross for dette, er ZAZU en fantastisk nattlampe.

Oppsummert:

 • Innebygd søvntrener
 • Bluetooth-tilkobling
 • Passer utmerket på nattbordet
 • Lysstyrken er litt svak, ikke egnet som leselys

LES MER


Hvilken nattlampe skal du velge?

Det er utallige nattlamper å velge imellom og hver lampe kommer i eget design, med egne funksjoner- og er rett og slett egnet til forskjellig bruk. Hvilken nattlampe du skal velge til ditt barn, avgjøres derfor av flere faktorer. Først og fremst er alderen på ungen viktig i ditt valg av nattlampe. Ikke alle lamper egner seg like godt for barn i alle aldre.

I tillegg er funksjonene og hvilket bruk lampen skal brukes til essensielt i ditt valg av nattlampe. Vi har derfor samlet noen sjekkpunkt du burde vurdere før du gjør ditt innkjøp:

Design

Hvordan lampen har stor betydning for hvor godt den slår an hos ditt barn og her spiller alderen en stor rolle. For de minste barna er det nok veldig betryggende med en lampe som fungerer som en kosebamse. Da får de et beroligende element de kan ha i senga, som til og med lyser opp på en måte som gir trygghet, men som likevel ikke forstyrrer nattesøvnen.

Begynner barna å bli stor er det kanskje ikke like populært med en kosebamse som lampe. Da ville vi nok ha gått for en mer tradisjonell lampe, med et mer spennende design.

Funksjoner

Her er det mye å velge imellom, så her kan du egentlig velge og vrake. Er barnet mørkredd og synes det er skummelt å gå på do om natten, ville vi ha gått for en lampe med sensorer som skrur seg på automatisk. Lyset vil da slå seg på så fort barnet er i sensorsonen, slik at han eller hun slipper å være redd på veien til toalettet.

I tillegg kommer flere av lampene med bluetooth tilkobling, gråtesensorer og til og med egen søvntrener. Nattlampen med funksjonen du finner mest hensiktsmessig er nattlampen du burde gå for.

Lysstyrke

Dette burde også være en viktig faktor av ditt valg av nattlampe. Ikke alle nattlampene lyser sterkt nok til å fungere som leselys, så om barnet ditt får ro av å lese bøker før han eller hun sover, burde du går for en lampe med god lysstyrke.

Skal lampen bare brukes som beroligende lys mens ungen sover, er lysstyrken mindre viktig.

Pris

Prisen er kanskje ikke den viktigste faktoren når du skal kjøpe en nattlampe, men burde absolutt ha en liten betydning. Ikke betal mer enn du må og mer enn det du føler du har råd til. Heldigvis er prisen på nattlampene ganske sympatiske.

Hva er best av batteri og kabel?

Dette kommer an på hva du foretrekker. Fordelen med en kabel er at du slipper innkjøp av nye batteri og tilnærmet evig levetid. Fordelen med batteri er at lampen er mye mer fleksibel. Altså at ledningen ikke begrenser bruksområdene. Noen av lampene kan imidlertid lades opp og brukes uten kabel, men levetiden på disse er ganske lav i forhold til AA-batterier.

Hva koster en nattlampe for barn?

Prisen varierer, men du betaler meget sjelden mer enn 800 kroner, og mindre enn 100 kroner. Prisen ligger da som regel mellom 100 og 800 kroner.

Hvilke funksjoner burde en nattlampe ha?

Funksjonene en nattlampe burde ha, kommer an på behovet til ungen din. Hos noen kan lysstyrken være veldig viktig, mens hos andre har det ikke like stor betydning. Du må rett og slett vurdere hva du finner mest hensiktsmessig.

Slik har vi vurdert nattlampene

Ved å se på følgende kriterier klarte vi å skaffe oss et klarere bilde for hvem de ulike nattlampene egentlig passet for.

Design og utseende

Ved å se på design og utseende har vi vurdert hvilken alder som er mest passende til de ulike nattlampene. Noen nattlamper kan brukes av barn i alle aldre, mens andre var bedre egnet for mindre barn.

Funksjoner

Ved å vurdere hvilke funksjoner lampene hadde, kunne vi også få et bilde på en passende alder.

Lysstyrke

Ved å vurdere lysstyrken fikk vi et klarere bilde på hva lampene egnet seg som. Noen passer fint som leselys, mens andre kun er egnet som et lite nattlys.

Nattlampe barn test