Myggjager test: disse 6 jager garantert bort myggen i 2021

Uavhengig om du er på telttur ved vannet eller nyter kveldsolen på verandaen, er det lite som er mer irriterende enn den plagsomme myggen. Formålet med vår myggjager test er at du skal få bedre oversikt over dagens myggjager marked.

Etter grundige analyser av seks effektive myggjagere, kom vi frem til at ThermaCELL Myggjager er den beste. Dette er en elegant myggjager til hus og hage som effektivt vil jage bort både mygg, knott og andre bitende insekter.

Ønsker du en lett og portabel myggjager, anbefaler vi radarcan R-100B. Denne skiller seg ut ved at den ligner en klokke som du fester rundt armen.

VÅRE favoritter

 • Liten myggjager som plasseres i stikkontakt
 • Ypperlig å ha på soverommet eller ved verandadøren
 • Veldig god pris
SJEKK PRISEN →
 • Enestående myggjager
 • Både luktfri og lydløs
 • Portabel, kan brukes både ute og inne
SJEKK PRISEN →
 • Beste myggjageren til camping
 • Både myggjager og LED lys kombinert
 • Høy pris
SJEKK PRISEN →

Myggjager test: Her er årets vinnere

BILDEPRODUKT
ThermaCELL Myggjager
Vår testvinner på grunn av det enestående store området denne beskytter. Myggjageren passer perfekt både i hagen og inne i hjemmet ditt.
SJEKK PRISEN →
Olympia IV 14
Fantastisk pris og kvalitet er hva du får her. Myggjagerne som plasseres i stikkontakt, fjerner effektivt alle insekter i område denne plasseres. [
SJEKK PRISEN →
ThermaCell Campinglanterne
Dersom du er mye på campingtur er denne modellen for deg. Ikke bare sørger den for et myggfritt område på 20 kvadratmeter, her får du også innebygd LED lys.
SJEKK PRISEN →
Gardigo mosquito reppeller
En myggjager perfekt til soverommet. Myggjagerne plasseres i stikkontakt, og fjerner garantert alle insekter som prøver å snike seg inn.
SJEKK PRISEN →
Radarcan R-100B
Testens beste portable myggjager. Denne er unik da den enkelt festes rundt håndleddet ditt.
SJEKK PRISEN →
Perel C3492
Testens kraftigste myggjager! Denne fjerner mygg fra et område på imponerende 465 kvadratmeter. Til og med større skadedyr frykter denne modellen.
SJEKK PRISEN →

1. ThermaCELL Myggjager—Best i test

SJEKK PRISEN →

Dette er en svært effektiv myggjager som topper vår test, rett og slett fordi den tilbyr beste helhet. Denne jager garantert bort alle stikkende insekter i tillegg prisen ikke er den verste. Designet til myggjageren er også elegant, og derfor er denne ypperlig i både hus og hage.

Fjerner alle insekter

Myggjagerfunksjonen til ThermaCell drives av en patron med butangass. Gassen gir varm i form av en glødetråd som igjen varmer en metallgrill. En liten matte med Allethrin settes inn på metallgrillen og sprer den ut i luften, og på denne måten gir en beskyttende sone som myggen ikke kommer til.

Sonen dekker et relativt stor område slik at det ikke er noe risiko for at stikkende mygg skal snike seg til, og bite seg fast i deg.

Til tross for effektiv fjerning av alle insekter, lager denne modellen verken lyd eller lukter. Det er sjelden kost oss myggjagere, og du vil ikke merke myggjageren, for utenom at den ser ut som en slags pynt på bordet ditt.

Stor modell

Denne er et utmerket valg om du skal ha en myggjager til hjemmet ditt. Den har et elegant men samtidig nøytralt design, som ikke vil fange for mye oppmerksomhet.

Det eneste du må være oppmerksom på med denne modellen er at størrelsen er ganske stor. ThermaCell er 8 centimeter bred og 16 centimeter høy, noe som gjør den upraktisk å ha med på for eksempel telttur.

Likevel er dette den beste myggjageren ifølge oss, og da spesielt til hjemmebruk.

Oppsummert

 • Enestående myggjager
 • Både luktfri og lydløs
 • Portabel, kan brukes både ute og inne
 • Stor størrelse, passer derfor best til hjemmebruk

LES MER


2. Olympia IV 14—Beste budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

En liten og nøytral myggjager som plasseres i stikkontakt. Denne stikkes enkelt i veggen, og skaper en beskyttende vegg som myggen ikke skyr å fly i gjennom. Denne er derfor perfekt om du trenger vinduene åpent til lufting, men ikke ønsker mygg som sniker seg inn i hjemmet ditt.

Testens billigste

Med en prislapp på rundt 120 kroner, er dette testens desidert rimeligste myggjager. Likevel har den en imponerende rekkevidde, og her er det ingen risiko for at myggen kommer snikende.

I det du plasserer myggjageren i stikkontakten vil den spre en avskyelig duft for myggen, som du ikke vil merke, og skape en beskyttende vegg som myggen ikke takler å fly i gjennom.

Myggjageren har også en liten størrelse og den vil derfor ikke synes, i tillegg til at den her helt lydløs.

Fungerer kun i stikk

Denne er perfekt å ha på soverommet når du har vinduene åpent til lufting mens du sover, eller ved verandadøren for å forhindre insekter som skal snike seg inn. Ønsker du ikke å bruke myggjageren, drar du den bare ut av stikket og jageren slutter å fungere.

Derfor er du helt avhengig av stikkontakt for å få denne modellen til å fungere. Det begrenser bruksområdene noe, og denne kan du ikke benytte deg av i for eksempel hagen. Denne er kun til bruk innendørs.

Til tross for begrenset bruksområde, er dette en modell vi så absolutt vil anbefale om du trenger en myggjager til hjemmet, mye takket være den lave prisen.

Oppsummert

 • Liten myggjager som plasseres i stikkontakt
 • Ypperlig å ha på soverommet eller ved verandadøren
 • Veldig god pris
 • Små bruksområder siden den kun fungerer i stikkontakt

LES MER


3. ThermaCell Campinglanterne—Beste til camping

SJEKK PRISEN →

En enestående myggjager som garantert fjerne både mygg og knott. Denne er perfekt til camping, jakt og fiske på grunn av sin innebygde myggjager kombinert med kraftige LED lys på 220 lumen. Denne vil derfor ikke bare fjerne mygg, men også gi de rikelige med belysning i teltet på mørke kvelder.

Myggfri sone på 20 kvadratmeter

Det unike med denne myggjageren er det enorme beskyttelsesområdet myggjageren skaper. Denne skaper et insektsfritt område på hele 20 kvadratmeter, noe som tilsvarer en relativt romslig stue.

Er du ute på tur og bruker denne Campinglanternen vil du derfor unngå alle slags innsekter både når du nyter kvelden foran bålet, eller når du ligger og slapper av i teltet.

Høy pris

Til tross for en ganske stor størrelse, har den en lav vekt på cirka 360 gram. Den lave vekten gjør den lett å ha med seg, og du vil ikke merke at den ligger i sekken, noe som er med å bidra til at denne er beste myggjageren til camping.

Det eneste negativet vi har å påpeke med denne modellen er dens høye pris på nærmere 800 kroner, men til gjengjeld får du en meget god myggjager som også fungerer som et kraftig lys. Alt i alt, er dette et veldig godt kjøp.

Oppsummert

 • Beste myggjageren til camping
 • Har en myggfri sone på hele 20 kvadratmeter
 • Både myggjager og LED lys kombinert
 • Høy pris

LES MER


4. Gardigo mosquito reppeller—Myggjager til stikkontakt

SJEKK PRISEN →

Dette er myggjageren i stikkontakt med størst rekkevidde. Her får du ikke bare en liten vegg av beskyttelse men myggjageren dekker hele rommet den er plassert i. Denne kan derfor plasseres i ethvert rom uten frykt for at insekter skal trenge seg inn.

Høyfrekvenslyd

Måten denne modellen holder mygg og knott unna er ved å sende ut en høyfrekventlyd som alle blodsugende insekter unngår. Tonen er regulert etter vingeslagfrekvensen til mannlige mygg som er paringsvillige som skremmer bort insekter som er i dette området.

For myggen er en fryktinngydende lyd som skremmer, men for oss mennesker er lyden vanskelig å høre. Det betyr at lyden kan høres, dersom det er helt stille rundt deg og du lytter godt etter.

Nøytralt design

Myggjageren tar liten plass rundt stikkontakten og den hvite fargen gjør den nærmest usynlig. Du får dermed en svært god myggjager i stikkontakt som dekker store områder, uten å være synlig.

Det eneste du kan legge merke til er at den lager lyd, men da skal det nærmest være lydløst rundt deg, og du må spisse ørene betraktelig.

Vår konklusjon er at dette er en utmerket myggjager til hjemmebruk.

Oppsummert

 • Plasseres i stikkontakt
 • Dekker store områder på opptil 25 kvadratmeter
 • Nøytralt design
 • Sender ut høyfrekventlyd som skremmer myggen. Denne lyden kan også høres av menneskerører.

LES MER


5. Radarcan R-100B—til håndleddet

SJEKK PRISEN →

En unik myggjager takket være dens plassering på håndleddet. Dette er testens mest portable og letteste myggjager, og den kan du ha med uansett hvor du er. Myggjageren kan også skryte på seg lang batteritid på cirka 1000 timer, noe som gjør at du kan bruke den i svært lang tid før den må byttes ut.

Meget fleksibel og anvendelig

Siden denne plasseres rundt håndleddet vil det være myggfritt hvor enn du er. Denne lager en beskyttende sone rundt deg på grunn av små lydfrekvenser som sendes ut for å skremme bort mygg og knott.

Denne lyden høres ikke av menneskeører, noe som gjør at du til og med kan bruke armbåndet om natten. Ikke nok med å være behagelig rundt håndleddet, denne kan også festes rundt barnevogner, på jakken din, rundt sekken eller legges i bilen om du foretrekker det.

Dette er enkelt og greit den mest fleksible og anvendelige myggjageren du får i vår test.

Vår dom

Vi lot oss virkelig begeistre av Radarcan R-100B. Ikke bare sørger den for et myggfritt område rundt deg uansett hvor du er, denne er også utrolig behagelig å ha rundt hånden. I tillegg kan den festes rundt en rekke gjenstander om du heller ønsker det.

Prisen på 500 kroner er også greit, og batteritiden på 1000 timer sørger for lang brukstid. Vår dom er at denne er et utmerket valg om du trenger en myggjager til deg selv.

Trenger du en jager som dekker et tilstrekkelig område til flere personer, er ikke dette modellen å gå for. Denne er utviklet for en person.

Oppsummert

 • Myggjager som festes rundt håndleddet
 • Sender ut frekvenssignaler som skremmer bort mygg og insekter
 • Testens beste portable myggjager
 • Grei pris og lang batteritid
 • Dekker bare et område nok til en person

LES MER


6. Perel C3492—Stort bekjempelsesområde

SJEKK PRISEN →

Testens kraftigste myggjager! Denne dekker et område på utrolige 465 kvadratmeter, og er derfor helt ypperlig til bruk både inne i huset ditt, og i hagen. Kjøper du Perel C3492 vil denne alene være nok til å fjerne alt av insekter i hjemmet ditt. Her slipper du å investere i flere myggjagere som plasseres i hvert eneste rom du har.

Ultralydbølger

Myggjageren skremmer bort insekter ved å sende ut høyfrekvente ultralydbølger som oppleves som ytterst ubehagelige for alle blodsugende kryp. Den intense lyden vil effektivt fjerne alt av uvedkommende gjester innenfor en rekkevidde på 465 kvadratmeter.

465 kvadratmeter tilsvarer et veldig stort hus, og derfor er denne alene nok til å skremme bort alt av insekter i hele hjemmet ditt.

Til tross for å sende ut en forferdelig lyd som er skadelig for insekter, vil ikke denne påvirke hørslene til verken deg eller kjæledyrene dine. Lyden vil altså høres, men er på ingen måte skadelig for verken deg eller dyrene dine.

Konklusjon

Trenger du en kraftig myggjager som skremmer bort insekter fra kjellere, loftsrom eller andre rom, er det få som er mer effektiv enn denne modellen. Denne fjerner til og med større skadedyr som har gjort sitt inntog i hjemmet ditt på grunn av den intense lyden.

Siden lyden er så kraftig som den er, kan den oppleves som noenlunde forstyrrende i perioder du kanskje trenger litt fred og ro. Dette skal imidlertid nesten bare mangle, med tanke på hvor stort frekvensområde myggjagerne faktisk har.

Vi ville nok derfor ikke ha plassert denne i stuen eller på soverommet. Den gjør seg bedre på rom som er mindre brukt i løpet av en dag.

Oppsummert

 • Testens kraftigste
 • Dekker et område på hele 465 kvadratmeter
 • Skremmer bort til og med større skadedyr
 • Lyden er ganske intens, som betyr at den høres godt også av menneskeører

LES MER


Hva er en myggjager?

Myggjager er sikkert et begrep du har hørt ofte i sammenheng med når du ønsker å kvitte deg med den irriterende myggen som flyr og suger blod fra deg. En myggjager skal naturligvis jage bort mygg og andre insekter, men hvordan fungerer de?

Myggjagerne fungerer ved at man kombinerer innsektsmiddel og gass, som varmes opp og danner en giftig atmosfære for insekter. Denne gassen som produserer er selvsagt uskadelig for mennesker og dyr, men for mindre insekter er den giftig.

Det finnes også myggjagere som sender ut en høyfrekvent lyd som skal skremme insektene. Denne lyden representerer ofte vingeslagene til større insekter som er skremmende for de minste insektene.

Hvilken myggjager skal du velge?

I dag er det flere forskjellige myggjagere på markedet, og hver av dem kommer med egne egenskaper. Noen er utviklet for å brukes i hjemmet, mens andre er bedre egnet på telttur. Hvilken du skal velge, avhenger derfor av faktorer som ditt behov, og dine bruksområder.

Dette er faktorene du burde tenke på før du kjøper en myggjager;

Hvor er behovet for myggjageren?

Hvor du trenger myggjagerne har mye å si for ditt kjøp. Er den til når du er ute på fisketur, campingtur og lignende eller skal den være på soverommet?

Trenger du en på soverommet ville vi ha gått for en liten en som du plasserer i stikkontakten ved senga, og dersom du skal ha en på campingtur er det helt klart mer hensiktsmessig med en portabel en. Funksjoner som innebygd LED lys er også hendig å ha når du er på telttur, da får rikelig med lys i kveldsmørket.

Frekvens eller gass?

Hva du skal velge av frekvenslyd og gass avgjøres av hvor stort område du vil myggjagerne skal dekke. Frekvenslyd dekker et større område enn det gassen gjør, men gassen er til gjengjeld mer effektiv da den tilintetgjør insekter, og ikke bare skremmer dem bort.

Verken gassen eller frekvensbølgene som sendes ut er skadelig for mennesker og kjæledyr.

Hvor stort område dekker myggjageren?

Det er stor forskjell på hvor stort område myggjagerne dekker. Velg derfor den modellen som samsvarer med området du trenger dekt.

Pris

Det er stor forskjell på prisen på myggjagerne, og det er ikke gitt at høyere pris betyr bedre kvalitet. Velg derfor en myggjager som samsvarer dine behov, og betal prisen deretter. Du finner så absolutt gode myggjagere til en billig penge.

Er dyre modeller bedre enn billigere?

Ikke nødvendigvis. Det finnes flere gode myggjagere som har en rimelig pris. Det som er lurt når du kjøper en myggjager, er å velge den som vil tilfredsstille dine behov, og ikke velge modell basert på pris.

Våre kriterier

Vårt testresultat er basert på følgende kriterier;

Frekvensområde, effektivitet, fleksibilitet og anvendelighet, størrelse og design, lukt og lydnivå, pris.