fbpx

Multimeter test: 4 alternativer når punktlighet er essensielt

Det er ingen hemmelighet at nøyaktighet er viktig når man skal arbeide med elektrisitet, og det de aller fleste finner frem vil være det som kalles et voltmeter. Allikevel gjør ikke klengenavnet voltmeter verktøyet justis, for det kan nemlig måle langt mer enn bare voltanlegg. Et effektivt multimeter som det egentlig heter kan sjekke sikringer, feilsøke på voltanlegg, måle spenningsfall, og fungere som en summerfunksjon ved motstand (ohm). Bruksområdet på et skikkelig multimeter er dermed bredt og alle som arbeider med strøm, spenning eller voltanlegg vet hvor uvurderlig et slikt måleinstrument kan være.

For å finne frem til de beste multimetre har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har søkt, lest, sammenlignet og rangert en rekke kandidater for å finne frem til de absolutt beste. Informasjonen vi har tatt utgangspunkt i er tidligere best i test artikler, tilgjengelig informasjon fra produsenter og forhandlere, samt publiserte tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere. Dette har gjort at vi kan komme opp med en liste over de fire beste multimetre som er tilgjengelig nå.

Den som kom best ut av våre tester er Uni-T UT139A multimeter. Dette er et digitalt multimeter som stiller inn måleområdet automatisk, har et stort og hendig display, samt innebygd batteritester. Her kan du måle like- og vekselspenning opptil 600 V, like- og vekselstrøm opptil 10 A og resistans opptil 60 MΩ.

VÅRE favoritter

 • Robust design
 • IP67 klassifisert
 • Kan håndtere spenningstopper på 8000 V
SJEKK PRISEN →
 • True RMS
 • Innebygd Batteritester
 • Automatisk innstilling av måleområdet
SJEKK PRISEN →
 • Automatisk stilling av måleområdet
 • Spenningstest
 • AAA batterier
SJEKK PRISEN →

Multimeter test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Uni-T UT139A Multimeter
Dette digitale multimeteret kommer med autorange som automatisk stiller inn måleområdet, samt kan måle like- og vekselspenning, like- og vekselstrøm, samt resistans. Med høy punktlighet kan du måle kontinuitet og spenningsfall, batterier, samt firkant- og trekantbølge ved hjelp av True RMS.
SJEKK PRISEN →
Fluke 28 Industrielt Multimeter
Fluke 28 II er et multimeter for de tøffeste forholdene. Her får du et robust multimeter med en rekke smarte funksjoner, som skapt for industriell bruk. Multimeteret er vann-, smuss- og støvsikkert og har oppnådd IP67 klassifisering. I tillegg tåler det fall på opptil 3 meter og spenningstopper på hele 8000 V.
SJEKK PRISEN →
Uni-T UT125C Multimeter
UT125C kommer med autorange som automatisk stiller inn måleområdet og benytter berøringsfri spenningstest. Med et stort digitalt display er dette multimeteret enkelt i bruk og leverer høy nøyaktighet på målingene. Du kan blant annet måle likespenning opptil 600 V, vekselspenning opptil 600 V og like- og vekselstrøm opptil 400 mA. Multimeteret har også funksjoner for å måle kapasitans, frekvens, driftssyklus, kontinuitet og spenningsfall.
SJEKK PRISEN →
Fluke 115 Multimeter
Det finnes en rekke multimetre tilgjengelig på markedet, men Fluke 115 er spesielt tilpasset for elektrikere. Her får du et robust multimeter som automatisk stiller inn måleområdene, lagrer min/maks verdi og benytter seg av True RMS for måling av firkant- og trekantbølger. Det store displayet med kraftig bakgrunnsbelysning gjør det lett å lese av, selv i mørke omgivelser.
SJEKK PRISEN →

1. Uni-T UT139A Multimeter – Best i test

Uni-T UT139A Multimeter

SJEKK PRISEN →

Uni-T sitt digitale multimeter kommer med autorange som automatisk stiller inn måleområdet. I tillegg har den et stort og oversiktlig display med god bakgrunnsbelysning. Dette kommer godt med dersom du arbeider på steder som er mørke, som eksempelvis motorrom, EL-skap og lignende. Vi liker også godt at det er få og enkle knapper som gjør at betjening av måleinstrumentet er lett.

Multimeteret har innebygd batteritester, lydsignal og er utstyrt med True RMS. Dette gjør at du kan måle både firkant- og trekantbølger på en effektiv måte. Du kan også måle kontinuitet og spenningsfall over halvleder, like- og vekselspenning opptil 600 V, like- og vekselstrøm opptil 10 A, og resistans inntil 60 MΩ.

Er du på jakt etter et multimeter som gir nøyaktige målinger og har et bredt bruksområde er dette et utmerket alternativ. Måleinstrumentet er også lett å ta i bruk ettersom det er få og oversiktlige knapper på fremsiden. Stort display, samt god bakgrunnsbelysning gjør at du enkelt kan lese av resultatet selv på mørke og mindre tilgjengelige områder. Det følger med 2x AA batterier og måleprober i esken.

Oppsummert

 • True RMS
 • Innebygd Batteritester
 • Automatisk innstilling av måleområdet

LES MER


2. Fluke 28 Industrielt Multimeter – Kostbart alternativ

Fluke 28 II Industrielt multimeter

SJEKK PRISEN →

Fluke 28 er et industrielt multimeter for de tøffeste byggeplassene. Her får du et multimeter som har robust design for å takle fall på opptil 3 meter. Multimeteret er også IP67 klassifisert som betyr at det er vann-, smuss- og støvsikkert. For å sikre høy funksjonalitet selv på industrielle anlegg tåler Fluke 28 spenningstopper på 8000 V som er blant de høyeste på markedet for denne typen bruk.

Med en utvidet driftstemperatur fra -15´C helt opptil 55´C er dette blant de tøffeste multimeteret tilgjengelig. Den har også blitt testet på temperatur helt ned til -40´C der den har driftsmål på opptil 20 minutter. Dette multimeteret måler like- og vekselspenning på maks 1000 V, like- og vekselstrøm opptil 10 A, eller 20 A i maks 30 sekunder og resistans opptil 50 MΩ.

Er du på byggeplasser, båt eller i andre omgivelser der robust verktøy er essensielt, vil dette multimeteret være godt egnet. Her får du et multimeter som gir høy presisjon, men som også er designet spesielt for å tåle en skikkelig trøkk. Med IP67 klassifisering og falltest på 3 meter har designet bevist at det takler selv de tøffeste jobbene utmerket. Det faktum at multimeteret kan håndtere spenningstopper på 8000 V gjør det utmerket for industriell bruk.

Oppsummert

 • Robust design
 • IP67 klassifisert
 • Kan håndtere spenningstopper på 8000 V

LES MER


3. Uni-T UT125C Multimeter – Godt tilbud

Uni-T UT125C Multimeter

SJEKK PRISEN →

Et utmerket multimeter til en god pris fra Uni-T. Her får du et multimeter som kommer med all nødvendig funksjonalitet, men til en overkommelig pris. Utstyrt med autorange vil multimeteret automatisk stille inn måleområdet selv. Det er også utstyrt med berøringsfri spenningstest og kommer med nødvendige AAA batterier inkludert.

Dette multimeteret fra Uni-T kan måle likespenning opptil 600 V, vekselspenning opptil 600 V, like- og vekselstrøm opptil 400 mA og resistans. I tillegg kan det måle kapasitans, frekvens, driftssyklus, kontinuitet og spenningsfall over halvleder. Dersom du skal gjøre målinger på steder det er vanskelig å komme til har du mulighet til å fryse en måleverdi. Dette gjør at du enkelt kan lese den av etter at målingen er gjennomført. De store tydelige tallene gjør det enkelt å lese av og man slipper bytte kontakt med ledningene dersom man får behov for å skifte fra V til mA underveis.

Har du behov for et enkelt, men funksjonelt multimeter er dette et godt utgangspunkt. Uni-T har inkludert alle de nødvendige funksjonaliteter, men pakket det inn i et praktisk og kostnadseffektivt design. Her kan du måle en rekke verdier på en god måte, samt gjennomføre tester for batteri og spenning. Utmerket for deg som ønsker verktøy med god nøyaktighet, men ikke ønsker å investere i industrielle redskaper.

Oppsummert

 • Automatisk stilling av måleområdet
 • Spenningstest
 • AAA batterier

LES MER


4. Fluke 115 Multimeter – Tilpasset elektrikere

Fluke 115 Multimeter

SJEKK PRISEN →

For en elektriker er det viktig å ha de riktige redskapene og Fluke 115 er et multimeter spesielt tilpasset nettopp elektrikere. Her får du et avansert multimeter som automatisk stiller inn måleområdene, lagrer min/maks verdier automatisk og har innebygd lydsignal. Dette kombinert med det robuste designet som Fluke er kjent for på sine måleinstrumenter gjør dette utmerket til en aktiv arbeidsdag som håndverker.

Dette multimeteret kan måle like- og vekselspenning opptil 600 V, like- og vekselstrøm opptil 10 A og resistans på maks 40 MΩ. Det er også inkludert funksjoner for å måle kapasitans, kontinuitet, spenningsfall over halvleder og frekvens. For trekant- og firkantbølger er multimeteret utstyrt med True RMS. Skal du måle på mindre optimale plasser er det mulig å låse måleverdier slik at du kan lese de av etter at målingen er gjennomført.

For bruk i en aktiv arbeidshverdag er dette et utmerket multimeter. Her får du all nødvendig funksjonalitet, samt et robust design som er produsert for å holde lenge. Fluke stiller høye krav til sine produkter og kvaliteten disse skal holde. Multimeteret kommer levert med 1 x 9V batteri, måleprober og et praktisk hylster som beskytter multimeteret når det ikke brukes.

Oppsummert

 • 9V batteri
 • Hylster inkludert
 • Tilpasset proffbruk

LES MER


Spørsmål og svar

Hva er et multimeter?

Et multimeter er et måleinstrument for å måle strøm og spenning på forskjellige måter. Dette kommer spesielt godt med når man skal feilsøke elektriske anlegg, eller vurdere gjenværende spenning i et batteri.

Hvordan fungerer et multimeter?

Ved å måle spenningen mellom to punkter kan et multimeter påvise hvor mye spenning eller strøm som føres gjennom et anlegg, batteri eller lignende. Multimeteret fører ikke strøm selv, men måler spenningen mellom de to punktene.

Kan man måle batterispenning med et multimeter?

Ja, de fleste multimeter har en innebygd batterimåler. Skulle ikke ditt multimeter ha dette, kan du benytte de vanlige målestengene til å måle resterende spenning på et batteri.

Kan man få støt når man bruker et multimeter?

Det skal mye til for å få støt når man benytter seg av et multimeter da målestengene gjerne kommer i gummi, men som med alt elektrisk arbeid bør man utstede forsiktighet og ta aktuelle forholdsregler. Spesielt dersom man arbeider på et større anlegg eller ledninger med høy spenning.