fbpx

Motorsag test: Disse 9 gir deg mest for pengene i 2022

Ingenting kutter trær og bukser mer effektivt enn en motorsag, men hvilken passer best for deg og ditt behov? Vi har laget en enkel oversikt til deg med de beste innen ulike kategorier, slik at valget blir enklere. I motorsag testen har vi inkludert 9 forskjellige mtorsager, som alle har sine fordeler. Vurderingen er basert på produktspesifikasjoner og omtaler.

Etter grundig analyser kom vi frem til at Husqvarna 120i er den beste bensinsagen. Dette er en robust og pålitelig motorsag, perfekt til vedkapping og felling av mindre trær. Den er også utrolig brukervennlig samtidig som den har flere smarte funksjoner.

Jakter du markedets beste elektriske, er det Husqvarna 120i du må gå for. Denne modellen skiller seg ut på grunn av sin enkle bruk og stillegående motor. Den har også god komfort, og er perfekt å bruke i alle type hager.

VÅRE favoritter

 • Billig
 • God komfort
 • Rask og effektiv kutter
SJEKK PRISEN →
 • Kraftig til å være batteridreven
 • Stillegående
 • Billig i drift og veldig miljøvennlig
SJEKK PRISEN →
 • Kraftig motor
 • Funksjonsrik
 • Brukervennlig
SJEKK PRISEN →

Motorsag test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Husqvarna 120i
En batteridreven motorsag som er utrolig enkel å bruke, samtidig som den er stillegående. Den imponerer også med en rå kraft, som få batteridrevne sager kan måle seg med.
SJEKK PRISEN →
McCulloch CSE2040S
Denne er elektrisk, noe som gjør den ekstremt smidig og miljøvennlig. Du skal lete lenge etter en motorsag med bedre manøvrering enn denne.
SJEKK PRISEN →
Husqvarna 550XPG Triobrake
En bensindreven motorsag, skapt til den profesjonelle trehugger. Du finner ikke kraftigere motorsager enn denne.
SJEKK PRISEN →
Stiga SPR 276C
En liten, bensindreven motorsag med en forbrukervennlig pris. Her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Husqvarna 440 e-series
Sagen som kan brukes til alt! Den har også enestående god komfort.
SJEKK PRISEN →
Bosch UniversalChain 18
Har du aldri rørt en motorsag før, så er denne perfekt for deg. Modellen er universal noe som gjør at den kan brukes til alt og den kan justeres i tre forskjellige posisjoner.
SJEKK PRISEN →
Fieldmann FZP 2000
Den billigste motorsagen i vår test! Er pris viktigere enn ytelse, så er det denne du burde gå for.
SJEKK PRISEN →
Stiga SC 24 AE
Denne modellen er perfekt for deg som trenger en motorsag til hobbybruk. Den er også unik med sin lave vekt på 2,2 kilo.
SJEKK PRISEN →
Husqvarna 135 Mark II
Vår soleklare favoritt! Denne modellen skiller seg ut på grunn av sin gode kraft og velbalanserte vekt. Den har også lavt drivstofforbruk.
SJEKK PRISEN →

Best i test motorsag:

1. Husqvarna 120i — Beste batteridrevne motorsag

SJEKK PRISEN →

Dersom du jakter en stillegående, enkel og ekstremt brukervennlig motorsag, er det ingen som kan måle seg med denne modellen. Den er perfekt for felling av mindre trær, beskjæring og avkutting av greiner. Det at den er batteridreven, gjør den også til et utmerket valg for deg som ønsker å bevare miljøet rundt deg.

Stillegående

Noe av de mest unike med 120i er at den nesten ikke høres når den arbeider. Du kan kutte og sage til alle døgnets tider uten at det forstyrrer omgivelsene rundt deg. Dette er ekstremt sjelden blant motorsager da de vanligvis bråker noe forferdelig og tvinger deg til å bruke hørselvern. Med denne modellen klarer du deg uten hørselvern og du vil heller ikke forstyrre roen til naboen.

Børsteløs motor

Motoren på 120i er børsteløs, noe som betyr at børstene er erstattet av elektronikk. Dette gir null frisksjon og en mer energieffektiv motor. Du er derfor sikret lang brukstid og ingen direkte utslipp, noe som gjør den til en av de mest miljøvennlige motorsagene på markedet.

En god motorsag

Denne er som nevnt batteridreven, noe som betyr at den går på batteri fremfor bensin. Fordelene ved denne motorsagen er flere, men først og fremst er den billigere i drift, har ingen maskinstøy og er enklere å starte og bruke. Det kraftige 36V liion-batteriet sikrer også lang brukstid og en pålitelig og effektiv kutting.

Dersom du har mindre områder som trenger kutt, så er denne ifølge oss den beste modellen. Den har en imponerende kraft til å være på batteri og er utrolig behagelig å bruke, samtidig som den er stillegående.

Fordeler:

 • Kraftig til å være batteridreven
 • Stillegående
 • Billig i drift og veldig miljøvennlig

Ulemper:

 • Batteri må kjøpes separat noe som gir en høy totalpris

LES MER


2. McCulloch CSE2040S — Elektrisk motorsag

SJEKK PRISEN →

En velbalansert og brukervennlig motorsag med lav vekt og lang sverdlengde. Dette er en motorsag perfekt til bruk i hagen og med denne er du sikret ypperlig komfort. Den høye kjedehastigheten sørger også for en rask og effektiv kapping.

Miljøvennlig og stillegående

Fordelene med en elektrisk motorsag er mange av de samme som med en batteridreven motorsag. De er stillegående, mer miljøvennlig og veldig lette og enkle å bruke. Med en elektrisk motorsag slipper du også å måtte lade batteriet før bruk og du unngår ekstra kostnader til batterikjøp. Kjøper du batteridrevne motorsager, må du belage deg på å betale flere tusen kroner i tillegg til selve motorsagen.

Veldig god pris

Det er flere grunner til at du burde gå for denne modellen. Først og fremst får du ingen billigere motorsager enn denne, siden prisen er veldig lav og den ikke har noen ekstra kostnader i batteri- eller bensinkjøp. Den er også perfekt om du bryr deg om miljøet og ønsker en sag du kan bruke uten å forstyrre de rundt deg.

Det eneste vi synes er negativt er at den er avhengig av være koblet til strømuttak for å fungere. Har du ikke strømuttak tilgjengelig er den ubrukelig og den vil ikke fungere. Ledningen begrenser også bruken, siden den kun har en lengde på 30 centimeter, og du må til enhver tid bytte stikk dersom ledningen ikke strekker lengre.

Dette gjør at denne ikke er egnet dersom du skal kutte i skogen eller har en hage med stort areal. Vi anbefaler denne til deg som har en mindre hage med tilgang til strømuttak i nærheten.

Fordeler:

 • Billig
 • God komfort
 • Rask og effektiv kutter

Ulemper:

 • Ledningen begrenser området du kan bruke sagen på

LES MER


3. Husqvarna 550XPG Triobrake — For den profesjonelle

SJEKK PRISEN →

Anerkjente Husqvarna har spesialutviklet en motorsag til profesjonelle trehuggere og kunnskapsrike grunneiere. Med en rekke nyskapende løsninger og banebrytende design er du sikret markedets kraftigste motorsag.

Kraftig motorsag

Dette er utvilsomt den kraftigste motorsagen du finner i vår samletest. Som nevnt har den flere smarte løsninger som sikrer en effektiv drift og den har blant annet funksjoner kalt Autotune og RevBoost mode.

Autotune gir optimal motorytelse gjennom automatisk innstilling av motoren, som gjør at du slipper å bruke tid på å justere forgasseren. Denne kompenserer også for ulike drivstoff, høydeforhold, fuktighet og tilstoppet luftfilter. Du er derfor garantert en rask og sikker bruk uansett hvilke forhold du arbeider i.

RevBoost er en funksjon som gir hurtig akselerasjon og høyere kjedehastighet. Dette bidrar også til bedre ytelse og en effektiv drift uansett hvor krevende terreng du jobber i.

Triobrake

Triobrake er et sikkerhetssystem som Husqvarna har utviklet på sine motorsager. Denne funksjonen gjør at kjedebremsen enten aktiveres automatisk av treghets-mekanismen eller mekanisk med venstre eller høyre hånd. Triobrake gir også vern hvis du gjør innstikk ved felling og holder saga horisontalt, samtidig som det hjelper deg å arbeide på en mer ergonomisk og sikker måte.

Svindyr

Som den kraftigste og mest funksjonsrike motorsagen i testen, er det naturlig at den også er den dyreste. Med en prislapp på nærmere 16 000 kroner, må du virkelig belage deg på en tung investering skal du ha denne. 550XPG er derfor ikke for deg som er uerfaren og som skal kutte en sjelden gang. Denne er for deg som har brukt motorsager flere ganger før, og som ser for seg hyppig bruk.

Fordeler:

 • Kraftig motor
 • Funksjonsrik
 • Brukervennlig

Ulemper:

 • Svindyr

LES MER


4. Stiga SPR 276C — Billig, bensindreven motorsag

SJEKK PRISEN →

En liten motorsag med et kompakt design som er svært enkelt å håndtere. Stiga har her laget en prisvennlig, bensindreven motorsag perfekt for deg som ikke ønsker å betale for mye. Fordelene med denne modellen er mange og ikke bare den rimelige prisen.

Ergonomisk håndtak

Håndtaket på SPR 276C er ergonomisk og plassert på toppen av motorsagen. Det er også innlagt et mykt gummibelegg som gjør den komfortabel å holde i, samtidig som den lave vekten gjør den svært manøvrerbar. Du vil derfor ikke ha noen problemer med å komme til på små og krevende områder. Vibrasjonsdemping bidrar også til en behagelig drift, uten noen form på slitasje på kroppen din.

Passer utmerket på busker og mindre trær

Sverdbladet på motorsagen på ti tommer, og den har en tankvolum på to desiliter. Sammenlignet med andre modeller er dette en del mindre, noe som gjør denne bedre egnet for kutting på mindre områder. Den er et utmerket valg dersom du har busker og mindre trær i hagen som trenger beskjæring.

Skal du gå løs på mer krevende områder som i en skog, anbefaler vi andre modeller, siden denne mest sannsynlig ikke vil gjøre en tilstrekkelig jobb. Sverdlengden kan bli noe kort og den lille kapasiteten på tanken gjør at du med jevne mellomrom må fylle på tanken.

Det som skiller denne modellen fra andre bensindrevne motorsager er først og fremst den rimelige prisen, men også det kompakte designet. Her trenger du «kun» å betale knappe 3000 kroner mens med andre bensindrevne motorsager må du regne med å betale mer enn det dobbelte. Den er også mer smidig i bruk, siden den veier mindre, har mindre sverdlengde og har et smartere design.

Fordeler:

 • God pris til å være bensindreven
 • En smidig motorsag
 • Ergonomisk håndtak

Ulemper:

 • Liten kapasitet på tanken
 • Liten kraft i motoren til å være bensindrevet

LES MER


5. Husqvarna 440 e-series — Premium motorsag

SJEKK PRISEN →

En lett og effektiv allroundsag, som er ideell for deg som ønsker god komfort når du arbeider. Den håndterer også de største og mest krevende områdene uten problemer, samtidig som den er ekstremt behagelig å bruke.

Enkel å bruk og enkel å starte

Man skulle tro at den kraftige motoren på 440 gjorde den tung og krevende, men det er den så langt i fra å være. Vekten er på seks kilo, noe som er veldig overkommelig. I tillegg har motorsagen et smidig design som gjør at du enkelt kommer til der du vil.

Oppstarten er også utrolig enkel, siden du kun trenger å trykke på startknappen eller benytte deg av startsnoren. Motoren er utformet slik at maskinen starter raskt og med minimal anstrengelse, der motstanden i snoren er redusert med 40 prosent. Du unngår derfor å måtte dra og slite deg ut for å få start på motoren.

Trenger du å stramme kjedet, så kan dette gjøres på en praktisk måte ved å skru på hjulet som er på siden av motorsagen. Dette gjøres helt uten verktøy og vil spare deg for masse tid og arbeid, sammenlignet med hvordan kjedet strammes på andre modeller.

Motorsagen med best komfort

Dette er en av de kraftigste motorsagene som er i testen vår, men det er ikke motorkapasiteten vi likte best med denne modellen. Til tross for effektiv kutting er det utvilsomt den gode komforten vi likte best. Den er lett å manøvrere på grunn av smart design, i tillegg har den flere smarte funksjoner som sikrer en behagelig drift.

Den har et ergonomisk bakre håndtak med myke innlegg som sikrer økt komfort og har effektive vibrasjonsdempere som skåner hendene dine. Vi mener derfor at dette er den beste motorsagen når det kommer til komfort, så hvis behagelig drift er viktigst for deg, er det denne modellen du burde gå for.

Fordeler:

 • Enestående god komfort
 • Lett å starte
 • Effektiv motor

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


6. Bosch UniversalChain 18 — Perfekt til nybegynneren

SJEKK PRISEN →

Dersom du aldri har brukt en motorsag før er denne perfekt til deg. Den universale sagen kan justeres i tre forskjellige posisjoner og har en vekt på kun tre kilo, noe som gjør den veldig enkel å bruke. Utstyrt med stabiliserende spissbeskytter med gripende tenner er du garantert en effektiv motorsag.

Batteridreven motorsag

UniversalChain 18 har ett enkelt 18 volt litiumbatteri som sikrer full ytelse helt til batteriet er tomt. Du slipper derfor unna dårligere kuttekvalitet når det nærmer seg tomt batteri. Denne arbeider på maksimal kapasitet uansett, noe som sørger for et rent kutt som ikke skader grenen mer enn der du kutter.

Du har også full kontroll over batteristatus på en liten indikator som viser hvor mye batteri det er på motorsagen. Det er derfor ingen overraskelser når batteriet er tomt, i tillegg til at batteriet lades fra tomt til fullt på bare en time.

Brukervennlig

Motorsagen er utstyrt med flere smarte funksjoner som gjør den veldig brukervennlig, mens den kompakte konstruksjonen gjør den vennlig mot nybegynnere. Med tilbakeslags-beskyttelse og integrert SDS-system får du hjelp til å kontrollere alle kutt.

UniversalChain 18 har også et ergonomisk grep som er ekstra mykt og med håndbeskyttelse. Det sammen med den lave vekten gjør den til en av de mest behagelige motorsagene å jobbe med.

God pris

En annen ting vi likte med modellen er den forbrukervennlige prisen. Her slipper du å grave dypt i lommeboka for en veldig komfortabel motorsag. UniversalChain 18 gjør kuttejobben ekstremt lettvint for deg og du trenger null erfaring med motorsager for å beskjære til optimalt resultat.

Er du en rutinert motorsagbruker ville vi imidlertid gått for en kraftigere modell enn denne, siden den har noe begrenset motorkapasitet.

Fordeler:

 • Mange smarte funksjoner
 • Perfekt til nybegynneren
 • God pris

Ulemper:

 • Svak motorkraft

LES MER


7. Fieldmann FZP 2000 — Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Testens billigste motorsag! Den elektriske motorsagen fra Fieldmann er utstyrt med en 1800 volts motor og den er ekstremt enkel lett og veldig enkel å kontrollere. Til tross for sin rimelige pris, overrasker den med en stødig og effektiv motor som kutter til et optimalt resultat.

Trygg motorsag

Sikkerhet var hovedfokuset til merket Fieldmann når de utviklet denne modellen. FZP 2000 er utstyrt både med sikkerhetskobling og en sikkerhetsbrems. Koblingen stopper kjedet umiddelbart når avtrekkeren slippes på motorsagen, mens sikkerhetsbremsen beskytter deg mot tilbakeslag.

Skulle du være uheldig å glippe sagen mens du kutter, er det derfor ingen risiko for at sagen skal skade deg eller de rundt deg på noen måte.

Konklusjon

Til å være en elektrisk motorsag og ha en så rimelig prislapp ble vi imponert av den gode motorkapasiteten. Den er naturligvis ikke like kraftig som en bensin- eller batteridreven motorsag, men den vil utvilsomt gjøre en god jobb på mindre vekst i hagen.

Er du på jakt etter en billig motorsag til bruk en sjelden gang på busker du har i hagen, er denne et utmerket valg. Den kutter effektiv, er behagelig å bruke og den er veldig trygg. I tillegg er den ekstremt billig sammenlignet med andre motorsager.

Ulempen med denne at strømledningen begrenser bruksområdet og at den ikke er kraftig nok til å håndtere trær og tykkere greiner.

Fordeler:

 • Testens billigste
 • Enestående sikkerhet
 • Enkel å kontrollere

Ulemper:

 • Strømledning begrenser bruksområdet
 • Klarer ikke kutte trær og tykke greiner

LES MER


8. Stiga SC 24 AE — Testens letteste motorsag

SJEKK PRISEN →

En unik motorsag på grunn av sin sensasjonelle lave vekt på kun 2,2 kilo. Dette gjør den til testens letteste og den er helt ypperlig til hobbybruk. SC 24 AE går på batteri, har et 25 centimeter langt sverd, hurtigspennings-system og en automatisk oljepumpe. Dette gjør den til et godt kjøp, dersom du trenger et mer effektivt redskap enn en tradisjonell sag.

Miljøvennlig

Som alle batteridrevne produkter, produserer ikke denne motorsagen noen skadelige eksosgasser, samtidig som den er veldig stillegående. Du vil ikke puste inn farlige gasser når du bruker denne, i tillegg til at den ikke vil forstyrre de rundt deg.

Motorsagen fra Stiga er også enkel å rengjøre og krever ekstremt lite vedlikehold. Med denne slipper du å bruke unødvendig tid på å gjøre den i stand, hver gang du skal bruke den.

Enkel å bruke

Sagens lengde på 25 centimeter er noe mindre enn andre motorsager, men dette gjør den ekstremt fleksibel og enkel å bruke. Den lave vekten bidrar også til enkel manøvrering, så her vil du ha null problemer med å kontrollere sagen.

Må du i høyden for å kutte er denne helt ypperlig da den ikke vil være noe krevende å få med seg i en stige. Den kan uten problemer betjenes med en hånd, samtidig som den effektiv kommer til på trange områder.

Sagen startes også uten anstrengelser da det bare er å trykke på startknappen.

Batteri inkludert i prisen

Vi synes også prisen på SC 24 AE er innenfor rimelighetens grenser, og da spesielt med tanke på at batteri medfølger motorsagen. Ofte må batteri kjøpes separat noe som gir høy totalpris, da batteriene er veldig kostbare. Her betaler du rundt 2000 krober, noe vi mener er en rettferdig pris med tanke på motorsagens kapasitet.

Fordeler:

 • Lav vekt
 • Enkel å bruke og lett å starte
 • Batteri medfølger

Ulemper:

 • Svak motorkapasitet

LES MER


9. Husqvarna 135 Mark II — Beste bensinsag

Denne er best i test i vår motorsag test 2021

SJEKK PRISEN →

Vår favoritt på grunn av dens gode kraft og at den er behagelig i bruk. Dette er en velbalansert og god avveid sag med lite vibrasjoner. Vi lot oss også imponere av det skarpe kjedet og dens solide byggekvalitet. Denne er perfekt for deg som har en mindre skogstomt i hagen.

Brukervennlig

Ikke bare er Mark II en effektiv motorsag, den er også ekstremt brukervennlig og veldig enkel å bruke. En kombinert choke og stoppkontroll gir enkel oppstart, samtidig som den reduserer faren for at motoren fylles med drivstoff.

Den er også utstyrt med noe Husqvarna kaller Air Injection og LowVib. Dette er egenskaper som sikrer lang driftstid og redusert vibrasjoner når du arbeider. Air Injection-funksjonen er et sentrifuge-basert rengjøringssystem som rengjør filteret fra kvister og sagspon. Dette forhindrer slitasje og gjør at du kan kutte trær over en lengre periode uten avbrytelser. Uten Air Injection må du stoppe kuttingen for å fjerne sagspon fra motoren.

LowVib gir behagelig bruk og skåner armene og hendene dine. Funksjonen absorberer vibrasjon og sørger for stødig drift.

Bensindreven

Mark II er en bensindreven motorsag, noe som sikrer en kraftigere og mer effektiv drift enn hva du ville ha fått med en elektrisk motorsag. Ulempen med bensindrevne motorsager er at de bråker en del mer, veier mer og at du til enhver tid må kjøpe bensin til motoren.

Heldigvis sørger X-Torq-funksjonen på denne modellen for et lavere drivstofforbruk og reduserte utslipp av avgasser. Den er derfor mer miljøvennlig og billigere i drift enn hva andre bensindrevne motorsager er.

Konklusjon er at du ikke finner bedre motorsager i denne prisklassen og den er helt ypperlig for alle oppgaver som vedkapping og felling av mindre trær.

Fordeler:

 • Effektiv motor
 • Brukervennlig
 • Lavt drivstofforbruk

Ulemper:

 • Bråker mye
 • Veier ganske mye, tung å holde

LES MER


Tenk sikkerhet når du bruker en motorsag

Motorsager er kraftige og potensielt livsfarlige verktøy når de ikke brukes riktig. Det er derfor utrolig viktig at du følger forhåndsregler før du bruker motorsagen din.

Sikre området før du kutter

Skal du gå løs på større trær eller greiner er det veldig viktig at du er sikrer området det skal falle på. Sørg for at du kutter på en måte der det ikke vil falle over hus, eller viktigst av alt personer. Vær alltid sikker på at det ikke er noen rundt deg som kan bli skadet når du bruker en motorsag.

Skaff deg motorsagbevis

Du kan selvsagt kutte trær og annen vekst på din egen tomt uten motorsagbevis. Likevel er det en god ide å skaffe seg det da det styrker dine kunnskaper og deretter redusere risikoen for ulykker. Med et bevis er du godkjent trefeller, slik at du også kan hjelpe de i nabolaget ditt med å kutte, skulle det trengs.

Bruk verneutstyr

Ikke bare er det viktig å tenke på andres sikkerhet når du bruker en motorsag, men også din egen. Bruk riktig verneutstyr slik at du er mindre utsatt for ulykker. Det er ikke nok å bare være forsiktig, spruting av fliser, maskinfeil og andre uforutsette faktorer er vanlige årsaker til skader. Motorsager bråker også mye, noe som vil med tid skade hørselen din. Du burde derfor bruke følgende utstyr når du arbeider med en motorsag.

 • Hjelm
 • Hørselvern
 • Vernesko
 • Arbeidshansker
 • Arbeidsklær som beskytter

Hva er best av bensin, batteri og elektrisk?

Hva som er best av disse tre kommer an på hva du foretrekker og hva du skal kutte, pluss størrelsen på området du skal kutte.

Bensin

En bensindrevet motorsag er for deg som har tomt med skog eller en stor tomt med grove trær. En motorsag på bensin er kraftigere og i stand til å kutte større og mer krevende områder. De har også lengre arbeidstid og er mer stødig i drift.

Ulemper med en bensindreven motorsag er at de ofte er større og tyngre noe som gjør dem mindre smidig. I tillegg er de avhengige an jevnlig innkjøp av bensin, noe som gir en ekstra kostnad, samtidig som de bråker mer og er mindre miljøvennlig.

Batteri

En batteridrevet motorsag er et mer miljøvennlig alternativ og de bråker mindre enn en på bensin. Disse har bedre motorkapasitet enn elektriske, men mindre enn de på bensin. Batteridrevne motorsager derfor perfekt på vekst du har i hagen som trenger å kuttes.

Prisen på batteridrevne er også noe rimeligere enn de på bensin mens ulempen er at batteriet må til enhver tid lades ved tomt strøm, noe som reduserer arbeidstiden noe.

Elektrisk

Disse er utvilsomt de letteste og mest smidige motorsagene som er på markedet. I tillegg har de en veldig snill prislapp, og er som de batteridrevne miljøvennlige og stillegående. En elektrisk motorsag passer perfekt på busker og mindre trær du har i hagen.

Grunnen til å ikke velge en elektrisk motorsag er at de må være koblet til strømuttak for å fungere. Dette begrenser bruksområdet betydelig, samtidig som ledningen kan være et forstyrrende element kommer den i veien.

Hvilken motorsag burde du kjøpe?

Før du kjøper motorsagen din gjør du veldig lurt i å tenke igjennom hva behovet ditt er. Skal motorsagen brukes i skogen på trær, eller skal du kutte grener i hagen? Hver sag kommer med forskjellige egenskaper, kraft og pris. Får å få mest ut av kjøpet er det derfor lurt å finne en motorsag som passer ditt behov.

Testens kriterier

Vi vurderte motorsagene på følgende kriterier; Ytelse, Brukervennlighet, sikkerhet og pris

Ytelse

Hvor kraftig er motorsagene og hvilke kraftanstrengelser tåler de? Vi så også på hvor de hadde sine begrensninger og om de var i stand til å håndtere enkel bruk i hagen, like godt som å felle de største trærne i skogen. For oss var det viktig at sagene kuttet til et tilfredsstillende resultat uten at man må anstrenge seg for mye.

Brukervennlighet

Hvor enkelt er det å håndtere motorsagene og hvordan var de å starte? Vi vurderte også hvor god ergonomien var og om de hadde noen ekstra funksjoner som bidro til mer komfortabel bruk. Vi så også på vekt og smidighet, så jo enklere sagen var å håndtere, jo bedre testresultat fikk motorsagene.

Sikkerhet

Hvilke sikkerhetsfunksjoner har dem? Det var utrolig viktig med en sag som føles trygg i bruk, uten risiko for stygge skader dersom det skulle skje uhell.

Pris

Basert på kriteriene ovenfor vurderte vi prisen på motorsagene. Ytelse og funksjoner viste seg å ha en sammenheng med pris, men de billigere modellene vil utvilsomt gjøre en tilstrekkelig jobb. Du trenger derfor ikke å kjøpe den dyreste motorsagen dersom du skal kutte noen greiner i hagen, du kan da fint nøye deg med en billigere modell.

Er det slik at du har funnet motorsagen du skal ha, men mangler ryddesag? Trykk på linken og les vår populære ryddesag test.