fbpx

Motorsag test: Disse 8 gir deg mest for pengene i 2023

Velkommen til vår store oversikt over de beste motorsagene på markedet akkurat nå! I en verden der det er et nesten uendelig antall produkter å velge mellom, vet vi at det kan være en utfordring å finne den rette motorsagen som passer dine behov. Derfor har vi gjort jobben for deg. Vi har gransket, analysert og samlet sammen de mest populære og pålitelige modellene i forskjellige segmenter for å gi deg en enkel og forståelig oversikt.

Enten du er en profesjonell skogsarbeider som trenger en robust og effektiv sag for å takle store trær, eller om du er en huseier på jakt etter en pålitelig maskin for sporadisk hagearbeid, har vi noe for deg. Vi har delt inn motorsagene i flere kategorier basert på deres styrke, funksjonalitet og pris, slik at du lett kan finne en som passer dine behov og budsjett.

I denne guiden presenterer vi ikke bare de beste motorsagene, men gir også råd om hva du skal se etter når du skal kjøpe en ny. Med vår guide, vil du være bedre rustet til å ta et informert valg. La oss dykke inn i verdenen av motorsager, og se nærmere på de beste modellene på markedet!

Motorsag test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Dewalt DCM565N
Dewalt DCM565N er den beste motorsagen på markedet med børsteløs motor og automatisk oljering. Lett og kompakt design med variabel hastighetsutløser for bedre kontroll. Så er den elektrisk! Alt til en særdeles god pris.
SJEKK PRISEN →
Milwaukee M18 FCHS-121B
Milwaukee M18 FCHS-121B er en kraftig elektrisk motorsag i premiumklassen. Med en børsteløs motor og imponerende ytelse, er den ideell for krevende oppgaver. Batteriets 12,0 Ah kapasitet og 40 cm sverd gjør den egnet for ekstrem arbeidsmengde.
SJEKK PRISEN →
Bosch DIY Universal Chain 18
Bosch DIY Universal Chain 18 er en kapabel liten motorsag som er perfekt for småjobber i hagen. Den er lett, kompakt og brukervennlig, og veier bare 3 kg. Med SDS-systemet kan du enkelt justere og bytte kjede. Toppbeskyttelsen med gripetenner gir stabilitet og minimal skade på grenen.
SJEKK PRISEN →
Husqvarna 135 Mark II
Vår soleklare favoritt! Denne modellen skiller seg ut på grunn av sin gode kraft og velbalanserte vekt. Den har også lavt drivstofforbruk.
SJEKK PRISEN →
Husqvarna 120i
En batteridreven motorsag som er utrolig enkel å bruke, samtidig som den er stillegående. Den imponerer også med en rå kraft, som få batteridrevne sager kan måle seg med.
SJEKK PRISEN →
McCulloch CSE2040S
Denne er elektrisk, noe som gjør den ekstremt smidig og miljøvennlig. Du skal lete lenge etter en motorsag med bedre manøvrering enn denne.
SJEKK PRISEN →
Husqvarna 550XPG Triobrake
En bensindreven motorsag, skapt til den profesjonelle trehugger. Du finner ikke kraftigere motorsager enn denne.
SJEKK PRISEN →
Stiga SPR 276C
En liten, bensindreven motorsag med en forbrukervennlig pris. Her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →

1. Dewalt DCM565N – Best i test

DEWALT DCM565N motorsag

SJEKK PRISEN →

Dewalt DCM565N er uten tvil den beste motorsagen på markedet, og det er derfor den fortjener tittelen som vår klare testvinner. Med en imponerende kombinasjon av funksjoner og egenskaper er denne kjedesagen en uunnværlig følgesvenn for alle som jobber med treverk.

En av de mest imponerende egenskapene til Dewalt DCM565N er dens børsteløse motor. Denne avanserte teknologien gir ikke bare enestående ytelse, men også langvarig effektivitet. Med opptil 70 snitt per lading, takket være 18V, 5Ah batteriet, kan du jobbe uavbrutt og effektivt uten å måtte bekymre deg for å lade opp sagens batteri hele tiden.

Dewalt DCM565N er også utrolig lett og kompakt, med en vekt på bare 3,6 kg. Dette gjør den ideell for enkeltmannsjobber og kapping med bare en hånd. Samtidig kompromisses det ikke på sikkerheten, da sagens kjedebrems stopper på mindre enn 1 sekund for å beskytte brukeren.

Komfort og grep er også prioritert i designet av Dewalt DCM565N. Den er utstyrt med et gummigrep som gir bedre komfort og godt grep selv ved langvarig bruk. Dette gjør arbeidsoppgavene mindre belastende og mer behagelige.

Som et bevis på sin kvalitet og pålitelighet, kommer Dewalt DCM565N med en 1-års garanti for elektroverktøy, med mulighet for å forlenge garantien til 3 år. Dette viser Dewalts tillit til deres eget produkt og gir deg trygghet for at du investerer i en langsiktig løsning.

Oppsummert

 • Imponerende kjedehastighet på 7,68 meter i sekundet
 • Verktøyfritt stangfeste og kjedespenning for enkel justering
 • Kjedebrems stopper på mindre enn 1 sekund for økt sikkerhet
 • Gummigrep for bedre komfort og grep ved langvarig bruk

LES MER

2. Milwaukee M18 FCHS-121B – Premium Elektrisk

MILWAUKEE M18 FCHS-121B

SJEKK PRISEN →

Milwaukee M18 FCHS-121B er uten tvil en av de råeste motorsagene på markedet for de som søker en kraftig elektrisk motorsag i premiumklassen. Med sin imponerende ytelse og avanserte egenskaper er denne sagmodellen et utmerket valg for de mest krevende oppgavene.

En av de mest bemerkelsesverdige egenskapene til Milwaukee M18 FCHS-121B er dens børsteløse motor. Denne avanserte teknologien, kombinert med FUEL-teknologi, sørger for enestående ytelse selv under de tøffeste sageoppgavene. Med en maksimal hastighet på 12,4 m/s oppnås raskt og presist kuttresultater.

Den neste generasjonen POWERSTATE børsteløse motoren til Milwaukee er en av de kraftigste motorene de noensinne har produsert. Den er utstyrt med kraftigere magneter og inneholder hele 175% mer kobber enn tidligere motorer. Dette gir enestående kraft og pålitelighet, og sikrer at sagens ytelse holder seg på toppnivå over tid.

Milwaukee M18 FCHS-121B er også utstyrt med det innovative REDLITHIUM-ION High Output 12.0 Ah batterisettet. Dette batteriet er konstruert med solid byggekvalitet, avansert elektronikk og leverer høy ytelse uten noen form for minneeffekt. Med dette batteriet kan du stole på at sagens driftstid er forlenget, og du kan utføre flere kutt per opplading sammenlignet med andre Milwaukee batterier.

Denne motorsagen er ideell for ekstrem arbeidsmengde. Med en full 12,0 Ah batteriladning kan du sage imponerende 150 stykker av 100×100 mm furu. Dette viser styrken og påliteligheten til Milwaukee M18 FCHS-121B og gjør den til et førsteklasses valg for de som trenger en sag som takler store oppgaver.

Oppsummert

 • Kraftig elektrisk motorsag i premiumklassen
 • Børsteløs motor og imponerende ytelse
 • 12,0 Ah batterikapasitet og 40 cm sverd
 • Egnet for ekstrem arbeidsmengde

LES MER

3. Bosch DIY Universal Chain 18 – For småjobber

Bosch DIY Universal Chain 18

SJEKK PRISEN →

Bosch DIY Universal Chain 18 er en imponerende liten motorsag som passer perfekt for småjobber rundt i hagen. Med sin kapabilitet og brukervennlige design, gjør den beskjæring og kapping til en lek.

En av de fremragende egenskapene til Bosch DIY Universal Chain 18 er dens lette og kompakte design. Med en vekt på bare 3 kg, inkludert batteri, er denne motorsagen enkel å håndtere og manøvrere. Du kan enkelt ta den med deg rundt i hagen uten å bli sliten.

SDS-systemet fra Bosch er en annen flott funksjon som gjør justering og vedlikehold enkelt. Du kan enkelt justere kjedet uten bruk av verktøy, noe som sparer tid og krefter. Dette gjør det også enkelt å bytte ut kjedet når det blir slitt eller trenger vedlikehold.

Toppbeskyttelsen med gripetenner er en ekstra sikkerhetsfunksjon som gir stabilitet under beskjæring. Denne funksjonen bidrar til bedre kontroll og minimerer skader på grenen. Du kan trygt og nøyaktig utføre kapping fra bunnen av, uten å bekymre deg for utilsiktet skade på trærne.

Bosch DIY Universal Chain 18 gir deg også muligheten til å enkelt bytte mellom ulike oppgaver. Enten det er lett beskjæring, avfallshåndtering eller vedkapping, kan du utføre alle disse oppgavene med denne ene enheten. Dette gjør den allsidig og praktisk å ha rundt i hagen.

Oppsummert

 • Kapabel liten motorsag for hagen
 • Lett, kompakt og brukervennlig design
 • SDS-systemet for enkel justering og kjedebytte
 • Toppbeskyttelse med gripetenner

LES MER

5. Husqvarna 135 Mark II — Beste bensinsag

Denne er best i test i vår motorsag test 2021

SJEKK PRISEN →

Vår favoritt på grunn av dens gode kraft og at den er behagelig i bruk. Dette er en velbalansert og god avveid sag med lite vibrasjoner. Vi lot oss også imponere av det skarpe kjedet og dens solide byggekvalitet. Denne er perfekt for deg som har en mindre skogstomt i hagen.

Brukervennlig

Ikke bare er Mark II en effektiv motorsag, den er også ekstremt brukervennlig og veldig enkel å bruke. En kombinert choke og stoppkontroll gir enkel oppstart, samtidig som den reduserer faren for at motoren fylles med drivstoff.

Den er også utstyrt med noe Husqvarna kaller Air Injection og LowVib. Dette er egenskaper som sikrer lang driftstid og redusert vibrasjoner når du arbeider. Air Injection-funksjonen er et sentrifuge-basert rengjøringssystem som rengjør filteret fra kvister og sagspon. Dette forhindrer slitasje og gjør at du kan kutte trær over en lengre periode uten avbrytelser. Uten Air Injection må du stoppe kuttingen for å fjerne sagspon fra motoren.

LowVib gir behagelig bruk og skåner armene og hendene dine. Funksjonen absorberer vibrasjon og sørger for stødig drift.

Bensindreven

Mark II er en bensindreven motorsag, noe som sikrer en kraftigere og mer effektiv drift enn hva du ville ha fått med en elektrisk motorsag. Ulempen med bensindrevne motorsager er at de bråker en del mer, veier mer og at du til enhver tid må kjøpe bensin til motoren.

Heldigvis sørger X-Torq-funksjonen på denne modellen for et lavere drivstofforbruk og reduserte utslipp av avgasser. Den er derfor mer miljøvennlig og billigere i drift enn hva andre bensindrevne motorsager er.

Konklusjon er at du ikke finner bedre motorsager i denne prisklassen og den er helt ypperlig for alle oppgaver som vedkapping og felling av mindre trær.

Fordeler:

 • Effektiv motor
 • Brukervennlig
 • Lavt drivstofforbruk

Ulemper:

 • Bråker mye
 • Veier ganske mye, tung å holde

LES MER

6. Husqvarna 120i — Beste batteridrevne motorsag

SJEKK PRISEN →

Dersom du jakter en stillegående, enkel og ekstremt brukervennlig motorsag, er det ingen som kan måle seg med denne modellen. Den er perfekt for felling av mindre trær, beskjæring og avkutting av greiner. Det at den er batteridreven, gjør den også til et utmerket valg for deg som ønsker å bevare miljøet rundt deg.

Stillegående

Noe av de mest unike med 120i er at den nesten ikke høres når den arbeider. Du kan kutte og sage til alle døgnets tider uten at det forstyrrer omgivelsene rundt deg. Dette er ekstremt sjelden blant motorsager da de vanligvis bråker noe forferdelig og tvinger deg til å bruke hørselvern. Med denne modellen klarer du deg uten hørselvern og du vil heller ikke forstyrre roen til naboen.

Børsteløs motor

Motoren på 120i er børsteløs, noe som betyr at børstene er erstattet av elektronikk. Dette gir null frisksjon og en mer energieffektiv motor. Du er derfor sikret lang brukstid og ingen direkte utslipp, noe som gjør den til en av de mest miljøvennlige motorsagene på markedet.

En god motorsag

Denne er som nevnt batteridreven, noe som betyr at den går på batteri fremfor bensin. Fordelene ved denne motorsagen er flere, men først og fremst er den billigere i drift, har ingen maskinstøy og er enklere å starte og bruke. Det kraftige 36V liion-batteriet sikrer også lang brukstid og en pålitelig og effektiv kutting.

Dersom du har mindre områder som trenger kutt, så er denne ifølge oss den beste modellen. Den har en imponerende kraft til å være på batteri og er utrolig behagelig å bruke, samtidig som den er stillegående.

Fordeler:

 • Kraftig til å være batteridreven
 • Stillegående
 • Billig i drift og veldig miljøvennlig

Ulemper:

 • Batteri må kjøpes separat noe som gir en høy totalpris

LES MER

7. McCulloch CSE2040S — Elektrisk motorsag

SJEKK PRISEN →

En velbalansert og brukervennlig motorsag med lav vekt og lang sverdlengde. Dette er en motorsag perfekt til bruk i hagen og med denne er du sikret ypperlig komfort. Den høye kjedehastigheten sørger også for en rask og effektiv kapping.

Miljøvennlig og stillegående

Fordelene med en elektrisk motorsag er mange av de samme som med en batteridreven motorsag. De er stillegående, mer miljøvennlig og veldig lette og enkle å bruke. Med en elektrisk motorsag slipper du også å måtte lade batteriet før bruk og du unngår ekstra kostnader til batterikjøp. Kjøper du batteridrevne motorsager, må du belage deg på å betale flere tusen kroner i tillegg til selve motorsagen.

Veldig god pris

Det er flere grunner til at du burde gå for denne modellen. Først og fremst får du ingen billigere motorsager enn denne, siden prisen er veldig lav og den ikke har noen ekstra kostnader i batteri- eller bensinkjøp. Den er også perfekt om du bryr deg om miljøet og ønsker en sag du kan bruke uten å forstyrre de rundt deg.

Det eneste vi synes er negativt er at den er avhengig av være koblet til strømuttak for å fungere. Har du ikke strømuttak tilgjengelig er den ubrukelig og den vil ikke fungere. Ledningen begrenser også bruken, siden den kun har en lengde på 30 centimeter, og du må til enhver tid bytte stikk dersom ledningen ikke strekker lengre.

Dette gjør at denne ikke er egnet dersom du skal kutte i skogen eller har en hage med stort areal. Vi anbefaler denne til deg som har en mindre hage med tilgang til strømuttak i nærheten.

Fordeler:

 • Billig
 • God komfort
 • Rask og effektiv kutter

Ulemper:

 • Ledningen begrenser området du kan bruke sagen på

LES MER

8. Husqvarna 550XPG Triobrake — For den profesjonelle

SJEKK PRISEN →

Anerkjente Husqvarna har spesialutviklet en motorsag til profesjonelle trehuggere og kunnskapsrike grunneiere. Med en rekke nyskapende løsninger og banebrytende design er du sikret markedets kraftigste motorsag.

Kraftig motorsag

Dette er utvilsomt den kraftigste motorsagen du finner i vår samletest. Som nevnt har den flere smarte løsninger som sikrer en effektiv drift og den har blant annet funksjoner kalt Autotune og RevBoost mode.

Autotune gir optimal motorytelse gjennom automatisk innstilling av motoren, som gjør at du slipper å bruke tid på å justere forgasseren. Denne kompenserer også for ulike drivstoff, høydeforhold, fuktighet og tilstoppet luftfilter. Du er derfor garantert en rask og sikker bruk uansett hvilke forhold du arbeider i.

RevBoost er en funksjon som gir hurtig akselerasjon og høyere kjedehastighet. Dette bidrar også til bedre ytelse og en effektiv drift uansett hvor krevende terreng du jobber i.

Triobrake

Triobrake er et sikkerhetssystem som Husqvarna har utviklet på sine motorsager. Denne funksjonen gjør at kjedebremsen enten aktiveres automatisk av treghets-mekanismen eller mekanisk med venstre eller høyre hånd. Triobrake gir også vern hvis du gjør innstikk ved felling og holder saga horisontalt, samtidig som det hjelper deg å arbeide på en mer ergonomisk og sikker måte.

Svindyr

Som den kraftigste og mest funksjonsrike motorsagen i testen, er det naturlig at den også er den dyreste. Med en prislapp på nærmere 16 000 kroner, må du virkelig belage deg på en tung investering skal du ha denne. 550XPG er derfor ikke for deg som er uerfaren og som skal kutte en sjelden gang. Denne er for deg som har brukt motorsager flere ganger før, og som ser for seg hyppig bruk.

Fordeler:

 • Kraftig motor
 • Funksjonsrik
 • Brukervennlig

Ulemper:

 • Svindyr

LES MER

9. Stiga SPR 276C — Billig, bensindreven motorsag

SJEKK PRISEN →

En liten motorsag med et kompakt design som er svært enkelt å håndtere. Stiga har her laget en prisvennlig, bensindreven motorsag perfekt for deg som ikke ønsker å betale for mye. Fordelene med denne modellen er mange og ikke bare den rimelige prisen.

Ergonomisk håndtak

Håndtaket på SPR 276C er ergonomisk og plassert på toppen av motorsagen. Det er også innlagt et mykt gummibelegg som gjør den komfortabel å holde i, samtidig som den lave vekten gjør den svært manøvrerbar. Du vil derfor ikke ha noen problemer med å komme til på små og krevende områder. Vibrasjonsdemping bidrar også til en behagelig drift, uten noen form på slitasje på kroppen din.

Passer utmerket på busker og mindre trær

Sverdbladet på motorsagen på ti tommer, og den har en tankvolum på to desiliter. Sammenlignet med andre modeller er dette en del mindre, noe som gjør denne bedre egnet for kutting på mindre områder. Den er et utmerket valg dersom du har busker og mindre trær i hagen som trenger beskjæring.

Skal du gå løs på mer krevende områder som i en skog, anbefaler vi andre modeller, siden denne mest sannsynlig ikke vil gjøre en tilstrekkelig jobb. Sverdlengden kan bli noe kort og den lille kapasiteten på tanken gjør at du med jevne mellomrom må fylle på tanken.

Det som skiller denne modellen fra andre bensindrevne motorsager er først og fremst den rimelige prisen, men også det kompakte designet. Her trenger du «kun» å betale knappe 3000 kroner mens med andre bensindrevne motorsager må du regne med å betale mer enn det dobbelte. Den er også mer smidig i bruk, siden den veier mindre, har mindre sverdlengde og har et smartere design.

Fordeler:

 • God pris til å være bensindreven
 • En smidig motorsag
 • Ergonomisk håndtak

Ulemper:

 • Liten kapasitet på tanken
 • Liten kraft i motoren til å være bensindrevet

LES MER


Tenk sikkerhet når du bruker en motorsag

Motorsager er kraftige og potensielt livsfarlige verktøy når de ikke brukes riktig. Det er derfor utrolig viktig at du følger forhåndsregler før du bruker motorsagen din.

Sikre området før du kutter

Skal du gå løs på større trær eller greiner er det veldig viktig at du er sikrer området det skal falle på. Sørg for at du kutter på en måte der det ikke vil falle over hus, eller viktigst av alt personer. Vær alltid sikker på at det ikke er noen rundt deg som kan bli skadet når du bruker en motorsag.

Skaff deg motorsagbevis

Du kan selvsagt kutte trær og annen vekst på din egen tomt uten motorsagbevis. Likevel er det en god ide å skaffe seg det da det styrker dine kunnskaper og deretter redusere risikoen for ulykker. Med et bevis er du godkjent trefeller, slik at du også kan hjelpe de i nabolaget ditt med å kutte, skulle det trengs.

Bruk verneutstyr

Ikke bare er det viktig å tenke på andres sikkerhet når du bruker en motorsag, men også din egen. Bruk riktig verneutstyr slik at du er mindre utsatt for ulykker. Det er ikke nok å bare være forsiktig, spruting av fliser, maskinfeil og andre uforutsette faktorer er vanlige årsaker til skader. Motorsager bråker også mye, noe som vil med tid skade hørselen din. Du burde derfor bruke følgende utstyr når du arbeider med en motorsag.

 • Hjelm
 • Hørselvern
 • Vernesko
 • Arbeidshansker
 • Arbeidsklær som beskytter

Hva er best av bensin, batteri og elektrisk?

Hva som er best av disse tre kommer an på hva du foretrekker og hva du skal kutte, pluss størrelsen på området du skal kutte.

Bensin

En bensindrevet motorsag er for deg som har tomt med skog eller en stor tomt med grove trær. En motorsag på bensin er kraftigere og i stand til å kutte større og mer krevende områder. De har også lengre arbeidstid og er mer stødig i drift.

Ulemper med en bensindreven motorsag er at de ofte er større og tyngre noe som gjør dem mindre smidig. I tillegg er de avhengige an jevnlig innkjøp av bensin, noe som gir en ekstra kostnad, samtidig som de bråker mer og er mindre miljøvennlig.

Batteri

En batteridrevet motorsag er et mer miljøvennlig alternativ og de bråker mindre enn en på bensin. Disse har bedre motorkapasitet enn elektriske, men mindre enn de på bensin. Batteridrevne motorsager derfor perfekt på vekst du har i hagen som trenger å kuttes.

Prisen på batteridrevne er også noe rimeligere enn de på bensin mens ulempen er at batteriet må til enhver tid lades ved tomt strøm, noe som reduserer arbeidstiden noe.

Elektrisk

Disse er utvilsomt de letteste og mest smidige motorsagene som er på markedet. I tillegg har de en veldig snill prislapp, og er som de batteridrevne miljøvennlige og stillegående. En elektrisk motorsag passer perfekt på busker og mindre trær du har i hagen.

Grunnen til å ikke velge en elektrisk motorsag er at de må være koblet til strømuttak for å fungere. Dette begrenser bruksområdet betydelig, samtidig som ledningen kan være et forstyrrende element kommer den i veien.

Motorsag test

Hvilken motorsag burde du kjøpe?

Før du kjøper motorsagen din gjør du veldig lurt i å tenke igjennom hva behovet ditt er. Skal motorsagen brukes i skogen på trær, eller skal du kutte grener i hagen? Hver sag kommer med forskjellige egenskaper, kraft og pris. Får å få mest ut av kjøpet er det derfor lurt å finne en motorsag som passer ditt behov.

Testens kriterier

Vi vurderte motorsagene på følgende kriterier; Ytelse, Brukervennlighet, sikkerhet og pris

Ytelse

Hvor kraftig er motorsagene og hvilke kraftanstrengelser tåler de? Vi så også på hvor de hadde sine begrensninger og om de var i stand til å håndtere enkel bruk i hagen, like godt som å felle de største trærne i skogen. For oss var det viktig at sagene kuttet til et tilfredsstillende resultat uten at man må anstrenge seg for mye.

Brukervennlighet

Hvor enkelt er det å håndtere motorsagene og hvordan var de å starte? Vi vurderte også hvor god ergonomien var og om de hadde noen ekstra funksjoner som bidro til mer komfortabel bruk. Vi så også på vekt og smidighet, så jo enklere sagen var å håndtere, jo bedre testresultat fikk motorsagene.

Sikkerhet

Hvilke sikkerhetsfunksjoner har dem? Det var utrolig viktig med en sag som føles trygg i bruk, uten risiko for stygge skader dersom det skulle skje uhell.

Pris

Basert på kriteriene ovenfor vurderte vi prisen på motorsagene. Ytelse og funksjoner viste seg å ha en sammenheng med pris, men de billigere modellene vil utvilsomt gjøre en tilstrekkelig jobb. Du trenger derfor ikke å kjøpe den dyreste motorsagen dersom du skal kutte noen greiner i hagen, du kan da fint nøye deg med en billigere modell.

Er det slik at du har funnet motorsagen du skal ha, men mangler ryddesag? Trykk på linken og les vår populære ryddesag test.