fbpx

Mobiltelefon test: Her er årets 12 vinnere (2023)

Å finne riktig mobiltelefon er ingen enkel oppgave. Det er utrolig mange å velge mellom og mobilene kommer i mange forskjellige prisklasser. Hver telefon har også egne egenskaper og funksjoner. Vi har derfor sammelignet elleve ulike mobiler slik at du skal få en bedre oversikt over hvilke som er på markedet.

Ønsker du en iPhone til en god pris, ville vi ha gått for iPhone 12 GB. Dette er en bra telefon med mange gode funksjoner. Den har er liten i størrelse men har likevel god ytelse. Denne er derfor perfekt om du bruker den mye på farten.

Er du på jakt etter toppmodellene, så anbefaler vi Samsung Galaxy S20 Ultra. Dette er flaggskipet til Samsung og imponerer med sitt enestående kamera. Med denne kan du virkelig minnes de gode øyeblikkene.

 

Mobiltelefon test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Apple iPhone 12 - 5G 64GB 
Apple iPhone 12 er mobiltelefon av skyhøy kvalitet. Basert på vår gjennomgang av eksisterende tester, produktbeskrivelser og kundeanmeldelser var det aldri noe tvil om at denne fortjente tittelen «Testvinner». Mobilen er nemlig proppfull av unike egenskaper, samt at den har en meget overkommelig pris. Mer for pengene enn dette får du ikke!
SJEKK PRISEN →
OnePlus 8
En slank og lett telefon med lynrask ladetid. Den har også et bra kamera som får med selv de minste detaljene. Den er også billigere enn mange andre på markedet.
SJEKK PRISEN →
iPhone SE (2nd gen) 64 GB - Rød 
Dette er en liten og billig mobiltelefon med god ytelse. Den har mange funksjoner og passer bra både til underholdning og jobb.
SJEKK PRISEN →
Apple iPhone 11 Pro
En mindre versjon av iPhone 11 Pro Max. Den har mange av de samme funksjonene men er noen hundrelapper billigere.
SJEKK PRISEN →
Apple iPhone 11
En funksjonsrik mobil med mye tilbehør. Prislappen er også veldig bra, så her får du veldig mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Apple iPhone 11 Pro Max
Toppmodell fra Apple. Lekkert design og fantastiske brukervennlighet som gir deg en strålende mobiltelefon. Med denne kan du også ta unike bilder.
SJEKK PRISEN →
Samsung Galaxy S20 Ultra
En fantastisk telefon. Den oser kvalitet og er enestående på grunn av kameraet og den gode utnyttelsen av skjermen.
SJEKK PRISEN →
Samsung Galaxy Note 20
En telefon skapt for deg som jobber mye. Denne gjør arbeidsdagen din lettere. Den har mange smarte funksjoner og tilbehør.
SJEKK PRISEN →
OnePlus 7T
En mobiltelefon som overrasker. Den er veldig robust til tross for sitt tynne design. Den har også god skjermoppløsning, perfekt om du skal game.
SJEKK PRISEN →
Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Den som koster minst i vår test. Den har en behagelig skjerm og kraftig prosessor. Denne er også optimal for deg som liker å game.
SJEKK PRISEN →
Sony Xperia 10 II
En mobil perfekt til multitasking. Den har stor skjerm og mange funksjoner. Den tåler også mye og har en snill pris.
SJEKK PRISEN →
Samsung Galaxy Z Flip
En unik mobiltelefon. Skjermen kan bøyes og brettes ut. Her får du mobilen med størst skjerm men som samtidig tar ekstrem liten plass.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Apple iPhone 12 – 5G 64GB  — Testvinner

Apple iPhone 12

SJEKK PRISEN →

Apple iPhone 12 er mobiltelefon av skyhøy kvalitet. Basert på vår gjennomgang av eksisterende tester, produktbeskrivelser og kundeanmeldelser var det aldri noe tvil om at denne fortjente tittelen «Testvinner». Mobilen er nemlig proppfull av unike egenskaper, samt at den har en meget overkommelig pris. Mer for pengene enn dette får du ikke!

Enestående teknologi

Mobilen har en rekke fordeler som en Super Retina XDR-skjerm på 6,1 tommer, hvor dens «Cermic Shield» glass er sterkere enn andre på markedet. Faktisk gir glasset fire ganger bedre beskyttelse ved fall, hvilket gjør at det skal mye til før skjermen sprekker opp.

Dessuten har den en utrolig kameraytelse ved fotografering og det selv under dårlige lysforhold. Elsker du å fange det som skjer rundt og det i en fantastisk bildeoppløsning, er dette helt klart en mobil å gå for. Mobilen har nemlig et avansert dobbelt kamerasystem med 12 MP kamera med ultravidvinkel, vidvinkel, nattmodus, Deep Fusion og smart HDR. Den klarer også å ta opptak og avspille filmer i kinokvalitet. Dette takket være dens innlagte Dolby Vision funksjon.

Videre har den en kraftig A14 Bionic-chip, og et nytt MegaSafe-tilbehør for enkel og rask lading, i tillegg til at dens vannbestandighet gjør at det er trygt å ha med telefonen på stranda eller ved bassenget. Ellers får den gode skussmål for å være brukervennlig og enkel å navigere seg rundt på.

Rå ytelse

Siden mobilen har 5G er den i stand til å laste ned og streame filmer og serier i høy kvalitet, selv om du er på farten. Her vil du ikke oppleve hverken hakking, lagging eller andre irritasjonsmoment. Den har i tillegg en praktisk størrelse og er lett i vekten, noe som gjør at den passer godt i bukselommen.

Heller ikke prisen er det verste, og alt i alt er dette modellen vi anser som den soleklart beste, noe for øvrig også andre testmagasin er enige i. Mobilen skårer nemlig svært høyt også hos andre tester og på kundeanmeldelser.

Oppsummert

 • Meget slitesterk
 • Enestående teknologi
 • Utrolig bildekvalitet
 • Utstyrt med A14 Bionic og 5G

LES MER


2. OnePlus 8 — Rimelig allrounder

OnePlus 8 Glow

SJEKK PRISEN →

På utkikk etter en smarttelefon med fokus på detaljer? Da er OnePlus 8 noe for deg. OnePlus jobber med ideen at ingen detaljer er for små til å perfeksjoneres. Du vil derfor få en smarttelefon der alt av innhold ser bra ut.

Trippelkamera med stabile bilder

På baksiden av mobilen er det tre linser som gir deg strålende bilderesultater. Den har både bildestabilisering og vidvinkellinse.

Dette gjør at bildene dine blir tatt med beste kvalitet selv med en ustødig hånd. Ønsker du å fange øyeblikk i høy hastighet, vil mobilens knivskarpe og stabile klipp gi deg gode bilder selv med brå bevegelser. Bildene blir da ikke uklare og vil være behagelige å se på.

Slank telefon

OnePlus 8 er kun 8 mm tykk og veier så lite som 180 gram. Du får derfor en liten og vakker telefon som ligger perfekt i hånden. Den vil heller ikke føles stor i bukselommen. Den har også et elegant design og kommer i to forskjellige farger.

Smart lading

Smarttelefonen holder også lenge før den trenger å lades. Og når den først må lades skjer dette lynraskt. Fra 0% til 50% bruker telefonen knappe 20 minutter. Telefonen vil også gjenkjenne ditt brukermønster som skal gi optimal lading og levekapasitet.

Du kan derfor lade telefonen kjapt og effektivt i en travel hverdag. Med denne slipper du å vente i timevis før telefonen kan brukes.

Konklusjon er at dette er en bra mobiltelefon til en god pris. Den har mange gode funksjoner, og imponerer med sitt syltynne design og lette vekt.

Den har nok ikke like gode egenskaper som toppmodellene til iPhone og Samsung. Den er heller ikke like slitesterk og er derfor veldig utsatt hvis du skulle miste den i bakken. Men dette er så absolutt en bra smarttelefon.

Fordeler:

 • Solide funksjoner
 • Liten og lett
 • Kamera som gir tydelige bilder selv med brå bevegelser

Ulemper:

 • Tåler mindre enn andre på markedet

LES MER


3. iPhone SE (2nd gen) 64 GB – Rød  — Liten iPhone til en god pris

SJEKK PRISEN →

En liten telefon som får god plass i bukselommen. Mobilene i dag blir bare større og større, og vanskeligere å ha med seg med mindre man har veske eller sekk. Denne tar liten plass i lommen så du slipper å ha med sekk hvor enn du drar.

God ytelse

Man skulle tro at den lille størrelsen på mobilen går ut over ytelsen. Det gjør det ikke. SE 64 GB har en imponerende styrke og mange smarte egenskaper. Dette gjør at du slipper å frustrere deg over en treg telefon når du har opp mange forskjellige apper.

Det negative med mobilen er dens dårlige batteri. Bruker du telefonen mye vil den gå fort tom for strøm. Du er derfor avhengig av å kunne lade telefonen med jevne mellomrom hvis den er mye i bruk. Dette er ganske upraktisk og ganske frustrerende.

Billig

Med tanke på mobilens rimelige pris har SE 64GB brukbart med funksjoner. Den har naturligvis ikke like mange egenskaper som toppmodellene, men du vil absolutt ikke kjede deg når du har denne.

Den er også slitesterk og tåler vann. Det skal derfor mye til for at mobilen blir ødelagt. Touch Screen og fingeravtrykksensor gjør den effektiv å bruke. Betalinger inne på telefonen gjøres ved et enkelt trykk på fingeravtrykkleseren. Skal du ringe eller sende meldinger er det bare å trykke seg inn på appene.

Alt i alt en god telefon til en veldig bra pris. Ønsker du ikke å bruke mye penger på mobil er denne et godt valg.

Fordeler:

 • Billig
 • God ytelse
 • Liten størrelse

Ulemper:

 • Dårlig batterilevetid

LES MER


4. Apple iPhone 11 Pro — Mindre toppmodell

SJEKK PRISEN →

En fantastisk telefon med kraftig kamera. Med denne kan du virkelig fange opp de vakre øyeblikkene verden byr på. Apple iPhone 11 Pro kan sees på som lillebroren til iPhone 11 Pro Max. De har mange av de samme egenskapene men 11 Pro er noe mindre og litt billigere.

Fantastisk kamera

Som 11 Pro Max har denne et strålende kamera som gir fantastiske bilder. Med denne har du en ypperlig mulighet til å fange verden rundt deg i slående detalj. Å kjøpe et kamera separat er unødvendig hvis du er i besittelse av iPhone 11 pro.

Ta vare på de beste øyeblikkene fra ferieturer, eller ta eksotiske bilder til Instagram. Med 11 Pro er du garantert sterke og klare bilder.

Rå ytelse

Mobilen er utstyrt med A13 Bionic prosessor. Dette gir en rå ytelse selv under krevende operasjoner som spill med høy grafikkoppløsning, eller streaming av filmer og serier. Du vil derfor kunne bruke de mest krevende apper uten at det går ut over mobilens raskhet.

Batteriet er også sterkt og holder lenge selv under hyppig bruk i lengre perioder. Ved jevnlig bruk i løpet av en dag skal batteriet holde opptil to dager uten lading. Du slipper derfor å bekymre deg for lite strøm på telefonen når du er på farten.

Konklusjon er at dette er en veldig lik mobil som 11 Pro Max. Forskjellen er at den er litt billigere og mindre i størrelse. Men de har like funksjoner og like god kapasitet. Hvilken du skal velge kommer derfor an på om du foretrekker en stor eller en mindre mobiltelefon.

Fordeler:

 • Topp kvalitet
 • Fantastisk kamera
 • Enkel å bruke

Ulemper:

 • Koster mye

LES MER


5. Apple iPhone 11 — Bra pris

SJEKK PRISEN →

Nok en modell fra iPhone 11. Dette kan sies å være en nedgradert versjon av 11 Pro og 11 Pro Max. Den har ikke like stor kapasitet og har bare dobbelt kamerasystem fremfor trippel kamerasystem. Men skal du ha iPhone til en god pris er denne et godt valg.

Enkel og hurtig lading

Mobilen er utstyrt med batteri og en chip som gjør at du skal ha krefter nok til en lang dag. Heldagsbatteriet A13 Bionic er den raskeste chipen som er i en smarttelefon. Du kan derfor bruke mobilen ubegrenset en hel dag uten å måtte laden den.

Mobilen kan også hurtiglades med en 18 watts lader som selges separat. Du kan da lade telefonen hjemme, på kontoret eller når du er reise helt trådløst.

Innebygd sikkerhet

Med Face ID er du også garantert den beste beskyttelsen av ditt personvern. Dette er den sikreste måten for ansiktsgjenkjennelse i en smarttelefon. Den verken deler eller lagrer bilder av deg og er en sikrere løsning enn Touch ID.

Betalinger på mobilen og innlogginger på sider med sensitiv informasjon er derfor helt trygt uten risiko for svindel.

Mye tilbehør

Mobilen kommer også med mye tilbehør. Med på kjøpet får du airpods som gjør at du kan høre på musikk eller prate med dine venner uten ledninger som henger og slenger. Du kan også velge mellom 6 forskjellige farger på ditt deksel.

Finn fargen som matcher din stil og imponer vennene dine med en stilfull telefon. 11 Pro er perfekt for deg som ønsker en god mobil uten å sprenge månedsbudsjettet.

Fordeler:

 • God pris
 • Lang batterilevetid
 • Mye tilbehør med på kjøpet

Ulemper:

 • Lav lagringskapasitet

LES MER


6. Apple iPhone 11 Pro Max — Stor toppmodell

SJEKK PRISEN →

En fantastisk modell fra populære Apple. Her har de laget et produkt til ytterste kvalitet. iPhone 11 Pro Max er ekstremt kraftig og har en kapasitet på hele 256 GB. Dette gjør at du kan lagre over tusen bilder, filmer og sanger inne på mobilen uten at det påvirker ytelsen.

Lekkert design

Mobilen har en lekker utforming og er veldig elegant å se på. Det buete designet setter et lite særpreg over telefonen samtidig som det gjør den praktisk å bruke.

Den er også laget i rustfritt stål, har en bakside av glass og er fullstendig støvforseglet og tåler vann. Du kan derfor bruke 11 Pro Max under røffe forhold uten frykt for at den skal bli ødelagt.

Levende kamera

Noe av det beste med mobilen er det fantastiske kameraet. Med et imponerende 12 MP trippelkamera på baksiden og 12 MP TrueDepth frontkamera kan du virkelige mimere tilbake på dine favorittøyeblikk.

Med denne er du sikret profesjonelle bilder og du får en enestående dybdekontroll. Selv i vanskelige forhold vil du få skarpe og klare bilder. Nattmodusen gjør også at du kan fange favoritt øyeblikkene selv uten belysning. Denne er derfor perfekt om du elsker å ta bilder.

Laget for maksimal komfort

Operativsystemet er laget for at du skal få maksimal komfort i en travel hverdag. Den er derfor enkel å bruke og lett å forstå. Den har også et systemomfattende natt-modus og separate sikkerhetsfunksjoner.

Disse sørger for et bedre personvern og praktisk bruk uansett når og hvor du bruker telefonen. Touch skjermen byr også på perfekte seeropplevelser. Oppløsningen er så god at skjermen nesten blir levende.

Dette er en overlegen mobiltelefon. Det er vanskelig å finne noen som er bedre. Du må derfor betale mye hvis du skal ha denne.

Fordeler:

 • Topp kvalitet
 • Stor kapasitet
 • Fantastisk kamera

Ulemper:

 • Koster mye

LES MER


7. Samsung Galaxy S20 Ultra — Enestående smarttelefon

SJEKK PRISEN →

Testens beste mobiltelefon ifølge undertegnende. Utstyrt med lynrask skjerm, kraftig prosessor og fem sylskarpe kameraer, vil mobilen virkelig ta pusten fra deg. Den er også bygd for å tåle en aktiv hverdag. Den er derfor egnet for bruk uansett hvor du er.

Du får ikke bedre kamera på en smarttelefon

Noe av det unike med mobilen er dens enorme kvalitet på kameraet. Den har fire på baksiden og ett på fremsiden. Med disse får du zoom opptil 100 ganger og en dybdelinse som gir deg en fantastiske dybdeklarhet. Du kan derfor ta bilder som er skarpere enn virkeligheten. Du vil se detaljer du ikke trodde fantes.

Etter du har tatt bildene kan du også fjerne og redigere ting du ikke ønsker skulle være med i bildet.

Se for deg at du og din kjære tar et nydelig bilde men at det blir ødelagt på grunn av en detalj i bakgrunnen. Med S20 kan du fjerne detaljene du ikke vil ha med uten at det ødelegger kvaliteten på bildet.

Telefonen gir deg også en sjelden mulighet til å lykkes med fotograferingen din. Du kan stille inn slik at mobilen tar bilder automatisk. Når den har gjort dette vil den selv velge de beste bildene fra serien.

God skjermutnyttelse

Det er ikke bare kameraet som imponerer. Skjermen er dobbelt så rask som andre smarttelefoner. Dette kommer godt med når du streamer eller spiller spill.

Skjermen er også godt utnyttet. Skjermen dekker hele overflaten noe den ikke gjør på andre modeller. Du får derfor en større skjerm, uten at telefonen er blitt større.

Fantastisk kvalitet men koster mye

Som nevnt er nok ikke dette den beste telefonen i testen, men den har et sjeldent godt kamera og skjermen er superpraktisk, siden den dekker hele mobilen.

Dessverre er det slik at kvalitet koster og dette er en av de som koster mest på markedet. Du skal derfor grave ganske dypt i lommeboka om du vil ha denne.

Fordeler:

 • Enestående kamera
 • Mange og gode funksjoner
 • Skjermen dekker hele mobilen

Ulemper:

 • Veldig dyr

LES MER


8. Samsung Galaxy Note 20 — Fleksibel arbeidstelefon

SJEKK PRISEN →

Er du ute etter en robust mobil som kan hjelpe deg i en travel hverdag, er denne helt perfekt. Denne er laget for deg som jobber mye selv når du er ute å farter.

Med mobilen kan du enkelt koble til en annen enhet som for eksempel en pc. Da kan du flytte apper mellom telefon og pc, nos som gir deg rom for fleksibilitet når du arbeider.

Effektiviserer din arbeidsdag

Som nevnt kan du koble sammen flere enheter. Du kan derfor overføre viktige notater til pc’n din som du har gjort mens du reiste til jobb. Mobilen er også nesten like bra å jobbe på som en pc.

Note 20 kommer med en oppdatert S Pen som du kan bruke når du skriver på mobilen. Det gjør det enkelt og effektivt for deg å notere viktige ting du må huske når du er ute og farter. Pennen bruker du bare direkte på skjermen og det vil føles som å bruke en vanlig penn.

Dette er på grunn av den lynraske responstiden. Skjermen registrerer med en gang når pennen berører skjermen. Pennen kan også brukes som styreenhet eller fjernkontroll.

Topp lydkvalitet

Lydkvaliteten på Note 20 er også høyere enn på andre telefoner. Dette gjør at du hører de du snakker med krystallklart uansett hvor mye bråk det er rundt deg. Mobilen er også perfekt som lydopptaker hvis du skulle intervjue noen, eller skal spille inn viktige beskjeder til deg selv.

Det negative med mobilen er at den er veldig stor og upraktisk å ha med seg hvis du ikke har sekk eller veske. Prisen er også ganske høy, men trenger du en mobil til jobbrelatert arbeid er det ikke mange som er bedre enn denne.

Fordeler:

 • Kan enkelt sammenkoble med andre enheter
 • God lydkvalitet
 • Utstyrt med penn slik at du kan skrive viktige notater

Ulemper:

 • Upraktisk størrelse

LES MER


9. OnePlus 7T — Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

En mobiltelefon som er bemerkelsesverdig robust men samtidig overraskende tynn. Den tåler derfor mye selv om det ikke ser sånn ut. Den er også rask og behagelig å bruke. Samtidig er skjermkvaliteten en av de bedre som er på markedet.

Laget for deg som elsker gaming

Skjermen er stor og gir sylskarpe bilder. Telefonen er derfor perfekt om du elsker å game. Spillene føles ekte og ser du på film får du nesten en følelse av å sitte på kino. Skjermens store og klare bilder gjør den også utrolig enkel å bruke.

OnePlus 7 kan også vibrere når du spiller eller ser på film. Dette er for å gjøre det mer ekte og gi deg en følelse av at du er del det som skjer på skjermen.

Stor lagringsplass

Mobilen har en god lagringsplass og kraftig prosessor. Du kan derfor laste ned mange spill med høy grafikkytelse uten at det påvirker responstiden. Skjermen vil reagere lynraskt uansett hvor stor plass du har brukt på telefonen.

God pris

OnePlus 7 har en god pris. Og med tanke på alle funksjonene og dens gode grafikk synes vi du får veldig mye for pengene. Men skal du kjøpe en mobil du skal bruke til å ta masse bilder med, burde du ikke gå for denne.

Kameraet tar ikke like gode bilder som andre på markedet og klarer ikke få fokus i levende bilder. Derfor er ikke denne egnet for å ta mange bilder.

Fordeler:

 • Sylskarpe bilder og lynrask skjerm
 • God pris
 • Kraftig ytelse

Ulemper:

 • Dårlig kamera

LES MER


10. Xiaomi Redmi Note 8 Pro — Den billigste

SJEKK PRISEN →

Nok en gamingtelefon. Dette er en kraftig telefon som klarer opptil ti timer med intens gaming. Med det firedoblede kameraet kan du ta vare på og nyte de gode øyeblikkene. I tillegg har den et vakkert design i glass med flere forskjellige farger.

Gamingtelefon med bra kamera

Sammenlignet med andre gamingmobiler, har denne et mye bedre kamera. På baksiden er det som nevnt en firedobbel kameramodul som gjør at du fanger opp mer lys og detaljer når du tar bilder.

Utstyrt med 120 grader synsfelt gjør det også praktisk å ta bilder av landskap eller gruppebilder. Uansett hvor mange dere er vil kameraet være i stand til å få med alle i bildet.

Kameraet tilbyr opptil 10x zoom og har nattmodus. Dette gjør at du får med de minste detaljene selv om du står på avstand når du fotograferer eller hvis du tar bildet i mørket.

Dot Drop touchskjerm

Skjermen er stor, rundt 15-16 cm og har Full HD+ oppløsning med 2340 x 1080 piksler. Dette gir deg et klart og tydelig bilde der du aldri vil miste avgjørende øyeblikk i filmen eller spillet.

Det er også enkelt ¨å justere farge- og skarpheten på bildene etter dine preferanser. Dette er for å gi deg en bedre opplevelse når du bruker mobilen.

Xiaomi har også dekket skjermen med et solid glass med et beskyttende belegg. Det skal beskytte mot støtskader og forhindre fettmerker fra fingrene dine.

Kraftig selv om den er billig

Med denne får du en mobil som er optimal hvis du vil game. Den har også god ytelse og klarer mange uavbrutte timer med gaming før den må lades. Men det beste med mobilen er dens veldig gode pris. Med denne får du den billigste som er på markedet.

Det negative med telefonen er at den tåler veldig lite, og det skal ikke mye til før den blir ødelagt. Du må derfor behandle den veldig varsomt.

Fordeler

 • Bra ytelse
 • Skjermen gir fantastiske bilder, perfekt til streaming og gaming
 • Billig

Ulemper:

 • Tåler lite

LES MER


11. Sony Xperia 10 II — Solid og rimelig

SJEKK PRISEN →

En telefon perfekt for multitasking. Xperia 10 II har en filmatisk touchskjerm, et kraftfullt trippelkamera og god ytelse. Mobilen er også laget for å tåle spennende opplevelser og ville eventyr. Du får derfor en rimelig men samtidig solid mobiltelefon.

Har mange funksjoner

Xperia 10 II har overraskende mange funksjoner selv om prisen er rimelig. Du kan blant annet bruke mobilen til kontaktløs betaling hvis du har kort registrert inne på telefonen. Det gjør derfor ingenting om du glemmer bankkortet ditt når du er ute og handler.

Den har også fingeravtrykkleser og du kan dele opp skjermen i to individuelle vinduer. Fingeravtrykkleseren sikrer at ingen andre enn deg får tilgang til telefonen din og vindus-deleren gjør at du kan vise to apper samtidig.

Dette er veldig praktisk hvis du vil streame serier samtidig som du sender meldinger til vennene dine.

Stor skjerm

Skjermen på telefonen er stor og har Full HD+ oppløsning. Telefonen er derfor perfekt hvis du vil se favorittserien selv når du ikke er hjemme.

Bildene du tar med telefonen blir klare og tydelige på skjermen. Mobilen vil derfor bli som ditt eget lille album. Her kan du gå tilbake og gjenoppleve fantastiske øyeblikk.

Dersom du ønsker en funksjonsrik telefon som ikke koster mye er denne et godt valg. Den tåler en støyt og har et godt kamera som gir flotte bilder. Det negative med telefonen er at den kan være noe frustrerende å bruke til tider.

Mobilen åpnes uten at du vil det, og det er ikke alltid fingeravtrykkleseren fungerer. Den har også noe lav responstid. Det kan ta lang tid fra du trykker til du kommer inn på appene du har trykket på.

Fordeler:

 • Rimelig
 • Tåler mye
 • Bra kamera og skjerm i Full HD+ oppløsning

Ulemper:

 • Lite brukervennlig

LES MER


12. Samsung Galaxy Z Flip — Spennende mobiltelefon

SJEKK PRISEN →

Dette er utvilsomt den mest spennende mobiltelefonen i vår test. Her har Samsung virkelig revolusjonært mobilen slik vi kjenner den. Galaxy Z Flip har et unikt og bøyelig glass som skaper en sjelden fleksibilitet. Mobilen kan legges sammen når den ikke er i bruk og brettes ut igjen når du skal bruke den.

Stor skjerm, liten mobiltelefon

Skjermen til Galaxy Z Flip er på rekordstore 17 cm. Dette gjør at du får god oversikt over det som skjer på din telefon. Du kan også ha oppe to vinduer samtidig når du bruker telefonen. Da kommer den store skjermen til god nytte, og du har full kontroll over alle detaljene.

Men selv om skjermen er større en noen gang betyr ikke det at mobilen er større. Siden du kan brette sammen mobilen, tar den mindre plass i lommen enn andre mobiltelefoner. Den blir derfor uproblematisk å ha med seg når du skal ut å trene eller møte venner.

Gir mange muligheter

Ikke nok med at du kan åpne og lukke smarttelefonen med du kan også stoppe skjermen akkurat der du vil, takket være freestop-teknologien. Dette gjør at mobilen fungerer som sitt eget stativ.

Dersom du skal ha en viktig videosamtale, kan du sette mobilen på bordet og bruke den som handsfree videosamtale.

Mobilen gir deg også mange muligheter når du skal ta bilder eller filme. Du kan utforske og prøve nye perspektiver og kanskje finner du en ny favorittvinkel å ta bilder fra?

Testens dyreste

Galaxy Z Flip har alle funksjoner en god smarttelefon skal ha, pluss litt ekstra. Mobilen har et utsøkt design og er sensasjonell på grunn av sitt fleksible glass. Men dette er en telefon som virkelig koster.

Prislappen er på drøye 18 000 kroner, noe som er veldig mye for en mobiltelfon. Dersom flipp-funksjonen ikke er viktig for deg når du ser etter en telefon, ville vi uten tvil ha gått for en annen modell enn denne.

Fordeler:

 • Spennende flipp-funksjon
 • Mange funksjoner

Ulemper:

 • Testens dyreste

LES MER


Ting å tenke på før du kjøper mobiltelefon

Når du kjøper mobiltelefon er det viktig at du vet hvilket behov du har. Det som kjennetegner dagens mobiltelefoner er at de er enkle og raske å bruke. Derfor er det antall funksjoner og kvaliteten på disse, samt ytelsen som bestemmer prisen på mobilen.

Så hvis du ikke trenger den tøffeste programvaren og den beste ytelsen, er det unødvendig å kjøpe en mobil med enorm ytelse. Disse er dyrere og da er det mer gunstig med en mobil med lavere ytelse til en bedre pris.

Still deg derfor spørsmålene nedenfor før du kjøper mobiltelefon.

Hvor mange funksjoner trenger jeg?

Skal du bare sende meldinger og ringe dine nærmeste? Da er det liten vits med en funksjonsrik mobil. Disse koster mye mer enn de mer simple telefonene.

Kanskje du trenger en ny mobil fordi du har lyst på bedre kamera? Eller kanskje du trenger en kraftig prosessor og levende skjerm for å gi en bedre opplevelse når du ser på serier eller spiller spill?

Finn ut hvilke funksjoner du synes er nødvendige åha, og kjøp deretter.

Hva skal jeg bruke den til?

Skal mobilen brukes til jobb eller underholdning? Det er stor forskjell på de som er laget for jobb og de som er laget for underholdning. Finn derfor en som passer ditt bruk.

Er du også mye ute og farter kan det være lurt med en telefon som tåler mye og som gjerne er vanntett. I en aktiv hverdag er telefonen mye mer utsatt enn om du bare bruker den hjemme. Det er utrolig frustrerende om mobilen blir ødelagt på grunn av litt regn når du var ute på løpetur.

Hvor stor kapasitet trenger jeg?

Her er det snakk om lagringsplass. Skal du ta mange bilder, laste ned musikk og ha mange apper, trenger du en mobil med stor kapasitet.

Hvis ikke dette er viktig for deg, trenger du ikke en mobil med den største kapasiteten.

Hvor mye blir den brukt i løpet av en dag?

Mobiler som blir brukt kontinuerlig i løpet av en dag har en tendens til å gå fort tom for batteri. Derfor kan det være lurt å kjøpe en med lang batterilevetid hvis du bruker telefonen mye gjennom en dag.

Hvor mye penger burde jeg bruke på en mobiltelefon?

Her må du finne ut hvor mye du ønsker å betale. Basert på kriteriene ovenfor burde du finne en som er innenfor ditt budsjett. En kjempebra mobiltelefon vil alltid ha en viss bismak hvis du har betalt mer enn det du har råd til.

Burde du kjøpe Apple, Samsung eller noe annet?

Det er lite som skiller de ulike merkene som er på markedet i dag. Hovedforskjellen er at de bruker ulike operativsystem. Apple bruker for eksempel noe som heter iOS mens de fleste andre bruker noe som heter Android.

Operativsystemet er den grunnleggende programvaren som er på mobiltelefonen. Det er dette som tildeler de ulike ressursene som mobilen tilbyr. Det kan være i form av apper eller andre funksjoner mobilen har.

Hva som er best er vanskelig å si. Her må du egentlig bare finne ut hva du foretrekker.

Er dyre mobiltelefoner bedre enn billigere?

Det som først og fremst skiller dagens mobiltelefoner fra hverandre er som nevnt ytelse og funksjoner. En dyrere mobiltelefon har flere funksjoner og en sterkere kapasitet. Men de billigere fungerer like godt dersom du ikke trenger mange funksjoner eller stor lagringsplass.

Slik testet vi mobilene

Når vi testet mobilene så vi på følgende kriterier:

 • Ytelse
 • Brukervennlighet
 • Batterilevetid
 • Design
 • Funksjoner
 • Pris

Ytelse

Hvor rask responstid hadde telefonene? Håndterte de krevende apper og programmer? Og hvordan reagerte den på multitasking?

Hvor stor kapasitet mobilene hadde ble også vurdert. Vår erfaring er at mobiler med lavere kapasitet vil oppleves en del tregere enn de med stor kapasitet.

Brukervennlighet

Var det enkelt å navigere seg frem? Det er stor forskjell på hovedmenyen på de ulike telefonene. Vi ønsket at det skulle være så lett som mulig å finne frem til appene du bruker mest.

Stort pluss om det var smarte snarveier eller løsninger til de vanligste funksjonene.

Levetid

Hvor lenge holder batteri før det må lades. Ved vanlig bruk gjennom en dag ønsket vi en telefon som holdt uten å lades. Det var derfor noe negativt om telefonene måtte lades daglig. Hvor fort mobilene ble ladet ble også vurdert.

Hvor mye mobilene tålte var også viktig. Kjempefordel med en mobil som tåler vann og som er støtdempende.

Design

Her var det primært størrelsen vi så på. En stor skjerm er praktisk men en stor mobil som tar mye plass er upraktisk. Vi ønsket derfor mobiler som var enkle og praktiske å ha med uansett hvor man skulle.

Funksjoner

Hadde mobilen noe særpreg som skilte den fra hverandre? Det kunne for eksempel være om kameraet hadde noe ekstra ved seg. Eller om man kunne ha oppe to vinduer samtidig. Jo flere funksjoner som fungerte bra, jo mer likte vi telefonene.

Pris

Etter å ha sett på kriteriene ovenfor, vurderte vi prisen. Pris gjenspeiler kvalitet, men det er ikke alltid en dyrere telefon gir en bedre telefon.

mobiltelefon test