fbpx

Mobilabonnement test: De 3 beste alternativene i 2021

VÅRE favoritter

 • Fri roaming i EU
 • Full kontroll på ditt forbruk
 • Full Telenor-dekning
SJEKK PRISEN →
 • Fri fart, tale, MMS og SMS
 • Fri bruk i EU/EØS
 • Full Telenor dekning
SJEKK PRISEN →
 • SMS pris etter oppbrukt pakke: 1.99 kroner
 • Startpris per samtale etter oppbrukt pakke: 1.99 kroner
 • Minuttpris på oppbrukt pakke: 1.49 kroner
SJEKK PRISEN →

Mobilabonnement test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Fjordkraft Mobil til kun 119 kr/ mnd
Har du et lavt forbruk er dette abonnementet best for deg. Her får du markedets desidert beste pris.
SJEKK PRISEN →
5 GB abonnement fra Talkmore
Har du et moderat forbruk er dette beste alternative.
SJEKK PRISEN →
10 GB og tilbys av Scoopr Mobil til kun 349 kr/mnd
Her får du hele 10 GB til en sjokkerende lav pris – 349 kroner.
SJEKK PRISEN →
25 GB hver måned er mobilabonnementet til Talkmore til kun 499 kr/mnd
Markedets beste kupp. Her vil du nesten garantert ikke gå tom for data, og du får den til en overkommelig pris på 499 kroner i måneden.
SJEKK PRISEN →

Fjordkraft Mobil, Scoopr og Talkmore tilbyr de beste abonnementene.

Å finne et mobilabonnement som er skreddersydd dine behov er ingen enkel oppgave på grunn av den mektige jungelen av operatører og abonnementer som finnes på dagens marked. Vi ønsker å gjøre denne oppgaven enklere ved å teste og sammenligne det store utvalget slik at du finner abonnementet som er perfekt for deg.

Etter å ha sammenlignet over 200 mobilabonnement fra 23 ulike operatører kom vi frem til at Talkmore er best dersom du bruker særdeles mye mobildata i løpet av en måned. Er du sparsommelig på mobildataen, ville vi gått for abonnementet Fjordfrakt Mobil. Er du midt imellom, er Scoopr et ypperlig valg.

Hvordan kåres beste mobilabonnement?

For å finne det beste mobilabonnementet for deg er det viktig å vurdere eget dataforbruk. Vi har derfor kåret fire forskjellige vinnere basert på mengden data som tilbys til lavest mulig pris. Disse vinnerne er innenfor følgende kategorier:

 • Lite

Her har vi vurdert mobilabonnement som tilbyr mellom 1 og 4 GB hver måned. Bruker du mobilen til enkle oppgaver som sporadisk surfing og nettavis, er et slikt abonnement mer enn nok for deg.

 • Middels

Her har vi vurdert abonnement som har mellom 5 og 9 GB data hver måned. Bruker du mye tid på sosial medier og streamer med jevne mellomrom, er dette et passende valg for deg.

 • Mye bruk

Her faller alle abonnement med mellom 10 og 19 GB data per måned. Dette er et godt valg for deg som bruker mobilen mye til både arbeid og underholdning.

 • Super

Her er alle abonnement vi har vurdert som har mer enn 20 GB. Disse er perfekt for deg som konstant bruker mobilen til både arbeid, underholdning, og som deler internett med andre.


1. LiteFjordkraft Mobil til kun 119 kr/ mnd

SJEKK PRISEN →

Dersom du har et lavt dataforbruk er mobilabonnementet Fjordkraft Mobil det beste alternativet. Her får du markedets desidert beste pris, i tillegg til en rekke fordeler som fri bruk i EU/EØS, data rollover, samt fri tale, MMS og SMS. Vi skal se nærmere på fordelene:

Fri fart, tale, MMS og SMS:

Dette innebærer at det ikke koster deg noe ekstra å ringe eller sende meldinger. Du får fri bruk av inntil 10.000 SMS, MMS og ringeminutter per måned. Du kan med andre ord ringe og tekste så mye du vil uten ekstra kostnader, så lenge det ikke overskrider den frie bruken.

Fri bruk i EU/EØS:

Bruk mobilen og mobildata så mye du vil, selv når du er i utlandet. Er du innenfor EU/EØS koster det ingenting ekstra å ringe, tekste eller surfe på nettet.

Data Rollover:

Bruker du ikke opp mobildataen en måned, tas denne med videre til neste måned. Du kan da «spare» deg til ekstra mobildata.

Full Telenor dekning

Du får full Telenor dekning med dette abonnementet. Telenor har blant Norges beste og mest omfattende mobilnettverk, så her er du nesten garantert dekning hvor enn du er.

Ingen bindingstid

Her slipper du også å binde deg fast til avtalen. Det betyr at du kan bytte leverandør eller avtale når enn du vil.

Tilleggstjenester

Du får også tilbud om tre ulike tilleggstjenester. Disse er Datakontroll, ID-sikring og Foreldrekontroll. Kort fortalt, går disse ut på å gi deg bedre kontroll over ditt abonnement og mer hjelp dersom det skulle være behov for det.

I tillegg kan Fjordkraft Mobil vise til priser som «best kundeservice i 2019» og «mest tilfredse privatkunder for mobiltelefoni i 2019».

LES MER


2. Middel—5 GB abonnement fra Talkmore

Bruker du mobilen middels mye, noe som vil si at du stadig er innom og sjekker sosiale medier, leser litt nyheter og streamer i ny og ne, er Talkmore 5 GB et godt valg. Her får du mye data til en pris på kun 299 kroner i måneden. Dette er mye data for pengene sammenlignet med andre mobiloperatører.

Dette får du med Talkmore 5GB:

 • Full kontroll på ditt forbruk:

Du får full oversikt over ditt forbruk i Talkmore appen, og du kan selv bestemme hva som skjer når du bruker tjenester som ikke er inkludert i ditt abonnement.

 • Full Telenor-dekning:

Du får full Telenor-dekning med både 4G og 5G. Telenor tilbyr kanskje Norges beste dekning.

 • Fri roaming i EU:

Det er kostnadsfritt å bruke mobildata i andre land i EU, med mindre du overskrider din månedlige mengde data på 5 GB.

 • Fri SMS, MMS og tale:

Ring, tekste og send MMS uten ekstra kostnader.

Overskrives månedlig dataforbruk koster det 0.99 kroner per MB du bruker, med en makspris på 49 kroner per døgn. Dette tilsvarer opptil 9.5 GB. I tillegg får du en hastighet på 450 MB i sekundet.

For et moderat dataforbruk burde dette abonnementet være mer enn godt nok. Streamer du derimot ofte og ser film i HD-kvalitet, ville vi nok ha gått for en avtale med mer data. Dette er fordi prisen per MB etter at man har overskredet dataforbruket, er rimelig høy. Bruker du mobilen mye, risikerer du å betale 49 kroner i tillegg til prisen på 299 kroner i måneden.


3. Mye bruk—10 GB og tilbys av Scoopr Mobil til kun 349 kr/mnd.

Er du stadig innom mobilen i løpet av dagen og bruker mye data til både arbeid og underholdning, finner du ikke en bedre avtale enn Scoopr 10 GB. Her betaler du 349 kroner i måneden for en rekke fordeler.

Etter utallige timer med analyser kom vi til slutt frem til at ingen abonnement tilbyr like mye data til denne prisen, noe som gjør Scoopr til det beste alternativet. Du får blant annet fri, tale, SMS og MMS helt uten bindingstid.

I tillegg har det Data Rollover, gratis BankID og full Telenor- dekning, samt gode priser etter at man har brukt opp data. Her er prisene:

 • Minuttpris på oppbrukt pakke: 1.49 kroner
 • Startpris per samtale etter oppbrukt pakke: 1.99 kroner
 • SMS pris etter oppbrukt pakke: 1.99 kroner
 • MMS pris etter oppbrukt pakke: 3.99 kroner
 • Data per megabyte etter oppbrukt pakke: 2.49 kroner

En annen fordel med Scoopr er at du slipper bindingstid. Du kan dermed bytte avtale når som helst, uten å måtte betale et avbruddsgebyr på mange hundrelapper.

Dette mener vi om Scoopr 10 GB

Abonnementet til Scoopr er særdeles godt, dersom du ønsker mye data. Å få like mye data til en tilsvarende pris er vanskelig hos andre operatører, samtidig som Scoopr tilbyr et av Norges beste telefoninettverk – Telenor.

Med Telenor vil du omtrent alltid ha den beste dekningen, og dermed ha en forbindelse som er helt fri for avbrudd og skurringer når du snakker i telefonen, i tillegg til at du kan koble til 4G og 5G fra hvor som helst i landet. Du får også god oversikt over ditt eget forbruk med denne operatøren, og dersom du overskrider ditt forbruk får du varsel via SMS.

Alt i alt vil dette abonnementet garantert tilfredsstille dine behov dersom du er en storforbruker, uten at det koster skjorta.


4. Super—25 GB hver måned er mobilabonnementet til Talkmore til kun 499 kr/mnd.

Er du avhengig av å bruke mye data for å få hverdagen til å gå rundt er Talkmore 25 GB abonnementet for deg. Dette er et ypperlig valg om du bruker ekstreme mengder med data til jobb og underholdning. Å betale 499 kroner i måneden for 25 GB er ifølge oss nesten sjokkerende lite, og det er svært få operatører som kan vise til lignende priser.

Dette er hva du får med Talkmore:

 • Full kontroll på ditt forbruk:

Du får full oversikt over ditt forbruk i Talkmore appen, og du kan selv bestemme hva som skjer når du bruker tjenester som ikke er inkludert i ditt abonnement.

 • Full Telenor-dekning:

Du får full Telenor-dekning, med både 4G og 5G. Telenor tilbyr kanskje Norges beste dekning.

 • Fri roaming i EU:

Det er kostnadsfritt å bruke mobildata i andre land i EU, med mindre du overskrider din månedlige mengde data på 5 GB.

 • Fri SMS, MMS og tale:

Ring, tekste og send MMS uten ekstra kostnader.

Selv en person som har et meget høyt dataforbruk skal man slite med å bruke opp hele 25 GB i løpet av en måned. Selvsagt er dette mulig dersom du jobber mye på plasser uten Wifi-tilkobling – for eksempel hvis du er mye ute på farten – men selv da skal dette være mer enn nok.

I tillegg bidrar rolloveren at du kan samle opp data for hver måned, noe som gjør at du kan ha mer enn 25 GB dersom du ikke brukte opp dataen fra forrige måned.


Hva burde man se etter når man velger mobilabonnement?

Når du skal velge mobilabonnementet som passer deg, er det fort gjort å bli opphengt i faktorer som pris og hvor mye data som tilbys. Dette er naturligvis viktige faktorer som burde ha stor betydning for ditt valg, men det finnes også andre faktorer som kan ha betydning.

Her presenterer vi kriteriene vi mener er viktige i valg av mobilabonnement:

 1. Hvor mye data trenger du?

Å forutse hvor mye data du egentlig trenger er ingen enkel oppgave, men heldigvis finnes det en rekke «datakalkulatorer» du kan benytte deg av. Disse skal hjelpe deg å forutsi ditt dataforbruk. Husk at streaming av filmer og serier, samt sosiale medier, spiser opp dataen din. Er dette funksjoner du ofte bruker i hverdagen må du nok beregne litt mer data enn først tiltenkt.

En annen ting som kan avgjøre ditt dataforbruk er hvor ofte du har tilgang til Wifi. Har du tilgang til trådløst nett når du er borte fra hjemmet burde du bruke dette for å spare mobildata.

 1. Skjulte kostnader

Skjulte kostnader er såkalte priser som ikke blir opplyst om i abonnementet. Dette er prisene på overskriding av datakvoten, og hvor mye det koster å ringe og sende meldinger når du har brukt opp din frie ringetid.

Finn disse og vurder prisene. Det kan spare deg mye penger.

En annen skjult kostnad er bruken av BankID på mobil. De fleste operatører inkluderer dette uten ekstra kostnad, men det hender at noen tar gebyrer for dette.

 1. Dekning

Vurder ditt geografiske område og mobilnettverket operatørene tilbyr. Det er stor forskjell på hvor god dekning de ulike nettverkene har, ettersom det varierer hvor godt utbygd de er. Alle operatørene i vår test benytter seg av Telenor.

 1. Roaming

Roaming sier noe om hvor mye data koster når du bruker den i utlandet. De fleste operatører tilbyr fri bruk innenfor alle land i EU og EØS, mens prisen utenfor EU varierer. Reiser du mye er det derfor viktig å sammenligne prisene og finne de som best passer ditt forbruk.

 1. Fordeler

Det finnes en rekke fordelsprogrammer som Rollover og Datakontroll, noe som gjør at du kan ta med deg ubrukt data til neste måned og holde oversikt over brukt data.

Dette er utvilsomt hjelpsomme funksjoner som kommer til nytte. Slik funksjoner kan imidlertid gjøre månedsprisene dyrere, men dersom funksjonene bidrar til at du har et lavere forbruk er det helt klart en fordel å betale litt ekstra for dem. Du kan da forhindre svindyre priser på for eksempel overskridelse av datagrensen.

 1. Kundeservice

Du vet aldri når du kan trenge litt ekstra hjelp, og da er kundeservice god å ha. For å finne en operatør med god kundeservice burde du lese kundeomtaler og se hva operatørene selv sier om sin kundeservice.

Bruk av mobilabonnement i utlandet

Her er noen nyttige tips til hvordan kan bruke mobilen i utlandet:

 • Sjekk prisene i landet du skal til for å unngå overraskende kostnader.
 • Sett valg av operatør til automatisk.
 • Har du problemer med dekningen kan det hjelpe å skru av og på telefonen.
 • Du må alltid bruke +47 dersom du skal ringe et norsk nummer fra utlandet.
 • Skru av roaming når du ikke benytter deg av telefonen. Roaming er en funksjon som kobler deg til nærmeste mobilnett, noe som kan føre til uventede kostnader.

De fleste mobilabonnement tilbyr som regel fritt bruk innenfor EU/EØS, men når du har brukt opp dataen din er prisforskjellene ganske store. Andre land som ikke inngår i EU og EØS har betraktelig høyere priser, og disse gjør du lurt i være oppmerksom på dersom du vil spare litt penger.

Hastigheten på mobilabonnement

Hastigheten på et mobilnett handler om hvor raskt du kan laste ned datapakker til eller fra mobilen din, og sier noe som hurtigheten på nedlastingen når du surfer på nettet. Med andre ord, angir det hvor god bildekvaliteten er når du streamer og hvor lang tid det tar før en nettside lastes ned.

Det er flere faktorer som påvirker hastigheten på et mobilabonnement:

 • Hva slags teknologi er tilgjengelig. 4G og 5G er markedets raskeste.
 • Antall mobilbrukere rundt deg. Dersom flere personer bruker mobilnettverket, er det mer trafikk. Mer trafikk fører til redusert hastighet.
 • Hva slags mobil eller ruter du bruker har stor betydning for din hastighet.
 • Avstanden til du har til mobilmasten. Jo kortere, desto bedre hastighet får du.

Den aller raskeste hastigheten du får er via 5G, og den er opptil fire ganger høyere enn hva du får med 4G. 5G innebærer mer kapasitet, høyere hastighet, raskere responstid og høyere nettverkskvalitet.

Hvordan bytte abonnement?

Det er heldigvis enkelt å bytte mobilabonnement dersom du ikke har bindingstid. Alt du trenger å gjøre er å kontakte din nye mobiloperatør og velge en avtale, så fikser operatøren resten. Du kan eventuelt besøke nettsidene til de ulike operatørene, finne et passende abonnement og bestille via nettsiden.

Er du bundet til din avtale må du enten vente til avtalen har utløpt eller betale et gebyr for å bryte avtalen. Denne prisen varierer fra avtale til avtale og hvor lang tid du har igjen av ditt abonnement.

Dersom du angrer på å ha inngått et abonnement kan du benytte deg av en angrefrist. Som regel er denne på 14 dager.

Du gjør lurt i å holde deg oppdatert på de ulike tilbudene som stadig dukker opp. På denne måten kan du spare deg mye penger og oppgradere abonnementet ditt til et som er bedre. Det er også slik at du enkelt kan bytte abonnement uten å bytte operatør. Dette gjøres inne på din side hos din operatør. Der skal det være en oversiktlig guide til hvordan du kan endre abonnement.