fbpx

Minikjøleskap test: Disse 6 er kundenesfavoritter i 2023

Er kjøleskapet stadig vekk overfylt eller ønsker du bedre plass på kjøkkenet? Et minikjølskap kan være et smart kjøp for deg som trenger større plass i kjøleskapet og for deg som trenger større plass på kjøkkenet.

Et minikjøleskap er mye mindre enn et vanlig kjøleskap og mye mer energisparende. Og de passer like godt inn på hytta og på båten som i hjemmet. Det finnes mange på markedet og det kan være vanskelig å vite hvilket man skal kjøpe.

Vi har i denne minikjøleskap testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som passer deg best. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder. Vi har kommet frem til at Scandomestic SKS 192W er den beste. Dette er et miljøvennlig kjøleskap som har rikelig med plass til både mat og drikke. Den har også en grei pris og et lavt støynivå.

 

Minikjøleskap test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Scandomestic SKS 192W
Dette stillegående kjøleskapet er vår favoritt og testvinner. Her får du rikelig med plass, det romme nemlig 168 liter, i tillegg til at det koster nokså lite. Modellen er også meget energivennlig, og er ellers lett og anvendelig.
SJEKK PRISEN →
GRAM KS 3135-90
Gram KS er et romslig kjøleskap som er svært slitesterkt. Særlig i et mindre bokollektiv passer denne ypperlig. Dessuten har den flere smarte løsninger som gjør at den tar liten plass i trange rom.
SJEKK PRISEN →
Scandomestic SKS 107
Dette prisvennlige kjøleskapet imponerer med et lavt lydnivå og en praktisk størrelse. Trenger du et kjøleskap til kontoret eller hybelen tror vi denne er et godt valg. Skapet har også justerbare hyller, noe som gir en sjelden fleksibilitet.
SJEKK PRISEN →
LIEBHERR TP1760-22001
Dette energivennlige kjøleskapet har markedets beste energimerking, og derfor perfekt for deg som er miljøbevisst. Dessuten har den flere praktiske fordeler som elektronisk temperaturstyring og LED-belysning. Et «smartere» kjøleskap skal du lete lenge etter!
SJEKK PRISEN →
Scandomestic Cool Cube
Dette stilige retro modellen er ypperlig om du ønsker et festlig kjøleskap, med et særegent preg. Skapet er kanskje noe mindre enn foregående i denne samletesten, men til gjengjeld har den utvilsomt det stiligste designet. Denne er som skapt til hjemmebaren og perfekt til å romme drikkevarer.
SJEKK PRISEN →
Atlas KS 120
Atlas er et kompakt kjøleskap med praktisk funksjoner. Takket være sine fem hyller og grønnsakskuff vil du med denne enkelt få plass til mye mat og drikke. Kjøleskapet er også miljøvennlig da det har energimerking A+, samt at den har et overkommelig lydnivå.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Scandomestic SKS 192W – Best i test

SCANDOMESTIC SKS192W minikjøleskap test

SJEKK PRISEN →

Det stillegående kjøleskapet fra Sacandomestic er en soleklar vinner i testen vår. Det er et av de billigste samtidig som det er rommer 168 liter. Det gjør at du kan invitere til fest og ha rikelig med plass til oppbevaring av kald drikke.

SKS 192w er også et svært energivennlig skap. Belønnet med energimerket A++ får du et kjøleskap som er billig i drift og miljøvennlig. Dens lave energiforbruk gjør at du slipper unødvendig dyre strømregninger.

Minikjøleskapet skårer også veldig høyt på brukeromtaler. Eksisterende kunder forteller om et solid kjøleskap som er veldig bra. Det har fått hele 4,9 stjerner av 5 på Whiteaway.no

Lett og anvendelig

Skapet er 102 cm høyt og 54 cm bredt og veier 27 kg. Dette gjør at skapet uten for store problemer flyttes rundt der det er behov. Er det en viktig fotballkamp på TV, er det ingenting som er verre enn å gå fra spenningen for å hente litt snacks eller drikke. Med SKS 192w kan du plassere skapet rett ved der du sitter og nyte kald drikke, uten å måtte forlate stua.

Den passer også perfekt på små kjøkken, som for eksempel på en mindre hytte eller båt. Så om du ønsker å nyte iskald hvitvin i solnedgangen ved vannet, så kan dette være en lur investering.

Produktet kommer også med høyrehengt dør, men kan uten problemer hengsles om dersom du ønsker det.

Dette får du med SKS 192W

 • Romslig kjøleskap til en bra pris
 • Energivennlig og lavt energiforbruk
 • Lett og mobilt skap som passer like godt inn i hjemmet som på hytta

LES MER


2. GRAM KS 3135-90 — Robust og romslig

SJEKK PRISEN →

Det Dansk-produserte kjøleskapet er et meget solid produkt som tåler en støyt. Skapet er et av de største på markedet og inneholder hele fire hyller, samt en grønnsaksskuff som gjør at du får plass til mye. Perfekt hvis dere er flere og ikke har plass til et vanlig kjøleskap.

GRAM KS 3135-90 har en smart funksjon som gjør at skapet kan fungere som en forlengelse av benkeplaten. Så om kjøkkenet er rotete og du trenger litt ekstra plass, kan du fint kutte grønnsaker eller smøre brødskiver på kjøleskapet.

Ypperlig for et lite bokollektiv

Bor du i kollektiv med vennene dine, så er det ikke mange kjøleskap som er bedre enn dette. Kjøleskapet er 130 liter med smarte skuff-løsninger. Dette gjør at det er god plass til mye mat og drikke. Med mulighet for egen hylle kan maten din kan stå i fred og ro, uten at man blander maten sin.

Alle glasshyllene er laget i SaftyGlass som betyr svært holdbare hyller som er bruddsikre. Det gjør at hyllene tåler mye vekt og ikke blir ødelagt, dersom noe i skapet skulle ramle på glasset. Hyllene tåler også å bli vasket uten noe risiko for slitasje.

GRAM KS 3135-90 har energimerking A+, noe som sikrer et lavt forbruk. Skapet vil derfor ikke være utslagsgivende på strømregningen.

Kjøleskapet er noe dyrt, men er dere flere i kollektivet er det jo mulig å spleise. Da er man sikret et solid kjøleskap som har plass til mye mat, uten at det tar all plassen på kjøkkenet.

Fordeler

 • Robust kjøleskap med god plass
 • 4 hyller og grønnsakskuff
 • A+ energimerking
 • Smart løsning som gjør at den tar liten plass i trange rom

Ulemper

 • Noe dyr

LES MER


3. Scandomestic SKS 107 — Billig og bra

SCANDOMESTIC SKS107W

SJEKK PRISEN →

Det billigste kjøleskapet i vår test. Med en høyde 84,5 cm og kapasitet på 90 liter, passer kjøleskapet godt inn på studenthybelen eller på et lite kontor. Den har et lydnivå på 40dB som gjør den stillegående. Du kan derfor plassere skapet på kontoret uten å bli forstyrret mens du jobber.

Liten og praktisk

Er du student er det kjedelig å måtte bruke nesten hele studentbudsjettet på et kjøleskap. Denne er derfor perfekt dersom du lever billig og trenger en plass å oppbevare matvarene dine. Skapet tar også liten plass og vil passe godt inn dersom du bor på en hybel uten avskilt kjøkken, stue og soverom.

Jobber du mye på kontoret og opplever at det ofte det blir overtidsarbeid, vil SKS 107 være lønnsom å ha. Unngå forstyrrelser i arbeidet ditt fordi du blir sulten. Med et lite kjøleskap kan du finne frem en matbit uten å måtte forlate kontoret.

SKS 107 har justerbare hyller i tillegg til 3 dørs-hyller. Dette gir deg stor fleksibilitet og mulighet til å oppbevare drikkevarer og matvarer hver for seg.

Den har også energiklasse A+ som sørger for et fornuftig energiforbruk.

Fordeler

 • Billig
 • Tar liten plass
 • Lavt lydnivå

Ulemper

 • Ingen belysning i kjøleskapet

LES MER


4. LIEBHERR TP1760-22001 — For den miljøbevisste

SJEKK PRISEN →

Med energimerking A+++ finner du ikke mer energivennlig og energieffektiv minikjøleskap enn dette. Du vil spare mye penger når den er i bruk, samtidig som du gjør miljøet en tjeneste. Med en kapasitet på hele 154 liter, er den uten tvil den største i testen vår.

Skapet er utstyrt med elektronisk temperaturstyring. Dette gjør det enkelt å justere temperaturen samtidig som den passer godt inn i det moderne hjem.

Dersom du trenger du litt ekstra oppbevaringsplass og ønsker et energisparende skap, er denne helt perfekt.

Smarte funksjoner og enkel å bruke

Kjøleskapet er utstyrt med LED-belysning,noe som gjør at du får god oversikt over hva du har i skapet selv på de mørkeste vinterkvelder. De fleste minikjøleskap har ikke lys inne i skapet, noe som kan gjøre det vanskelig å få oversikt når det er mørkt. Med TP1760-22001 blir ikke dette et problem.

På toppen av kjøleskapet er det en liten skjerm der du får se temperaturen inne i skapet. Med en lett berøring på panelet kan du enkelt justere til den temperaturen du vil ha. Dersom du vil nyte en forfriskende iste på varme sommerdager, er det bare å justere til din foretrukne temperatur og sette den i kjøleskapet.

Lydnivået er på 35 dB, som gjør at skapet lager minst lyd av de vi har testet. Du kan også uten problemer hengsle om døren dersom det skulle være ønskelig.

Fordeler

 • Ekstremt miljøvennlig
 • Enkelt å regulere temperaturen
 • Størst kapasitet
 • Lavest lydnivå

Ulemper

 • Koster mye
 • Er ganske stor og tung

LES MER


5. Scandomestic Cool Cube — Skapt for kald drikke

SJEKK PRISEN →

Stilig og fargerikt kjøleskap fra Scandomestic. Med cola-logo og stilig retrodesign prøver Scandomestic å gi deg den herlig 60-talls følelse. Det er bedre kjent som «Cola-kjøleskapet» og er også unikt på grunn av glassdøren sin. Dermed kan du se de kalde fristelsene gjennom glassdøren.

«Cola-kjøleskapet» er et opplagt valg for deg som har hjemme-bar og som elsker å ha venner på besøk.

Festlig kjøleskap med lavt forbruk

Skapet vil på mange måter sette et særegent preg på alle rom det står i. Med kult design vil det fange masse oppmerksomhet og være en herlig stemningsskaper. Den passer utmerket i festlokaler og kjellerstuer, men noe mindre på tradisjonelle kjøkken.

Med sine 50 liter og kun en hylle, er skapet noe mindre enn de andre i testen. Den vil derfor være noe ugunstig, dersom du er på jakt etter et skap du kan ha matvarer i. Har du derimot formål om å oppbevare kalde drikkevarer, vil det være et ypperlig kjøp med tanke på kjøleskapets billige pris og lave forbruk.

Det lager lite støy og vil på ingen måte forstyrre «bar-praten» med kameraten din. Den er enkel å flytte på og har en vendbar dør som gjør den veldig fleksibel.

Fordeler:

 • Kult design
 • Perfekt for deg som har bar
 • Billig
 • Lett å flytte på

Ulemper:

 • Upraktisk for oppbevaring av mat

LES MER


6. Atlas KS 120 — Liten og kompakt

SJEKK PRISEN →

Et lite og kompakt kjøleskap som er miljøvennlig. KS 120 har en kapasitet på 124 liter og inneholder 4 hyller og 1 grønnsaksskuff. Den har også 5 hyller i døren som gjør at du lettere kan holde styr på matvarene dine.

Har du et lite feriehus, hytte på fjellet eller trenger litt ekstra matplass på kjøkkenet, vil denne utvilsomt sørge for nedkjølte matvarer. Men på grunn av høy pris og enkle funksjoner, ville vi ha kjøpt andre minikjøleskap.

Ordinært kjøleskap som koster mye

Hvis du sammenligner KS 120 med andre minikjøleskap på markedet, ser du at denne koster mye med tanke på sine funksjoner. Den har også mindre kapasitet enn de som ligger på samme pris og noe høyere lydnivå.

Kjøleskapet er også ganske stort og tungt. Med sine 31 kg er det robust, men unødvendig tungt med tanke på dens lave kjølekapasitet.

KS har energimerking A+, noe som er positivt, men man finner billigere kjøleskap som har samme energimerking.

Har du behov for et ekstra kjøleskap på kjøkkenet, ville vi ha styrt unna denne. Du finner mye bedre minikjøleskap til ikke en så veldig dyrere pris. Samtidig er de som koster det samme utstyrt med flere gode egenskaper enn denne.

Fordeler:

 • Praktisk hyller
 • Energivennlig

Ulemper:

 • Ganske dyr
 • Enkle funksjoner
 • Rommer mindre enn de som er i samme prisklasse

Sparer energi og tar mindre plass

Hvis du elsker å dra på storhandling er det ikke et ukjent fenomen med overfylte kjøleskap. Mange tror nok at man bruker mindre strøm på et fullt kjøleskap enn å ha to som er ganske fulle. Det stemmer ikke. Jo mer du dytter inn i kjøleskapet jo mer må det arbeide, og dess større blir forbruket.

Derfor vil du spare mye penger på å investere i et minikjøleskap. Et lite kjøleskap som er energivennlig vil bidra til billigere strømregninger og du vil etter en kort stund ha spart inn pengene du brukte på kjøleskapet. Et kjøleskap som ikke er overfylt vil også bruker mindre tid på å kjøle ned maten.

Det er også et smart kjøp dersom du bor på en mindre plass. Det er utrolig frustrerende å bo på en trang hybel der du føler at et stort kjøleskap er i veien. Et minikjølskap er mye mindre og spesiallaget for mindre rom.

Det er også et genialt kjøp dersom du har båt eller du trenger noe kaldt å drikke på kontoret.

LES MER


Ting å tenke på når du kjøper kjøleskap

Hvilket kjøleskap skal du velge? Finn det som passer ditt behov. Er du på utkikk etter et kjøleskap med stilig design eller det som tar minst plass? Her har vi samlet generelle tips å tenke på når du kjøper ditt minikjøleskap.

Hvor stor plass tar det?

Hvor stor plass har du? Skal skapet stå på en liten båt og ment for å kjøle ned drikke, så er det smart med et mindre skap som ikke tar for stor plass. Det samme gjelder om du har et lite kontor men trenger umiddelbar nærhet til noe kaldt.

Bor du på hybel og skal ha mat i kjøleskapet, er det gunstig med noe som er litt større, men samtidig ikke er altfor stort. Finn ut om skapet ikke er for stort for rommet du skal ha det i.

Hvor romslig er det?

Hvor mye mat og drikke trenger du å lagre i kjøleskapet. Er dere en stor familie som spiser mye mat, er et skap med stor kapasitet noe for dere. Bor du alene og spiser for det meste ute, trenger du ikke like mange liter.

De som rommer mange liter er også en del dyrere. Derfor kan det føles litt bortkastet å bruke mye penger på et kjøleskap som er halvfullt.

Hvilken energimerking har det?

Dersom du ønsker et kjøleskap som er billig i drift, så må du se etter de med best energimerking. De med best energimerking er dyrere enn de med lav, men i det lange løp vil du spare inn pengene på lavere strømregninger.

Bedre energimerking er også mye mer miljøvennlig. Så om du ønsker et skap som er skånsomt mot miljøet må du gå for de som er merket A+++.

Pris

Finn ut hva ditt behov er og hva du ønsker av kjøleskapet. Betal deretter. Det er mange kjøleskap med mange av de samme egenskapene men som koster veldig ulikt. Finn den til best pris, basert på hva du forventer av ditt kjøleskap.

De billigste gjør en like god jobb med å kjøle ned maten, men forskjellen er at de bruker mer energi enn de som koster mer.

Design

Kjøp et kjøleskap som matcher ditt kjøkken. Eller om du har barn, så er det stiligere med design enn tradisjonelle kjøleskap.

Hvordan forlenge levetiden?

Det beste du kan gjør for å forlenge levetiden er å fjerne støv på baksiden av kjøleskapet. Rengjør ca. hver andre måned. Med regelmessig vedlikehold vil det holde i mange år uten slitasje.

Innsiden må også rengjøres og et rent kjøleskap vil bruke mindre strøm. Et skittent kjøleskap vil bruke masse energi på å rengjøre skitt, noe som fører til større strømforbruk.

Det er også viktig å minimere tiden døren står åpne. Jo lengre tid døren er åpen, dess mer varme slippes inn i kjøleskapet. Jo varmere det blir, dess mer energi må det bruke på å kjøle seg ned til innstilt temperatur.

Tining av kjøtt og fisk i kjøleskapet kan også bidra til lengre levetid. Mange tiner på kjøkkenbenken, men kjøttet kan fint tines i kjøleskapet. Kulden fra kjøttet blir frigitt i kjøleskapet og vil senke energiforbruket ditt.

Er dyrere kjøleskap bedre enn billigere?

De absolutt dyreste er nok en del bedre enn de billigste. De har flere funksjoner og er mye romsligere. De er også mer energisparende enn de som er billigere.

Men et billig kjøleskap klarer så absolutt å gjøre en god jobb. Du finner mange bra kjøleskap til en bra pris.

Kriterier i vår test

Størrelse og romslighet

For oss var det viktig at minikjøleskapet ikke skulle ta for stor plass i rommet, samtidig som det var god plass til mat og drikke. Derfor var det et stort pluss om kjøleskapene var relative små og lette, men med stor kjølekapasitet.

Energimerking

Jo bedre energimerking, dess bedre. Energimerkingen vurderer hvor miljøvennlig og energisparende kjøleskapet er. Det var derfor et stort pluss om kjøleskapet var energimerket av høyest kvalitet.

Lydnivå

Bråker kjøleskapet mye eller er det stillegående? Ingen ønsker noe som konstant forstyrrer husroen. Derfor var det viktig at kjøleskapet laget minst mulig lyd.

Praktisk anlagt

Hvordan var innredningen i skapet? Kunne man organisere maten i forskjellige i hyller? Eller samlet alt seg i et eneste stort kaos? Kjøleskapene skåret høyt dersom de hadde flere hyller og grønnsaksskuff.

Minikjøleskap test