fbpx

Mikrobølgeovn test: Disse 9 gir mest for pengene i 2023

Ingenting varmer mat mer effektiv enn en mikrobølgeovn. Det er et svært hjelpsomt kjøkkenredskap som garantert sparer deg tid på travle dager. Men hvilken modell er egentlig den beste?

Vi har i denne mikrobølgeovn testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som passer deg best. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. Det var et intenst kappløp helt frem til målstreken i vår sammenligning av mikrobølgeovner og det var lite som skilte vinneren fra nummer to på listen. Etter grundige analyser, kom vi omsider frem til at Sharp R-982 er den beste. Dette på grunn av sin gode grilleffekt og mange programvalg. Kontrollene er også digitale og meget lettleste, noe som gjør den veldig brukervennlig. I tillegg kan den skryte på seg en forbrukervennlig pris.

Mikrobølgeovn test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Sharp R- 982 STW
En mikrobølgeovn som er unik på grunn av sitt ovnsrom på 42 liter! Dette er den desidert største mikroen i vår test.
SJEKK PRISEN →
Whirlpool Max 38 IX
Bor du på hybel eller i en liten leilighet, så er denne perfekt for deg. Du finner ikke mindre mikroer med smartere passform enn denne.
SJEKK PRISEN →
Swan SM22090COPN
En mikrobølgeovn som oser høy kvalitet! Her får du stilrent design og et bredt utvalg av førsteklasses funksjoner.
SJEKK PRISEN →
Andersson MEO 2.7
Vår testvinner på grunn av grunn av sin gode grilleffekt og gunstige pris. Her får du ekstremt mye for pengene!
SJEKK PRISEN →
Andersson MEO 1.0
En prisgunstig mikrobølgeovn, med flere nyttige funksjoner. Her får du testens beste budsjettvalg.
SJEKK PRISEN →
Andersson MEO 2.6
Et godt alternativ til toppmodellene. Denne varmer bra, har flere gode funksjoner og er i tillegg meget prisvennlig.
SJEKK PRISEN →
Whirlpool MWF 420 BL
Testens mest brukervennlig mikrobølgeovn. Den har superenkel betjening og et stilig utseende.
SJEKK PRISEN →
Andersson MEO 3.2
En megapopulær mikrobølgeovn! Denne modellen er helt enestående og skiller seg ut på grunn av sin kraftige styrke og overraskende gode pris.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Sharp R- 982 STW — Størst kapasitet

SJEKK PRISEN →

Mikrobølgeovnen med størst kapasitet! Denne har et helt enestående ovnsrom på hele 42 liter, i tillegg til både grill og varmluft. Denne er derfor perfekt for storfamilien, siden den garantert varmer maten til alle i hjemmet ditt.

Allsidig

Sharp har i denne modellen utviklet både grill og varmluft, noe som gjør at du kan både grille maten, og varme den på tradisjonelt vis. Dette gir en herlig variasjon, og du kan til enhver tid varme maten på den måten du selv foretrekker.

Elsker du deilig grillmat om sommeren, og hater når vinteren setter en stopper for grillsesongen? Sharp har her prøvd å gjøre grilling til helårsvare. Setter du på grillfunksjonen, får du så absolutt et godkjent grillresultat. Den kan naturligvis ikke måle seg med kullgrillen du bruker på varme sommerdager, men er et godt alternativ når det er for kaldt ute til å grille.

Grillfunksjonen har en wattstyrke på 1300, mens varmluften har en effekt på 1000 watt. Dette gjør R- 982 STW til en av de kraftigste mikrobølgeovner som er på markedet.

Slitesterk

R- 982 STW er en meget kraftig og robust mikrobølgeovn, samt at den er laget i rustfritt stål. Dette gjør at den tåler mye og er godt rustet mot eventuelle uhell. Det rustfrie stålet gir også et flott og elegant utseende som vil gli rett inn i ditt hjem.

Større ovnsrom betyr også større mikrobølgeovn, og dette er uten tvil den største og tyngste mikroen vi har i vår test. Den har målene 55 x 55 x 32 centimeter og har en vekt på hele 21 kilo. Dette gjør modellen bedre egnet for store kjøkken som har mye benkeplass. Bor du alene eller i en mindre leilighet, ville vi ha gått for en mindre mikrobølgeovn enn denne.

Fordeler:

 • Stort ovnsrom
 • Utstyrt med både grill og varmluft
 • Kraftig effekt

Ulemper:

 • Tar veldig stor plass på kjøkkenbenken, og er tung å flytte på


2. Whirlpool Max 38 IX — Liten og lett

SJEKK PRISEN →

Dersom du er på jakt etter en liten, lett og smidig mikrobølgeovn er dette modellen for deg. Denne har en smart passform med en avrundet baksiden, som gjør at den passer godt inn i hjørner og på trange områder. Max 38 IX har også mange funksjoner og du kan blant annet velge mellom flere steke- og tilberednings-funksjoner.

Funksjonsrik

Det vi likte best med Max 38 IX er den praktiske størrelsen, men den imponerer også med alle funksjonene den har. Max har Crisp, Grill og Jetdefrost som tilberedningsfunksjoner, noe som gjør at du velge mellom sprø mat og varme på tradisjonelt vis. I tillegg kan du effektivt tine dypfryst mat uten at den varmes opp. Andre mikrobølgeovner kan ha en tendens til å tilberede maten når du setter på tinefunksjonen, men det unngår du med Max 38 IX.

Den er også utstyrt med Jetstart, en persontilpasning kalt memo, i tillegg til en 3D-teknologi som skal gi jevn varmesirkulasjon i mikroen. Dette gjør at den skal varme maten din superraskt til et strålende resultat, samt at du kan lagre dine tidligere innstilte funksjoner. Trykker du på knappen «memo» vil den bruke de samme innstillingene du sist brukte på mikroen.

Lite ovnsrom og liten styrke

Mikrobølgeovnen har en effekt på 700 watt og har et ovnsrom på 13 liter. Dette gjør at den ikke varmer maten like effektivt som andre modeller på markedet. Det lille ovnsrommet gjør også at det er begrenset hvor mye mat du kan ha i om gangen, samt at prisen er litt stiv hvis du sammenligner med andre modeller med lik wattstyrke.

Det som skiller denne modellen fra andre på markedet er en praktisk størrelse, smart utforming og mange funksjoner. Her får du en funksjonsrik mikro som passer godt inn på alle kjøkken.

Fordeler:

 • Praktisk størrelse og smart utforming
 • Mange funksjoner
 • Enkel å rengjøre

Ulemper:

 • Høy pris
 • Liten wattstyrke og liten ovnskapasitet


3. Swan SM22090COPN — Premium

Swan SM22090

SJEKK PRISEN →

Et premium kjøp for deg som elsker ypperste kvalitet på produktene dine. Denne imponerer med førsteklasses materialer, og brukervennlige programmer som effektiv varmer maten din. Swan har her laget en mikro som er en nytelse å se på og som mest sannsynlig er markedets flotteste mikrobølgeovn. Dersom et stilrent og moderne utseende er viktig for deg, er dette mikrobølgeovnen du burde går for.

Funksjonsrik og varmer til strålende resultat

Som testvinner er dette en veldig funksjonsrik mikro med flere forhåndsinnstilte programmer. Du kan blant annet varme, tine, og sette på spesialprogrammer utviklet for matvarer som pizza, fisk, poteter og popcorn. Du er derfor garantert det beste varmeresultat som bevarer smaken på en ypperlig måte, bruker du mikroen fra Swan.

Mikrobølgeovnen gir også jevn varme, til tross for at den er rask og effektiv, slik at du slipper å måtte røre i maten. I tillegg bevarer den fuktigheten i maten din. Det vi savner med denne modellen er grill, noe vi mener den burde ha med tanke på dens høye pris.

Førsteklasses materiale i stilrent design

Den digitale mikrobølgen er svært enkel å bruke og veldig lett å forstå. Knappene er entydige og timeren skrus til din foretrukne tid helt uten problemer. Du får derfor en veldig brukervennlig mikrobølgeovn.

Likevel var det ikke brukervennligheten vi likte best med Swan, men det nydelige utseende og stilrene designet. Dette er en mikro som passer som hånd i hanske i det moderne hjem og denne vil utvilsomt sprite opp kjøkkenbenken din. Swan har også laget den i en praktisk størrelse, slik at du enkelt kan gjemme den bort, dersom du ønsker det.

De utsøkte materialene sørger også for en slitesterk modell som tåler mye. Du kan derfor nyte hurtige middager over flere år, kjøper du mikroen fra Swan. Det du imidlertid må huske er at kvalitet koster mye, noe denne modellen også gjør.

Fordeler:

 • Vakkert, stilrent utseende
 • Funksjonsrik
 • Varmer maten til beste resultat

Ulempe:

 • Koster mye


4. Andersson MEO 2.7 — Best i test

 

SJEKK PRISEN →

En knepen testvinner! Det var lenge usikkert hvem testvinneren skulle bli, men til slutt gikk MEO 2.7 seirende ut på grunn av sin gode grilleffekt og gunstige pris. Med en grilleffekt på 1000 watt og utstyrt med mange programmer vil MEO 2.7 utvilsomt gjør matlagingen din litt enklere. Den imponerer også med et utsøkt design og en kapasitet på 25 liter.

Du får mye for pengene

Det er vanskelig å ikke like mikrobølgeovnen fra Andersson. For det første har den en vennlig prislapp på omtrentlig tusen kroner, samt et bredt utvalg av programmer. Her kan du velge mellom åtte ulike forhåndsinnstilte programmer som skal varme maten din til et optimalt resultat. I tillegg kan du variere mellom fem effekt-innstillinger og en opptiningsfunksjon, slik at du kan tilpasse mikroens varme ut i fra matens behov.

Det er svært få mikrobølgeovner som tilbyr like mange funksjoner til denne prisen, som det MEO 2.7 gjør. Vi mener derfor at du får veldig mye for pengene, dersom du kjøper Andersson MEO 2.7.

Flott utseende og stor kapasitet

Mikroen er også flott å se på og er laget i et moderne design med børstede metallflater. Dette er derfor en modell som mest sannsynlig vil gli rett inn i alle hjem. Kapasiteten på innsiden er også veldig god. MEO 2.7 har et innsidevolum på 25 liter og en glassplate på 31.5 centimeter. Det er derfor ikke noe problem å ha større mengder med mat inne i mikroen når du vil varme mat til hele familien.

Stor kapasitet medfører også stor størrelse, som kan føre til visse ulemper. Mikroen har målene 51 x 42 x 31 centimeter og en vekt på 15 kilo. Dette gjør modellen ganske stor, tung og ganske upraktisk dersom du har et mindre kjøkken. Den vil da ta mye plass og er vanskelig å gjemme bort for oppbevaring. MEO 2.7 anbefales derfor om du har god plass, eller ikke bryr deg om en mikro som opptar mye benkeplass.

Vår vurdering

Det er ikke uten grunn at denne ble testvinner, til tross for flere gode kandidater. Det som til syvende og siste ble avgjørende var alle funksjonene og den rimelige prisen. Du får enkelt og greit mest for pengene, dersom du kjøper du Andersson MEO 2.7.

Fordeler:

 • God pris
 • Mange funksjoner
 • Du får mest for pengene med denne

Ulemper:

 • Er stor og tung. Vil ta stor plass på kjøkkenbenken

 


3. Andersson MEO 1.0 — Best budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

Nok en mikrobølgeovn fra anerkjente Andersson. Denne er for deg som ønsker en enkel og billig mikrobølgeovn, for rask oppvarming av mat. Modellen skiller seg ut ved at den er veldig billig sammenlignet med mange andre mikrobølgeovner på markedet. Den imponerer også med god brukervennlighet og mange funksjoner, sammen med en rimelig pris noe som gjør dette til testens beste budsjettvalg.

Brukervennlig

MEO 1.0 er en meget enkel mikrobølgeovn som er lett å forstå. De fem effekt-modusene den har, stilles problemfritt inn ved å skru på det manuelle hjulet. Når du har din ønskede effekt, skrur du på hjulet under som representerer tiden. Tiden er ikke digital, noe som gjør at du ikke får eksakt antall sekunder, men rundt hele hjulet står antatt tid, slik at du får vite cirka antall sekunder.

De manuelle hjulene med effektinnstilling gjør at oppvarming av mat skjer veldig effektivt, uten risiko for å velge feil program. Denne havner derfor i kategorien som en brukervennlig mikrobølgeovn.

Godt resultat, til tross rimelig pris

Varmeresultatet er overraskende god med MEO 1.0. Denne leverer naturligvis ikke like godt resultat som toppmodellene, men imponerer likevel. Den gir jevne varme, samtidig som den bevarer den gode og friske smaken. Dette gjør denne til et veldig godt kjøp trenger du en mikro til under tusenlappen. I tillegg har den en liten og praktisk størrelse som passer perfekt inn på mindre kjøkken.

Den maksimale varmeeffekten på 700 watt er lite sammenlignet med andre modeller. Men det er nesten for mye å forvente at den skal ha høyere vatt med tanke på prisen. Det negative med lav wattstyrke, er at den bruker lengre tid på å varme opp maten. Denne er derfor ikke like effektiv som en mikro med høyere styrke.

Konklusjon da er at dette er en ypperlig mikro for deg som handler på budsjett, eller som trenger en mindre mikrobølgeovn.

Fordeler:

 • Billig
 • Brukervennlig
 • Praktisk størrelse, tar liten plass på kjøkkenbenken

Ulemper:

 • Lav wattstyrke varmer ikke maten like effektiv som andre modeller


6. Andersson MEO 2.6 — Et godt alternativ

SJEKK PRISEN →

Enda en modell fra den populære MEO-serien fra Andersson. Da de to foregående modellene var størst og minst, er dette den mellomste, noe som gjenspeiles i pris, størrelse og wattstyrke. Som sin søstermodell MEO 2.7, har MEO 2.6 et brukervennlig panel og åtte forhåndsinnstilte menyvalg, i tillegg til fem forskjellige effektinnstillinger.

Slankt og flott design

Det er utrolig lite som skiller MEO 2.6 fra testvinneren MEO 2.7 og de ser nesten identiske ut, men ME0 2.6 er litt mindre og har ikke like kraftig wattstyrke. Denne har en størrelse på 44 x 35 x 26 centimeter og en vekt på ti kilo, som gjør at den passer utmerket på alle kjøkken. Designet er heller ikke for ruvende og den kan enkelt gjemmes bort ved behov. Til tross for en gunstig størrelse, har MEO 2.6 en ovnskapasitet på 20 liter. Du kan derfor varme ganske store mengder med mat på en og samme gang.

Varmer til et strålende resultat

De åtte automatiske menyvalgene og de fem effektinnstillingene bidrar til et perfekt varmeresultat hver gang du bruker mikroen. Her er det ingen risiko for at smaken forsvinner eller at maten blir for tørr. Mikroen gir også jevn varme slik at du slipper å måtte røre i maten for å få hele retten varm. I tillegg har den en opptiningsfunksjon, som effektiv tiner maten din uten å tilberede den.

Den maksimale wattstyrken er på 800, noe som er brukbart. Denne varmer som nevnt til et strålende resultat, men bruker litt lengre tid enn hva en mikro med høyere wattstyrke ville gjort. Dette er ikke et stort problem, men det kan være frustrerende da poenget med en mikro er at dem skal være supereffektiv.

Konklusjon

Dette er en meget god mikrobølgeovn, med en bra pris og flere hendige funksjoner. Den er også lett å bruke, samtidig som den ikke tar for stor plass på kjøkkenet. Vi mener derfor denne er et godt alternativ til testvinneren, dersom du ønsker en billigere modell.

Fordeler:

 • God pris
 • Brukervennlige funksjoner
 • Varmer til et strålende resultat

Ulemper:

 • Den bruker litt tid på å varme opp mat


7. Whirlpool MWF 420 BL — Brukervennlig

SJEKK PRISEN →

En mikrobølgeovn med stilig utseende og meget enkel betjening. Skjermen viser både program, innstillinger, tid og har en integrert digital klokke. Denne er også svært enkel å vaske og innsiden lyses godt opp når maten varmes, slik at du får ypperlig innsyn. Alt dette gjør mikroen til den mest brukervennlige i testen vår.

Varmer og tiner bra

Maten både varmes og tines godt og mikrobølgeovnen leverer til et strålende resultat. Den har også flere programmer tilpasset ulike matvarer, slik at du enkelt kan velge det programmet som varmer maten på best måte.

Den maksimale wattstyrken er på 800, noe vi mener kunne vært høyere med tanke på at mikroen koster over 3000 kroner. Dette gjør den ikke like effektiv som andre mikrobølgeovner på markedet, men leverer likevel et godt resultat.

Nydelig utseende

Mikroen er helsvart og har et veldig stilig design. Dette gjør mikroen til en nytelse å se på, i tillegg til at det digitale displayet gir den et stilrent preg. Denne vil derfor passe utmerket i de moderne hjem.

MWF 420 kan også skryte på seg en god ovnskapasitet på 25 liter, noe som gjør at du kan varme mat til hele familien.

Koster mye

Det unike med modellen fra Whirlpool er dens meget gode brukervennlighet. Denne er veldig lett å både bruke og vaske, samt at det sterke innvendige lyset gir deg god oversikt over maten som varmes. Du kan derfor se fra gjennom glassdøren uten å ta ut maten når du skal sjekke når den er ferdig. Du slipper da å måtte avbryte varmeprosessen for hver gang du skal sjekke.

Effekten er som nevnt på 800 watt noe som er greit, men som likevel blir for lite siden mikroen koster over 3000 kroner.

Fordeler:

 • Meget brukervennlig
 • Stilig design
 • Både varmer og tiner maten bra

Ulemper:

 • Høy pris


8. Andersson MEO 3.2 — Populær mikrobølgeovn

SJEKK PRISEN →

Toppmodellen i MEO serien fra Andersson! Denne er umåtelig populær hos eksisterende brukere, og det med god grunn. Dette er kort fortalt mer enn en ordinær mikrobølgeovn og den tilbyr nye måter å varme og å tilberede maten på. Denne har også fantastisk kapasitet på hele 30 liter og en enestående wattstyrke på 2500.

Mer enn en mikrobølgeovn

Grunnen til at denne kan anses som mer enn en vanlig mikrobølgeovn, er at den er utstyrt med både varmluft, grill, fritering og en luktfjernings-funksjon. Du vil derfor få et mer naturlig stekeresultat med en sprø overflate og en saftig innside.

Luktfjernings-funksjonen sørger for å fjerne all vond lukt som oppstår over tid inne i mikroen. Dette gjør at du kan redusere mengden vaskemiddel du bruker når du vasker innsiden. Funksjonen vil effektiv fjerne all lukt og gi den en ny og frisk duft.

Effektiv mikrobølgeovn

Hovedpoenget med en mikrobølgeovn er at den skal raskt og enkelt varme maten din og MEO 3.2 kan utvilsomt sees på som en av de mest effektive modellene som er på markedet. Med en effektstyrke på 1100 watt på varmluft og 2500 watt på grillen, vil maten din varmes ekstremt hurtig. Resultatet er også perfekt hver eneste gang og denne vil garantert spare deg mye tid i en hektisk hverdag.

Den store kapasiteten på 30 liter gjør også at du kan varme mye mat på en gang, perfekt om du har en sulten familie som venter ved middagsbordet.

Overraskende lav pris

Dette er utvilsomt en av de bedre mikrobølgeovnen når det kommer til varmekvalitet og antall funksjoner. Derfor er det nesten litt sjokkerende at prisen er på under 2000 kroner. Denne er derfor mye billigere enn andre toppmodeller. Det er egentlig å forvente at den skulle ha kostet tusenlappen mer, sammenligner du med modeller med lik styrke og tilsvarende funksjoner.

Dette gjør mikroen fra Andersson til et meget godt kjøp, og her får du mat tilnærmet det du får av en vanlig stekeovn. Det er vanskelig å finne noe negativt med denne, men er det en ting å påpeke er det at den tar stor plass på kjøkkenbenken. Den er derfor egnet for deg som har god plass på kjøkkenet.

Fordeler:

 • Leverer et varmeresultat tilnærmet en vanlig stekeovn
 • Varmer maten veldig effektivt
 • Lav pris med tanke på kvalitet og alle funksjoner

Ulemper:

 • Tar stor plass


Slik fungerer en mikrobølgeovn

Dagens mikrobølgeovner skal være et kjøkkenredskap som effektivt varmer maten din. Poenget er at du skal spare så mye tid som overhode mulig. Med tradisjonell matlaging risikerer du å måtte stå lenge før du kan servere middagen, noe som kan være slitsomt i en allerede hektisk hverdag. Derfor kan du spare mye tid og krefter, investerer du i en mikro. Men, det er imidlertid slik at ikke all mat kan tilberedes i en mikrobølgeovn, så hvilken mat kan du varme og hvordan fungerer egentlig en mikrobølgeovn? Svaret får du nedenfor;

I følge Store norske leksikon oppstår varmen i maten ved at mikrobølger sendt fra ovnen, øker molekylenes bevegelse i fett og væske i matvarene. Når molekylene begynner å bevege seg varmer samtidig maten seg opp. Prosessen fortsetter videre med en snøballeffekt da de oppvarmede molekylene treffer de resterende molekylene rundt seg. Dette resulterer i at maten er klar til å spises.

Hvilken mat kan du varme i mikroen?

Det er mange matvarer du kan tilberede i en mikrobølgeovn. Matvarer som ris, poteter, bacon, grøt og grønnsaker kan uten problemer varmes i mikroen uten ferdig tilberedning. Likevel fungerer de bedre som oppvarming av allerede ferdig tilberedt mat, siden de ikke alltid gir like god smak som ved tradisjonell steking.

Mikroer egner seg derfor nødvendigvis ikke godt til steking eller baking da dem kan gi seig konsistens. Heldigvis er mange av dagens mikrobølgeovner utstyrt med stekefunksjon, slik at du unngår den seige konsistensen.

Hva er forskjellen på en vanlig ovn og en mikrobølgeovn?

Varmeprosessen i en vanlig varmeovn er veldig annerledes enn det du får i en mikro. Når en mikro bruker mikrobølger til å varme, bruker en stekeovn energi. Denne energien varmer ovnen til en gitt temperatur som igjen varmer maten. Maten blir derfor varmet fra utsiden og inn, og ikke motsatt som i en mikrobølgeovn.

Det første som blir varmt når du bruker en stekeovn er ytterlaget før det jobber seg innover i maten. I en mikro sendes mikrobølgene til innsiden før det varmer seg utover i maten.

Hvorfor varmer mikrobølgeovner raskere enn ordinære ovner?

En mikro varmer maten raskere fordi den sender mikrobølger til molekylene i maten, som begynner å bevege på seg. Når molekylene beveger seg produserer de varme. Denne prosessen skjer umiddelbart, og derfor varmer mikrobølgeovner raskere enn tradisjonelle stekeovner.

Hva burde du se etter i en mikrobølgeovn?

For at du skal finne mikroen som passer dine behov, burde du se etter følgende.

Effekt

Hvor kraftig wattstyrke trenger du på din mikrobølgeovn? Det er naturlig å ønske en mikro som varmer maten mest mulig effektivt, men da må du også regne med å betale mer. Hvor mange dere er i hjemmet burde også avgjøre effekten du velger. Er dere en stor familie er det veldig praktisk med en mikro som varme mye mat raskt og enkelt.

Funksjoner

Hvilke funksjoner trenger du? Skal du kun varme opp ferdigretter fra Fjordland eller ser du for deg å bruke funksjoner som grill og varmluft? Funksjoner er også med på skru opp prisen, så det er unødvendig å kjøpe en kostbar modell med mange funksjoner, dersom du kun varme opp allerede tilberedte matvarer.

Størrelse

Dette kommer an på hvor stor plass du har på kjøkkenet og hvor mange personer i hjemmet som skal bruke mikroen samtidig. Er det bare deg, kan du fint nøye deg med en kapasitet på 15 liter. Er dere mange sultne kropper, kan dette bli i det minste laget.

Hvor god plass du har på kjøkkenbenken burde også ha noe å si for ditt kjøp. Er det trangt, vil en stor mikro bare oppleves som frustrerende da den opptar altfor mye plass.

Pris

Finn en pris du er komfortabel med å betale. Høy pris betyr ikke nødvendigvis bedre modell, noe vår mikrobølgeovn test er et bevis på.

Våre testkriterier

Vi har vurdert mikrobølgeovnene på følgende kriterier.

Oppvarming

Hvor godt ble mat varmet opp og hvor effektiv var mikrobølgeovnene? Veldig positivt for testresultat dersom hele matvaren ble varmet opp uten å måtte røre eller vende den, samtidig som den ble varm raskt og effektivt.

Funksjoner

Kunne vi velge mellom ulike programmer og var de utstyrt med grill eller varmluft? Jo flere funksjoner, dess bedre.

Brukervennlighet

Hvordan var panelet å bruke og hvordan var det å vaske innsiden på mikroene?

Størrelse

Veldig positivt om mikrobølgeovnene hadde god romkapasitet og kunne varme mye mat om gangen, uten å ta for stor plass på kjøkkenbenken.

Pris

Basert på kriteriene ovenfor vurderte vi prisen på de ulike modellene.

mikrobølgeovn test