fbpx

Mesh Nettverk test – De 8 beste alternativene i 2023

Dersom du ønsker et stabilt hjemmenettverk er et mesh-nettverk løsningen du har ventet på. I vår mesh nettverk test har vi analysert åtte lynraske mesh-nettverk, slik at du finner ruteren som til deg. Vurderingen er basert på spesifikasjoner, omtaler og andre tilgjengelige kilder.

Førsteplassen gikk til TP-link Deco M9 Plus. Dette er et trådløst nettverk som garanterer en rekkevidde over hele huset ditt. Ikke bare har den en god ytelse, den kan også skryte av å være svært brukervennlig og enkel å installere. Skal du ha ruteren med absolutt beste rekkevidde, er det Netgear Orbi RBK852 du må gå for. Det kraftige mesh-nettverket er lynraskt og dekker enorme områder. I tillegg har den flere gunstige funksjoner.

Mesh nettverk test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
TP- link Deco M9 Plus
Vår testvinner på grunn av sin brukervennlighet, gode hastighet- og rekkevidde, i tillegg til flere praktiske funksjoner. Denne har også et stilig utseende som passer inn i alle hjem.
SJEKK PRISEN →
Netgear Orbi 6 System 
Et mesh-nettverk med enestående ytelse! Du får ikke raskere Internett enn med denne modellen.
SJEKK PRISEN →
TP- link Deco M4
En modell som virkelig imponert oss med god ytelse og rimelig pris. Du finner ikke bedre mesh-nettverk til denne prisen enn det du får med Deco E4.
SJEKK PRISEN →
TP- link Deco X60
Dette er mesh-nettverket med best wifi 6. Den garanterer et stabilt signal i hele hjemmet ditt.
SJEKK PRISEN →
Google nest WiFi router
Et mesh-nettverk med god ytelse, enkel installering og en snill prislapp. Dette er et veldig godt alternativ til deg som ikke ønsker å betale mye for en toppmodell.
SJEKK PRISEN →
Netgear Orbi RBK753
Et supert mesh-nettverk med en strålende rekkevidde. Selv utenfor husets vegger har du internettilkobling.
SJEKK PRISEN →
Zyxel Multy Plus
Denne er perfekt til arbeidsplassen! Her får du et meget brukervennlig mesh-nettverk til en veldig god pris.
SJEKK PRISEN →
Ubiquiti Amplifi HD
Et unikt mesh-nettverk, på grunn av den lille størrelsen. Terningformen gjør den også veldig stilig og den imponerer med sin raske ytelse.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. TP- link Deco M9 Plus — Best i test

TP- link Deco M9 Plus - mesh nettverk test

SJEKK PRISEN →

Et utrolig enkelt og brukervennlig mesh nettverk, perfekt for deg som har en større bolig. Denne imponerte oss med god rekkevidde, flere hendige funksjoner og superenkel tilkobling. I tillegg har den et nøytralt design som vil passe inn i ethvert hjem.

Brukervennlig

Ruteren er utstyrt med to noder, der den første skal kobles til bredbåndsuttaket og den andre i stikkontakten. Deretter laster du ned Deco-appen på mobilen din og tar deg gjennom oppsettet for installasjonen. Alt er godt illustrert, samt at teksten du må forholde deg til er på norsk slik at selv personer uten teknisk interesse kan klare å installere M9 Plus.

Ruteren støtter ogsåzigbee-standarden og har rekke geniale løsninger i appen som Google Nest og Philips Hue.

TP-link Deco M9 er også liten i størrelse og har en lav vekt, i tillegg til et nøytralt utseende. Denne passer derfor utmerket i ethvert hjem. Ønsker du ikke å se ruteren, er den også meget enkel å gjemme bort bak en blomstervase eller lignende.

God dekning

Dekningen til ruteren er også upåklagelig. Her får du dekning selv langt utenfor husets fire vegger, og det skal ikke være noe problem med tilkoblingen selv om du er nede i en kjeller- eller på et loft. Denne er derfor et ypperlig valg for deg som har et større hus.

Varierende hastighet

Vi må imidlertid legge til at Deco M9 Plus hadde en tendens til å skifte mellom 2.4 GHz frekvensen og 5 GHz, noe som vil gi en varierende hastighet når du surfer på nett. Dette skjedde automatisk og kunne være ganske så frustrerende. Årsaken til dette er nok en såkalt «smart connect» som skal bytte på frekvensnivået ut i fra hvor du er.

Dette er imidlertid veldig lite problem, og med tanke på alle andre fordeler du får med Deco M9 Plus, blir det nesten en bagatell. Prisen er heller ikke den verste, så konklusjon da er at du ikke får bedre kjøp enn du gjør med denne modellen.

Fordeler:

 • Enkel installering og generelt brukervennlig
 • God rekkevidde
 • Nøytralt design

Ulemper:

 • Varierende hastighet

LES MER


2. Netgear Orbi 6 System — Premium kjøp

Netgear Orbi WiFi 6 System

SJEKK PRISEN →

Rett og slett et mesh-nettverk med enestående kapasitet. Med en overføringshastighet på 6000 Mbps, og 20 kringkastingskanaler er dette mesh nettverket i vår test med raskest- og kraftigst kapasitet. Denne er derfor for deg som kun er ute etter det beste av det beste.

Enestående dekning

Bestående av en ruter og en satellitt, vil Netgear Orbi gi en dekningsrekkevidde ingen andre mesh-nettverk er i nærheten av. I tillegg vil tri band WIFI ax-hastigheter opptil 6 Gbps og 20 kringkastingskanaler føre til at hele 100(!) enheter kan koble seg til samtidig.

Ruteren fungerer lynraskt i enhver situasjon og gjør at du kan streame innhold i beste 4k- og 8k oppløsning. Spillopplevelser, filmer og generelt nettsurfing blir ikke mer tilfredsstillende enn med mesh nettverket fra Netgear Orbi.

Stilig design

Orbi enhetene har et kompakt og moderne design som tar seg godt ut i både stue og gang. Den har også et forsiktig blått lys på toppen, som gir den et høyteknologisk preg. Dette er derfor en meget stilig ruter som vil gli rett inn i alle moderne hjem, og som til og med vil gi hjemmet ditt et ekstra særpreg. Denne fungere nesten like godt som til pynt som en ruter.

Svindyr

Fantastiske produkter har en tendens til å koste mye, og det er noe denne modellen utvilsomt gjør. Her må du bla opp nærmere 10 000 kroner, noe vi synes er forferdelig mye for et mesh-nettverk. Til gjengjeld får du det beste mesh-nettverk som er på markedet, så i den forstand er prisen kanskje rettferdig.

Den er også svært brukervennlig og enkel og bruke, spesielt da du får komplett oversikt over ruteren på Orbi appen. Alt i alt er dette et fantastisk mesh nettverk, men vi er likevel usikre om det er verdt å betale 10 000 kroner for. Om Orbi 6 System er verdt pengene, er en vurdering du selv må ta.

Fordeler:

 • Beste overføringshastighet på markedet
 • God dekning
 • Du får komplett oversikt over ruteren på app

Ulemper:

 • Svindyr

LES MER


3. TP- link Deco M4 — Beste budsjettvalg

TP-link Deco M4 AC1200

SJEKK PRISEN →

En meget rimelig mesh, med en imponerende ytelse. Vi ble nesten overrasket over hvor billig denne modellen var i forhold til den høye hastigheten. Dette er derfor testens beste budsjettvalg. Det skal godt gjøres å finne bedre mesh nettverk til denne prisen.

God kontroll

Som sin søstermodell Deco M9 Plus, er Deco M4 meget enkel å betjene- og installere. I tillegg gir Deco appen deg full kontroll over ruteren. Her kan du også justere personlige innstillinger samt at den varsler deg om tilgjengelige oppdateringer.

Ønsker du oversikt over hvem som bruker nettverket ditt eller blokkere eventuelle uvedkommende gjøres også det inne på appen. Ruteren er for øvrig utstyrt med foreldrekontroll, noe som gir deg oversikt over dine barns internettaktiviteter. Dette er praktisk funksjon, som gjør det trygt for deg som forelder å la barna surfe på nettet uten at du konstant må følge med.

Bra rekkevidde og hastighet

Overføringshastigheten er på 1200 megabyte i sekundet, noe som er bra men samtidig langt unna det beste på et mesh nettverk. Du vil derfor oppleve en jevn flyt når du surfer eller streamer, men det kan oppstå noe tregheter dersom mange er oppkoblet på nettet.

Rekkevidden er også imponerende og vil fint klare å koble deg opp på nettet uansett hvor du er i hjemmet ditt.

Billigste i vår test

Ikke nok med flere praktiske funksjoner, god rekkevidde og en bra hastighet, Deco M4 er også det billigste mesh-nettverket i testen vår. Her betaler du rundt 1000 kroner, noe som er en veldig god pris sammenlignet med andre mesh-nettverk på markedet.

Det vi imidlertid ikke likte med dette produktet er at størrelsen er ganske stor. Den tar en del plass og tar mye oppmerksomhet. Du burde derfor ikke gå for denne dersom du ønsker en nøytral ruter.

Fordeler:

 • Billigste modellen i vår test
 • Fantastisk god rekkevidde og hastighet med tanke på prisen
 • Flere hendige funksjoner, er blant annet appstyrt

Ulemper:

 • Stor størrelse, tar mye oppmerksomhet

LES MER


4. TP- link Deco X60 — Beste med WiFi 6

SJEKK PRISEN →

Dette er et mesh-nettverk med dual band og WIFI 6 tilpasset for hjemmebruk. Uansett hvilken planløsning eller størrelse du har på hjemmet ditt, skaper Deco x60 et heldekkende og stabilt signal. De tre enhetene du får i pakken plasser du på en måte slik at alle områder i boligen får dekning. Du har derfor en fantastisk tilkobling helt uten avbrudd, uavhengig hvor du er i hjemmet ditt.

APS-styring

APS-systemet til Deco X60 velger automatisk den beste tilkoblingen for alle trådløse enheter, basert på hva de brukes til. Det betyr at sambandet justeres automatisk for å gi deg optimal hastighet på nettet. Dette har både sine fordeler og ulemper. Fordelen er at nettet skal fungere raskere basert på hva du holder på med, mens ulempen er at den nettet skifter tidvis mye og unødvendig.

Styringen fungerer da med andre ord mot sin hensikt.

Sømløs roaming

I tradisjonelle WiFi-løsninger er det ofte en tendens at nettet ikke strekker til dersom du er på et annet plan enn det selve modemet og ruteren er. Med Deco X60 vil ikke dette bli et problem da enheten din kobler seg automatisk til den nærmeste plasserte mesh noden. Dette gjør at du kan bevege deg fritt rundt i hjemmet ditt, uten hakking, lagging eller buffring når du streamer eller leser på nettet.

Med en hastighet på opptil 3000 megabytes per sekund, vil du kunne se filmer og serier i beste HD-oppløsning. I tillegg er noden utstyrt med foreldrekontroll og støtter hele 100 enheter samtidig.

Konklusjon

Deco X60 kommer levert i tre noder, som du skal plassere i hjemmet. Disse sammen med lynrask hastighet gir et utsøkt nettverk som få mesh kan måle seg med. Prisen på 5000 kroner også grei med tanke på den gode hastigheten.

Det eneste vi har å ta denne modellen på er at den hopper litt for mye mellom frekvensnivået, noe som kan være litt irriterende. Likevel er det et produkt vi sterkt anbefaler.

Fordeler:

 • Kommer i en pakke på tre noder. Disse dekker hele hjemmet ditt
 • 100 enheter kan kobles til samtidig
 • Lynrask hastighet

Ulemper:

 • Frekvensnivået har en tendens til å skifte unødvendig mye

LES MER


5. Google nest WiFi router — Et godt alternativ

SJEKK PRISEN →

Google nest WiFi er en kraftfull ruter som leverer stabil tilkobling og en god hastighet i hjemmet ditt. Ruteren kan også suppleres med såkalte WiFI-punkt for å øke dekningen og fjerne dødsoner, der tilkoblingen er dårlig eller helt borte. Du er derfor garantert et stabilt nettverk, har du Google Nest i hjemmet ditt.

Enkel konfigurasjon

Ruteren kobles enkelt til ISP modemet, og trenger du flere noder er det bare å koble til disse. I Google nest appen finner du også all informasjon om konfigurasjon og du får all hjelpen du trenger.

I appen kan du til og med skru av internett for de spesifikk gruppene når du vil. For eksempel om du har barn med mobiler og nettbrett som fort blir fristet til bruk etter leggetid, kan du bare skru av nettet deres slik at de ikke kan surfe når de egentlig skal sove.

Utvidet nettverk

Med google nest kan du også utvide og opprette et større nettverk i hjemmet ditt, ved å koble til flere noder. De ulike nodene vil da kommunisere og alltid koble enheten din til nærmeste mesh. På denne måten er du alltid sikret et stabilt nett rundt deg.

Vår dom

Vi likte mesh nettverket fra Google ganske godt. Den har en grei pris, ytelsen er relativt god, og den er enkel å bruke- og installere. I tillegg har den et elegant og plasseringsvennlig design. Du vil derfor kunne plasser ruterne overalt i boligen din, og de vil gli rett inn.

Det som trekker mesh nettverket ned er at den har få avanserte funksjoner. Ja, den har foreldrekontroll og gjestenett, men vi savner noe mer. Til syvende og sist vil den utvilsomt dekke nettverk behovet i alle hjem og vi kan så absolutt anbefale deg denne.

Fordeler:

 • Relativt god ytelse
 • Elegant design
 • Enkle bruksområder og installering

Ulemper:

 • Savner flere funksjoner

LES MER


6. Netgear Orbi RBK753 — Fantastisk rekkevidde

SJEKK PRISEN →

Nok en kraftig modell fra Orbi RBK-serien. Denne består av en ruter og to satelittenheter som garantert gir en fantastisk rekkevidde. Få mesh-nettverk kan måle seg med denne når det kommer til rekkevidde og ytelse. Er du den som gamer mye og trenger absolutt beste rekkevidde, er dette mesh-nettverket du burde går for.

Perfekt ytelse

Denne har en WiFi-hastighet på 4.2 gigabytes per sekund, og 20 kringkastingskanaler. Dette gjør at ruteren tillater rundt 20 enheter å koble seg til samtidig, samtidig som alle enhetene kan streame innhold i beste 8K UHD-kvalitet. Med sine 4.2 gigabytes per sekund, er RBK753 noe tregere enn RBK 852 men ytelsen er likevel fantastisk god. Mesh nettverket er derfor perfekt til gaming, og du vil aldri oppleve problemer med hakking eller lagging.

Dekningen til Orbi er også upåklagelig. Denne har nettdekning i et område på opptil 700 kvadratmeter, noe som gjør at både kjeller, loft og til og med garasjen din kan ha internettdekning. Med RBK753 vil du aldri ha dødsoner og dette er nok modellen som sammen med RBK852 som har best rekkevidde.

Flott utseende

Utseende til RBK753 er nesten helt identisk til RBK852, og med første øyekast er det vanskelig å se noe forskjell. Dette gjør at også denne har et flott og elegant utseende. RBK753 vil passe godt inn i hjemmet ditt, og det kan på mange måter minne om en slags lyslampe på grunn av sitt nøytrale blålys. Modellen er ganske stor og vil derfor være ganske synlig, men det stilrene designet gjør likevel at den ikke blir for ruvende i rommet.

Konklusjon

Dersom rekkevidde viktigere enn hastighet, er denne et bedre valg enn RBK852. Den har like god rekkevidde, samt at den koster rundt tusenlappen mindre. Den er for øvrig ikke like rask som RBK852, men har samtidig mye bedre hastighet enn mange andre mesh-nettverk.

I tillegg har den flere praktiske funksjoner som blant annet app styring og den er generelt veldig enkel å bruke. Det negative med RBK753 er utvilsomt den høye prisen. Her må du punge ut rundt 8000 kroner, noe som er litt stivt. Likevel synes vi det er en god investering dersom du trenger høy ytelse og beste rekkevidde.

Fordeler:

 • Fantastisk rekkevidde
 • Høy hastighet
 • Brukervennlig

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


7. Zyxel Multy Plus — Til kontoret eller arbeidsplassen

SJEKK PRISEN →

Et mesh-nettverk med en dedikert blackhaul som gir hastigheter på 1700 megabytes per sekund, og som dekker et område på opptil 500 kvadratmeter. Prisen er også imponerende god, så her slipper du å betale mye for et virkelig stabilt og godt nettverk. Trenger du et profesjonelt nettverk til arbeidsplassen, er den et utmerket valg.

Tri band-teknologi

Mesh-nettverket bruker en teknologi kalt «tri band». Dette sørger for høy hastighet, god dekning og et generelt stabilt nettverk, fritt for avbrudd. Teknologien overfører det trådløse signalet med tre forskjellige frekvenser der den høyeste ligger på 1700 megabytes i sekundet. Den har derfor ikke like høy hastighet som toppmodellene, men vil fint tilfredsstille behovet i en butikk eller på et kontor.

Den kan også brukes i hjemmet, men du kan oppleve noen tregheter dersom noen bruker nettverket til gaming eller streaming av filmer- og serier i beste HD-kvalitet.

Enkel installasjon

Multy Plus kommer med en stativholder, skrivebordstativ og vegg- og takbrakett slik at du kan plassere nodene akkurat der du vil. Utseende og størrelsen til Multy Plus derimot, gjør at vi heller ville ha hatt denne på en arbeidsplass enn i hjemmet. Den tar stor plass og designet er kanskje ikke det mest elegante å se på, samt at man får følelsen av at dette er et arbeidsredskap fremfor et interiør til hjemmet.

Likevel ble vi veldig begeistret for mesh-nettverket. Installasjonen skjer enkelt via app og i appen får du full oversikt over nettverket. Multy Plus kan derfor kategoriseres som et svært brukervennlig mesh-nettverk.

God pris

Prisen på rundt 2000 kroner er meget god, samt at ytelsen og rekkevidden imponerer. Trenger du bedre rekkevidde, kan den også enkelt utvides med opptil seks enheter. Dette er som nevnt ikke et like kraftig mesh-nettverk som toppmodellene, men vil fint gjøre en stabil jobb på en arbeidsplass. Utseende og størrelsen gjør den også mer brukervennlig på kontoret enn hjemme og konklusjon da er at dette er et mesh-nettverk perfekt til arbeidsplassen.

Fordeler:

 • Kan utvides med seks enheter for bedre rekkevidde
 • God pris
 • Enkel installasjon og appstyring

Ulemper:

 • Har et utseende og en størrelse som er lite hjemmevennlig

LES MER


8. Ubiquiti Amplifi HD — Praktisk alternativ

SJEKK PRISEN →

Et praktisk og populært mesh-nettverk som garanterer rask trådløs dekning. Denne ble kåret til testvinner av Tek.no tilbake i 2017, da den var datidens raskeste mesh. I dag har nyere modeller overtatt tronen, men den er likevel et veldig godt valg skal du ha nytt mesh nettverk.

Diskret design

Amplifi HD skiller seg veldig ut fra andre modeller på grunn av sin størrelse og design. Den er bare ti centimeter- og er terningformet. Dette gjør at den tar liten plass, er ekstremt diskret og er til og med flott å se på. Denne kan du fint plassere synlig i stuen med stolthet eller enkelt gjemme bak annet pynt ønsker du det. Antennene henges problemfritt på veggen, der du måtte ønske.

Imponerende ytelse til tross liten størrelse

Man skulle tro at ytelsen var dårligere når man ser den lille størrelsen til Amplifi HD. Som den minste ruteren i vår test, imponerer den med en hastighet på 1750 megabytes i sekundet. Dette gir et relativt raskt nettverk som ikke vil ha noen problemer med hverdagslig nettsurfing.

Antennene sørger også for at nettverket dekker store områder uten problemer. Både kjelleren og loftet vil ha internett, plasseres antenne på riktig avstand mellom hverandre. Du kan derfor surfe, chatte eller facetime overalt i hjemmet ditt uten frykt for avbrudd.

Rett og slett et godt produkt

Det vi likte aller best med denne modellen er den svært praktiske størrelsen. Terningformen gir den et ekstra særpreg, i tillegg til at den kan enkelt gjemmes bort. Rekkevidden og hastigheten er det heller ikke å ta noe på, selv om den ikke er like kraftig som toppmodellene.

Dette er rett og slett et godt produkt som utvilsomt vil dekke nettbehovet ditt. Det eneste vi har å påpeke er noe mindre småpirk som mangel på flere funksjoner, men alt i alt er vi godt fornøyd med Amplifi HD.

Fordeler:

 • Meget praktisk og diskret design
 • God ytelse
 • Oversiktlig app

Ulemper:

 • Kunne hatt flere funksjoner

LES MER


Hva er egentlig et mesh-nettverk?

Det er lett å la seg forvirre av hva som egentlig er et mesh-nettverk. Man skulle tro at en vanlig ruter og en mesh har de samme funksjonene, men det har dem altså ikke. Et mesh nettverk er utviklet for å gi deg et stabilt WiFi-nettverk med høy hastighet, helt fritt for dødsoner. Der en vanlig ruter plasseres i et rom og kringkaster signaler kun fra selve ruteren, består et mesh nettverk av flere antenner som sender signaler mellom seg.

Tanken med et mesh er at dersom du plasserer antenne strategisk rundt om i hjemmet, skal antennene dekke hele boligen med Internett. Signalene sendes fra selve ruteren og til antennene, der din enhet kobles til nærmeste antenne. Det skal derfor ikke ha noe å si om du surfer på nettet langt unna selve ruteren. Signalet skal være like sterkt uavhengig om du sitter rett ved siden av ruteren eller ikke. Dette er noe en ordinær ruter ikke klarer, da signalet er på sitt sterkeste jo nærmere du er ruteren.

Hvorfor velge mesh fremfor vanlig WiFi?

Som skrevet over vil en vanlig ruter kun sende signal fra denne ruteren, og det er ikke nødvendigvis sikkert at disse signalene strekker til i hele boligen din. Har du et større hus med flere etasjer, kan det være at signalene strekker seg kun til den etasjen ruteren er plassert i. Du vil da ikke ha internettilgang i for eksempel kjelleren eller på loftet ditt.

Med et mesh-nettverk, vil antennene sende signalet i mellom seg og forhindre at disse dødsonene oppstår.

Plasser antennene strategisk

For at du skal ha best utbytte av mesh-nettverket er det utrolig viktig at du plasserer antennene strategisk i forhold til ruteren. Pass på at nedre og øverste etasje har en antenne og at de har en avstand mellom seg slik at signalene dekker hele boligen. Du må imidlertid være oppmerksom på at antennene ikke er for langt unna hverandre slik at de faktisk klarer å sende signaler mellom seg. Dette skal for øvrig ikke være noe problem da de fleste antenner i dag har en veldig god rekkevidde.

Hvilket mesh-nettverk skal du velge?

Her må du tenke gjennom hva behovet ditt er. Hvor mange personer er dere i boligen, hva nettet brukes til og hvor stort hjem du har er viktige faktorer i ditt valg av mesh nettverk. Hvilke funksjoner du trenger er også en annen faktor du burde ta hensyn til. Sjekklisten nedenfor burde gi deg en god pekepinn på hvilken mesh du skal velge;

Hva brukes nettet til?

Hvor høy ytelse du trenger kommer veldig an på hva nettet brukes til. Gamer du mye, og liker å streame filmer- og serier, burde du gå for et nettverk med høyere hastighet. Jo høyere hastighet, dess bedre nett og mindre sjanse for avbrudd og lagging. Det samme gjelder om du sitter på hjemmekontor og ofte er på «teamsmøter». For beste ytelse og raskt Internett må du ha et nettverk med høyere giga- eller megabytes per sekund.

Husk at bedre ytelse gir høyere pris. Du kan derfor nøye deg med litt lavere hastighet dersom nettet brukes til lesing av nyheter og regelmessig surfing. Det er da unødvendig å betale skjorta for noe man egentlig ikke bruker.

Hvor mange bruker nettet?

Her er det også ytelsen og hastigheten som er avgjørende. Er dere flere personer som bruker nettet, er det helt klart hensiktsmessig med god ytelse og høy hastighet. Er dere mange på nettet samtidig, vil det redusere responstiden kraftig dersom mesh nettverket har dårlig ytelse. Velg derfor et mesh med ytelse basert på hvor mange person som bruker nettet. Det er utrolig frustrerende med et Internett som ikke responderer, fordi dere er flere på nettet samtidig.

Hvor stort hjem har jeg?

Størrelsen på hjemmet ditt forteller noe om rekkevidden du trenger på mesh-nettverket. Jo større hjem, dess større rekkevidde trenger du. Mange av mesh-nettverkene kan også sammenkoble med flere enheter dersom du skulle trenge enda større rekkevidde enn det du allerede får i pakken.

Hvilke funksjoner trenger jeg?

Har du barn som elsker å surfe på nettet, kan det være meget gunstig med funksjoner som foreldrekontroll, eller internett styring. Du kan da skru av deler av signalet slik at ungene dine ikke sitter oppe på natten og surfer på internett. Flere funksjoner gir imidlertid høyere pris, så er trenger du ikke funksjoner utenom internett tilkobling burde du styre unna funksjonsrike mesh-nettverk.

Hva er mitt budsjett?

Hvor mye er du villig til å betale for et mesh nettverk? Et nettverk er i hovedsak en ganske stor og kostbar investering, så du gjør lurt i å ikke tenke det billigste alternativet dersom du har behov for en dyrere modell. Det er imidlertid også viktig å ikke betale mer enn det du ikke har råd til.

Våre kriterier

Vi har vurdert de ulike modellene på følgende kriterier;

Rekkevidde og hastighet

Hvor store områder dekker ruteren og antennene, og hvor raskt fungerer Internett. Dette var for oss det viktigste kriteriet, da det er utrolig frustrerende med et tregt nett som ikke fungerer optimalt.

Brukervennlighet

Hvordan fungerte installasjonen og var de generelt enkelt å bruke. Vi ble gjennom vår test svært begeistret for mesh nettverkene som var enkle og bruke og uproblematiske å installere.

Funksjoner

Funksjoner som appstyring og foreldrekontroll var naturligvis et pluss, selv om det ikke var avgjørende for testresultatet.

Design

Vi ønsket et mest mulig praktisk og plasseringsvennlig design som overhode mulig. Modeller var store og lite elegante falt ikke i like god smak hos oss.

Pris

For oss er det utrolig viktig at prisen er avgjørende for et mesh nettverk kjøp, da dette er en investering man får god nytte av. Likevel vil prisen alltid ha en betydning. Vi vurderte derfor prisen basert på kriteriene ovenfor.

mesh nettverk test