fbpx

Melkeskummer test: Disse 7 gir deg mest for pengene i 2023

I denne melkeskummer test finner du de syv mest populære melkeskummerne på markedet! En melkeskummer vil utvilsomt forbedre kaffen du drikker, i tillegg til å gi deg flere valgmuligheter. Dermed er dette et lurt kjøp for den som ønsker å utvide sitt sortiment.

Formålet med denne testen er å hjelpe deg å sammenligne dagens store utvalg slik at du enklere skal finne frem til din favoritt. Etter å ha vurdert pris, produktspesifikasjoner og omtaler kom vi frem til at Severin Spuma Melkeskummer er den beste i denne melkeskummer testen. Her får du en meget funksjonsrik skummer som garanterer et utsøkt resultat.

Beste design får du med Bialetti Melkeskummer. Dette genialt redskapet er nummer en hos italienske baristaer.

Melkeskummer test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Sverin Spuma Plus Melkeskummer
Testvinneren er en superfunksjonell melkeskummer av skyhøy kvalitet. Du finner i følge oss ikke bedre modeller enn dette.
SJEKK PRISEN →
Bialetti Melkeskummer
Denne vakre melkeskummeren er favoritten til italienske baristaer. Stil og mot står høyt hos denne, i tillegg til at den leverer et utsøkt resultat. Er utseende viktigst for deg, tror vi denne vil passe deg godt.
SJEKK PRISEN →
Smeg MFF01 Melkeskummer
Skal du ha noe ekstraordinært og ikke lar deg skremme av pris, er dette et utmerket valg. Smeg kombinerer kvalitet, funksjonalitet og ytelse på en aldeles strålende måte.
SJEKK PRISEN →
Bodun Chambord melkeskummer
Denne effektive melkeskummeren er optimal for deg som handler på budsjett. Er du kun på utkikk etter en enkel, men likevel pålitelig modell, vil denne garantert tilfredsstille dine krav.
SJEKK PRISEN →
Bialetti Soft Cream elektrisk melkeskummer
Dette kvalitetsproduktet kommer til en sjokkerende god pris. Ingen i denne prisklassen har bedre kvalitet, og derfor er det denne som gir deg mest for pengene.
SJEKK PRISEN →
Zack Pronto Melkeskummer
Plassbesparende og enkel er typiske kjennetegn på denne melkeskummeren. Her får du kanskje markedets mest brukervennlige melkeskummer, og det beste er at den tar minimalt med plass. Denne er det bare å legge i en skuff når den ikke brukes.
SJEKK PRISEN →
Forever Melkeskummer
Denne klassikeren har et fortryllende design og en god kapasitet. Forever vil garantert bli en hit på ditt kjøkken.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Sverin Spuma Plus Melkeskummer—Best i test

Melkeskummer test: Her er vår best i test 2021

SJEKK PRISEN →

Denne superfunksjonelle melkeskummeren er vår klokkeklare favoritt! Denne imponerte på flere områder, men spesielt ved at resultatet er av ypperste klasse. I tillegg gir den deg et helt hav av valgmuligheter, med så mange som 13 forskjellige innstillinger. Ytterst få er i nærheten av denne, og vi mener at du ikke får en bedre totalpakke enn dette.

Funksjonsrik

Med 13 innstillinger er ikke denne noe annet enn funksjonsrik. Her kan du lage alt fra varm og deilig kakao, til babymat eller kanskje en proteinshake. Severin er dermed så mye mer enn «bare» en melkeskummer og derfor perfekt for deg som liker å ha mange muligheter.

Resultatet er også helt i toppklassen, og dette takket være dens patenterte design og automatiske programmer. Med denne slipper du at melken skal bli brent, og det uten at du stadig vekk må følge med på skummeren. Du kan naturligvis også lage kald kremet melkeskum om du foretrekker det.

En annen ting som begeistret oss er dens fantastiske brukervennlighet. Det er særdeles enkelt å tilpasse innstillingene ved å skru på hjulet på fremsiden, samt at den har et opplyst LED display som viser hvilket program som er på.

Tåler maskinvask

Severin Spuma er også svært enkel å rengjøre. Alt du trenger å gjøre er putte den i oppvaskmaskinen. Dette tåler den helt uten slitasje fordi den er laget av rustfritt stål. Dette bidrar også til en lang holdbarhet, noe som gjør at den kan brukes hyppig uten å bli slitt.

Denne har så enormt med gode egenskaper at vi til slutt ikke var i tvil om at denne var den beste. Også brukeromatelene forteller om et fantastisk produkt som virkelig leverer varene. Det eneste som er å påpeke med denne er at prisen er noe høy, men den er likevel verdt hver eneste krone. Jakter du etter den beste melkeskummeren på markedet, er det helt klart denne du må bør for.

Egenskaper

 • Kapasitet på 700 ml
 • LED display
 • Effekt på 500 watt
 • 13 ulike innstillinger

LES MER


2. Bialetti Melkeskummer—Beste design

SJEKK PRISEN →

Vakker, lekker, attraktiv og grasiøs er ord som går igjen når man leser ekspertomtaler og brukeromtaler om denne melkeskummeren. Italienske Bialetti har her satt stil, mote og design svært høyt når de utviklet sin «Cappuccinatore», som det så fint heter på italiensk. Også resultatet den leverer er helt ypperlig.

Virker på induksjon

Dette er regelrett et genialt redskap som er utrolig enkelt å anvende, spesielt fordi den kan brukes på alle typer koketopper – også induksjon. Denne plasserer du enkelt på kokeplaten etter at du har helt i melk, før du lar den koke litt. Etter kort tid har du ferdig skummetmelk helt etter din smak.

Kapasiteten er også bra. Denne rommer hele 1 liter, noe som gjør at du får rundt 6 kopper med, for eksempel, cappuccino. Dens kapasiteten er en av fordelene man får, sammenlignet med andre modeller. Denne er faktisk en av de aller største modellene du kan få tak i.

Det er også verdt å merke seg hvor høy status denne har blant både eksperter og forbrukere. Bialetti finnes stort sett i alle kafeer i verden, og da særlig i Italia. Dessuten skrives det kun positive ord om den i kundeomtalene. Flere skriver om et produkt de er superfornøyde med, og som tilfredsstiller alle krav som er å forvente av en melkeskummer.

Bra pris

Prisen på Bialetti er heller ikke den verste, noe som alltid er en fordel. Det som derimot er verdt å nevne er at den er en manuell skummer helt uten automatiske funksjoner. Leter du etter en høyfunksjonell melkeskummer, er det nok ikke denne du bør gå for.

Melkeskummeren passer best for deg som vil ha en enkel modell, og som gjerne er opptatt av et stilfullt og stilrent design.

Egenskaper

 • Manuell melkeskummer
 • Kapasitet på 1 liter
 • Virker på induksjon
 • Flott og stilrent design

LES MER


3. Smeg MFF01 Melkeskummer—Premium

SJEKK PRISEN →

Lenge vurderte vi Smeg melkeskummer som best i test, men den måtte til slutt se seg slått på målstreken på grunn av dens høyere pris. Denne premiumsmodellen er perfekt for deg som ikke lar seg skremme av en høy pris, og som ønsker det beste markedet har å by på.

Kvalitetsvare av de sjeldne

Kjøper du denne modellen, får du et kvalitetsprodukt helt utenom det vanlige! Smeg har kvalitetsstål fra ypperste hylle, noe som sikrer topp holdbarhet, i tillegg til at det gir et meget luksuriøst utseende. Denne funker nesten like godt som pynt, og du kan velge mellom flere forskjellige farger.

Maskinen er også særdeles effektiv og kan brukes på induksjonsvarme. Resultatet den leverer er også noe av det beste, ettersom du får både tykt og godt, varmt skum til kaffen. Dessuten har den seks ulike forhåndsinnstilte programmer, samt en indikator for vann- eller melkemengde.

Utover dette er den utstyrt med et ergonomisk håndtak, og er ellers ekstremt enkel å bruke. Her er det ingen overveldende funksjoner eller innstillinger som er vanskelig å skjønne seg på.

Ekstraordinær modell

Jakter du etter noe rimelig og enkelt, er ikke dette melkeskummeren for deg. Siden dette er en ekstraordinær modell, havner denne i aller øverste prisklasse. Her må man punge ut ganske mye, men den er likevel verdt det dersom du har et høyt budsjett.

Ikke bare fungerer den aldeles strålende – den vil også være et meget flott tilskudd til ditt kjøkken, takket være dens vakre design.

Egenskaper

 • 6 forskjellige program
 • Kan brukes på induksjon
 • Vannmengdeindikator
 • Fås i flere farger
 • Toppmodell med høy kvalitet

LES MER


4. Bodun Chambord melkeskummer—Beste på budsjett

SJEKK PRISEN →

Denne klassikeren er ikke bare effektiv og bra, men også veldig allsidig. Her kan du enkelt lage alt av kaffe, chai latte eller macchiatos. Det aller beste er imidlertid at den kommer til markedets desidert beste pris! Denne passer utmerket til deg som handler på budsjett.

Enkel melkeskummer

Bodum er en veldig enkel melkeskummer som fungerer ved at du drar håndtaket på toppen opp og ned gjentatte ganger. Dermed er den helt uten automatiske funksjoner, og du må selv sørge for at du får skum.

Dette har sine tydelige ulemper, men også en fordel ved at du selv styrer hvor skummet du vil ha melken. Vi opplevde resultatet som meget godt, og konsistensen ble alle tiders hver eneste gang. Melken ble både luftig og lekker, og du kan fint bruke den i alle typer kaffe.

Kapasiteten er det heller ikke noe å utsette på. Du kan lage opptil 80 ml per gang, noe som gjør at du også kan skumme til flere personer.

Slitesterk

Andre fordeler du får med Bodum melkeskummer er at den tåler maskinvask og er ellers slitesterk. Denne tåler en støyt eller to og vil garantert gi deg mye glede i mange år fremover.

Som nevnt er dette en meget enkel modell. Her får du ingen ekstra funksjoner og du må selv stå for skummingen. Ser du etter en mer automatisert modell, må du lete videre. Bodum er perfekt om du skal ha det enkleste av det enkleste eller er mest opptatt av pris.

Egenskaper

 • Kapasitet på 0,8 liter
 • Tåler oppvaskmaskin
 • Manuell melkeskummer
 • Markedets rimeligste

LES MER


5. Bialetti Soft Cream elektrisk melkeskummer—Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Anerkjente Bialetti har nok en gang produsert en populær melkeskummer. Denne elektriske varianten ble umiddelbart en bestselger, og det takket være dens sinnsyke effekt og enorme kapasitet. I tillegg har den rikelig med funksjoner, samt en særdeles overkommelig pris. Nettopp derfor er dette melkeskummeren som gir deg mest for pengene!

Høyfunksjonell

Det blir ikke enklere å brygge sin egen cappuccino eller kaffe latte enn med Bialetti. Den er utstyrt med mange smarte funksjoner som gjør at du nærmest kan starte din egen lille kafe. Den har blant annet to forskjellige visper som du kan bruke til ulike typer skum. I tillegg er den supereffektiv og varmer opp melken på meget kort tid.

Dessuten har den et gjennomsiktig deksel som gjør at du får full oversikt over selve skummeprosessen. Dette høres kanskje ikke så altfor viktig ut, men kommer godt med dersom du er fornøyd med skummingen før selve prosessen er ferdig. Da er det bare å avbryte maskinen ved å trykke på av-knappen.

Utover dette er den enkel å anvende og lett å rengjøre. Kapasiteten er dessuten unik. Denne rommer så mye som 115 ml, noe som gjør den til en av de største på markedet.

Non-stick belegg

Takket være dens innside som består av non-stick belegg, vil ikke skumrester sette seg fast. Et enkelt skyll med litt varmt vann og denne er så god som ny, men selvsagt trengs en grundigere vask en gang i blant.

Til å være en toppmodell med så mange fordeler er det nesten litt rart at prisen ikke er høyere. Sammenlignet med modeller i sin egen prisklasse, får du så ekstremt mye mer med denne. Vi er aldeles begeistret for denne og anbefaler den til enhver som leter etter en bra melkeskummer til en bra pris.

Egenskaper

 • Kapasitet på 115 ml
 • Elektrisk
 • Effektiv
 • Leverer et strålende resultat

LES MER


6. Zack Pronto Melkeskummer—Beste håndholdte

SJEKK PRISEN →

Denne håndholdte melkeskummeren er som navnet «Pronto» (pronto betyr rask på italiensk) tilsier en svært rask og effektiv modell. Denne skummer melken umiddelbart og enkelt ved å trykke på knappen og røre vispen rundt. Zack Pronto er kanskje ikke en høyfunksjonell melkeskummer med et utsøkt design, men vil til gjengjeld ta minimalt med plass.

Plassbesparende

Den største fordelen med denne er at den bare å legge i en skuff når den ikke brukes. Her slipper du å rydde plass på kjøkkenbenken eller kvitte deg med annet kjøkkenutstyr for å få plass. Ta den opp fra skuffen, sett på vispen og du har ypperlig skum til kaffen, enkelt som bare det.

Selvsagt er den ikke like kraftig som en kraftigere og større modell, men den klarer fint de mindre og mellomstore oppdrag. Er det bare du som skal ha litt skum til kaffen, vil denne være mer enn nok til å fikse jobben.

Også denne er en favoritt hos mange, og etter å ha lest flere kundeanmeldelser sitter vi igjen med et inntrykk av at det kun finnes fornøyde kunder av denne.

Markedets beste prisklasse

En annen ting vi likte godt, er at den er i markedets billigste prisklasse. Her betaler du ikke mye, men får likevel en eksemplarisk melkeskummer. Er du typen som bare ønsker en enkel skummer som tar minimalt med plass og som koster lite, er dette uten tvil det beste valget for deg.

Her er det få omfattende og ekstraordinære funksjoner, noe som gjør den enkel å bruke og lett å forstå seg på. Leter du etter noe mer avansert, ville vi ha gått for noe annet.

Egenskaper

 • Håndholdt melkeskummer
 • Drives av batteri
 • Enkel og brukervennlig
 • Bra pris

LES MER


7. Forever Melkeskummer—Beste for store mengder

SJEKK PRISEN →

Forever melkeskummer er en umåtelig vakker modell med lang fartstid på markedet. Den italienske perlen er kjent for å være sertifisert som «sensorisk kvalitet» og vil ikke gå ubemerket hen på ditt kjøkken. Bare designet alene vil blitt et samtaleemne blant dine kaffegjester.

Høy kvalitet

Melkeskummeren er utviklet i høykvalitets materiale av blankpolert stål, og har et avrundet design med et lett lokk, samt et pent håndtak. Dette gir et klassisk utseende, og det polerte ståldesignet gjør den ideell til servering. Har du et tidløst hjem vil denne passe utmerket, ettersom den er like flott som samleobjekt som den er en moderne melkeskummer.

Utover dette kan Forever brukes på induksjon, i tillegg til at den har en god kapasitet på 0,8 liter. Den er også manuell og helt uten ekstra funksjoner, noe som gjør den veldig enkel å forstå seg på. Her er det ingen avanserte knapper eller omfattende systemer som ofte kan virke overveldende.

Vår dom

Denne klassiske melkeskummeren er noe vi likte veldig godt, og da spesielt dens vakre utseende. Dessuten er den praktisk, i tillegg til å være i markedets beste prisklasse. Dette gjør den til en enkel investering dersom du trenger en høykvalitets melkeskummer.

Vi tror denne passer godt inn i alle hjem, utenom deg som ønsker en avansert og høyfunksjonell melkeskummer. Her er det ingen eksepsjonelle programmer eller funksjoner, og du må selv passe på at melken blir skummet etter ditt behov. Er ikke dette egenskaper som er så viktige for deg, vil vi absolutt anbefale denne modellen.

Egenskaper

 • Manuell melkeskummer med et flott design
 • Høy kvalitet
 • Bra pris
 • Kapasitet på 0,8 liter

LES MER


Finn melkeskummeren som passer ditt behov

Det er ingenting som smaker som en god kaffe med ordentlig skum på kafé. Det kan imidlertid fort bli dyrt hvis man skal drikke sin daglige kaffe ute på byen.

Da kan det være smart å ha en god melkeskummer. Det er mange som tror det er vanskelig å lage en kaffe med melk hjemme som smaker like godt som det man får ute på kafé, men det er rett og slett ikke riktig. I hvert fall hvis du har en god melkeskummer.

Det finnes mange forskjellige modeller som varierer i både kvalitet og pris, men som du kan se i presentasjonen ovenfor behøver det ikke å koste all verden for en melkeskummer av høy kvalitet.

Noen modeller kan mer enn andre, og noen er bedre på bestemte områder enn andre.

Det er derfor viktig at du er klar over hva du skal bruke melkeskummeren til før du kjøper den, slik at du kan finne en som passer perfekt til deg og dine behov.

Hvis du bare velger en av de melkeskummerne vi har presentert i denne artikkelen kan du i hvert fall være sikker på at kvaliteten er i orden.

Kaffevarianter du kan bruke skummet melk til

Caffe latte, cappuccino, espresso, macchiato… Mange av kaffetypene ligner mye på hverandre, og derfor guider vi deg her til hva de enkleste og mest populære kaffetypene inneholder.

Espresso: Espressoen utgjør fundamentet for de fleste andre kaffevarianter. Den brygges ikke av en bestemt type bønne, men blir brygget under trykk. Trykket presser smaksstoffer og oljer ut av bønnene og gir en meget intens smak.

Dobbel espresso: Som navnet antyder er det snakk om to kaffe-shots i en kopp. Dobbel espresso er derfor en meget sterk kaffe.

Espresso macchiato: Denne varianten består av espresso med melkeskum på toppen. Skummet holder både på varmen, men også på aromaen og smaken.

Americano: En sterkere type kaffe som består av 2 shots av espresso, toppet med varmt vann. Denne kan godt være litt bitter i smaken, så derfor kan man med fordel fjerne skummet fra espressoen. Brygg gjerne espressoen direkte over vannet i stedet for å helle kokende vann oppi espressoen.

Café latte: Latte er en mildere kaffevariant som på mange måter er en mild og søt utgave av espressoen, men med et høyt melkeinnhold. Latte består av en eller to shots med espresso, toppet med en god mengde melk. Øverst legges et lag melkeskum som både holder på varmen og gjør drikken god å nippe til. Smaken av kaffen kan lett vannes ut ved bruk av for mye melk. Noen tilsetter kald melk, mens andre tilsetter den varm.

Cappuccino: Cappuccinoen har fått et rykte for å være meget søt med like deler espresso, melk og skum. I stedet bør en cappuccino bestå av mer melk og mindre skum, slik at kun en femtedel av kaffen er skum. Tilsett gjerne en desiliter melk til cappuccinoen. Tradisjonelt sett brukes det mye skum til cappuccino, og gjerne sjokoladedryss på toppen.

Cortado: En mindre kjent variant som kalles den maskuline latte. Cortado består av 2 shots med espresso, toppet med helmelk uten skum. Denne smaker mer enn latte.

Mocha: Mochaen er en blanding mellom cappuccino og kakao. Mocha fremstilles ved at en espresso-shot mikses med kakaopulver og deretter tilsettes melk og melkeskum.

Hvor stor betydning har melken for kvaliteten på melkeskummet?

Melken har naturligvis stor betydning for kvaliteten på melkeskummet. Det betyr at frisk og kald melk er det aller beste å bruke. Et godt tips er å bruke en halv desiliter varm melk til hver hele desiliter du skal ha til sterk kaffe. Deretter piskes melken i skummeren i rundt ett minutt til melken har nådd omtrent 60 grader.

I tillegg har typen melk også betydning for selve resultatet. Vi skal her beskrive hvordan de forskjellige melketypene påvirker melkeskummet:

Skummet melk: Mager melk gir et stabilt skum som mest av alt minner om stivpiskede eggehviter. Mager melk blir ikke like mild i kaffen, men dersom man vil spare på kaloriene er skummetmelk et godt valg.

Lettmelk: Lettmelk fungerer ikke like godt, ettersom skummet blir for mykt og ikke like stabilt.

Helmelk: Helmelk gir et mykt og kremaktig skum som også er stabilt. Den fete melken tilfører en god avrunding til kaffen på grunn av det høye fettinnholdet.

Testkriterier:

Vi har vurdert følgende i vår test:

 • Resultat: Hvordan ble smaken og konsistensen?
 • Effektivitet: Tok det lang tid før melken begynte å skumme?
 • Brukervennlighet: Hvor enkel var de å vaske? Var det vanskelig å helle i melk eller å får melke til å begynne å skumme?
 • Design: Hvor bra var kapasiteten i forhold til størrelsen? Hvordan var utseendet?
 • Funksjoner: Hadde de forhåndsinnstilte programmer eller var de manuelt styrt?
 • Pris: Hvordan var prisen i forhold til kriteriene nevnt ovenfor?