fbpx

Mascara test: Her er de mest populære i 2022

En mascara er en soleklar favoritt i de fleste sminkepunger og er faktisk sminkeproduktet som er mest brukt. Lurer du på hvilken mascara du skal kjøpe? Denne artikkelen gir oversikten du trenger.

Her finner du et gjennomtenkt utvalg av de fem mest populære modellene på markedet. Vi har ved å gjennomgå en rekke pålitelige kilder og beskrivelser, deriblant kundeomtaler, eksisterende tester og produktbeskrivelser, samlet mascaraene vi opplever som best. Målet er å gjøre det enklere for deg å velge ut din favoritt.

Mascaraen som kom best ut i våre undersøkelser var Maybelline Lash Sensational. Den gir flott vipper, koster lite og er svært populær blant forbrukerne. Ønsker du å betale litt ekstra for en mascara som «varer dagen lang», er det Clinique Lash Power vi anbefaler. Denne mascaraen er fuktsikker i hele 24 timer, hvilket er ikke annet enn unikt.

Er det ingen av de nevnte produktene som faller i smak? Les videre og du finner helt sikkert en favoritt.

VÅRE favoritter

 • Vannresistent mascara
 • Holder dagen lang
 • Tas enkelt av med varmt vann
SJEKK PRISEN →
 • Prisvennlig
 • Langtidsvarende
 • Klumper ikke
SJEKK PRISEN →
 • Vannresistent mascara
 • Bygger både volum og lengde
 • Klumper angivelig ikke, og holder lenge
SJEKK PRISEN →

Mascara test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Maybelline Lash Sensational
Testvinneren er en enestående bestselger, anerkjent for sin gunstige pris, enkle påføring, og ikke minst en flott look. Her får du en mascara som gir flotte vipper uansett lengde, som verken klumper eller renner av ved kontakt med vann.
SJEKK PRISEN →
Clinique Lash Power
Denne premiummascaraen er best om du er på farten dagen lang og trenger en mascara som holder. Den er nemlig fuktsikker i opptil 24 timer og er resistent både mot svette, tårer og fuktighet. Den gir også lekre, lange og fyldige vipper, og er av den grunn en populær kundefavoritt.
SJEKK PRISEN →
L’oreal Paris Paradise Extatic
Anerkjente L’oreal har her utviklet en særdeles praktisk mascara. Ikke bare forlenger den vippene og gir dem en ekstraordinær glød, men du får også en mascara som er resistent mot vann. Med denne har regnværsdager null betydning, mascaraen sitter uansett.
SJEKK PRISEN →
Max Factor False Lash Effect
False Lash Effect Mascara fra Max Factor er en mascara som gir masse volum. Den fungerer nærmeste som falske vipper da den gir en sensasjonell lengde og ikke minst et godt volum, samt at den holder lenge. Dette er et godt valg for enhver som ønsker seg fyldige og flotte øyevipper.
SJEKK PRISEN →
IsaDora Hypo Allergenic
En herlig mascara som er ideell for de med følsomme øyne, og korte øyevipper. Denne mascaraen er fri for tilsetningsstoffer og i tillegg utviklet med en tynn pensel som passer til de med sensitive øyne og korte vipper.
SJEKK PRISEN →

1. Maybelline Lash Sensational — Best i test

Maybelline Lash Sensational

SJEKK PRISEN →

Verdensberømte Maybelline har i flere år dominert markedet takket være sine enestående sminkeprodukter, og denne mascaraen er ikke noe dårligere. Lash Sensational er nemlig en kundefavoritt utenom det vanlige. Ikke bare gir den eksepsjonelt flotte vipper, men den har også en særdeles gunstig pris.

Ifølge flere av forbrukerne gir Lash Sensational sensasjonelt flotte vipper, nesten på lik linje som man får med falske extensions. Takket være den spesielle kosten med hele seks ulike type tagger, spres vippehårene ut som en vifte som gjør at du får et åpent blikk. Taggene har forskjellig lengder slik at de enkelt dekker de aller minste hårene og samtidig har vifteeffekten.

Den er også tilsynelatende lite klumpete og holder i lang tid, selv om det skulle være fuktig og vått ute. Den er ikke vannresistent men skal likevel fint håndtere mindre regnskur. Mascaraen beskriver dessuten som behagelig og lite tung på vippene, og utover det har den en praktisk form som gjør at den får enkelt plass i vesken eller lommen.

Som understreket er også prisen bra, så her betaler du lite for en god og langtidsvarende mascara.

Oppsummert

 • Prisvennlig
 • Langtidsvarende
 • Klumper ikke
 • Populær bestselger

LES MER

2. Clinique Lash Power – Premium

Clinique Lash Power

SJEKK PRISEN →

Denne premiumsmascaraen er best om du er på farten dagen lang og trenger en mascara som holder. Den er nemlig fuktsikker i opptil 24 timer og er resistent både mot svette, tårer og fuktighet. Selv etter heftige treningsøkter sitter den som støpt på vippene, men ikke slik at den er vanskelig å få av. Skyll med varmt vann og mascaraen tas enkelt av.

Lash Power Mascara har en formula som legger seg som en kapsel rundt vippene. Denne unike børsten gir vakre lange vipper og forlenger selv de minste vippene. Den er derfor umåtelig populær og en favoritt blant flere av forbrukerne. Mascaraens høye popularitet bekreftes på mange måter av alle de gode kundevurderingene. Der skårer den skyhøyt og det er flere steder den får fem av fem stjerner, og da med flere hundre anmeldelser.

Mascaraen påføres også enkelt på og etterlater ingen synlige klumper. Du trenger kun noen få drag før vippene forlenges og den gir en tydelig og umiddelbar effekt, ifølge ekspertene.

Prisen er imidlertid noe høy, men samtidig ikke uoverkommelig. Har du behov for en mascara som holder dagen lang, er det ingen tvil om at den er verdt pengene.

Oppsummert

 • Vannresistent mascara
 • Holder dagen lang
 • Tas enkelt av med varmt vann
 • Klumper ikke og forlenger selv de korteste vippene

LES MER

3. L’oreal Paris Paradise Extatic — Mye for pengene

L’oreal Paris Paradise Extatic

SJEKK PRISEN →

Anerkjente L’oreal har her utviklet en særdeles praktisk mascara. Ikke bare forlenger den vippene og gir dem en ekstraordinær glød, men du får også en mascara som er resistent mot vann. Med denne har regnværsdager null betydning, mascaraen sitter uansett hva.

L’oreal mener selv at Paradise Extatic Mascara Waterproof sender vippene dine til himmels. Dette på grunn av den ultralette børsten som både bygger intenst volum og spektakulær lengde. Den er også enkel å påføre, og meget populær på fordi den tåler vann.

Ønsker du sensuelt volum og lengde i ett og samme produkt, uten at vippene føles for tunge og klumpete? Ja, da er denne mascaraen uten tvil noe for deg. Takket være den gode prisen får du også mye for pengene, hvilket gjør den til et svært godt kjøp.

Oppsummert

 • Vannresistent mascara
 • Bygger både volum og lengde
 • Klumper angivelig ikke, og holder lenge

LES MER

4. Max Factor False Lash Effect – Et godt valg

Max Factor False Lash Effect

SJEKK PRISEN →

False Lash Effect Mascara fra Max Factor er en mascara som gir masse volum. Den fungerer nærmeste som falske vipper da den gir en sensasjonell lengde og ikke minst et godt volum, samt at den holder lenge. Dette er et godt valg for enhver som ønsker seg fyldige og flotte øyevipper.

Den som gjør mascaraen så bra er at gummibørsten er bygget opp av en stor kjerne som er fylt med rader av børstehår som er plassert tett i tett. Det gjør at børsten holder mye maskara og fordeler den jevnt og klumpfritt fra de innerste røttene til de ytterste tuppene av vippene. False Lash Effect Mascara fra Max Factor er en ren volum-mascara som inneholder B5 formula, gir tette, fyldige vipper og en «løsvippe»-effekt.

False Lash Effect Mascara kommer dessuten i fargen Raven Black som gir vippene ytterligere drama. Raven Black inneholder blå pigmenter som gjør vippene dine blåsvarte, enda mørkere og får øynene dine til å se klarere ut.

Max Factor False Lash Effect Mascara får du i fargene Sort/Black, Sort/Brun Black/Brown, Blå/Deep Blue og Raven Black. Den finnes også i en vannfast variant av Max Factor False Lash Effect Mascara, da i fargen Sort/Black.

Utover det beskrives Max Factor som en mascara som holder lenge og som ikke klumper.

Oppsummert

 • Mascara som gir fyldige og lengre vipper
 • Fungerer nesten som falske løsvipper
 • Utstyrt med behagelig gummibørste

LES MER

5. IsaDora Hypo Allergenic – Beste allergivennlige

IsaDora Hypo Allergenic

SJEKK PRISEN →

En herlig mascara som er ideell for de med følsomme øyne, og korte øyevipper. Denne mascaraen er fri fra tilsetningsstoffer og i tillegg utviklet med en tynn pensel som passer til de sensitive øyne og korte vipper. Den er både vannfast, oftalmologisk testet og også anbefalt for personer med kontaktlinser.

Et problem blant flere er at mascaraen oppleves som irriterende, noe som ikke skal være tilfelle med denne. Flere av brukerne beskriver den som behagelig mot øynene og lite irriterende. Det er også verdt å merke at den har en behagelig kost som gjør det enkelt å påføre mascaraen.

Prisen er også god, samt at den holder lenge. Den kan være noe klumpete og smuldret ifølge noen, men uten at det er en særlig nevneverdig ulempe. Alt i alt en god mascara især for allergikere, kontaktlinsebrukere og personer med sensitive øyne.

Oppsummert

 • Ypperlig mascara til allergikere og personer med sensitive øyne
 • Gir god fylde og forlenger vippene
 • Fri for tilsetningsstoffer

LES MER


Hvilken mascara skal jeg velge?

Det finnes to spørsmål du burde stille deg selv før du kjøper mascara: Hvordan ser vippene mine ut, og hvordan vil jeg at de skal se ut? Noen ønsker seg mye volum, lengde og sverte, andre ønsker seg et mer diskret og naturlig resultat.

Før skilte man nesten alltid på lengde og volum da det gjaldt mascara. Med de siste årenes produkter er det derimot vanlig å få alt i ett med beskrivelsen “løsvippeffekt”. Mascaraens formel består oftest av fargepigmenter mikset i en base av voks og vann.

I volumprodukter tilsetter man også tykningsmiddel som pudder eller talkum, mens det i de forlengede variantene ofte finnes fibre i nylon eller silke som ser ut som små vipper. Disse fester seg på vippetuppen og tilfører mer lengde.

Mascaraens effekt kommer an på formen på børsten og på formelen. Børstene har utviklet seg mye i løpet av de siste årene og er i dag nesten alltid heldekket av silikon, noe som gir et mer presist resultat. Store, tette børster gir mest volum ettersom de tar opp mest produkt. Bueformede følger øyevippenes form, kommer til overalt og bøyer vippene lett. Smale og avlange børster gir oftest mest lengde og definerer vippene. Som oftest er svart den eneste fargen på mascaraer, men iblant finnes det også en brun nyanse i sortimentet.

Har pris stor betydning for valg av mascara?

Ofte er det sånn at man faktisk får det man betaler for når det kommer til sminke, men andre ganger tvert om. Dette er litt av en balansegang siden man må gjøre sine egne feil i stedet for å bare høre på alle andre.

Om det er mange som sier at et visst skjønnhetsprodukt, for eksempel mascara, er skikkelig god og billig kan det vise seg at den er helt feil for deg. Det motsatte gjelder selvfølgelig også. Det er mange som har kjøpt seg dyre og luksuriøse produkter som senere viser seg å være dårligere enn et budsjett-alternativ. Men det er også mange som har kjøpt sminke fra dyrere merker og fått akkurat det de ville ha.

Det finnes mange eksempler på produkter som ofte er gode og verdt å kjøpe, selv om det pga merket er dyrere enn andre produkter i samme området. Det gjelder faktisk ikke for mascara, for det finnes gode budsjett-alternativer.

Slik pleier du vippene dine

Hvis dine vipper ofte knekker eller har vanskelig for å vokse seg lange, så kan det være et tegn på at dine vipper kan ha godt av litt ekstra pleie. Her kan du med fordel benytte et produkt som vippeserum, da det hjelper med å forlenge vippene sin naturlige livssyklus, samt gjøre dem mer motstandsdyktige. Har du bruk for hjelp til å finne det beste vippeserumet til deg? Isåfall kan du med fordel finne inspirasjon i vår guide til det beste vippeserumet.

Slik påfører du mascaraen

Påføringen av den perfekte mascaraen kommer litt an på hvilket look du går etter. Hvis du gjerne vil ha fyldige vipper skal du for eksempel påføre mascaraen i sikksakk, mens du skal legge jevne strøk på vippene dersom du ønsker lenger vipper. Nedenfor kan du lese en generell guide til den optimale påføringen av mascara:

 • Bøy dine vipper med en øyevippetang – dette skal alltid skje FØR du påfører mascara, da dine vipper ellers risikerer å knekke
 • Børst eventuelt vippene med en tørr mascarabørste for å minske risikoen for at dine vipper klumper sammen når du påfører mascaraen
 • Legg alltid mascara på de nederste vippene først
 • Påfør mascara til de øverste vippene deretter i sikksakk-bevegelse eller i jevne strøk (avhengig av om du vil ha lange eller fyldige vipper). Det er enklest å påføre mascaraen hvis du ser nedover.
 • Hvis du har veldig lyse vipper så kan du med fordel påføre mascara på både på undersiden og oversiden av vippene
 • Gjenta eventuelt prosessen et par ganger – og skift mellom jevne eller sikksakk-strøk hvis du gjerne både vil ha fyldige og lange øyevipper
 • Mangler du noen korte vippehår? Vend børsten loddrett sånn at du kan fange vippehårene med spissen av børstehodet.

Du kan helt fint kombinere to mascaraer for å få den optimale fylden og volumet til dine øyevipper. Dette kan være en god løsning til spesielle anledninger hvor dine øyne skal være mer fremtredende enn i hverdagen.