fbpx

Mandolin test: Dette er de 7 beste i 2022

En mandolin er et utmerket kjøkkenredskap som effektiv hjelper deg å kutte og raspe både poteter og grønnsaker. Du vil altså spare deg selv mengder med tid, samtidig som gjør det betydelig enklere å strimle eller raspe til beste resultat.

I denne mandolin testen har vi tatt for oss seks av de mest populære mandolinene på markedet, for å gjøre det enklere for deg å sammenligne de ulike modellene opp mot hverandre. Vurderingen er basert på produktspesifikasjoner og omtaler.

Best ifølge oss er Dura Slicer V2. Dette er en robust mandolin som kombinerer kvalitet, skjæreegenskap og pris på en fortreffelig måte. Ønsker du testens mest funksjonsrike derimot, er det De Buyer Mandolin Vantage du burde gå for.

VÅRE favoritter

 • Meget skarpe blader som kutter til perfeksjon
 • Behagelig og mykt, non-slip håndtak
 • Beste «helhet» får du her
SJEKK PRISEN →
 • Multifunksjonell mandolin
 • Praktisk oppsamler i bunn
 •  Høy kvalitet
SJEKK PRISEN →
 • Prisgunstig mandolin
 • Keramisk modell med god slitestyrke
 • Enkel og brukervennlig, uten avanserte funksjoner
SJEKK PRISEN →

Mandolin test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Dura Slicer V2
Denne innovative mandolinen fra Dura både kutter, skjærer, strimler, og hakker alle slags matvarer til den største presisjon. Takket være de åtte ulike skjæreflatene, den praktiske oppsamleren i bunn, og ikke minst de slitesterke materialene, er dette markedets desidert beste mandolin.
SJEKK PRISEN →
Oxo Chef’s Mandolin 2.0
Denne mandolinen er ifølge oss den aller beste da den skårer høyt på alle våre testkriterier. Her får du en sylskarp modell som er enkel å bruke, samtidig som den er har en meget gunstig pris. Ingen gir bedre helhet enn denne.
SJEKK PRISEN →
Kyocera Mandolin
Populære Kyocera er markedets rimeligste mandolin. Likevel er den av høy kvalitet, og håndtere kjøkkenets fleste kutte og skjæreoppgaver
SJEKK PRISEN →
De Buyer Ultra
Den mest funksjonsrike mandolinen får du her. Dette er så mye mer enn en ordinær mandolin, og gir et helt hav av muligheter
SJEKK PRISEN →
De Buyer Vantage
Dette komplette mandolinsettet gir enormt mye for pengene. Her får du både boks og tre ulike rivjern å bytte på.
SJEKK PRISEN →
Kitchen Craft Mastercalss 7
Skal du ha det beste av det best, er dette mandolinen å gå for. Denne er av skyhøy kvalitet og tåler derfor ekstremt mye
SJEKK PRISEN →
Kyocera Mandolinsett
Denne kraftpakken av en mandolin er perfekt om du skal kutte til perfeksjon. Den er noe større andre modeller på markedet, noe som gjør at du kan tilberede mer om gangen
SJEKK PRISEN →

1. Dura Slicer V2 — Best i test

Dura Slicer V2

SJEKK PRISEN →

Dura Slicer mandolin er et meget innovativt kjøkkenredskap som både kutter og skjærer alle typer mat, raskt og enkelt. Mandolinen er utstyrt med en rekke fordeler, deriblant en praktisk oppsamler i bunn, åtte forskjellige skjæreflater, og ikke minst en meget hensiktsmessig håndbeskytter. Sagt med andre ord, er Dura Slicer både effektiv og trygg, og siden den også er prisvennlig var det for oss ingen tvil om at denne mandolinen fortjente tittelen som best i test.

Denne frukt- og grønnsaksskjæreren er blant de mest funksjonsrike på markedet, ettersom den er utstyrt med åtte ulike skjæreflater. Med denne kan du både kutte, skjære, strimle, hakke – ja, du kan rett og slett tilbedrede alle salgs matvarer uten andre begrensninger enn din egen fantasi. Det er også utrolig enkelt å bytte mellom de ulike skjæreplatene, hvilket gjør den meget brukervennlig.

Den skal heller ikke være noe problematisk å hverken montere eller demontere. Dette gjør at den er enkel å rengjøre. Rengjøringen gjennomføres ved å skylle delene i vann, og skulle det fortsatt henge igjen matrester bruker du bare den medfølgende skrapen til å rense med, før du skyller på nytt. Kvaliteten er det heller ikke noe å utsette på. Alle skjæreflatene er i rustfritt stål, noe som gjør at de tåler vann og dermed får forlenget levetid.

Utover det likte vi godt den praktiske oppsamleren i bunn, som gjør det utrolig lettvint å bruke mandolinen. De oppkuttede matvarene faller rett ned i en serveringsboks, slik at du bare trenger å ta av selve kutteren etter bruk, og deretter servere hva enn du har tilberedt. Takket være de flerfoldige mulighetene sørger Dura Slicer for at kjøkkenarbeidet gjennomføres som en lek. Det er nok også derfor denne mandolinen skårer så høy blant kundene. De fleste legger lite skjul på sin begeistring, og det er flere som beskriver at de anbefaler den på det sterkeste.

Oppsummert

 • Multifunksjonell mandolin
 • Utstyrt med åtte forskjellige skjæreflater
 • Praktisk oppsamler i bunn
 •  Høy kvalitet

LES MER

2. Oxo Chef’s Mandolin 2.0 – Comfortable and soft

Oxo Chef’s Mandonlin 2.0

SJEKK PRISEN →

Testvinneren er en aldeles pålitelig og solid mandolin som er i stand til å håndtere enhver oppgave. Den har hele 21 forskjellige snitt, samtidig som den er meget brukervennlig. Prisen er også god, og for oss var det liten tvil om at det er denne modellen som gir den beste helheten og akkurat derfor er Oxo Chef’s best i test.

Brukervennlig

Dette er en mandolin som er utstyrt med flere partiske funksjoner, og nettopp derfor er den så enkel å bruke. Den har nemlig et vinklet japansk stål blad og et indikatorvindu på oversiden som gjør det svært enkelt og raskt å skifte mellom ulike bladstillinger. I tillegg er den utstyrt med et mykt non-slip håndtak som gjør den behagelig å bruke, samt at den alltid sitter som støpt i hånden.

Utover det har den meget god kvalitet. Den er laget av et elegant rustfritt stål, som både gir god holdbarhet og gir den et flott utseende. Denne passer godt inn på alle kjøkken og det er heller ingen risiko for at hyppig bruk skal slite på kvaliteten.

Det aller beste derimot er hvor fantastiske resultater den levere. For det første kan den kutte i så mange som 21 forskjellige snitt. For det andre har den tykkelsesintervaller på 0,5 millimeter, der også klingene varierer mellom rake og bølgete, samt «friesaktige» klinger. Annet forklart er det tonnevis av muligheter med denne.

Mandolin med beste «helhet»

Basert på testkriteriene var denne som skåret høyest på de fleste områdene. Her får du en mandolin som er prisgunstig, har mange bruksområder, er brukervennlig og attpåtil kutter til perfeksjon. Kvaliteten er det heller ikke å si noe på, da den tåler mye og kommer til å holde lenge.

Skal du ha en pålitelig mandolin du kan nyte godt av i mange år, og det uten å betale for mye, er denne absolutt noe du burde vurdere.

Oppsummert

 • Slitesterk mandolin som med utallige bruksområder
 • Meget skarpe blader som kutter til perfeksjon
 • Behagelig og mykt, non-slip håndtak
 • Beste «helhet» får du her

LES MER


3. Kyocera Mandolin – Best på budsjett

Kyocera

SJEKK PRISEN →

Jakter du mandolinen med beste pris, er det denne du burde gå for. Kyocera er en enkel og brukervennlig modell som kommer til markedets beste pris. Til tross sin lave prislapp er den meget pålitelig, og flere tester har kåret denne til «best i test».

Populær testvinner

Takket være den lave prisen og de skarpe bladene er Kyocera en prisbelønt mandolin. Den har flere titler å skryte av, og det er ikke uten grunn at den er så populær. Den er for eksempel meget enkel å bruke, og har flere bruksområder da tykkelsene kan stilles inn fra 0,5 til 3 millimeter. Dette gjør at både løk, agurk og poteter kan kuttes til ypperste resultat.

Kvaliteten er også usedvanlig god, og den tåler veldig mye. Den er laget av keramikk noe som gjør at den tåler vask i oppvaskmaskinen, samt at den er en praktisk størrelse og utforming. Denne gjemmes enkelt bort mellom bruk.

Fingerbeskyttelse medfølger også. Dette er utrolig gunstig når grønnsakene blir så små at det er lite som skiller mellom fingrene dine og selve kutteplaten.

Enkel mandolin

En mandolin trenger ikke å være et komplisert redskap, og det er noe Kyocera har skjønt. Denne er utviklet for å få jobben gjort uten å overkompliserte ting. Det gjør imidlertid at den mangler noe av egenskapene til toppmodellene, men disse er heller ikke et stort savn.

Alt i alt kommer denne helt klart til å gjøre det som kreves for å kutte, raspe og skjære grønnsakene, der det aller beste at den nesten ikke koster noe som helst.

Oppsummert

 • Prisgunstig mandolin
 • Keramisk modell med god slitestyrke
 • Enkel og brukervennlig, uten avanserte funksjoner

LES MER


4. De Buyer Ultra – Best for de profesjonelle

De Buyer Ultra

SJEKK PRISEN →

De Buyer Ultra er en usedvanlig funksjonsrik mandolin, og er derfor særdeles populær blant profesjonelle kokker. Denne har utallige bruksområder, har sylskarpe blader og er av skyhøy kvalitet. Skal du ha den aller best mandolinen på markedet, er dette modellen for deg.

Funksjonsrik

Dette er så mye mer enn en ordinær mandolin, og kan så mye mer enn de fleste på markedet. Denne kan blant annet skjære strimler i enten 2, 4 eller 10 millimeter, pluss at den også kutter terninger. Dette er en unik egenskap, og gjør at du enkelt kan lage forfriskende fruktsalater eller potetterninger som du kan steke.

Mandolin er i tillegg svært enkel å anvende, samtidig som den har praktiske støtteben for enklere bruk. Benene er justerbare, og gjør at du kan kutte på skrå, flatt eller på hvilken som helst måte. Dessuten har den et behagelig håndtak på toppen som bare dras opp og ned, og maskinen kutter råvarene i din formen du har justert mandolinen til.

Materialene til mandolinen er av rustfritt stål, og den er bygd for å tåle mye. Den tåler til og med vasking i oppvaskmaskinen og er ellers enkel å rengjøre.

Kostbar toppmodell

Er du ofte på kjøkkenet og liker utforske i matveien er denne absolutt noe å vurdere. Særlig kokker vil ha god nytte av denne, da den enkelt kutter råvarer i utallige størrelser og former. Har du ikke det største behovet av for en kutter, men tror det kan komme godt med en gang i blant er ikke dette modellen for deg.

Denne koster mye mer enn resten av markedet og er utviklet for profesjonelle som ønsker å tilby noe ekstraordinært i matveien.

Oppsummert

 • Best egnet for profesjonelle og de som liker å utforske
 • Høy kvalitet
 • Utallige bruksområder
 • Høy pris

LES MER


5. De Buyer Vantage – Premium

De Buyer Mandolin Vantage

SJEKK PRISEN →

Mandolin- mesteren, De Buyer, har igjen produsert en favoritt på dagens marked. Modellen Vantage, er en særdeles effektive mandolin av skyhøy kvalitet. Denne fungerer ypperlig til alle typer frukt og grønnsaker uavhengig av størrelse og hardhet.

Skyhøy kvalitet

Selve mandolinen er laget av rustfritt stål og er derfor meget robust, motstandsdyktig og pålitelig å bruke. Denne holder garantert lenge, og kan utvilsomt være et kjøkkenredskap du har livet ut. I tillegg gir den mange muligheter, da den har fire forskjellige skjæreblad. Disse er på 4,7 og 10 millimeter.

Videre er mandolinene utrolig trygg og behagelig å bruke. På toppen har den et ergonomisk pusher, som enkelt dras opp og ned når råvarene skal kuttes, og det ligger i tillegg mykt og godt i håndflaten. Dens justerbare støtteben sørger også for ytterligere komfort.

Den franske produsenten, De Buyer, har fått mye anerkjennelse for sine produkter, og berømmelsen kommer ikke til å være noe mindre etter denne. Blant franskmenn ble denne umiddelbart en hit, og den kan skryte på seg flere best i test titler fra utenlandske testmagasin.

Populær men dyr

Skal du ha noe av det beste markedet har å by på, er denne helt klart noe å vurdere. Her får du noe ekstraordinært, og det er ikke mange som er like komfortable å bruke. Det negative med mandolinen, er dens høye pris.

Om den er verdt et par tusen kroner må du nesten selv vurdere. Det som i alle fall er sikkert, er at om du har lyst og råd, garantert kommer til å anse dette som et godt kjøp. Denne leverer absolutt alt som er å forvente av en mandolin.

Oppsummert

 • Toppmodell med noe høy pris
 • Er «alt» en mandolin trenger å være, pluss litt mer
 • Meget komfortabel og enkel å bruke
 • Svært slitebestandig

LES MER


6. Kitchen Craft Mastercalss 7 – Bra på mye

Kitchen Craft Masterclass 7

SJEKK PRISEN →

Kjøkkenspesialisten, Kitchen, som i en årrekke har levert banebrytende kjøkkenredskap har denne gangen valgt å begi seg ut på mandolin markedet. Lenge anså vi denne som best, da den har utallige bruksområder samtidig som den er enkel å bruke, men måtte se seg slått i siste liten.

Kutter til perfeksjon

Craft Masterclass er designet for å gjøre hverdagen litt enklere når middagen skal forberedes og tilberedes. Dette kommer frem ved at den kutter både frukt, poteter, grønnsaker- og rotgrønnsaker til perfeksjon. Uansett hvilke råvarer du ønsker å tilberede vil denne gjøre jobben med den største selvfølge.

Den gir også et hav av muligheter mandolinene inkluderer hele syv forskjellige blader. Dette gjør at du kan strimle, skjære, rive og samtidig variere på tykkelsen – perfekt om du liker å variere hva du tilbyr dine gjester, familie eller deg selv.

Videre er kvaliteten særdeles god, der den har rustfritt stål som gjør at den tåler mye. Dog er den ikke resistent mot oppvaskmaskinen, noe som gjør det litt vanskeligere å rengjøre enn andre modeller. Mandolinen har forresten fem års garanti, som betyr at du får en ny ved eventuelle produksjonsfeil.

Større modell

En annen ting å være oppmerksom på er at den er betydelig større enn andre modeller på markedet. Der de aller fleste mandolinene kan gjemmes bort i et skap eller en skuff, er dette ikke mulig med denne.

Craft Masterclass har målene 48 x 12 x 21 centimeter og veier over ett kilo. Dog sørger det for enda bedre holdbarhet, i tillegg til at den er mer effektiv da du kan kutte mer om gangen. Alt i alt, en god modell som gjør jobben som kreves.

Oppsummert

 • Slitesterk mandolin
 • Stor i størrelsen
 • Kutter til perfeksjon og inneholder syv ulike blader
 • Enkel å bruke

LES MER


7. Kyocera Mandolinsett – Med boks

Kyocera Mandolinjern Sett

SJEKK PRISEN →

Dette praktiske mandolinsettet fra Kyocera inneholder både boks og mandolin. Dette er en stor fordel, da det er bare å rive råvarene, dra av rivjernet og servere direkte fra den medfølgende boksen. I tillegg inneholder settet flere typer rivjern, og er blant de rimeligere modellene på markedet. Her får du mye for pengene.

Mange tilberedningsmuligheter

Med dette settet får du ikke bare en brukervennlig og enkel mandolin, men også en modell med mange tilberedningsmuligheter. Denne leveres med flere utskiftbare rivjern som problemfritt festes på toppen av boksen. Her kan du altså velge den delen som passer til det du skal lage, og begynne rivningen. Enkelt og greit.

Rengjøringen gjøres også meget enkelt. Den er laget av plast og kan dermed fint få en runde i oppvaskmaskinen. Dette tar verken rivjern eller boks skade av. Utover det, har den en gunstig pris, og er et godt valg til entusiasten som liker å ha mange muligheter og som verdsetter godt kjøkkenutstyr.

Du får mye for pengene

Takket være den gunstige prisen og alt tilbehøret som følger med, får du mye for pengene. Få mandoliner på dagens marked medfølger en boks, noe som er helt klart en fordel. Attpåtil vil dens tre ulike rivjern gi mange muligheter.

Det eneste å påpeke er at det er mye utstyr å holde orden på, og at rivjernene må tas av og på for hver gang du skal bytte på formen. Dette er imidlertid en liten bagatell sett i forhold til alle fordelene denne kommer med.

Oppsummert

 • Mandolinsett med forskjellige rivjern og boks
 • Prisgunstig
 • Mange tilberedningsmuligheter

LES MER


Hva er en mandolin?

En mandolin er et slags rivjern som kan kutte, skjære, strimle eller skive råvarer som frukt, grønnsaker- og rotgrønnsaker, poteter og salater. Det finnes mange fordeler med å bruke en mandolin. Du sparer tid, får profesjonelt resultat og den tar mindre plass å oppbevare enn en kjøkkenmaskin. Selve navnet kommer av at bevegelsen ligner bevegelsen hos en rutinert mandolinspiller.  

I Norge blir vi flere som går over til en mer plantebasert kost og når det gjelder å strimle, rive og skjære grønnsaker er mandolinen vanskelig å slå. For matlagingen blir vel morsommere når det er raskt og smertefritt? Mandoliner brukes over hele verden i både restaurantkjøkken som hos privatpersoner.

Kjøpsguide – hvilken mandolin skal jeg velge?

Det finnes et par saker du skal tenke på når du velger mandolin. Først og fremst skal den være enkel å bruke, enkel å rengjøre og sist men ikke minst så skal den være sikker. Vi håper med denne kjøpsguiden å gjøre det litt enklere for deg å vite hvilken du skal velge.

 • Brukervennlighet: Kan du justere bladet for å skjære råvarene i ulike tykkelser? Hvordan ser konstruksjonen ut, har mandolinen en innebygd konstruksjon med “non-slip” materiale som motvirker at den rører på seg når du bruker den? En billigere mandolin som for eksempel den fra japanske Kyocera går å få sammen med flere ulike knivblader og krever ikke så stor plass til forvaring, men er derimot ikke så stabil i forhold til restaurant favoritten fra de Buyer.
 • Skarphet: Dette er helt essensielt, og gjør at du med enkelhet skjærer tynne skiver av både myke grønnsaker og harde rotfrukter. Klassikeren å skive tomat for å se hvor skarpt et knivblad er, stemmer også bra for en mandolin og større tester viser at varemerker som Benriner og Kyocera presenterer bra her.
 • Sikkerhet: Hvor stabilt og gripevennlig er fingerbeskyttelsen? La oss påminne deg om at en mandolin er veldig skarp og også om det så klart er en produktfordel så vil du ikke komme bort i med fingrene når du bruker den.
 • Rengjøring: Flertallet av modellene i denne testen tåler maskinvask og er enkle å vaske for hånd. Fordi det senere kan være å foredra når grønnsaksrestene enkelt skylles bort etter bruk i stedet for å tørke fast.
 • Pris: Hvordan kommer du til å bruke mandolinen? Er det for å lage mindre salater eller er det fordi du skal lage større satser med grønnsaker og lage mye grønnsaker. Da spiller størrelsen en rolle inn og en mindre mandolin finner du fra Kyocera mens blant annet de Buyer er større og populære innen store kjøkken. Hvilke tilbehør som følger med mandolinen påvirker også prisen. Om du føler på deg at mandolinen kommer til å slites ut snart hjemme hos deg, kan det være verdt å investere i en mandolin som gir deg mange valgmuligheter allerede fra start. Så kan du rive, skjære, strimle, terne og strimle julienne. Det er også viktig å tenke på at en dyrere mandolin er mer stabil og derfor også sikrere og det kan også være et viktig utgangspunkt når du bestemmer deg for hvilken du skal kjøpe.

Advarsel – Vær forsiktig når du bruker mandolinen!

Siden mandolinen skal være enkle å bruke er bladene sylskarpe! Når du arbeider raskt med en etablert bevegelse er å det viktig å bruke den medfølgende fingerbeskyttelsen, og arbeide med mandolinene slik den er tiltenkt.

Ulykker har skjedd, og er det er fort å glemme hvor skarpe hvor bladene er. Dog er det lite å bekymre seg for, dagens mandoliner tar alle forhåndsregler for å sikre at ulykker ikke skal skje og er derfor meget trygge å bruke.

Testkriterier

I denne testen har vi vurdert følgende:

 • Pris
 • Brukervennlighet
 • Effektivitet
 • Skarphet på bladene
 • Tilberedningsmuligheter