fbpx

Mandolin test: Dette er de 8 beste i 2023

En mandolin er et utmerket kjøkkenredskap som effektiv hjelper deg å kutte og raspe både poteter og grønnsaker. Du vil altså spare deg selv mengder med tid, samtidig som gjør det betydelig enklere å strimle eller raspe til beste resultat.

I denne mandolin testen har vi tatt for oss seks av de mest populære mandolinene på markedet, for å gjøre det enklere for deg å sammenligne de ulike modellene opp mot hverandre. Vurderingen er basert på produktspesifikasjoner og omtaler.

Best ifølge oss er Oxo Chef’s Mandolin. Dette er en robust mandolin som kombinerer kvalitet, skjæreegenskap og pris på en fortreffelig måte. Ønsker du testens mest funksjonsrike derimot, er det De Buyer Mandolin Vantage du burde gå for.

Mandolin test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Oxo Chef’s Mandolin 2.0
Denne mandolinen er ifølge oss den aller beste da den skårer høyt på alle våre testkriterier. Her får du en sylskarp modell som er enkel å bruke, samtidig som den er har en meget gunstig pris. Ingen gir bedre helhet enn denne.
SJEKK PRISEN →
Kyocera Mandolin
Populære Kyocera er markedets rimeligste mandolin. Likevel er den av høy kvalitet, og håndtere kjøkkenets fleste kutte og skjæreoppgaver
SJEKK PRISEN →
De Buyer Ultra
Den mest funksjonsrike mandolinen får du her. Dette er så mye mer enn en ordinær mandolin, og gir et helt hav av muligheter
SJEKK PRISEN →
De Buyer Vantage
Skal du ha det beste av det best, er dette mandolinen å gå for. Denne er av skyhøy kvalitet og tåler derfor ekstremt mye
SJEKK PRISEN →
Kitchen Craft Mastercalss 7
Denne kraftpakken av en mandolin er perfekt om du skal kutte til perfeksjon. Den er noe større andre modeller på markedet, noe som gjør at du kan tilberede mer om gangen
SJEKK PRISEN →
Benriner Mandolin
Benriner Mandolin tilbyr utmerket fleksibilitet på kjøkkenet med sin trinnløse innstilling. Den håndslipte skarpheten gir presise kutt, mens den høykvalitative designen sikrer langvarig bruk. Kommer med tre reserveblader.
SJEKK PRISEN →
De Buyer Swing Plus
De Buyer Swing Plus mandolin kombinerer funksjonalitet med pålitelighet, takket være sitt vendbare knivsblad og strimlerblad. Den gir presisjonskutting med justerbar tykkelse, og den praktiske designen inkluderer et utfoldbart stativ og tåler maskinoppvask.
SJEKK PRISEN →
OXO Håndholdt Mandolinjern
OXO Mandolinjern håndholdt er et optimalt verktøy for matentusiaster med begrenset kjøkkenplass eller for de på farten. Dette mandolinjernet kombinerer presis kutting med justerbar skivetykkelse, sikkerhet og kompakt design, og er ideelt for moderne kokker som verdsetter effektivitet.
SJEKK PRISEN →

1. Oxo Chef’s Mandolin 2.0 – Best i Test

Oxo Chef’s Mandonlin 2.0

SJEKK PRISEN →

Testvinneren er en aldeles pålitelig og solid mandolin som er i stand til å håndtere enhver oppgave. Den har hele 21 forskjellige snitt, samtidig som den er meget brukervennlig. Prisen er også god, og for oss var det liten tvil om at det er denne modellen som gir den beste helheten og akkurat derfor er Oxo Chef’s best i test.

Brukervennlig

Dette er en mandolin som er utstyrt med flere partiske funksjoner, og nettopp derfor er den så enkel å bruke. Den har nemlig et vinklet japansk stål blad og et indikatorvindu på oversiden som gjør det svært enkelt og raskt å skifte mellom ulike bladstillinger. I tillegg er den utstyrt med et mykt non-slip håndtak som gjør den behagelig å bruke, samt at den alltid sitter som støpt i hånden.

Utover det har den meget god kvalitet. Den er laget av et elegant rustfritt stål, som både gir god holdbarhet og gir den et flott utseende. Denne passer godt inn på alle kjøkken og det er heller ingen risiko for at hyppig bruk skal slite på kvaliteten.

Det aller beste derimot er hvor fantastiske resultater den levere. For det første kan den kutte i så mange som 21 forskjellige snitt. For det andre har den tykkelsesintervaller på 0,5 millimeter, der også klingene varierer mellom rake og bølgete, samt «friesaktige» klinger. Annet forklart er det tonnevis av muligheter med denne.

Mandolin med beste «helhet»

Basert på testkriteriene var denne som skåret høyest på de fleste områdene. Her får du en mandolin som er prisgunstig, har mange bruksområder, er brukervennlig og attpåtil kutter til perfeksjon. Kvaliteten er det heller ikke å si noe på, da den tåler mye og kommer til å holde lenge.

Skal du ha en pålitelig mandolin du kan nyte godt av i mange år, og det uten å betale for mye, er denne absolutt noe du burde vurdere.

Oppsummert

 • Slitesterk mandolin som med utallige bruksområder
 • Meget skarpe blader som kutter til perfeksjon
 • Behagelig og mykt, non-slip håndtak
 • Beste «helhet» får du her

LES MER


2. Kyocera Mandolin – Best på budsjett

Kyocera

SJEKK PRISEN →

Jakter du mandolinen med beste pris, er det denne du burde gå for. Kyocera er en enkel og brukervennlig modell som kommer til markedets beste pris. Til tross sin lave prislapp er den meget pålitelig, og flere tester har kåret denne til «best i test».

Populær testvinner

Takket være den lave prisen og de skarpe bladene er Kyocera en prisbelønt mandolin. Den har flere titler å skryte av, og det er ikke uten grunn at den er så populær. Den er for eksempel meget enkel å bruke, og har flere bruksområder da tykkelsene kan stilles inn fra 0,5 til 3 millimeter. Dette gjør at både løk, agurk og poteter kan kuttes til ypperste resultat.

Kvaliteten er også usedvanlig god, og den tåler veldig mye. Den er laget av keramikk noe som gjør at den tåler vask i oppvaskmaskinen, samt at den er en praktisk størrelse og utforming. Denne gjemmes enkelt bort mellom bruk.

Fingerbeskyttelse medfølger også. Dette er utrolig gunstig når grønnsakene blir så små at det er lite som skiller mellom fingrene dine og selve kutteplaten.

Enkel mandolin

En mandolin trenger ikke å være et komplisert redskap, og det er noe Kyocera har skjønt. Denne er utviklet for å få jobben gjort uten å overkompliserte ting. Det gjør imidlertid at den mangler noe av egenskapene til toppmodellene, men disse er heller ikke et stort savn.

Alt i alt kommer denne helt klart til å gjøre det som kreves for å kutte, raspe og skjære grønnsakene, der det aller beste at den nesten ikke koster noe som helst.

Oppsummert

 • Prisgunstig mandolin
 • Keramisk modell med god slitestyrke
 • Enkel og brukervennlig, uten avanserte funksjoner

LES MER


3. De Buyer Ultra – Best for de profesjonelle

De Buyer Ultra

SJEKK PRISEN →

De Buyer Ultra er en usedvanlig funksjonsrik mandolin, og er derfor særdeles populær blant profesjonelle kokker. Denne har utallige bruksområder, har sylskarpe blader og er av skyhøy kvalitet. Skal du ha den aller best mandolinen på markedet, er dette modellen for deg.

Funksjonsrik

Dette er så mye mer enn en ordinær mandolin, og kan så mye mer enn de fleste på markedet. Denne kan blant annet skjære strimler i enten 2, 4 eller 10 millimeter, pluss at den også kutter terninger. Dette er en unik egenskap, og gjør at du enkelt kan lage forfriskende fruktsalater eller potetterninger som du kan steke.

Mandolin er i tillegg svært enkel å anvende, samtidig som den har praktiske støtteben for enklere bruk. Benene er justerbare, og gjør at du kan kutte på skrå, flatt eller på hvilken som helst måte. Dessuten har den et behagelig håndtak på toppen som bare dras opp og ned, og maskinen kutter råvarene i din formen du har justert mandolinen til.

Materialene til mandolinen er av rustfritt stål, og den er bygd for å tåle mye. Den tåler til og med vasking i oppvaskmaskinen og er ellers enkel å rengjøre.

Kostbar toppmodell

Er du ofte på kjøkkenet og liker utforske i matveien er denne absolutt noe å vurdere. Særlig kokker vil ha god nytte av denne, da den enkelt kutter råvarer i utallige størrelser og former. Har du ikke det største behovet av for en kutter, men tror det kan komme godt med en gang i blant er ikke dette modellen for deg.

Denne koster mye mer enn resten av markedet og er utviklet for profesjonelle som ønsker å tilby noe ekstraordinært i matveien.

Oppsummert

 • Best egnet for profesjonelle og de som liker å utforske
 • Høy kvalitet
 • Utallige bruksområder
 • Høy pris

LES MER


4. De Buyer Vantage – Premium

De Buyer Mandolin Vantage

SJEKK PRISEN →

Mandolin- mesteren, De Buyer, har igjen produsert en favoritt på dagens marked. Modellen Vantage, er en særdeles effektive mandolin av skyhøy kvalitet. Denne fungerer ypperlig til alle typer frukt og grønnsaker uavhengig av størrelse og hardhet.

Skyhøy kvalitet

Selve mandolinen er laget av rustfritt stål og er derfor meget robust, motstandsdyktig og pålitelig å bruke. Denne holder garantert lenge, og kan utvilsomt være et kjøkkenredskap du har livet ut. I tillegg gir den mange muligheter, da den har fire forskjellige skjæreblad. Disse er på 4,7 og 10 millimeter.

Videre er mandolinene utrolig trygg og behagelig å bruke. På toppen har den et ergonomisk pusher, som enkelt dras opp og ned når råvarene skal kuttes, og det ligger i tillegg mykt og godt i håndflaten. Dens justerbare støtteben sørger også for ytterligere komfort.

Den franske produsenten, De Buyer, har fått mye anerkjennelse for sine produkter, og berømmelsen kommer ikke til å være noe mindre etter denne. Blant franskmenn ble denne umiddelbart en hit, og den kan skryte på seg flere best i test titler fra utenlandske testmagasin.

Populær men dyr

Skal du ha noe av det beste markedet har å by på, er denne helt klart noe å vurdere. Her får du noe ekstraordinært, og det er ikke mange som er like komfortable å bruke. Det negative med mandolinen, er dens høye pris.

Om den er verdt et par tusen kroner må du nesten selv vurdere. Det som i alle fall er sikkert, er at om du har lyst og råd, garantert kommer til å anse dette som et godt kjøp. Denne leverer absolutt alt som er å forvente av en mandolin.

Oppsummert

 • Toppmodell med noe høy pris
 • Er «alt» en mandolin trenger å være, pluss litt mer
 • Meget komfortabel og enkel å bruke
 • Svært slitebestandig

LES MER


5. Kitchen Craft Mastercalss 7 – Bra på mye

Kitchen Craft Masterclass 7

SJEKK PRISEN →

Kjøkkenspesialisten, Kitchen, som i en årrekke har levert banebrytende kjøkkenredskap har denne gangen valgt å begi seg ut på mandolin markedet. Lenge anså vi denne som best, da den har utallige bruksområder samtidig som den er enkel å bruke, men måtte se seg slått i siste liten.

Kutter til perfeksjon

Craft Masterclass er designet for å gjøre hverdagen litt enklere når middagen skal forberedes og tilberedes. Dette kommer frem ved at den kutter både frukt, poteter, grønnsaker- og rotgrønnsaker til perfeksjon. Uansett hvilke råvarer du ønsker å tilberede vil denne gjøre jobben med den største selvfølge.

Den gir også et hav av muligheter mandolinene inkluderer hele syv forskjellige blader. Dette gjør at du kan strimle, skjære, rive og samtidig variere på tykkelsen – perfekt om du liker å variere hva du tilbyr dine gjester, familie eller deg selv.

Videre er kvaliteten særdeles god, der den har rustfritt stål som gjør at den tåler mye. Dog er den ikke resistent mot oppvaskmaskinen, noe som gjør det litt vanskeligere å rengjøre enn andre modeller. Mandolinen har forresten fem års garanti, som betyr at du får en ny ved eventuelle produksjonsfeil.

Større modell

En annen ting å være oppmerksom på er at den er betydelig større enn andre modeller på markedet. Der de aller fleste mandolinene kan gjemmes bort i et skap eller en skuff, er dette ikke mulig med denne.

Craft Masterclass har målene 48 x 12 x 21 centimeter og veier over ett kilo. Dog sørger det for enda bedre holdbarhet, i tillegg til at den er mer effektiv da du kan kutte mer om gangen. Alt i alt, en god modell som gjør jobben som kreves.

Oppsummert

 • Slitesterk mandolin
 • Stor i størrelsen
 • Kutter til perfeksjon og inneholder syv ulike blader
 • Enkel å bruke

LES MER


6. Benriner Mandolin – Ekstremt skarp 

Benriner Mandolin

SJEKK PRISEN →

Noen ganger er det de enkle redskapene som gjør størst forskjell. Benriner Mandolin er et glimrende eksempel på dette. For alle som elsker å lage mat, enten det er en lidenskapelig hobbykokk eller noen som bare ønsker å tilberede sunne og deilige måltider raskt, er denne mandolinen en drøm som blir virkelighet.

Det som umiddelbart gjør Benriner Mandolin bemerkelsesverdig, er dens trinnløse innstilling. Dette gir brukeren en utrolig grad av fleksibilitet når det kommer til å kutter og strimler grønnsaker, og sikrer at du får akkurat den tykkelsen og stilen du er ute etter.

Mandoliner kan variere i kvalitet, men Benriner Mandolin skiller seg ut med sin høykvalitetsdesign. Bladet er håndslipt, noe som sikrer en utrolig skarphet. Dette betyr mindre anstrengelse når man kutter, og et mye mer presist resultat.

Selvfølgelig, for å forlenge levetiden på et så fint instrument, anbefales det at Benriner Mandolin håndvaskes. Dette sikrer at bladets kvalitet og skarphet bevares over tid.

En annen stor fordel er inklusjonen av tilbehør. Med tre stk. reserveblader som følger med, trenger man ikke bekymre seg for å kjøpe ekstra deler på en stund.

I en tid hvor kjøkkenredskaper kommer i alle former og størrelser, kan det være forfriskende å finne noe så enkelt, men så effektivt som Benriner Mandolin. For de som verdsetter kvalitet og presisjon på kjøkkenet, er dette et redskap som fortjener en plass i enhver kjøkkenskuff.

Oppsummert

 • Trinnløs innstilling for fleksibilitet
 • Håndslipt blad gir skarphet
 • Høykvalitativ kjøkkendesign
 • Inkluderer tre reserveblader

LES MER

7. De Buyer Swing Plus – Fleksibel

De Buyer Swing Plus mandolin

SJEKK PRISEN →

På kjøkkenet er det viktig med verktøy som kombinerer funksjonalitet med pålitelighet, og De Buyer Swing Plus er en slik undervurdert helt. Dette er en mandolin som gir en rekke funksjoner og tilpasningsmuligheter som gjør matlagingen enklere og mer presis.

Det første som fanger øyet, er dens vendbare knivsblad. Dette bladet, med både riflete og rake skjær, gir deg friheten til å skape en rekke forskjellige kutt, avhengig av oppskriften eller personlig preferanse. Videre forsterker det vendbare strimlerbladet, som tilbyr alternativer på 4 mm og 10 mm, mandolinens allsidighet.

Men det er ikke bare knivbladene som gjør De Buyer Swing Plus til et fremragende verktøy. Det integrerte stativet, som enkelt kan foldes ut, løfter mandolinen fra bordet, slik at du får enklere håndtering og bedre kontroll over kuttingen. Med mulighet for å justere skjæretykkelser fra 0-10 mm, kan du finjustere til nesten hvilket som helst behov.

Når arbeidet er ferdig, gjør mandolinens vedlikehold ingen bry. Den tåler maskinoppvask, noe som betyr rask og problemfri rengjøring. I tillegg kommer en ergonomisk pusher, designet for å beskytte fingrene dine mens du arbeider.

I sum, De Buyer Swing Plus er en mandolin av høy kvalitet som gir deg presisjon, fleksibilitet og trygghet på kjøkkenet. Med slike funksjoner er det lett å se hvorfor den er et yndet valg blant mange matelskere.

Oppsummert

 • Vendbart knivsblad for allsidighet
 • Justerbar skjæretykkelse 0-10 mm
 • Utfoldbart stativ for enklere bruk
 • Tåler problemfri maskinoppvask

LES MER

8. OXO Håndholdt Mandolinjern – Liten formfaktor

OXO Mandolinjern

SJEKK PRISEN →

For enhver matentusiast er det å velge riktig kjøkkenutstyr avgjørende. Med så mange valgmuligheter på markedet, kan det være vanskelig å skille de enkle, men effektive produktene fra de mer komplekse. Her kommer OXO Mandolinjern håndholdt inn i bildet som en kompakt og effektiv løsning. Spesielt for de med begrenset kjøkkenplass, eller de som ofte er på farten, representerer dette verktøyet en optimal kombinasjon av funksjonalitet og fleksibilitet.

Å skjære frukt og grønt kan ofte være en tidkrevende og upresis prosess. Men med dette mandolinjernet blir denne oppgaven en lek. Enten du planlegger å forberede en frisk agurksalat til lunsj, fløtegratinerte poteter til en spesiell middag, eller kanskje bare ønsker å prøve en ny oppskrift, vil OXO Mandolinjern håndholdt gi deg presise og jevne kutt hver gang. En av dens mest tiltalende egenskaper er muligheten for å justere skivenes tykkelse. Dette gir deg frihet til å tilpasse kuttene etter dine spesifikke behov og kulinariske visjoner.

Sikkerhet og brukervennlighet er tydeligvis vektlagt i designprosessen av dette mandolinjernet. Med gummierte føtter sørger jernet for stabilitet under bruk, noe som reduserer risikoen for ulykker. Det ergonomisk formede håndtaket garanterer også komfort og sikkerhet, slik at du kan konsentrere deg fullt ut om matlagingen. Som en bonus, etter bruk, trenger du bare å sette på det medfølgende lokket for å beskytte bladet.

I en tid hvor kjøkkenplass kan være en luksus og effektivitet er nøkkelen, er OXO Mandolinjern håndholdt det opplagte valget for den moderne kokken. Det er ikke bare et verktøy; det er en investering i kvalitet, sikkerhet og plassbesparende design.

Oppsummert

 • Optimalt for mindre kjøkken
 • Justerbar skivetykkelse for presisjon
 • Sikkerhetsdesign med gummierte føtter
 • Kompakt og plassbesparende løsning

LES MER


Her kan du lese om “Eggkoker test”

Hva er en mandolin?

En mandolin er et slags rivjern som kan kutte, skjære, strimle eller skive råvarer som frukt, grønnsaker- og rotgrønnsaker, poteter og salater. Det finnes mange fordeler med å bruke en mandolin. Du sparer tid, får profesjonelt resultat og den tar mindre plass å oppbevare enn en kjøkkenmaskin. Selve navnet kommer av at bevegelsen ligner bevegelsen hos en rutinert mandolinspiller.  

I Norge blir vi flere som går over til en mer plantebasert kost og når det gjelder å strimle, rive og skjære grønnsaker er mandolinen vanskelig å slå. For matlagingen blir vel morsommere når det er raskt og smertefritt? Mandoliner brukes over hele verden i både restaurantkjøkken som hos privatpersoner.

Kjøpsguide – hvilken mandolin skal jeg velge?

Det finnes et par saker du skal tenke på når du velger mandolin. Først og fremst skal den være enkel å bruke, enkel å rengjøre og sist men ikke minst så skal den være sikker. Vi håper med denne kjøpsguiden å gjøre det litt enklere for deg å vite hvilken du skal velge.

 • Brukervennlighet: Kan du justere bladet for å skjære råvarene i ulike tykkelser? Hvordan ser konstruksjonen ut, har mandolinen en innebygd konstruksjon med “non-slip” materiale som motvirker at den rører på seg når du bruker den? En billigere mandolin som for eksempel den fra japanske Kyocera går å få sammen med flere ulike knivblader og krever ikke så stor plass til forvaring, men er derimot ikke så stabil i forhold til restaurant favoritten fra de Buyer.
 • Skarphet: Dette er helt essensielt, og gjør at du med enkelhet skjærer tynne skiver av både myke grønnsaker og harde rotfrukter. Klassikeren å skive tomat for å se hvor skarpt et knivblad er, stemmer også bra for en mandolin og større tester viser at varemerker som Benriner og Kyocera presenterer bra her.
 • Sikkerhet: Hvor stabilt og gripevennlig er fingerbeskyttelsen? La oss påminne deg om at en mandolin er veldig skarp og også om det så klart er en produktfordel så vil du ikke komme bort i med fingrene når du bruker den.
 • Rengjøring: Flertallet av modellene i denne testen tåler maskinvask og er enkle å vaske for hånd. Fordi det senere kan være å foredra når grønnsaksrestene enkelt skylles bort etter bruk i stedet for å tørke fast.
 • Pris: Hvordan kommer du til å bruke mandolinen? Er det for å lage mindre salater eller er det fordi du skal lage større satser med grønnsaker og lage mye grønnsaker. Da spiller størrelsen en rolle inn og en mindre mandolin finner du fra Kyocera mens blant annet de Buyer er større og populære innen store kjøkken. Hvilke tilbehør som følger med mandolinen påvirker også prisen. Om du føler på deg at mandolinen kommer til å slites ut snart hjemme hos deg, kan det være verdt å investere i en mandolin som gir deg mange valgmuligheter allerede fra start. Så kan du rive, skjære, strimle, terne og strimle julienne. Det er også viktig å tenke på at en dyrere mandolin er mer stabil og derfor også sikrere og det kan også være et viktig utgangspunkt når du bestemmer deg for hvilken du skal kjøpe.

Advarsel – Vær forsiktig når du bruker mandolinen!

Siden mandolinen skal være enkle å bruke er bladene sylskarpe! Når du arbeider raskt med en etablert bevegelse er å det viktig å bruke den medfølgende fingerbeskyttelsen, og arbeide med mandolinene slik den er tiltenkt.

Ulykker har skjedd, og er det er fort å glemme hvor skarpe hvor bladene er. Dog er det lite å bekymre seg for, dagens mandoliner tar alle forhåndsregler for å sikre at ulykker ikke skal skje og er derfor meget trygge å bruke.

Testkriterier

I denne testen har vi vurdert følgende:

 • Pris
 • Brukervennlighet
 • Effektivitet
 • Skarphet på bladene
 • Tilberedningsmuligheter

mandolin test