fbpx

Madrassbeskytter test: Disse 7 gi best beskyttelse i 2023

Ønsker du å forlenge levetiden på madrassen din trenger du en madrassbeskytter. Formålet med denne artikkelen er å guide deg gjennom dagens brede utvalg av modeller.

Vi har i denne madrassbeskytter testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som passer deg best. Vurderingen er basert på spesifikasjoner, omtaler og andre tilgjengelige kilder.

Etter å ha analysert syv populære madrassbeskyttere, kom vi frem til at BN Madrassbeskytter er den beste. Denne er enkel å rengjøre, og garanterer et tørt og godt sovemiljø. I tillegg har den fire strikkstropper som festes i hvert hjørne for å holde beskytteren på plass.

Jakter du best pris, er det Kaxholmen Plast Frotte du bør gå for. Dette er testens desidert billigste madrassbeskytter.

Madrassbeskytter test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
BN Madrassbeskytter
Vår soleklare testvinner, på grunn av at madrassen gir en utmerket beskyttelse og sovekomfort. I tillegg har den en meget god prislapp.
SJEKK PRISEN →
Borganås Overmadrass
En enestående madrassbeskytter som garanterer den beste sovekomforten. Siden denne er laget av silke vil det føles som om du sover på en sky.
SJEKK PRISEN →
Kaxholmen Plast Frotte
Testens beste budsjettvalg, siden den tilbyr både god beskyttelse og en sjokkerende lav pris. Et godt valg for deg som vi ha god kvalitet, men samtidig vil ha det til en billig penge.
SJEKK PRISEN →
Nordic Comfort
En meget praktisk overmadrass som både tilbyr god sovekomfort, bra beskyttelse og en fantastisk pris. Her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
H-Splitt
En herlig overmadrass laget i 100 prosent bomull. Denne er fløyelsmyk å ligge på, samtidig som den absorberer fuktighet på en enestående måte.
SJEKK PRISEN →
Zen Sleep
Sliter du med allergier er dette madrassbeskytteren for deg. Her får du en beskytter som er både vennlig mot huden og som koster lite.
SJEKK PRISEN →
U- Splitt
En fantastisk myk overmadrass av bomull. Er komfort viktigst, er dette absolutt en god modell for deg.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. BN Madrassbeskytter—Best i test

BM madrassbeskytter -best i test

SJEKK PRISEN →

Vår testvinner, rett og slett fordi denne beskytter på en utmerket måte, i tillegg til at den har ekstremt enkle bruksområder. Denne tåler blant annet maskinvask, er lett å ta både av og på, samt at den forhindrer alle former for væske, skitt og smuss fra å trenge inn i madrassen.

Stor passform

BN er utviklet for større madrasser, ettersom den har målene 180 x 200 centimeter. Det betyr at den blir i det største laget dersom du har en enkeltseng. Til gjengjeld passer den alle dobbeltsenger, samt madrasser med en høyde på mellom fire og ti centimeter.

I tillegg er den produsert i 100 prosent bomull, noe som gjør den myk og behagelig å ligge på. Bomullen vil også sørge for at all svette og fukt effektivt forlater madrassen, samt at den er helt fri for helseskadelige stoffer.

Praktisk madrass

BN er en madrassbeskytter som er svært enkel å håndtere. Stroppene gjør den problemfri å feste fast i madrassen og like lett å ta av, samtidig som den tåler maskinvask på 30 grader.

Skulle det være behov for en vask er det derfor bare å slenge beskytteren i vaskemaskinen og maskinen tar seg av resten.

Vi ble også mektig imponert over hvor godt denne beskytter. Her er det ingen fare for at hverken smuss, fukt eller skitt trenger igjennom og skitner til madrassen din. Du får derfor en enestående beskyttelse dersom du investerer i denne.

Oppsummert

 • Enestående beskyttelse mot fukt og skitt
 • Passer senger på 180 x 200 centimeter
 • Utstyrt med praktiske stropper som sørger for optimalt feste
 • Kan vaskes i maskin

LES MER


2. Borganås Overmadrass—Brukervennlig madrassbeskytter

SJEKK PRISEN →

Overmadrassen fra Borganås både imponerte og overrasket oss med sin gode komfort, utmerkede beskyttelse og ikke minst med sin enestående pris. Her får du ekstremt mye for pengene, samtidig som madrassen er svært brukervennlig.

Bomull og polyester

Madrassbeskytteren er laget av en kombinasjon av bomull og polyester, noe som bidrar til både førsteklasses beskyttelse og en fløyelsmyk komfort. Med denne vil du kunne falle dypt i søvn samtidig som den absorberer fuktighet.

Skulle det være nødvendig, kan madrassen til og med vaskes i vaskemaskinen, slik at du slipper den tunge jobben med å fjerne flekker og lukt gjennom håndvask.

I tillegg er Borganås en meget praktisk overmadrass, takket være sin lette vekt og de elastiske båndene i kantene. Derfor er det meget enkelt å feste Borganås i hovedmadrassen, ettersom det bare er å dra stroppene rundt madrassen.

Billig

Ikke bare er madrassen veldig brukervennlig, men den havner også på nedre halvdel av prisskalaen og er svært billig sammenlignet med toppmodellene. Her betaler du bare mellom 300 og 400 kroner, noe vi mener er en veldig akseptabel pris.

Denne absorberer kanskje ikke fuktighet like godt som toppmodellene, men vil likevel gi tilstrekkelig med beskyttelse og unngå at fukt trenger igjennom.

Derfor er dette en meget god investering for enhver som trenger en beskytter til madrassen sin.

Oppsummert

 • Laget av en kombinasjon av bomull og polyester
 • Gir utmerket beskyttelse mot blant annet skitt og smuss
 • Brukervennlige stropper som enkelt festes rundt hovedmadrassen
 • Veldig bra pris
 • Absorberer ikke fukt like bra som toppmodellene, men gir likevel god beskyttelse

LES MER


3. Kaxholmen Plast Frotte—Budsjett

SJEKK PRISEN →

Testens beste madrassbeskytter på pris, men likevel er den både myk og praktisk. I tillegg sørger den for at fukt ikke trenger seg inn, da den har god luftgjennomstrømning og puster godt. Denne vaskes også i vaskemaskinen dersom du trenger det. Å betale 500 kroner for så mange gode egenskaper er ifølge oss en veldig liten investering, og derfor er dette testens beste budsjettvalg.

Tåler maskinvask

Investerer du i madrassbeskytteren fra Kaxholmen slipper du den tunge jobben med å vaske madrassen for hånd. Denne vaskes problemfritt i maskin og tåler til og med å vaskes på 90 grader. Dette gjør at alle bakterier og lukt fjernes, uten at madrassen blir ødelagt.

Madrassen festes også svært enkelt, og den sitter godt fastspent. Her slipper du en madrassbeskytter som sklir av sengen om du skulle være urolig en natt.

Vår dom

Det er en dårlig skjult hemmelighet at det er prisen som imponerer oss mest med denne modellen. Likevel er vi også begeistret over hvor godt den faktisk beskytter. Her vil ingen fukt eller skitt trenge seg inn, og skulle det skje er det enkelt å få det fjernet.

I tillegg er den praktisk å håndtere ettersom den veier lite og tas lett av enhver madrass. Det eneste som er verdt å merke seg ved denne madrassbeskytteren er at den ikke er den mest behagelige å ligge på.

Dens materiale er på 80 prosent bomull og 20 prosent polyester, noe som gjør at den ikke er et like komfortabelt underlag å ligge på som toppmodellene. Til tross for dette, er det en absolutt godkjent madrassbeskytter med en eksepsjonelt god pris.

Oppsummert

 • Fantastisk god pris
 • Beskytter godt mot fuktighet
 • Tåler maskinvask
 • Materiale av bomull og polyester

LES MER


4. Nordic Comfort—Premium

SJEKK PRISEN →

En eventyrlig madrassbeskytter som ikke bare absorberer fuktighet. Denne sørger for et luksuriøst soveklima du ikke kunne ha drømt om, takket være flere hendige funksjoner. I tillegg er den elastisk, noe som garanterer at den ligger fast på madrassen din.

Er kvalitet fra øverste hylle viktig for deg, er dette modellen du burde går for.

Laget i silke

Nordic Comfort har laget sin beskytter i silke, noe som gir deg en herlig beskytter. Dette sørger for rent og tørt sengetøy selv på varme sommernetter. Ikke nok med det – silken vil også gi en herlig komfort når du sover, da den er eksepsjonelt myk å ligge på.

Med beskytteren fra Nordic Comfort får du det ultimate soveklima, ettersom den også er temperaturregulerende og inneholder pustende materialer. Her kommer du ikke til å våkne opp på natten og føle at du koker. Denne lar huden puste naturlig og reduserer nattlig overoppheting.

Koster mye

Siden Nordic Choice gir førsteklasses kvalitet, er prislappen på madrassbeskytteren skyhøy. Her må du ut med nærmere 3000 kroner, noe en god hovedmadrass faktisk koster.

Vi mener derfor prisen er litt i overkant, men vi har full forståelse for at noen velger å betale så mye for denne. Her får du nemlig en kvalitet svært få madrassbeskyttere er i nærheten av. Med andre ord er dette et godt kjøp, dersom du kan avse noen tusenlapper til en madrassbeskytter.

Oppsummert

 • Laget i silke
 • Størrelse på 180 x 200 centimeter
 • Gir fantastisk beskyttelse
 • Koster ekstremt mye

LES MER


5. H-Splitt– Vaskbar madrassbeskytter av høy kvalitet

SJEKK PRISEN →

Denne madrassbeskytteren er for deg som ikke ønsker annet enn høy kvalitet. Her får du 100 prosent bomull som overraskende nok tåler kokvask. I tillegg vil denne garantert ligge fastspent på madrassen din, uansett hvor urolig du måtte være om natten.

Behagelig

Siden denne er laget av bomull fra øverste hylle er du sikret en overmadrass som gir den beste mulige sovekomforten. Denne er både myk og temperaturregulerende slik at du ikke vil oppleve at madrassen blir varm og fuktig selv på varme sommerkvelder.

Beskyttelsen madrassen gir er også fantastisk, og her er det ingen risiko for at hovedmadrassen din skal bli ødelagt på grunn av fukt og skitt som kan oppstå på en varm natt. Skulle det være nødvendig, kan denne til og med kokvaskes, noe som utvilsomt vil fjerne alle former for flekker og lukt.

Høy pris

Det er liten tvil om at denne madrassbeskytteren er utviklet for å tilby den beste kvaliteten, noe som viser seg i form av hvor behagelig den er og i hvor bra beskyttelse den gir. Derfor må du regne med å betale litt dersom du skal ha denne modellen.

Prisen er på rundt 1000 kroner, noe som er mye, men likevel rettferdig med tanke på kvaliteten den tilbyr. Samtidig ligger den fastspent i sengen, uten å hverken krølle seg eller skli av hovedmadrassen.

Dette er med andre ord en madrass vi absolutt vil anbefale, til tross for en høy prislapp.

Oppsummert

 • Laget av 100 prosent bomull
 • Gir både god beskyttelse og god sovekomfort
 • Kan kokvaskes
 • Høy pris

LES MER


6. Zen Sleep—Rimelig og allergivennlig madrassbeskytter

SJEKK PRISEN →

Investerer du i denne madrassbeskytteren får du en meget allergivennlig modell til en utrolig god pris. Zen Sleep har en sympatisk prislapp på rundt 500 kroner, samtidig som at den er laget av trygge tekstiler som microfiber. Med andre ord er denne perfekt for deg som er allergiker.

Brukbar sovekomfort

Sovekomforten du får med Zen Sleep er på langt nær like god som det du får hos toppmodellene. Denne absorberer ikke fuktighet like bra og har heller ikke pustende materiale som forhindrer overoppheting på varme netter.

Du risikerer derfor at du ligger på en fuktig madrass dersom du skulle svette mye en natt. Beskyttelsen er derimot god, og den forhindrer at den verste skitten kommer til. I tillegg er den enkel å vaske, da det bare er å legge den i vaskemaskinen.

Det som gjør Zen Sleep til et godt valg er at den er veldig allergivennlig. Microfibrene virker utrolig nøytrale mot huden, og her er det ingen fare for at du blir liggende å klø om natten på grunn av madrassen.

Denne er spesialutviklet for kraftige allergikere.

God pris

Det vi også likte godt med denne modellen er prisen. 500 kroner er ingen stor investering for en madrassbeskytter av dette kaliberet – spesielt dersom du er allergiker.

Som nevnt absorberer ikke denne madrassen fukt på en like bra måte som mange andre modeller, men svetter du lite om natten er ikke dette noe problem.

Alt i alt er dette en god modell som vi gledelig anbefaler.

Oppsummert

 • Laget av microfiber
 • Veldig allergivennlig madrass
 • God pris
 • Beskytter ikke like bra mot høy fuktighet

LES MER


7. U- Splitt—Elastisk madrassbeskytter i bomull

SJEKK PRISEN →

Dette er en solid madrassbeskytter av høy kvalitet som kan kokvaskes. I tillegg har den elastiske hjørner som sikrer en fastspent beskytter som skåner hovedmadrassen mot både skitt, fukt og smuss. Med denne vil du garantert sove godt, helt uten frykt for at varme sommerkvelder skal ødelegge madrassen din.

100 prosent bomull

U- splitt er en nesten identisk med H-splitt, og i likhet med sin søstermodell er også denne laget i 100 prosent bomull. Fordelene med bomull er mange, men først og fremst sørger det for en enestående komfort mens du sover.

Her vil det kjennes ut som om du svever på en sky, samtidig som den beskytter godt mot blant annet fukt. Skulle du svette på grunn av feber eller varm temperatur vil ikke dette ha noen effekt på din overmadrass.

U-Splitt trekker til seg all fuktighet, og skulle den trenge en vask kan den kokvaskes uten problemer.

Vår dom

Vi kan med hånden på hjertet si at dette er en fantastisk madrassbeskytter. Denne tilbyr enestående beskyttelse, samtidig som at den er komfortabel å ligge på. I tillegg er den brukervennlig og kan vaskes i maskin, og er enkel å feste fast i sengen.

Vår dom er at dette er et svært godt kjøp, selv om du må betale en del for den. Nærmere 1200 kroner er mye for en overmadrass, men i dette tilfelle er det absolutt verdt pengene.

Oppsummert

 • Laget av 100 prosent bomull
 • Gir god beskyttelse og en enestående komfort mens du sover
 • Kan kokvaskes
 • Ganske høy pris

LES MER


Hva er en madrassbeskytter?

Madrassbeskytter eller overmadrass, som det også er kalt, er en tynn og fleksibel madrass som beskytter hovedmadrassen din. Denne er plassert mellom madrassen og sengelakenet ditt for å beskytte mot skitt, smuss og ikke minst fukt.

En madrassbeskytter er tynnere, mer fuktabsorberende og tåler vask i større grad enn ordinære madrasser.

Hvorfor kjøpe madrassbeskytter?

Du har sikkert tenkt flere ganger at en madrassbeskytter er en bortkastet investering, men hva om madrassen din faktisk blir ødelagt eller begynner å lukte? Da er det mye mer kostbart å kjøpe en helt ny madrass enn å kjøpe en billig madrassbeskytter.

Å kjøpe en madrassbeskytter er altså en god og rimelig investering for å forlenge levetiden til madrassen din. På denne måten kan den være til stor hjelp for deg både når det kommer til å spare tid og penger på sikt. Her er noen fordeler med en overmadrass:

 • Den forlenger levetiden på madrassen din
 • Du sparer penger på sikt
 • Den sørger for et enda mykere underlag, noe som kan bidra til bedre søvnkvalitet
 • Den kan vaskes i vaskemaskin, noe en hovedmadrass ikke kan

Hvilken madrassbeskytter skal man velge?

Hvilken madrassbeskytter du bør velge avhenger både av størrelsen på madrassen din og dine egne preferanser. Det er også stor forskjell på hvilken beskyttelse som tilbys, så du må også se an ditt behov.

Her er noen faktorer du burde tenke på når du velger en madrassbeskytter.

Størrelse

Størrelsen er naturligvis viktig. Ta mål av madrassen din og finn en madrassbeskytter som passer denne. Alle madrassbeskyttere i vår test har målene 180 x 200 centimeter, men du finner også beskyttere med andre størrelser enn dette.

Materiale

Her er det en rekke faktorer du må ta hensyn til. For det første må du tenke gjennom hva du egentlig foretrekker å ligge på. Vil du ha det veldig mykt, eller sover du bedre på litt hardere underlag?

I tillegg må du være oppmerksom på hvorvidt du har noen allergier som kan bli påvirket av stoffet til madrassene. Alle beskyttere på dagens marked skal være allergivennlige, men noen madrasser kan inneholde allergifremkallende stoffer.

Her er materialene som finnes i madrassbeskytterne i vår test:

 • Bomull: er sammen med silke det mykeste å ligge på, samt at det gir en brukbar beskyttelse mot blant annet fukt.
 • Polyester: gir best beskyttelse, men er til gjengjeld litt hardere og ikke like komfortabelt som silke eller bomull.
 • Microfiber: gir brukbar beskyttelse og komfort, men er soleklart beste valg om du har kraftige allergier.
 • Silke: silke er det som gir desidert best komfort, samtidig som det beskytter veldig bra. Dette er imidlertid det mest kostbare materiale, så dersom en madrassbeskytter inneholder silke må du regne med å betale ganske mye.

Beskyttelse

Alle madrassbeskyttere har altså som formål å beskytte madrassen, men det er likevel stor forskjell på beskyttelsen som tilbys.

Du må her derfor vurdere hva ditt behov er. Svetter du mye eller har du barn som er sengevætere, er det helt klart en fuktabsorberende overmadrass du burde går for. Det vil da ikke være noen risiko for at fuktigheten skal trenge gjennom til hovedmadrassen.

Ønsker du bare litt ekstra komfort er mykheten på overmadrassen viktigere enn beskyttelsen den tilbyr.

Pris

Hva er ditt budsjett og hvor mye er du villig til å betale? Basert på kriteriene ovenfor, burde du finne en madrass innenfor din prisklasse.

Testkriterier

Vi har vurdert vårt testresultat på følgende kriterier:

 • Beskyttelse
 • Komfort
 • Brukervennlighet (enkel å feste, ta av? Vaskes i maskin?)
 • Pris

Madrassbeskytter test