fbpx

Test av lysterapi: De beste lampene for mørketiden (2023)

Lysterapi, en metode som har vokst i popularitet de siste årene, lover å forbedre humøret, regulere søvnmønstre og til og med hjelpe til med visse hudproblemer. Med en overflod av produkter på markedet, kan det være overveldende å bestemme hvilket som er det beste valget for deg. Derfor har vi gått gjennom utallige alternativer og plukket ut de beste produktene i forskjellige segmenter for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning.

Enten du leter etter en lysterapilampe som passer perfekt på skrivebordet ditt, en bærbar løsning for de på farten, eller en mer sofistikert løsning for hele rommet, har vi sørget for å inkludere noe for alle. Vårt mål er å gi deg en klar oversikt over markedets ledere, slik at du kan finne produktet som passer best til dine behov.

Lysterapi test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Cleverio Terapilys 12000 lux
Cleverio Terapilys 12000 lux er vår favoritt terapilampe på grunn av dens overlegne kvalitet, fleksible bruksområder, effektiv bekjempelse av vintertrøtthet og attraktive pris. Den tilbyr skreddersydd lysopplevelse med justerbar lysstyrke og fargetemperatur.
SJEKK PRISEN →
Beurer Terapilys TL70
Beurer TL70 terapilys utmerker seg i vintermørket med sin evne til å simulere dagslys, bekjempe trøtthet og gi energi. Den kombinerer elegant design, funksjonalitet med 10 lysnivåer, timerfunksjon og er et sertifisert medisinsk produkt som sikrer kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Innolux Rondo 40 cm LED
Innolux Rondo lysterapi-lampe kombinerer funksjonalitet med design, og med sin 40 cm diameter gir den et kraftig, øyevennlig lys. Dens harmoniske design smelter sømløst inn i enhver innredning, og fremstår som et toppvalg for de som søker kvalitetslys i mørketiden.
SJEKK PRISEN →
Innolux Valovoima
Innolux Valovoima er en premium lysterapilampe designet spesielt for kontoret. Med sitt stilfulle design av Harri Koskinen, kombinerer den funksjonalitet med estetikk. Den kompakte størrelsen, sammen med LED-teknologi og dimmerfunksjon, gir den fleksibilitet og høy kvalitet i et kontormiljø.
SJEKK PRISEN →
Lindby Milenka
Lindby Milenka kombinerer klassisk design inspirert av banklampene fra 20- og 30-tallet med moderne funksjonalitet. Med sin messingfargede ramme og grønne skjerm gir den behagelig og diffust lys, ideelt for lysterapi, mens den stilrene trekkbryteren sikrer enkel bruk.
SJEKK PRISEN →

For de som er nye til lysterapi, gir denne teknologien lys som etterligner naturlig dagslys. Det er spesielt verdifullt i de mørke vintermånedene, når dagslys er begrenset, og kan være et effektivt middel mot sesongavhengig depresjon og andre humørlidelser. I tillegg kan lysterapi brukes til å bekjempe jetlag, forbedre søvnkvaliteten og støtte en sunn sirkadianrytme.

Uansett hva dine spesifikke behov eller preferanser er, håper vi at denne testen vil veilede deg mot den ideelle løsningen for ditt velvære.


1. Cleverio Terapilys 12000 lux – Best i test

Cleverio Terapilys 12000 lux

SJEKK PRISEN →

Hver høst og vinter vet mange av oss hvor viktig det er med ekstra lys i hverdagen. Denne sesongen har vi sett på mange terapilamper, men Cleverio Terapilys 12000 lux skiller seg ut som vår klare favoritt.

Når vi først vurderer kvaliteten er Cleverio Terapilys 12000 lux uten tvil en av de beste på markedet. Den gir et UV-fritt terapilys, noe som er essensielt for sikker og effektiv lysbehandling. Det å være UV-fritt sikrer at brukerne får de terapeutiske fordelene av lys uten bekymring for skadelige stråler.

Det beste med Cleverio er ikke bare dens terapeutiske kvaliteter. Med sitt stilige design er det en lampe du vil ha fremme. Den passer perfekt på skrivebordet for en bedre start på morgenen, og er like behagelig å ha ved siden av deg om kvelden når du slapper av med en god bok.

Velegnet mot trøtthet, denne lampen er utformet spesielt for de mørke vintermånedene hvor mange av oss føler oss mer trøtte og uenergiske enn vanlig. Cleverio Terapilys 12000 lux er som en daglig dose av morgensol, som hjelper oss å føle oss mer opplagte og energiske gjennom hele dagen.

Med justerbar lysstyrke og fargetemperatur kan brukerne tilpasse lysopplevelsen etter eget behov. Fra varmhvitt lys som gir en koselig atmosfære til klart hvitt lys som etterligner dagslys, har denne lampen noe for enhver smak og behov. Den inkluderte timerfunksjonen, som varierer fra 15 til 60 minutter, lar deg også sette nøyaktig hvor lenge du vil ha lysbehandlingen.

Det er ofte sagt at man får det man betaler for, og i dette tilfellet får man så absolutt valuta for pengene. Med alle dens funksjoner og kvaliteten den tilbyr, er Cleverio Terapilys 12000 lux et kupp for prisen.

Med en overlegen kombinasjon av kvalitet, varierte bruksområder, effektivitet og pris, er det ingen overraskelse at Cleverio Terapilys 12000 lux er vår testvinner denne sesongen. For alle som ønsker å bekjempe vintertrøtthet og legge til litt ekstra lys i hverdagen, er dette lampen å gå for.

Oppsummert

 • Overlegen kvalitet og UV-fritt lys
 • Mangesidig bruksområde; skrivebord til kveldslesing
 • Bekjemper effektivt vintertrøtthet
 • Justerbar lysstyrke og fargetemperatur

LES MER

2. Beurer Terapilys TL70 – Mye for pengene

Beurer Terapilys TL70

SJEKK PRISEN →

Beurer Terapilys TL70 er ikke bare en lampe; den er en invitasjon til soloppgangen, selv midt i de mørkeste vinterdager. Ved å simulere dagslys hjelper den mot trøtthet og lavt energinivå som mange opplever under vintermånedene. En slik simulering er særlig viktig for å sette kroppens indre klokke tilbake i takt og gi den energien den trenger for dagen som ligger foran.

Beurer har med TL70 skapt en estetisk tiltalende lampe med sitt elegante, runde lyspanel. Ikke bare avgir lampen et behagelig, flimmerfritt og UV-fritt lys, men dens belysningsoverflate på Ø33 cm sikrer bred dekning og tilfredsstillende lysintensitet, akkurat det man behøver for en effektiv lysbehandling.

Med 10 lysnivåer gir TL70 brukeren muligheten til å justere intensiteten etter eget behov. Enten du ønsker et mildt lys til avslapning eller et sterkt lys for å kickstarte dagen, har TL70 deg dekket. I tillegg kan timerfunksjonen stilles inn i intervaller fra 15 til 120 minutter, slik at du kan bestemme nøyaktig hvor lenge du ønsker eksponering.

Det er verdt å merke seg at Beurer TL70 ikke bare er effektiv, men også sikkert. Den er et sertifisert medisinsk produkt, som bekrefter dens kvalitet og pålitelighet. Med en lysintensitet på ca. 10 000 lux ved en avstand av 12 cm, får du den optimale mengden lys for best mulig effekt.

Beurer TL70 kombinerer det beste av funksjon, design og pris. For de som søker et terapilys som gir mye for pengene, er dette valget enkelt: TL70 er veien å gå. Med sitt stilige design og imponerende funksjoner, gir den både lys og liv til de mørke vinterdagene.

Oppsummert

 • Simulerer dagslys, bekjemper vintertrøtthet
 • Elegant design med Ø33 cm lysflate
 • 10 lysnivåer og 15-120 minutters timer
 • Sertifisert medisinsk produkt

LES MER

3. Innolux Rondo 40 cm LED – Beste store lysterapi

Innolux Lysterapilampe Rondo

SJEKK PRISEN →

Innolux Rondo skiller seg ut som en ypperlig løsning for dem som ønsker kraftig lys kombinert med elegant design. Med en imponerende diameter på hele 40 cm er Innolux Rondo uten tvil blant de største lysterapilampene på markedet. Dette betyr at den kan lyse opp et større område, noe som er spesielt gunstig for de som ønsker å benytte lampen i større rom eller for flere personer samtidig. Det er ikke bare mengden lys som imponerer, men også kvaliteten. Til tross for sin størrelse og lysstyrke, er lampen designet slik at den ikke anstrenger øynene, noe som sikrer en behagelig og effektiv lysterapiøkt.

Det er ikke alltid at funksjonalitet og design går hånd i hånd, men Innolux Rondo har mestret kunsten å kombinere begge deler. Den har et harmonisk og stilrent design som gjør at den enkelt kan integreres i enhver innredning, enten det er hjemme eller på kontoret. I stedet for å være en klumpete utilitaristisk enhet, er denne lysterapilampen like mye et designelement som en kilde til trivsel og velvære.

Lysterapi har blitt stadig mer populært i Norge, og med gode grunner. For de som ønsker en lampe som både er kraftig, behagelig for øynene og estetisk tiltalende, fremstår Innolux Rondo som et naturlig valg. Med sin store diameter og elegante design, er dette en investering i både din fysiske og mentale helse, samt i hjemmets estetikk. Så når mørket setter inn, kan du stole på at Innolux Rondo vil bringe litt lys inn i hverdagen din.

Oppsummert

 • 40 cm diameter gir kraftig lys
 • Øyevennlig belysning
 • Harmonisk og stilrent design
 • Ideell for mørketidens utfordringer

LES MER

4. Innolux Valovoima – Premium

Innolux Lysterapilampe Valovoima

SJEKK PRISEN →

For moderne kontorarbeidere kan lyskvaliteten ofte være en oversett faktor som påvirker produktivitet, trivsel og velvære. Som vi alle vet, kan mangelfull belysning føre til tretthet og redusert konsentrasjon. Innolux Valovoima har tatt opp denne utfordringen og presenterer seg som en klar leder i premiumsegmentet av lysterapilamper, spesielt designet for kontormiljøet.

Innolux Valovoima er ikke bare en lampe; den er et kunstverk designet av en av de fremste finske designerne, Harri Koskinen. Dens elegante estetikk gjør at den sømløst smelter inn i ethvert moderne kontorlandskap. Det er et uttrykk for både stil og funksjonalitet, som mange premiumprodukter burde aspire til.

LED-teknologi i Valovoima sikrer at lyset er klart og fokuserende, mens dimmerfunksjonen gir brukeren full kontroll. Enten du trenger sterkt lys for å konsentrere deg om en oppgave, eller et mykere lys for å skape en rolig atmosfære, gir dimmeren deg muligheten til å justere etter behov.

Med dimensjoner på 500 mm i høyden og 575 mm i bredden er Valovoima kompakt nok til å passe perfekt på skrivebordet uten å være i veien. Dens design sørger også for at lyset enkelt kan rettes dit du trenger det mest. Terapidistansen på 87 cm ved 2500 lx og 43 cm ved 10 000 lx gir brukeren fleksibilitet i plassering og bruksmåte, avhengig av hvor intenst man ønsker behandlingen.

For de som ser etter en lysterapilampe i premiumsegmentet for kontoret, er Innolux Valovoima det opplagte valget. Ikke bare gir den høy kvalitet lys, men dens design og funksjonalitet setter den i en klasse for seg selv. Uansett om du vil forbedre produktiviteten, øke velværet eller begge deler, vil Valovoima være en verdifull tilføyelse til kontoret ditt.

Oppsummert

 • Premium lysterapilampe for kontoret
 • Designet av Harri Koskinen
 • LED med justerbar dimmerfunksjon
 • Kompakt størrelse med fleksibel terapidistanse

LES MER

5. Lindby Milenka – Klassisk design

Milenka skrivebordslampe med grønn skjerm

SJEKK PRISEN →

Lindby Milenka er en vakker manifestasjon av den tradisjonelle banklampen fra 20- og 30-tallet i USA. Disse lampene var et vanlig syn i biblioteker, advokatkontorer, banklokaler og andre forretningslokaler. Den messingfargede rammen, kombinert med den ikoniske grønne skjermen, gir lampen et umiskjennelig klassisk utseende som minner oss om en svunnen tid.

Men ikke la det nostalgiske designet lure deg. Denne lampen er like funksjonell som den er vakker. Den avlange glasskjermen, grønn på utsiden og hvit på innsiden, sørger for at lyset rettes nedover, og gir en behagelig belysning uten skarpe lysstråler. Dette er spesielt gunstig for de som bruker lampen for lysterapi, ettersom jevn og diffust lys er ideelt for øyet.

Lindby Milenka kommer med en praktisk trekkbryter, noe som betyr at du enkelt kan slå lampen av og på med en enkel bevegelse. Det er tydelig at designerne har hatt brukerens komfort i tankene, og den stilrene utformingen sikrer at lampen ser flott ut uansett hvor den plasseres.

For de som ønsker en lysterapilampe som kombinerer klassisk estetikk med toppmoderne funksjonalitet, er Lindby Milenka det selvsagte valget. Den fanger essensen av historiske design, samtidig som den leverer en optimal lysterapiopplevelse for brukeren. I en verden av stadig skiftende trender, står Lindby Milenka som et tidløst monument over design og funksjonalitet.

Oppsummert

 • Klassisk design
 • Behagelig, diffust lysterapilys
 • Stilren trekkbryter for enkel bruk
 • Tidløs kombinasjon av estetikk og funksjonalitet

LES MER


Fordelene ved bruk av lysterapi

Lysterapi, også kjent som fototerapi eller lysbehandling, har vært brukt i ulike former i årtier for å behandle en rekke lidelser og forhold. Fra den tradisjonelle bruken av naturlig sollys i antikken til moderne, spesialdesignede lamper og apparater, har lysbehandling vist seg å ha flere helsefordeler. Her er noen av de mest kjente fordelene ved bruk av lysterapi:

Her kan du lese “Dagslyslampe test

Behandling av sesongavhengig depresjon (SAD): Sesongavhengig depresjon er en type depresjon som oppstår på spesifikke tider av året, oftest om vinteren når dagslyset er begrenset. Lysterapi har vist seg å være svært effektiv for mange mennesker med SAD, ettersom det etterligner naturlig sollys og kan bidra til å korrigere ubalanser i kroppens indre klokke, eller døgnrytme.

Forbedret søvn: Lysterapi kan være spesielt nyttig for personer som lider av søvnforstyrrelser eller jetlag. Ved å påvirke produksjonen av melatonin, et hormon som regulerer søvn, kan lysterapi hjelpe med å tilbakestille kroppens døgnrytme og forbedre søvnkvaliteten.

Behandling av hudlidelser: Noen former for lysterapi, som ultraviolett (UV) lys, har vært brukt til å behandle ulike hudlidelser, inkludert psoriasis, eksem og vitiligo. Ved å redusere betennelse og bremse veksten av hudceller, kan UV-lysterapi bidra til å lindre symptomer og forbedre hudens utseende.

Økt energi og velvære: Mange mennesker som bruker lysterapi rapporterer en følelse av økt energi og generell forbedring av humøret. Dette kan være spesielt fordelaktig for de som bor i regioner med begrenset dagslys i vintermånedene.

Visuell helse: Noen former for lysterapi er blitt undersøkt for deres potensial til å støtte helse for øynene, spesielt for tilstander som aldersrelatert makuladegenerasjon. Selv om forskningen er pågående, tyder noen studier på at lysbehandlinger kan ha positive effekter for visuell helse.

Redusert depresjon og angst: Utover SAD har lysterapi også vist seg å hjelpe personer med ikke-sesongavhengig depresjon og angst. Eksponering for lys kan stimulere produksjonen av serotonin, et hormon som regulerer humør, søvn og appetitt.

Behandling av neonatal gulsott: Lysterapi er standard behandling for spedbarn med gulsott, en tilstand som oppstår når det er for mye bilirubin i blodet. Lysbehandlingen bryter ned bilirubin, slik at kroppen kan behandle og eliminere det mer effektivt.

Forbedring av kognitive funksjoner hos eldre: Det har vært noen forskning som antyder at lysterapi kan ha en positiv innvirkning på kognitive funksjoner hos eldre, spesielt de med demens eller Alzheimers sykdom. Ved å forbedre søvnmønstre og redusere nattlig oppvåkning, kan lysterapi potensielt bidra til bedre dagtid fungering og velvære.

Smertelindring: Selv om det fortsatt pågår forskning på dette området, har noen studier vist at lysterapi kan redusere smerte for personer med visse medisinske tilstander, som for eksempel fibromyalgi.

Holistisk tilnærming til velvære: I en tid hvor helhetlig helse blir stadig mer prioritert, tilbyr lysterapi en naturlig, ikke-invasiv løsning som adresserer både kropp og sinn. Uten behov for medikamenter eller invasive prosedyrer, gir lysterapi individene muligheten til å støtte deres velvære på en måte som er i harmoni med kroppens naturlige rytmer og prosesser. Dette kan være spesielt attraktivt for de som søker behandlinger som jobber sammen med kroppen, i stedet for å pålegge eksterne endringer.

Lysterapi tilbyr et bredt spekter av potensielle helsefordeler, fra forbedret psykisk velvære til fysisk helseforbedring. Selv om det er viktig å konsultere med en helsepersonell før du starter en ny behandling, kan lysterapi være en verdifull tilnærming for mange mennesker i deres helbredelsesreise. Den voksende kroppen av vitenskapelig forskning på lysterapi antyder at dens fordeler kan være enda mer omfattende enn vi forstår i dag.

Test av lysterapi