fbpx

Lyslenke test: Disse 5 gir flottest belysning i 2023

Det er et spekter av stjerner i himmelen, men ingen skinner like lyst som de du selv velger til å dekorere ditt hjem. Velkommen til vår omfattende gjennomgang av de beste lyslenkene på markedet. I denne guiden skal vi hjelpe deg å navigere i lysets rike, og finne det perfekte blendende supplement til ditt unike rom.

Vi har gravd dypere enn et fluepapir i julepynten for å bringe deg en rekke lyslenker, som alle oppfyller ulike behov. Fra koselige hjørner i leiligheten din, til de storslåtte hagefester, vi har noe for enhver anledning og ethvert rom. Vi har nøye sortert gjennom mengden for å finne frem til de virkelige perlene.

Kanskje leter du etter noe mer minimalistisk? Vi har funnet de beste diskrete lyslenkene som vil tilføre en subtil glød til ethvert rom. Eller kanskje du er ute etter noe litt mer vågalt? Våre utvalgte lyslenker vil skape en glitrende feiring i ethvert rom de dekorerer.

Her kan du lese om “Solcellelamper test”

Lyslenke test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Dekorativ lyslenke - 1512 LED
Dekorativ lyslenke tilbyr en unik belysningsopplevelse med sin fleksibilitet, kvalitet og attraktive pris, egnet for både innendørs og utendørs bruk.
SJEKK PRISEN →
Star Trading Circus Lyslenke
Star Trading Circus er en allsidig lyslenke med 20 LED-pærer som skaper en varm og innbydende atmosfære. Med en lengde på 8,5 meter og en ekstra strømkabel på 5 meter, tilbyr den stor fleksibilitet for innendørs og utendørs dekor. Den er også IP44-klassifisert og energieffektiv.
SJEKK PRISEN →
TP-link Tapo L920-5
TP-link Tapo L920-5 er et budsjettvennlig, fleksibelt og brukervennlig smartlysvalg, som tilbyr justerbar lysstyrke, fargetemperatur og unike lyseffekter. Det er et billigere alternativ til det mer kjente, og langt dyrere Phillips Hue systemet.
SJEKK PRISEN →
Star Trading Partaj Lyslenke
Star Trading Partaj er en høykvalitets, budsjettvennlig lyslenke som kombinerer behagelig belysning, utendørs brukervennlighet og energieffektivitet. Med 16 LED-lyspærer, en total lengde på 9,5 meter og en IP44-klassifisering, gir den stor fleksibilitet for både innendørs og utendørs dekorasjon.
SJEKK PRISEN →
Philips Hue Philips Hue Lightstrip Plus V4
Philips Hue Lightstrip Plus V4, til tross for sin høyere pris, tilbyr en uovertruffen smartlysopplevelse med sin ekstreme fleksibilitet og muligheten til å tilpasse lysstyrken og fargetonene etter eget ønske. Den kan forlenges til 10 meter, noe som gjør den ideell for både store og små områder.
SJEKK PRISEN →

1. Dekorativ lyslenke – 1512 LED – Best i test

Dekorativ lyslenke - 1512 LED

SJEKK PRISEN →

Dekorativ lyslenke – 1512 LED er et ypperlig valg for alle som er ute etter et unikt, koselig og stemningsfullt lys til deres hjem, balkong eller hage. Med sine 1512 tett plasserte og varmhvite LED-pærer gir lyslenken et behagelig og innbydende lys, ideelt for å skape en hyggelig atmosfære.

Dekorativ lyslenke er mer enn bare en lyslenke, den er en opplevelse av lys. Med en total effekt på 8,4 W gir den et sterkt, men likevel mykt lys som skaper en innbydende og behagelig atmosfære. Varmhvite LED-pærer gir et varmt og naturlig lys, noe som bidrar til en koselig og avslappet stemning.

Det mest bemerkelsesverdige ved denne lyslenken er dens fleksibilitet. Lengden på 11 meter, pluss en ekstra 3 meter strømkabel, gir brukerne friheten til å dekorere som de vil. Denne lyslenken kan strekkes over et stort område, noe som gjør den ideell for større rom, balkonger eller hageområder.

I tillegg er Dekorativ lyslenke – 1512 LED også IP44-klassifisert. Dette betyr at den er motstandsdyktig mot vannsprut fra alle retninger, noe som gjør den trygg for utendørs bruk. Dette er en stor fordel for de som ønsker å skape en koselig utendørs atmosfære, uansett værforhold.

Når det kommer til pris, er Dekorativ lyslenke – 1512 LED et virkelig funn. Den leverer høy kvalitet og enestående fleksibilitet til en rimelig pris. Det er sjelden man finner en lyslenke som kombinerer så mange kvalitetsfunksjoner til en så rimelig pris.

Oppsummert

 • 1512 varmhvite LED-pærer skaper koselig atmosfære.
 • 11m lenge med ekstra 3m strømkabel gir fleksibilitet.
 • IP44-klassifisert, sikker for utendørs bruk.
 • Høy kvalitet til en rimelig pris

LES MER

2. Star Trading Circus Lyslenke – Fleksibel

Star Trading Circus Lyslenke 20 varmhvite LED

SJEKK PRISEN →

Hvis du er på utkikk etter en stilig, fleksibel og brukervennlig lyslenke er Star Trading Circus et utmerket valg. Denne partylenken har 20 varmhvite lyspærer med LED-filament som gir et behagelig og koselig lys, perfekt for å skape en innbydende og avslappet atmosfære.

Med sine 20 LED-pærer plassert med 45 cm mellomrom, gir Star Trading Circus en god spredning av lys. Denne plasseringen gir en balansert og attraktiv lysfordeling, noe som gjør lenken ideell for både mindre og større rom, samt utendørs områder.

Star Trading Circus er en lyslenke med mange muligheter. Lengden på 8,5 meter, kombinert med en strømkabel på 5 meter, gir brukeren en stor fleksibilitet når det kommer til installasjon. Denne lenken kan lett strekke seg over store områder, og den ekstra lengden på strømkabelen gir enda større frihet når det kommer til plassering.

Denne lyslenken er også IP44-klassifisert, noe som betyr at den er motstandsdyktig mot vannsprut fra alle retninger. Den er derfor trygg å bruke utendørs, noe som gir enda flere muligheter for dekorasjon. Enten det er for en sommerfest i hagen, en hyggelig balkongkveld, eller for å gjøre inngangspartiet litt mer innbydende, er Star Trading Circus et godt valg.

Med en total effekt på 3,6 W, er Star Trading Circus både energieffektiv og miljøvennlig, uten at det går på bekostning av lysstyrken. Denne kombinasjonen av energieffektivitet og god belysning gjør den til et smart valg for dem som ønsker en stemningsfull belysning.

Oppsummert

 • 20 LED-pærer gir behagelig, koselig lys
 • Lengde på 8,5m med ekstra 5m strømkabel
 • IP44-klassifisert, egnet for utendørs bruk
 • Energieffektiv med en total effekt på 3,6W

LES MER

3. TP-link Tapo L920-5 – Budsjettvennlig lightstrips

TP-link Tapo L920-5 Smart Light Strip RGB 5 m

SJEKK PRISEN →

Å dekorere hjemmet med lysstriper og smartlys kan forvandle rommene dine til levende, fargerike og stemningsfulle områder. TP-link Tapo L920-5 Smart Light Strip er et utmerket, budsjettvennlig valg for de som ønsker å gi hjemmet sitt et moderne og oppdatert utseende.

TP-link Tapo L920-5 er en dimbar RGB LED-list som passer til Tapo-systemet. Den kobles enkelt til det eksisterende wifi-nettverket ditt, og styres via en app på mobilen, som er kompatibel med både iOS og Android. I tillegg kan den også styres ved hjelp av en taleassistent, noe som gir en ekstra grad av bekvemmelighet.

En av de store fordelene med TP-link Tapo L920-5 er dens justerbare lysstyrke og fargetemperatur. Dette betyr at du kan justere lysstyrken etter behov, eller endre fargetemperaturen for å skape forskjellige atmosfærer. I tillegg kan du velge blant ulike lyseffekter for å gi rommet ditt et unikt preg.

Men det som virkelig skiller TP-link Tapo L920-5 fra andre smartlys på markedet, er dens 50 lyssoner. Dette gir deg muligheten til å sette ulike farger på ulike deler av listen samtidig. Du kan for eksempel ha en del av listen i en beroligende blå farge, mens en annen del kan være i en energisk rød farge.

I sum er TP-link Tapo L920-5 et utmerket, budsjettvennlig alternativ for de som ønsker å dekorere hjemmet sitt med lysstriper og smartlys. Med dens brukervennlighet, fleksibilitet og en rekke personaliseringsmuligheter, gir den deg alt du trenger for å skape det perfekte lyset for hjemmet ditt.

Oppsummert

 • Kobles til wifi og styres via app
 • Justerbar lysstyrke og fargetemperatur
 • Forskjellige lyseffekter for unik atmosfære
 • 50 lyssoner for personlig lysinnstilling

LES MER

4. Star Trading Partaj Lyslenke – Best på pris

Star Trading Partaj Lyslenke 16 LED

SJEKK PRISEN →

Star Trading Partaj absolutt et produkt du bør vurdere hvis du leter etter en høykvalitets lyslenke som passer budsjettet ditt. Denne lyslenken gir et behagelig og koselig lys, noe som gjør den ideell for å skape en varm og innbydende atmosfære.

Star Trading Partaj har 16 LED-lyspærer plassert med 30 cm mellomrom. Dette gir en god spredning av lys, noe som kan forvandle ethvert rom eller utendørs område til et stemningsfullt miljø. Med en fargetemperatur på 2700K gir den et varmhvitt lys som er beroligende for øynene.

Denne lyslenken er IP44-klassifisert, noe som betyr at den kan brukes utendørs uten å bekymre seg for vær og vind. Enten du ønsker å belyse hagen, terrassen, balkongen, eller inngangspartiet, er Star Trading Partaj et utmerket valg.

Med en total effekt på bare 1,44 W, er Star Trading Partaj også svært energieffektiv. Dette gjør den til et smart valg for miljøbevisste forbrukere som ønsker å spare på strømregningen.

En annen fordel med Star Trading Partaj er dens totale lengde på 4,5 meter, pluss en ekstra strømkabel på 5 meter. Denne generøse lengden gir stor fleksibilitet når det kommer til installasjon, og lar deg strekke lyslenken over større områder.

I sum, hvis du er på jakt etter en lyslenke av god kvalitet som er budsjettvennlig, er Star Trading Partaj et utmerket valg. Den kombinerer kvalitet, fleksibilitet, og energieffektivitet på en måte som få andre produkter i budsjettklassen kan matche.

Oppsummert

 • 16 LED-lyspærer gir behagelig, koselig lys
 • IP44-klassifisert for sikker utendørs bruk
 • Energieffektiv med en total effekt på 1,44W
 • Total lengde på 9,5m gir stor fleksibilitet

LES MER

5. Philips Hue Philips Hue Lightstrip Plus V4 – Premium

Philips Hue Philips Hue Lightstrip Plus V4 LED

SJEKK PRISEN →

Philips Hue er et navn som er synonymt med høykvalitets smart belysning, og deres Lightstrip Plus V4 er intet unntak. Selv om det er en betydelig investering, gir det også en uovertruffen lysopplevelse.

Philips Hue Lightstrip Plus er kanskje den mest fleksible lyskilden du kan tenke deg. Med muligheten til å forme den, beskjære den, og feste den på hvilken som helst overflate, gir den deg uendelige muligheter for å lyse opp hjemmet ditt på unike måter. I tillegg kan den forlenges til opptil 10 meter med 2 meters forlengelser, noe som gjør den perfekt for større rom og utendørs områder.

Men det er ikke bare fleksibiliteten som gjør Philips Hue Lightstrip Plus til et premiumvalg. Akkurat som de øvrige produktene i White and color ambiance-kategorien, gir denne lyslinjen tilgang til 16 millioner fargenyanser. Dette betyr at du kan skreddersy lysopplevelsen etter egen smak, uansett om det gjelder stemningsskaping eller underholdningsopplevelse.

Ja, Philips Hue Lightstrip Plus V4 er en dyr investering, men det er også den beste løsningen på markedet. Den gir uovertruffen kvalitet, fleksibilitet og tilpasningsevne, og er derfor det ideelle valget for de som er interessert i å investere i Philips Hue’s smartlyssystem. Enten du ønsker å skape et behagelig leseområde, en livlig feststemning, eller en avslappende utendørsoase, vil Philips Hue Lightstrip Plus V4 oppfylle alle dine belysningsbehov.

Oppsummert

 • Ekstremt fleksibel lyskilde
 • Kan forlenges til opptil 10 meter
 • Tilbyr 16 millioner fargenyanser
 • Dyr investering, men premium kvalitet

LES MER


Hvilken lyslenke skal man velge?

Når du skal velge lyslenke er det flere faktor som spiller inn i tillegg til pris og levetid. Egenskaper som lysstyrke, farge og hvilke bruksområder lysene skal ha er helt essensielt i ditt valg av lyslenke.

Du burde derfor tenke på følgende før du kjøper din modell:

Lysstyrke

Hvor sterk belysning trenger du? Om du skal ha et dekorasjonslys eller om det faktisk skal belyse har mye å si for hvilken modell du velger. Det er stor variasjon på lysstyrken hos de ulike modellene og det er viktig å gjøre grundige undersøkelser, slik at du finner den lysstyrken du trenger.

Farge

Ønsker du nøytrale lys eller vil du ha en fargerik opplevelse? Basert på dine preferanser kjøper du den modellen som passer dine behov.

Husk at du også kan få lenker med farger som lyser i ulike mønstre. Dette er et spennende lite innslag, og noe som absolutt kan være en morsom investering.

Bruksområder

Her må du vurdere om du vil bruke lyset ute eller inne, og på hvilken årstid du vil bruke lyset. Noen lyslenker egner seg kanskje bedre rundt juletider, mens andre er mer egnet som sommerlys.

Du finner også helårslys som er flerfunksjonelle. Disse er et godt alternativ, dersom du ikke ønsker en lenke som bare passer til en spesiell anledning. På denne måten får du mer for pengene enn om du bare kjøper en lyslenke til bruk i julen.

Pris

Variasjonen på prisen på de ulike lenkene er enorm, og du finner modeller i alle prisklasser. Basert på dine behov og preferanser burde du betale den prisen du er komfortabel med.

Vi mener det er totalt unødvendig å betale 1000 kroner for en funksjonsrik lenke som har funksjoner du ikke bruker. Det er derfor viktig å vurdere hva du synes er viktig i en lyslenke, og betale deretter.

Triks for å løsne floken

Et typisk problem med lyslenker er, som du sikkert vet, floker. Lite er mer irriterende enn å måtte bruke utallige minutter for å få orden på ledningen. Vi håper derfor disse triksene kan spare deg litt tid, skulle du få floker på lenken:

 1. Strekk lenken så lang ut du klarer for å lokalisere hvor problemet ligger
 2. Begynn å knytte opp floken der den er kortest til enden. Altså, drar du den korteste enden igjennom der floken er. Du sparer deg for mye jobb ved å gjøre dette.
 3. Ha tålmodighet. I verste fall er dette en tidkrevende jobb, og det hjelper litt om man ikke koker over.

Tips til hvordan du kan bruke lyslenker

En lyslenke kan brukes på flere forskjellige måter bare man har litt kreativitet. Her er noen tips til hvordan du kan bruke din lyslenke:

 • Bordpynt: Bruk lenken som dekorasjon på et langbord. Miks opp med litt annen pynt og du får en ekstra stemningsfull middag.
 • Lag en lykt: Plasser lenken rundt et gjennomsiktig syltetøyglass og du har en vakker lykt.
 • Lysende speil: Du kan dekorere alle speil med lenken, noe som gir deg en flott belysning rundt speilet ditt.
 • Sengedekorasjon: For å gjøre det ekstra koselig på soverommet, kan du omkranse sengegavlen med lyslenken.
 • Bjelkepynt: Har du en bærebjelke eller noe lignende er lyslenken en ypperlig måte å bringe litt liv i den på.
 • Vindusdekorasjon: Skap en magisk stemning i stuen din ved å legge lyslenker i vinduskarmen.

Våre testkriterier

Vi har basert vårt testresultat på følgende kriterier:

Lysstyrke, lyssinnstillinger som farge og dimming, bruksområder, mulighet for smartstyring og pris.

Lyslenke test