fbpx

Lyslenke test: disse 7 gir flottest belysning i 2022

Vinteren står rett rundt hjørnet, og det betyr mørketid. Lite er mer stemningsfullt enn lyslenker for å bringe litt lys og varme utenfor hjemmet ditt.

Det er imidlertid en rekke forskjellige modeller å velge imellom, og sådan lett å miste oversikt i dagens marked. Formålet med vår lyslenge test er derfor å geleide deg gjennom dagens lyslenker slik at du finner modellen som passer deg og ditt budsjett. Vi har ikke selv testet lyslenkene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

VÅRE favoritter

 • Flerfunksjonell lyslenke
 • Styres via app eller stemmestyring
 • Koster ekstremt mye
SJEKK PRISEN →
 • Koselig og behagelig lys
 • Åtte forskjellige lyseffekter og dimmer
 • God pris
SJEKK PRISEN →
 • Julelys som kan brukes både inne og ute
 • Åtte forskjellige lyseffekter
 • Eksepsjonelt god pris
SJEKK PRISEN →

Lyslenke test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Lyslenke 768 LED
En dekorativ lyslenke som scorer høyt på alle våre testkriterier. Her får du ifølge oss markedets beste lyslenke.
SJEKK PRISEN →
Philips Hue Lightstrip Outdoor
En fantastisk lyslenke, utstyrt med smartstyring. Det er svært få modeller som kan måle seg med denne når det kommer til antall bruksområder og kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Batteridrevet lyslenke med 48 varmhvite LED
Testens billigste lyslenke. Likevel har den en imponerende kvalitet, og fungerer like godt ute som inne.
SJEKK PRISEN →
Konstsmide Lyslenke
Dersom du trenger rikelig med lys til sommerhagen er dette modellen å gå for. Her får du markedets største pærer hos en lyslenke.
SJEKK PRISEN →
Twinkly Strings
En spennende lyslenke med en rekke morsomme funksjoner. Denne styrer du enkelt via app, og du kan til og med bestemme selv fargene hver enkelte pære skal lyse.
SJEKK PRISEN →
Twinkly Festoon Lights Smart
En fargerik lyslenke med ekstra store pærer. Denne er perfekt for deg som vil lyse opp både hagen og stuen med flotte farger.
SJEKK PRISEN →
Batteridrevet RGB dekorasjonslenke
Her får du testens lengste lyslenke. Denne måler hele 15 meter, i tillegg som den har en meget god prislapp. Her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →

 

1. Lyslenke 768 LED—Best

lyslenke test: Best i test

SJEKK PRISEN →

Den dekorative lyslenken 768 LED er vår soleklare testvinner, rett og slett fordi den tilbyr beste helhet. Her får du et flott og behagelig lys som gir en koselig stemning, samt at lenken er enkel å styre via app, og den kan brukes på utallige måter.

I tillegg er prisen på lyslenken overraskende bra.

Åtte forskjellige lyseffekter

Lenken består av hele 768 varmhvite LED pærer som er tett plassert ved hverandre. Dette gir en unik belysning i vintermørket, og du kommer garantert til å få den herlige julestemningen dersom disse er plassert utenfor huset ditt.

Lenken er også meget fleksibel, og har flere forskjellige bruksområder. Denne fungerer like godt i busker og trær som på balkongen.

I tillegg har den åtte ulike lyseffekter som du enkelt kan bytte mellom med mobilen din. Alt du trenger å gjøre er å laste ned appen, og du får full kontroll over lenken derfra. Den har også dimmer, slik at du kan velge lys- og lysstyrken du foretrekker.

God pris

Lenken har en lengde på 5.5 meter og en strømkabel på tre meter. Du kan derfor plassere denne rundt om akkurat der du vil, så lenge den har tilgang til stikkontakt. Ønsker du å forlenge lenken, kan dette også gjøres ved å synkronisere den med flere lyslenker.

For oss er det ingen tvil om denne er best på nesten alle områder, samt at den har en meget god pris på rundt 500 kroner. Det virker kanskje mye for en lyslenke, men med tanke på alle fordelene du får er dette absolutt en bra pris.

Kort fortalt er dette den beste lyslenken du finner på dagens marked.

Oppsummert

 • Koselig og behagelig lys
 • Åtte forskjellige lyseffekter og dimmer
 • Lyset kan styres både via app og kontrolleren som medfølger
 • God pris
 • Lyset fungerer kun om det er koblet til stikkontakt

LES MER


2. Philips Hue Lightstrip Outdoor—Premium

SJEKK PRISEN →

Her får du markedets kraftigste og mest funksjonelle lyslenke. Denne modellen er rett og slett enestående, da den fungerer like godt i alle situasjoner, samt at den har en fantastisk lysstyrke. I tillegg styres den enkelt via app, eller med din egen stemme.

Stemmestyring

Siden Philips Hue er kompatibel med de aller fleste smartenheter, kan du faktisk styre lyset med stemmen din. Har du har Apple sier du bare «hei siri» og din kommando, og lyset vil justeres.

Om dette blir komplisert og kommandoene ikke går som du ønsker kan du også selvsagt styre rett fra telefonen. Uansett så er det meget enkelt å kontrollere lyslenken fra Philips Hue.

Det vi imidlertid likte aller best med denne er hvor mange bruksområder den har, og dens hav av lyseffekter. Denne lyser i hele 16 millioner forskjellige farger, og passer derfor utmerket som utelys uansett hvilken årstid det er.

Philips Hue gir en magisk stemning, og kan plasseres på alle områder så lenge den er koblet til en stikkontakt. Lenken er fleksibel og kan formes akkurat slik du ønsker.

Skyhøy pris

På grunn av sin fantastiske lysstyrke, gode fleksibilitet, samt at den lyser 16 millioner farger, er dette den ultimate lyslenken for deg som ikke blir skremt av en høy prislapp.

Her må du nemlig grave dypt i lommeboken, da den har en pris på nærmere 2000 kroner. Til gjengjeld får du en eventyrlig lyslenke få modeller kan måle seg med.

Oppsummert

 • Flerfunksjonell lyslenke
 • Fantastisk lysstyrke og lyser i 16 millioner forskjellige farger
 • Styres via app eller stemmestyring
 • Lenken er fem meter og den må være koblet til stikkontakt for å fungere
 • Koster ekstremt mye

LES MER


3. Batteridrevet lyslenke med 48 varmhvite LED—Budsjett

SJEKK PRISEN →

Dersom du handler på budsjett, er det få lyslenker som er bedre egnet enn denne modellen. Her får du markedets desidert beste pris, samt at lenken kan vise til svært god kvalitet. I tillegg er den batteridrevet slik at du slipper å være avhengig av stikkontakt for å få belysning.

Kan brukes både inne og ute

Lenken som er 3.5 meter lang er det perfekt julelys, og kan brukes både inne og ute. Lyset kan for eksempel omkranse juletreet ditt eller buskene du har utenfor. Uansett plassering vil den gi en koselig stemning, og bringe lys og varme på mørke vinterkvelder.

I tillegg er lysene utstyrt med åtte forskjellige funksjoner og en timer der pærene skrur seg av etter seks timer. Dette er en praktisk funksjon, da det er fort gjort å glemme å skru av alle julelysene man har satt opp. Du kan da nyte julefreden uten å bekymre deg for lysene.

Best på pris

Prisen på 50 kroner er den absolutt laveste du får på dagens marked. Derfor er dette en ganske enkel investering, men du får likevel en lenke som gir en veldig flott belysning.

Denne mangler funksjoner som appstyring og dimmer, men dette er heller ikke å forvente med tanke på hvor billig den er. Det er også verdt å merke seg at denne er mer egnet som et julelys enn et helårslys, noe de fleste toppmodellene er.

Likevel er det et godt kjøp, og da mest på grunn av sin eksepsjonelle pris.

Oppsummert

 • Julelys som kan brukes både inne og ute
 • Åtte forskjellige lyseffekter
 • Batteridrevet, med en lenke på 3.5 meter
 • Eksepsjonelt god pris
 • Mangler funksjoner som appstyring og dimmer

LES MER


4. Konstsmide Lyslenke—lyslenke med store pærer

SJEKK PRISEN →

En herlig dekorativ lyslenke, utstyrt med ti store pærer. Her får du markedets største pærer, samt testens lengste lenke. Denne er derfor perfekt til bruk i sommerhagen eller på verandaen, der pærene vil gi rikelig med belysning.

Lenke på ti meter

Lyslenken til Konstsmide er hele ti meter lang og pærene har en meters avstand. Dette gjør at lenken dekker et stort område uten at du trenger eksterne lyskilder. Du kan med lyslenken omkranset hele sommerhagen din eller lage en rad med vakker belysning i hagen.

Uansett bruksområde vil denne gi et enestående lys som lyser opp selv de mørkeste kvelder.

Lysene har imidlertid ingen funksjoner som dimming eller annen regulering av lyseffekter, så dersom dette er ønskelig er ikke Konstsmide modellen for deg. Denne har et konstant lys med samme styrke.

I tillegg må du være oppmerksom på at denne kun fungerer dersom den er koblet til en stikkontakt. Du må derfor passe på at du har stikkontakt i nærheten av der du vil ha lenken.

Konklusjon

Lyslenken er meget elegant å se på, samtidig som den lyser godt. Prisen på 400 kroner er også bra, men vi savner flere funksjoner som dimming.

Likevel vil den bidra til en flott stemning i vinterhagen, og den kan ikke sies å være annet enn et godt kjøp.

Oppsummert

 • Utstyrt med ti store pærer som gir en kraftig og behagelig belysning
 • Ti meter lang lenke
 • Fungerer kun med tilkobling til stikkontakt
 • Mangler en rekke funksjoner som dimming og lysjustering

LES MER


5. Twinkly Strings—Smart lyslenke

SJEKK PRISEN →

Den smarte lyslenken fra Twinkly Stars vil garantert gi deg en unik stemning både på kalde og varme årstider. Denne former du akkurat slik du ønsker, da hver pære kan styres separat. Her får du en unik mulighet til å lage ditt eget lille lysshow.

Fleksibel lenke med flere lysinnstillinger

Lenken passer like godt på alle årstider og kan brukes både ute og inne takket være dens enorme fleksibilitet. Her kan du forme lenken akkurat slik du selv ønsker, uavhengig av om den skal omkranse et tre, vinduet eller juletreet ditt.

I tillegg kan hver lyspære styres separat, noe som gjør at du kan utføre flotte animasjoner av belysningen i ulike farger. Lyslenken er faktisk så smart at den har innebygde sensorer som synkroniserer lyset til musikken du spiller.

Tale- og appstyring

Lenken styrer du enkelt ved å koble den til Bluetooth. Du kan da både styre via telefonen eller ved talekommando, samt at du inne i appen kan tegne hvordan du vil at lysutformingen skal se ut. Du kan med andre ord selv bestemme fargen på hver enkelt pære, noe som er en helt unik egenskap.

Ingen lyslenker i vår test kan tilsvarende, noe som gjør denne til den smarteste og mest spennende modellen på markedet.

Smarte funksjoner medfører som regel høy pris, noe som også er tilfelle med denne. Her må du ut med rundt 1000 kroner, noe vi mener er mye for en lyslenke.

Oppsummert

 • Kan brukes både inne og ute på alle årstider
 • Fleksibel lenke som kan formes akkurat slik du ønsker
 • Takket være en smart app, kan du bestemme fargene på hver enkelt pære
 • Høy pris

LES MER


6. Twinkly Festoon Lights Smart—lyslenke i farger med store pærer

SJEKK PRISEN →

Nok en herlig lyslenke fra populære Twinkly. Denne har også smartstyring som kan gi bevegelige mønstre i ulike farger, men det som skiller denne fra søstermodellen er at du her får større pærer.

Smartstyring

LED lyset fra Twinkly styres enkelt takket være Bluetooth tilkobling. Du kan enten kontrollere via app eller ved stemmen din, der du kan justere lysstyrke, bytte farge på pærene og lage forskjellige mønstre.

Dette er derfor en meget spennende lyslenke som også vil gi rikelig med belysning på grunn av de ekstra store pærene. Lenken kan du fint bruke både innendørs og utendørs, men vi anbefaler den til utendørs bruk da den er hele ti meter lang.

Dette kan bli noe intenst dersom man har den innendørs, og derfor bruk i en vinterhage eller sommerhage et bedre valg.

Vår dom

Det er mye å like ved lyslenken fra Twinkly, og da spesielt alle de innholdsrike funksjonene. Her kan du justere både lysstyrke og farge akkurat slik du selv ønsker, og denne er et godt tilskudd til alle mørke kvelder uansett årstid.

Likevel er vi litt skeptiske, rett og slett fordi den har en ganske høy prislapp. Hvorvidt 1300 kroner er verdt å betale for en lyslenke er nesten en vurdering du selv må ta.

Oppsummert

 • Ekstra store pærer og lenke på ti meter
 • Smartstyring
 • Du kan justere lysstyrke og farger slik du selv ønsker
 • Høy pris

LES MER


7. Batteridrevet RGB dekorasjonslenke—Lyslenke i farge

SJEKK PRISEN →

Testens lengste lyslenke på hele 15 meter. Her får du det perfekte dekoreringslys til både innendørs- og utendørs bruk, da denne festes enkelt rundt hva enn du måtte ønske. Uansett om denne skal rundt juletreet eller rundt et tre, vil den skape en magisk stemning.

Fargerik

Lysene består av rekke forskjellige farger, noe som gir en morsom belysning og ikke bare et tradisjonelt hvitt lys. Denne passer også godt inn på alle årstider, og kanskje spesielt i juletider, rett og slett på grunn av den fargerike belysningen.

I tillegg har den åtte forskjellige lyseffekter som du enkelt styrer på kontrollpanelet på lysene. Lenken består av 192 pærer med et mellomrom på 7.5 centimeter, noe som gir jevn og fin belysning.

Konklusjon

På grunn av sin lange lenke og flotte belysning, samt en fantastisk pris på 99 kroner, ble vi veldige begeistret for denne modellen. Her får du ekstremt mye for pengene, og det er faktisk den lengste lyslenken på markedet.

Selv om den mangler en rekke funksjoner som dimming, føltes dette lang ifra som noe savn. Konklusjon er at dette er et meget godt kjøp.

Oppsummert

 • Lyslenke på 15 meter som lyser i flere forskjellige farger
 • Kan brukes både inne og ute
 • Utstyrt med 192 pærer
 • Mangler funksjoner som blant annet dimming og appstyring
 • Veldig god pris

LES MER


Hvilken lyslenke skal man velge?

Når du skal velge lyslenke er det flere faktor som spiller inn i tillegg til pris og levetid. Egenskaper som lysstyrke, farge og hvilke bruksområder lysene skal ha er helt essensielt i ditt valg av lyslenke.

Du burde derfor tenke på følgende før du kjøper din modell:

Lysstyrke

Hvor sterk belysning trenger du? Om du skal ha et dekorasjonslys eller om det faktisk skal belyse har mye å si for hvilken modell du velger. Det er stor variasjon på lysstyrken hos de ulike modellene og det er viktig å gjøre grundige undersøkelser, slik at du finner den lysstyrken du trenger.

Farge

Ønsker du nøytrale lys eller vil du ha en fargerik opplevelse? Basert på dine preferanser kjøper du den modellen som passer dine behov.

Husk at du også kan få lenker med farger som lyser i ulike mønstre. Dette er et spennende lite innslag, og noe som absolutt kan være en morsom investering.

Bruksområder

Her må du vurdere om du vil bruke lyset ute eller inne, og på hvilken årstid du vil bruke lyset. Noen lyslenker egner seg kanskje bedre rundt juletider, mens andre er mer egnet som sommerlys.

Du finner også helårslys som er flerfunksjonelle. Disse er et godt alternativ, dersom du ikke ønsker en lenke som bare passer til en spesiell anledning. På denne måten får du mer for pengene enn om du bare kjøper en lyslenke til bruk i julen.

Pris

Variasjonen på prisen på de ulike lenkene er enorm, og du finner modeller i alle prisklasser. Basert på dine behov og preferanser burde du betale den prisen du er komfortabel med.

Vi mener det er totalt unødvendig å betale 1000 kroner for en funksjonsrik lenke som har funksjoner du ikke bruker. Det er derfor viktig å vurdere hva du synes er viktig i en lyslenke, og betale deretter.

Triks for å løsne floken

Et typisk problem med lyslenker er, som du sikkert vet, floker. Lite er mer irriterende enn å måtte bruke utallige minutter for å få orden på ledningen. Vi håper derfor disse triksene kan spare deg litt tid, skulle du få floker på lenken:

 1. Strekk lenken så lang ut du klarer for å lokalisere hvor problemet ligger
 2. Begynn å knytte opp floken der den er kortest til enden. Altså, drar du den korteste enden igjennom der floken er. Du sparer deg for mye jobb ved å gjøre dette.
 3. Ha tålmodighet. I verste fall er dette en tidkrevende jobb, og det hjelper litt om man ikke koker over.

Tips til hvordan du kan bruke lyslenker

En lyslenke kan brukes på flere forskjellige måter bare man har litt kreativitet. Her er noen tips til hvordan du kan bruke din lyslenke:

 • Bordpynt: Bruk lenken som dekorasjon på et langbord. Miks opp med litt annen pynt og du får en ekstra stemningsfull middag.
 • Lag en lykt: Plasser lenken rundt et gjennomsiktig syltetøyglass og du har en vakker lykt.
 • Lysende speil: Du kan dekorere alle speil med lenken, noe som gir deg en flott belysning rundt speilet ditt.
 • Sengedekorasjon: For å gjøre det ekstra koselig på soverommet, kan du omkranse sengegavlen med lyslenken.
 • Bjelkepynt: Har du en bærebjelke eller noe lignende er lyslenken en ypperlig måte å bringe litt liv i den på.
 • Vindusdekorasjon: Skap en magisk stemning i stuen din ved å legge lyslenker i vinduskarmen.

Våre testkriterier

Vi har basert vårt testresultat på følgende kriterier:

Lysstyrke, lyssinnstillinger som farge og dimming, bruksområder, mulighet for smartstyring og pris.