fbpx

Lysekrone: 7 majestetiske alternativer for hjemmet i 2023

Det omfattende preget et lysekrone setter på et rom gjør at den ofte har blitt ansett som et tegn på rikdom eller luksus, men i disse dager har det blitt et mer vanlig innslag i mange spisestuer. Vi har derfor i denne artikkelen tatt en nærmere titt på 7 forskjellige lysekroner som kan sette prikken over i’en i din neste bolig eller spisestue. Vår testvinner fra Lacko har et tidløst majestetisk design som kombinerer krystallprismer med koselige stearinlys.

Lysekrone test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Stor Lysekrone Lacko 38
Denne store lysekronen fra Lacko kommer i en robust stålramme og et klassisk design. De flotte glassprismene, kombinert med komforten fra stearinlysene, gir et majestetisk preg på rommet uansett hvor den måtte befinne seg. Kombinasjonen av E14 belysning og stearinlys sørger for at denne lysekronen blir et sikkert blikkfang.
SJEKK PRISEN →
Hengelampe Waterfall
Denne hengelampen på hele 112 cm gir en flott illustrasjon av et fossefall som magisk slynger seg ned fra taket. De 12 integrerte lysene belyser lampens kjerne, mens krystallene slenger lyset ut i rommet for å skape en koselig atmosfære. 
SJEKK PRISEN →
Grasiøs Foggia lysekrone
Denne lampen fra Foggia gir et elegant design i klassisk florentinsk stil. Lampen har et slankt design, samtidig som den garanterer å bli et blikkfang med sine kongelige utsmykninger. 
SJEKK PRISEN →
FLOS lysekrone 2097 
Når produsenten av 2097 proklamerte at selv en lysekrone kan revolusjoneres, mente de det bokstavelig. 2097 er utformet som en klassisk lysekrone med flere etasjer, men designet er sjokkerende moderne og utformingen inneholder hele 50 lyspærer, noe som gir et særegent preg. 
SJEKK PRISEN →
Lindby Finnick lysekrone 
Lindby Finnick er en lysekrone produsert i antikk messing som skaper det klassiske varme lyset over spisebordet. Lampen har 5 armer som alle er bekledd med en tekstilskjerm som sørger for at ikke lampen avgir for sterkt lys, men heller gir det komfortable myke lyset man foretrekker over spisebordet. 
SJEKK PRISEN →
Sarella gyllen krystall lysekrone 
Sarella lysekrone gir en magisk følelse av eventyrslott, og kombinasjonen av glass, swarovski krystaller og metallplater skaper en historisk korrekt lysekrone med et herskapelig preg på design. 
SJEKK PRISEN →
Katharina lysekrone med blykrystaller 
Katharina lysekrone er det ypperste valget dersom kvalitet og design går foran pris. Her får du en klassisk lysekrone produsert med historisk håndverk fra østerrike, med en lysekrone i 24 karat gull og håndslipte Swarovski krystaller. 
SJEKK PRISEN →

1. Stor Lysekrone Lacko 38

SJEKK PRISEN →

Denne store lysekronen fra Lacko kombinerer klassisk 40W belysning med magien fra stearinlys i en robust stålramme. De omfattende lenkede krystallene sørger for at lyset slynges ut i en magisk følelse, uansett om du velger å tenne stearinlysene eller kun benytte den innebydge E14 pæren. Her kan du virkelig bringe følelsen av et palass inn i dagligstuen med en enkelt lampe.

Den fortryllende lampen sørger for at lyset enkelt slenger seg rundt i rommet og skaper en magisk atmosfære. Lysestakene er utsmykket med krystall og sørger for å gi lampen et særpreg som garanterer blikkfang uansett om lampen er tent eller ei. Det antikke designet gir følelsen av at lampen har en rik historie, mens den robuste stålrammen sørger for at lampen kan henge i flere generasjoner uten å påvirkes av tidenes tann.

Dersom du er på jakt etter en unik lampe som gir rommet et magisk preg kan dette være lampen som passer deg. Her kan du enkelt gi spisestuen et preg av å tilhøre slottet ved å kombinere et historisk design med integrert belysning og et fortryllende lys. Energiklasse A++ sørger for at lampen ikke bare er behagelig å se på, men også gir lite utslag på husets forbruk.

LES MER


2. Hengelampe Waterfall

SJEKK PRISEN →

Hengelampen Waterfall slynger seg hele 112 cm ned fra taket og skaper med dette en magisk illusjon av et fossefall av krystaller som slynger lyset rundt i rommet for å skape en eventyraktig atmosfære. Lampen er bygd i 5 instanser, noe som gir en bølgende visjon nedover med krystaller som glitrer i lyset. Takket være kombinasjonen av avlange og runde krystaller skapes det en perfekt illusjon av at lampen strekker seg grenseløst ned fra taket.

Lampen har 12 integrerte lys som alle kaster lys inn mot kjernen av lampen hvor de reflekteres av krystallene og gir en magisk atmosfære når lyset slenges ut i rommet igjen. Denne passer like godt over langbordet i en herskapsbolig som den gjør over bordet i spisestuen. Det klassiske designet gjør at den gir et majestetisk preg over rommet, men med sin lenge på 112 cm blir den fort kjernen av rommet.

Selv om denne lampen kan passe godt i en stor spisestue vil den være et garantert blikkfang i foyer, inngangshaller og saler. Her vil den gi en illusjon av at man har vandret rett inn i et eventyr, samtidig som den gir rommet en herskapelig følelse og god belysning, takket være krystallene som fordeler lyset fra de integrerte pærene på en jevn og god måte. Dette er lampen for deg som ønsker et lite stykke eventyr for å skape en magisk atmosfære i en moderne og hektisk hverdag.

LES MER


3. Grasiøs Foggia lysekrone

SJEKK PRISEN →

Denne lysekronen fra Foggia kommer i et klassisk florentinsk design. Samtidig som den tilbyr et slankt grasiøst design, garanterer den å bli et historisk blikkfang for alle som måtte vandre forbi den. De fine utformingene med detaljer av slipt glass og blykrystaller sørger for at lampen gir fra seg et klassisk og tidløst design som gir spisestuen det lille ekstra.

Lampen er produsert i Italia av Ferro Luce, som med sin rike historie som produsent av lysekroner legger tungt fokus på unike design, fremfor masseproduksjon av rimelige lamper. Du kan derfor være trygg på at du får en lampe med robust kvalitet og unike detaljer som setter sitt spesielle preg på din spisestue. De seks integrerte lysene sørger for at lampen gir fra seg et magisk lys og skaper den perfekte atmosfæren både for små familiemiddager og høytidelige middagsselskaper.

Den klassiske lysekronen har tilegnet seg det beste av klassisk florentinsk stil, og tilbyr en perfekt kombinasjon av tidløst design og stilrent moderne stil. Den funklende stilen på lampen gjør at den raskt blir senteret for spisestuen og passer ypperlig som utsmykking over spisestuebordet for å gi stuen det tidløse klassiske preget. Lampen belyser rommet godt med hele 6 lyspærer og er derfor ikke kun majestetisk å se på, men også praktisk som lyskilde.

LES MER


4. FLOS lysekrone 2097

SJEKK PRISEN →

Denne lysekronen fra FLOS tilbyr et revolusjonerende design, samtidig som den presenterer det tidløse klassiske preget en lysekrone har på rommet. Her får du en lampe som kombinerer det beste av både moderne design og klassiske lysekroner for å skape det perfekte alternativet for deg som ønsker noe utenom det vanlige, samt god belysning og et klassisk stilrent preg på spisestuen.

Lampen har hele 50 armer, og det stilrene designet i rustfritt stål gir lysekronen et revolusjonerende preg. Her får du en lysekrone som ikke bare har kombinert tidløst og moderne design, men som ved hjelp av synlig kabling og hele 50 sterke lys gir utrolig god belysning av rommet. Dette er et klassisk lys med en moderne vri for funksjonalitet.

Designet er presentert av FLOS og skapt av anerkjente lampedesigner Gino Sarfatti, som gjennom sin over 30 år lange karriere har produsert en rekke unike lamper. FLOS er kjent for å kombinere det tidløse og det moderne for å skape internasjonalt anerkjente lamper med et helt unikt design. Denne klassiske lysekronen har derfor raskt blitt en internasjonal favoritt i mange hjem, og passer utmerket over spisebordet eller i salen.

Dette har gjort at lampen fort har blitt et anerkjent design, og at FLOS har blitt en ledende aktør for praktiske lysekroner som kombinerer historisk design med praktiske lysløsninger som er egnet både for storslåtte ball saler og over spisestuebordet hjemme. De benytter ofte børstet stål fremfor mer prangende gullfarget metall, noe som gjør at lampene passer utmerket både til lys og mørk møblering. For å fremheve de sterkeste konstratente til moderne og historisk design blir ofte FLOS sine lamper utstilt i stuer med mye glass og kalde flater.

LES MER


5. Lindby Finnick lysekrone

SJEKK PRISEN →

Lindby Finnick er en klassisk lysekrone produsert i antikk messing med fem armer som alle har en tekstilskjerm til å maskere lyset. Dette er den typiske lampen man finner over et spisestuebord, og gir et tidløst historisk inntrykk. Lampen avgir et lite sjenerende lys og, takket være designet av messing, får rommet en følelse av historisk betydning uten at dette blir fremprovosert av et dominant design.

De klassiske stilfulle formene på armene til lampen sørger for at lampen gir en god følelse av rommet uten at den blir verken dominerende eller prangende over bordet. Dersom du er på jakt etter en elegant og romantisk lampe kan Lindby Finnick passe utmerket til å få jobben gjort. Lampen er liten i størrelse, og det kompakte designet gjør at den passer like godt i dagligstuen som den gjør over bordet i spisestuen.

De buede armene gir et klassisk preg på lampen som, kombinert med antikk messing, gir lampen følelsen av historisk betydning. Det myke lyset gjør også at lampen passer utmerket selv om du skulle ha andre lyskilder i rommet, ettersom den ikke skaper sjenerende lys eller blir prangende når den henger over bordet. Dette gjør at den enkelt kan kombineres som bordpynt, selv om rommet skulle være omkranset med downlights eller LED-belysning.

LES MER


6. Sarella gyllen krystall lysekrone

SJEKK PRISEN →

Sarella lysekrone er en overdådig utsmykket lysekrone fra det historiske Schonbek verkstedet i Böhmen. Selskapet har produsert luksuriøse lysekroner siden det ble stiftet i 1870, og har perfeksjonert håndverket som kreves for å skape herskapelige design med et unikt preg. Her får du virkelig en lysekrone som passer like godt på det kongelige slott som det gjør i foyer og spisestue.

Lampen er sentrert rundt en kjerne med krystallkjeder og metallplater, og utsmykket med Swarovski krystaller og krummet glass. Gylne stearinlys på de åtte armene skaper et historisk preg på lampen, mens de moderne pærene som erstatter stearinlysene gir et hendig og rikt lys til rommet. Det praktfulle designet skaper et klassisk preg, samtidig som den moderne utsmykkingen av belysning gir et sterkt og dominant lyspunkt til spisesalen.

Schonbek har blitt synonymt med luksus og produserer i dag lysekroner til alt fra herskapelige villaer, overklasse boliger og luksushoteller, til store selskapslokaler og kasinoer. Lampene produseres med fokus på det tradisjonelle europeiske håndverket fra 1800 tallets Böhmen. Dette gjør lampene til et yndet produkt blant mange og, skulle du være heldig nok til å få henge opp en Schonbek lysekrone, er du på nivå med europeiske aristokrater og amerikanske milliardærer.

LES MER


7. Katharina lysekrone med blykrystaller

SJEKK PRISEN →

Katharina lysekrone er østerriksk håndverk for deg som kun ønsker det aller beste når det gjelder både kvalitet og design. Her får du en lysekrone i tidløst klassisk design produsert i svimlende 24 karat gull og utsmykket med håndskårne Swarovski krystaller som gir et helt særegent preg på produktet. Lampen kan fåes i flere forskjellige størrelser som alle er produsert for hånd slik de har blitt helt siden 1948.

Lampen er tidløs og designet er 100% produsert i Østerrike. Det er derfor enkelt å få tak i erstatningsdeler fra den originale produsenten i mange år etter at lampen har blitt kjøpt og installert i din bolig eller slott. Vi spesifiserer slott fordi denne lysekronen avgir et majestetisk preg som egner seg best på store slott eller i historiske herskapsboliger. Med denne lampen kan du være trygg på at du har nabolagets største blikkfang, samtidig som den gir et romantisk og dominant lys til rommet den henger i.

Lampene er kjent for elegante design, god kvalitet og svært lang levetid, noe dette praktstykket av historisk håndverk virkelig oppfyller på alle punkter. Du får et majestetisk preg ved at lampen er bekledd i 24 karat rent gull og har håndskårne Swarovski krystaller som slynger seg vakkert nedover de bølgede armene til lampen. De ti langstrakte armene på lysekronen sørger for god belysning, men det massive designet passer seg best i rom med opphøyd himling, spisestuer eller inngangshaller med høyt tak.

Lampen gir virkelig et preg av 1800-talls herskapsboliger, men med et moderne preg av godt lys og myk varm farge. Du kan derfor utsmykke et moderne hus med lampen uten at det vil få lampen til å se historisk ut eller gjøre at resten av rommet virker middelmådig. Kombinert med et stilrent glassdesign, kan denne lysekronen gi et magisk preg på alle større stuer og virkelig sette prikken over i’en i din neste bolig.

LES MER


Spørsmål og svar

Mange forbinder nok lysekroner med noe man finner hjemme hos besteforeldre eller på slottet, men dersom man velger riktig lysekrone kan den virkelig bli den endelige prikken over i’en i ethvert rom. Vi har derfor samlet syv utmerkede alternativer med noe som burde passe til de aller fleste som vi har presentert i denne artikkelen. Nedenfor har vi også samlet noen av de vanligste spørsmålene som dukker opp når man skal velge lysekrone, og vi håper på denne måten å bidra til å gjøre valget en smule enklere.

Hvor stor bør en lysekrone være?

En lysekrone blir fort et dominerende element i rommet der den skal henge, og det er derfor viktig at man tar høyde for resten av møbleringen når man skal velge lampe. Dersom det er mye store møbler i rommet kan det lønne seg av man velger en litt mindre lysekrone, slik som Lindby Finnick. Om man har mindre mengder møbler eller mye glassflater kan det gi et mer majestetisk utfall med en dominant lysekrone. Det viktigste er at man tar høyde for hele rommet og ikke velger en stor lysekrone i et rom som allerede har tilstrekkelig møblering, ettersom dette fort vil virke mot sin hensikt og gi en følelse av at rommet er overfylt.

Klassisk eller moderne?

Det finnes både klassiske og moderne tolkninger av lysekroner og, som vi har sett i denne artikkelen, finnes det noen som kombinerer det beste av begge. FLOSS 2097 er et flott alternativ dersom du ønsker den høytidelige følelsen av en lysekrone i en moderne og stilren innpakning som virker lite dominant i rommet. Her får du en lysekrone som enkelt passer med de fleste typer møblement, ettersom den er utformet i rustfritt stål og har lite prangende farger, samtidig som den gir det klassiske preget ved å ha en hengende lysekrone.

Lysekrone som en lyskilde

De aller fleste anser klassiske lysekroner mer som utsmykking enn en faktisk lyskilde. Dette har historisk sett vært korrekt, men takket være avansert LED-teknologi og omfattende utvikling av elektronikk har de historiske produsentene som Schonbek utviklet lysekroner som beholder det historiske designet, men også benytter moderne LED-teknologi for å gi god belysning i rommet. Du kan derfor trygt velge en lysekrone som primær lyskilde i spisestuen eller dagligstuen, uten at du trenger frykte mørke kroker og dårlig belysning.