Det er slutt på tidene da man nærmest trengte en fagmann for å installere lydsystem for hjemmekinoanlegget. I disse dager kan man få omtrent det samme resultatet ved å kjøpe seg en enkel lydplanke. Disse er lette å sette opp, er kompatible med mange forskjellige tilkoblingsteknologier, og i tillegg slipper man alle de irriterende ledningene som man før i tiden trengte å legge opp gjennom hele rommet, og som man enten brukte timesvis på å få på plass, eller endte opp med å snuble i.
Enten man foretrekker å kjøpe seg en lydplanke for å få god lyd for hjemmekinoen, for bruk som et musikkanlegg eller fordi den kan hjelpe deg å gjøre hjemmet smartere, så er det Samsung HW-T660 som viser seg å være den absolutte testvinneren i lydplanke testen vår. Dette er en overlegen lydplanke som kan skilte med kraftig og vel definert lyd, smart stemmefremheving, bred kompatibilitet, trådløst nettverk med gruppering av høyttalere som kan utvides over tid og tilkobling til Google Assistant og Amazon Alexa. Vår vurdering er basert på spesifikasjoner, andre tester og omtaler.
VÅRE favoritter
Lydplanke test: Her er våre favoritter
BILDE | PRODUKT | |
---|---|---|
#1 TEST VINNER ![]() | Samsung HW-T660/XE Testvinneren imponerer med sitt kraftige lydsystem med soundbar, subwoofer og innebygd midt høyttaler. Takket være støtten for DTS Virtual X vil du opplevde den heftigste 3D-surround kun ved hjelp av lydplanken og subwooferen. | SJEKK PRISEN → |
Dramatisk lyd ![]() | Philips HTL3325 Komplett system med både lydplanke og tilhørende trådløs subwoofer som gir ekte Dolby Surround. Moderne geometrisk design med en lav profil som passer inn uten å stå i veien for TVen. HDMI, audio-in, USB. HDMI-utgang (ARC) lar deg også kontrollere lydplanken med fjernkontrollen fra TVen din. | SJEKK PRISEN → |
Mye for Pengene ![]() | JBL Bar 2.1 En seriøs lydplanke-løsning med 300 watt som kommer med en trådløs 6,5 tommers subwoofer inkludert for ekstra fyldig lyd. Kan kobles til med HDMI-kabel, AUX-kabel, USB-tilkobling og Bluetooth. Kommer med JBL SoundShift®-teknologi som gjør det lett å bytte mellom tilkoblede enheter. | SJEKK PRISEN → |
Best på budsjett ![]() | LG SJ3 Denne prisvennlige lydplanken er perfekt for deg som ikke ønsker å grave altfor dypt i lommeboken for god lyd. LG SJ3 har nemlig en imponerende lydkvalitet takket være dens subwoofer og unike lydforbedringsteknologier. Det skal med andre ord godt gjøres å finne en bedre modell til denne prisen. | SJEKK PRISEN → |
Perfekt for musikk ![]() | Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408) Musikk-fokusert lydplanke med sub-basshøyttaler som kan gi deg en fantastisk musikkopplevelse. DTS Virtual:X™ surroundlyd for hjemmekino og utstyrt med Bluetooth®, AirPlay®, Wi-Fi, optisk og HDMI®. | SJEKK PRISEN → |
Solid lydplanke ![]() | LG SL9YG Kraftig 500 watts effekt, 24bit/192kHz high resolution lydkvalitet. Innebygget Chromecast group play mode-kompatibilitet. Kompatibel med Google assistant. Styres via fjernkontroll eller app. | SJEKK PRISEN → |
Perfekt balanse mellom film og musikk ![]() | Samsung HW-MS660 9 høyttalere og en av markedets beste lydkvaliteter. Valg av fem forskjellige lydmoduser, inkludert. Smart Sound Mode velger automatisk den innstillingen som gir best resultat for det man lytter til. | SJEKK PRISEN → |
Premium ![]() | Bose Smart Soundbar 300 Stiller du skyhøye krav til lydkvalitet og rekkevidde, er vi ikke i tvil om at denne lydplanken er best for deg. Premiumsmodellen fra Bose gir enorm lyd med stor rekkevidde, og har en bass som er ypperlig til både spill, film og musikk. Denne er perfekt om du skal koste på deg noe ekstra. | SJEKK PRISEN → |
1. Samsung HW-T660/XE — Testvinner
Testvinneren imponerer med sitt kraftige lydsystem med soundbar, subwoofer og innebygd midt høyttaler. Takket være støtten for DTS Virtual X vil du opplevde den heftigste 3D-surround kun ved hjelp av lydplanken og subwooferen. I tillegg er den utstyrt med flere geniale funksjoner som Game Mode, trådløs tilkobling til TV-en da den er Bluetooth kompatibel.
Kraftig og trådløs subwoofer
Om du er opptatt av god lyd når du ser på film er vi ikke i tvil om at denne er et godt valg. Siden da er utstyrt med en subwoofer får du en dyp og fyldig basstone uansett hvor høyt lydnivå du har. Dessuten gjør dens DTS virtual at det skapes en surroundeffekt som fyller hele rommet, uansett lydkilde. En annen ting vi likte godt er den er utstyrt med en senterhøyttaler. Dette gir lyden en utsøkt kvalitet uten skarpe og ubehagelige toner.
Videre er den kompatibel med Bluetooth slik at du kan koble planken til TV-en uten ledning. Dette er ikke bare mer ryddig, men også svært praktisk. I tillegg har den smart sound, som vil si at den ved hjelp av intelligent analyse optimalisere lyden uti fra hva som vises på skjermen. Alle justeringer skjer kontinuerlig på automatikk for at du skal få en god lydopplevelse. Uansett om fansen på tribunen i fotballkampen du ser på er høylytte eller om det er en dramaserie med endeløse dialoger, kan du uansett være trygg på at Samsung HW-T660 leverer en ytterst optimalisert lyd.
Planken styres også enkelt med den medfølgende fjernkontrollen, og dersom du har en Samsung TV med One Remote, kan lydsystemet også styres fra denne.
Kompatibel med andre høyttalere
En annen fordel du får med denne lydplanken er at den er kompatibel med andre enheter. Det gjør at du kan bygge ut lydsystemet uten ekstra kabler. Plasser høyttalerne der det passer og du kan skape en atmosfære som gjør at du lever deg enda mer inn i underholdningen.
Planken er attpåtil perfekt for gamere, da dens Game mode funksjon justerer lydbildet automatisk, slik at uansett hvilken retning lyden kommer fra så er den på stell.
Oppsummert
- Fantastisk lyd
- Bluetooth kompatibel
- Utstyrt med game mode og smart sound
- Soleklar testvinner
2. Philips HTL3325 – Dramatisk lyd
Produktseksjon:
En tynn TV trenger ikke bety tynn lyd. Med den 300 watts Philips HTL3325 kan du nyte dramatisk kinolyd på hvilken som helst TV. Den sølvfargede planken har en moderne geometrisk design med en lav profil som glir rett inn i de fleste hjem, uten at den for eksempel kommer i veien for bildet dersom man for eksempel plasserer den foran TVen.
Philips HTL3325 er et komplett system som inkluderer både en lydplanke og en tilhørende subwoofer. Dette gjør det mulig å gi en mye mer dramatisk og fyldig lyd enn dersom man bare brukte en lydplanke for seg selv. Subwooferen og lydplanken er sammenkoblet trådløst slik at man slipper å stresse med rotete ledninger.
Den sentrale høyttaleren i Philips HTL3325 lydplanken sørger for at alle samtaler høres krystallklare, selv når filmen er inne i sin heteste action, og uansett hvor du er i rommet. Samtidig kan du, på grunn av den kraftige bassen i subwooferen nyte ekte Dolby Surround.
Man kan blant annet koble til Philips HTL3325 ved hjelp av HDMI, audio-in, USB. HDMI-utgang (ARC) lar deg også kontrollere lydplanken med fjernkontrollen fra TVen din. Det går også an å koble hvilken som helst mobiltelefon til lydplanken ved hjelp av Bluetooth, samt spille musikkfiler direkte fra en USB.
3. JBL Bar 2.1 – Mye for Pengene
Produktseksjon:
For de som er ute etter det produktet som gir deg mest for pengene vil JBL Bar 2.1 være et av de mest attraktive tilbudene i markedet. Dette er en bra lydplanke-løsning som kommer med en seriøs subwoofer inkludert for ekstra fyldig basslyd. Subwooferen er trådløst sammenkoblet med lydplanken, så det er lett å plassere den hvor som helst i rommet, slik at den den passer inn uten at man trenger å snuble i ledninger.
Ved å separere bassen fysisk fra lydplanken kan JBL både lage bedre lyd med skikkelig bass, samtidig som det gjør det mulig å lage en veldig slank og elegant lydplanke som har veldig lav profil. Dette gjør at man fint kan plassere denne lydplanken foran de fleste TVer uten at den kommer i veien for TV-skjermen. Man kan også spare ytterligere plass ved å veggmontere lydplanken. Veggfester for JBL Bar 2.1 følger med i pakken når man kjøper lydplanken.
Kombinasjon med den funksjonsrike JBL Bar 2.1-lydplanken og den tilhørende trådløse 6,5 tommers subwooferen gir Dolby® Digital surroundlyd med hele 300 watts effekt. Resultatet er en fantastisk hjemmekino-opplevelse med dyp og mektig lyd når man ser på film, spiller videospill eller slapper av med favorittmusikken sin
Er utstyrt med et komplett sett av tilkoblingsmuligheter. Lydplanken kan kobles direkte med HDMI-kabel, AUX-kabel eller USB-tilkobling. Den kan også tilkobles med Bluetooth for å for eksempel kunne brukes sammen med mobiltelefonen din.
Det kan være plagsomt å måtte koble seg av og på forskjellige tilkoblinger. Når du bruker JBL Bar 2.1 med flere enheter, så er dette mye enklere. Denne lydplanken er nemlig utstyrt med en forbedret utgave av JBL SoundShift®, som gjør det lekende lett å skifte mellom hvilken enhet man vil at lydplanken skal spille fra. Man kan også styre JBL Bar 2.1 fra fjernkontrollen til TVen din.
4. LG SJ3 — Best på budsjett
Denne prisvennlige lydplanken er perfekt for deg som ikke ønsker å grave altfor dypt i lommeboken for å få god lyd. LG SJ3 har nemlig en imponerende lydkvalitet takket være dens subwoofer og unike lydforbedringsteknologier. Det skal med andre ord godt gjøres å finne en bedre modell til denne prisen.
Adaptive Sound Control
Med støtte for ASC (Adaptive Sound Control) justeres all lyd i realtid slik at dialogen kan holde seg klar og tydelig når det er i fokus, samtidig som den registrerer også lavere frekvenser som gjør at subwooferens lydnivå tilpasses. Dette er for at du skal kunne få et så dynamisk og korrekt lydbilde som mulig. Dette er spesielt gunstig når du ser på film eller serie.
Lydplanken gir også en kraftig og samtidig «ren» lyd uten hakking og andre ubehag. Dette gjør den ved hjelp av dens Auto Sound Engine som får lydnivået optimert, slik at den skaper en god balanse i lyden uansett lydnivå. Med denne vil du utvilsomt få en jevn dynamikk helt uten overraskelser.
Utover å bare ha en kraftig uteffekt på hele 300 Watt der 200 av disse er ren bass får du også en hel del med tilkoblingsmuligheter. Tilkoble for eksempel en Blu-ray-spiller til en TV for deretter å sende lydsignalet videre til ditt nye 2.1-lydsystem med en optisk lydkabel, eller eller en mer tradisjonell 3.5 mm AUX-kabel.
Smalt og smidig design
Med et plassbesparende design er denne soundbaren forholdsvis tynn, men klarer fortsatt å levere stor lyd. Dens fantastisk effektive høyttalerelementer etterlater mindre til fantasien men garanterer lyd av høy kvalitet. Du kan enkelt oppnå optimal plassering av subwooferen som bare krever at du tilkobler den til et strømuttak da den kommuniserer trådløst med soundbaren. Velg helt selv hvor du vil ha den for at du skal kunne oppnå best mulige resultat.
Konklusjon
Her får du ekstremt mye for pengene. Svært få, om ingen, er i nærheten av denne på pris, og den har likevel et imponerende utvalg av funksjoner. Også dens teknologi bidrar til å gi en utmerket lydopplevelse. Vi tror at denne passer til enhver som ønsker en god lydplanke.
Oppsummert
- Bra pris, du får mye for pengene
- Kraftig høyttalere på 300 watt
- Utstyrt med Adaptive sound control
5. Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408) – Perfekt for musikk
Produktseksjon:
Yamaha er kjent for sin fokus for musikk og med Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408) med sin trådløse sub-basshøyttaler, kan du få det perfekte lydplankesystemet for de som ønsker en fantastisk musikkopplevelse hjemme, uten stress med komplisert installasjon og masse ledninger.
Det er selvfølgelig ikke bare musikk man kan spille på dette systemet. Lydplanken er nemlig også utstyrt med DTS Virtual:X™ surroundlyd for en uovertruffen hjemmekino-opplevelse. Den har også støtte for de nyeste 4K Ultra HD TVene. I tillegg har Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408) mange forskjellige tilkoblingsmuligheter, slik som for eksempel Bluetooth®, AirPlay®, Wi-Fi, optisk og HDMI®.
For de som for det meste kommer til å bruke Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408) til å spille musikk, så er det verd å vite at denne lydplanken kommer med innebygd støtte for musikkstrømmetjenester. Den er derfor også en perfekt kompanjong for mobiltelefonen eller nettbrettet ditt.
Nå er det også endelig lett å få musikken jevnt fordelt utover i huset uten at man trenger å slite med å trekke ledninger over alt. Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408) har nemlig en praktisk MusicCast-funksjonalitet som gjør at man kan koble sammen alle Music Cast-produktene i et nettverk og dele lyden rundt om i hele huset eller sette produktene sammen i et surroundsystem.
Det kan av og til være frustrerende når man ser på film og stemmene til skuespillerne blir borte i filmens bakgrunnsstøy, slik som for eksempel musikk eller eksplosjoner og andre actionlyder. Da kan man fort miste tråden i hva som foregår. Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408) løser dette systemet med Clear Voice-funksjonen. Dette er en smart ny teknologi som gjør dialogen tydeligere og enklere å høre når man ser på film.
Det er veldig lett å plassere Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408) hjemme i stua. Denne lydplanken kommer med slank og stilig design som passer sammen med de fleste moderne flatskjerm-TVer uten å forstyrre utsikten til skjermen. Det er også tilrettelagt for at lydplanken lett skal kunne monteres på veggen dersom dette er mer praktisk. Uansett er systemet satt opp slik at man får fantastisk lyd med Qualcomm® DDFA™ sin digitale forsterkerteknologi og flerkanals-høydefinisjonslyd.
Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408) er også utstyrt for å kunne gjøre hjemmet ditt smartere. Denne lydplanken kan nemlig kobles til Amazon Alexa og er derfor også kompatibel med alle Alexa sine stemmestyrings-enheter.
6. LG SL9YG – Solid lydplanke
Produktseksjon:
LG er kjent for produkter av solid kvalitet og LG SL9YG er ikke noe unntak. Dette er en lydplanke som med sin kraftige 500 watts effekt, 24bit/192kHz high resolution lydkvalitet og mange tilkoblingsmuligheter utvilsomt dekker behovene til de aller fleste brukere.
Den fleksible LG SL9YG kan kobles til med en rekke tilkoblingsmetoder, inkludert WiFi, Bluetooth, LG TV Sound Sync (Optisk), USB, HDMI 2.0 (HDCP 2.2) inngang, trådløs Active Subwoofer, HDMI 2.0 (HDCP 2.2) utgang.
LG SL9YG er designet for å passe perfekt sammen med Google sine produkter og tjenester. Denne lydplanken kommer derfor med Google Assistant som en innebygget funksjonalitet. Dette betyr at du kan bruke stemmekommandoer for å gjøre ting som for eksempel velge musikk, besvare spørsmål, sette alarm eller legge inn avtaler i kalenderen din.
LG SL9YG er også kompatibel med group play mode for Chromecast (Chromecast er innebygget), som betyr at man kan spille den samme lyden over flere tilkoblede produkter, en praktisk funksjonalitet dersom man for eksempel ønsker å koble musikken til høyttalere i flere rom. Man kan også med lett koble seg til lydplanken via Bluetooth fra enhver mobiltelefon slik at man for eksempel kan spille musikk fra Spotify eller lignende.
Denne lydplanken kan man styre på en rekke forskjellige måter alt etter hva man foretrekker eller hva som passer. Man kan styre mange funksjoner ved hjelp av stemmekommandoer med Google Assistent. Man kan også styre LG SL9YG gjennom en egen app. I tillegg kan man koble lydplanken til fjernkontrollen på TVen slik at man lettere kan bruke den i kombinasjon med TVen.
Tilleggsutstyr som kommer med lydplanken LG SL9YG er fjernkontroll, optisk kabel, AAA-batterier, veggmonterings-stativ og samlesystem for kabler.
7. Samsung HW-MS660 – Perfekt balanse mellom film og musikk
Inkludert multirom-funksjonen som du styrer gjennom multirom-appen til Samsung. Den er også kompatibel med WiFi og Bluetooth.
Produktseksjon:
Dersom du planlegger å bruke lydplanken din like mye til å lytte til musikk som du vil bruke den til å se på film, så kan det være vanskelig å bestemme seg for om man kjøper en lydplanke som er spesialiserer seg på musikk eller på film. Med Samsung sin HW-MS660 trenger du ikke bestemme deg. Denne lydplanken er balansert på en slik måte at den er like god på musikk som den er på film.
Denne lydplanken leveres i utgangspunktet uten en ekstern subwoofer, men de fleste vil være imponerte for hvor fyldig bassen er i denne lydplanken selv uten en subwoofer. Dersom man ønsker en mektigere bass er det også mulig å kjøpe en kompatibel ekstern subwoofer som tilleggsutstyr for denne lydplanken.
Det går også an å sette opp Samsung HW-MS660 som en multirom-løsning slik at du kan spille musikk og lignende i flere rom fra samme enhet. Lydplanken setter seg opp som et trådløst WiFi-nettverk i hjemmet ditt og du kan lett koble til telefonen eller nettbrettet ditt til nettverket. Multirom-funksjonen styrer du gjennom multirom-appen til Samsung. Man kan også koble seg til lydplanken ved hjelp av Bluetooth
Med hele ni høyttalere og fem forskjellige lydmoduser er lydkvaliteten til Samsung HW-MS660 en av de beste i markedet. For å få det meste ut av potensialet til høyttalerne i lydplanken har Samsung inkludert Smart Sound Mode. Dette er en modus som man kan bruke for å automatisk analysere innholdet man spiller. Lydplanken vil deretter automatisk velge den innstillingen som vil gi best resultat for det man lytter til.
Samsung HW-MS660 har et nøytralt og anonymt design som passer fint inn i ethvert hjem. Den er laget med lav profil slik at den kan passe inn foran TVen uten at den forstyrrer seeropplevelsen. Lydplanken kommer også med inkludert oppheng som kan brukes dersom man ønsker å feste den på veggen. Du kan styre lydplanken med den medfølgende fjernkontrollen, via fjernkontrollen fra TVen din eller via appen fra Samsung.
8. Bose Smart Soundbar 300 – Premium
Setter du skyhøye krav til lydkvalitet og rekkevidde, er vi ikke i tvil om at denne lydplanken er best for deg. Premiumsmodellen fra Bose gir enorm lyd med stor rekkevidde, og har en bass som er ypperlig til både spill, film og musikk. Dessuten er den proppfull av unike funksjoner som innebygd taleassistent og talekommando. En bedre toppmodell skal du lete lenge etter!
Funksjonsrik lydplanke
En av de største fordelene med Bose Smart Soundbar er dens hav av funksjoner. Du kan som nevnt benytte deg av talekommando til å justere lyden, eller skur den av og på. Enklere blir det ikke! Dessuten er den kompatibel med alle Bose-produkter. Det gjør at du enten kan sammenkoble den med andre høyttalere for å lage surroundeffekt, eller koble den til headsettet om du ikke ønsker å forstyrre de andre rundt deg.
Videre har den fire fulltoneelementer, et diskantelement i midten, og to bassporter. Dette gjør den intelligente lydplanken bygget for å gjengi tydelig dialog som kan høres med stor rekkevidde og samtidig levere fyldig bass, slik at du enkelt blir helt absorbert av dine favorittfilmer, spill og favorittmusikk. Annet forklart får du en lydkvalitet helt utenom det vanlige.
En annen unik fordel er at lydplanken analyserer lyden, slik at den justerer de stemmene og forsterker den viktigste lyden slik at den blir tydeligere enn noensinne. Dialoger, publikums brøl på håndball eller fotballkampen og kommentatorenes gjengivelse har aldri vært mer tydelig.
Brukervennlig
Bose Smart Soundbar 300 bruker én enkelt tilkobling til TV-en via en optisk lydkabel (følger med) eller HDMI-kabel (selges separat). Koble lydplanken til TV-en, plugg i strømledningen og slå den på. Last deretter ned Bose Music-appen for å fullføre konfigureringen, koble til Wi-Fi og velge taleassistent.
Konklusjon
Lar du deg ikke skremme av pris, og stiller høye krav til lyd, kvalitet og rekkevidde er dette absolutt en modell å vurdere. Den er også svært brukervennlig, samt at den har et lekkert og kompakt design. Her får du altså en liten og nett lydplanke med fantastisk lyd.
Handler du på budsjett eller leter etter en prisvennlig modell derimot, ville vi nok vurdert andre alternativer. Denne koster nemlig betydelig mer enn resten av markedet.
Oppsummert
- Kostbar toppmodell
- Fantastisk lyd og rekkevidde¨
- Funksjonsrik og brukervennlig
- Kan styres via talekommando
Hva vi legger vekt på i testene våre
Lydstyrke og lydkvalitet
Det sier seg selv at lyd er det viktigste punktet å sjekke når man tester og sammenligner lydplanker. Det kan være stor forskjell på lydkvaliteten som kommer ut av disse produktene.
Når det gjelder lydkvaliteten på de lydplankene vi har testet sjekker vi hvor kraftig lydeffekten på lydplanken er, eller med andre ord hvor mange watt effekt. Samtidig forstår de fleste som har peiling på lyd at høy lyd ikke nødvendigvis er det samme som bra lyd. Det kan være deilig å høre på høy musikk fra gode høyttalere, mens høy lyd fra en dårlig høyttaler fort kan gjøre vondt. Vi sjekker derfor hvordan definisjonen for lyden er, og om man for eksempel kan lage en fin og fyldig effekt med lydplanken.
Vi tar også med i betraktning når lydplankene har introdusert løsninger som gjør det mulig å fremheve tale. Dette kan være et stort pluss når man for eksempel bruker lydplanken tilkoblet TVen, og ser på film.
Brukervennlighet og smarte løsninger
Noe av det som gjør mange lydplanker så attraktive er at de er brukervennlige. Vi mener at lydplanker skal være veldig lette å bruke, derfor har vi lagt lista høyt i testen vår når det gjelder brukervennlighet. Etter vår mening bør man ikke engang trenge å vite at man bruker lydplanken når man ser på TV. Lydplanken bør også være veldig lett og brukervennlig å sette opp.
Kompatibilitet
Lydplanken er laget for å bli koblet til andre enheter. Kompatibilitet er derfor en veldig viktig faktor som vi vurderer i testen vår. Vi vurderer blant annet hvilke metoder man kan bruke for å koble seg til lydplanken. Desto flere tilkoblingsmuligheter desto bedre scorer lydplanken på kompatibilitet.
Vi vurderer ikke bare hvilke tilkoblinger som er mulige, men også om disse er praktiske. For eksempel, hvor lett er det å koble seg til via Bluetooth eller Wifi, og hvor stabile er tilkoblingene når man først har greid å koble seg til. Begge disse er ting som vi ser varierende resultater på i markedet.
Design
Selv om design kanskje ikke primært er det folk tenker på kjøper når de kjøper et musikkanlegg, så tror vi dette fortsatt er et viktig punkt. En lydplanke er nemlig en type utstyr som de fleste vil plassere veldig synlig i stua si. Det betyr at den bør passe godt inn i stilen som ellers er i rommet eller at den bør ha en anonym stil. Vi mener at en anonym stil er god kvalitet og gir derfor anonyme design høyere score.
I tillegg ser vi på hvor gjennomtenkte designene er fra et funksjonelt perskeptiv. For eksempel bør en lydplanke ha en lav profil slik at den ikke kommer i veien for bildet dersom den for eksempel plasseres foran TV skjermen. Det bør også være muligheter for å montere lydplanken på veggen dersom man ønsker å spare på plassen.
Nettverk og ekspansjon
Lydplanker er generelt laget for å kunne koble seg sammen med andre enheter, ofte via Wifi. Dette er en grunnleggende funksjonalitet for lydplanker. Det er derimot noen produkter som tar nettverkskonseptet videre og lar brukeren koble sammen flere produkter i ett og samme nettverk. Dette åpner for muligheter til å for eksempel lage et musikksystem som kan spille musikken gjennom de forskjellige rommene i huset, eller der man for eksempel kan gruppere trådløse høyttalere i et surround system.
Med denne typen produkter kan en lydplanke dermed være starten på, eller en komponent i, et større musikkanlegg som kan bygges ut over tid. Det å kunne sette sammen høyttalere i et slikt nettverk ser vi som en veldig positiv egenskap.
Kontroll
Hvordan lydplanken kontrolleres er en av de tingene vi vurderer i denne testen. Ettersom et av de vanligste bruksområdene for en lydplanke er for bruk i kombinasjon med TV, er det for eksempel viktig å ha muligheten til å kontrollere lydplanken ved hjelp av den samme fjernkontrollen som TVen. I tillegg scorer vi høyere de lydplankene som kan kontrolleres av egen app, et bredt utvalg av måter de kan kontrollere på, slik som for eksempel via egen app eller på andre relevante måter, slik som for eksempel ved hjelp av talekommando. .
Smart hjem
Hjemmene våre blir stadig smartere, og lydplanker er et godt eksempel på dette. Noen av produktene vi har sett er integrerte med tjenester slik som for eksempel Amazon Alexa eller Google Assistant. Dette gjør lydplanken nye bruksområder som for eksempel et sted der man kan få svar på spørsmål. Vi gir lydplankene som allerede er satt opp med funksjonaliteter for smart hjem høyere score.