Lydplanke test: Disse 7 gir best lyd for pengene i 2021

Det er slutt på tidene da man nærmest trengte en fagmann for å installere lydsystem for hjemmekinoanlegget. I disse dager kan man få omtrent det samme resultatet ved å kjøpe seg en enkel lydplanke. Disse er lette å sette opp, er kompatible med mange forskjellige tilkoblingsteknologier, og i tillegg slipper man alle de irriterende ledningene som man før i tiden trengte å legge opp gjennom hele rommet, og som man enten brukte timesvis på å få på plass, eller endte opp med å snuble i.

Enten man foretrekker å kjøpe seg en lydplanke for å få god lyd for hjemmekinoen, for bruk som et musikkanlegg eller fordi den kan hjelpe deg å gjøre hjemmet smartere, så er det Sonos Beam som viser seg å være den absolutte testvinneren i testen vår. Dette er en overlegen lydplanke som kan skilte med kraftig og vel definert lyd, smart stemmefremheving, bred kompatibilitet, trådløst nettverk med gruppering av høyttalere som kan utvides over tid og tilkobling til Google Assistant og Amazon Alexa.

VÅRE favoritter

  • Google Assistant og Amazon Alexa er innebygget
  • Spesiallaget for å kunne fremheve tale og lyden av menneskestemmer
  • Installeres med kun en strømledning og en HDMI-kabel
SJEKK PRISEN →
  • Google Assistant og Amazon Alexa er innebygget
  • Spesiallaget for å kunne fremheve tale og lyden av menneskestemmer
  • Installeres med kun en strømledning og en HDMI-kabel
SJEKK PRISEN →
  • Virtuell lydteknologi som gjør at du med en enkel lydplanke
  • Utstyrt med Bluetooth for tilkobling
  • Installeres med strømledningen og digital eller analog kabel
SJEKK PRISEN →
BILDEPRODUKT
Sonos Beam
Lydplanke som kan fremheve tale og lyden av menneskestemmer. Kan kontrolleres med stemmestyring, ved hjelp av fjernkontrollen eller via sonos-appen. Veldig enkel å installere, med innebygget støtte for Google Assistant og Amazon Alexa.
SJEKK PRISEN →
Sonos Playbar
Premium lydplanke fra Sonos som kan fremheve tale og lyden av menneskestemmer. Kan kontrolleres med stemmestyring, ved hjelp av fjernkontrollen eller via sonos-appen. Veldig enkel å installere, med innebygget støtte for Google Assistant og Amazon Alexa.
SJEKK PRISEN →
Canton DM 5 Soundbar schwarz
Lydplanke med 120 watts effekt som lar deg nyte surroundlyd ved hjelp av virtuell lydteknologi. Elegant design med topp lydkvalitet uansett hvor i rommet den plasseres. Enkel installasjon og mulighet for å styre den gjennom en app eller med fjernkontroll. Kan kobles sammen med ekstern sub.
SJEKK PRISEN →
JBL Bar 2.1
En seriøs lydplanke-løsning med 300 watt som kommer med en trådløs 6,5 tommers subwoofer inkludert for ekstra fyldig lyd. Kan kobles til med HDMI-kabel, AUX-kabel, USB-tilkobling og Bluetooth. Kommer med JBL SoundShift®-teknologi som gjør det lett å bytte mellom tilkoblede enheter.
SJEKK PRISEN →
Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408)
Musikk-fokusert lydplanke med sub-basshøyttaler som kan gi deg en fantastisk musikkopplevelse. DTS Virtual:X™ surroundlyd for hjemmekino og utstyrt med Bluetooth®, AirPlay®, Wi-Fi, optisk og HDMI®.
SJEKK PRISEN →
LG SL9YG
Kraftig 500 watts effekt, 24bit/192kHz high resolution lydkvalitet. Innebygget Chromecast group play mode-kompatibilitet. Kompatibel med Google assistant. Styres via fjernkontroll eller app.
SJEKK PRISEN →
Samsung HW-MS660
9 høyttalere og en av markedets beste lydkvaliteter. Valg av fem forskjellige lydmoduser, inkludert. Smart Sound Mode velger automatisk den innstillingen som gir best resultat for det man lytter til.
SJEKK PRISEN →
Philips HTL3325
Komplett system med både lydplanke og tilhørende trådløs subwoofer som gir ekte Dolby Surround. Moderne geometrisk design med en lav profil som passer inn uten å stå i veien for TVen. HDMI, audio-in, USB. HDMI-utgang (ARC) lar deg også kontrollere lydplanken med fjernkontrollen fra TVen din.
SJEKK PRISEN →

 

Lydplake test: Her er våre favoritter

1. Sonos Beam – Best i test

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Sonos Beam som var den klare testvinneren i testen vår, har en rekke spennende funksjonaliteter og muligheter. Denne lydplanken er ideell for bruk til både TV, musikk og mer. Du kan enkelt og greit kontrollere denne lydplanken med stemmestyring, ved hjelp av fjernkontrollen eller via sonos-appen.

Når man ser på film og det er mye som foregår kan det lett hende at det skuespillerne i filmen sier drukner i musikken eller andre lyder. Går man glipp av det som blir sagt kan man ofte miste tråden i historien som fortelles. En av de unike fordelene med Sonos Beam er at denne lydplanken er spesiallaget for å kunne fremheve tale og lyden av menneskestemmer.

For deg som bruker lydplanken til å se på film, så er dette en særdeles viktig detalj ettersom det hjelper deg til å følge med på hva som blir sagt i filmen. Det går lett an å sku på fremhevingen av menneskestemmene i Sonos-appen, for eksempel når skuespillerne hvisker eller når filmen eksploderer med action.

Både Google Assistant og Amazon Alexa er innebygget i Sonos Beam. Dette betyr at du enkelt og greit kan bruke stemmen din til å spille musikk, sjekke nyheter, sette alarm, få svar på spørsmål, sette opp møter i kalenderen din og mye mer, helt uten å løfte en finger. Talestyringen virker også når du spiller musikk eller ser på film.

Sonos Beam er også en av de enkleste lydplankene å installere, med kun en strømledning og en HDMI-kabel å plugge inn, samt automatisk sammenkobling til fjernkontrollen for TVen din. Du trenger heller ikke å oppdatere programvaren i lydplanken ettersom den oppdaterer seg selv over WiFi.

LES MER


2. Sonos Playbar – Premium

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Når man koser seg med en ekstra god film foran TVen, når man slapper av og nyter en stille stund med favorittmusikken eller når man har fest med vennegjengen og skrur musikken opp på maks. Det er disse øyeblikkene som gjør livet deilig. For å gjøre disse øyeblikkene så gode som mulig er det mange som velger å investere litt ekstra i et godt lydsystem. For mange er det mest praktiske å kjøpe en lydplanke. I lydplanke-segmentet er Sonos Playbar det perfekte produktet for de som er ute etter det beste av det beste.

Sonos Playbar er en lydplanke som kan monteres på veggen for å gi TVen din kinolyd hjemme i stua. Den er perfekt for å se på film, spille musikk og mye mye mer. Med denne lydplanken kan du nyte både krystallklare samtaler og fantastisk bass. Du kan blant annet kontrollere lydplanken med fjernkontrollen din eller Sonos-appen på telefonen din.

Med denne lydplanken kan du velge hvor du setter den. Enten du fester den på veggen, setter den under TVen din, setter den på gulvet eller på sitt eget stativ, så vil Sonos Playbar automatisk justeres, slik at den gir best mulig lydkvaliteten.

Lyd-ingeniørene hos Sonos har designet en unik funksjonalitet hos Sonos som gjør det mulig å fremheve lyden av menneskestemmer. Dette er en veldig bra funksjonalitet å ha når man for eksempel prøver å følge med på en film der skuespillerne hvisker, eller når samtaler foregår i midten av høylytt musikk, eksplosjoner eller annet bråk. Du kan selv skru denne funksjonaliteten på og av når det trengs ved hjelp av Sonos-appen.

Sonos Playbar er lekende lett å installere, med kun en strømledning og en HDMI-kabel å plugge inn, samt automatisk sammenkobling til fjernkontrollen for TVen din. Du trenger heller ikke å oppdatere programvaren i lydplanken, ettersom den oppdaterer seg selv over WiFi.

Denne premium lydplanken kommer også med komplett støtte både for Google Assistant og Amazon Alexa som standard. Du kan derfor enkelt og greit bruke talekommandoer til å spille musikk, sjekke nyheter, sette alarm, få svar på spørsmål, sette opp møter i kalenderen din og mye mer. Alt dette kan gjøres uten at du trenger å løfte en finger. Talestyringen virker også når du spiller musikk eller ser på film.

Du kan bruke Sonos Playbar alene og få fantastisk lyd, men dersom du ønsker ekte 5.1 surroundlyd kan du også enkelt koble til en subwoofer og høyttalere på høyre og venstre side bak.

LES MER


3. Canton DM 5 Soundbar schwarz – Billig og Bra

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Lyd er noe mange mennesker er opptatt av og de fleste er klare over at lydsystemer er noe man kan bruke nesten ubegrenser med penger på. Samtidig, for de som er litt mindre opphengt i alt det lydtekniske og bare vil at hjemmekinoen høres litt bedre ut, så går det veldig godt an å forbedre lydkvaliteten på hjemmekinoen betraktelig for en relativt billig penge. Med Canton DM 5 Soundbar kan du forbedre lydkvaliteten på TVen din betraktelig for en billig penge og det er det beste alternativet vi fant for lydplanker i denne kategorien.

DM 5 Soundbar med 120 watt fra Canton bruker en virtuell lydteknologi som gjør at du med en enkel lydplanke kan nyte surroundlyd, og nyte filmene dine med topp lydkvalitet. Denne lydplanken er også så funksjonell at man kan plassere den omtrent hvor man vil i rommet uten at det går ut over lydopplevelsen, enten man ønsker å plassere den foran TVen, oppe på en hylle eller feste den på veggen.

Installasjonen kunne heller ikke vært lettere. Alt man trenger å gjøre er å koble til strømledningen og koble lydplanken til TVen med en digital eller analog kabel, så vet DM 5 Soundbar automatisk hvilken du har brukt. Den automatiske av og på-funksjonen sørger også for at lydplanken skrur seg av sammen med TVen. Du kan også bruke fjernkontrollen for TVen for lydplanken, så man slipper å klø seg i hodet over massevis av kompliserte fjernkontroller.

Dersom man ønsker litt mer trøkk er det fullt mulig å koble sammen DM 5 Soundbar med en ekstern subwoofer ved hjelp av Sub-Out utgangen. I tillegg er lydplanken utstyrt med Bluetooth, slik at man enkelt og greit kan koble den sammen med en hvilken som helst mobiltelefon, bærbar datamaskin eller nettbrett.

LES MER


4. JBL Bar 2.1 – Mye for Pengene

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

For de som er ute etter det produktet som gir deg mest for pengene vil JBL Bar 2.1 være et av de mest attraktive tilbudene i markedet. Dette er en bra lydplanke-løsning som kommer med en seriøs subwoofer inkludert for ekstra fyldig basslyd. Subwooferen er trådløst sammenkoblet med lydplanken, så det er lett å plassere den hvor som helst i rommet, slik at den den passer inn uten at man trenger å snuble i ledninger.

Ved å separere bassen fysisk fra lydplanken kan JBL både lage bedre lyd med skikkelig bass, samtidig som det gjør det mulig å lage en veldig slank og elegant lydplanke som har veldig lav profil. Dette gjør at man fint kan plassere denne lydplanken foran de fleste TVer uten at den kommer i veien for TV-skjermen. Man kan også spare ytterligere plass ved å veggmontere lydplanken. Veggfester for JBL Bar 2.1 følger med i pakken når man kjøper lydplanken.

Kombinasjon med den funksjonsrike JBL Bar 2.1-lydplanken og den tilhørende trådløse 6,5 tommers subwooferen gir Dolby® Digital surroundlyd med hele 300 watts effekt. Resultatet er en fantastisk hjemmekino-opplevelse med dyp og mektig lyd når man ser på film, spiller videospill eller slapper av med favorittmusikken sin

Er utstyrt med et komplett sett av tilkoblingsmuligheter. Lydplanken kan kobles direkte med HDMI-kabel, AUX-kabel eller USB-tilkobling. Den kan også tilkobles med Bluetooth for å for eksempel kunne brukes sammen med mobiltelefonen din.

Det kan være plagsomt å måtte koble seg av og på forskjellige tilkoblinger. Når du bruker JBL Bar 2.1 med flere enheter, så er dette mye enklere. Denne lydplanken er nemlig utstyrt med en forbedret utgave av JBL SoundShift®, som gjør det lekende lett å skifte mellom hvilken enhet man vil at lydplanken skal spille fra. Man kan også styre JBL Bar 2.1 fra fjernkontrollen til TVen din.

LES MER


5. Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408) – Perfekt for musikk

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

Yamaha er kjent for sin fokus for musikk og med Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408) med sin trådløse sub-basshøyttaler, kan du få det perfekte lydplankesystemet for de som ønsker en fantastisk musikkopplevelse hjemme, uten stress med komplisert installasjon og masse ledninger.

Det er selvfølgelig ikke bare musikk man kan spille på dette systemet. Lydplanken er nemlig også utstyrt med DTS Virtual:X™ surroundlyd for en uovertruffen hjemmekino-opplevelse. Den har også støtte for de nyeste 4K Ultra HD TVene. I tillegg har Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408) mange forskjellige tilkoblingsmuligheter, slik som for eksempel Bluetooth®, AirPlay®, Wi-Fi, optisk og HDMI®.

For de som for det meste kommer til å bruke Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408) til å spille musikk, så er det verd å vite at denne lydplanken kommer med innebygd støtte for musikkstrømmetjenester. Den er derfor også en perfekt kompanjong for mobiltelefonen eller nettbrettet ditt.

Nå er det også endelig lett å få musikken jevnt fordelt utover i huset uten at man trenger å slite med å trekke ledninger over alt. Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408) har nemlig en praktisk MusicCast-funksjonalitet som gjør at man kan koble sammen alle Music Cast-produktene i et nettverk og dele lyden rundt om i hele huset eller sette produktene sammen i et surroundsystem.

Det kan av og til være frustrerende når man ser på film og stemmene til skuespillerne blir borte i filmens bakgrunnsstøy, slik som for eksempel musikk eller eksplosjoner og andre actionlyder. Da kan man fort miste tråden i hva som foregår. Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408) løser dette systemet med Clear Voice-funksjonen. Dette er en smart ny teknologi som gjør dialogen tydeligere og enklere å høre når man ser på film.

Det er veldig lett å plassere Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408) hjemme i stua. Denne lydplanken kommer med slank og stilig design som passer sammen med de fleste moderne flatskjerm-TVer uten å forstyrre utsikten til skjermen. Det er også tilrettelagt for at lydplanken lett skal kunne monteres på veggen dersom dette er mer praktisk. Uansett er systemet satt opp slik at man får fantastisk lyd med Qualcomm® DDFA™ sin digitale forsterkerteknologi og flerkanals-høydefinisjonslyd.

Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS-408) er også utstyrt for å kunne gjøre hjemmet ditt smartere. Denne lydplanken kan nemlig kobles til Amazon Alexa og er derfor også kompatibel med alle Alexa sine stemmestyrings-enheter.

LES MER


6. LG SL9YG – Solid lydplanke

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

LG er kjent for produkter av solid kvalitet og LG SL9YG er ikke noe unntak. Dette er en lydplanke som med sin kraftige 500 watts effekt, 24bit/192kHz high resolution lydkvalitet og mange tilkoblingsmuligheter utvilsomt dekker behovene til de aller fleste brukere.

Den fleksible LG SL9YG kan kobles til med en rekke tilkoblingsmetoder, inkludert WiFi, Bluetooth, LG TV Sound Sync (Optisk), USB, HDMI 2.0 (HDCP 2.2) inngang, trådløs Active Subwoofer, HDMI 2.0 (HDCP 2.2) utgang.

LG SL9YG er designet for å passe perfekt sammen med Google sine produkter og tjenester. Denne lydplanken kommer derfor med Google Assistant som en innebygget funksjonalitet. Dette betyr at du kan bruke stemmekommandoer for å gjøre ting som for eksempel velge musikk, besvare spørsmål, sette alarm eller legge inn avtaler i kalenderen din.

LG SL9YG er også kompatibel med group play mode for Chromecast (Chromecast er innebygget), som betyr at man kan spille den samme lyden over flere tilkoblede produkter, en praktisk funksjonalitet dersom man for eksempel ønsker å koble musikken til høyttalere i flere rom. Man kan også med lett koble seg til lydplanken via Bluetooth fra enhver mobiltelefon slik at man for eksempel kan spille musikk fra Spotify eller lignende.

Denne lydplanken kan man styre på en rekke forskjellige måter alt etter hva man foretrekker eller hva som passer. Man kan styre mange funksjoner ved hjelp av stemmekommandoer med Google Assistent. Man kan også styre LG SL9YG gjennom en egen app. I tillegg kan man koble lydplanken til fjernkontrollen på TVen slik at man lettere kan bruke den i kombinasjon med TVen.

Tilleggsutstyr som kommer med lydplanken LG SL9YG er fjernkontroll, optisk kabel, AAA-batterier, veggmonterings-stativ og samlesystem for kabler.

LES MER


7. Samsung HW-MS660 – Perfekt balanse mellom film og musikk

SJEKK PRISEN →

Inkludert multirom-funksjonen som du styrer gjennom multirom-appen til Samsung. Den er også kompatibel med WiFi og Bluetooth.

Produktseksjon:

Dersom du planlegger å bruke lydplanken din like mye til å lytte til musikk som du vil bruke den til å se på film, så kan det være vanskelig å bestemme seg for om man kjøper en lydplanke som er spesialiserer seg på musikk eller på film. Med Samsung sin HW-MS660 trenger du ikke bestemme deg. Denne lydplanken er balansert på en slik måte at den er like god på musikk som den er på film.

Denne lydplanken leveres i utgangspunktet uten en ekstern subwoofer, men de fleste vil være imponerte for hvor fyldig bassen er i denne lydplanken selv uten en subwoofer. Dersom man ønsker en mektigere bass er det også mulig å kjøpe en kompatibel ekstern subwoofer som tilleggsutstyr for denne lydplanken.

Det går også an å sette opp Samsung HW-MS660 som en multirom-løsning slik at du kan spille musikk og lignende i flere rom fra samme enhet. Lydplanken setter seg opp som et trådløst WiFi-nettverk i hjemmet ditt og du kan lett koble til telefonen eller nettbrettet ditt til nettverket. Multirom-funksjonen styrer du gjennom multirom-appen til Samsung. Man kan også koble seg til lydplanken ved hjelp av Bluetooth

Med hele ni høyttalere og fem forskjellige lydmoduser er lydkvaliteten til Samsung HW-MS660 en av de beste i markedet. For å få det meste ut av potensialet til høyttalerne i lydplanken har Samsung inkludert Smart Sound Mode. Dette er en modus som man kan bruke for å automatisk analysere innholdet man spiller. Lydplanken vil deretter automatisk velge den innstillingen som vil gi best resultat for det man lytter til.

Samsung HW-MS660 har et nøytralt og anonymt design som passer fint inn i ethvert hjem. Den er laget med lav profil slik at den kan passe inn foran TVen uten at den forstyrrer seeropplevelsen. Lydplanken kommer også med inkludert oppheng som kan brukes dersom man ønsker å feste den på veggen. Du kan styre lydplanken med den medfølgende fjernkontrollen, via fjernkontrollen fra TVen din eller via appen fra Samsung.

LES MER


8. Philips HTL3325 – Dramatisk lyd

SJEKK PRISEN →

Produktseksjon:

En tynn TV trenger ikke bety tynn lyd. Med den 300 watts Philips HTL3325 kan du nyte dramatisk kinolyd på hvilken som helst TV. Den sølvfargede planken har en moderne geometrisk design med en lav profil som glir rett inn i de fleste hjem, uten at den for eksempel kommer i veien for bildet dersom man for eksempel plasserer den foran TVen.

Philips HTL3325 er et komplett system som inkluderer både en lydplanke og en tilhørende subwoofer. Dette gjør det mulig å gi en mye mer dramatisk og fyldig lyd enn dersom man bare brukte en lydplanke for seg selv. Subwooferen og lydplanken er sammenkoblet trådløst slik at man slipper å stresse med rotete ledninger.

Den sentrale høyttaleren i Philips HTL3325 lydplanken sørger for at alle samtaler høres krystallklare, selv når filmen er inne i sin heteste action, og uansett hvor du er i rommet. Samtidig kan du, på grunn av den kraftige bassen i subwooferen nyte ekte Dolby Surround.

Man kan blant annet koble til Philips HTL3325 ved hjelp av HDMI, audio-in, USB. HDMI-utgang (ARC) lar deg også kontrollere lydplanken med fjernkontrollen fra TVen din. Det går også an å koble hvilken som helst mobiltelefon til lydplanken ved hjelp av Bluetooth, samt spille musikkfiler direkte fra en USB.

LES MER


Hva vi legger vekt på i testene våre

Lydstyrke og lydkvalitet

Det sier seg selv at lyd er det viktigste punktet å sjekke når man tester og sammenligner lydplanker. Det kan være stor forskjell på lydkvaliteten som kommer ut av disse produktene.

Når det gjelder lydkvaliteten på de lydplankene vi har testet sjekker vi hvor kraftig lydeffekten på lydplanken er, eller med andre ord hvor mange watt effekt. Samtidig forstår de fleste som har peiling på lyd at høy lyd ikke nødvendigvis er det samme som bra lyd. Det kan være deilig å høre på høy musikk fra gode høyttalere, mens høy lyd fra en dårlig høyttaler fort kan gjøre vondt. Vi sjekker derfor hvordan definisjonen for lyden er, og om man for eksempel kan lage en fin og fyldig effekt med lydplanken.

Vi tar også med i betraktning når lydplankene har introdusert løsninger som gjør det mulig å fremheve tale. Dette kan være et stort pluss når man for eksempel bruker lydplanken tilkoblet TVen, og ser på film.

Brukervennlighet og smarte løsninger

Noe av det som gjør mange lydplanker så attraktive er at de er brukervennlige. Vi mener at lydplanker skal være veldig lette å bruke, derfor har vi lagt lista høyt i testen vår når det gjelder brukervennlighet. Etter vår mening bør man ikke engang trenge å vite at man bruker lydplanken når man ser på TV. Lydplanken bør også være veldig lett og brukervennlig å sette opp.

Kompatibilitet

Lydplanken er laget for å bli koblet til andre enheter. Kompatibilitet er derfor en veldig viktig faktor som vi vurderer i testen vår. Vi vurderer blant annet hvilke metoder man kan bruke for å koble seg til lydplanken. Desto flere tilkoblingsmuligheter desto bedre scorer lydplanken på kompatibilitet.

Vi vurderer ikke bare hvilke tilkoblinger som er mulige, men også om disse er praktiske. For eksempel, hvor lett er det å koble seg til via Bluetooth eller Wifi, og hvor stabile er tilkoblingene når man først har greid å koble seg til. Begge disse er ting som vi ser varierende resultater på i markedet.

Design

Selv om design kanskje ikke primært er det folk tenker på kjøper når de kjøper et musikkanlegg, så tror vi dette fortsatt er et viktig punkt. En lydplanke er nemlig en type utstyr som de fleste vil plassere veldig synlig i stua si. Det betyr at den bør passe godt inn i stilen som ellers er i rommet eller at den bør ha en anonym stil. Vi mener at en anonym stil er god kvalitet og gir derfor anonyme design høyere score.

I tillegg ser vi på hvor gjennomtenkte designene er fra et funksjonelt perskeptiv. For eksempel bør en lydplanke ha en lav profil slik at den ikke kommer i veien for bildet dersom den for eksempel plasseres foran TV skjermen. Det bør også være muligheter for å montere lydplanken på veggen dersom man ønsker å spare på plassen.

Nettverk og ekspansjon

Lydplanker er generelt laget for å kunne koble seg sammen med andre enheter, ofte via Wifi. Dette er en grunnleggende funksjonalitet for lydplanker. Det er derimot noen produkter som tar nettverkskonseptet videre og lar brukeren koble sammen flere produkter i ett og samme nettverk. Dette åpner for muligheter til å for eksempel lage et musikksystem som kan spille musikken gjennom de forskjellige rommene i huset, eller der man for eksempel kan gruppere trådløse høyttalere i et surround system.

Med denne typen produkter kan en lydplanke dermed være starten på, eller en komponent i, et større musikkanlegg som kan bygges ut over tid. Det å kunne sette sammen høyttalere i et slikt nettverk ser vi som en veldig positiv egenskap.

Kontroll

Hvordan lydplanken kontrolleres er en av de tingene vi vurderer i denne testen. Ettersom et av de vanligste bruksområdene for en lydplanke er for bruk i kombinasjon med TV, er det for eksempel viktig å ha muligheten til å kontrollere lydplanken ved hjelp av den samme fjernkontrollen som TVen. I tillegg scorer vi høyere de lydplankene som kan kontrolleres av egen app, et bredt utvalg av måter de kan kontrollere på, slik som for eksempel via egen app eller på andre relevante måter, slik som for eksempel ved hjelp av talekommando. .

Smart hjem

Hjemmene våre blir stadig smartere, og lydplanker er et godt eksempel på dette. Noen av produktene vi har sett er integrerte med tjenester slik som for eksempel Amazon Alexa eller Google Assistant. Dette gjør lydplanken nye bruksområder som for eksempel et sted der man kan få svar på spørsmål. Vi gir lydplankene som allerede er satt opp med funksjonaliteter for smart hjem høyere score.