fbpx

Løvblåser test: Her er de 7 beste på markedet i 2023

For de som ønsker å holde gressplenen eller terrassen ren og fri for løv og rusk var det lenge raken som var eneste løsningen dersom man ikke ønsker å vente på at vinden skulle ta ting med seg. Vinden bringer imidlertid ofte med seg minst like mye som den tar bort, og da er man like langt.

Med en skikkelig løvblåser kan du derimot lett fjerne både løv, rusk og støv raskt og effektivt. Vi har i denne løvblåser testen sammenlignet markedets mest populære løvblåsere og kommet frem til at den batteridrevne QE11802-2 Dewalt DCM572N XR FlexVolt Luftblåser med sin blåsehastighet på hele 195 km/h er den beste på markedet. Nedenfor har vi laget en oversikt til deg med de beste innen de ulike kategoriene slik at valget blir enklere. Vurderingen er basert på andre tester, beskrivelser og omtaler.

Løvblåser test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
QE11802-2 Dewalt DCM572N XR FlexVolt Luftblåser
SJEKK PRISEN →
Handle Batteri Stiga SAB 500 AE
SJEKK PRISEN →
Løvsuger AL-KO LB 2060
SJEKK PRISEN →
BLACK+DECKER GW3030 - Vakuum/løvblåser
SJEKK PRISEN →
LB4800E EGO Løvblåser
SJEKK PRISEN →
BCL142A Bahco Løvblåser
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Dewalt DCM572N XR FlexVolt Luftblåser – Testvinner

løvblåser test - Best i test løvlåser

SJEKK PRISEN →

Ekstra stor kapasitet

Dette er en kraftig batteridrevet løvblåser som kan oppnå lufthastigheter på 195 km/h som får det meste av skitt og støv til å fyke sin vei, inkludert både kvist og løv, samt tyngre gjenstander som for eksempel sand og grus.

Økt kontroll med variabel hastighetsregulering

Med DEWALT DCM572 har du full kontroll. Løvblåseren har en pålitelig børsteløs 54 Volts motor som kommer med variabel hastighetsregulering. Den har også en låsefunksjon slik at du alltid har full kontroll over hva som skjer med et absolutt minimum av anstrengelse.

15 minutters driftstid

Med et 3,0Ah batteri tilkoblet har du hele 15 minutter på deg til å blåse bort det meste fra terrassen din, noe som gjøres enda enklere av maskinens blåsehastighet på nesten to hundre kilometer i timen.

Rørkonstruksjon som reduserer tretthet

Strømbryteren med den variable hastighetsreguleringen og låsefunksjonen er designet for minst mulig anstrengelse. I tillegg har maskinen en smart rørkonstruksjon som er bøyd slik at den gir rotasjonskontroll av luftstrømmen og dermed effektivt reduserer tretthet for den som bruker maskinen. Den kommer også komplett med en forsats som kan brukes til å øke sugekraften når det er behov for dette.

Fordeler:

 • kraftig blåsehastighet på 195 km/h
 • Variabel hastighetsregulering
 • Rørkonstruksjon og låsefunksjon som reduserer tretthet

Ulemper:

 • Batterier medfølger ikke

LES MER


2. Handle Batteri Stiga SAB 500 AE – Beste batteriløvblåser

Løvblåser Stiga SAB 500

SJEKK PRISEN →

En tornado av en løvblåser som drives av et neste generasjons 48 Volts batteri som kan gi deg opptil 30 minutters arbeidstid på en opplading. Den 650 watts motoren gir et maksimalt luftvolum på 11,4 m³ per minutt og et lufttrykk på 55 meter per sekund.

Ny batteriteknologi

Det er Stiga SAB 500 AE som er kongen blant de batteridrevne løvblåserne. Denne tornadoen av en løvblåser drives av et neste generasjons 48 Volts batteri. Det anbefalte 4,0 Ah Litium-ion-batteriet følger ikke sammen med løvblåseren og må kjøpes separat. Det anbefalte batteriet gir løvblåseren en arbeidstid på hele 30 minutter.

Hastighet som en jetturbin

STIGA SAB 500 AE har et imponerende maksimalt luftvolum på 11,4 m³ per minutt og et lufttrykk på 55 meter per sekund. Dette betyr at den faktisk ligger på noenlunde samme hastighet som en jet turbin. En av grunnene til at dette er mulig er systemet som sender luften direkte gjennom motorviften.

Solid Motor

Denne løvblåseren drives av en solid børsteløs elektrisk motor med 650 Watts effekt og en maksimal motorhastighet på 19500 rpm.

Stillegående og med redusert vedlikehold

Til å være en så kraftig løvblåser er STIGA SAB 500 AE overraskende stillegående. Dette kommer av at den er batteridrevet og bruker et innovativt design som reduserer vibrasjoner i løvblåseren. Disse vibrasjonene, som er en av hovedårsakene til støyen i løvblåsere, er også viktige med tanke på vedlikehold. Mindre vibrasjoner og risting gjør at maskinen ikke slites så fort og at den varer lenger.

Praktiske utforming

STIGA SAB 500 AE er utstyrt med et praktisk og intuitivt kontrollpanel som gjør det lett å kontrollere maskinen med tommelen under bruk. Løvblåseren har også en veldig praktisk tilkobling for røret. Det kan nemlig festes og fjernes med en eneste bevegelse. Dette gjør at maskinen både er tryggere å bruke og enklere å lagre. Den har også støtter som beskytter bunnen av løvblåseren mot skader.

Fordeler:

 • maksimalt luftvolum
 • Null utslipp
 • Reduserte vibrasjoner
 • Stillegående
 • Mindre vedlikehold
 • Ny og bedre batteriteknologi

Ulemper:

 • Batteri og lader medfølger ikke

LES MER


3. Løvsuger AL-KO LB 2060 – Til verkstedet:

SJEKK PRISEN →

Denne maskinen er perfekt for verksteder og arbeidsplasser. Lufthastigheten på opptil 200 km/t gjør det veldig lett å bli kvitt løv, støv rusk, samt sand og grus. Den er også lett og håndterlig med en vekt på bare 1,6 kg med batteriene installert.

Høy lufthastighet med trinnløs regulering

Den høye lufthastigheten til AL-KO LB 2060 løvblåseren gjør at den er ideell for litt tyngre arbeid, for eksempel på et verksted eller annen arbeidsplass. Man kan også lett justere luftstrømmen og hastigheten slik at den passer til arbeidet man har å gjøre.

Lett og kabelløs 

Arbeid på verksteder og andre typer arbeidsplasser kan fort bli tungt og slitsomt, og da er det bra om verktøyet er så lett som mulig slik at belastningen ikke blir større enn nødvendig. AL-KO LB 2060 løvblåseren er laget for å være lett og håndterlig, med en vekt som bare måler 1,2 kg uten batterier og 1,6 kg med batteriene installert.

Ettersom den er batteridrevet er løvblåseren også kabelfri, noe som betyr at det er lettere å bevege seg uhindret over store gulvflater eller å ha full bevegelsesfrihet i områder der det finnes mange gjenstander som kunne kommet i veien for en ledning.

Batterier og kapasitet

AL-KO LB 2060 løvblåseren får kraften sin fra et kraftig 2.5 Ah Li-Ion-batteri med en batterispenning på 20 Volt. Dette gir en arbeidstid på hele 20 minutter. Etter bruk trenger batteriet 50 minutter med ladetid for å lade seg helt opp igjen.

Lagring og vedlikehold

AL-KO LB 2060 er lett å ta fra hverandre. Dette gjør at man kan lagre maskinen på en praktisk og plassbesparende måte.

Fordeler:

 • Arbeidstid på 20 minutter
 • Lav vekt på 1,6 kg med batteri
 • Lufthastigheten på opptil 200 km/t
 • Kabelløs
 • Batteri inkludert

Ulemper:

 • 50 minutters lading

LES MER


4. Sterk og allround: BLACK+DECKER GW3030 – Vakuum/løvblåser

SJEKK PRISEN →

En kraftig allrounder som kan brukes både som løvblåser og støvsuger. Den kraftige motoren kan oppnå blåsehastigheter på opptil 418 km/t. Posen har en kapasitet på hele 50 liter.

Både støvsuger og løvblåser for hagen i ett

BLACK+DECKER er et velkjent merkenavn for hageredskaper og andre verktøy. Produktene til denne produsenten har rykte på seg for å være både slitesterke og praktiske. BLACK+DECKER GW3030 skuffer ikke i den forstand.

Dette er et produkt som ikke bare gir deg en vanlig løvblåser, men også en veldig praktisk støvsuger for hagen for de gangene du ønsker å putte smårusket i en pose fremfor å sende det opp i en sky av støv. Dette kan være særlig praktisk de gangene du for eksempel har å gjøre med lett og fint støv eller annet smårusk.

Støvsugerfunksjonen er også veldig praktisk dersom du trenger å fjerne rusket. Da slipper du nemlig å koste dette opp senere, men kan rett og slett bare tømme posen der du vil.

Effekt og ytelse

Effekten til denne løvblåseren er det ingenting å si på. Den kommer med en kraftig 3 kW elektrisk motor som gir en ytelse på hele 840 m³/t eller imponerende 418 km/t. Dette er mer enn nok kraft for enhver hage og allslags allround arbeid.

Den kraftige motoren kan kjøres på variabel hastighet som du regulerer etter behov ved hjelp av en bryter som er praktisk plassert inne i håndtaket.

Stor beholder og annet tilbehør

BLACK+DECKER GW3030 kommer også med en del interessant tilbehør, inkludert en komfortabel bærestropp og en samlepose som har en kapasitet på hele 50 Liter.

Støy og vibrasjoner

Denne maskinen er nok litt mer støyende enn en vanlig støvsuger, men husk at denne er ment for å brukes ute i hagen og at man ikke får så mye kraft som dette uten litt støy på kjøpet. Lydeffekten i denne løvblåseren er på rundt 106 dB.

Størrelse og vekt

BLACK+DECKER GW3030 løvblåser/støvsuger er litt tyngre enn enkelte av de andre løvblåserne i markedet med sine 3,7 kg. Samtidig får man her både løvblåser og støvsuger i ett, så man får flere bruksområder dekket av samme produkt.

Fordeler:

 • Inkludert støvsugerfunksjon og pose
 • kraftig 3 kW elektrisk motor som gir en ytelse på hele 840 m³/t eller 418 km/h

Ulemper:

 • Relativt støyende
 • Relativt tung med 3,7 kg

LES MER


5. Billig og bra: LB4800E EGO Løvblåser

SJEKK PRISEN →

Det ideelle valget for de som trenger en løvblåser, men ikke ønsker å bruke så mye penger på det. Kompakt størrelse med kapasitet på opptil 810 kubikkmeter luft per time. Arbeidstiden kommer an på hvilket batteri som bestilles.

Stor kraft for lite penger

Du trenger ikke nødvendigvis kjøpe det dyreste og beste for å kvitte deg med litt løv på plenen. Ofte er det helt greit å kjøpe noe som er billig og bra – i alle fall så lenge man vet hva man skal se etter, slik at man kan sikre seg best mulig kvalitet for pengene. Blant rimelige løvblåsere, er LB4800E EGO i våre øyne det beste markedet har å by på.

EGO LB4800E 56V løvblåseren gir en imponerende kapasitet på opptil 810 kubikkmeter luft per time. Dette er ganske imponerende med tanke på den kompakte størrelsen på denne løvblåseren. For å få mest mulig ut av effekten på løvblåseren er blåserøret utstyrt med en stor diameter som sikrer maksimal luftstrøm.

Batterier og hastigheter
Du kan kjøre EGO LB4800E på tre forskjellige hastigheter. Disse kalles “LOW”, “High” og “BOOST”, alt etter hvor mye kraft du trenger for å fjerne rusket du skal rydde bort.

Hvor lang arbeidstid du kan oppnå på hvert nivå kommer an på hvilke batterier du har installert i løvblåseren. Med et 7,5 AH batteri installert kan du drive blåseren på “LOW” i hele 225 minutter, mens du bare kan drive løvblåseren i 10 minutter på “BOOST” med et 2,5 AH batteri installert.

Kompakt og lett å håndtere

Med sine 2,2 kg uten batteriene montert kan EGO LB4800E sies å være en relativt lett løvblåser. Hvor mye den kommer til å veie i bruk kommer ann på hvor mye batterikraft du velger. Her vil det alltid være en avveining å gjøre mellom håndterbarhet og brukstid per opplading.

Fordeler

 • Lett og håndterbar
 • Rimelig pris
 • Lang arbeidstid dersom man kjøper de større batteriene

Ulemper

 • Batterier ikke inkludert

LES MER


6. For proffe: BCL142A Bahco Løvblåser

SJEKK PRISEN →

De som er profesjonelle kjenner til at man i noen situasjoner trenger noe mer enn en vanlig løvblåser for hagen. I de tilfellene der det er nødvendig med proft utstyr anbefaler vi den kraftige og batteridrevne BCL142A Bahco Løvblåseren.

Overraskende stille

Til tross for at dette er en kraftig maskin har denne løvblåseren et overraskende lavt støynivå på bare 80 dB. Dette kommer av at den er batteridrevet og har en design som sikrer et minimalt med vibrasjoner.

Nyttig tilleggsutstyr er inkludert

BCL142A Bahco Løvblåseren kommer med en del nyttig tilleggsutstyr, inkludert belte og krok som hjelper brukeren med å sikre en behagelig og trygg arbeidsstilling.

Kraftig

Til tross for den lave vekten på bare 2,55 kg, er BCL142A Bahco løvblåseren et kraftig redskap med en effekt på hele 940 Watt.

Designet for ekstra lang arbeidstid

BCL142A Bahco løvblåseren er spesialtilpasset til BCL1B10-batteriet fra Bacho som man kan spenne på ryggen. Dette batteriet gir løvblåseren nok kraft til opptil flere dagers arbeid og er perfekt for de som bruker løvblåseren profesjonelt.

Veldesignet luftinntak

Luftinntaket på BCL142A Bahco løvblåseren er designet spesielt med tanke på balansen mellom luftinntak og utblåsing.

Fordeler:

 • Lang arbeidstid dersom man velger anbefalt batteri
 • Kraftig blåsehastighet
 • Lite vibrasjoner
 • Relativt lavt støynivå

Ulemper:

 • Best egnet for profesjonelle

LES MER


Hva vi legger vekt på i testene våre

Batterier og arbeidstid

Når du arbeider ute i hagen kan tiden gå fort, enten det er fordi du koser deg eller fordi du har altfor mye å gjøre. Uansett kan det være utrolig frustrerende dersom redskapet du bruker slipper opp for strøm og må lades noen minutter før du er ferdig. Vi ser derfor på arbeidstid og batterier som et av de viktige punktene i testen vår.

Favoritten vår når det gjelder batterier og arbeidstid er BCL142A Bahco Løvblåser med det anbefalte BCL1B10-batteriet fra Bacho. Med dette batteriet kan du jobbe med løvblåseren din i et par dager uten å trenge lading.

Kraft og lufthastighet

Kraft og lufthastighet er en annen ting som er viktig for løvblåsere. Her vurderer vi hovedsakelig farten på luften som blåses ut og hvor mye volum som blåses ut. Vi vurderer også hvordan dette kan justeres, ettersom det også finnes oppgaver der for mye trykk kan virke mot sin hensikt.

På dette punktet var det BLACK+DECKER sin GW3030 som skilte seg ut med en imponerende ytelse på hele 840 m³/t eller imponerende 418 km/t.

Tilleggsutstyr og ekstrafunksjoner

Det var også BLACK+DECKER sin GW3030 løvblåser vi likte best når det gjelder ekstrafunksjoner. Dette er fordi denne maskinen inkluderer en støvsuger som ekstrafunksjon. Dette betyr at denne løvblåseren også har mange andre alternative bruksområder.

Vekt og håndterbarhet

Løv og rusk har en tendens til å samle seg på steder der det kan være vanskelig å komme til. Det kan også dreie seg om relativt store avstander når man jobber utendørs, så både ledninger og store maskiner kan være upraktisk.

Løvsuger AL-KO LB 2060, som bare veier 1,6 kg var den som kom ut som den beste løvblåseren når det gjelder håndterbarhet.

Pris

Det dyreste er ikke alltid det beste og det er ikke alltid best å kjøpe det dyreste. En løvblåser er ikke et redskap de fleste bruker så veldig ofte, så for mange vil en billigere modell være alt man trenger å ha for hånden. Vi vurderer derfor hvilken av løvblåserne som, til en lavest mulig pris, utgjør et greit produkt.

Vi mener LB4800E EGO Løvblåser er et relativt billig produkt som vi tror vil gjøre en grei nok jobb i de fleste hjem.

Løvblåser test