fbpx

Lommelykt test: Disse 6 gir mest for pengene i 2023

Man vet aldri når man kan få bruk for en lommelykt, og det er liten tvil om at den er din beste venn i mørket. En lommelykt kan være særdeles nyttig både til jakt, turer, leiting og trening.

Vi ønsker å gjøre det lettere for deg å finne modellen som passer ditt budsjett og behov. Derfor har vi samlet markedets beste lommelykter, og gjort grundige analyser og vurderinger for å belyse deres viktigste egenskaper.

Best i test er Fenix TK72R. Dette er en kraftig lykt med en rekke fordeler, som blant annet nødlader til mobil. Ønsker du en rimelig modell med god kvalitet, er Nextorch K21 perfekt for deg. Denne praktiske lykten har en reisevennlig størrelse og kan enkelt festes, takket være dens geniale klipsfeste.

Lommelykt test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Fenix TK72R
En kraftig lommelykt med en rekke praktiske egenskaper. Her får du markedets beste lommelykt.
SJEKK PRISEN →
Nextorch K21
Er pris viktig for deg, er dette et strålende valg. Her får du markedets beste pris.
SJEKK PRISEN →
Nextroch Saint Torch
En strålende lommelykt som er perfekt til utendørs bruk. Denne har en lysrekkevidde på imponerende 480 meter.
SJEKK PRISEN →
Led Lenser M14X
En liten, men likevel kraftig lommelykt. Denne imponerer med sitt store utvalg av lysfunksjoner.
SJEKK PRISEN →
Fenix LD15R
En utmerket lommelykt til en meget god pris. Dette er lommelykten som gir mest for pengene.
SJEKK PRISEN →
Nitecore MH25 Hunting Kit
Her får du mye mer enn bare en lommelykt. Dette er en innholdsrik pakke med blant annet fjernkontroll og ladekabler til bil. 
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Fenix TK72R—Best i test

SJEKK PRISEN →

Etter utallige timer med grundige analyser var det til slutt liten tvil om at denne var best i test. TK72R er markedets kraftigste lommelykt med sine 9000 lumen, samtidig som den har et helt hav av praktiske funksjoner. I tillegg kan den vise til lang batteritid og en enorm slitestyrke. Dersom du ofte er ute i mørket og trenger markedets beste og mest praktiske lykt er dette modellen for deg.

Kompakt

Dette er en svært robust lommelykt som er spesialutviklet for bruk på de mørkeste kveldene. Lysstyrken på 9000 lumen er det få modeller som er i nærheten av, samtidig som den er både vanntett og støtsikker.

Designet er også kompakt, og det skal mye til før den opplever slitasje. Du slipper med andre ord å være redd for å miste denne i bakken når du er på tur i skogen. Det skal mange støt til før denne blir påvirket.

Størrelsen på lykten er ganske kompakt og den veier 412 gram uten batteri. Denne vil derfor ta minimalt med plass i sekken når du er ute på tur. Materialet er av aluminium og det er dette som gjør den så slitesterk.

Funksjonsrik

Det aller beste med denne modellen, bortsett fra dens lysrekkevidde på nærmere 300 meter, er hvor funksjonsrik den er. TK72R fungerer som nødlader til mobil, samt at den er utstyrt med sitt helt egne digitale OLED display.

Her får du fullstendig oversikt over lysstyrke, batterinivå og prosentvis batterikapasitet. Batteriet er forresten enestående bra; denne kan holde opptil 50 timer på lav kapasitet og opptil 1 time på sterkeste kapasitet.

For oss må dette være alle skogvokteres drøm. Ingen lommelykter er smartere og mer praktiske enn denne. TK72R har for eksempel regulert strømforbruk og beskyttelse mot overoppheting, samt en intelligent minnefunksjon. I tillegg er den som nevnt markedets kraftigste.

Selv om prisen er ganske høy, er dette så absolutt en fantastisk investering som utvilsomt er verdt hver eneste krone.

Oppsummert

 • Markedets kraftigste
 • Utstyrt med eget OLED display
 • Kompakt lommelykt som tåler mye
 • Prisen er høy, men denne er verdt hver eneste krone

LES MER


2. Nextorch K21—Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Trenger du kun en lommelykt til sjeldne nødstilfeller, er dette et ypperlig valg. Nextorch K21 er en liten, praktisk lykt med en utrolig bra pris. Lysstyrken er på 160 lumen, noe som er ganske mye med tanke på den lille og kompakte størrelsen. Denne veier bare 35 gram og kan festes på alle steder, som jakkeermer, bukselommer og capser, takket være dens geniale klipsfeste.

Praktisk

Vi har allerede nevnt klipsfestet som gjør at du slipper å holde lommelykten i hånden dersom du trenger å bruke begge hendene. Denne er genial dersom du for eksempel mekker under panseret på bilen i mørket. Fest lykten i capsen og du har begge hender tilgjengelige.

Denne kommer i tillegg med et praktisk magnetfeste som lar deg feste den på alle metalloverflater. På denne måten kan du feste lykten rett over arbeidsområdet ditt uten at du selv fysisk må bære på den.

Kort fortalt er dette en meget hendig og multifunksjonell lykt som kommer godt med til hverdagslig bruk.

Brukbar kapasitet

Det er liten tvil om at dette er en svært praktisk lommelykt, samt at den har en pris som få modeller kan måle seg med. Her betaler du utrolig lite for en lommelykt med god kvalitet, noe som gjør at du får veldig mye for pengene dersom du investerer i denne.

Det som derimot er negativt, er at den har en noenlunde svak lysstyrke og at den tåler relativt lite. Denne har en kapasitet på maksimalt 70 meter og er verken støtsikker eller vanntett. Vi ville derfor styrt unna denne dersom du skal ha en lykt til bruk i for eksempel skogen.

Bruker du lommelykter kun en sjelden gang og i nødstilfeller, er denne et strålende valg.

Oppsummert

 • Liten, praktisk størrelse
 • Best på pris
 • Smart magnetfeste og festeklips
 • Lysstyrken er noe svakere enn det du får hos andre modeller

LES MER


3. Nextroch Saint Torch—Enormt sterk

SJEKK PRISEN →

Om du ser etter et alternativ til testvinneren, er dette et utmerket valg. Her får du en enorm lysstyrke – faktisk markedets beste – samt sterk batterikapasitet med hurtiglading. Lenge konkurrerte denne om tittelen best i test, men den måtte til slutt se seg slått på målstreken.

Perfekt til arbeidere

Med denne får du markedets beste lyskapasitet. Saint Torch har en lyslengde på hele 480 meter, ettersom den er utstyrt med 3 stk LED lys fra aller øverste hylle. I tillegg har den en meget kraftig batterikapasitet, og den kan vare opptil ni timer på laveste lysnivå. Bruker du maksimal kapasitet, varer den rundt 2,5 timer.

En annen fordel er at batteriet lades lynraskt og kan brukes om powerbank til mobiltelefonen din. Her får du fulladet batteri på under 3 timer, noe som er svært nyttig dersom du plutselig skulle få bruk for lykten.

Saint Torch medfølger også en bag med skulderstropp til oppbevaring, samt et vanntett deksel.

Høy pris

Lenge var det jevn kamp om tittelen “best i test”, men denne lommelykten ble tilslutt slått ettersom den har en noe høyere pris og er noe mindre praktisk enn testvinneren. Likevel er lommelykten et utrolig godt kjøp, spesielt takket være dens enorme lysstyrke.

Dette er en modell perfekt til utendørsbruk, som for eksempel til leiting, redning og lignende.

Oppsummert

 • Lysrekkevidde på hele 480 meter
 • Medfølger bag med skulderstropp
 • Lang batteritid med hurtiglading som også kan brukes som powerbank
 • Høy pris

LES MER


4. Led Lenser M14X—Imponerende lyslengde

SJEKK PRISEN →

Her får du en liten, men likevel kraftig lommelykt. Denne har en imponerende lyslengde og ytelse, og lyser opptil 280 meter og varer i 15 timer. I tillegg kan den lyse i tre ulike farger, takket være dens enestående Xtreme LED.

Lysfunksjoner

Lommelykten har seks forskjellige lysfunksjoner:

 • Power: Høyest ytelse.
 • Low Power: Sparsommelig lys som varer lenge; perfekt til lesing og arbeid uten blending.
 • Boost: Kortsiktig maksimal ytelse.
 • Blink: Blinkende lys som sendes i regelmessige avstander.
 • SOS: Lykten sender morsekoden SOS som nødsignal.
 • Strobe: Lysglimt med irriterende blendevirksomhet. En funksjon til for eksempel selvforsvar.

Som du ser har den er rikt utvalg av ulike funksjoner. Derfor har den flere kvaliteter enn å bare være en lommelykt med god ytelse og lyslengde. Her kan du enkelt velge en lysfunksjon som passer til enhver situasjon. Funksjonene endrer du ved å vri på toppen på selve lykten.

Slitesterk

Lommelykten er også svært slitesterk og tåler mye, ettersom den har materialer av metall. Likevel går ikke utover vekten, og den veier kun 365 gram. Du kan med andre ord fint plassere denne i lommen uten at det vil virke som om du bærer på en stein.

Lykten er ikke oppladbar og går på AA batterier som holder i maksimalt 15 timer. Batterilevetiden kommer imidlertid an på hvilken lysfunksjon og kapasitet du benytter deg av. En annen ting vi lot oss begeistre av er den er utstyrt med håndstropp og belteklips. Du kan dermed enkelt feste lykten hvor som helst slik at du får frie hender mens du arbeider.

Alt i alt er dette en særdeles god modell og et godt kjøp for enhver som trenger en habil lommelykt.

Oppsummert

 • Utstyrt med seks ulike lysfunksjoner
 • God lyslengde og kapasitet
 • Slitesterk
 • Har en tendens til å bli ganske varm dersom den brukes lenge

LES MER


5. Fenix LD15R—Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Dette er en kompakt og hendig lommelykt med både rødt og hvitt lys. Det aller beste er imidlertid dens ekstremt gode prislapp, og derfor er dette modellen som gir deg mest for pengene. Selve lykten er drevet av et oppladbart li-ion batteri, men den kan også brukes med CR123A batterier, som er bedre egnet i kulde.

Mange fordeler

Den kompakte rettvinklede lommelykten leverer en lysstyrke på opptil 500 lumen, noe som tilsvarer en rekkevidde på rundt 85 meter. Dette gjør lykten godt egnet til hjemmebruk og mindre arbeidsoppgaver, som for eksempel arbeid i garasjen.

Den er utstyrt med fire hvite og tre røde lysnivåer, pluss mikro-USB lading. I tillegg gir dens batteriindikator full oversikt over batterinivå, slik at du slipper uventet blackout på grunn av tomt batteri.

Lommelykten er også resistent mot vann og tåler mindre støt. Det skal derfor mye til før lykten blir ødelagt.

Vår dom

Vi lot oss virkelig begeistre av denne modellen. Det er sjeldent kost å få så gode lommelykter til en pris på rundt 600-700 kroner. Denne kan naturligvis ikke konkurrere med de aller beste toppmodellene, men er et strålende valg dersom du ikke ønsker å betale flere tusen kroner for en lommelykt.

Dette er helt klart en god investering du garantert ikke kommer til å angre på.

Oppsummert

 • En god lommelykt til en bra prislapp
 • Tåler mye
 • Brukbar kapasitet
 • Lyser i to forskjellige farger

LES MER


6. Nitecore MH25 Hunting Kit—Komplett pakke

SJEKK PRISEN →

Nitecore MH25 Hunting Kit er en komplett pakke som er perfekt for deg som elsker å gå på jakt. Pakken inneholder alt du trenger til våpenmontering av lykten, samt et godt batteri. I tillegg er selve lykten allsidig og kraftig. Den lyser 960 lumen og kan justere mellom fire forskjellige lysnivåer.

Slitesterk

Lykten er både vanntett og støtsikker, noe som er helt essensielt når du er på jakt. Med denne kan du løpe og krabbe rundt uten å være redd for at lykten skal bli våt eller få kraftige støt. Denne er utviklet for å tåle høy aktivitet i kupert område.

Lysnivåene gjør også at du kan tilpasse lyset til enhver situasjon. Dette kommer til god hjelp når du skal sende ut SOS signal hvis du kommer utfor en livstruende situasjon. Størrelsen på lommelykten er også unik, ettersom dette er en av de aller minste lyktene på markedet.

Denne veier kun 145 gram, har en lengde på 16 centimeter og er ellers tynn rundt diameteren.

Innholdsrik

Pakken inneholder blant annet fjernkontroll, ladekabler for bil, beltehylster, våpenmontering, fløytesnor og mye mer. Du får med andre ord mye mer enn bare enn en lommelykt dersom du kjøper denne.

Med tanke på at prisen kun er i underkant av 2000 kroner, mener vi du får mye for pengene med denne modellen. Vi er ikke i tvil når vi anbefaler denne; her får du en svært god pakke som garantert vil komme til nytte.

Oppsummert

 • Innholdsrik
 • Du får mye for pengene
 • Liten praktisk størrelse
 • Bra lyskapasitet

LES MER


Hvilken lommelykt skal man velge?

Når du skal velge lommelykt er det viktig å vurdere ditt eget behov og hvor mye du er villig til å betale. Utvalget av lommelykter er stort, og oppgaven med å finne din foretrukne modell er ikke nødvendigvis enkel.

Heldigvis er det noen faktorer du kan forholde deg til når du skal kjøpe en lommelykt. Disse er som følger:

 • Pris
 • Bruksområder
 • Hyppighet av bruken

Pris

Når det kommer til lommelykter er det slik at du får hva du betaler for. En kostbar modell har gjerne mye bedre kapasitet og mange flere funksjoner enn de billigste på markedet. Basert på ditt behov må du finne ut hvor mye du er villig til å betale. Et godt kjøp er ikke nødvendigvis det dyreste og nyeste på markedet, men det produktet som best samsvarer med ditt egentlige behov.

Du kan spare deg selv mye penger ved å tenke gjennom hva du egentlig skal bruke lommelykten til og hvor ofte.

Bruksområder

Er du mye ute, for eksempel dersom du liker å dra på jakt, trenger du en slitesterk modell som har meget god lyskapasitet. Du må da regne med å betale mer, men dette kommer helt klart til å være verdt pengene.

Selve turopplevelsen eller jakten kommer til å bli bedre dersom du har utstyret i orden.

Trenger du kun en lommelykt til hjemmebruk i nødstilfeller, kan du fint nøye deg med en rimeligere modell. Vurder ditt behov og dine bruksområder. Det er da større sjanse for at du blir mer fornøyd med ditt kjøp.

Hyppighet

Kommer du bare til å bruke lommelykten en sjelden gang, er det bortkastet å kjøpe en svindyr modell. Vurder hvor ofte du skal bruke lykten og betal deretter.

Slik forlenger du levetiden

Steller du lykten og tar godt vare på den kommer den til å vare lengre. Her er noen tips for å forlenge levetiden:

 • Vask linsen med brillekluter. Dette er skånsomt mot lysglasset.
 • Tørk av vann og skitt selv om den er vanntett. Lommelykter er elektronikk og vil på sikt få slitasje dersom de konstant blir utsatt for fuktighet og skitt.
 • Ikke bruk såpe eller klor når du vasker, ettersom det kan ødelegge limet til lykten.

Hvordan måles lysstyrken?

Selve lysstyrken måles i lumen. Lumen er en betegnelse på hvor mange lysstråler som strømmer ut av en lyskilde.

Lumen er altså noe annet enn watt, men kan sammenlignes ved å gange watt med 10-12 for å få det i lumen. 15 watt gir 120-135 lumen, mens 200 watt gir 3010- 3450 lumen.

Testkriterier

Vi har basert testresultatet på følgende kriterier:

 • Pris
 • Lysstyrke
 • Batteritid
 • Funksjoner
 • Størrelse/ vekt

Lommelykt test