fbpx

Lekekjøkken test: 5 lekekjøkken som får plass blant våre favoritter

Har du barn med ambisjoner om å vinne Michelin-stjerner en gang i fremtiden? Noen barn drømmer om en framtid med kokkelue og å servere kulinariske retter til kjente og ukjente. Andre bare synes det er morsomt å få være med å hjelpe til kjøkkenet. Noen ganger fører det til søl og salt i stedet for sukker. Dersom de får sitt eget lekekjøkken, kan de få utfolde seg fritt og la kreativiteten flomme. Vi har derfor kommet frem til 5 favoritter med litt ulike egenskaper og til forskjellig pris, slik at det blir enklere for deg å finne riktig lekekjøkken.

VÅRE favoritter

 • Designet med mange spennende detaljer som gjør lek ekstra kreativ
 • Malt i rosa giftfri maling
 • Fullstendig komplett kjøkken som også har mikrobølgeovn og kjøleskap
SJEKK PRISEN →
 • Fornuftig pris
 • Klokke med bevegelige visere oppfordrer til læring
 • Lagringsplass til mat og utstyr
SJEKK PRISEN →
 • Testens rimeligste alternativ
 • Fungerende opphengsringer
 • Skap og komfyr med dører som kan åpnes
SJEKK PRISEN →

Lekekjøkken test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
VIGA Lekekjøkken med Tilbehør
Vinneren av testen vår. Et komplett og realistisk lekekjøkken hvor kjøkkentilbehør medfølger. På veggen finnes en klokke med bevegelige visere som gjør læring og kreativitet til en naturlig del av leken.
SJEKK PRISEN →
Classic World Lekekjøkken Stor
Et av de mest detaljerte og komplette lekekjøkkenet i vår liste. Kjøkkenet passer spesielt godt til små prinsesser med sin rosa farge. Vi er imponert over detaljer som kjøleskap, mikrobølgeovn og vindu med liftgardin.
SJEKK PRISEN →
Classic Scandinavian Lekekjøkken
Et komplett lekekjøkken av pålitelige STOY til en veldig rimelig pris.
SJEKK PRISEN →
KidKraft Vintage Lekekjøkken
Det mest kostbare lekekjøkkenet i vår test, men også det mest funksjonelle. Svært mange detaljer og funksjoner som gjør leken interaktiv og realistisk.
SJEKK PRISEN →
Bistro Lekekjøkken
Et fullgodt alternativ for små kokker som har små rom. Det medfølger mye tilbehør og lekekjøkkenet har realistiske detaljer.
SJEKK PRISEN →


1. VIGA Lekekjøkken med Tilbehør – Testens vinner

VIGA Lekekjøkken med Tilbehør

SJEKK PRISEN →

Vi fant testens vinner hos Viga Toys. Dette lekekjøkkenet gir svært mye kokkelering til en fornuftig pris.

Produsent

Viga Toys, som har produsert lekekjøkkenet er et selskap lokalisert i Kina. Hovedproduktet deres er leketøy i høy kvalitet produsert av tre. Selskapet har over 18 års erfaring på området og de setter sin stolthet i at produkt-utviklerne fortsatt er barnslige og kreative. Slik vet de nøyaktig hva som vil falle i smak hos barna. Utviklingen av et leketøy starter med å finne ut hva kundenes behov er. I kombinasjon med selskapets teknologi og produkteksperter blir deretter produktene utviklet til å omfatte også løsninger og tjenester. Produktene selges via partnere i over 60 land verden rundt.

Spesifikasjoner og mål

Lekekjøkkenet fra Viga måler 70 cm høyt, 47,5 cm langt og 30 cm bredt. Akkurat passe stort for en liten kokk, og akkurat lite nok til at det ikke krever et altfor stort rom. Kjøkkenet er produsert av tre og på grunn av små biter er det ikke passende for barn under 3 år.

Funksjoner og egenskaper

Lekekjøkkenet fra Viga har alt hva en kokk kan be om. Kjøkkenet består av oppvaskkum, skapplass, hyller, komfyr, knotter til å henge opp kjøkkenutstyr og selvfølgelig er der stekeplater. Lagringsplassene på kjøkkenet er store nok til at barna kan lagre sitt eget utstyr eller mat der. Over oppvaskkummen finnes til og med en liten klokke. Klokken har visere som kan justeres, og slik kan barna også lære seg klokken på en morsom og kreativ måte. Klokken vil også gjøre leken realistisk. Kanskje passer det når det nærmer seg leggetid minne barna på klokken, så de vet at de må skynde seg å gjøre maten ferdig?

Tilbehør

Dette lekekjøkkenet er komplett og kommer med et velassortert sett med kjøkkenutstyr. Settet består av kasserolle, stekeplate med stekt egg i, to tresleiver, en skje og to krydderbeholdere.

Testens vinner

Viga lekekjøkken er en soleklar vinner i vår test. Kjøkkenet har smarte detaljer som oppfordrer til både kreativ og læring. Lær barnet å styre på kjøkkenet, og deretter rydde opp etter seg. Klokken er en nyttig funksjon som kan gjøre det morsomt å lære seg klokken som en del av leken. Du behøver ikke kjøpe noe tilbehør, da alt nødvendig tilbehør følger med på kjøpet. Og det hele får du til en meget fornuftig pris.

Konklusjon

 • Fornuftig pris
 • Realistisk komplett lekekjøkken med kjøkkentilbehør
 • Klokke med bevegelige visere oppfordrer til læring
 • Lagringsplass til mat og utstyr

LES MER

2. Classic World Lekekjøkken Stor – Prinsessenes valg

Classic World Lekekjøkken Stor

SJEKK PRISEN →

Vi vet det finnes mange små prinsesser i verden som har rosa som sin favorittfarge, og det har produsenten av dette lekekjøkkenet tatt i betraktning.

Produsent

Dette lekekjøkkenet er produsert av Classic World, som er en stor leketøysprodusent. Selskapet ble startet av Sofiyia som hadde en visjon om å skape bedre leker av god kvalitet til barn over hele verden. Siden 2003 har selskapet åpnet fabrikker og ansatt utviklere og designere i mange land. De har til sammen mer enn 160 ansatte som jobber ut fra et mål om at lekene skal forbedre barns intellekt, sosiale evner, skape aktivitet, forbedre språket, gi oppmuntre til kreativitet og utvikle barnas finmotorikk. Hovedpoenget er at lekene som Classic World utvikler skal forsterke barns naturlige vekst og møte deres utviklingsbehov.

Spesifikasjoner og mål

Lekekjøkkenet fra Classic World er produsert i tre/MDF og malt med giftfri farge. Kjøkkenet er 91 cm langt, 84 cm bredt, 31 cm dypt og veier omtrent 23 kg. Med andre ord er dette kjøkkenet det største i vår test og vil kreve litt større plass enn de andre favorittene. På den andre siden får barna mer kjøkken å kokkelere på. Kjøkkenet er passende for barn fra 3 års alder og krever montering av voksne.

Funksjoner og egenskaper

Med dette lekekjøkkenet har enhver liten kokk som elsker rosa alt de behøver for å skape kulinariske fantasi retter. Kjøkkenet er litt større, fordi det inkluderer enhver del man behøver på et kjøkken. Her kan barna hente ingredienser i kjøleskapet, varme opp retter i mikrobølgeovnen, lage lasagne i komfyren, steke eller koke på stekeplatene, vaske opp i oppvaskkummen og etterpå lagre kasseroller i skapet. For å sjekke om det er på tide å ta ut lasagnen av ovnen, kan de sjekke tida på klokka som henger på veggen. Og mens de venter, kan de gløtte fra vinduet for å sjekke hva naboene holder på med.

Tilbehør

Som ekstra tilbehør følger det med tresleiver, kasserolle og stekepanne. Vi liker spesielt godt detaljene på dette kjøkkenet, slik som liftgardinen som kan løftes til siden eller isbitmaskinen og huskelisten på kjøleskapet.

Konklusjon

 • Designet med mange spennende detaljer som gjør lek ekstra kreativ
 • Malt i rosa giftfri maling
 • Fullstendig komplett kjøkken som også har mikrobølgeovn og kjøleskap

LES MER

3. Classic Scandinavian Lekekjøkken – Beste på budsjett

Classic Scandinavian Lekekjøkken

SJEKK PRISEN →

Selv om man har alle intensjoner om å gi barna sine det de behøver til enhver tid, er det ikke alltid kontoen strekker til. Med dette alternativet kan man også kjøpe et fullgodt og komplett lekekjøkken uten å tømme kontoen.

Produsent

Classic Scandinavian Lekekjøkken kommer fra produsenten STOY. De er et svensk selskap som tar barnas lek på alvor. De utvikler leker ut fra et mål om at lekene skal være sikre og trygge i tillegg til at de skal tåle slitasje. Vi vet alle at det er ikke alltid barns lek foregår forsiktig, og da er det viktig at leketøyene tåler en støyt eller to. STOY produserer det meste av barneleker og utstyr, fra sykler og lekekjøkken til lekehus og småleker. Lekene kombinerer klassiske former, morsomme farger og fantasi.

Spesifikasjoner og mål

Lekekjøkkenet fra STOY passer for barn fra 3 år og oppover. Det er blant de minste blant våre favoritter og måler 59 x 30 x 81 cm. Dermed vil det også passe godt inn på et litt mindre rom, som kanskje allerede er fylt opp med møbler og andre leker. Kjøkkenet oppfyller eller over den europeiske standarden EN71 sikkerhetskrav for leker. Det er også CE merket, som innebærer at leketøyet ikke er til skade for hverken miljøet eller menneskers sikkerhet og helse.

Kjøkkenet er produsert i tre og kan enkelt rengjøres med en fuktig klut. Kanskje nok en lærerik oppgave for barna under lek?

Funksjoner og egenskaper

Små kokker vil kunne kreere mange kulinariske mesterverk på dette lekekjøkkenet. Kjøkkenet består av stekeplater, oppvaskkum, skap og en komfyr med dør som kan åpnes. Kjøkkenredskapene kan tas av og henges på plass igjen etter eventuell bruk og oppvask. Skapluken kan også åpnes og her kan man lagre utstyr om ønskelig.

Tilbehør

Ved kjøp følger det med stekespade, skje og gaffel.

Konklusjon

 • Testens rimeligste alternativ
 • Komplett kjøkken med komfyr, stekeplate og oppvaskkum
 • Fungerende opphengsringer
 • Skap og komfyr med dører som kan åpnes

LES MER

4. KidKraft Vintage Lekekjøkken – Valget for nostalgikeren

KidKraft Vintage Lekekjøkken

SJEKK PRISEN →

Fra KidKraft finner vi et vintage lekekjøkken med mange kreative detaljer som gjør leken ekstra morsom for de små.

Produsent

KidKraft er den eldste og mest erfarne produsenten blant favorittene i vår test. De har over 50 års erfaring med å utvikle leker og møbler som gir mulighet til lek, læring og utvikling. De produserer både utendørs leker slik som huskestativ og utendørs møbler og inneleker og møbler slik som blant annet lekekjøkken og dukkehus. Produktene selges i over 90 land verden over og er utviklet til å kunne passe inn i enhver families hjem eller hage. KidKraft skaper produkter som skal være tidløse, eventyrlige og invitere til lek og fantasi.

Spesifikasjoner og mål

På grunn av små deler passer også dette kjøkkenet kun til barn over 3 år. Lekekjøkkenet fra KidKraft er 83 x 29 x 90 cm og er produsert i tre/MDF. MDF er fiberplater produsert ved at mykt tre brytes ned til fibre og deretter kombineres med voks og lim under høy temperatur og høyt trykk. Massen som blir resultatet brukes til å lage plater eller paneler av.

Funksjoner og egenskaper

Lekekjøkkenet består av alt en kokk kan ønske seg, og enda mer til. Det er et komplett kjøkken bestående av oppvaskkum, to stekeplater (gass-plater), kjøleskap med frysedel, mikrobølgeovn, komfyr og skapplass. Kjøkkenet har et vintage design med ståldetaljer og runde vinkler. Øverst på kjøleskapet finnes til og med en gammeldags temperaturmåler som gjør at hele kjøkkenet er som hentet ut av en nostalgisk film.

KidKraft har virkelig et øye for detaljer og interaktive funksjoner. Når barna skrur på knappene til stekeplatene eller ovnen kommer det klikkelyder som gjør hele leken mer realistisk. Komfyren har også glassvindu, slik at kokken kan sjekke om maten snart er ferdig. Dørene kan åpnes og lukkes, og oppvaskkummen kan fjernes slik at det blir enklere å rengjøre. For å sette prikken over i’en finnes det en leketøy som henger på kjøleskapveggen slik at kokken kan ringe å invitere naboene på middag.

Tilbehør

Kjøkkenet krever montering og monteringsanvisning medfølger. Det følger ikke med kjøkkenutstyr.

Konklusjon

 • Svært detaljert lekekjøkken med funksjonelle og interaktive deler
 • Mer enn komplett med både telefon, kjøleskap med frysedel og mikrobølgeovn
 • Glassvindu i komfyren

LES MER

5. Bistro Lekekjøkken – Passer godt inn i små rom

Bistro Lekekjøkken

SJEKK PRISEN →

Fra produsenten KID’S CONCEPT har vi funnet et lekekjøkken som får plass også i hjem med mindre plass eller små rom.

Produsent

Kids Concept ble etablert i Sverige i 2007. Selskapet utvikler funksjonelle og innovative produkter som skal spre glede og oppmuntre til barnelek. Lekene skal være både sikre, trygge og morsomme å leke med.

Spesifikasjoner og mål

Bistro Lekekjøkken måler 30 x 73 x 55 cm, og opptar dermed ganske liten plass. Likevel har de fått plass til et komplett lekekjøkken på et relativt lite område. Kjøkkenet er både CE merket og EN71 sertifisert, som garanterer at du trygt kan la barnet ditt utfolde seg i lek, så lenge de er over 3 år. Selve produktet er utviklet av både MDF, poppel, kryssfiner og rustfritt stål. Det rengjøres med en fuktig klut.

Funksjoner og egenskaper

Kjøkkenet består av to stekeplater, komfyr, oppvaskkum og hyller. Stekeovnsdøren har glassvindu og kan åpnes. Knappene ser realistiske ut med tall og ringene for oppheng av sleiver og annet utstyr er funksjonelle.

Tilbehør

Vi lar oss imponere av alt tilbehør som følger med dette lekekjøkkenet. Her får man alt man skulle behøve for å lage til et herremåltid. I tillegg til nødvendig utstyr som stekepanne, kasserolle, to stekespader og en skje, kan barna også krydre matrettene sine med medfølgende salt- og pepperbøsse.

Konklusjon

 • Komplett lekekjøkken som ikke tar for stor plass
 • Det medfølger en stor utstyrspakke med tilbehør til kjøkkenet
 • Realistiske detaljer som stekeovnsdør med glassvindu og knapper med tall

LES MER

Lekekjøkken test