fbpx

Lekehus test: Dette er barnas 7 favoritter i 2023

Et lekehus er ikke bare et ypperlig tilfluktssted hvor barna kan være for seg selv – det er også en unik mulighet for deg få et lite pust i bakken.

Formålet med vår sammenligning er å gi deg en bedre oversikt over hvilke modeller som finnes på markedet. I denne lekehus testen har vi inkludert 7 forskjellige lekehus, som alle har sine fordeler. I vår sammenligning, kom vi frem til at Felix 2.0 er det beste. Her får barna en lekeplass som kan huse seks unger samtidig. I tillegg monteres den enkelt takket være den oversiktlige bruksanvisningen.

Trenger barna litt fart og spenning, er Kidkraft Lekestue Highline Retreat modellen å gå for. Denne er utstyrt med sklie og blir garantert et morsomt innslag i hagen din.

Lekehus test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Felix 2.0
Et vakkert lekehus som rommer mye. Her får barna en herlig hytte som de selv kan dekorere.
SJEKK PRISEN →
Woodlii Lekestue
Lekehuset som gir deg mest for pengene! Trehuset er en nytelse å se på, i tillegg til at det er laget av materialer i øverste hylle.
SJEKK PRISEN →
Jabo Milla
Et enestående lekehuhs. Dette er testens absolutt største hytte, og her får dere en lekeplass til hele familien.
SJEKK PRISEN →
Kidkraft Lekestue Higline Retreat
PDette er en meget underholdene lekeplass. Dette huset er utstyrt med både sklie og en liten hytte, og er den ultimate lekeplass for den allsidige unge.
SJEKK PRISEN →
Little Tikes Lekestue Classic Castle
Dersom ungen din drømmer om å være ridder, er det ingen lekehus som passer bedre enn dette. Her får de en borg i hagen der de kan bekjempe både drager og inntrengere.
SJEKK PRISEN →
Feber Lekestue Super Palace
Et eventyrlig lite slott. Dette er et utmerket valg for alle prinsesseelskere.
SJEKK PRISEN →
Starplast Lekehytte Galilee Village
En herlig liten hytte for de minste barna. Dette er ikke bare testens billigste - denne er også perfekt for barn i alderen ett til fire år.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Felix 2.0—Best i test

SJEKK PRISEN →

Vår testvinner og favoritt, og den blir garantert ungens nye favorittplass. Denne har et flott og klassisk utseende i tre som så absolutt vil ta seg godt ut i hagen din. Her kan du også male lekehuset i fargen du foretrekker. Dette kan med andre ord være et fristed også for deg og ikke bare de minste.

Selvmontering

Felix er en modell du selv må montere. Dette gjøres imidlertid svært enkelt takket være den fullstendige og oversiktlige bruksanvisningen. Det som medfølger lekehuset er gulv, plexiglass som brukes til vinduer, samt takbelegg.

Det mangler håndtak og låsknott, men dette får du kjøpt på enhver plass som selger byggevarer.

God romslighet

Med sine 2 kvadratmeter kan rundt seks unger være inne i hytten samtidig. Her kan de lage sin egen lille verden og styre akkurat som de vil. Perfekt om du vil ha litt stillhet etter en lang dag på jobb.

Felix er også en veldig trygg lekeplass der det er ingen form for spikere som stikker ut, og har et tak som er bygget for å tåle mye. Det er viktig å være oppmerksom på at store snømengder kan være skadelig for taket, men dette er enkelt å fjerne med en spade på grunn av det skråformede designet.

Prisen på rundt 6.000 kroner høres kanskje mye ut, men med tanke på hvor sikker og solid denne er ikke dette en ille pris.

Denne modellen er så absolutt verdt de 6.000 kronene og da spesielt med tanke på hvor populær lekhuset kommer til å bli.

Oppsummert

 • Romslig
 • Selvmontering
 • Flott utseende i tre
 • Denne kan males i akkurat fargen du eller den minste foretrekker

LES MER


2. Woodlii Lekestue Natur — Beste budsjettvalg

Woodlii Lekestue Natur

SJEKK PRISEN →

En liten og veldig koselig lekestue i tre fra stilsikre Woodli. Denne er ikke bare den perfekte lekeplass – her får du en modell som også kan skryte på seg en sjeldent god prislapp. Prisen på knappe 3000 kroner er veldig lite sammenlignet med mange andre lekehus, noe som gjør denne til testens beste budsjettvalg.

Liten størrelse

Lekestuen fra Woodli har målene 120 x 120 x 158 centimeter, noe som gjør den egnet til en unge. Den kan med nød få plass til to, men det optimale er en person.

Hytten har et veldig hyggelig utseende med blant annet rødt tak, grønne vinduskarmer og ellers trefarge. Denne kommer ferdig impregnert slik at du slipper noe arbeid når den er ferdig montert.

Monteringen må du gjøres selv, men dette er helt ukomplisert. Vær oppmerksom på at denne ikke medfølger gulv, så dette må enten lages selv, eller så må barna leke med skoene på.

Vår dom

Vi blir overrasket om ungene ikke kommer til å elske denne. Lekestuen er flott å se på, og det beste at den kan innredes akkurat slik de minste selv ønsker det. Prisen er også enestående og nesten litt sjokkerende lav, med tanke på den gode kvaliteten lekehuset byr på.

Det eneste du må være oppmerksom på er at størrelsen er liten. Har du flere små urolige kropper som trenger et lekehus burde du nok gå for en større modell. Denne er perfekt til ett barn, eller maksimalt to.

Oppsummert

 • Lite og koselig trehus med flotte farger
 • Må monteres selv og medfølger ikke gulv
 • Ferdig impregnert
 • Veldig god pris
 • Burde ikke brukes av mer enn to unger

LES MER


3. Jabo Milla—premium

SJEKK PRISEN →

Dette er ikke bare et vanlig lekehus. Denne fungerer nesten like godt som en liten hytte, rett og slett på grunn av sin enorme størrelse. Her kan også de største barna kose seg, og kanskje du til og med finner ditt eget lille tilfluktssted?

Testens romsligste

Denne har målene 244 x 161 x 251 centimeter, og er hele fire kvadratmeter stor. Dette er derfor lekehuset som rommer mest i vår test, og er perfekt om dere har mye barnebesøk.

I tillegg er den utstyrt med både loft, vinduer i overetasje- og underetasje, samt en liten skorstein. Du får enkelt og greit ikke en mer virkelighetsfølelse i en lekehytte enn hva du får her.

Monteringen må du selv foreta deg, men det gjøres relativt enkelt da den leveres i ferdige seksjoner. Det er egentlig bare å klappe sammen disse seksjonene, og lekehuset er klart for bruk!

Svindyr

Jabo Milla er laget i treverk av øverste hylle, noe som gjenspeiler seg i dens pris. Denne er rett og slett svindyr, og du må grave dypt i lommene dersom du skal kjøpe trehuset fra Jabo Milla. Hvorvidt det er verdt å kjøpe et lekehus til nærmere 15.000 kroner må de nesten selv bedømme.

Men igjen, så er det lite som er bedre enn å la barna leke fritt ute dersom du har tonnevis med annet husarbeid som må gjøres.

Vår dom er at dette er naturligvis et godt kjøp om du har mye penger å avse, men personlig ville jeg nok ha godt for rimeligere modeller.

Oppsummert

 • Veldig romslig
 • Laget i treverk av øverste hylle
 • Enkel montering
 • Svindyr

LES MER


4. Kidkraft Lekestue Higline Retreat—Morsomt alternativ med sklie

SJEKK PRISEN →

Dersom du trenger litt mer fart og spenning enn bare et lekehus er Kidkrafts modell et godt valg. Denne er utstyrt med en liten sklie, noe som kommer til å gjøre lekehuset meget spektakulært for de aller minste. I tillegg har den en rekke morsomme funksjoner som ringeklokke, postkasse og sandkasse på undersiden.

Allsidig leketøy

På grunn av alle funksjonene er dette den mest allsidige lekeplassen i vår test. Her får barna så mye mer enn bare en hytte.

De kan både skli, leke i sanden og ikke minst leke inne i selve hytten. Her skal det timevis med lek til før de mister tålmodigheten og vil holde på noe annet.

Materialet til leketøyet er av tre og plast, og er laget av de beste kvalitetsproduktene som sikrer lang holdbarhet og trygg lek.

Konklusjon

Denne kommer garantert til å bli en hit for små i alderen tre år og oppover. Her får de et enestående leketøy med mange muligheter. Selve hytten er ikke den største og har nok bare plass til to unger, men det gjør lite med tanke på alle de andre bruksområdene den har.

Prisen på 6000 kroner er også rettferdig, og alt i alt er dette et veldig godt kjøp.

Oppsummert

 • Funksjonelt lekehus, med blant annet sklie og sandkasse på undersiden
 • Laget av materiale i plast og tre
 • Egnet for barn i alderen tre år og oppover
 • Rettferdig pris på 6000 kroner

LES MER


5. Little Tikes Lekestue Classic Castle—Borg

SJEKK PRISEN →

En flott liten borg som passer like godt inne som ute. Her kan barna både leke piratleker, prinsesseleker eller hva enn de fantasifulle hodene deres måtte finne på. Denne leveres i fire deler som klappes enkelt sammen, noe som gjør at du slipper en slitsom monteringsjobb.

Slitesterk

Tikes Classic Castle er laget av slitesterk plast som skal tåle både vær og vind. Selv vinteren skal denne være i stand til overleve. Likevel er det anbefalt å ha den innendørs på kalde årstider for å bevare den lengst mulig, samt at ungene også får seg en god lekeplass innendørs.

Slottet har en jevn utside uten spisse kanter eller utstikkere som kan være skadelig eller virke skremmende. Borgen kan derfor benyttes også av de minste barna.

Spennende design

Ettersom den er utformet som en borg, er designet meget spennende for små barn, og her vil fantasien garantert løpe løpsk. I tillegg har den en liten sklie på baksiden som kan bidra til veldig mye moro.

Barn fortjener å ha det gøy, og gøy er noe de absolutt kommer til å ha her. Denne har en gunstig størrelse som gjør at de kan klatre, krabbe og være flere i borgen samtidig. Dette er rett og slett et veldig spennende lekehus.

Oppsummert

 • Lekeshus designet som en borg
 • Laget av slitesterk plast
 • Utstyrt med sklie
 • Enkel montering og kan brukes både inne og ute

LES MER


6. Feber Lekestue Super Palace—Prinsesseslott

SJEKK PRISEN →

Dersom prinsesser står høyt hos de minste hjemme hos deg, finner du ikke bedre modeller enn dette. Dette unike prinsesseslottet er perfekt om ungene elsker å leke Tornerose, Askepott, Rapunsel eller hvem det enn måtte være. I tillegg er den utstyrt med en rekke morsomme funksjoner.

Funksjonsrik

Her får du et slott som ikke bare har et eventyrlig design, men som også har et bredt utvalg av funksjoner som kommer godt med i en barnelek. Den har blant annet en slottsdør som kan åpnes og lukkes, en ringeklokke med lyd, i tillegg til vinduer.

Dette slottet er utstyrt med et tak og er et ypperlig hjemmested dersom det skulle være dårlig vær. Her kan de til og med leke når det regner. Fargene og materiale av plast som slottet er laget av er også veldig slitesterkt.

Dette gjør slottet resistent mot blant annet dårlig vær og sterkt sollys.

Liten størrelse, høy pris

Det du må tenke på når du kjøper prinsesseslottet fra Feber er at prisen er veldig høy i forhold til størrelsen. Her betaler du nesten 7000 kroner for noe som så vidt har plass til to små barn. I tillegg har den ikke noen ekstraordinære leketøy som sklie. Den har ringeklokke, men dette rettferdiggjør ikke prislappen.

Likevel vil denne gi mye glede til barna, og da spesielt om det er prinsesser som er tingen.

Oppsummert

 • Lekehus med prinsessedesign
 • Slitesterkt plast som tåler både dårlig vær og sterkt sollys
 • Utstyrt med tak
 • Rommer ganske lite, men har likevel en høy pris

LES MER


7. Starplast Lekehytte Galilee Village—Fint alternativ til de minste

SJEKK PRISEN →

Dette er testens minste og testens rimeligste lekehytte. Denne er et utmerket valg for de minste barna, og her får du et lekehus som gjør seg like godt inne som ute. Designet på hytten oser varme, takket være de flotte fargene og den koselige utformingen. Dette er en plass ungene garantert vil føle seg hjemme på.

Liten størrelse

Siden denne er utviklet for de minste barna har Starplast en ganske liten størrelse. Den måler 140 x 108 x 115 cm, noe som gjør at den også kan brukes innendørs. I tillegg er den utstyrt med fire vinduer med forskjellige former, en dør som kan åpnes og lukkes, samt en postluke.

Her kan de minste skape sitt eget lille hjem, og dette er en ypperlig plass å drømme seg bort på.

Monteringen gjøres også meget effektivt da denne leveres i fem deler som klappes sammen.

Vi mener

Vi mener at lekehuset fra Starplast er et kanonkjøp, først og fremst på grunn av sin ekstremt gode prislapp, men også på grunn av dens koselige og hyggelige design. Her får de minste et vakkert lite tilfluktssted der de kan være helt for seg selv.

Vi lot oss også begeistre over dens fleksibilitet da Starplast står like godt innendørs som utendørs. Her er det rett og slett mye å like. Det du imidlertid må tenke over er at størrelsen er liten, og at denne ikke er utviklet for barn som er mye eldre enn fire år.

Har du større barn burde du nok gå for andre lekehus enn dette.

LES MER


Hvilket lekehus skal man velge?

Hvilket lekehus du bør velge kommer an på flere faktorer. Hver av modellene har ulik størrelse, ulikt design, ulike funksjoner og ikke minst varierer kraftig i pris. Det første du må tenke på er hvilket hus som kommer til å falle i smak hos din lille. Et god tips er å la de være med på å bestemme.

Andre faktorer som avgjør ditt kjøp er blant annet størrelsen. Nedenfor finner du noen tips som du må tenke på før du kjøper din modell:

Design og utseende

Som du sikkert har sett ved å lese vår test, finnes det en rekke forskjellige lekehus. Noen er mer tradisjonelle mens andre er designet for å se ut som prinsesseslott eller en borg. Det kan være lurt å la barna være med på å bestemme – da er du sikret å finne noe de liker.

Det skumle med å la barna være med på utvelgingsprosessen er at man ofte ender opp med de dyreste og største modellene selv om man egentlig ikke har plass til dem. Derfor kan det være lurt at du gjør litt undersøkelser på forhånd og plukker deg ut to stykker som deretter kan velges av ungen.

Lekehuset kommer garantert til å bli mer brukt dersom det har et utseende som passer ditt barn og som barnet synes er spennende.

Størrelse

Her må du vurdere hvor stor plass du har i hagen. De største hyttene er ganske svære, og det er derfor ikke gunstig å gå for en slik modell dersom du har liten plass. Finn en som passer din hage.

Hvor mange unger som kommer til å benytte seg av hytten har også betydning for ditt valg. Har du fire barn, er det lite gunstig med en hytte for en person. Da vil det mest sannsynlig bli krangling og uenigheter fremfor å være en felles lekeplass.

Funksjoner

Er det noen ekstra funksjoner som kan komme godt med? Dette kan for eksempel være sklie, ringeklokke eller dør som åpnes og lukkes. Vurder barnets behov og hva som kan falle i smak.

Pris

Som nevnt er det enorm forskjell når det kommer til pris. De dyreste lekehyttene er nesten tjue ganger dyrere enn de billigste, så her må du vurdere hvor mye du er villig til å bruke.

Dyrere modell betyr nemlig ikke bedre modell. Finn lekehuset som passer barnets behov og ditt budsjett. Det er da større sannsynlig at alle parter blir fornøyd med kjøpet.

Tips til montering

Lekehusene leveres som regel i avskilte deler som klappes enkelt sammen. Det skal også medfølge en oversiktlig bruksanvisning som viser deg hvordan, men det er noen hensyn du må ta for å få montert på en best mulig måte.

 • Monter hytten på et stabilt og jevnt underlag. Det ideelle er asfalt eller bygningsstein
 • Bruk verktøy når du monterer. Dette skal egentlig ikke være nødvendig, men du vet aldri når det kan komme til hjelp
 • Det er lurt om dere er flere som monterer sammen. Du vet aldri når du kan få behov for et ekstra sett med hender. På denne måten er du sikret av monteringen skjer riktig

Hvordan ta godt vare på lekehuset

I dag er de aller fleste lekehus bygd for å tåle mye, og de skal uten problemer håndtere det skiftende norske været. Likevel er det noen små detaljer som kan bidra til lengre levetid.

 • Vinterlagring: gjem hytten i garasjen om vinteren. Sprengkulde kan være skadelig for materialet – spesielt om det er laget av plast.
 • Plasser den på en plass som verner mot dårlig vær: er hytten vernet mot vind, regn og snø vil det med tid få mye mindre slitasje
 • Mal og driv med generelt vedlikehold: dersom lekehuset er av tre, gjør du lurt i å enten beise eller male hytten. Dette bidrar til lengre holdbarhet
 • Fjern snø: har hytten tak, er det helt essensielt at du fjerner snøen som legger som på taket.

Våre kriterier

I vår test vurderte vi følgende kriterier;

Montering, funksjonalitet, design og utseende, romslighet, pris.

Lekehus test