fbpx

Leirduekaster test: 3 alternativer for trening før jakta

Når det nærmer seg jaktsesong er det viktig at både ferdigheter og utstyret er klart for bruk. Da kan en leirduekaster  være et utmerket verktøy, men for å slippe å investere i store lerduekastere har vi rettet vår oppmerksomhet mot tre alternativer du enkelt kan bruke alene, eller sammen en partner. Disse kan enkelt håndteres, men gir fortsatt god trening med muligheten til å vinkle lerduens bane, hastighet og bevegelse på kreative måter. Dermed må du finpusse ferdighetene for å treffe blink.

For å finne frem til de tre beste alternativene har vi tatt utgangspunkt i en rekke tidligere best i test artikler, samt innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere. Som et siste ledd i undersøkelsene har vi deretter gått gjennom tilgjengelige tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere av produktene. Med dette som utgangspunkt har vi klart å komme frem til en liste med det som er de enkleste og mest robuste alternativene for deg som vil få på plass litt trening før jakta starter.

Trening med lerdue kan være en utmerket måte å bli kjent med nye våpen, eller børste av ferdighetene før jakten starter igjen i høst. Fordelen med lerduer sammenlignet med tradisjonelle blinker er at du trener med bevegelige mål. Dette er langt mer realistisk og gjør at jegeren må tilpasse skytingen sin akkurat slik som på jakt. For å øke verdien av treningen kan man vinkle utkastet på forskjellige måter og dermed skape unike baner på lerduen. Spesielt for nye jegere vil lerduer være en utmerket måte å forberede seg til jaktsesongen og bli vant til å beregne skudd og bane i bevegelse.

Den lerduekasteren som kom best ut var Champion Champion Håndkaster. Den tar opp lite plass, men tilbyr samtidig en rekke muligheter til å utfordre ferdighetene dine. Den sitter godt i hånden og blir en naturlig forlengelse av kastearmen. Dette gjør at du enkelt kan skape forskjellige baner på lerduen ved hjelp av hold, vinkler og hastighet på kastet. Dermed får du en lerduekaster som enkelt endrer bane på lerduen og utfordrer ferdighetene dine.

Leirduekaster test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Champion Champion Håndkaster
Denne håndkasteren fra Champion er enkel å bruke, men kan samtidig by på en rekke utfordringer som tester skytterens evner. Det enkle håndtaket gir et godt grep og kasteren blir en naturlig forlengelse av armen. Dermed kan du enkelt skape forskjellige baner på lerduen ved hjelp av vinkler og kraft i kastet ditt.
SJEKK PRISEN →
Caldwell håndholdt leirduekaster
Med en håndholdt lerduekaster fra Caldwell kan du trene på treffsikkerhet nesten hvor som helst. Det elastiske materialet gjør at du får god kraft i hvert kast og grepet sørger for kontroll på lerduen. Den er perfekt for deg som ønsker å finjustere skyteferdighetene dine før jaktsesongen starter opp igjen.
SJEKK PRISEN →
DAO Clay Cannon håndholdt lerduekaster
DAO Clay Cannon er en håndholdt lerduekaster som tar ting til det neste nivået. Her får du lerduekaster med høy kraft, som er lett å trekke opp og enda enklere å skyte med. Resultatet er en lerdue som får høy bane og hastighet. Skulle du ønske å justere på banen kan du benytte forskjellige vinkler på Clay Cannon for å skape nye utfordringer for skytteren.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Champion Champion HåndkasterBest i test

Champion Champion Håndkaster

SJEKK PRISEN →

Nå som jakta nærmer seg kan det være lurt å børste støv av skyteferdighetene og få testet refleksene litt. Da kan denne håndkasteren fra Champion komme godt med. Det enkle designet fungerer som en naturlig forlengelse av kastearmen og gjør det mulig å kaste en lerdue med både kraft og presisjon. Dermed skapes det spennende utfordringer og skytterens ferdigheter blir ordentlig testet ut.

Produsert i elastisk plast fungerer denne håndkasteren utmerket for både nybegynnere og erfarne skyttere. Du plasserer enkelt en lerdue i grepet og bruker momentum fra kastearmen til å slynge den ut i luften. Ved å benytte forskjellige vinkler og kraft i armen kan du skape forskjellige bevegelser og baner med lerduen. Dermed må skytteren aktivt følge blinken når den beveger seg over himmelen.

Er du på jakt etter en praktisk måte å finpusse skyteferdighetene før jakten starter er denne håndholdte lerduekasteren et utmerket alternativ. Den er produsert i et lett plastmateriale som gjør at den enkelt kan slenges i ryggsekken, men yter fortsatt som forventet på banen. Det fleksible materialet sørger for optimal utnyttelse av kraften i bevegelsen, som gjør at du kan oppnå en høy hastighet uten å slite ut kastearmen på første kast.

Oppsummert

  • Fleksibel
  • Lav vekt
  • Kraftig kast

LES MER


2. Caldwell håndholdt leirduekaster – Kostnadseffektiv

Caldwell Håndholdt Leirduekaster

SJEKK PRISEN →

Etter en lang sommerferie kan det være lenge siden forrige jaktsesong, men nå som sesongen nok en gang nærmer seg, er det på tide å finpusse ferdighetene igjen. For nettopp dette formålet har Caldwell produsert en enkel lerduekaster som gir en rekke muligheter til å terpe ferdighetene litt ekstra. Den håndholdte lerduekasteren sitter godt i hånden med et riflet håndtak og benytter momentum fra bevegelse til å kaste lerduen fremover i bane.

Den smidige lerduekasteren har et tynt og fleksibelt design som sørger for at den nyttiggjør seg av kraften i armen. Dermed blir den en naturlig forlengelse av kastearmen og du kan enkelt tilpasse både kraft og vinkel etter ønske. Ved å vinkle kastet vil lerduen få en annen bane og dermed kunne overraske skytteren. Dette kommer godt med når jakten nærmer seg og reaksjonsevnene må finjusteres sammen med våpenet. Det gir også en utmerket mulighet for nybegynnere til å lære seg hvordan våpenet reagerer på bevegelse i forskjellige mønster og hvordan man tilpasser skuddet til et mål i bevegelse.

Caldwell har laget en kostnadseffektiv lerduekaster som passer utmerket for både nye og erfarne jegere. Den enkle konstruksjonen gjør at du slipper å bære med deg tungt utstyr, men likevel får utmerket trening. Det robuste håndtaket sitter godt i hånden og den fleksible stammen gjør at du slipper å bruke mye kraft for å oppnå høy hastighet på lerduen. For deg som bare ønsker trening for treningens skyld er dette et utmerket redskap før jakten starter.

Oppsummert

  • Kostnadseffektiv
  • Fleksibel
  • Praktisk design

LES MER


3. DAO Clay Cannon håndholdt lerduekaster – Premium

DAO Clay Cannon Håndholdt

SJEKK PRISEN →

For deg som ønsker det lille ekstra i treningen din er DAO Clay Cannon et spennende alternativ. Her får du en håndholdt lerduekaster som gir en kraftig bue på lerduen. Lerduekasteren lades enkelt ved å spenne den før du lader den med opptil to lerduer samtidig. Fordelen med dette er at du kan få to bevegelige mål samtidig som krever rask reaksjon fra skytteren og høy presisjon i skuddene.

Til tross for at Clay Cannon er produsert i plast er designet robust og funksjonelt. Den er utstyrt med det som minner litt om et pistolgrep og kan betjenes på en tilnærmet lik måte. Du spenner den, lader opp leirduene, sikter og trekker av. Resultatet er en lerdue med rett bane og høy hastighet. Den kan oppfattes som noe avansert for nybegynnere, men er et utmerket redskap for å klargjøre ferdighetene før jakten.

Er du på jakt etter en kraftig, men praktisk lerduekaster er denne håndholdte kanonen fra DAO et utmerket utgangspunkt. Den gir mulighet til flere spennende bevegelser på lerduen, men kan fortsatt enkelt betjenes med en hånd. Muligheten til å spenne den fremfor å måtte kaste lerduen gjør at treningen blir mindre fysisk belastende uten at det går utover kvaliteten.

Oppsummert

  • Håndholdt
  • Mulighet til å skyte to lerduer samtidig
  • Enkel betjening

LES MER


Spørsmål og svar

Hvordan fungerer en håndholdt lerduekaster?

En håndholdt lerduekaster fungerer som en erstatning for maskinelt utstyr for skytetrening. Du benytter armen som en utkaster og kan slynge en lerdue i høy hastighet takket være momentum og kraft fra håndtaket.

Hvilken forskjell utgjør vinkelen på kastet?

De fleste lerduekastere sender ut lerduen i en rett bue som gjør den enkel å følge med våpenet. Dersom du vinkler den håndholdte lerduekasteren i forskjellige vinklinger vil denne banen endre seg og gi nye utfordringer til skytteren. Dermed kan man terpe ferdighetene til en skytter til å lære å følge forskjellige bevegelser.

Hvorfor bør man trene med lerduer?

Trening med lerduer er en utmerket måte å bli kjent med et nytt våpen, men også en flott måte å følge bevegende mål på. Det er lite sannsynlig at fug eller annet vilt sitter stille på jakt og man bør derfor trene med blink som er i bevegelse.

Må jeg kaste hardt for å få høy hastighet på lerduen?

Fordelen med en fleksibel lerduekaster er at den benytter momentum til å øke kraften i kastet ditt. Dermed trenger du ikke bruke unødvendig mye kraft for å oppnå en høy hastighet på lerduen. På denne måten kan du oppnå tilsvarende hastigheter som en lerdue utskutt fra en maskin.

Hvor kan man bruke en lerduekaster?

En lerduekaster kan benyttes i åpne landskaper, men det er viktig å kun trene i områder som er beregnet på bruk av våpen. Det er derfor anbefalt at man kun benytter en skytebane eller annet lukket område godkjent for slik bruk.