fbpx

Lavvo test: Her er de 6 beste på markedet i 2023

Er dere mange på tur er det utrolig praktisk, og ikke minst hyggelig, med en Lavvo. Ikke bare rommer en lavvo mer enn et telt – den gir også mulighet for innvendig bålfyring, takket være den enorme takhøyden.

I dag finnes det imidlertid utallige modeller som kommer i alle ulike fasonger og størrelser. Derfor kan oppgaven med å velge lavvoen som passer deg være både tidkrevende og frustrerende. Vi ønsker å gjøre denne oppgaven enklere ved å teste det store utvalget på dagens marked.

Best i test er Robens Telt Green Cone PRS Lavvo. Her får du det vi mener er den beste totalpakken, noe som betyr god pris, bra størrelse, samt en rekke praktiske funksjoner. Ønsker du lavvoen med best pris, er det Urberg Tipi Tent du burde gå for. Ingen har bedre prislapp enn denne.

Lavvo test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Robens Telt Green Cone PRS
Robens Telt Green Cone PRS er den ultimate lavvoen på markedet med sin allsidighet, romslighet og holdbare materialer. Den har ståhøyde, vindfang og et stort indertelt for fire personer. Teleskopisk lavvostang gir ventilasjonskontroll.
SJEKK PRISEN →
Bergans Wiglo
Det var aldri noen tvil om at Frisport Basic fortjente tittelen best i test, ettersom denne tilbyr den beste totalpakken. Det betyr at du får en særdeles praktisk lavvo som er både romslig og lett, samtidig som den har en meget overkommelig pris.
SJEKK PRISEN →
Urberg Tipi Tent
Ønsker du en stødig og pålitelig lavvo uten å måtte betale for mye, er dette riktig valg for deg. VidaXl har markedets desidert beste prislapp, men imponerer også av andre grunner.
SJEKK PRISEN →
Nordisk Asgard
Denne romslige lavvoen er testens desidert største, og derfor best til camping. Her er det plass til hele 10 personer, uavhengig om det er voksne eller barn, hvorpå gjør den perfekt til større forsamlinger. Skoleklasser, barnehager eller bedrifter vil finne god nytte av denne lavvoen på overnattingstur.
SJEKK PRISEN →
Frisport Basic 9-11
En romslig lavvo med sjokkerende lav vekt. Denne ekstraordinære modellen er perfekt for et stort turfølge som skal på lange gåturer.
SJEKK PRISEN →
Fauna B8- 10 Pro
Testens mest slitesterke lavvo! Denne er et ypperlig valg dersom du skal på tur under ekstreme værforhold. 
SJEKK PRISEN →

1. Robens Telt Green Cone PRS – Best i test

Robens Telt Green Cone PRS

SJEKK PRISEN →

Robens Telt Green Cone PRS er uten tvil den beste lavvoen på markedet, og vår klare testvinner. Denne allsidige lavvoen fra Robens har en rekke funksjoner som gjør den overlegen i sin klasse.

En av de mest imponerende egenskapene ved Robens Telt Green Cone PRS er den praktiske ståhøyden, som gir god komfort og bevegelsesfrihet inne i lavvoen. Med et vindfang og et stort indertelt har denne lavvoen plass til hele fire personer. Det store inderteltet gir rom for både soveplass og oppholdsområde.

Lavvoens forskjøvede midtstang er en genial løsning som frigir plass i teltet og gjør inngangen enklere sammenlignet med en klassisk lavvo. Lavvostangen er også teleskopisk og kan styre topphatten/ventilasjonen i teltet. Du kan trekke den opp for å få bedre ventilasjon eller ned for å lukke den igjen.

Robens Telt Green Cone PRS leveres også med et uttakbart innertelt som er enkelt å montere og demontere. Hvis vekt er viktig, kan innerteltet enkelt utelates for å redusere vekten. Da får du en lavvo som veier kun 3,2 kilo. Teltduken har en vannsøyle på 5000 mm, noe som gjør den svært værbestandig og slitesterk.

Med egenskaper som HydroTex HD RS-flysheet, tapede sømmer, høy vannsøyle, slitesterke aluminiumsstenger og pustende innertelt, viser Robens Telt Green Cone PRS sin overlegne kvalitet. Denne lavvoen er ideell for utendørs opplevelser i skog og fjell, og takler selv tøft vær og vind.

Oppsummert

 • Allsidig lavvo med ståhøyde og romslighet
 • Praktisk forskjøvet midtstang og teleskopisk lavvostang
 • Utbyttbart innertelt og lett vektalternativ
 • Holdbare materialer og høy vannsøyle på duken

LES MER

2. Bergans Wiglo — Premium

Bergans Wiglo

SJEKK PRISEN →

Det var aldri noen tvil om at Frisport Basic fortjente tittelen best i test, ettersom denne tilbyr den beste totalpakken. Det betyr at du får en særdeles praktisk lavvo som er både romslig og lett, samtidig som den har en meget overkommelig pris. Her er det mye som imponerer både forbrukerne og ekspertene, og vi overdriver ikke når vi sier at dette er den ultimate «campingplass».

Firemannstelt

Lavvoen er skreddersydd for familien eller et turfølge på fire stykk. Den rommer 230 x 230 x 160 cm, mens vekten er på totalt 6200 gram. Dette gjør modellen meget romslig, slik at dere får plass til mer enn bare å sove, men uten at det gjør teltet ubehagelig tungt å bære med seg.

Dessuten har den tre praktiske innganger, samt er fortelt, slik at det er masser av rom til blant annet oppbevaring. Fordelen med flere innganger er at det i tillegg gir bedre muligheter for lufting. Særlig på sommerstid når det er varmt, vil inngangene komme godt til nytte. Du trenger heller ikke frykte mygg eller andre insekter da lavvoen er utstyrt med myggnett.

Eller får Wiglo mye skryt av ekspertene for sin høye kvalitet. Den har nemlig et ytterteltduk, gulvduk og innertelt duk av 100 prosent nylon. Nylonet gjør den meget slitesterk, samtidig som det holder godt varmen, og sirkulerer fuktighet. Annet forklart er det ikke vanskelig å oppnå et optimalt soveklima i denne lavvoen.

Ellers er oppsettet tilsynelatende enkelt, og de fleste forklarer at det ikke tok lang tid å sette opp teltet.

Høy pris

Et mer populært telt enn dette skal du lete lenger etter. Det var ingen som fikk like gode tilbakemeldinger, og derfor er det her vår testvinner. Det eneste negative vi har å påpeke er en noe høy pris. Likevel virker den å være verdt hver eneste krone, særlig om du stiller høye krav til både romslighet og kvalitet.

Oppsummert

 • Romslig firemannstelt
 • Meget bærevennlig. Veier kun i overkant av 6 kilo
 • Høy kvalitet
 • Vanntett og vindtett ytterduk

LES MER


3. Urberg Tipi Tent — Beste på budsjett

Urberg Tipi Tent

SJEKK PRISEN →

Ønsker du en stødig og pålitelig lavvo uten å måtte betale for mye, er dette riktig valg for deg. VidaXl har markedets desidert beste prislapp, men imponerer også av andre grunner. Med sitt komfortable interiør, vind- og vanntette duk, samt det robuste jernet i rammestrukturen er lavvoen behagelig i all slags vær.

Tilpasset fem personer

Tipi Tent fra Urberg er en klassisk lavvo med plass til fem personer. Teltet består kun av yttervev, integrert gulv, en stålstang i midten og 16 teltplugger, noe som gjør det enkelt å bære og raskt å sette opp og ta ned. Den har også fire store ventilasjonsåpninger i toppen i sammen med myggnettet i døren gir optimal ventilasjon året rundt. Ytterstoffet er ikke behandlet med et flammehemmende stoff, derfor anbefaler vi at du ikke gjør opp ild i kamin eller med åpen flamme i dette teltet. Ytterstoffet er likevel av høy kvalitet da det er laget av 100 prosent polyester. 

Det som slår oss som det mest unike med teltet, og det kundene omtaler som det beste, sett bortsett fra den pris, er at teltet kun veier 5,9 kilo. Dette gjør den meget bærevennlig, og den får fint plass i sekken takket være den medfølgende pakkposen.

Teltet har også praktiske åpninger til lufting slik at det ikke er risiko for et klamt og dårlig inneklima. Det er heller ingen fare for at verken vann eller vind trenger inn, samtidig som dens reflekterende belegg ikke gjør den varm selv om solen står og steker.

Best på pris

Alt i alt virker det som teltet gir mye bra, men det er liten tvil om at det er prisen som er best. Å finne et like godt telt i denne prisklassen er rett og slett sjelden kost. Dermed får du vanvittig mye for pengene går du for denne modellen. Dog er det noe negativt at innerduken ikke er flammebehandlet.

Oppsummert

 • Prisvennlig lavvo
 • Lav vekt og pakkvennlig
 • Femmannslavvo

LES MER


4. Nordisk Asgard — Beste til større forsamlinger

Nordisk Asgard

SJEKK PRISEN →

Denne romslige lavvoen er testens desidert største, og derfor best til camping. Her er det plass til hele 10 personer, uavhengig om det er voksne eller barn, hvorpå gjør den perfekt til større forsamlinger. Skoleklasser, barnehager eller bedrifter vil finne god nytte av denne lavvoen på overnattingstur.

Høy kvalitet

Kvaliteten på teltet er også helt utenom det vanlige. Dette fordi den er laget av både bomull og polyester, noe som bidrar til et optimalt inneklima. Lavvoen varmer umåtelig godt vinteren, samtidig som den sirkulerer bort fukt og klam luft på sommeren.

Nordisk, som er et norsk friluftsmerke, baserer sine produkter på basert på skandinaviske verdier som oppriktighet, enkelhet, humor og rent funksjonsdesign. Nordisk har et sterkt fokus på utvikling av høykvalitetsutstyr for krevende friluftsbruk – alt bindes sammen av sammenheng og engasjement, noe som tilsynelatende kommer til syne i denne lavvoen. Asgard lavvo får nemlig gode tilbakemeldinger på å være et brukervennlig telt som egner seg godt under alle værforhold.

Videre omtales teltet som enkelt å sette opp i tillegg til nokså overkommelig å bære med seg. Med en vekt på 20 kilo er det klart telt kan oppleves tungt, men samtidig skulle vekten bare mangle, med tanke på dens enorme størrelse.

Konklusjon

Skal dere en større forsamling på tur? Ja det er dette teltet et opplagt valgt. Siden den rommer nok til 10 personer, vil særlig bedrifter, skoleklasser og barnehager få godt nytte av denne lavvoen.

Oppsummert

 • Romslig lavvo med plass til 10 personer
 • Høy kvalitet
 • Brukervennlig, er angivelig enkelt å sette opp

LES MER


5. Frisport Basic 9-11—Best på vekt og pers

SJEKK PRISEN →

Frisport Basic samme modell som testvinneren vår, bare at denne er større og derfor ypperlig for 9-11 personer. Du får med andre ord en lavvo med ekstra god plass, enkelt oppsett, regulerbar topphatt og en enestående duk av kvalitetsmaterialer.

Romslig

Dette er en av de største modellene du får på dagens marked. Den har en høyde på 320 centimeter og en størrelse på 20 kvadratmeter. Er dere en mindre skoleklasse som skal på tur, er denne derfor et utmerket valg, ettersom så mange som 11 personer får plass. I tillegg har den flere åpninger for ventilering, og alle åpningene har myggnett.

Det er derfor ingen risiko for et klamt og dårlig inneklima dersom dere sover mange i Frisport Basic. Det er heller ingen fare for at verken vann eller vind trenger inn, samtidig som dens reflekterende belegg ikke gjør den varm selv om solen står og steker. Dessuten sørger den vide åpningen i toppen og den flammehemmende duken for at du dere kan fyre bål inne i lavvoen.

Det mest ekstraordinære med Basic 9-11, er derimot dens sjokkerende lave vekt. Selv om den er ekstra stor veier den kun 8 kilo, i tillegg til at den medfølger en pakksekk med kompresjonsreimer og en ryggsekk for enkel bæring. Her vil det ikke være noe problem å dra på langtur.

Overkommelig pris

Som regel er det slik at, jo større lavvo, dess dyrere blir prisen. Dette er en tradisjon Frisport ser ut til å gå bort fra med denne modellen. Selv om dette er en av de aller største lavvoene på dagens marked, har den en meget overkommelig pris – spesielt om du sammenligner med modeller i samme størrelse.

Vi mener derfor denne er et godt valg om du trenger ekstra god plass. Kvaliteten er også imponerende og har ingenting å utsette på, i tillegg til at vi er riktig begeistret over den lave vekten. Denne lavvoen er aldeles turvennlig og et meget godt valg for enhver som trenger en romslig lavvo. Den fungerer også like godt på vinteren som om sommeren.

Oppsummert

 • Romslig lavvo med plass til maks 11 personer
 • Meget lav vekt
 • Helårs lavvo
 • God pris sammenlignet med modeller med samme størrelse

LES MER


6. Fauna B8- 10 Pro—Best under røffe forhold

SJEKK PRISEN →

Denne kraftpakken av en lavvo er det ultimate valg for deg som elsker de mest ekstreme turer. Uansett hvor dårlig været måtte være vil Fauna alltid by på skyhøy komfort. Dens unike konstruksjon med rette vegger sørger for betydelig bedre utnyttelse av plassen, samtidig den gir ekstra god beskyttelse i dårlig vær.

Enorm slitestyrke

Fauna skiller seg på mange måter fra andre modeller ved at den har en helt enorm slitestyrke. Dens stoff er sydd i polyester med ripstop materiale, samt at den har en vannsøyle på 4000 millimeter. I tillegg har den en flammehemmende impregnering som gjør at den håndterer innvendig bålfyring.

Dette gjør at lavvoen er i stand til å takle de mest krevende forhold, og dette helt uten risiko for slitasje. Utbygget over inngangen gir en ekstra god beskyttelse mot regn og vind, samtidig som den gir rom til bagasjeplass. Jernstengene er også en stor grunn til at Fauna står stødig på all slags underlag, under alle forhold.

Inne i lavvoen finnes det både tørkesnor og festepunkter, og toppenden kan brukes til ventilasjon. Du kan dermed sove godt i et forfriskende miljø helt uten besøk fra mygg, takket være nettingen. Oppsettet skjer også særdeles enkelt, i tillegg til at vekten på hele lavvoen kun er 7 kilo.

Egnet for 2-3 personer

Det du må være klar over med Faune, er at den er ganske mye mindre enn andre lavvoer. Denne er best egnet for 2-3 personer, og blir dermed trang om dere er flere. En annen ting som er verdt å merke seg er at prisen er ganske høy. Denne koster betraktelig mer enn lavvoer i tilsvarende størrelser, men det skulle kanskje bare mangle med tanke på den enorme slitestyrken?

Alt i alt er det mye bra ved lavvoen fra Fauna, og dette er et godt valg om du skal på turer med krevende værforhold. Men skal du på tur i skogen bak hagen ville vi helt klart gått for rimeligere modeller.

Oppsummert

 • Best under krevende forhold
 • Enorm slitestyrke
 • Mindre lavvo egnet for 2-3 personer
 • Ganske høy pris

LES MER


Hva skal du se etter når du kjøper lavvo?

Å finne riktig lavvo er utrolig viktig for at du skal få en god turopplevelse, men det er ikke nødvendigvis en enkel oppgave. Du burde derfor spørre deg om følgende før du kjøper lavvo:

Hvor stor lavvo trenger jeg?

Er det bare deg eller er dere flere som skal på tur? Det er viktig at du finner en lavvo som er beregnet for antallet personer som skal på tur. Har dere en lavvo som er for liten vil det bli trangt og veldig intimt, noe som kan ødelegge turopplevelsen.

Hvilket terreng og i hvilken årstid skal det brukes?

Dette har mye å si for komforten. Kjøper du en lavvo med tynt stoff beregnet for varme sommerdager er det ikke gunstig å bruke teltet på vinteren. Da blir det fort kaldt og du vil mest sannsynlig få en dårlig opplevelse.

Kjøp en lavvo som passer klimaet du skal være i. Kjøper du en vinterlavvo som blir fort varm kan den bli veldig klam på sommeren. Det er også lurt å forsikre deg om at teltet står stødig i kraftig vind og tåler regn dersom du skal oppholde deg i fjellet.

Hva skal teltet brukes til?

Skal du bruke lavvoen når du er på campingtur eller når du går lange fjellturer? Tenk på hva formålet ditt er. Hvis du ser for deg flere uker på fjellet kan det være gunstig med en romslig lavvo hvor du kan oppholde deg på dager med dårlig vær.

Vekten på lavvoen må også tas med i betraktningen. Skal du farte mye fra sted til sted er det greit med en lavvo som veier lite og som ikke tar stor plass. Det er enklere å bære med seg og tar mindre plass i en sekk.

Hvor enkelt er det å sette opp?

Ingenting er mer frustrerende enn å streve med oppsett av telt etter en lang dag med vandring. Du er kanskje trøtt, kald, sulten og sliten, og nå står du der og har ikke peiling på hvordan du skal få opp lavvoen. Forsikre deg derfor om at du skjønner teltes oppsett før du kjøper det. Å streve med å få opp teltet kan utvilsomt ødelegge turen din.

Trenger jeg ekstra rom til oppbevaring eller andre funksjoner?

Hvor mye utstyr skal du ha med deg og trenger du noen smarte løsninger for å gjør turdagen lettere? Hvis du skal på fisketur er det gunstig med rom for oppbevaring av utstyr. Da slipper du at dette opptar din egen soveplass.

Ønsker du utsikt når du er inne i teltet må du ha et telt med smarte åpninger. Finn ut hva du trenger teltet til, foruten som soveplass.

Testkriterier

Egenskapene som ble vektlagt i testen var:

 • Brukervennlighet
 • Komfort
 • Vekt
 • Kvalitet
 • Pris

lavvo test