Lavvo test: Her er de 7 beste på markedet i 2021

Er dere mange på tur er det utrolig praktisk, og ikke minst hyggelig, med en Lavvo. Ikke bare rommer en lavvo mer enn et telt – den gir også mulighet for innvendig bålfyring, takket være den enorme takhøyden.

I dag finnes det imidlertid utallige modeller som kommer i alle ulike fasonger og størrelser. Derfor kan oppgaven med å velge lavvoen som passer deg være både tidkrevende og frustrerende. Vi ønsker å gjøre denne oppgaven enklere ved å teste det store utvalget på dagens marked.

Best i test er Frisport Basic Lavvo. Her får du det vi mener er den beste totalpakken, noe som betyr god pris, bra størrelse, samt en rekke praktiske funksjoner. Ønsker du lavvoen med best pris, er det vidaXL du burde gå for. Ingen har bedre prislapp enn denne.

VÅRE favoritter

 • Kostbar modell
 • Markedets største
 • Enorm takhøyde på 350 centimeter
SJEKK PRISEN →
 • Praktisk
 • Egnet for 5-7 personer
 • Vanntett og flammehemmende
SJEKK PRISEN →
 • Kostbar modell
 • Markedets største
 • Enorm takhøyde på 350 centimeter
SJEKK PRISEN →

Lavvo test: Her er årets vinnere

BILDEPRODUKT
Frisport Basic 5-7
Denne kvalitetslavvoen ble best i test. Her får du en romslig modell med mange fordeler til en veldig bra pris. Ingen gir bedre helhet enn denne.
SJEKK PRISEN →
Frisport Extreme 15 Extra
Frisport Extreme er en ekstra stor lavvo, som er perfekt til skoleklasser eller arbeidsplasser som skal på «teambuilding». Denne har også kvalitet av ypperste klasse.
SJEKK PRISEN →
VidaXL
Dette er en prisgunstig lavvo med mange fordeler. Ingen lavvoer er mer turvennlige enn VidaXL.
SJEKK PRISEN →
Frisport Basic 9-11
En romslig lavvo med sjokkerende lav vekt. Denne ekstraordinære modellen er perfekt for et stort turfølge som skal på lange gåturer.
SJEKK PRISEN →
Fauna B8- 10 Pro
Testens mest slitesterke lavvo! Denne er et ypperlig valg dersom du skal på tur under ekstreme værforhold. 
SJEKK PRISEN →

 

1. Frisport Basic 5-7—Best i test

SJEKK PRISEN →

Det var aldri noen tvil om at Frisport Basic fortjente tittelen best i test, ettersom denne tilbyr den beste totalpakken. Det betyr at du får en særdeles praktisk lavvo som er både romslig og lett, samtidig den har en meget overkommelig prislapp. Her er det mye som imponerer, og vi overdriver ikke når vi sier at dette er den ultimate «campingplass».

Egnet for 5-7 personer

Med denne kan dere være et stort turfølge og alle få plass i en og samme lavvo. Med en romslighet på 14 kvadratmeter kan så mange som 5-7 personer få plass samtidig. I tillegg er takhøyden på hele 270 centimeter, noe som gjør at en voksen person kan stå oppreist nesten overalt i lavvoen.

Denne er perfekt om dere er en familie som elsker å dra på overnattingstur, uavhengig om det er på fjellet eller i skogen, ettersom Frisport Basic sørger for et optimalt inneklima på grunn av sine mange åpninger og enestående duk. Duken blir verken for klam eller varm, ettersom den absorberer fukt på en fantastisk måte, samt at den har et reflekterende belegg som gjør at solstråler varmer opp lavvoen.

Du kan også justerer toppåpningen etter behov, slik at det ikke blir noe problem å fyre opp bål inne i lavvoen. Dessuten er den utstyrt med myggnett i alle åpninger, slik at dere kan sove med ventiler åpne uten å bli spist opp av mygg.

Praktisk

Selv om Basic er en romslig lavvo er den ikke noe problem å bære med seg. Vekten er på 7 kilo, i tillegg til at den medfølger en pakksekk med kompresjonsreimer og ryggsekkreim for enkel bæring. Det er med andre ord null problem å bære denne med seg, uansett hvor langt dere har tenkt å gå.

Oppsett er forresten enkelt og lite avansert, så her skal selv nybegynnere klare å sette opp lavvoen uten problem. Vi er også imponert over hvor robust og pålitelig duken til lavvoen er. Her vil verken vann eller vind trenge gjennom – og du kan fint bruke denne om vinteren så vel som om sommeren.

Til slutt må vi nevne dens fornuftige pris. Den er kanskje ikke den billigste, men det er heller ikke å forvente med tanke på hvor fabelaktig denne modellen er. Vi mener Basic er verdt hver eneste krone, ettersom den gir en totalpakke som er milevis foran andre modeller.

Oppsummert

 • Romslig lavvo med plass til 5-7 personer
 • Takhøyde på 270 centimeter
 • Ventilerende og reflekterende duk
 • Vanntett og flammehemmende
 • Lavvoen som gir den beste helheten

LES MER


2. Frisport Extreme 15 Extra—Perfekt for mange

SJEKK PRISEN →

Er du i planleggingen av en stortur, enten det er med skoleklassen eller sammen med andre familier, er denne gigantiske lavvoen perfekt. Her får du en solid helårslavvo med justerbar topp, som har plass til hele 15 personer! Denne heter ikke Extreme uten grunn.

Markedets største

Dette er enkelt og greit den største lavvoen du finner på dagens marked. Den har en takhøyde på 350 centimeter, samtidig som den har plass til så mange som 15 personer. Denne er derfor umåtelig populær og mye brukt blant skoler, barnehager eller arbeidsplasser som skal på «teambuilding».

Om du ønsker litt ekstra plass når du og familien er på tur, er dette et utmerket valg. Dette er så mye mer enn bare en soveplass, ettersom dere fint kan bruke den til innvendig grilling og andre aktiviteter uten å tråkke på hverandre.

I tillegg skiller denne seg ut ved at den har enorme åpninger med myggnett, en topphatt som kan justeres etter behov, samt at duken har et ekstra kraftig stoff. Den er både UV-beskyttet, vanntett, flammehemmende og utstyrt med ripstop for ekstra god holdbarhet.

Kostbar modell

Vi er klokkeklar i vårt utsagn om at du ikke finner bedre modeller enn dette om dere er mange som skal på tur. Det er imidlertid flere faktorer du må ha med i betraktningen dersom du velger Frisport Extreme. For det første har den en ganske høy prislapp – her må du ut med ganske mye, sammenlignet med mange av de andre modellene.

For det andre veier den hele 12 kilo når den er pakket sammen i sekken. Det betyr at den kan bli ganske tung å bære på ryggen over lengre perioder. Det medfølger heller ingen sekk, så du må bruke en du har hjemme dersom du har en som er stor nok, eller eventuelt kjøpe en ny.

Selv om det trekker ned inntrykket noe, er dette nesten å forvente grunnet den har den enorme størrelsen den har. Derfor er vi ikke i tvil når vi anbefaler denne, og da spesielt om dere er flere enn fem personer som skal på tur.

Oppsummert

 • Ekstra stor lavvo med plass til 15 personer
 • Enorm takhøyde på 350 centimeter
 • Enkelt oppsett til tross sin store størrelse
 • Ganske dyr og tung

LES MER


3. VidaXL—Best på pris

SJEKK PRISEN →

Ønsker du en stødig og pålitelig lavvo uten å måtte betale for mye, er dette riktig valg for deg. VidaXl har markedets desidert beste prislapp, men imponerer også av andre grunner. Med sitt komfortable interiør, vind- og vanntette duk, samt det robuste jernet i rammestrukturen er lavvoen behagelig i all slags vær.

Optimal for et mindre følge

Målene på VidaXl er 365 x 365 x 250 centimeter, noe som gjør den optimal for maksimalt fire personer. Dere vil da få god plass til å sove og gjøre andre rolig aktiviteter som spising og lesing. Er dere flere enn fire vil nok denne bli i det minste laget, særlig om dere er fire voksne.

Er dere ikke flere som skal på tur mener vi dette er et godt valg, ettersom den har en rekke fordeler. Vi har allerede nevnt den behagelige duken som forhindrer at vann og vind sniker seg inn, samt den solide jernrammen som sørger for at den står stødig. I tillegg er den utstyrt med to vinduer som gir god ventilasjon og som begge har myggnett.

Du kan da sove godt i et forfriskende miljø uten at mygg og insekter kommer inn i lavvoen. Det vi likte aller beste med denne er hvor enkel den er å pakke både opp og ned, og selvsagt dens lave vekt. VidaXl veier kun fire kilo, noe som nesten ikke vil merkes på ryggen din. Du kan med andre ord gå lange turer helt uten problemer.

Vår dom

Å få en firemanns lavvo til under tusenlappen er sjelden kost på dagens marked, og derfor er VidaXl en unik modell. Ingen andre lavvoer er i nærheten av å ha like bra pris, noe som gjør denne til en vidunderlig investering. Du får rett og slett ekstremt mye for pengene

Vi er også begeistret over hvor reisevennlig den er og hvor enkelt den er å sette opp. Det du imidlertid må være klar over er at den ikke varmer like godt på vinteren som andre modeller. Vi ville derfor styrt unna denne dersom du trenger en helårs lavvo.

Oppsummert

 • Optimal for maks fire personer
 • Vann- og vindtett
 • Vekt på fire kilo og enkelt oppsett
 • Blir noe kald om vinteren på grunn av den tynne duken

LES MER


4. Frisport Basic 9-11—Best på vekt og pers

SJEKK PRISEN →

Frisport Basic samme modell som testvinneren vår, bare at denne er større og derfor ypperlig for 9-11 personer. Du får med andre ord en lavvo med ekstra god plass, enkelt oppsett, regulerbar topphatt og en enestående duk av kvalitetsmaterialer.

Romslig

Dette er en av de største modellene du får på dagens marked. Den har en høyde på 320 centimeter og en størrelse på 20 kvadratmeter. Er dere en mindre skoleklasse som skal på tur, er denne derfor et utmerket valg, ettersom så mange som 11 personer får plass. I tillegg har den flere åpninger for ventilering, og alle åpningene har myggnett.

Det er derfor ingen risiko for et klamt og dårlig inneklima dersom dere sover mange i Frisport Basic. Det er heller ingen fare for at verken vann eller vind trenger inn, samtidig som dens reflekterende belegg ikke gjør den varm selv om solen står og steker. Dessuten sørger den vide åpningen i toppen og den flammehemmende duken for at du dere kan fyre bål inne i lavvoen.

Det mest ekstraordinære med Basic 9-11, er derimot dens sjokkerende lave vekt. Selv om den er ekstra stor veier den kun 8 kilo, i tillegg til at den medfølger en pakksekk med kompresjonsreimer og en ryggsekk for enkel bæring. Her vil det ikke være noe problem å dra på langtur.

Overkommelig pris

Som regel er det slik at, jo større lavvo, dess dyrere blir prisen. Dette er en tradisjon Frisport ser ut til å gå bort fra med denne modellen. Selv om dette er en av de aller største lavvoene på dagens marked, har den en meget overkommelig pris – spesielt om du sammenligner med modeller i samme størrelse.

Vi mener derfor denne er et godt valg om du trenger ekstra god plass. Kvaliteten er også imponerende og har ingenting å utsette på, i tillegg til at vi er riktig begeistret over den lave vekten. Denne lavvoen er aldeles turvennlig og et meget godt valg for enhver som trenger en romslig lavvo. Den fungerer også like godt på vinteren som om sommeren.

Oppsummert

 • Romslig lavvo med plass til maks 11 personer
 • Meget lav vekt
 • Helårs lavvo
 • God pris sammenlignet med modeller med samme størrelse

LES MER


5. Fauna B8- 10 Pro—Best under røffe forhold

SJEKK PRISEN →

Denne kraftpakken av en lavvo er det ultimate valg for deg som elsker de mest ekstreme turer. Uansett hvor dårlig været måtte være vil Fauna alltid by på skyhøy komfort. Dens unike konstruksjon med rette vegger sørger for betydelig bedre utnyttelse av plassen, samtidig den gir ekstra god beskyttelse i dårlig vær.

Enorm slitestyrke

Fauna skiller seg på mange måter fra andre modeller ved at den har en helt enorm slitestyrke. Dens stoff er sydd i polyester med ripstop materiale, samt at den har en vannsøyle på 4000 millimeter. I tillegg har den en flammehemmende impregnering som gjør at den håndterer innvendig bålfyring.

Dette gjør at lavvoen er i stand til å takle de mest krevende forhold, og dette helt uten risiko for slitasje. Utbygget over inngangen gir en ekstra god beskyttelse mot regn og vind, samtidig som den gir rom til bagasjeplass. Jernstengene er også en stor grunn til at Fauna står stødig på all slags underlag, under alle forhold.

Inne i lavvoen finnes det både tørkesnor og festepunkter, og toppenden kan brukes til ventilasjon. Du kan dermed sove godt i et forfriskende miljø helt uten besøk fra mygg, takket være nettingen. Oppsettet skjer også særdeles enkelt, i tillegg til at vekten på hele lavvoen kun er 7 kilo.

Egnet for 2-3 personer

Det du må være klar over med Faune, er at den er ganske mye mindre enn andre lavvoer. Denne er best egnet for 2-3 personer, og blir dermed trang om dere er flere. En annen ting som er verdt å merke seg er at prisen er ganske høy. Denne koster betraktelig mer enn lavvoer i tilsvarende størrelser, men det skulle kanskje bare mangle med tanke på den enorme slitestyrken?

Alt i alt er det mye bra ved lavvoen fra Fauna, og dette er et godt valg om du skal på turer med krevende værforhold. Men skal du på tur i skogen bak hagen ville vi helt klart gått for rimeligere modeller.

Oppsummert

 • Best under krevende forhold
 • Enorm slitestyrke
 • Mindre lavvo egnet for 2-3 personer
 • Ganske høy pris

LES MER


Hva skal du se etter når du kjøper lavvo?

Å finne riktig lavvo er utrolig viktig for at du skal få en god turopplevelse, men det er ikke nødvendigvis en enkel oppgave. Du burde derfor spørre deg om følgende før du kjøper lavvo:

Hvor stor lavvo trenger jeg?

Er det bare deg eller er dere flere som skal på tur? Det er viktig at du finner en lavvo som er beregnet for antallet personer som skal på tur. Har dere en lavvo som er for liten vil det bli trangt og veldig intimt, noe som kan ødelegge turopplevelsen.

Hvilket terreng og i hvilken årstid skal det brukes?

Dette har mye å si for komforten. Kjøper du en lavvo med tynt stoff beregnet for varme sommerdager er det ikke gunstig å bruke teltet på vinteren. Da blir det fort kaldt og du vil mest sannsynlig få en dårlig opplevelse.

Kjøp en lavvo som passer klimaet du skal være i. Kjøper du en vinterlavvo som blir fort varm kan den bli veldig klam på sommeren. Det er også lurt å forsikre deg om at teltet står stødig i kraftig vind og tåler regn dersom du skal oppholde deg i fjellet.

Hva skal teltet brukes til?

Skal du bruke lavvoen når du er på campingtur eller når du går lange fjellturer? Tenk på hva formålet ditt er. Hvis du ser for deg flere uker på fjellet kan det være gunstig med en romslig lavvo hvor du kan oppholde deg på dager med dårlig vær.

Vekten på lavvoen må også tas med i betraktningen. Skal du farte mye fra sted til sted er det greit med en lavvo som veier lite og som ikke tar stor plass. Det er enklere å bære med seg og tar mindre plass i en sekk.

Hvor enkelt er det å sette opp?

Ingenting er mer frustrerende enn å streve med oppsett av telt etter en lang dag med vandring. Du er kanskje trøtt, kald, sulten og sliten, og nå står du der og har ikke peiling på hvordan du skal få opp lavvoen. Forsikre deg derfor om at du skjønner teltes oppsett før du kjøper det. Å streve med å få opp teltet kan utvilsomt ødelegge turen din.

Trenger jeg ekstra rom til oppbevaring eller andre funksjoner?

Hvor mye utstyr skal du ha med deg og trenger du noen smarte løsninger for å gjør turdagen lettere? Hvis du skal på fisketur er det gunstig med rom for oppbevaring av utstyr. Da slipper du at dette opptar din egen soveplass.

Ønsker du utsikt når du er inne i teltet må du ha et telt med smarte åpninger. Finn ut hva du trenger teltet til, foruten som soveplass.

Testkriterier

Egenskapene som ble vektlagt i testen var:

 • Brukervennlighet
 • Komfort
 • Vekt
 • Kvalitet
 • Pris