fbpx

Kunstig juletre test: Her er årets 7 best selgere (2023)

Fordelene ved å velge et kunstig juletre er mange. Først og fremst er det praktisk. Du slipper å styre med nåler eller vanning, og treet vil se like friskt og frodig ut fra den dagen det settes opp til den dagen det pakkes bort. For de med allergier gir kunstige trær også en mulighet til å nyte skjønnheten av et juletre uten nysing eller kløe.

Dessuten er et kunstig juletre en økonomisk investering. Mens det kan ha en høyere oppstartskostnad, vil treet vare år etter år, noe som betyr at over tid vil det være mer kostnadseffektivt enn å kjøpe et nytt ekte tre hvert år.

Bærekraftighet er også en viktig faktor. Et kunstig juletre betyr færre trær hogget ned hvert år, noe som bidrar til bevaring av skogene. I tillegg, med riktig lagring, kan et kunstig juletre vare i mange år samt reduserende avfall.

Med så mange kunstige juletrær på markedet, kan det være vanskelig å velge det riktige for ditt hjem. Derfor har vi samlet de beste valgene i forskjellige segmenter for å hjelpe deg med å finne ditt perfekte juletre. Fra kompakte trær for små leiligheter til storslåtte trær som virkelig gjør et inntrykk, her er vår guide til de beste kunstige juletrærne.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Kunstig juletre test: Våre favoritter

BILDE PRODUKT
Shumee Palomar
Shumee Palomar kunstige juletre imponerer med sitt autentiske utseende av kunstig snødekte grener. Integrerte LED-lys forenkler dekoreringen, mens den solide basen beskytter gulvet. I tillegg har den imponerende dimensjon og solid PVC-materiale som kombinerer estetikk med god verdi for pengene.
SJEKK PRISEN →
L'Oca Nera kunstig juletre
L'Oca Nera er et smalt, kunstig juletre, perfekt for hjem med begrenset plass. Med en høyde på 210 cm og 370 integrerte LED-lys, kombinerer treet stil med praktisk design, og skaper en innbydende juleatmosfære.
SJEKK PRISEN →
Shumee Palomar kunstig juletre
Shumee Palomars kunstige juletre i premiumsegmentet imponerer med sitt naturlige utseende av et nyskåret tre med påmonterte LED-lys. Treet tilbyr justerbar tetthet og kommer med en stødig base som beskytter gulvet.
SJEKK PRISEN →
Juletre Larvik Star Trading, ink. 360-LED (210 cm)
Dette flotte kunstige treet er klassisk utformet og tar seg svært godt ut. Treet er pyntet med flotte LED-lys, så dette er en svært god og enkel løsning for dem som ønsker et tre med lite vedlikehold.
SJEKK PRISEN →
Juletre 320-LED "Arvika" Star Trading, Grønn (210 cm)
Dette er et stort, vakkert tre som er svært naturtro og kommer med LED-lys inkludert. Her får du mye for pengene, med et svært godt design, pent utseende og en rimelig pris sett i forhold til hvor god kvaliteten er.
SJEKK PRISEN →
Juletre Minnesota Star Trading, Grønn (210 cm)
Dette flotte juletreet er det beste valget for dem som ønsker et lett og smalt tre, for eksempel dem av oss som bor i mindre hus. Modellen er et flott valg som selges til en god pris, og dette er et tre som er veldig populært blant mange forbrukere.
SJEKK PRISEN →

1. Shumee Palomar – Best i test 

Shumee Palomar kunstig juletre på stativ

SJEKK PRISEN →

Når julen nærmer seg, og tiden kommer for å pynte hjemmet ønsker mange av oss et juletre som kombinerer skjønnhet med enkelhet. Shumee Palomar kunstige juletre fremstår som et glimrende valg for dem som søker etter nettopp dette.

Ved første øyekast imponerer treet med grener dekket av kunstig snø og nåler, noe som gir det et autentisk utseende av å være nylig hugget fra skogen. Dette gir en følelse av en hvit jul, selv om snøen skulle utebli. Detaljrikheten er bemerkelsesverdig og legger til en ekstra dimensjon av realisme. For de som foretrekker et tettere juletre, er grenene lette å trekke tilbake, slik at treet får en fyldigere form.

En annen nyttig funksjon er de integrerte LED-lysene. Dette er en tidsbesparende detalj som fjerner behovet for separat lysinstallasjon og minimerer rotet med ledninger. Lysene forsterker treet skjønnhet, og gir en varm, koselig glød.

Shumee Palomar står stødig med sin robuste sorte base. Basen er også utstyrt med gummiføtter, noe som beskytter gulvet mot eventuelle riper eller skader.

Når det gjelder dimensjoner og materialer, måler treet 120 cm i høyden og 85 cm i bredde og dybde, med en vekt på 4,7 kg. Laget av PVC, garanterer det både holdbarhet og enkel vedlikehold.

Oppsummert

 • Autentisk snødekte grener
 • Integrerte LED-lys inkludert
 • Solid base med gummiføtter
 • Holdbart PVC-materiale

LES MER

2. L’Oca Nera kunstig juletre – Smalt design

L'Oca Nera kunstig juletre grønn

SJEKK PRISEN →

Med en høyde på 210 cm er L’Oca Nera et imponerende syn. Men det som virkelig skiller det ut er hvor smalt det er. Dette gjør det til det perfekte valget for mindre rom eller for plassering i hjørner hvor et bredere tre kanskje ville vært upraktisk.

I tillegg til dens slanke design, kommer L’Oca Nera utstyrt med 370 LED-lys, noe som reduserer behovet for å kjøpe og sette opp ekstra julebelysning. Disse lysene gir et varmt og innbydende skjær, som skaper den perfekte julestemningen i hjemmet ditt. Og med en strømforsyning på 220 V, er den også praktisk og enkel å sette opp hvor som helst i hjemmet.

Det kan være en utfordring å finne det rette juletreet for hjem med begrenset plass, eller for de som foretrekker en mer minimalistisk estetikk. Men med L’Oca Nera, er denne utfordringen en ting av fortiden. Det representerer en kombinasjon av stil, funksjonalitet og fleksibilitet, noe som gjør det til et utmerket valg for de som søker et slankt og elegant juletre.

Oppsummert

 • Smalt og stilfullt design
 • 210 cm høyt
 • 370 integrerte LED-lys
 • Perfekt for begrenset plass

LES MER

3. Shumee Palomar kunstig juletre – Premium

Shumee Palomar kunstig juletre

SJEKK PRISEN →

Hva er kjennetegnet ved et eksepsjonelt kunstig juletre? Kvalitet, holdbarhet, og estetikk. Shumee Palomar kunstige juletre på stativ skiller seg ut som en stjerne i premiumsegmentet.

Først og fremst, la oss snakke om dens visuelle appell. Med grenene dekket av kunstig snø og nåler, skaper treet en illusjon av et nyskåret tre, noe som er med på å gi stuen en ekte juleatmosfære. For dem som liker å ha litt variasjon i tettheten av treet, tilbyr Shumee Palomar fleksibiliteten til å trekke grenene tilbake for å gjøre juletreet tettere, etter eget ønske.

Lyssetting er en viktig del av julefeiringen, og Shumee Palomar har allerede tenkt på dette for deg. LED-lysene som følger med treet sparer deg for mye tid under dekorasjonen. Du trenger ikke lenger å slite med å vikle lys rundt treet eller bekymre deg for ujevn fordeling, da dette er ivaretatt i treet sin design.

Dessuten er stødigheten og beskyttelsen treet gir til hjemmet ditt verdt å merke seg. Den solide sorte stativet har gummiføtter som sikrer at gulvet ditt er beskyttet mot riper.

Med dimensjonene; høyde på 210 cm, bredde og dybde på 125 cm, og en vekt på 15,7 kg, er dette treet designet for å være robust, men samtidig elegant. Materiale av PVC sikrer at treet ikke bare ser bra ut, men også vil vare i mange, mange år.

Oppsummert

 • Noe dyrere enn alternativene
 • Justerbare grener for tetthet
 • Integrerte LED-lys
 • Stødig base beskytter gulvet

LES MER


4. Juletre Larvik Star Trading, ink. 360-LED (210 cm) – Juletre med lys

SJEKK PRISEN →

Vakker farge

Dette flotte treet får skryt for dens pene, dype grønnfarge, og Juletre Larvik Star Trading, ink. 360-LED (210 cm)kan skape herlig julestemning for mange. Treet har en høyde på 210 cm og kan brukes både innendørs og utendørs. De fyldige grenene er permanent festet til trestammen, og treet er enkelt å sette sammen og felle ned når det skal legges bort.

Pent utseende 

Dette juletreet tar seg svært godt ut, med sitt flotte farge, elegante design og pene lys. Det flotte treet har 360 LED-lys montert på grenene allerede. Lysene har en behagelig varm tone som ser svært pen ut. Dette er en svært enkel og nyttig løsning for dem som synes det er greit å slippe maset med å henge lys på treet hvert år.

Fordeler:

 • Kommer med LED-lys i flott varmtone
 • Dyp, pen grønnfarge

Ulemper:

 • Med sine 210 cm kan treet være litt høyt for dem med mindre hus

LES MER


5. Juletre 320-LED “Arvika” Star Trading, Grønn (210 cm)Juletre i grankonstruksjon med lys

SJEKK PRISEN →

Naturtro

Dette er et vakkert og naturtro kunstig juletre som vil spre mye julestemning år etter år. Treet kan brukes både innendørs og utendørs, og er 210 cm høyt. Dette kunstige juletreet er svært lett å sette sammen, og er også enkelt å felle sammen etter julen. Når det er lagt sammen, krever det lite plass til oppbevaring, noe som også er veldig nyttig.

Pent design

Juletre 320-LED “Arvika” Star Trading, Grønn (210 cm) har et svært godt og naturlig design. Treet har en dyp og fin grønnfarge, og er pyntet med snø på grenene og 320 LED-lys med et varmt, hvitt lys som skaper flott stemning. For de som ønsker seg en flott løsning på et juletre som tar seg godt og og krever lite pynt er nok dette flotte treet midt i blinken.

Fordeler:

 • Pent design med snødetaljer og LED-lys
 • Naturtro

Ulemper:

 • Passer ikke for dem som ikke ønsker pynt i form av snø og lys

LES MER


6. Juletre Minnesota Star Trading, Grønn (210 cm) – Smalt juletre

SJEKK PRISEN →

Lett og kompakt 

Dette flotte juletreet er en litt smalere modell enn de andre trærne i testen vår, og vil passe perfekt til litt mindre områder både innendørs og utendørs. Dette er også en lett og nyttig modell som enkelt kan legges sammen og bli svært kompakt. Slik blir det veldig enkelt å lagre treet på loftet, i kjelleren eller i boden frem til neste år.

Klassisk design

Dette pene treet er designet med en flott, dyp grønnfarge, og har et ellers tradisjonelt og klassisk design. Juletre Minnesota Star Trading, Grønn (210 cm) kommer kun med de pene grønne grenene, uten noe ekstra pynt i form av lys, snø eller kongler. Her kan du altså pynte treet som du selv ønsker!

Fordeler:

 • Smal modell
 • Klassisk design
 • Lett og kompakt

Ulemper:

 • Smalere modell kan være uheldig for de som ønsker et mer fyldig tre

LES MER


Hvorfor velge et kunstig juletre?

I disse dager er kunstige juletrær i plast blitt stadig mer populære. Utvalget av gode falske juletre har blitt større og modellene som er tilgjengelige blir stadig mer naturtro og flotte.

Kunstig juletre kan lett lønne seg økonomisk. Det er fordi at man ved å kjøpe et flott kunstig juletre som kan brukes igjen år etter år, sparer pengene man ville brukt på å kjøpe et nytt, ekte tre hvert år. Et svært pent ekte tre blir fort veldig dyrt, og julen er jo generelt en dyr affære, så hvis man kan finne en god løsning på juletre kan man spare mye!

Det er veldig beleilig å ha et falskt juletre, fordi man slipper både kostnaden og styret med å velge ut, betale for og frakte et ekte tre hjem hvert år. I tillegg slipper man vedlikeholdet med vanning, dryss av nåler på gulvet og eventuelle ekle småkryp som gjemmer seg på treets grener. Med et kunstig juletre er du sikker på at du får opp et nydelig tre, år etter år!

Det er ikke tvil om at juletrær bidrar til å skape mye julestemning. Det er nå mulig å få tak i kunstige juletrær i alle slags størrelser, prisnivå og design. Enten du ønsker med julebelysning, uten julelys, med snø eller kongledetaljer, eller noe annet, finner du helt sikkert en modell som passer perfekt til deg.

Generelt er det svært lett å sette opp trærne, og for de fleste tar det kun få minutter før treet er satt sammen og klar til å pyntes! Noen juletrær er allerede satt sammen, og da trenger du kun å dandere grenene etter dine preferanser, før pyntingen kan begynne.

I denne testen har vi tatt for oss noen av de beste kunstige juletrærne som er tilgjengelige i dag, og alle disse kan anbefales. Det er mange flotte modeller på markedet og det er viktig å tenke over hva du ønsker og trenger når det gjelder juletreet ditt, slik at du kan finne modellen som passer best for deg og dine behov.

Dette bør du tenke over når du skal kjøpe et kunstig juletre

Flere og flere nordmenn velger nå å bruke kunstige juletrær ved høytiden, og dette er ikke uten grunn. Det er nemlig mye positivt ved kunstige juletrær.

Disse er generelt allergivennlige og krypfrie, så de er et svært godt alternativ for dem som har astma, allergier eller er redd for småkryp. Å kjøpe et kunstig juletre er et godt valg hvis noen i familien er plaget av allergier eller luftveisproblemer, siden et ekte tre vanligvis har både pollen og muggsopp. Dette er bekymringer man ikke trenger å tenke på når man har et kunstig og allergivennlig juletre som sprer juleglede uten å spre allergi eller insekter hjemme!

Kunstige juletrær drysser ikke, så det er ikke nødvendig å rydde opp eller feie under treet hver dag. I tillegg trenger du ikke å gi treet vann, og det krever ikke noe vedlikehold i det daglige slik det er med ekte juletrær. For mange er dette en veldig grei og enkel løsning i en travel juletid.

Juletrærne kan lett sammenlegges og gjemmes bort på loftet eller boden frem til de skal tas frem igjen neste år. For mange er kunstige juletrær en svært enkel, økonomisk og nyttig løsning – slik kan man oppleve gleden ved juletrær hvert år, med minimal innsats. Disse flotte trærne kan brukes i flere år, og dette kan være mye billigere enn ekte juletrær.

Et flott kunstig juletre kan være en svært god investering som vil vare i mange år fremover. Så lenge du tar grei vare på det kunstige juletreet du kjøper vil det holde seg i svært god stand i flere år, og kan derfor brukes igjen og igjen. Om man kjøper et kunstig tre av god kvalitet vil dette være en engangsinvestering som kan lønne seg svært godt over tid.

Når man har mye å gjøre i en travel julestri, er det veldig greit og enkelt å bare kunne hente frem juletreet fra boden eller loftet og sette det opp på null komma niks, i stedet for å måtte dra på juletrehandling. Når julen er over, er det veldig enkelt og greit å pakke treet sammen, og sette det til lagring frem til neste jul.

Det finnes også et bredt utvalg av kunstige juletrær i disse dager, så det finnes noe for enhver smak. På markedet i dag vil du finne naturtro juletrær i mange ulike former, fasonger og design. Blant annet finnes det smalere modeller for dem som har mindre plass, høye, fyldige modeller for dem som har svært mye plass, tre med snødekorasjon på grenene for dem som ønsker vinterstemning hjemme, og modeller som kommer med eller uten lys, alt etter hva du foretrekker.

De flotte juletrærne i testen vår har blitt utviklet for å være så naturtro og pene som mulig, og med et kunstig juletre vil treet ditt holde seg like fint hele julen gjennom, uten noe behov for vedlikehold.

Hvilket tre bør du velge?

Det finnes en hel skog av kunstige juletrær på markedet, slik at du kan velge akkurat den modellen som passer deg og huset ditt. Trærne kommer i mange ulike størrelser, og både høyde og bredde varierer. Du bør tenke over hva du ønsker og trenger, og velge treet ditt deretter.

Om du for eksempel ønsker en veldig lettvint løsning, kan du velge en modell som kommer med ferdigmonterte lys, slik at du slipper maset med å surre på lyslenker hvert år. Hvis du derimot allerede har noen flotte lyslenker og synes det er koselig å pynte treet hvert år, vil nok et tre uten lys være et bedre valg for deg.

For dem som ikke har så mye plass hjemme, kan det være lurt å gå for et litt mindre eller smalere tre som kan legges sammen kompakt og lett. Hvis du derimot har en stor stue og ønsker et rimelig stort tre, finnes det mange modeller som er både høye og fyldige.

Kunstig juletre test