fbpx

Kullsyremaskin test: De 5 beste i 2022!

Kullsyremaskiner er i dag et vanlig syn i de norske hjem. Kanskje ikke rart med tanke på hvor effektive og miljøvennlig de er? Istedenfor å gå til butikken for å kjøpe tonnevis av flasker med brus og boblevann kan du med en kullsyremaskin enkelt tilsette både bobler og smak i vannet når det passer deg.

I vår kullsyremaskin test har vi samlet og sammenlignet de fem beste modellene på markedet. Vi håper at det gjør det enklere for deg å finne din favoritt.

Basert på vår gjennomgang av omtaler og beskrivelser av pålitelige kilder kom vi frem til at Aarke Carbonater er den beste. Denne unike kullsyremaskinen er kompatibel med alle CO2 sylindre, samt at den har et stilrent design. Ønsker du en komplett pakke til en god pris, er det SodaStream Genesis vi anbefaler. Her får du mye for pengene!

Ingen av disse som faller i smak? Les videre og du finner helt sikkert en favoritt.

VÅRE favoritter

 • Enkelt, men stilfullt design
 • Tilbereder smakfullt mineralvann
 • Du får mye for pengene
SJEKK PRISEN →
 • Tilsetter bobler til enhver drikke
 • Kompatibel med de fleste Co2 sylindre
 • Effektiv og brukervennlig
SJEKK PRISEN →
 • Utstyrt med innovativ teknologi
 • Tilsetter kullsyre svært effektivt
 • Er kun 8 cm i bredden og derav den smaleste på markedet
SJEKK PRISEN →

Kullsyremaskin test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Aarke Carbonater
Dette er vår favoritt og det av flere grunner, men det er særlig brukervennligheten, effektiviteten og selvsagt det faktum at den tilsetter bobler til alle drikkevarer, som gjør denne til best i test. Prisen er heller ikke den verste.
SJEKK PRISEN →
Sodastream Genesis
Denne komplette pakken inneholder både kullsyremaskin, karbondioksidpatron, to PET-flasker og to FUSE-flasker. Likevel har den en svært god pris, hvilket gjør at du får mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Bubliq Drink
Denne kullsyremaskinen er en av de fremste toppmodellene på markedet. Dette fordi den er utstyrt med en banebrytende «Air-Charge»- teknologi, samt at den har et svært smalt design.
SJEKK PRISEN →
SodaStream Power
SodaStream Power er en anerkjent premiummodell med en rekke unike egenskaper. Først og fremst er den elektrisk, noe som betyr at den er enkel å anvende. For det andre, og viktigst av alt, har maskinen tre forhåndsinnstilte kullsyrenivåer. Dette gjør at du kan tilpasse kullsyrenivået akkurat slik du liker det.
SJEKK PRISEN →
MySoda Woody
Ønsker du en prisvennlig men samtidig god og pålitelig kullsyremaskin tror vi denne er perfekt for deg. Mysoda Woody er nemlig testens rimeligste, men uten at det går utover kvaliteten. Med sin unike kombinasjon av design og holdbarhet er det ikke så rart at denne havner i kategorien «bestselger».
SJEKK PRISEN →

1. Aarke Carbonater — Best i test

Aarke Carbonater Kullsyremaskin

SJEKK PRISEN →

Testvinneren Aarke Carbonater stikker seg ut på flere områder, men imponerer særlig på grunn av sin enorme effekt og gode resultat. Maskinen beskrives også som svært brukervennlig og stilren. Ikke nok med det, den har også et særdeles stilrent design som gjør at den passer inn i alle hjem, samt at den er kompatibel med alle CO2 flaskebeholdere. En bedre kullsyremaskin enn dette skal du lete lenge etter.

Populær bestselger

Det er med god grunn at denne modellen er en av markedets fremste bestselgere. Den beskrives som en effektiv og brukervennlig kullsyremaskin som du enkelt tilsetter bobler til den drikken du ønsker. Det har ingen betydning om du ønsker å drikke boblende juice, vann, saft eller cocktails, Aarke gir ypperlige resultat uansett.

Dessuten har kullsyremaskinen et elegant og stilrent design som passer perfekt inn i det moderne hjemmet, hvor den uten tvil vil pynte på kjøkkenbordet, i tillegg til at den produserer enkelt en forfriskende leskedrikk med kullsyre. Dette takket være presisjondysen, som skaper en stabil og kontrollert stråle, som forbedrer CO2 absorberingen i vannet.

Utover dette er den kompatibel med CO2 sylindere fra alle større merker, samt at en PET-vannflaske medfølger. Prisen er noenlunde høy, men heller ikke uoverkommelig. Vi mener derimot at den er verdt pengene, og da på grunn av de nevnte fordelene ovenfor. Skal du ha den beste, er dette modellen du bør gå for.

Oppsummert

 • Tilsetter bobler til enhver drikke
 • Kompatibel med de fleste Co2 sylindre
 • Effektiv og brukervennlig

LES MER

2. Sodastream Genesis — Mye for pengene

SodaStream Genesis

SJEKK PRISEN →

Denne komplette pakken inneholder både kullsyremaskin, karbondioksidpatron, to PET-flasker og to FUSE-flasker. Likevel har den en svært god pris, hvilket gjør at du får mye for pengene. Ikke nok med det, Sodastream Genesis beskrives også et særdeles miljøvennlig alternativ da karbondioksidpatronen kan resirkuleres. Alt i alt er dette en imponerende kullsyremaskin og da mest på grunn av hvor mye du faktisk får for pengene.

Komplett kullsyremaskin

SodaStream tilbyr en komfortabel, morsom og miljøvennlig løsning, og her er mulighetene uendelige! Alt av vann og drikkevarer kan nemlig tilsettes bobler i, slik at du slipper å gå på butikken hver gang du får lyst på brus eller farris.

Siden du resirkulerer de samme flaskene, reduseres også plastforbruket, hvilket gjør maskinen meget miljøvennlig. Dessuten er brusmaskinen designet i tidløs design og et vell av tilbehør. Du får fire flasker med to forskjellige størrelser i hvitt og svart. I tillegg er en karbonert brus inkludert som gjør at du kan nyte opptil 60 liter god karbonert drikke. Avslutningsvis er det også verdt å nevne at det medfølger bruksanvisning. Denne hjelper deg i gang og gjør maskinen svært brukervennlig. Den stilige Genesis-modellen kommer også i to forskjellige farger, svart og hvit.

Som også nevnt, og kanskje den viktigste årsaken til at denne er en favoritt, er den sabla gode pris. Den koster for eksempel betraktelig mindre enn testvinneren.

Oppsummert

 • Enkelt, men stilfullt design
 • Miljøvennlig
 • Tilbereder smakfullt mineralvann
 • Du får mye for pengene

LES MER

3. Bubliq Drink – Innovativ kullsyremaskin

Bubliq Drink

SJEKK PRISEN →

Denne kullsyremaskinen er en av de fremste toppmodellene på markedet. Dette fordi den er utstyrt med en banebrytende «Air-Charge»- teknologi, samt at den har et svært smalt design. Takket være bredden på 8 centimeter og den lave vekten på 0,7 kilo, får denne kullsyremaskinen plass på enhver kjøkkenbenk eller i ethvert kjøkkenskap.

Lynrask kullsyremaskin

Det som trekkes frem som den største fordelen med denne maskinen er naturligvis den smarte teknologien. Tilsett bobler til alledrikkene du ønsker som vann, vin, cocktails, saft, lemonade eller juice, og med noen enkle trykk er din drikke klar på null komma niks. Den innovative teknologien gjør nemlig denne maskinen til betydelige raskere enn andre modeller på markedet.

Bubliq er attpåtil stilren og svært funksjonell, og siden den har en bredde på 8 cm, er dette den desidert smaleste på markedet. Dette har sin utelukkende fordel ved at den får enkelt plass i alle typer kjøkkenskap, selv de som er overfylte.

Kullsyremaskinen er dessuten kompatibel med SodaStream og AGA, skulle du allerede eie en av disse. Det medfølger en BPA-fri flaske på 800 ml, et lokk med kullsyrerør, et vanlig lokk og en manual. Kullsyrerøret er avtakbart, så den er enkel å rengjøre. Det anbefales å bruke varmt vann og mild såpe til dette. Alt i alt er Bubliq en pengebesparende og miljøvennlig løsning til deg, som elsker bobler i drikken.

Oppsummert

 • Utstyrt med innovativ teknologi
 • Tilsetter kullsyre svært effektivt
 • Er kun 8 cm i bredden og derav den smaleste på markedet

LES MER

4. SodaStream Power — Premium

SodaStream Power

SJEKK PRISEN →

SodaStream Power er en anerkjent premiummodell med en rekke unike egenskaper. Først og fremst er den elektrisk, hvilket betyr at den er enkel å anvende. For det andre, og viktigst av alt er at maskinen har tre forhåndsinnstilte kullsyrenivåer. Dette gjør at du kan tilpasse kullsyrenivået til akkurat slik du liker det. Prisen på denne er høy, men skal du ha den fremste toppmodellen på markedet er det helt klart denne du burde gå for.

Kostbar toppmodell

Med Power blir det ikke enklere å lage kullsyrevann. Maskinen er som nevnt elektrisk og har tre kullsyrenivåer. Du tilsetter kullsyre med et enkelt knappetrykk og LED-belysning indikerer kullsyreprosessen. Dette og den praktiske funksjonen “snap-lock”, som gjør at du ikke trenger å skru fast flasken, gjør maskinen meget enkel å bruke.

Power har til og med en oppdatert teknikk som gjør den mer stillegående enn andre maskiner, mens det stilrene designet og de eksklusive detaljene i børstet stål gjør den til en elegant innredningsdetalj i alle hjem.

Med maskinen får du en gjenvinningsbar enliters kullsyreflaske som kan erstatte opp til 1000 plastflasker og bokser under ett år. Sodastream er et miljøvennlig alternativ til å kjøpe boblevann og brus på flaske og du slipper å bære hjem tunge flasker og bokser fra butikken. Maskinen blir levert med 2 års garanti. Som presisert er denne nokså kostbar, men ønsker du en ekstraordinær kullsyremaskin er dette helt klart et godt kjøp.

Oppsummert

 • Elektrisk kullsyremaskin
 • Svært effektiv og brukervennlig
 • Utstyrt med tre kullsyrenivåer

LES MER

5. MySoda Woody — Best på budsjett

MySoda Woody

SJEKK PRISEN →

Ønsker du en prisvennlig men samtidig god og pålitelig kullsyremaskin tror vi denne er perfekt for deg. Mysoda Woody er nemlig testens rimeligste, men uten at det går utover kvaliteten. Med sin unike kombinasjon av design, holdbarhet er det ikke så rart at denne havner i kategorien «bestselger».

Populær kullsyremaskin

Woody kullsyremaskinen fra MySoda er den perfekte kombinasjonen av design og holdbarhet. Maskinen er nemlig laget av nesten 100% resirkulert biokompositt og har også et elegant og funksjonelt design. Det holdbare materialet gjør at maskinen får en unik finish, der man også kan se synlige trefibre. Woody leveres med to års garanti og er tilgjengelig i fem forskjellige farger: Black, White, Pigeon, Nude og Grey.

Kullsyremaskinen er utstyrt med en smart lukkemekanisme og er lydsvak under bruk, og den trenger heller ikke strøm for å fungere. Det gjør at du kan plassere maskinen hvor du vil uten å blir begrenset av stikkontakten. Videre trekkes det nordiske og stilrene designet frem, som gjør at den garantert vil bli en del av pynten i ditt hjem. Utenom kullsyremaskinen medfølger 1x gjenbrukbar vannflaske.

Som understreket innledningsvis er dette en populær modell og det nok på grunn av den rimelige prisen. Denne er svært rimelig sammenlignet med andre modeller på markedet.

Oppsummert

 • Laget av resirkulerbar biokompositt
 • Stillegående
 • Utstyrt med smarte og enkle funksjoner

LES MER


Hvorfor kjøpe en kullsyremaskin?

Er du glad i boblevann og lei av å bære tunge flasker hjem fra butikken? En kullsyremaskin gjør at du slipper det siste, i tillegg til at du både kan spare penger og være miljøvennlig da du kjøper færre plastflasker.

Hvor mye kan du spare på en slik investering? Tar vi utgangspunkt i en 1,5 liters flaske Farris Naturell kjøpt på matbutikken koster den omtrent 21 kroner, avhengig av hvilken butikk du kjøper den i. Det gir en literpris på 14 kroner.

Sammenligner vi det med en 60 liters kullsyrepatron til omtrent 120 kr, gir den deg 60 liter kullsyrevann til en literpris på cirka 2 kroner. Denne prisen varierer noe avhengig av hvor godt kullsyremaskinen din utnytter gassen i sylinderen, samt hvor mye kullsyre sylinderen gir deg. Likevel er prisen langt lavere en literprisen på en vanlig Farris fra butikken.

Utover literprisen må du også trekke fra prisen på sodastream-maskinen. Koster den 800 kroner vil du ha spart inn prisen etter å ha laget litt under 70 liter kullsyrevann. Kjøper du ofte halvlitersflasker vil kostnaden av maskinen tjenes inn enda raskere.

Hvordan fungerer kullsyremaskiner?

En kullsyremaskin fungerer som en maskin som presser inn kullsyregass (CO2) i nytappet vann fra kranen. I stedet for å kjøpe kullsyreholdig vann i butikken og deretter transportere de tunge flaskene hjem, kan du med en kullsyremaskin lage ditt eget boblevann hjemme på mindre enn ett minutt. For å boble vannet ditt selv trenger du bare en kullsyrepatron, en SodaStream eller annen kullsyremaskin og en passende flaske.

Hvilken kullsyremaskin skal jeg velge?

Det er flere ting som bør med i betraktningen når du skal velge en kullsyremaskin:

 • Pris: Velg en modell som samsvarer med ditt budsjett. Da er sjansen større for at du blir fornøyd med kjøpet.
 • Størrelse: Hvor stor plass har du i hjemmet? Velg en modell som passer ditt hjem og som ikke opptar for mye plass.
 • Brukervennlighet: Dette er kanskje vanskelig å vurdere før du faktisk har kjøpt maskinen, men som regel er de elektriske betydelig mer brukervennlig enn manuelle kullsyremaskiner. Dog er de elektriske modellene en del dyrere.
 • Kvalitet/holdbarhet: Kvalitet og pris henger ofte sammen, men forventer du hyppig bruk gjør du lurt i å bruke litt ekstra på en modell som tåler ditt forbruk.

Hva kjennetegner en god kullsyremaskin?

En kullsyremaskin gjør i prinsippet to ting. Den lar deg koble en flaske til en kullsyrepatron, og den lar deg styre hvor mye bobler som kommer ut i vannet. Det som kjennetegner en god kullsyremaskin er dermed at det er lett å feste og løsne vannflasken og kullsyrepatronen.

I tillegg er det viktig at det er enkelt å styre boblene ned i vannet, samt at man kan styre mengden bobler. Testerne anbefaler at man går til innkjøp av en flaske som viser maksimalt volum, slik at det ikke er fare for at man overfyller flasken og spruter vann over hele seg når man fyller kullsyre.

De beste maskinene har i tillegg ulike nivåer for mengde kullsyre i vannet, slik at man får akkurat nok kullsyre til sin preferanse.