fbpx

Kullgrill test: Disse 5 Kullgrillene er våre favoritter 2023

Hvert år når det nærmer seg grillsesong, er det mange som ønsker seg en ny grill. Markedet er stort og vi har derfor gjort jobben for deg med å sjekke ut hvilke kullgriller som er på markedet. Blant disse har vi kommet frem til 5 favoritter. Blant disse håper vi at du kan finne den kullgrillen som passer best for ditt behov!

Her kan du lese om “Elektrisk grill test

VÅRE favoritter

 • Optimal isolering
 • Temperaturfast
 • Portabel
SJEKK PRISEN →
 • Termometer på lokket
 • Stativ
 • Grillflate på 47 cm
SJEKK PRISEN →
 • Stilig japansk design
 • Håndlaget av spesiell leire
 • Testens rimeligste pris
SJEKK PRISEN →

Kullgrill test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Kamado Sumo Midi Sort
Denne Kamado grillen stikker av som testvinner i vår test. Den er litt mer kostbar enn andre kullgriller, men om du kjøper denne har du en kullgrill som varer og varer og du behøver ikke gå til innkjøp av en ny. Den er robust, men også fleksibel og gjør grillingen enkel og lystbetont for grillmesteren.
SJEKK PRISEN →
Kamado Sumo JR 15" Kullgrill
Dette er den rette kullgrillen for deg som ikke har planer om å invitere til store selskaper, men som synes det er viktigere å kunne ta kullgrillen med deg. Kanskje har du ei hytte eller en båt du vil grille på, og så liker du kanskje å grille hjemme også. Da behøver du ikke kjøpe en grill for hvert sted, denne er lett å ta med seg og har likevel alle funksjoner og egenskaper som andre Kamado Sumo griller har.
SJEKK PRISEN →
Kamado Sumo Hibachi Kullgrill
Budsjettvinneren i vår test. En håndlaget japansk bordgrill som passer perfekt til hyggelige stunder sammen rundt bordet.
SJEKK PRISEN →
Boretti Fratello Kullgrill
Har du en forkjærlighet for det italienske kjøkken? Da er dette rette kullgrillen for deg. Stilig og praktisk design gir perfekte kulinariske resultater.
SJEKK PRISEN →
Everdure Kullgrill Fusion
En Fusion grill skapt av den verdensberømte kokken Heston Blumenthal. Rask oppvarming og en unik grillopplevelse.
SJEKK PRISEN →


1. Kamado Sumo Midi Sort – Vår testvinner!

Kamado Sumo Midi Sort

SJEKK PRISEN →

Kamado Sumo Midi Sort er den perfekte følgesvennen på hyggelige grilldager- og kvelder. Med denne som festens midtpunkt er alle forutsetninger for god grillmat og koselig stemning lagt til rette.

Produsent

Kamado Sumo er et svensk selskap som satser på å kunne tilby høykvalitets Kamado griller skapt for det skandinaviske klimaet. De legger mye innsats i å kunne tilby disse grillene til fornuftige priser. Kamado Sumo griller passer for alle sesonger, også skandinaviske vintre om du vil.

Spesifikasjoner

Kamado Sumo Midi Sort er en kullgrill i keramikk. Her er den i fargen sort, og den veier 86 kg. Den er 121 cm høy og 130 cm bred om man inkluderer sidebordene. Utenom sidebordene er den 55 cm bred. Den gir deg en grillflate på 47 cm (diameter). Sidebordene og håndtaket er laget av teak, slik at du slipper å brenne fingrene under bruk. Grillristene består av rustfritt stål. Denne Kamadoen kommer med stativ.

Beskrivelse

Kamado Sumo Midi er en tradisjonell kullgrill med en størrelse som passer ypperlig til kvelder med 8-10 gjester. Benstativ og tunge hjul i rustfritt stål gir grillen et robust uttrykk. Den er likevel fleksibel. Når du ikke bruker grillen, slår du bare sammen sidebordene, og den opptar dermed ikke så mye plass.

Egenskaper og funksjoner

Lokket er utstyrt med termometer, som gjør det enkelt for grillmesteren å følge med på grillingen uten å måtte åpne lokket. Den fleksible grillristen på 47 cm gjør det enkelt å tilpasse hvor direkte varmen skal være. Systemet er oppbygd av to halvmåneformede avbøyningsplater, to halvmåneformede grillrister og en ramme hvor ristene kan festes på ulike nivåer. Slik kan du utnytte forskjellige varmenivåer. Grillen er i grunnen selvrensende. Dersom du vil rense den litt på egen hånd ved å varme den til minst 260 grader i 30 minutter. Dette vil fjerne eventuelle matrester.

På sidebordene finner du nyttige kroker hvor du kan henge utstyr og grillredskaper, slik at du finner de lett, og de ikke blir i veien for deg under grilling.

Anmeldelser og tilbakemeldinger fra kunder

Kamado Sumo Midi blir lovprist av kundene som har fått prøve den ut. De sier den er overlegen andre konkurrerende kullgriller og dersom du tar vare på grillen vil den være din grillvenn i evigheter. Kunder skryter også av hvor saftig kjøttet blir på denne grillen.

Fordeler

 • Termometer på lokket
 • Multinivå system for grillristene
 • Fleksible sidebord i teak
 • Grillrist i rustfritt stål
 • Kroker til grillredskapene
 • Stativ
 • Robust, men fleksibel konstruksjon
 • Grillflate på 47 cm

Ulemper

 • Litt dyrere enn andre kullgriller på markedet

LES MER

2. Kamado Sumo JR 15″ Kullgrill – Portabel 

Kamado Sumo JR 15" Kullgrill

SJEKK PRISEN →

Velger du denne kullgrillen får du mye for pengene. Den har mange gode funksjoner og egenskaper, likevel kommer den til en svært fornuftig pris. Navnet Jr kommer av at den er litt mindre enn en del andre Kamado Sumo griller.

Produsent

Kamado Sumo står bak Kamado Sumo Jr 15. Grillene fra Kamado Sumo kombinerer tradisjonell grilling med design og innovasjon. Kamado Sumo produserer multifunksjonelle keramiske griller som du kan bruke både til å grille, røyke, bake og steke all slags vidunderlige retter. Mulighetene er endeløse.

Spesifikasjoner

Kamado Sumo Jr 15 er en keramisk kullgrill som innehar alle egenskapene de større modellene fra Kamado Sumo tilbyr, bare at denne er av et litt mindre format. Den veier omtrent halvparten av sine større kamerater, bare 44 kg. Den har en høyde på 72 cm og en bredde på 41 cm. Den kommer her i fargen grønn og består av keramikk, bambus, støpejern og rustfritt stål. Den gir deg 35 cm grillflate.

Beskrivelse

Kamado Sumo Jr 15 er nyeste medlem av Kamado Sumo familien, og har alle de samme egenskapene og funksjonene som andre Kamado Sumo griller har. Grillen er utviklet med tanke på skandinavisk klima og sesonger og med sin lette vekt og mindre størrelse er den enkel å ta med seg både til hytta eller om du er invitert som grillmester i venners selskap.

Egenskaper og funksjoner

Håndtak i lekker bambus gir den et eksklusivt uttrykk og du behøver ikke bekymre deg for å brenne deg når du griller. Innebygd temperaturviser i lokket sørger for at du ikke må lette på lokket for å følge med grillingen. Grillen har benstativ og bunnventil i rustfritt stål med beskyttelsesskjerm mot gnister.

Anmeldelser og tilbakemeldinger fra kunder

Kundene liker at grillen har så stort anvendelsesområde, det finnes nesten ingen grenser på hva man kan tilberede. Den passer perfekt for mindre selskaper og er lett å med overalt, på hytta, på båten, til venner og lignende.

Fordeler

 • Innebygd temperatur i lokket
 • Optimal isolering
 • Temperaturfast
 • Portabel
 • Skapt spesielt til skandinaviske værforhold
 • Moderne design

Ulemper

 • Blir for liten for store sammenkomster

LES MER

3. Kamado Sumo Hibachi Kullgrill – Budsjettvinneren

Kamado Sumo Hibachi Kullgrill

SJEKK PRISEN →

Blant våre favoritter kommer denne ut som budsjettvinneren til en veldig rimelig pris. Hibachi er en tradisjonell grilltype i Japan, hvor den også er storfavoritt når det kommer til koselig matlaging. Oppdag den nye trenden med denne japanske bordgrillen.

Produsent

Kamado SUMO er fra Sverige, men selve navnet og den spesifikke grilltradisjonen som ligger bak den stolte virksomheten kommer fra Japan. Kamado betyr noe i nærheten av “ovn” og en Kamado SUMO kullgrill er på mange måter som en ovn til utendørs bruk. Den er perfekt til alt fra baking til røyking og naturligvis også til dens hovedformål: grilling.

Spesifikasjoner

Vår utvalgte modell kommer i fargen beige. Som en bordgrill er den ikke stor i størrelsen og denne er 45 cm lang og 17 cm høy og 24 cm bred. Den gir en grillflate på 40 x 23 cm. Stativ følger med og grillen er håndlaget med en spesiell type leire, kalt diatomitt. Denne leiren tåler den høye temperaturen fra kullet. Disse grillene er tradisjonelt blitt brukt som innendørs griller, så de tåler ikke å bli stående ute i regn.

Beskrivelse

Hibachi grillen er designet med et justerbart ventilasjonssystem som gjør at du kan lett kontrollere varmen på grillen. Grillen varmes opp og sender ut bølgende varme til maten. Maten blir så tilberedt på en måte som gjør den saftig og god. Det følger med et praktisk stativ som lar deg flytte rundt på grillen uten at du brenner fingrene. Grillen har en rektangulær form som gjør den ypperlig til å grille blant annet grillspyd.

Egenskaper og funksjoner

Hibachi er en japansk grilltype laget av den spesielle diatomitt-leiren. Den kompakte størrelsen gjør at den passer perfekt på hagebordet med venner og familie rundt. Slik går man ikke glipp av godt selskap selv om man er grillsjef. Kombiner matlaging og nyting av mat på timesvis med denne Hibachi grillen som midtpunkt.

Anmeldelser og tilbakemeldinger fra kunder

Anmeldelser fra kunder viser at de synes denne grillen var praktisk og enkel å bruke som bordgrill. Perfekt når man vil delta i samtalen selv om man griller.

Fordeler

 • Kompakt størrelse, passer som bordgrill
 • Stilig japansk design
 • Håndlaget av spesiell leire
 • Justerbart ventilasjonssystem
 • Stativ som holder seg kjølig
 • Testens rimeligste pris

Ulemper

 • Må tas inn etter bruk, da den ikke tåler regn

LES MER

4. Boretti Fratello Kullgrill – Smak av Italia

Boretti Fratello Kullgrill

 

SJEKK PRISEN →

Med en Boretti Fratello Kullgrill inviterer du litt av den italienske kulinariske livsstilen til bords.

Produsent

Fratello Kullgrill kommer fra italienske Boretti, et selskap synonymt med high end, italiensk design og lidenskap for matlaging. De selger både innendørs og utendørs kjøkken- og matlagingsprodukter. Med et produkt fra Boretti får du en smak av Italia i matlagingen din. Inviter dine venner på “Italiensk aften” med grilling på Boretti Fratello Kullgrill.

Spesifikasjoner

Fratello fra Boretti er en kullgrill som veier så lite som 32 kg. Den er 104 cm høy, 77 cm bred og 50 cm dyp. Den kommer i sort og har en svært praktisk fasong. Grillflaten er på hele 58 x 41 cm.

Beskrivelse

Fratello er en populær kullgrill, blant annet fordi den tar liten plass, veier lite, har en praktisk design og gir nydelige kulinariske resultater. Den passer godt både til direkte og indirekte grilling og grillflaten er stor nok til å mette hele familien. Den har et robust design med to griller og to kullbeholdere.

Egenskaper og funksjoner

Her får du to griller og to kullbeholdere, noe som gjør denne kullgrillen svært praktisk. Askehyllen er enkel å løfte og å rengjøre og i lokket finner du et innebygd termometer. Slik blir det enkelt å følge med grillingen uten at du må løfte opp lokket i tide og utide. Et effektivt ventilasjonssystem gjør det enkelt å kontrollere temperaturen alt etter ditt behov.

Anmeldelser og tilbakemeldinger fra kunder

Boretti Fratello har fått svært positive reviews fra kunder som mener at pris og kvalitet står i perfekt størrelse til hverandre. I tillegg er den pen å se på. Temperaturen er enkel å regulere og varmen holder seg lenge. Den har også en stor grillflate og den er praktisk. Den er enkel og rengjøre og holder akkurat så høy kvalitet som forventet fra et så solid selskap.

Fordeler

 • Passer for både direkte og indirekte grilling
 • Effektivt ventilasjonssystem
 • Integrert termometer
 • 2 griller og 2 kullbeholdere
 • Praktisk
 • Stilig design

Ulemper

 • Må monteres av kjøper (men monteringen er enkel)

LES MER

5. Everdure Kullgrill Fusion – For en unik grillopplevelse

Everdure Kullgrill Fusion

SJEKK PRISEN →

En grill som gir deg en spesiell opplevelse gjennom sitt design som fusjonerer kull- og elektrisk grilling.

Produsent

Everdure et pålitelig australsk selskap som har designet innovative griller helt siden 1935. De har som et av sine mål å revolusjonere grillopplevelsen for alle grillsjefer og kommende grillsjefer. De har vunnet mange priser innenfor god design. De selger produktene sine til USA, Europa, Sør-Afrika og Asia.

Spesifikasjoner

Grillen er en såkalt Fusion grill som kombinerer kullgrilling og elektrisk tenning, slik at du får en helt unik grillopplevelse. Høyde (inkludert rotisseri) er 1083 mm. Uten rotisseriet har grillen en høyde på 900 mm. Bredde inkludert rotisseri er på 859 mm, og uten rotisseri 730 mm. Grillen er 410 mm dyp. Rotisseriet tåler en vekt på hele 15 kg. Grillen har elektrisk tenning og en uttrekkbar ledning på 1,5 m. Metallfoten er avtagbar, så det er enkelt å flytte på grillen. Grillen er produsert av metall og har en garantitid på 5 år på brennkammeret og 2 år på materialer i rustfritt stål og rotisseriets motor og maling.

Beskrivelse og funksjoner

Fusion grillen gjør det enkelt å grille og oppvarmingstiden er svært rask. Grillen er også enkel å vedlikeholde og både selve ildstedet og kullbrettet er enkelt å rengjøre etter bruk.

Fordeler

 • Innovativ kullgrill
 • Klar til grilling på bare 10 minutter
 • Integrert rotisseri
 • Lett å rengjøre

LES MER


Konklusjon

I vår test har vi funnet ulike kullgriller med ulike funksjoner og egenskaper. Vinneren innehar alt man behøver av funksjoner og passer best i vårt skandinaviske miljø. Dersom det blir for kostbart for deg, har vi funnet en favoritt som er budsjettvinner. I listen finner du også portable kullgriller, noe som er perfekt for deg som gjerne vil ta med grillen enten til hytta eller med på båten. For deg som synes design er viktigst har vi både funnet en favoritt fra Italia og en Fusion grill som vil gi en helt unik grillopplevelse.