fbpx

Krumkakejern test: Disse 4 er best i 2022

Ønsker du å lage smakfulle julekaker burde du ty til innkjøp av et krumkakejern. Kanskje du også er i gang med planleggingen av årets julegaver, og hva er vel bedre å gi enn et krumkakejern til en bakeentusiast?

På denne siden får du svar på hvilke modeller som er de beste i 2021. Vi sammenligner både pris, funksjonalitet, og selvsagt kvalitet, i håp om at du enklere skal finne din favoritt. Forhåpentligvis slipper du trasige bomkjøp om du leser denne artikkelen.

Krumkakejernet vi oppfattet som det beste og som derfor gikk til topp som testvinner er Wilfa Elektrisk Krumkakejern. Dette jernet byr på en rekke fordeler som høy effekt, god kvalitet og ikke minst en relativt lav pris. Ønsker du et jern av høy kvalitet derimot, er det Åviken Diamond vi ville valgt.

Vi ønsker å presisere at vi ikke selv har testet produktene, men basert testresultatet på produktbeskrivelser og kundeanmeldelser.

VÅRE favoritter

 • Krumkakejern av høy kvalitet
 • Nokså brukervennlig
 • Skårer høyt på forbrukeromtalene
SJEKK PRISEN →
 • Populært krumkakejern
 • Er brukervennlig og enkel å rengjøre
 • Stilrent design
SJEKK PRISEN →
 • Lekkert krumkakejern i svart
 • En tradisjonell spesialist på jula
 • Gir kaken et fint mønster
SJEKK PRISEN →

Krumkakejern test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Wilfa Elektrisk Krumkakejern
Wilfa krumkakejern er testens vinner fordi det skårer høyest hos forbrukerne, og siden det er modellen vi opplever som den beste kombinasjonen av pris, kvalitet og funksjonalitet. Jernet er også tilsynelatende brukervennlig og gir, ifølge ekspertene, ypperlige resultat.
SJEKK PRISEN →
Åviken Diamond 908
Ønsker du et krumkakejern av skyhøy kvalitet og er ikke redd for å koste på deg litt ekstra, tror vi denne modellen er best. Åviken Diamond imponerer av flere grunner, men først og fremst på grunn av sin høye effekt, gode brukervennlighet, og selvsagt, slitesterke aluminiumsplater utstyrt med non-stick belegg.
SJEKK PRISEN →
Åviken Diamond svart
Tradisjonelle Åviken Diamond svart er en spesialist på julen helt utenom det vanlige. Den har flere praktiske og brukervennlige funksjoner og gir utmerkede resultat. Dessuten er den av høy kvalitet og har en overkommelig pris, noe som gjør dette til et tilbud du ikke bør gå glipp av.
SJEKK PRISEN →
Åviken Diamond Vaffeljern
Ønsker du en kombinasjon av vaffeljern og krumkakejern, kall det gjerne et «helårsjern», er det denne modellen vi anbefaler. Åviken Diamond har her utviklet et jern som gir det beste av to verdener, nemlig et jern i stand til å lage både vafler og krumkaker.
SJEKK PRISEN →

1. Wilfa Elektrisk Krumkakejern — Best i test

Wilfa Elektrisk Krumkakejern CC-1

SJEKK PRISEN →

Wilfa krumkakejern er denne testens vinner fordi det er modellen som skårer best hos forbrukerne. Jernet beskrives som både brukervennlig, effektivt og billig. Det har blant annet et lett tilgjengelig justerbar termostat og en signallampe som lyser når kakene er ferdig. Dessuten er det av høy kvalitet og gir ypperlige resultater. En bedre kombinasjon av pris, kvalitet og effektivitet enn dette tror vi du skal slite med å finne.

Ikke nok med de nevnte fordelen ovenfor, men du får også et særdeles stilrent krumkakejern. Det har nemlig det tradisjonelle østerdalmønstret, som gjør at jernet passer inn i ethvert hjem, moderne så vel som klassiske.

Dessuten har det flere praktiske og smarte funksjoner som slippbelegg og oppsamlingsrenne. Dette gjør jernet svært enkelt å rengjøre, samt at overflødig røre ikke renner over og lager søl.

Wilfa er også utstyrt med gummiføtter på undersiden, noe som gjør at det alltid står stødig på kjøkkenbenken, selv om det er i bruk. Det har i tillegg en smart utforming, hvilket gjør den plassbesparende. Du skal ikke få problemer med å oppbevare jernet i et skap.

Avslutningsvis ønsker vi også å trekke frem den gode prisen, men kanskje viktigst av alt, de gode kundeomtalene. Jernet får egentlig bare gode skussmål og virker å være umåtelig populær.

Oppsummert

 • Populært krumkakejern
 • Beste kombinasjon av pris, kvalitet og funksjonalitet
 • Er brukervennlig og enkel å rengjøre
 • Stilrent design

LES MER


2. Åviken Diamond 908 — Premium

Åviken Diamond Krumkakejern 908

SJEKK PRISEN →

Ønsker du et krumkakejern av skyhøy kvalitet og er ikke redd for å koste på deg litt ekstra, tror vi denne modellen er best. Åviken Diamond imponerer av flere grunner, men først og fremst på grunn av sin høye effekt, gode brukervennlighet, og selvsagt, slitesterke aluminiumsplater utstyrt med non-stick belegg. Den har også et flott design og er av den grunn et vanlig innslag i de norske hjem.

Forbrukerne virker også imponerte over jernet. Vi har ikke et eksakt tall på hvor mange anmeldelser og omtaler vi har vært igjennom, men vi overdriver ikke når vi sier at over 90 prosent av dem var fornøyde med Åviken Diamond. Faktisk er anmeldelsene såpass imponerende at modellen har en skår på 4,9 av 5 stjerner hos de fleste forbrukeromtalene.

Det beskrives som et slitesterk jern som er enkelt å bruke, og som leverer strålende resultat. Jernet har nemlig plater fremstilt av tykk, støpt aluminium med non-stick-belegg som gjør at krumkakene løsner lett. Mønsteret er hentet fra Hallingdal helt tilbake til rundt  1750-tallet, mens det justerbar termostat gjør at du selv kan justere temperaturen. Takket være håndtaket, er det heller ingen risiko for å brenne seg mens du steker. Termostatlampen lyser også når jernet er klar til bruk.

Størrelsen på jernet er på 27x26x9,5 cm og det har et grillareal på 25×25 cm. Vekten er på rundt to kilo, mens den har en effekt på 1000 watt. Prisen er heller ikke uoverkommelig, slik at du får mye for pengene investerer du i denne kvalitetsmodellen.

Oppsummert

 • Krumkakejern av høy kvalitet
 • Nokså brukervennlig
 • Skårer høyt på forbrukeromtalene

LES MER


3. Åviken Diamond svart — Et godt tilbud

Åviken Diamond krumkakejern

SJEKK PRISEN →

Tradisjonelle Åviken Diamond svart er en spesialist på jul helt utenom det vanlige. Den har flere praktiske og brukervennlige funksjoner og er laget for utmerkede resultat. Dessuten er den av høy kvalitet og har en overkommelig pris, noe som gjør dette til et tilbud du ikke bør gå glipp av. Vær oppmerksom på at dette krumkakejernet er identisk med den foregående modellen, bare at den har en annen farge og en noe lavere pris.

Krumkaken er en norsk julespesialitet som kan beskrives som en mellomting mellom en vaffel og en pannekake. Kaken rulles sammen og kan fylles med alt fra syltetøy til krem, eller bare spises som den er. Den tradisjonelle kaken kjennes igjen blant annet for sitt fine mønster, som dette krumkakejernet er designet til å gi. Mønsteret gir både kaken et innbydende utseende, men det er også med på å bidra til et knasende god sprø ytre som gjør krumkaken helt unik.

Krumkakejernet blir ganske raskt varmet opp og klar til å bake og varmen fordeles jevnt på begge varmeplatene. Platene er overflatebehandlet, sånn at kakene ikke brenner seg fast også er de enkle å løsne fra platen, når de er ferdige og klar til å bli rullet sammen før servering.

Også denne har en effekt på 1000 og en grilloverflate på 25×25 cm. Vi understreker at det er kun fargen som skiller denne fra den foregående modellen, så foretrekker du svart istedenfor sølv, er det dette krumkakejernet du må velge.

Oppsummert

 • Lekkert krumkakejern i svart
 • Fordeler varmen jevnt på begge plater
 • En tradisjonell spesialist på jula
 • Gir kaken et fint mønster

LES MER


4. Åviken Diamond Vaffeljern — Mye for pengene

Åviken Diamond Vaffeljern Enkelt

SJEKK PRISEN →

Ønsker du en kombinasjon av vaffeljern og krumkakejern, kall det gjerne et «helårsjern», er det denne modellen vi anbefaler. Åviken Diamond har her utviklet et jern som gir det beste av to verdener, nemlig et jern i stand til å lage både vaffel og krumkaker. Det har plater typisk hos et vaffeljern, men takket være den høye effekten er det også i stand til å lage smakfulle krumkaker. Prisen er også bra, så her får du mye for pengene!

Det brukervennlige jernet kommer i tillegg med et flott og stilrent design. Det har ingen betydning om du bor i et klassisk eller moderne hjem, jernet vil garantert gli inn med resten av ditt interiør. Dessuten har det plater av tykt støpt aluminium som er utstyrt med non-stick belegg. Dette gjør at krumkakene og vaflene enkelt tas av jernet, samt at kvaliteten er god.

Håndtaket derimot, er laget av plast og designet for at du ikke skal brenne deg. I tillegg er termostaten justerbar, slik at du selv kan justere temperaturen. Termostatlampen lyser også når jernet er klart til bruk og den har en effekt på hele 1000 watt.

Det måler 24x26x7 cm og veier kun to kilo. Av den grunn kan jernet fint plasseres på høykant for plassbesparing. Prisen er som allerede nevnt god, så her får du et solid jern som utvilsomt er verdt pengene.

Oppsummert

 • Brukervennlig vaffel/krumkakejern
 • God kvalitet
 • Høy effekt
 • Mye for pengene

LES MER


Beste oppskrift på krumkaker

En av Norges mest anerkjente kakeblogger, Kristine Ilstad, har kommet med sin favorittoppskrift på krumkaker. Denne inneholder både hvetemel, potetmel og vann for å få ekstra lette og sprø krumkaker.

Ingredienser:

 • 2 egg
 • 125 g sukker
 • 125 g smør
 • 125 g hvetemel
 • 125 g potetmel
 • 1/4 dl konjakk
 • ca 1 dl vann

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl noe. Bland smøret i eggedosisen. Sikt i hvetemel og potetmel. Rør i konjakk og deretter vann. La røren stå og svelle i kjøleskapet i 30 minutter.

Stek tynne, gylne krumkaker i krumkakejern. Kakene trenger kun et par sekunders steketid. Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.

Rull kakene straks til kremmerhus (det finnes en egen krumkakepinne til dette), eller form dem til skåler ved hjelp av glass. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Beste krumkakeskål

Det er også mulig å gjøre skåler som kan brukes hele året i stedet for de klassiske krumkakene som minner oss om jul. For å gjøre disse små kjeksskålene snur du bare et vanlig glass opp og ned. Legg den varme krumkaken over glasset til den har stivnet litt og legg den så på ei rist til den er avkjølt.

Når den er avkjølt og klar er det bare å fylle med det du ønsker som for eksempel is, multekrem, yoghurt & bær, godteri – ja her er det bare å la fantasien løpe løpsk!