fbpx

Kontinentalseng Test: Disse 8 gir deg mest for pengene i 2023

Valget av seng er et av de viktigste valgene mange gjør når det kommer til møbler. Dette er tross alt det møblet folk flest tilbringer mest tid i, i løpet av et døgn. Derfor er det viktig at man gjør grundig forarbeid og velger en seng som resulterer i god søvn, slik at man våkner frisk, uthvilt og godt fornøyd hver morgen. Vi har i denne kontinentalseng testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge sengen som passer deg best. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

Vår testvinner Senses Motion Kontinentalseng tilbyr den ultimate komfort og tar deg raskt med til drømmeland.

Kontinentalseng test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Senses motion kontinentalseng lysegrå (180 x 210)
Senses Motion leverer det ypperste av kvalitet og tilbyr svært god komfort. Den myke overmadrassen omfavner deg med komfort og du seiler raskt avgårde til drømmeland.
SJEKK PRISEN →
Senses motion lys grå (140 x 200)
I denne modellen fra Senses Motion får man den samme gode kvaliteten i en praktisk og kompakt størrelse. Den myke overmadrassen kombinert med pocketfjærer og skum garanterer en god natts søvn.
SJEKK PRISEN →
Senses Motion grå (180 x 200)
Senses Motion kontinental er sengen som ikke skiller mellom god søvn og god samvittighet. Her har du en seng som tilbyr god komfort som er laget av kun de beste materialene og som opprettholder en svært forsvarlig forretningsdrift. Her kan du legge deg til å sove med god samvittighet kveld etter kveld.
SJEKK PRISEN →
Anatomic Diamant kontinentalseng lysegrå (180 x 200)
Med Anatomic Diamant får du det som kanskje kan være den mest velutviklede sengen på markedet. Her har Anatomic hentet inn kunnskap fra ortopediske spesialister og fysioterapeuter for å utvikle en ergonomisk overlegen seng med komfort i ypperste klasse.
SJEKK PRISEN →
Senses Nova antrasitt (160 x 200)
Med Senses Nova har de tatt ett skritt lenger opp på komfortstigen enn ved tidligere modeller. Her har de benyttet pocketfjærer med hybrid polstring i både rammemadrassen og fjærmadrassen, hvilket sikrer god komfort uansett vekt og liggeposisjon.
SJEKK PRISEN →
Bergen Diamant svart (160 x 200)
Bergen Diamant er utviklet med riktig søvnmiljø i fokus. Her får du en madrass som ikke bare er svanemerket, men også OEKO-TEX sertifisert, noe som garanterer et produkt fritt for farlige kjemikalier.
SJEKK PRISEN →
Vasa Diamant Lys Grå (160 x 200)
Når kroppen sover iverksetter den full rehabilitering slik at du er frisk og opplagt når du våkner morgenen etter. Det er derfor viktig at vi sikrer god søvn gjennom riktig temperatur og støtte.
SJEKK PRISEN →
Anatomic natural kontinentalseng lysegrå (210 x 210)
Når kun det beste er godt nok leverer Anatomic Natural i luksusklasse. Denne sengen har tatt det hele et steg videre.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Senses motion kontinentalseng lysegrå (180 x 210)

kontinentalseng test - denne er best i test

SJEKK PRISEN →

Senses motion kontinentalseng er et ypperlig valg for god sovekomfort. Her får du en seng som ikke bare har en solid ramme og god fjæring, men også en fantastisk overmadrass som omfavner deg når du legger deg nedpå. Madrassen puster godt, noe som resulterer i god komfort uten at det blir for varmt å ligge i sengen hele natten.

Sengen har 3 madrasser og 5 komfortsoner som sikrer deg god søvn gjennom hele natten. Man tilbringer i gjennomsnitt 33% av livet i sengen, så her bør man virkelig ikke gå for noe annet enn ypperste komfort. De sterke pocketfjærene sørger for at du får helt riktig støtte uansett kroppsfasong og sikrer derfor god søvn gjennom natten.

For å kunne tilby det ypperste av komfort er sengen utstyrt med flere lag av madrasser, og rammemadrassen er utstyr med et smart fjærsystem slik at den skal kunne tilby god støtte uansett. Fjærene er bygd inn og ventilert i skum, noe som gjør at de fordeler vekten bedre enn vanlige fjærmadrasser. Sengen er kledd i en solid treramme slik at du ikke trenger å bekymre deg for underlaget, og i stedet kan fokusere på det som er viktigste; nemlig, å få nok søvn.

Sengen kommer i et stilrent design, med to madrasser som enkelt settes sammen med fester i bunnen, en sengegavl som monteres mot veggen og stilrene ben i eiketre. Denne sengen passer godt inn på de fleste soverom og blir fort noe du ser frem til å komme tilbake til. Overmadrassen er svanemerket for å sikre at du får god søvn.

Størrelse:180×210

Ramme: Tre

Madrass: Skum isolerte fjærer

Overmadrass: Ja

Gavel: Veggmontert

LES MER


2. Senses motion lys grå (140 x 200)

SJEKK PRISEN →

Denne modellen fra Senses Motion tilbyr samme kvalitet som den største modellen, men i en langt mer praktisk innpakning. Her får du en behagelig overmadrass som bretter seg rundt deg når du legger deg i sengen, kombinert med avansert demping og en solid ramme for å sikre en god natt søvn. Overmadrassen kommer i et praktisk pustende stoff slik at man kan sove trygt uansett temperatur, uten at man blir svett og varm gjennom natten.

For å sikre best mulig komfort består sengen av tre lag med madrasser og et avansert komfort system delt opp i fem soner. Dette er sengen for dem som ønsker en god natt søvn av ypperste kvalitet. Kombinasjonen av en myk og to hardere madrasser gjør at sengen støtter godt opp under den som benytter den, uansett størrelse eller fasong.

Det avanserte fjærsystemet består av bekledde pocketfjærer som fordeler vekten på en god måte og derfor kan tilby god støtte. Disse er rammet inn i hovedmadrassen, som har en ramme i skum slik at den kan kombinere fjærenes demping med et behagelig mykt belegg for best komfort. Madrassen holdes godt på plass av en solid 14 cm ramme i slitesterkt tre som sørger for en seng med lang levetid.

Sension Motion sine kontinentalsenger kommer i et stilrent minimalistisk design som gjør at de passer godt inn på de fleste soverom, og til tross for størrelsen er ikke sengen så dominerende interiørmessig. Sengen er svanemerket, hvilket garanterer at du kan legge deg i en trygg seng og våkne opp opplagt og uthvilt slik at du er klar for en ny dag.

Størrelse:140 x 200

Ramme: Tre

Madrass: Skumisolerte fjærer

Overmadrass: Ja

Gavel: Stående

LES MER


3. Senses Motion grå (180 x 200)

SJEKK PRISEN →

Senses Motion er sengen som ikke velger kvalitet eller miljø, men har en OEKO-TEX sertifisering som garanterer trygge materialer og et produkt som er fritt for skadelige kjemikalier. Her får du en seng med myk og behagelig overmadrass som omfavner deg når du legger deg ned på sengen og sikrer en god natts søvn som gjør at du våkner uthvilt dagen etter.

Den svanemerkede overmadrassen sørger for god varmeavledning slik at du ikke blir for varm gjennom natten. Dette er viktig for at man skal oppnå de dypeste nivåene av søvn og få best mulig hvile. Den myke skumkjernen er på hele 6 cm, noe som gjør at madrassen føles ekstra dyp uten at den blir for myk og nedsunken.

I fjærmadrassen finner du hele 5 forskjellige komfortsoner som alle består av pocketfjærer og et ventilerende lag skum på utsiden. Dette gjør at madrassen puster lett og at fjærene enkelt får fordelt vekten for å yte best mulig støtte der det er behov for det. Pocketfjærene støttes opp av en solid ramme i tre på hele 14 cm for å gi et trygt og stabilt underlag.

Dette er sengen for deg som ønsker å sove mykt uten å bli for varm. Den spesielle kombinasjonen av ventilerte fjærmadrasser og myke overmadrasser gjør at sengen yter optimalt og sikrer god søvnkvalitet. Sengen er både OEKO-TEX sertifisert og Svanemerket, noe som gjør at du kan være trygg på at dette er et kvalitetsprodukt. I tillegg er det hele pakket inn i et klassisk design som kommer i en behagelig og usjenert gråtone.

Størrelse:180 x 200

Ramme: Tre

Madrass: Skumisolerte fjærer

Overmadrass: Ja

Gavel: Veggmontert

LES MER


4. Anatomic Diamant kontinentalseng lysegrå (180 x 200)

SJEKK PRISEN →

Anatomic Diamant kan uten tvil kalles den mest ergonomisk korrekte sengen på markedet. Her har Anatomic hentet inn ortopediske spesialister og fysioterapauter for å skape en seng som virkelig gir den ultimate støtte og komfort for å sikre best mulig søvn. Den patenterte Anatomic pocket fjærdempingen, kombinert med en overlegen overmadrass, sikrer kompromissløs kvalitet slik at du kjapt og enkelt kan sveve avgårde til drømmeland.

Overmadrassen er utviklet etter den spesielle Sonocore-metoden som sikrer at lateksmaterialet får en mer åpen overflate. Madrassen blir da mer slitesterk og stoffet puster enklere, noe som gjenspeiler seg i mykheten og komforten madrassen tilbyr. Dette gjør at du enkelt kan sovne og oppnå kvalitetssøvn gjennom hele natten.

Forskjellen mellom denne og tidligere Anatomic modeller er at de har tatt i bruk det nye Anatomic-pocket fjærsystemet. Her får du en helt spesielt utviklet støtte med 500 pocket fjærer per kvadratmeter. Dette resulterer i overlegen støtte og ergonomisk korrekt positur gjennom hele natten. Gjennom syv inndelte komfortsoner sørger madrassen for at du ligger lett med god støtte for å hindre skade eller stølhet.

For å sørge for best mulig komfort har man her benyttet pocketfjærer også i rammemadrassen i stedet for å fylle den med skum. Dette gjør at komforten starter allerede i det første laget og er gjennomgående opp til den myke overmadrassen. Sengen er satt i en solid treramme, mens svanemerket sikrer at du trygt kan legge deg i et produkt som er garantert for.

Størrelse:180 x 200

Ramme: Tre

Madrass: Anatomic Pocketfjærer

Overmadrass: Ja

Gavel: Tilleggsvalg

LES MER


5. Senses Nova Antrasitt (160 x 200)

SJEKK PRISEN →

Senses Nova har tatt fokuset på komfort helt ut ved å erstatte skum med pocketfjærer for en enda bedre opplevelse når man sover. Her finner man tre madrasser, der både rammemadrassen og fjær madrassen har pocketfjærer med hybridpolstring. Dette toppes med en myk overmadrass for å sikre den ultimate komforten. Her har du en seng som virkelig former seg etter deg og din liggeposisjon for best mulig nattesøvn.

Gjennom syv forskjellige komfortsoner former Senses Nova seg etter liggeposisjonen din og sikrer et godt underlag å sove på. De spesialutviklede komfortsonene sørger for at du får nødvendig støtte der det måtte være behov for det, uansett liggeposisjon. Takket være slitesterke komponenter vil du merke overlegen støtte ved for eksempel skuldre og korsrygg når du legger deg ned i Senses Nova.

Fjærmadrassen er utstyrt med de mest elastiske fjærene tilgjengelige på markedet, kombinert med et spesielt hybridskum i polstringen som gir en behagelig overflate, men også puster lett og dermed tilrettelegger for en god natt. Fjærene er spredt utover hele madrassen, noe som muliggjør god vektfordeling og personlig tilpasning for støtte basert på liggeposisjoner gjennom natten.

Rammen er satt i en solid treramme som gir god rom for plassering av fjærer gjennom hele flaten. Det stilrene designet med synlig treverk nederst gjør sengen godt egnet på soverommet eller gjesterommet, uansett øvrig møblering. Rammen går helt ned til gulvet, så her er det enkelt å rengjøre langs med kantene uten at det samler seg støv under sengen.

Størrelse:160 x 200

Ramme: Tre

Madrass: Pocketfjærer med hybrid polstring

Overmadrass: Ja

Gavel: Tilleggsvalg

LES MER


6. Bergen Diamant svart (160 x 200)

SJEKK PRISEN →

Bergen Diamant er utviklet med fokus på at en god seng er nødvendig for god søvn. Sengen er utviklet med fokus på sunnhet og består kun av materialer med OEKO-TEX sertifisering, og overmadrassen også er svanemerket. Dette fordi god og sunn søvn henger tett sammen. Produksjonen er delt mellom Danmark og Belgia for å sikre at ledende spesialister produserer de beste mulige komponentene til sengen.

Overmadrassen er produsert i et spesielt Pulse Lateks materiale som sørger for korrekt temperatur gjennom hele natten. Dette er en viktig funksjon ettersom kroppstemperaturen vår gjennomsnittlig er halvannen grad lavere når vi er på det dypeste søvnnivået, men kan påvirkes og forstyrres av varme. Pulse Lateks sørger derfor for at overmadrassen er 4 ganger kjøligere og puster lettere enn en gjennomsnittsmadrassen.

Sengen har en fjærmadrass med spesielt plasserte komfortsoner for å sørge for best mulig støtte der det teller mest. Sengen tilbyr støtte som gjør det komfortabelt å ligge i sengen, og gjennom behandling med naturlig grafitt sørger sengen for korrekt støtte og temperatur gjennom hele natten slik at du enkelt kan drømme deg bort og våkne uthvilt dagen etter.

Sengen kommer med et stilrent og klassisk design med føtter i solid eik. Fokuset på naturlige stoffer med OEKO-TEX sertifisering og svanemerking sikrer at produktet er av ypperste kvalitet, og gjør at du kan legge deg med god samvittighet.

 

Størrelse:160 x 210

Ramme: Tre

Madrass: Skumisolerte fjærer

Overmadrass: Ja

Gavel: Stående

LES MER


7. Vasa Diamant Lys Grå (160 x 200)

SJEKK PRISEN →

Når kroppen sover iverksetter den full rehabilitering slik at du er frisk og opplagt når du våkner dagen etter. Det er derfor viktig at vi sikrer god søvn gjennom riktig temperatur og støtte. Dette er ambisjonen bak Vasa Diamant, og her får du en velutviklet seng med avansert demping for best mulig nattesøvn. Vasa Diamant er utviklet med fokus på de som har det ekstra varmt på soverommet.

Basert på mange års forskning og erfaring har Vasa Diamant en spesielt utviklet overmadrass som er utviklet etter SonoCore-metoden. Dette gjør at lateksmaterialet får en langt mer åpen overflate og at stoffet blir opptil fire ganger så varmeavledende som vanlig lateks. Dette sikrer at du kan oppnå dyp søvn med korrekt temperatur hver eneste natt.

Vasa Diamond leverer også en rammemadrass med en liten twist. I den nedre rammemadrassen er det vanlig å benytte skummateriale, mens i Vasa Diamant benyttes heller pocketfjærer for å tilby best mulig komfort, samt et svært mykt og støttende underlag. Dette komfortlaget av fjærer sørger for optimal komfort uansett liggestilling gjennom natten.

Sengen er utviklet med fokus på kvalitetssøvn og benytter derfor kun de bestutviklede materialene. Sengen kommer med en overmadrass som er svanemerket for å garantere trygg hvile. Du får et tidløst og klassisk design hvor seng og gavle kommer i en behagelig gråtone, mens føtter kommer i naturlig eik.

Størrelse:160 x 200

Ramme: Tre

Madrass: Skum isolerte fjærer

Overmadrass: Ja

Gavel: Stående

LES MER


8. Anatomic natural kontinentalseng lysegrå (210 x 210) – Når kun det beste er godt nok

SJEKK PRISEN →

Når kun det beste er godt nok ender valget på Anatomic Natural. Denne sengen er resultatet av timevis med forskning for å skape det perfekte produktet med ypperste komfort. Her kan du være helt trygg på at du svever lett av gårde til drømmeland. Overmadrassen er produsert av et svært mykt naturmateriale som gjør at madrassen oppleves fyldig og myk.

Her får du en rammemadrass av særegen kvalitet. I Stedet for å legge flere madrasser oppå hverandre har Anatomic Natural benyttet hele tykkelsen av madrassen (24 cm) til å skape en slitesterk og luksuriøs madrass. Her har de erstattet det tradisjonelle skummet med pocketfjærer i hele madrassen, noe som gir en ekstra myk og stødig opplevelse.

Systemet, som har pocketfjærer i hele madrassen heller enn kun i øvre madrass, gjør at madrassen fremstår som ekstra fyldig, og samtidig tilbyr bedre støtte enn tradisjonelle madrasser. Her blir du liggende komfortabelt uansett hvor på madrassen du befinner deg, uten at kantene blir harde eller at du synker nedover på midten. Dette gjør madrassen til en yndet favoritt blant dem som trenger litt ekstra støtte for å nå drømmeland.

Utover dette kommer sengen i et stilrent og tidløst design med lys grå fargetoner og tredetaljer i solid eik. Sengen passer godt inn i de fleste interiørkoder på soverommet, og takket være den svanemerkede madrassen kan du legge deg i visshet om at produktet er fritt for farlige materialer. Sengen kommer med en behagelig gavl som enkelt plasseres stående mellom sengen og veggen, og gir det endelige designet et klassisk preg.

Størrelse: 210 x 210

Ramme: Tre

Madrass: Anatomic pocketfjærer

Overmadrass: Ja

Gavel: Stående mot vegg

LES MER


 

Viktig å huske på ved valg av kontinentalseng

Valg av overmadrass

Det er viktig å velge en overmadrass som passer dine preferanser. Overmadrassen er i stor grad det som utgjør forskjellen på mange av rammemadrassene, og det er derfor viktig å ta hensyn til:

  • Fasthet
  • Varmeavledning
  • Hvorvidt den har skum eller fjærmadrass under
  • Pusteevne

Hva er best mellom skum og fjærer?

Tradisjonelt har rammemadrasser benyttet fjærer med skum for å skape et mykt og behagelig underlag. Nyere forskning viser derimot at bruken av pocketfjærer er å foretrekke for at sengen skal yte best mulig støtte uansett liggeposisjon gjennom natten.

Hva betyr OEKO-TEX sertifisering?

OEKO-TEX sertifisering er et kvalitetsmerke som garanterer at produktet er fritt for skadelige kjemikalier, allergifremmende stoffer eller skadelige fargestoffer.

Velg riktig fasthet i madrassen for best ergonomisk støtte

Når det kommer til madrasser finnes det ingen one-size-fits-all prinsipp. Det viktig å ta hensyn til vekt, behov for støtte og liggeposisjon når man velger sin neste madrass. Tar du en madrass med for lite støtte kan du fort oppleve at du synker ned i sengen og sover dårligere. Dette vil også slite mer på fjærene og gjøre at sengen får kortere levetid. Det er derfor svært viktig at man er ærlig med seg selv om både behov for støtte (for eksempel ved hofte og skuldre) og vekt når man skal velge en seng.

Hvorfor du bør velge lateks overmadrass

Lateks overmadrass puster bedre og gir en langt svalere opplevelse enn for eksempel memory foam og Wonderpur. Du må derfor avgjøre om du foretrekker å sove varmt eller svalt før du tar en avgjørelse angående ny overmadrass. Lateks er ofte langt mer varmeavledende – spesielt madrasser som følger SonoCore-Modellen.

Hvorfor du bør velge Memory Foam eller WonderPur overmadrass

Foretrekker du derimot å sove med varmt underlag gjennom natten kan Memory Foam og WonderPur være bedre alternativer for deg. Disse absorberer varmen på en langt mer effektiv måte enn Lateks og varmer fort opp overmadrassen. Støtten fra Memory Foam gjør også at overmadrassen enklere tilpasser seg kroppen din og sørger for bedre varmefordeling.

Fordelingen av madrasser i kontinentalsengen 

Som vi har sett i denne testen er det stor forskjell på hvordan de forskjellige sengene er bygd opp. Det er derfor viktig at man undersøker antallet komfortsoner og hvordan de forskjellige lagene er fordelt før man går til innkjøp av ny kontinentalseng. Dersom god ergonomisk støtte er viktigere enn at sengen skal være så myk som mulig kan det være lurt å forsikre seg om at sengen har pocketfjærer i rammemadrassen heller enn fjærer med skum.

Kontinentalseng Test