fbpx

Kompostkvern test: Disse 5 er verdt å kjøpe i 2022 (Anmeldelse)

Vi har i denne kompostkvern testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som passer deg best. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. Etter grundige analyser var det AL-KO easy Crush MH 28 som ble kåret til best i test. Den er effektiv, robust og blir solgt til en god pris.

VÅRE favoritter

 • Kraft på 2500W
 • Stillegående
 • Enorm oppsamler på 53 liter
SJEKK PRISEN →
 • Oppsamlingsvolum på 50 liter
 • Grener opp til Ø48 mm
 • 2800W
SJEKK PRISEN →
 • Bensindrevet kompostkvern
 • Kraftig
 • Effektiv
SJEKK PRISEN →

Kompostkvern test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
AL-KO Easy Crush MH 28
Denne kraftige kompostkvernen er vår favoritt da den skårer høyest på eksiterende tester og kundeanmeldelser. Dessuten har den et massivt oppsamlingsvolum på 50 liter, samt at den er meget effektiv i drift. Til hjemmebruk er det få modeller som egner seg bedre enn denne.
SJEKK PRISEN →
BOSCH DIY AXT 25
Er du på utkikk etter markedets kraftigste kompostkvern er det denne modellen du burde gå for. Med sine enorme motorkraft på 2500W, samt unike teknologi håndterer denne alle ryddejobber med den største selvfølge.
SJEKK PRISEN →
Flishugger Bauermanns 15Hp
Denne allsidige kompostkvernen fra Bauermanns er perfekt for profesjonelle som kverner mye på en og samme gang. Dens enorme kapasitet og høye ytelse tar selv de største grenene og er ellers meget effektiv. Prisen er kanskje høy, men den er utvilsomt verdt pengene!
SJEKK PRISEN →
Makita UD2500
Denne stillegående kompostkvernen er et ypperlig valg om du ikke vil forstyrre de rundt deg. Den har i tillegg en gunstig pris, og flere praktisk funksjoner. Her får du mye for pengene!
SJEKK PRISEN →
Flishugger/kompostkvern, 13 HK
Denne unike kraftpakken er perfekt for profesjonelle tømrere som stiller høye krav til både presisjon, effektivitet, og kapasitet. Her vil alle oppgaver gjennomføres som en lek, og det er heller ikke risiko for at maskinen kiler seg fast.
SJEKK PRISEN →

1. AL-KO Easy Crush MH 28 – Best i test

SJEKK PRISEN →

 

Perfekt for deg som trenger en elektrisk kompostkvern til kvister og løv.

Med Al-KO Easy Crush kan du kverne et stort volum av tre før du må tømme tanken. da den har et oppsamlingsvolum på 50 liter. Selv om den er kompakt og enkel å transportere har du fortsatt muligheten til å kverne større kvister og grener. Maks grensen er Ø48 mm som er stort nokk til kvister, løv og busker. Men hvis du driver med skogbruk er ikke dette kompostkvernen for deg, da anbefaler vi å se vår flioshugger test.

Den store trakten gjør det enkelt å både kaste og legge nedi kvister uten at det knoter og hekter seg fast. Under kompostkvernen er det installert tykke hjul som gjør kvernen stabil og enkel å transportere.

Det å ha en stor trakt er praktisk, men kan også være farlig hvis de ikke det er noen sikkerhetsmarginer på plass. For å gjøre kompostkvernen så driftsikker som mulig har AL-KO installert en innebygd lukkerkontakt som garanterer optimal sikkerhet.

Konklusjon: Vi mener at dette er en av de beste du kan få tak i som privat person. Det finnes bedre kompostkverner som er tilpasset skogbruk og større volum, men disse koster også 3-4x mer. Med tanke på prisen og hva du får for pengene er dette er AL-KO kompostkvernen et knall kjøp.

LES MER


2. BOSCH DIY AXT 25 —Premium
BOSCH DIY AXT 25

SJEKK PRISEN →

Denne multifunksjonelle kompostkvernen er ypperlig til alle slags ryddejobber. Både finfordeling av hardt tre og tornete busker til myke grener håndterer den som en lek. I tillegg imponerer den med et lavt støynivå og en motorkraft på hele 2500W. Skal du ha det beste av det beste tror vi denne er utmerket valg.

Bosch kompatibel

Kompostkvernen er dessuten kompatibel med alle Bosch produkter. Det vil si at maskiner og tilbehør som batterier og ladere er kompatibel med produkter fra den «grønne serien», som for eksempel hekksakser og lignende. Den er imidlertid ikke kompatible med den «blå serien» som vil si produkter fra Bosch Professional.

I tillegg til å ha en enestående motorkraft på 2500W, har den også et optimert Turbine Cut-system. Denne muliggjør effektiv kapping av store mengder hageavfall, samt grener med en tykkelse på opptil 45 mm. Dette gjør den uten problem, og er derfor en av de kraftigste på markedet.

Videre har den en praktisk trakt som enkelt demonteres om du ønsker at den skal ta mindre plass ved oppbevaring. Kompostkvernen er nemlig kun 67 cm høy når trakten demonteres, slik at den problemfritt plasseres hvor enn du måtte ønske.

Brukervennlig

Basert på kundeomtalene og produktbeskrivelser virker det attpåtil som den er meget lett å anvende. I kundeomtalelsene går ordet «brukervennlig» stadig igjen, mens dens vekt på 30,5 kilo og to praktiske hjul på baksiden gjør den enkel å flytte rundt.

Den har i tillegg en automatisert stopp, noe som gjør den trygg å bruke der dens oppsamler på 53 liter gjør at du slipper hyppig tømming av avfall. En unik fordel er også hvor lite lyd den lager. Det gjør at du fint kan bruke den uten frykt for å forstyrre naboen.

Konklusjon

Denne ekstraordinære kompostkvernen fra Bosch gir en kraft hel utenom det vanlige, og er derfor perfekt har en frodig hagen. Uansett hva som må kvernes er denne klar for jobben. Det eneste negative er dens høye pris, men vi mener likevel den er verdt pengene. Dette på grunn av dens kraft og ellers gode kvalitet.

Oppsummert

 • Kraft på 2500W
 • Stillegående
 • Enorm oppsamler på 53 liter
 • Brukervennlig modell

LES MER


3. Flishugger Bauermanns 15Hp — Allsidig kompostkvern

Flishugger Bauermanns

SJEKK PRISEN →

Denne kraftige kompostkvernen fra Bauermanns er skreddersydd for deg som stiller skyhøye krav, og som ikke nøyer seg med annet enn det aller beste. Flishugger Bauermanns er nemlig en bensindrevet maskin med en motor på 15 hestekrefter, samt en bladhastighet på hele 2400 rpm, som vil si at den håndterer alle oppgaver med den største selvfølge.

Kraftig

Det beste med denne er maskinen enorme kraft. Her vil selv større kvister, grener og busker kvernes som en lek da den har 15 hestekrefter, en OHV 4-takts motor, bladhastighet på 2400 omdreininger, samt et motorturtall på 3600 omdreininger. Med andre ord vil den ikke bukke under for noen som helst oppgaver, og den klarer grener opptil 102 mm i diameter om gangen.

Dens enorme kraft gjør videre at alt av trevirke flises opp til spon, og det svært effektivt. Fordelen med dette er at du kan bruke spon og flis fra komposteringen til for eksempel hagestell. Spon og flis kan nemlig brukes rundt planter og busker for å beskytte mot ugress.

Vi må også trekke frem hvor brukervennlig denne modellen er. Flishugger Bauermann er utstyrt med to stabile hjul og et håndtak for enklere transportering, i tillegg til at den er trygg og enkel å starte. Dette på grunn av dens pålitelig start snor. Dra i denne og maskinen starter uten problemer.

Stor modell

Det eneste negative vi har å påpeke er kompostkvernens enorme størrelse. Denne har målene 86 x 135 x 103 cm, og veier så mye som 104 kg. Dette gjør den noe problematisk å oppbevare, og den kan oppleves tung å flytte rundt på, særlig på ustabilt underlag.

Den pris er også ganske høy, men til gjengjeld er dette modellen med mest kraft og størst kapasitet. En høy pris er dermed som forventet.

Konklusjon

Denne unike kraftpakken er perfekt om du ønsker en effektiv maskin som komposterer til enestående resultat. Spesielt profesjonelle tømrere vil finne dette som et fabelaktig kjøp. Vi tror absolutt den passer godt også til hjemmebruk, men vi ville nok vurdert andre alternativer.

Dette på grunn av dens høye pris og enorme størrelse. Denne kan være problematisk å oppbevare i mindre garasjer. Kompostkvernen er forresten bensindrevet. Ekstrakostnader må dermed medregnes.  

Oppsummert

 • Bensindrevet kompostkvern
 • Kraftig
 • Effektiv
 • Komposterer til enestående resultat

LES MER


4. Makita UD2500 – Mest for pengene

kompostkvern

SJEKK PRISEN →

 

Når man skal rydde i hagen er det godt å ha en kompostkvern som er stille i drift. Med Makita får du en robust og kraft kompostkvern som samtidig er driftssikker og stille. Den koster 500kr mer enn test vinneren AL-KO, men vi mener at funksjonene og ekstra volumet du får gjør prislappen mer en verdt det.

Den rommer 67 liter og har mulighet til å kverne kvister opp til 45mm i tykkelse. Selv om den er elektronisk er den kraftig og effektiv selv med kverningen av tykkere kvister. Hvis du skulle være uheldig å legge i en tykkere kvist en maksgrensen vil Makita kompostkvernen automatisk gå i revers. Det samme skjer hvis noe kiler seg.

Kompostkvernen har kun noen få knapper som er enkle å forstå slik at selv de uerfarne kan styre maskinen uten noen kompleks bruksanvisning.

I tillegg til alt dette er den lett å manøvrere og flytte rundt omkring i hagen.

LES MER


5. Flishugger/kompostkvern, 13 HK – For profesjonelle

SJEKK PRISEN →

For deg som driver med skogbruk eller ønsker en kraftig kompostkvern som kan brukes til større kvister og høyere volum.

Hvis du driver med skogbruk eller ønsker å kverne større kvister er dette kompostkvernen for deg. Den har hele 13 HK som forsikrer deg om at arbeidet blir gjort raskt og effektivt.

Det er totalt to innføringstrakter på kompostkvernen. En på siden som er  egnet for mindre kvister som hekkavklipping eller smågrener (1-1,5Ø maks) og en på fremsiden til større kvister (Ø8 cm maks).

Med tanke på effektivitet og kraft er det få som kan slå 13HK kompostkvernen. Den er noe tyngre å transportere med tanke på dens totale vekt på 115kg, men når du først får den i gang er det ingen som kan slå den på verken hastighet, kviste størrelse og pris.

LES MER


Hvorfor burde du bruke en kompostkverner?

Hvis du skal selv kverne hage avfallet blir du sliten før du vet ordet av det. I tillegg til dette er det en strevsom oppgave som ofte blir utsatt til dagen etter noe som fører til en stor haug med avfall i lengden. Hvis du har en kompostkvern som gjør jobben for deg i løpet av noen sekunder er det mindre strev å få oppgaven gjort.

Hva må du se etter

Hvis alle i listen vår skulle være utilgjengelige eller ikke falle i smak har vi laget denne paragrafen som forteller deg hvordan du skal velge et produkt selv om hva du bør se etter.

Effekt

Hvor effektiv kompostkverner enn Kverner avfallet er viktig hvis du skal jobbe med større volum slik at du kan få jobben gjort så raskt som mulig. Hvor kraftig kompostkvern er står som oftest på produktsiden. etter å ha klikket på vår link finner du denne på bunnen av nettsiden.

du vil merke at elektriske på boss Kværner ikke har samme effekten som bensindrevne kompostkverner. men det er ikke alltid du trenger kraften og styrken til en bensindreven kompostkvern kom av Dette gjelder for deg som jobber mest i hagen hjemme. Hvis du ønsker å kutte opp trebiter eller større og kraftigere materialer kan det være lurt å se på flishuggere eller større kompostkverner som kan takle dette..

Vekt

Vekten har ikke så mye å si på effektiviteten og hvor godt kompostkvernen fungerer, men det har en påvirkning på Hvor lett det er for deg å flytte den rundt på området. vekten på hvert produkt står også notert under informasjonsdeling på produktsiden.

Vis kompostkvernen veier en del anbefaler vi at den er i allefall utstyrt med hjul. hvis man har hjul kan så å si alle få transportert en kompostkvern rundt hageområdet.

Størrelse på kvernen

Hvor store kvister og blader maskinen kan ta igjennom er viktig å sjekke. du vet selv best Hvor store Christer eller blader du skal kutte opp.sjekk produktet opp mot dine forventninger og se om den har kapasiteten du ønsker.