fbpx

Kombiskap test: Disse 8 gir deg mest for pengene i 2023

Et kombiskap er et kjøleskap med integrert fryser og det er både mer plassbesparende- og mer energieffektivt enn å ha kjøleskap og fryser separat. I denne kombiskap testen har vi gjort grundige analyser av åtte forbrukervennlige kombiskap, slik at du lettere skal finne kombiskapet som passer deg. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og omtaler.

Testvinneren ble Samsung RB31FERNDSA1EF. Dette er et funksjonsrikt kombiskap med svært praktiske løsninger. Skapet rommer også mye og er et av de mest miljøvennlige kombiskapene på markedet med en energimerking på A++. I tillegg har den en meget god pris, sammenlignet med andre modeller. Er du på utkikk etter den mest romslige modellen, så er det Asko RFN2283B du må gå for. Denne har et kjølerom på 222 liter og et fryserom på 85 liter, noe som gjør den til det romsligste kombiskapet i vår test.

Kombiskap test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Samsung RB31FERNDSA1EF
PTestvinner på grunn av sin gode lagringskapasitet og praktiske løsninger. Dette er et utmerket kombiskap som har den beste helheten i følge oss.
SJEKK PRISEN →
Asko RFN2283B
Et funksjonsrikt kombiskap med fantastisk kapasitet. Denne er også svært miljøvennlig.
SJEKK PRISEN →
Scandomestic WKF515
Testens beste budsjettvalg! Du får ikke bedre kombiskap til denne prisen.
SJEKK PRISEN →
Scandomestic WKB166
Det minste kombiskapet i vår test. Denne er perfekt som en ekstra oppbevaringsplass for matvarene dine.
SJEKK PRISEN →
Gorenje RF3121 PW4
Dersom du trenger et kombiskap til hytta er det få som egner seg bedre enn denne. Denne rommer mye, samtidig som den ikke tar for stor plass.
SJEKK PRISEN →
Candy CMNV6182XWD
Et strålende kombiskap med overraskende lav pris. Her får du også iskaldt vann rett fra skapets egen vanndispenser.
SJEKK PRISEN →
LG GBB62SWFFN
Et helt enestående kombiskap som lenge holdt følge med testvinneren. Her kan du til og med styre skapet med mobilen din!
SJEKK PRISEN →
Gorenje ORK192C
Kombiskapet med det mest spennende utseende. Du finner ingen skap som kan måle seg med den freshe retrostilen til denne modellen.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Samsung RB31FERNDSA1EF — Best i test

SJEKK PRISEN →

Vår favoritt og det av flere grunner. For det første har den stor lagringskapasitet, praktiske løsninger og en veldig sympatisk pris. I tillegg ble vi mektig imponert brukervennligheten til kombiskapet. Med denne modellen er det både enkelt å vedlikeholde- og å holde styr på matvarene sine. Vi synes derfor det er vanskelig å finne en bedre helhet, enn det du får med Samsung RB31FERNDSA1EF.

God lagringskapasitet

Kjølerommet til kombiskapet fra Samsung rommer 231 liter og fryserommet er 108 liter. Dette gjør skapet til et utmerket valg for enhver familie på tre til fire personer. Dere vil fint klare å lagre alle nødvendige matvarer med denne lagringskapasiteten, både når det kommer til matvarer- og frysevarer.

Er dere flere enn fire, eller dere liker å storhandle for og å oppbevare større mengder med mat, vil nok ikke denne størrelsen være tilstrekkelig nok. Den vil imidlertid fungere til familier på flere enn fire dersom den har et supplement som en ekstern fryser.

Praktiske innvendige løsninger

Det vi kanskje likte aller best med kombiskapet er dens praktiske løsninger. Skuffene er fullt uttrekkbare, og det samme er også hyllene. Det er derfor meget enkelt å finne frem til matvarene som ligger bakerst. Dette minimerer sjansene for uhell, i tillegg til at jo fortere du finner matvarene dine, jo mindre har du oppe kjøleskapsdøren- som fører til at skapet bruker mindre energi.

Uttrekkbare hyller gjør kombiskapet utrolig lett å rengjøre. Her kan du trekke hyllene helt ut og vaske på områder som ellers er vanskelig å komme til.

God pris

Kombiskapet er også funksjonsrikt og har blant annet ventilert kjøling- og elektronisk temperaturinnstilling. Dette betyr at skapet alltid jobber på en kapasitet for en gi en optimal temperatur. Dette er veldig miljøvennlig da den jobber på lavere kapasitet når den har riktig temperatur, samt at den garanterer lang holdbarhet på matvarene dine. Å stille inn til din ønskede temperatur, er også meget enkelt.

Prisen på drøyt 7000 kroner heller ikke den verste, dersom du sammenligner med andre kombiskap. Dette gir en konklusjon om at det er ingen kombiskap som gir en bedre helhet enn denne.

Fordeler:

 • God lagringskapasitet
 • Praktiske innvendige løsninger
 • Brukervennlig

Ulemper:

 • Fryseren har en liten tendens til å produsere uønsket is i fryseren

LES MER


2. Asko RFN2283B — Premium

SJEKK PRISEN →

Kombiskap med fantastisk kapasitet. Med et kjølerom på 222 liter og fryser på 85 liter, er denne perfekt om dere er en familie på rundt fire. Vi lot oss også imponere over alle praktiske funksjoner som blant annet adaptiv temperaturstyring og Multi Air Flow system. Jakter du ytterste kvalitet, er dette kombiskapet for deg.

Funksjonsrik

Kombiskapet har flere smarte funksjoner som bidrar til å holde maten fersk lengre, samtidig som du får en enkel og behagelig opplevelse når du bruker kombiskapet. Asko har blant annet integrert skapet med automatisk redusering av temperatur i forkant av perioder med hyppig bruk, slik at du unngår temperaturøkninger inne i skapet. Dette er både miljøvennlig, og bevarer maten din lengre.

I tillegg kan du benytte deg av «fast freeze», som lynraskt fryser ned matvarene dine, samt at kjøleskapet fordeler temperaturen jevnt rundt om i skapet. Det er derfor ingen områder som er varmere enn andre inne i skapet, slik at du kan utnytte skapet på best mulig måte.

RFN2283B har også et eget avrimings-program som gjør at du slipper å fjerne is fra skapet og fryseren. Dette gjør kombiskapet automatisk.

Miljøvennlig

Kombiskapet har fått energimerking A++, noe som er det neste beste på energimerkings-skalaen. Det betyr at du får et svært miljøvennlig kombiskap som samtidig er veldig snill mot strømregningen din. Kombiskap som skårer lavt på energiskalaen bruker mye energi, noe som igjen fører til høyere strømforbruk.

Kostbart kombiskap

Dette er virkelig et kombiskap av beste kvalitet, med tanke på funksjoner og kjøleresultat. Du må derfor belage deg på å betale mye, skal du ha denne modellen fra Asko. Likevel synes vi prisen er som å forvente med tanke på alle de praktiske løsningene.

Dette er utvilsomt et av de beste kombiskapene du kan få, og det var lenge jevn kamp mellom denne og testvinneren om tittelen «best i test». Det som tilslutt felte denne var den høye prisen.

Fordeler:

 • fantastisk kapasitet
 • Lavt energiforbruk
 • Mange funksjoner

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


3. Scandomestic WKF515 — Beste budsjettvalg

SJEKK PRISEN →

Testens beste budsjettvalg! Dette er et meget godt kombiskap, med en imponerende lav pris. Du får rett og slett ikke mer for pengene enn det du får med denne modellen. Kombiskapet kan også kategoriseres som brukervennlig da det har flere gode løsninger og et oversiktlig elektronisk betjeningspanel.

Perfekt til en familie på fire

Kjøleseksjonen til WKF515 rommer 211 liter, mens frysekapasiteten er på hele 104 liter. Denne vil derfor være et perfekt valg om dere en familie på fire personer. Den store frysekapasiteten gjør også at dere fint kan storhandle, men likevel ha rikelig med plass til oppbevaring.

I tillegg vil kjøleseksjonens skuff og gode utvalg av hyller, sørge for god- og oversiktlig plass til alle matvarer. Her er det enkelt å finne frem til maten og drikken, og kjøleskapet er derfor ypperlig for deg som liker å sortere matvarene.

Flere praktiske funksjoner

Med energiklasse A++ er skapet både energieffektivt og energivennlig. Den har et praktisk og strømbesparende LED-lys som gir deg et godt overblikk over innholdet, uten at du trenger å tenke på høyt strømforbruk. WKF515 kommer derfor ikke til å gi de dyre strømregninger.

En annen ting vi likte med kombiskapet er at det er svært brukervennlig. Elektronisk temperaturstyring gjør det uproblematisks å stille inn presis temperatur, samt at skjermen gir deg fullstendig oversikt over både kjøleskapets- og fryserens temperatur. Skulle kjøleskapet eller fryseren ha en høyere temperatur enn du ønsker, får du derfor beskjed om det via displayet.

Skiller seg ut på grunn av god pris

Med tanke på alle funksjonene og den romslige kapasiteten, er det nesten litt vanskelig å tro at prisen ligger på under 5000 kroner. Vanligvis ville en sånn modell hatt en prislapp på 2000-3000 kroner mer, noe som gjør at denne skiller seg fra andre kombiskap på markedet. Her får du desidert beste kombiskap i nedre prissjiktet.

Det vi for øvrig savner med denne modellen er ventilert kjøling. Dette gjør at kjølerommet kan ha plasser som er varmere enn andre, noe vi tror er bakgrunnen til den gode prisen. Dette er imidlertid ikke et stort problem, men det er naturligvis frustrerende om du har gledet deg til et kaldt glass med melk, og du opplever at melken er varm fordi den har ligget i en varmere del av kjøleskapet.

Fordeler:

 • Du finner ikke bedre kombiskap til denne prisen
 • Romslig
 • Flere praktiske funksjoner

Ulemper:

 • Har ikke ventilert kjøling

LES MER


4. Scandomestic WKB166 — Beste kompakte

SJEKK PRISEN →

Et lite og kompakt kombiskap. Med målene 845 x 545 x 566 millimeter er dette det minste kombiskapet i vår test. Denne er derfor perfekt for deg som trenger et kombiskap på hybelen, på kontoret, eller et ekstra supplement til hjemmet ditt. WKB166 skiller seg også fra andre modeller ved at den har fryserommet på oversiden og ikke på undersiden av kombiskapet.

Gode innvendige løsninger

Selv om kombiskapet vil ta veldig lite plass på kontoret eller på hybelen din, så får du plass til overraskende store mengder med mat. Kjølekapasiteten er på 97 liter mens frysekapasiteten er på tolv liter. Dette gjør at du får rikelig med oppbevaringsplass dersom du alene skal bruke kombiskapet.

Med nød kan man være to personer som bruker kombiskapet, selv om det ikke er å anbefale. Dette er en modell som er utviklet for dekke behovet til en person, eller for å være en ekstra oppbevaringsplass for en familie som allerede har et større kombiskap på kjøkkenet. Er dere en stor familie vil denne være perfekt om dere trenger litt mer kjølekapasitet.

De innvendige løsningene til WKB166 er veldig hendige og her er det enkelt å ha oversikt. Innsiden er utstyrt med en skuff og fem hyller i både dørene og i selve rommet. Det er derfor svært enkelt å organisere maten din.

Enkelt kjøleskap

Dette er et veldig enkelt kombiskap uten mange funksjoner. Det mangler blant annet LED lys, ventilert kjøling og elektronisk temperaturstyring. Det kan derfor oppleves som vanskelig å stille inn til foretrukket temperatur, samt at kjøleseksjonen vil ha områder som gir mer kulde enn andre deler av skapet. Langt inne i skapet er typiske områder som er kaldere enn lengre ut, dersom det ikke er ventilert kjøling.

I tillegg har WKB166 bare energiklasse A+, noe som gjør det mindre energieffektivt enn andre modeller.

Vår dom

Er dere en større familie på utkikk etter et nytt kombiskap til å ha på kjøkkenet, må dere naturligvis styre unna denne. Dette er et utmerket valg om du bor alene, og har et mindre kjøkken- eller om du trenger mer oppbevaringsplass enn det du allerede har med ditt nåværende kombiskap.

Prisen er også god, og til tross for store funksjonsmangler, så er dette et kombiskap vi gjerne vil anbefale.

Fordeler:

 • Lite og kompakt, passer perfekt på mindre kjøkken
 • God pris
 • Romslig til tross for liten størrelse

Ulemper:

 • Mangler flere funksjoner
 • Lite energieffektivt

LES MER


5. Gorenje RF3121 PW4 — Beste mellomstore

SJEKK PRISEN →

Dersom du trenger et kompakt og slitesterkt kombiskap til hytta, ville vi ha gått for denne modellen. Her får du en praktisk størrelse med en kjølekapasitet på 91 liter og en frysekapasitet på 29 liter. Denne er derfor perfekt på trange områder, samtidig som du kan oppbevare store mengder med mat.

Praktisk størrelse

Med målene 48 x 118 x 51 centimeter vil kombiskapet fra Gorenje passe utmerket på mindre områder og kjøkken. Trenger du oppbevaringsplass til maten når du er på hytta eller i sommerhuset, er det få modeller som egner seg bedre enn RF3121PW4.

Føttene på kombiskapet er også justerbare, slik at du enkelt kan tilpasse høyden på skapet alt etter det du foretrekker.

Oversiktlig

Med kombiskapet fra Gorenje kommer du til å ha god oversikt over innholdet til skapet. Det er blant annet utstyrt med LED lys, to glasshyller, grønnsaksskuff og hyller i døren. Her vil du enkelt kunne organisere maten akkurat slik du ønsker det.

Få funksjoner

Selv om vi likte kombiskapet fra Gorenje er det ikke til å stikke under en stol at den mangler flere essensielle funksjoner. Den har ikke display, elektronisk temperaturstyring eller ventilert kjøling. Skapet havner derfor i den nedre enden av brukervennlighet skalaen, samt at den heller ikke er den mest energieffektive modellen. Vi ville derfor ha styrt unna denne skal du ha et kombiskap til hjemmebruk. Denne egner seg best som et tilskudd på ferieplassen din.

Fordeler:

 • Passer utmerket på hytta eller som
 • merhuset
 • Oversiktlig innside
 • Romslig

Ulemper:

 • Få funksjoner

LES MER


6. Candy CMNV6182XWD — Rimelig alternativ med vanndispenser

SJEKK PRISEN →

Et funksjonsrikt kombiskap med blant annet integrert vanndispenser og automatisk avriming. Denne gir deg derfor iskaldt vann på flekken, i tillegg til at du slipper den tunge jobben med å fjerne is fra fryser- og kjølerom. Vi ble også imponert av den gode prisen på rundt 7000 kroner. Her får du med andre ord mye for pengene!

Romslig

Kombiskapet fra Candy er meget romslig, og er perfekt for en familie på fire personer. Dette skulle imidlertid bare mangle da CMNV6182XWD er et av de større kombiskapene i vår test, med målene 1860 x 595 x 695 millimeter. Her får du god plass til både mat- og frysevarer i tillegg til smart oppbevaring av drikkevarer med integrert flaskebeholder.

Funksjonsrikt

Det beste med CMNV6182XWD er uten tvil alle funksjonene den har. Her får du som nevnt integrert vanndispenser, automatisk avriming, ventilert kjøling, samt at den har både elektronisk temperaturinnstilling og en elektronisk skjerm.

Kombiskapet er derfor svært brukervennlig, og her vil du ikke ha noen problemer med å velge riktige innstillinger. Det er heller ikke mye jobb, med kjøleskapet da det varsler deg skulle det oppstå noen problemer.

LED-belysningen gir deg også oversikten du trenger for å finne frem til matvarene dine.

God pris med tanke på alle funksjonene

Prisen på cirka 7000 kroner er noe vi synes er veldig rimelig med tanke på alt du får med denne modellen. Dette kan derfor kategoriseres som et rimelig alternativ, samtidig som du får veldig mye for pengene.

Det du for øvrig må tenke på før du kjøper denne er at den er lite energieffektivt, og bruker mye strøm. Du risikerer derfor høye strømregninger, samt at skapet tar ekstremt stor plass. Det er viktig at du forsikrer deg om at kjøkkenet ditt har stor nok plass til skapet. Du burde derfor styre unna denne dersom du har et mindre kjøkken.

Fordeler:

 • Rimelig med tanke på alle funksjonene
 • Romslig
 • Brukervennlig

Ulemper:

 • Tar stor plass
 • Bruker mye strøm

LES MER


7. LG GBB62SWFFN — Godt kjøleskap med appstyring

SJEKK PRISEN →

Et enestående kjøleskap du til og med kan styre via telefonen din! I tillegg er dette skapet med størst kapasitet i vår test. Denne er derfor perfekt for storfamilien, og dere vil ikke ha noe oppbevaringsproblem. Kjøleresultatet er også ypperlig og du er garantert 76 prosent bedre luftsirkulasjon med denne, takket være Nature Fresh Cooling-funksjonen.

Kontroller kjøleskapet med telefonen din

Med LG SmartThinkQ kan du kontrollere og diagnostisere kjøleskapet ditt via smarttelefonen, også når du ikke er hjemme. Innstillinger som temperaturstyring gjøres enkelt med noen tastetrykk på telefonen, og skulle det oppstå noen problemer med skapet, kan disse lett spores ved et feilsøk.

Alt du trenger å gjøre er å ringe LGs kundeservice, følge instruksene og holde mobilen mot skapet. Ved hjelp av lydsignaler skal LG kunne identifisere problemet og dermed presentere en løsning.

Fantastisk kjøleresultat

Med luftventiler øverst i kombiskapet og Nature Fresh Cooling funksjonen er du sikret best kjøleresultat med GBB62SWFFN. Luftventilene hjelper til med å holde en konstant temperatur, mens kjølesystemet sirkulerer kjølig luft gjennom hele skapet. Dette gir en jevnere temperatur og det skal ikke være noe risiko for varme områder inne i kjøleskapet.

Fresh Converter skuffen kan du også oppbevare matvarer som trenger en kjøligere temperatur som kjøtt, fisk eller grønnsaker, uten frykt for at de skal bli ødelagt når du åpner kjøleskapsdøren. Skuffen sørger for at temperaturen holder seg konstant, noe som gir enda lengre holdbarhet.

Lite som skilte denne og testvinneren

Det var lenge jevn kamp mellom denne og testvinneren, men småpirk gjorde at denne ikke gikk til topps. Du får derfor et utmerket kjøleskap går du for denne modellen. Ikke bare har den appstyring og fantastisk kjøleresultat. Den kan også skryte på seg å være et av de mest energieffektive kombiskapene på markedet.

Med LGs Inverter Linear Compressor reduseres strømforbruket med hele 32 prosent og den er derfor belønnet med Energiklasse A+++, noe som er i toppklassen. Du sparer dermed både penger på strømregningen samtidig som du skåner miljøet. Lydnivået er også sjeldent lavt, og du vil garantert ikke høre lyder fra skapet.

Dette er et meget godt kjøp for enhver som trenger et kombiskap.

Fordeler:

 • Kan styres via app
 • Fantastisk kjøleresultat
 • Romslig

Ulemper:

 • Skapet tar veldig stor plass

LES MER


8. Gorenje ORK192C — Mest spennende design

SJEKK PRISEN →

Dersom utseende og design er det viktigste for deg, er dette utvilsomt det mest spennende kombiskapet i testen vår Denne gir deg den unike 60-talls følelsen, og du er garantert et kombiskap som fanger interesse. Imponer besøket ditt med ORK192C.

SimpleSlide hylle

Ikke nok med et vakkert utseende- kombiskapet fra Gorenje kan også sies å være meget praktisk. Utstyrt med en SimpleSlide hylle som du enkelt kan justere opp og ned, gir det deg en sjelden mulighet til å oppbevare både høye og lave gjenstander i dørhyllen. Hyllen drar du bare opp eller ned langs døren, alt ettersom hva du skal oppbevare.

I tillegg har kjøleskapet en hurtigfrysing funksjon. Denne fryser ned maten din ved -24 grader celsius lynkjapt, slik at du bevarer de fleste mineralene i maten. Etter omtrent to dager blir funksjonen slått automatisk av, og temperaturen i fryseren- og oppbevaringsrom går tilbake til sin opprinnelige innstilling.

Holder konstant temperatur for ideelt mikroklima

Et smart system kalt AdaptTech og en antibakteriell teknologi skal bidra til å holde en konstant temperatur inne i kjøleskapet, og samtidig fjerne alle bakterier for å holde luften ren. Dermed bevares matens friskhet i opptil ti dager lengre, samt at funksjonene skal forhindre at vond lukt oppstår.

Kjøleskapet er også utviklet for å overvåke dine bruksmønstre og vil automatisk styre temperaturen for å forhindre temperaturøkninger, slik at maten din holder seg friskere, i tillegg som det senker energiforbruket. Dette er derfor et meget praktisk, brukervennlig og miljøvennlig kombiskap som gir friske- og smakfulle matvarer.

Høy pris

Skal du ha GorenjeORK192C må du betale nærmere 13.000 kroner. Om det er en pris som er grei eller ikke, må nesten være opp til deg selv, men vi mener at dette er kanskje litt i overkant. Ja, du får beste kjøleresultat som garanterer lang friskhet i maten, men du finner rimeligere modeller som også tilbyr dette. Det som imidlertid skiller denne fra andre på markedet, er dens sjeldne design.

Du får ikke mer spennende utseende enn dette, og den vil helt klart gi kjøkkenet ditt et ekstra særpreg.

Fordeler:

 • Spennende retro design
 • Holder en konstant temperatur som fjerner bakterier og lukt
 • Justerbar dørhylle

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


Hva er forskjellen på et kombiskap og kjøleskap?

Forskjellen på et kombiskap og et vanlig kjøleskap er at et kombiskap har både kjøle- og fryserom. Det er altså et kjøleskap med integrert fryser. Et ordinært kjøleskap har ikke fryser integrert.

Hvor stort kjøleskap trenger jeg?

Hvor stort kjøleskap du trenger kommer an på hvor mange personer dere er i husstanden. Nedfor kommer beregnet kapasitet antall personer trenger;

 • 1-2 personer: 100-150 liter
 • 3-4 personer: 150- 200 liter
 • Flere enn 4: 200+ liter

Velg kombiskapet som passer dine behov

Når du skal kjøpe nytt kombiskap er det flere faktorer du bør ta hensyn til. Antall personer som skal bruke, skapet, størrelsen på kjøkkenet og bruksområder er bare noen av faktorene som burde spille inn. Et kombiskap er også en av hvitevarene som bruker mest strøm i hverdagen, så energimerking burde også ha sitt å si, ønsker du et energieffektivt skap:

Hvor stor kapasitet trenger du?

Dette kommer an på hvor mange personer det er som skal bruke kombiskapet. Sjekk derfor ut hva som er beregnet kapasitet for hvor mange personer dere er. Ovenfor finner du en oversikt over hvor mange liter du trenger basert på antall personer som skal bruke kjøleskapet.

Det er ekstremt hensiktsmessig å følge anbefalingene da et for lite kombiskap vil bruke altfor mye energi til å klare å kjølene matvarene. Det samme gjelder om kapasiteten blir for stor. Da vil skapet bruke unødvendig mye energi på å kjøle ned lite matvarer.

Kapasiteten avgjøres også av dine handlerutiner og hvor mye du liker å oppbevare omgangen. Elsker du storhandling er det helt klart hensiktsmessig med en større kapasitet, slik at du får plass til mer mat omgangen.

Hvor stor plass har du?

Et kombiskap trenger nok luft for åvære mestmulig energieffektivt. Det betyr at det ikke bør stå helt inntil veggen, og at du gjerne kan la det være litt luft på toppen og sidene av skapet. Som regel står det i bruksanvisningen hva avstanden bør være.

Derfor er det svært viktig at du finner et skap som passer ditt kjøkken eller rom. Har du et romslig kjøkken kan du fint gå for de største modellene, men skal det stå på en trang hybel eller på hytta, er det bedre med en mindre modell.

Et kombiskap som passer godt inn er garantert et kombiskap du blir mer fornøyd med.

Hvilke funksjoner og løsninger trenger du?

Dagens kjøleskap kommer med mange forskjellige funksjoner og løsninger og prisen styres ofte deretter. Finn derfor de funksjonene du synes er nødvendige og kjøp deretter. Det er totalt unødvendig å betale flere tusen kroner ekstra for funksjoner du ikke kommer til å bruke.

Det er klart at en vanndispenser, elektronisk display og hurtig frysing gir et fancy kombiskap, men er ikke dette noe du kommer til å benytte deg av kan du fint styre unna dette.

Funksjonene vi mener er nødvendige for et kombiskap er blant annet, ventilert kjøling, elektronisk temperaturstyring og automatisk avriming. Skapene med disse funksjonen var utvilsomt de mest brukervennlige kombiskapene.

Energimerking

Kjøp et kombiskap med best mulig energimerking. Dette vil på sikt spare deg penger på strømregningen, i tillegg til at de gir bedre kjøleresultat.

Pris

Betal den prisen du er komfortabel å betale. Et kombiskap er selvsagt en investering du må regne med koster litt, men du finner helt klart gode kombiskap uten å måtte grave for dypt i lommeboka.

Våre kriterier

Vi har basert vårt resultat på følgende kriterier;

Kjøleresultat

Hvor godt er kjøleresultatet og hvor god er ventilasjonen? Vi ønsket kombiskap som ga jevn kulde.

Romslighet

Hvor stor kapasitet hadde kombiskapene, og hvordan var de innvendige løsningene. Utrolig positivt om romsligheten var best mulig utnyttet.

Størrelse/design

Størrelse og romslighet henger naturligvis sammen, men veldig positivt om de hadde utnyttet romsligheten på en slik måte at skapet ikke tok for stor plass. Vi ønsket derfor plassvennlige kombiskap. Utseende til skapene hadde også en betydning for testresultatet, uten å være for avgjørende.

Funksjoner/brukervennlighet

Hvilke funksjoner hadde skapene og hvordan var brukervennligheten? Jo flere funksjoner og jo enklere det var å bruke skapene, jo høyere skåret dem i vår test.

Pris

Vi vurderte prisen på kombiskapene basert på kriteriene ovenfor.

kombiskap test