fbpx

Kodelås ytterdør test: Disse 5 er våre favoritter i 2022

Vi ønsker alle å holde oss trygge hjemme, og vite at ingen uvedkommende trenger seg inn. Derfor er det blitt populært å kjøpe digitale kodelåser til ytterdøren. Vi har undersøkt markedet og gir deg her våre 5 favoritter. Forhåpentligvis finner du den rette for deg blant disse kodelåsene!

VÅRE favoritter

 • Integrert dørklokke
 • Yale Connect medfølger
 • Styr fra avstand og se når noen åpner
SJEKK PRISEN →
 • Automatisk låsing
 • Personlig kode til alle i familien
 • Enkel installasjon
SJEKK PRISEN →
 • Godkjent låsenhet
 • Modulbasert
 • Enkel installasjon
SJEKK PRISEN →

Kodelås ytterdør test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Yale Doorman Classic
Dette er vår testvinner på grunn av alle mulighetene du får ved kjøp av denne. Velg ulike måter å låse opp på. Hvert familiemedlem kan ha egen personlig kode, og ved oppkobling til smartmodul får man mulighet til tidsinnstilt låsing og styring fra avstand.
SJEKK PRISEN →
Yale Doorman L3 All Inclusive
Den elektroniske kodelåsen for deg som vil ha det beste og alt inkludert. Med på kjøpet får Yale Connect, slik at du er klar fra start og kan styre låsen fra avstand.
SJEKK PRISEN →
ID Lock 150 Elektronisk dørlås
Tilpasset nordiske forhold og svært robust design. Modulbasert, slik at du selv kan velge hvor mange funksjoner du vil ha.
SJEKK PRISEN →
Woox Dørlås
Ønsker du en digital dørlås uten å tømme kontoen? Da er Woox dørlås det rette valget for deg. Svært god pris, men likevel mange gode funksjoner.
SJEKK PRISEN →
Burg Wächter TSE SET Dørlås
Alternativet for deg som vil gjøre det enkelt og greit og ikke har interesse av å styre med apper og nedlastinger.
SJEKK PRISEN →


1. Yale Doorman Classic – Vinneren av vår test!

Yale Doorman Classic

SJEKK PRISEN →

Yale Doorman Classic Silver stikker lett av med seieren i vår test av kodelås ytterdør. Du trenger aldri mer lete etter forlagte nøkler. Kodelåsen har mange funksjoner som hjelper deg å styre adgang til hjemmet ditt.

Produsent

Selskapet Yale har sin opprinnelse i det koloniale Amerika. Linus Yale Senior begynte i 1840 å utvikle innovative lås med høy sikkerhet for sin bedrift Yale Locksmith i New York. Han spesialiserte seg på håndlagde og dyre lås. Forretningen ekspanderte og på begynnelsen av 1900-tallet hadde Yale mer enn 12 000 ansatte i tillegg til at de hadde blitt internasjonal.

Spesifikasjoner

Du kan registrere opptil 10 nøkkelbrikker per lås. En nøkkelbrikke kan registreres på opptil 6 låser. Du kan benytte opptil 10 brukerkoder og maksimum 5 fjernkontroller. Tåler utendørsmiljø (IP55-klassifisert). Branntestet etter EI30 (EN-1191). Temperaturintervall: innendørs: 0-+50 grader og utendørs: -25 til +70 grader. Drives på 4 stk 1,5 V alkaliske batterier AA. Det anbefales å bytte batteri før de går helt tomme, slik at produktet ikke skades.

Beskrivelse

Yale Doorman Classic er en smart, digital lås for å åpne/låse døren på flere ulike måter, helt uten bruk av nøkkel. Dersom du vil være helt sikker, kan du aktivere automatisk låsing, slik at døren din alltid er låst. En nyttig funksjon for deg som er glemsk eller for en stor familie. Låsen styres og fungerer på ulike måter. I basic versjonen er låsen offline og kan åpnes med kode eller nøkkelbrikke. Dersom du kompletterer låsen med en radiomodul, kan du styre låsen med en app. Dermed kan du bruke mobiltelefonen til å åpne eller endre låseinnstillinger.

Egenskaper og funksjoner

Automatisk låsing gir bedre sikkerhet og alle i familien kan i tillegg ha sin egen personlige kode. Du kan også lage midlertidige koder for besøkende (koden vil automatisk slettes etter 24 timer). Det finnes også mulighet til å tidsinnstille koder og nøkkelbrikker, slik at de bare vil fungere på visse dager og tidspunkter. Dette krever oppkopling mot Yale Smart Living eller Verisure. Via app på mobilen kan du låse eller låse opp fra avstand, pluss at du kan se når noen åpner døren.

Anmeldelser og tilbakemeldinger fra kunder

Kundene som har kjøpt Yale Doorman Classic er fornøyde med at den er brukervennlig og lett å installere, selv for de som ikke er særlig handy av seg.

Fordeler

 • Velg selv om du vil låse opp med nøkkelbrikke eller kode, eller begge deler
 • Automatisk låsing
 • Personlig kode til alle i familien
 • Opprett midlertidig kode til besøkende
 • Mulighet for styring og kontroll fra avstand ved bruk av smart oppkobling
 • Mulighet for tidsinnstilling ved bruk av smart oppkobling
 • Enkel installasjon

LES MER

2. Yale Doorman L3 All Inclusive – Premium alternativ

Yale Doorman L3 All Inclusive

SJEKK PRISEN →

Med Yale Doorman L3 får du alt du behøver i et kjøp. Den kommer med Yale Connect, og dermed har du absolutt alt du behøver fra en elektronisk dørlås – og mer til!

Produsent

Yale har smarte sikkerhetsprodukter som fungerer sammen med flere apper og smarthomes som finnes på markedet. Yale eksisterer for å dekke et av våre mest grunnleggende behov, nemlig behovet for trygghet. La Yale hjelpe deg til å leve livet uten bekymringer for om hjemmet ditt er låst for uvedkommende. Yale er nesten usynlig i ditt hjem, men produktene er der for å gjøre det så enkelt og bekymringsfritt som mulig for deg. Yale finnes i over 120 land og selskapet etterlever standarder og krav på hvert marked. Når du velger et Yale produkt får du over 180 års erfaring og innovasjon samlet i et fysisk produkt.

Spesifikasjoner

SSF 3522 Låseklasse 3. IP55 klassifisert, tåler det harde norske klimaet og været. Passer til dører med lås som er av skandinavisk standard. Kan brukes på dørstørrelser 40-88 mm uten å måtte tilpasses. Ingen kabeltrekking. Opereres av 4 stk AA alkaliske batterier (medfølger). Branntestet opptil 120 minutter. Forsikringsgodkjent av FG Skadeteknikk. Utedelen takler temperaturer på -25 til +70 °C. Selve pakken inneholder smartlås, låshus, Yale Connect WiFi bridge, sluttstykker og sluttunderlag, initieringskort, 3 stk nøkkelbrikker og batterier. Yale Connect gjør det mulig å styre låsen fra avstand. Huben kommuniserer trådløst med dørlås og ruter.

Du kan bruke opptil 30 nøkkelbrikker på en lås og nøkkelbrikke L3 kan koples til ubegrenset antall L3 låser. Du kan registrere opptil 30 brukerkoder på hver lås. Med Yale Access kan du ha opptil 254 brukere (gjest og eier).

Beskrivelse

Yale Doorman L3 har ny design og er sikrere enn noensinne. Den er inkludert Yale Connect, som gir bedre fleksibilitet og styring fra avstand. Installasjonen er forenklet og tilpasset krav fra dørindustrien. Den har også forbedret brukergrensesnitt som guider brukeren med lyd, lys og tale.

Egenskaper og funksjoner

Yale Doorman L3 lar deg åpne med kode, nøkkelbrikke eller app. Du kan utdele midlertidige koder til besøkende og du kan åpne og låse med tidsinnstilling. Den er designet slik at du kan slippe inn bud eller andre hjemmeleveranser med appen, og deretter låse når de går. Kodelåsen er integrert med dørklokke. Det finnes mekanisk nødåpning fra innsiden og nødstrøm i form av 9V batteri på utsiden. Dersom du er uheldig og mister en nøkkelbrikke, kan den sperres midlertidig frem til du finner den igjen.

Anmeldelser og tilbakemeldinger fra kunder

Kundene er fornøyde med Yale Doorman L3. De sier den fungerer bra og er enkel å bruke for alle i familien.

Fordeler

 • Integrert dørklokke
 • Yale Connect medfølger
 • Utdel midlertidige koder eller benytt tidsinnstilling
 • Styr fra avstand og se når noen åpner
 • Enkel installasjon med norsk taleveiledning
 • Slipp inn hjemmeleveranser og lås når de går, selv om du ikke er hjemme selv

Ulemper

 • Den mest kostbare kodelåsen i vår test

LES MER

3. ID Lock 150 Elektronisk dørlås – Tilpasset nordiske forhold

ID Lock 150 Elektronisk dørlås

SJEKK PRISEN →

ID Lock 150 er en smart, modulbasert elektronisk dørlås. Den er tilpasset bruk i smarte hjem. Du kan bruke den som den er, eller du kan velge å koble den sammen med smarthus via Z-Wave eller Zigbee modul. ID Lock 150 er designet i Norge og er tilpasset Nordiske forhold.

Produsent

ID Lock 150 selges via ulike forhandlere i Norge. Dersom du ønsker kan du bruke ID Lock 150 til mer enn bare en elektronisk dørlås. Du kan koble den til et Smart Home system ved hjelp av en Z-Wave eller Zigbee modul fra ID Lock. Dørlåsen har et åpent system og du kan dermed velge mellom flere ulike gatewayer og leverandører av SmartHjem. Du kan også din ID Lock 150 til alarmsystem. Da kan du for eksempel låse opp og samtidig slå av alarmen med din ID Lock.

Spesifikasjoner

Låskassen består av rustfritt stål og overflatebehandlet stål. Innsiden tåler temperaturer mellom 0 – +70 °C, utsiden tåler -25 – +70 °C. Driftes med 4 eller 8 stk AA batterier. Ved lavt batterinivå får du akustisk varsling etter opplåsing. Du kan bruke opptil 25 stk pin-koder og 25 RFID brikker (forutsetter oppdatering mot ID Lock 150 Updater). Du har også muligheten til å bruke midlertidige koder. Da har du ulike valg, koden kan benyttes 1, 2, 5, 10 ganger eller mer. Eller du kan velge at koden skal være gyldig i 12 eller 24 timer.

Beskrivelse

Dette er markedets mest driftsikre og moderne digitale dørlås for ettermontering. Det er en godkjent låsenhet iht. SSF 3522 klasse 3. Det robuste designet er testet for å tåle nordisk klima.

Egenskaper og funksjoner

Designet er en heldekkende pakning for værtetting. Et bakgrunnsbelyst touch-panel gjør det enkelt å styre. Låsen er modulbasert, slik at du kan velge selv om du vil bruke låsen som den er eller om du vil utvide funksjonaliteten med tilleggsmoduler.

Anmeldelser og tilbakemeldinger fra kunder

Kundene er svært fornøyde med at låsen er enkel å montere, selv for de som ikke har gjort noe slikt før. De er også svært fornøyde med funksjonen. Andre igjen er litt bekymret for at når noe oppstår, så må låsen sendes inn og da har man ingen mulighet til å lukke inngangsdøren.

Fordeler

 • Designet og testet for å tåle nordisk klima
 • Godkjent låsenhet
 • Modulbasert
 • Enkel installasjon
 • 25 individuelle pin koder
 • 25 individuelle RFID brikker
 • Midlertidig kode kan benyttes både tidsbasert og antall ganger bruk
 • Mulighet for bortesikring, automatisk låsing og valgfri gjenlåsing

LES MER

4. Woox Dørlås – Budsjettvinneren

Woox Dørlås

SJEKK PRISEN →

Woox Smart dørlås er den rimeligste digitale dørlåsen i vår test. Selv om den er så rimelig, har den veldig mange funksjoner.

Produsent

Woox er et populært merke i markedet for AI produkter og smarte løsninger som skal være enkle å bruke og ha en fornuftig pris. Woox er partner med smart home cloud tilbyderen TUYA smart. Alle Woox produkter er kompatible med alle TUYA produkter verden rundt. Woox produktene er veldig brukervennlige og de er enkle å koble til Woox Home app som kan lastes ned og installeres fra Google Playstore eller Apple Appstore. Nedlasting og bruk av Woox Home app er gratis.

Spesifikasjoner

Woox Smart Doorlock er en INTERTEK EN15684 sertifisert dørlås. Det kreves Woox Zigbee gateway for å benytte denne låsen. Den består av rustfritt stål og sinklegering. Utformet for både tredører, glassdører og sikkerhetsdører. Kompatibel med Woox Home app. Den drives av 3 AAA batterier. Den er også IoT kompatibel. Kommunikasjon foregår via Zigbee teknologi. Minimum driftstemperatur er -20 grader og maksimum driftstemperatur er +60 grader.

Egenskaper og funksjoner

Dette er inngangen til ditt smarte hjem. Du kan velge mellom tre ulike metoder for å åpne og låse døren din; via Woox Home app, bruk en kode på panelet eller RFID brikke (3 stk følger med).

Fordeler

 • Kompatibel med Woox Home app, som er gratis
 • 3 ulike metoder for å låse og åpne døren
 • Zigbee teknologi
 • Beste pris

LES MER

5. Burg Wächter TSE SET Dørlås – Det enkle alternativet

SJEKK PRISEN →

En enkel og grei elektronisk dørlås, ingen krimskrams og avanserte funksjoner.

Produsent

Burg Wächter er en ledende internasjonal produsent på markedet for sikkerhet for dører, vinduer, safer og tilgangskontroll. Kunder fra hele verden har assosiert merkevaren med kvalitet helt siden den spede begynnelse i 1950.

Spesifikasjoner

Elektronisk TSE sylinder erstatter den mekaniske profilsylinderen. Komplett sett til både innendørs og utendørs dører. Profilsylinderen har trådløs forbindelse til kodetastatur. Tastaturet kan plasseres som ønsket hvor som helst i dørområdet opptil 10 m.

Produktbeskrivelse og funksjoner

Dette er en elektronisk lås som åpner og låser dører både innvendig og utvendig ved å bruke en kode på 6 siffer. En pin-kode kan ha opptil 6 brukere og 5 valgfrie TSE E-Keys. Pakken inkluderer batterier og installasjons- og brukerveiledning.

Fordeler

 • Enkel installasjon
 • Ingen kabler nødvendig
 • Funksjonell og pålitelig

LES MER


Konklusjon

Vi håper du har funnet en favoritt i vår test. Det kommer ofte an på hvor stor familie man har, hvor gamle familiemedlemmene og kanskje hvor distre de er? Alt etter ulike behov har vi funnet en favoritt for de som vil gjøre det enkelt og greit, en favoritt spesielt tilpasset nordiske forhold og selvfølgelig har vi et premium alternativ for deg som ønsker det beste og mest mulig funksjonaliteter. Vi har også en budsjettvinner, som til tross for sin lave pris gir mange gode funksjoner. Testvinneren har en fornuftig pris og er en solid elektronisk kodelås ytterdør. Dersom du kompletterer den med en smart modul, kan du få enda flere funksjoner!