fbpx

Kodelås ytterdør test: Disse 5 er våre favoritter i 2023

I en verden der sikkerhet og brukervennlighet er essensielt, har kodelåser for ytterdører blitt et populært valg. I denne testen vil vi evaluere forskjellige modeller for ytelse, pålitelighet og teknologiske funksjoner. Vi vil sammenligne alt fra enkelhet i installasjon til funksjoner som fjernstyring, gjenkjenning og sikkerhetsvurderinger. Bli med oss mens vi låser opp innsikten du trenger for å gjøre det riktige valget for ditt hjem.

Kodelås ytterdør test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Yale Doorman Classic
Dette er vår testvinner på grunn av alle mulighetene du får ved kjøp av denne. Velg ulike måter å låse opp på. Hvert familiemedlem kan ha egen personlig kode, og ved oppkobling til smartmodul får man mulighet til tidsinnstilt låsing og styring fra avstand.
SJEKK PRISEN →
Yale Doorman L3 All Inclusive
Den elektroniske kodelåsen for deg som vil ha det beste og alt inkludert. Med på kjøpet får Yale Connect, slik at du er klar fra start og kan styre låsen fra avstand.
SJEKK PRISEN →
ID Lock 150 Elektronisk dørlås
Tilpasset nordiske forhold og svært robust design. Modulbasert, slik at du selv kan velge hvor mange funksjoner du vil ha.
SJEKK PRISEN →
Yale Linus Family
Yale Linus Family er en allsidig kodelås med mange funksjoner som lar deg kontrollere og tilpasse din hjemmesikkerhet, og er kompatibel med flere smarthjem-systemer.
SJEKK PRISEN →
Yale Doorman Classic Connected All Inclusive
Yale Doorman Classic Connected All Inclusive er den ultimate kodelåsen for ytterdører. Med fleksible tilgangsmetoder som kode, nøkkelbrikke og app, får du enkel og sikker tilgang til hjemmet ditt. Automatisk låsing gir bedre trygghet, og Yale Access-appen gir ekstra funksjoner og kontroll.
SJEKK PRISEN →
Yale Kodelås for balkongdør og vindu
Yale Kodelås for Balkongdør og Vindu er en minimalistisk og praktisk løsning for økt sikkerhet. Den tar minimalt med plass og sikrer effektivt balkongdører og vinduer. Enkel montering og programmering av brukerkoder. Tilgjengelig i venstre og høyre håndtakversjoner for forskjellige behov.
SJEKK PRISEN →


1. Yale Doorman Classic – Vinneren av vår test!

Yale Doorman Classic

SJEKK PRISEN →

Yale Doorman Classic Silver stikker lett av med seieren i vår test av kodelås ytterdør. Du trenger aldri mer lete etter forlagte nøkler. Kodelåsen har mange funksjoner som hjelper deg å styre adgang til hjemmet ditt.

Produsent

Selskapet Yale har sin opprinnelse i det koloniale Amerika. Linus Yale Senior begynte i 1840 å utvikle innovative lås med høy sikkerhet for sin bedrift Yale Locksmith i New York. Han spesialiserte seg på håndlagde og dyre lås. Forretningen ekspanderte og på begynnelsen av 1900-tallet hadde Yale mer enn 12 000 ansatte i tillegg til at de hadde blitt internasjonal.

Spesifikasjoner

Du kan registrere opptil 10 nøkkelbrikker per lås. En nøkkelbrikke kan registreres på opptil 6 låser. Du kan benytte opptil 10 brukerkoder og maksimum 5 fjernkontroller. Tåler utendørsmiljø (IP55-klassifisert). Branntestet etter EI30 (EN-1191). Temperaturintervall: innendørs: 0-+50 grader og utendørs: -25 til +70 grader. Drives på 4 stk 1,5 V alkaliske batterier AA. Det anbefales å bytte batteri før de går helt tomme, slik at produktet ikke skades.

Beskrivelse

Yale Doorman Classic er en smart, digital lås for å åpne/låse døren på flere ulike måter, helt uten bruk av nøkkel. Dersom du vil være helt sikker, kan du aktivere automatisk låsing, slik at døren din alltid er låst. En nyttig funksjon for deg som er glemsk eller for en stor familie. Låsen styres og fungerer på ulike måter. I basic versjonen er låsen offline og kan åpnes med kode eller nøkkelbrikke. Dersom du kompletterer låsen med en radiomodul, kan du styre låsen med en app. Dermed kan du bruke mobiltelefonen til å åpne eller endre låseinnstillinger.

Egenskaper og funksjoner

Automatisk låsing gir bedre sikkerhet og alle i familien kan i tillegg ha sin egen personlige kode. Du kan også lage midlertidige koder for besøkende (koden vil automatisk slettes etter 24 timer). Det finnes også mulighet til å tidsinnstille koder og nøkkelbrikker, slik at de bare vil fungere på visse dager og tidspunkter. Dette krever oppkopling mot Yale Smart Living eller Verisure. Via app på mobilen kan du låse eller låse opp fra avstand, pluss at du kan se når noen åpner døren.

Anmeldelser og tilbakemeldinger fra kunder

Kundene som har kjøpt Yale Doorman Classic er fornøyde med at den er brukervennlig og lett å installere, selv for de som ikke er særlig handy av seg.

Fordeler

 • Velg selv om du vil låse opp med nøkkelbrikke eller kode, eller begge deler
 • Automatisk låsing
 • Personlig kode til alle i familien
 • Opprett midlertidig kode til besøkende
 • Mulighet for styring og kontroll fra avstand ved bruk av smart oppkobling
 • Mulighet for tidsinnstilling ved bruk av smart oppkobling
 • Enkel installasjon

LES MER

2. Yale Doorman L3S  – Premium alternativ

Yale Doorman L3 All Inclusive

SJEKK PRISEN →

Med Yale Doorman L3 får du alt du behøver i et kjøp. Den kommer med Yale Connect, og dermed har du absolutt alt du behøver fra en elektronisk dørlås – og mer til!

Produsent

Yale har smarte sikkerhetsprodukter som fungerer sammen med flere apper og smarthomes som finnes på markedet. Yale eksisterer for å dekke et av våre mest grunnleggende behov, nemlig behovet for trygghet. La Yale hjelpe deg til å leve livet uten bekymringer for om hjemmet ditt er låst for uvedkommende. Yale er nesten usynlig i ditt hjem, men produktene er der for å gjøre det så enkelt og bekymringsfritt som mulig for deg. Yale finnes i over 120 land og selskapet etterlever standarder og krav på hvert marked. Når du velger et Yale produkt får du over 180 års erfaring og innovasjon samlet i et fysisk produkt.

Spesifikasjoner

SSF 3522 Låseklasse 3. IP55 klassifisert, tåler det harde norske klimaet og været. Passer til dører med lås som er av skandinavisk standard. Kan brukes på dørstørrelser 40-88 mm uten å måtte tilpasses. Ingen kabeltrekking. Opereres av 4 stk AA alkaliske batterier (medfølger). Branntestet opptil 120 minutter. Forsikringsgodkjent av FG Skadeteknikk. Utedelen takler temperaturer på -25 til +70 °C. Selve pakken inneholder smartlås, låshus, Yale Connect WiFi bridge, sluttstykker og sluttunderlag, initieringskort, 3 stk nøkkelbrikker og batterier. Yale Connect gjør det mulig å styre låsen fra avstand. Huben kommuniserer trådløst med dørlås og ruter.

Du kan bruke opptil 30 nøkkelbrikker på en lås og nøkkelbrikke L3 kan koples til ubegrenset antall L3 låser. Du kan registrere opptil 30 brukerkoder på hver lås. Med Yale Access kan du ha opptil 254 brukere (gjest og eier).

Beskrivelse

Yale Doorman L3 har ny design og er sikrere enn noensinne. Den er inkludert Yale Connect, som gir bedre fleksibilitet og styring fra avstand. Installasjonen er forenklet og tilpasset krav fra dørindustrien. Den har også forbedret brukergrensesnitt som guider brukeren med lyd, lys og tale.

Egenskaper og funksjoner

Yale Doorman L3 lar deg åpne med kode, nøkkelbrikke eller app. Du kan utdele midlertidige koder til besøkende og du kan åpne og låse med tidsinnstilling. Den er designet slik at du kan slippe inn bud eller andre hjemmeleveranser med appen, og deretter låse når de går. Kodelåsen er integrert med dørklokke. Det finnes mekanisk nødåpning fra innsiden og nødstrøm i form av 9V batteri på utsiden. Dersom du er uheldig og mister en nøkkelbrikke, kan den sperres midlertidig frem til du finner den igjen.

Anmeldelser og tilbakemeldinger fra kunder

Kundene er fornøyde med Yale Doorman L3. De sier den fungerer bra og er enkel å bruke for alle i familien.

Fordeler

 • Integrert dørklokke
 • Yale Connect medfølger
 • Utdel midlertidige koder eller benytt tidsinnstilling
 • Styr fra avstand og se når noen åpner
 • Enkel installasjon med norsk taleveiledning
 • Slipp inn hjemmeleveranser og lås når de går, selv om du ikke er hjemme selv

Ulemper

 • Den mest kostbare kodelåsen i vår test

LES MER

3. ID Lock 150 Elektronisk dørlås – Tilpasset nordiske forhold

ID Lock 150 Elektronisk dørlås

SJEKK PRISEN →

ID Lock 150 er en smart, modulbasert elektronisk dørlås. Den er tilpasset bruk i smarte hjem. Du kan bruke den som den er, eller du kan velge å koble den sammen med smarthus via Z-Wave eller Zigbee modul. ID Lock 150 er designet i Norge og er tilpasset Nordiske forhold.

Produsent

ID Lock 150 selges via ulike forhandlere i Norge. Dersom du ønsker kan du bruke ID Lock 150 til mer enn bare en elektronisk dørlås. Du kan koble den til et Smart Home system ved hjelp av en Z-Wave eller Zigbee modul fra ID Lock. Dørlåsen har et åpent system og du kan dermed velge mellom flere ulike gatewayer og leverandører av SmartHjem. Du kan også din ID Lock 150 til alarmsystem. Da kan du for eksempel låse opp og samtidig slå av alarmen med din ID Lock.

Spesifikasjoner

Låskassen består av rustfritt stål og overflatebehandlet stål. Innsiden tåler temperaturer mellom 0 – +70 °C, utsiden tåler -25 – +70 °C. Driftes med 4 eller 8 stk AA batterier. Ved lavt batterinivå får du akustisk varsling etter opplåsing. Du kan bruke opptil 25 stk pin-koder og 25 RFID brikker (forutsetter oppdatering mot ID Lock 150 Updater). Du har også muligheten til å bruke midlertidige koder. Da har du ulike valg, koden kan benyttes 1, 2, 5, 10 ganger eller mer. Eller du kan velge at koden skal være gyldig i 12 eller 24 timer.

Beskrivelse

Dette er markedets mest driftsikre og moderne digitale dørlås for ettermontering. Det er en godkjent låsenhet iht. SSF 3522 klasse 3. Det robuste designet er testet for å tåle nordisk klima.

Egenskaper og funksjoner

Designet er en heldekkende pakning for værtetting. Et bakgrunnsbelyst touch-panel gjør det enkelt å styre. Låsen er modulbasert, slik at du kan velge selv om du vil bruke låsen som den er eller om du vil utvide funksjonaliteten med tilleggsmoduler.

Anmeldelser og tilbakemeldinger fra kunder

Kundene er svært fornøyde med at låsen er enkel å montere, selv for de som ikke har gjort noe slikt før. De er også svært fornøyde med funksjonen. Andre igjen er litt bekymret for at når noe oppstår, så må låsen sendes inn og da har man ingen mulighet til å lukke inngangsdøren.

Fordeler

 • Designet og testet for å tåle nordisk klima
 • Godkjent låsenhet
 • Modulbasert
 • Enkel installasjon
 • 25 individuelle pin koder
 • 25 individuelle RFID brikker
 • Midlertidig kode kan benyttes både tidsbasert og antall ganger bruk
 • Mulighet for bortesikring, automatisk låsing og valgfri gjenlåsing

LES MER

4. Yale Linus Family – Fleksibel

Yale Linus Family Elektronisk dørlås

SJEKK PRISEN →

Yale Linus Family er en kodelås som virkelig tar boligsikkerhet til det neste nivået. Denne smarte pakken inkluderer alt du trenger, inkludert en Wi-Fi-ruter spesifikk for Yale-systemet.

En av de viktigste fordelene med Yale Linus Family er dens utrolige fleksibilitet når det gjelder plassering av kodetastaturet. Med Yale Smart Keypad, som er inkludert i pakken, kan du låse opp døren din ved å taste inn en kode.

I tillegg til Yale Smart Keypad, leveres Yale Linus Family med mange praktiske funksjoner. For eksempel kan du låse og låse opp døren din på avstand via en app på smarttelefonen din. Dette gir deg mulighet til å slippe inn postbud eller håndverkere, og deretter låse igjen når de har gått. Du kan også stille inn tidspunktet for når døren skal låses eller åpnes automatisk.

En annen praktisk funksjon er muligheten til å integrere Yale Linus Family med populære smart hjem-systemer som Google Assistant, Alexa, IFTTT, Airbnb og Philips Hue. Med Yale Connect kan du også styre låsen selv når du ikke er hjemme.

Installasjonen er også ganske enkel, med en norsk taleveiledning som hjelper deg gjennom hele prosessen. Yale Linus Family passer de fleste boligdører og erstatter bare vrideren på innsiden, så dørens sikkerhetsklassifisering beholdes.

Yale Linus Family er en smart og fleksibel løsning for dem som ønsker å oppgradere sin hjemmesikkerhet. Denne pakken leverer fra fleksibilitet til kompatibilitet, og er et utmerket valg for dem som ønsker å nyte fordelene med en smart kodelås.

Fordeler:

 • Fleksibel plassering av kodetastaturet.
 • Muligheten for fjernstyring og tidsspesifikk låsing/åpning.
 • Kompatibel med mange smart hjem-systemer.
 • Enkel installasjon mens sikkerhetsklassifiseringen opprettholdes.

LES MER

5. Yale Doorman Classic Connected All Inclusive – Premium

Yale Doorman Classic Connected All Inclusive

SJEKK PRISEN →

Yale Doorman Classic Connected All Inclusive er den perfekte løsningen for ytterdøren din. Denne innovative kodelåsen inkluderer alt du trenger for en problemfri og sikker tilgang til hjemmet ditt.

En av de mest imponerende funksjonene til Yale Doorman Classic Connected er fleksibiliteten den gir deg. Du kan låse opp døren med en kode, nøkkelbrikke eller til og med via en app. Dette betyr at du ikke lenger trenger å bekymre deg for å miste nøklene dine når du er på stranden, jogger eller går tur med hunden. Med flere tilgangsmuligheter tilgjengelig, kan du enkelt tilpasse måten du åpner døren på, basert på dine behov og preferanser.

Sikkerheten er også ivaretatt med Yale Doorman Classic Connected. Den er godkjent som en låsenhet i henhold til SSF 3522 Klasse 2A-standarder, noe som garanterer en høy grad av beskyttelse for hjemmet ditt. Du kan også kombinere nøkkelbrikken med en kode for ekstra sikkerhet, og gi ulike familiemedlemmer sine egne koder for tilgang. Hvis du forventer besøkende, kan du enkelt opprette midlertidige koder som gir dem begrenset adgang.

Yale Doorman Classic Connected All Inclusive leveres med Yale Access, som gjør at du kan koble låsen til nettet. Dette åpner for enkel håndtering og gir deg ekstra funksjoner via Access-appen. Du kan ha kontroll over låsen uansett hvor du er, og administrere tilgangsrettigheter og innstillinger med noen få trykk på smarttelefonen din.

Fordeler:

 • Ultimate kodelås for ytterdører
 • Fleksible tilgangsmetoder: kode, nøkkelbrikke og app
 • Automatisk låsing for bedre trygghet
 • Yale Access-app gir ekstra funksjoner og kontroll

LES MER

6. Yale Kodelås for balkongdør og vindu – Til små dører

Yale Kodelås for balkongdør og vindu for venstre håndtak

SJEKK PRISEN →

Når det gjelder sikkerheten til balkongdører og vinduer, er Yale Kodelås en pålitelig og praktisk løsning. Denne minimalistiske kodelåsen er spesielt designet med tanke på begrenset plass, og tar derfor minimalt med plass på døren eller vinduet.

En av de viktigste fordelene med Yale Kodelås er dens evne til å sikre altandører og vinduer effektivt. Mange innbrudd skjer gjennom vinduer, og altandøren blir ofte brukt som en naturlig rømningsvei.

Yale Kodelås er spesielt utviklet for å passe de fleste balkongdører og vinduer på markedet. Den erstatter enkelt det eksisterende håndtaket og kan monteres av deg selv. Ved å programmere en sekssifret kode, kan du enkelt tilpasse låsen til dine preferanser. Du har også muligheten til å opprette opptil fem forskjellige brukerkoder, som gir fleksibilitet til hele familien.

Enheten er tilgjengelig i både venstre og høyre håndtakversjoner, slik at den passer til både utadgående høyrehengte altandører og vinduer

I tillegg til sin praktiske funksjonalitet, tilbyr Yale Kodelås også et estetisk tiltalende design. Den minimalistiske utformingen passer godt inn i moderne interiør og forstyrrer ikke den overordnede visuelle appell av balkongdøren eller vinduet.

Yale Kodelås for Balkongdør og Vindu er en pålitelig og praktisk løsning for å forbedre sikkerheten i hjemmet ditt. Med sin minimalistiske design og enkel installasjon kan du enkelt oppgradere sikkerhetsnivået og få fred i sinnet.

Fordeler:

 • Minimalistisk og praktisk kodelås for balkongdører og vinduer
 • Effektiv sikring med minimal plassinntak
 • Enkel montering og programmering av brukerkoder
 • Tilgjengelig i venstre og høyre håndtakversjoner

LES MER


Konklusjon

Vi håper du har funnet en favoritt i vår test. Det kommer ofte an på hvor stor familie man har, hvor gamle familiemedlemmene og kanskje hvor distre de er?

Alt etter ulike behov har vi funnet en favoritt for de som vil gjøre det enkelt og greit, en favoritt spesielt tilpasset nordiske forhold og selvfølgelig har vi et premium alternativ for deg som ønsker det beste og mest mulig funksjonaliteter.

Vi har også en budsjettvinner, som til tross for sin lave pris gir mange gode funksjoner. Testvinneren har en fornuftig pris og er en solid elektronisk kodelås ytterdør. Dersom du kompletterer den med en smart modul, kan du få enda flere funksjoner!

elektronisk dørlås