Kniversliper test: Disse 7 gir best resultater i 2020

Uavhengig om du er kokk eller ikke, så er det lite som er verre en sløve kniver når du skal skjære kjøtt, fisk eller grønnsaker. Derfor kan det være lurt å ha en knivsliper i hjemmet hvis du ønsker skarpe kniver som skjærer kjøttet til perfeksjon. Det er mange knivslipere på markedet, men hvilken er egentlig den beste?

Vi har testet seks ulike knivslipere og vår testvinner er Global G-91. Den er enkel å bruke og uten tvil den billigste på markedet, samtidig som den gjør knivene så gode som nye.

1. Global G-91 – Vår favoritt

SJEKK PRISEN →

Global G-91 er en enkel og effektiv knivsliper som får jobben gjort. Alt du trenger å gjøre er å fylle beholderen med vann, lukke lokket og dra knivbladet noen ganger langs hjulet. Resultatet er en skarp kniv som kutter igjennom alt av matvarer.

Knivsliperen passer til alle kniver med glatt blad. Du kan slipe alt fra store tykke kjøttkniver, til små og tynne kniver. Håndtaket er laget av plast, den er liten og lett og uproblematisk å gjemme bort i et skap. Den har også innlegg av rustfritt stål, så du kan vaske den uten bekymre deg for at kvaliteten skal bli dårligere.

Hvem passer Global G-91 for?

Global G-91 passer både for deg som har et større utvalg av kniver som ofte skal slipes og deg som trenger å slipe en gang i blant. Knivsliperens enkle slipehjul gjør den rask og effektiv, så du trenger ikke bruke mye tid for å få en sylskarp kniv. Den er også den rimeligste på markedet, så om du vil unngå å investere tungt i en knivsliper er den helt perfekt!

LES MER


2. Vulkanus VG2 – For den profesjonelle

SJEKK PRISEN →

Den optimale knivsliperen for deg som er mye på kjøkkenet og som en trenger en robust knivsliper. Vulkanus VG2 gir bedre slipe-resultat uten at yndlingsknivene dine får riper eller hakk. Knivsliperen er laget i rustfritt stål som sikrer høy levetid, og den er enkel å vedlikeholde. Den kan også vaskes i oppvaskmaskin uten problemer.

Med justerbar slipevinkel kan du selv bestemme knivens skarphet. Patentert fjær teknologi gjør den lett å bruke, helt uten hakking eller vibrasjon mens du sliper. Sliperen kan brukes på både kjøtt- og brødkniver, og bidrar absolutt til en bedre og mer effektiv kjøkken opplevelse. Du unngår også å måtte «sage» deg igjennom matvarene.

Det negative med knivsliperen er at den er hakket dyrere enn andre på markedet. Trenger du å slipe knivene dine et par ganger i året, anbefaler vi andre alternativer enn denne. Trenger du å slipe knivene dine ofte og er på utkikk etter en sliper som holder i mange år, er Vulkanus VG2 et godt kjøp.

LES MER


3. Chef’s choice M1520 – Allsidig knivsliper!

SJEKK PRISEN →

En allsidig knivsliper som gir deg et sylskarpt egg! Sliperens smarte tretrinnsmodell gjør at du kan slipe alle kniver, uansett fasong.

Trinn 1

Har en slipevinkel på 15 grader, og både skaper og vedlikeholder eggen. Passer til tynnere knivblad og rundere egg, som i typiske asiatiske kokkekniver.

Trinn 2

Slipevinkel på 20 grader. Passer til «solide knivblad» og spissere egg, som for eksempel europeiske kjøtt- og grønnsakskniver.

Trinn 3

Polerer eggen. Passer også til taggete kniver som brødkniver.

Hvorfor kjøpe Chef’s choice M1520?

Knivenes egg reduseres i det knivene blir sløve. Med M1520 kan du enkelt gjenopprette knivens opprinnelige egg. Dette gjør at knivene dine fungerer akkurat som nykjøpt og de blir en nytelse å bruke.

Har du et stort utvalg av kniver med ulik fasong er dette også et genialt kjøp. Du slipper å bekymre deg for at sliperen ikke skal fungere på kniven din og alle knivene blir slipt til optimalt resultat.

Sliperen er litt dyr. Men har du en knivsamling med ulik slipe-behov, er det absolutt en god investering.

LES MER


4. Chef’s Choice FlexHone 320 – Lang levetid

Elektrisk knivsliper som gir et godt resultat. FlexHone 320 er en enklere og rimeligere versjon av M1520, og her skal knivene behandles i to steg. Først sliper du grunneggen, deretter poleres den. Dette gjør kniven ekstra skarp og så god som ny. Sliperen passer kniver med spiss egg og kan ikke justere slipevinkelen. Den er derfor billigere enn M1520.

Har du kniver med spiss egg er dette et smartere kjøp enn M1520. Den er enkel å bruke og med sine 21 cm tar den ikke så stor plass på kjøkkenet. FlexHone 320 klarer også 2000-3000 slipinger, noe som gir deg veldig mye for pengene.

Med andre ord et godt kjøp hvis du har europeiske kniver med spiss egg. Prisen er ikke ille med tanke på antall slipinger den gir, og du får kniver som gjør jobben på en tilfredsstillende måte. Men har du kniver med ulik fasong på eggen, ville vi ha anbefalt å bruke noen hundrelapper ekstra på en Chef’s choice M1520.


5. Zwilling Slipestein — Optimal for finpuss

SJEKK PRISEN →

Trenger skjæreredskapet ditt en finpuss er Zwilling Slipestein helt perfekt! Med slipesteinen kan du raskt få tilbake skarpheten i knivene dine uten å måtte anstrenge deg.

Steinen består av to sider. En side med finere korn tilegnet finpuss og en side tilegnet polering. Slipesteinen er optimal for kniver som allerede er skarpe, men som trenger litt ekstra for å skjære gjennom matvarene til perfeksjon.

Har du kniver som er utslitte og som trenger en real gjennomgang, kan det lønne seg med en grovere og mer robust knivsliper. Men trenger knivene dine lettere vedlikehold, er denne anbefalt. Slipesteinen er også billig med tanke på hvor lang levetid den har. Et godt kjøp for deg som ønsker en lettere finpuss.

LES MER


6. Zwilling Slipestål—Billig!

En billig sliper som gir knivene dine en ny egg. Alt du trenger å gjøre, er å dra kniven noen ganger over sliperen, og du er klar for kjøkkenet! Sliperen leverer et resultat av høy kvalitet og er enkel og effektiv å bruke.

Med sine 26 cm og ovale form er den lett i vekt, og passer godt for deg som ønsker å slipe selv, fremfor å dra den igjennom en elektrisk sliper.

Zwilling Slipestål er også en av de billigste på markedet, så du trenger ikke grave dypt i lommeboka for en god knivsliper.


Hvorfor trenger du en knivsliper?

Alle som lager mat og som er i besittelse av en form for kniv, har god nytte av en knivsliper. Det kan være utrolig frustrerende å stå på kjøkkenet om man ikke har en kniv som fungerer. Sløve kniver som moser tomatene dine når du skjærer er veldig unødvendig når du ikke trenger å bruke mye penger på en sliper som gir et godt resultat.

En knivsliper gir deg skarpe kniver, og vil gjøre jobben på kjøkkenet mye enklere. Du unngår å måtte «krige» deg igjennom matvarene, og maten ser enda flottere ut enn om du hadde brukt en sløv kniv.

Kjøkken opplevelsen blir også garantert mye morsommere med en sylskarp kniv som skjærer gjennom alt, uten anstrengelser. Sløve kniver er ubrukelige og vil mest sannsynlig bidra til mindre glede på kjøkkenet.

Å eie egen knivsliper vil også på sikt være billigere enn å slipe på butikk. Samtidig er det mye mer tidseffektivt, da du kan slipe akkurat når det passer deg. Så, har du en kniv? Ja, da anbefales det en knivsliper.

Hvilken knivsliper skal du kjøpe?

Det er flere faktorer å tenke på når du skal kjøpe knivsliper. Først og fremst må du finne ut hvilke kniver du har og hvor stort forbruk du har på dem. Er du ofte på kjøkkenet og opplever stor slitasje på knivene dine, er det anbefalt med en litt dyrere og robust knivsliper. Brukes knivene en sjelden gang, er det ikke nødvendig å bruke mye penger.

Formene på knivene dine har også betydning for valg av knivsliper. Finn en sliper som har riktig slipevinkel i forhold til dine kniver. Har du et større utvalg av kniver, med ulik form på eggen, er det lurt å kjøpe en sliper som kan justere slipevinkel. Dette gjør at du kan slipe både asiatiske og europeiske kniver til optimalt resultat. Sliper du for eksempel europeiske kniver med feil vinkel, vil ikke kniven bli noe skarpere. For optimalt resultat er det derfor viktig å bruke en vinkel som passer din kniv.

Størrelsen og estetikk burde også ha en betydning for hvilken sliper du skal kjøpe. Selv om dette ikke er de viktigste faktorene kan de absolutt ha en betydning. Det er utrolig kjedelig å bruke penger på noe som tar for stor plass eller som ikke passer inn på kjøkkenet. Finn en som er mindre, og lett å gjemme bort, eller en som er passer godt inn på ditt kjøkken.

Til slutt er det viktig å finne ut hvor mye sliping knivene dine trenger. Er knivene veldig sløve, er det helt nødvendig med grovere slipere for et godt resultat. Det hjelper lite med fin kornstørrelse dersom knivene er veldig slitte. Trenger du kun en rask polering er finere korn nok for dine kniver.

Gir dyrere knivslipere bedre kvalitet enn billigere?

Ikke nødvendigvis. Men de «robuste» er noe dyrere enn de mindre og lette fordi de skal tåle flere slipinger. Jo flere slipinger du gjør, jo dårligere bli kvaliteten men det kommer an på hvor ofte du bruker sliperen. Er du en som kommer til å slipe en sjelden gang, vil du ha mindre slitasje på din sliper og den vil gi et godt resultat over en lengre periode.

Men hvis du lever av å lage mat og sliper knivene dine ofte, vil du ha bedre nytte av en dyrere sliper.

Kriterier

I testen ville vi finne slipere som passet uansett formål. Hvert produkt ble da vurdert på følgende kriterier:

  • Pris
  • Brukervennlighet
  • Egenskaper
  • Levetid

Pris

Ingen ønsker å betale mer enn de må. Derfor var det viktig for oss å finne alternativer som ga god kvalitet til en rimelig pris. Alle knivslipere opptil 1500 kr er mer enn gode nok til å gi deg et resultat du er fornøyd med. Derfor syntes vi det var unødvendig å vurdere noen som kostet mer enn 1500 kr.

Brukervennlighet

Her så vi etter hvor enkel knivsliperne var å bruke og hvor mye tid det krevde for å bruke dem. I en hektisk hverdag, er det ingen som vil bruke masse tid og krefter på å slipe knivene sine. Derfor var det viktig for oss at sliperne skulle være enkel å forstå, samtidig som lett å bruke.

Egenskaper

Hvilke kniver var sliperne i stand til å slipe og hvor skarpe ble knivene? Dette var for oss de viktigste kriteriene i vår test. En knivsliper skal naturligvis gjøre knivene skarpere og dette var for oss det viktigste kriteriet.

Definisjonen på hva som er skarpt kan selvsagt variere, men vår måleenhet var å kutte maten uten måtte «sage» seg gjennom. Kniver med ulik slitasje ble testet, og for å bli vurdert skulle resultatet være en kniv som gled gjennom maten uten problemer.

Om sliperen hadde flere slipevinkler ble også tatt i betraktning. Det var absolutt en fordel om sliperne kunne håndtere kniver med ulik fasong.

Levetid

En viktig egenskap for ethvert produkt. Ingen ønsker å betale for noe som blir fort ødelagt. Derfor er det viktig for oss om sliperne tåler den belastningen som er nødvendig for forbruket ditt.