fbpx

Knivsett test: Kokkenes 11 favoritter i 2023

Gode kniver er alfa og omega skal man lykkes med matlagingen. Skarpe og pålitelige kniver vil ikke bare effektivisere selve arbeidstiden, men er også en god bidragsyter til å styrke matgleden. Med et knivsett får du kniver tilpasset ethvert skjærebehov, i tillegg til at det er rimeligere enn å kjøpe én og én kniv.

I dag finnes det en rekke knivsett, der vi har tatt for oss kokkenes utvalgte favoritter i 2023. Vårt formål er å hjelpe deg å finne knivsettet som passer deg best. Vi har nedenfor laget en oversikt til deg med de beste innen de ulike kategoriene, slik at valget blir enklere. Testen er basert på produktspesifikasjoner og omtaler. 

Vår favoritt og testvinner er det enestående settet fra Global. Her får du fem sylskarpe kniver pakket inn i en vakker gaveeske. Ønsker du et prisgunstig sett, er det Mareld Olivetre vi anbefaler i vår knivsett test. 

I denne lenken kan du lese om “Knivoppheng test”

BILDE PRODUKT
Global 5 Knivsett
Dette enestående knivsettet er vår favoritt og testvinner fordi ingen kombinerer pris, kvalitet og allsidighet på en bedre måte. Her får du en komplett pakke som tilfredsstiller alle kjøkkenets skjærebehov.
SJEKK PRISEN →
Victorinox Knivsett
Prisbelønte Victorinox har her utviklet et særdeles praktisk knivsett. Pakken inneholder fem slitesterke kniver som er utrolig behagelige å bruke.
SJEKK PRISEN →
Global Knivesett 10
Den største pakken får du med Global 10. Dette knivsettet inneholder hele 10 høykvalitetskniver, og er dermed perfekt for den profesjonelle kokk, eller deg som elsker å utforske litt ekstra på kjøkkenet.
SJEKK PRISEN →
Miyabi 5000MCD
Dette vakre knivsettet skiller seg ut, takket være det unike designet og den skyhøye kvaliteten. Miyabi er perfekt for deg som skal koste på seg noe ekstraordinært.
SJEKK PRISEN →
Wüsthof Classic Knivsett
Dette populære knivsettet er blant Tyskland mest solgte. Her får du kniver tilpasset et hvert behov, da pakken inneholder seks solide kjøkkenkniver
SJEKK PRISEN →
Mareld Olivtre 3
Dette prisgunstige knivsettet er utmerket for deg som handler på budsjett. Selv med lav pris, er kvaliteten meget god, og her får du kniver som holder lenge.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

Knivsett test: Her er våre favoritter

1. Global 5 Knivsett – Testvinner

Global 5 Knivsett

SJEKK PRISEN →

Japanske Global er kjent for sine berømte kokkekniver, og er av flere profesjonelle ansett som blant de beste knivene på markedet. Både i privat hjem og verdensledende restauranter florerer det av Global kniver. I dette settet får du fem bestselger i en og samme pakke, og det til en meget overkommelig pris.

Komplett knivsett

Global har her samlet fem av sine mest populære kniver i en og samme pakke, der hver og en har ulik størrelse og form. Dermed får du et meget komplett sett, som inneholder en kokkekniv, brødkniv, grønnsakskniv, allkniv og skrellekniv.

Disse knivene er utviklet av rustfritt stål som gjør det svært slitesterke, i tillegg til at dem har et ergonomisk håndtak med små hull rundt hele. Dette gjør knivene behagelig å bruke, samtidig som de alltid ligger godt i hånden. Her er det ingen risiko for at de skal skli ut, selv om du skulle være våt på hendene.

Settet kommer også en med en fortryllende gaveeske som perfekt om du skulle gi en bedre gave til noen du er glad i. Designet er nemlig også svært flott og alle knivene har et stilrent utseende som passer inn på alle typer kjøkken.

Unik «helhet»

Grunnen til at Global går til topps i denne testen, er takket være dens unike helhet. Få knivsett kombinerer kvalitet og pris på en like bare måte. Her får du i tillegg en pakk med kniver som tilfredsstiller alle skjærbehov på et kjøkken.

Dermed var det for oss opplagt å kåre dette settet til testvinner. Om dette faktisk er riktig sett for deg, må de naturligvis selv vurdere, men det er ikke uten grunn at japanske global anses som ledene på knivmarkedet både blant forbrukere og eksperter.  

Her får du et knivsett du garanter kommer til å bli fornøyd med, der selv prisen er god sammenlignet med de dyreste toppmodellene.

Oppsummert

 • Et knivsett bestående av fem sylskarpe kniver
 • Japanske Global er en anerkjent leverandør på dagens marked
 • Knivene er både skarpe og behagelige å bruke
 • Alle knivene er av rustfritt stål

LES MER


2. Victorinox Knivsett – Best på kvalitet

Victorinox Knivsett

SJEKK PRISEN →

Sveitsiske Victorinox, som kanskje er mest kjent for lommekniven Swiss Army Knife, men har altså her utviklet et sett bestående av fem praktiske kniver. Pakken inneholder både en brødkniv, en kokkekniv, to skrellekniver, samt en tomatkniv. Med andre ord er dette settet alt du trenger for å lykkes med skjærejobben på kjøkkenet.

Praktisk sett

Victorinox har her utviklet kniver som skal sørge for å dekke ethvert kuttebehov på kjøkkenet. I tillegg ønsker de å gjøre det så praktisk som overhode mulig med sine kniver. Det betyr at dem er laget for å tåle mye og hyppig bruk, samtidig som de skal være behagelige å bruke. Selve knivbladene er av rustfritt stål, men håndtaket er av plastikk.

Dette gjør at knivene fint tåler vask i oppvaskmaskinen, og at de ikke vil ruste dersom de blir eksponert for vann. De gripevennlige plasthåndtakene sørger også for at knivene sitter godt i hånden, og det er ingen fare for at de skal skli ut.

Dessuten er knivene meget skarpe, og her vil selv de seigeste kjøttstykkene eller grønnsakene ikke være noe problem. Skulle knivene bli sløve, er det heller ikke verre enn å dra dem gjennom en knivsliper et par ganger, og de er gode som nye.

Prisvennlig

Victorinox har siden produksjonen startet i 1884 vært en populær leverandør av kniver. Grunnen er så enkel at de kombinerer høy kvalitet og pris på en måte svært få sett er i nærheten av. Her betaler du betraktelig mindre enn det du må hos mange av de andre modellene.

Dermed tror vi dette knivesettet passer godt til deg som ønsker høy kvalitet uten å betale for mye. Skal du ha mer eksklusive kniver med et estetisk utseende, burde du nok se etter andre alternativer enn dette.

Oppsummert

 • Praktisk knivesett bestående av fem kniver
 • Kombinerer kvalitet og pris på en strålende måte
 • Knivene er meget slitesterke

LES MER


3. Global Knivesett 10 – Største pakke

Global Knivesett 10

SJEKK PRISEN →

Dette knivsettet fra Global er markedets største og mest komplette pakke. Her får du hele 10 kniver, som inneholder modeller i alle størrelser og former. Et mer allsidig knivsettet finnes ikke, og det er kanskje ikke så rart at dette er det mest populære knivsettet blant de profesjonelle kokkene verden over.

Svært allsidig knivsett

Denne pakken inneholder et sjeldens utvalg av kniver. Du får en skrellekniv, allkniv, grønnsakskniv, kokkekniv, brødkniv, filtreringskniv, olivensliptkniv, salatkniv, og en kokkekniv som er olivenslipt. Å kalle settet for allsidig er nærmest en underdrivelse, og med disse i hus er det ingen oppgaver som er for store til å håndtere.

Kaviteten og designet er det heller ingenting å utsette på. Alle knivene er laget av et meget slitesterk materiale av rustfritt stål, som gjør at dem tåler hyppig bruk, i tillegg til at de passer inn alle typer kjøkken – moderne som klassiske.

En annen ting som imponerte oss er den fabelaktige balansen skarphet og komfort. Uansett hvor krevende skjæring måtte være eller hvilken type råvare det er, vil alle knivene gli rett igjennom med den største selvfølge.

Kostbar pakke

Siden settet består av så mange som 10 kniver av ypperste kvalitet, må du regne med at det koster litt ekstra. Denne pakken er svindyr sammenlignet med resten av markedet, og her må du grave relativt dypt i lommeboken skal du ha Global 10.

Vi tror derfor dette knivsettet er bedre egnet for enten personer som arbeider som profesjonell kokk, eller de som kokkelere mye hjemme og som ikke lar seg skremme av pris. Den alminnelige «hobbykokk» kan fint nøye seg med et mindre kostbart sett, enn det Global 10 er. Særlig personer som handler på budsjett burde vurdere andre alternativ enn dette.

Oppsummert

 • Markedets største pakke. Inneholder 10 kniver
 • Alle knivene er av skyhøy kvalitet
 • Knivsettet er meget kostbart

LES MER


4. Miyabi 5000MCD – Premium

Miyabi 5000MCD

 

SJEKK PRISEN →

Denne premiumspakken består av tre topp kniver, av aller ypperste kvalitet. Her får du det desidert beste markedet har å by på, og ingen modeller er i nærheten. Dermed er dette knivsettet perfekt for deg som ønsker å koste på seg noe ekstraordinært.

Kvalitet av ypperste hylle

Alle de tre knivene har en kjerne som er laget av MC66 Micro Carbide pulverstål. Dette gjør bladet ekstremt skarpt og naturligvis, holdbart. I tillegg er dem herdet til en hardhet på cirka 66 HRC, som er et kvalitetsmål som beskriver hardheten i stålet, samt at dem har 132 lag av rusfritt damaskusstål innlagt i et matt og vakkert design.

Dessuten er det ergonomiske håndtaket laget av svart lønnetre, noe som gir et flott utseende i tillegg til lang holdbarhet. Ellers er det ufattelig enkelt å vedlikeholde knivene, og de holder lenge på skarpheten selv ved hyppig bruk. Knivsettet levres i tillegg med livslang garanti på materialer og eventuelle produksjonsfeil.

Alt i alt, er dette kniver av ypperste kvalitet og som garanterer enda enklere kokkelering på kjøkkenet. Settet består forresten av en kokkekniv til kjøtt og fisk, en frukt- og grønnsakskniv, samt en allsidig «altmulig» kniv.

Spektakulært design

Med disse sensasjonelle knivene vil du ikke bare forenkle arbeidsoppgavene på kjøkkenet, men du får også noe som bringer estetikk til ditt kjøkken. Alle de tre knivene har et særegent og inngravert mønster i både skaft og blad, i tillegg til at den kombinasjon av stål og tre gjør dem nærmest fortryllende å se på.

Prisen er relativt høy, men setter du kvalitet og design høyere enn pris, kommer dette sette til å være uvurderlig for deg. For oss er det liten tvil om at disse er de mest «spennende» knivene markedet har å by på, og de er helt klart verdt å betale litt ekstra for.

Oppsummert

 • Knivsett bestående av tre toppkvalitets kniver
 • Aldeles vakkert design
 • Høy pris, til kun tre kniver å være

LES MER


5. Wüsthof Classic Knivsett – Mye for pengene

Wüsthof Classic Knivsett

SJEKK PRISEN →

Knivsettet fra Wüsthof består av seks kvalitetskniver med lang fartstid på markedet. Produksjonen startet allerede i 1814, og de har siden da vært en av de ledende produsenten av kokkekniver på dagens marked. Grunnen til deres sterke posisjon, er fordi de alltid produserer solide og pålitelig kniver som ikke koster så alt for mye. Her får du mye for pengene!

Tilpasset alle typer kokker

Knivsettet Classic er utviklet for å passe til enhver type kokk. Det har ingen betydning om du jobber på en anerkjent restaurant, eller liker å utforske hjemme på eget kjøkken. Med denne pakken får du kniver, tilpasset ethvert behov.

Settet inneholder en kokkekniv, brødkniv, skrellekniv, skjerpestål, trancherkniv og en utbeiningskniv. Dette gjør at alle kjøkkenets særbehov dekkes, og det ingen oppgaver som blir for vanskelige for disse solide knivene.

Selve kvaliteten er også blant det bedre på markedet.  Knivbladene er smidd i ett stykke av spesialtemperert rustfritt stål, som gjør at knivene skal tåle mer. Dette vil også bidra til bedre holdbarhet, i tillegg til at skaftet er utformet for å ligge så komfortabelt som overhode mulig i hånden.

Tysk bestselger

I Tyskland, landet knivene produseres i, er disse blant de mest solgte på markedet. Det har vi god forståelse for, da de er meget allsidige, behagelige og effektive å bruke. Dessuten kommer disse til å holde lenge, og det er ingen fare for at hyppig bruk skal slite på knivene.

Prisen er også meget bra, spesielt med tanke på at du får seks kniver i settet. Dermed får du mye for pengene, og mer enn det du kanskje gjør hos andre modeller. Ønsker du pålitelige kniver av høy kvalitet uten å måtte betale for mye, tror vi Wüsthof Classic er et godt valg for deg.

Oppsummert

 • Sett som består av seks pålitelige og solide kniver
 • Alle knivene er av høy kvalitet, og de tåler mye
 • Du får her mye for pengene

LES MER


6. Mareld Olivtre 3 – Best på budsjett

Mareld Olivtre 3

SJEKK PRISEN →

Jakter du en prisgunstig knivsett er dette beste alternativet for deg. Her får du tre kniver av god kvalitet, og det til markedets beste pris. Praktiske Mareld kombinerer det beste fra to verdener, og skiller seg i tillegg ut på grunn av sitt stilrene og elegante design.

God kvalitet, tross lav pris

Alle de tren knivene til Mareld er laget av et slitesterkt stål, der skaftet er av oliventre. Dette sørger for lang holdbarhet, og det skal mye til før knivene mister sin sylskarpe «edge». Likevel er knivene meget prisgunstige, og blant det aller billigste som finnes på dagens marked.

Knivene i pakken er en kokkekniv som fungerer til det aller meste av matlaging, da lange stålet sørger for kniven glir rett igjennom kjøtt, fisk og grønnsaker. Brødkniven derimot, er som navnet tilsier perfekt til brødvarer og annen bakst. De skarpe taggene gjør at all slags brød skjæres med den største presisjon, og det uten å ødelegge brødet. Til slutt i pakken er det en skrellekniv. Denne er optimal til skrelling av poteter eller renske grønnsaker.

Kombinasjonen av oliventre og det stilrene stålet, gjør i tillegg at knivene er særs flotte å se på. Siden de har et elegant utseende og design, kan de fint stå fremme på kjøkkenbenken mellom bruk.

Konklusjon

Det er lite negativt å påpeke med dette knivsettet. De fungerer til det meste på kjøkkenet, er skarpe og pålitelig, samtidig de tåler mye. Når de attpåtil er så prisvennlige er det klart at dette er å vurdere som et godt kjøp.

Skulle du derimot ønske et større sortiment av kniver, eller mer eksklusive modeller er nok ikke dette settet for deg. Selv om Mareld knivsett skårer høyt på mye, er det først og fremst prisen som gjør at pakken skiller seg ut.

Oppsummert

 • Prisvennlig knivsett
 • Består av tre kniver av god kvalitet
 • Stilrent utseende

LES MER


Hvilket knivsett skal man velge?

Det aller viktigste å gjøre er å vurdere hvilke typer kniver man faktisk har behov for. Kommer bruken til å være beskjeden, er det ikke nødvendig å kjøpe den dyreste pakken som består av en rekke kniver. Følgende faktorer burde du vurdere når du skal velge ett knivsett:

 • Type Kniver: Hvilke kniver har du behov for? Vurder dette og kjøp deretter.
 • Antall kniver: Hvor mange trenger du? Har du behov for kun tre kniver, trenger du ikke kjøpe en pakke på fem eller seks da dette koster deg en del mer. Liker du å utforske litt ekstra på kjøkkenet, kan et bredere sortiment kommer godt med.
 • Kvalitet: Dette er viktig uansett hvilket produktet man skal kjøpe. Bedre kvalitet betyr lengre holdbarhet og mindre vedlikehold, men også høyere pris.
 • Design / utseende: Kniver kan være så mye mer enn et skjæreredskap. Med et flott design og utseende kan det bli en del av ditt kjøkkeninteriør.
 • Pris: Hvor mye er du villig til å betale og hva er ditt budsjett? Dagens knivsett kommer i alle prisklasser, der de rimeligste koster mindre enn tusenlappen, mens de dyreste er helt opptil 10.000 kroner.

Riktig oppbevaring forlenger levetiden

En gylden regel å huske på i forbindelse med oppbevaring av kniver, er at du aldri skal la kniven ligge løst i kjøkkenskuffen. Dersom kniven ligger løst sammen med andre kniver, kan metallet på knivbladet bli skadet. Knivbladet kan da bli sløvere og mindre skarpt enn det som var meningen i utgangspunktet.

Det anbefales at du oppbevarer knivene dine i en knivblokk som du har stående på kjøkkenet. De fleste leverandørene tilbyr flotte knivblokker i lekre design, som passer utmerket inn i et moderne kjøkken. Knivene dine blir da oppbevart hver for seg, slik at ikke knivbladet blir skadet. På denne måten vil knivene dine vare i mange år.

Du kan også oppbevare knivene i sin originale emballasje som ofte er plast eller lignende. Du kan da plassere knivene dine i kjøkkenskuffen for å unngå at de opptar for mye plass. Mange velger også å henge opp en magnetlist over kjøkkenbenken. Her kan du henge dine favorittkniver, slik at de er tilgjengelig når du trenger dem.

Slik vedlikeholdes knivene

De mange knivene som er å få i dagens marked, bør vedlikeholdes som anbefalt av leverandøren. Enkelte kniver kan vaskes med skånsomt vaskemiddel i oppvaskmaskinen, mens andre bør vaskes for hånd. Kniver som har et skaft i tre bør vaskes for hånd, for at ikke fukt skal skade skaftet. Andre kniver er laget av rustfritt stål, og kan som regel overleve en runde i oppvaskmaskinen.

Etter en periode vil du nok oppleve at knivene mister noe av sin skarphet. Eggen blir sløvere, og knivene glir ikke like godt igjennom råvarene som tidligere. Eggen er betegnelsen på knivens tupp, og den har ulik form alt ettersom hvilken funksjon kniven har. For å bevare skarpheten, anbefales en knivsliper eller en steinsliper.

Hva er forskjellen på japanske og vestlige kniver?

Japanske og europeiske kniver skiller seg fra hverandre på grunn av materialet som er brukt under produksjonen av kniven. Japanske kniver består av et hardere materiale enn europeiske kniver. Dersom du går til anskaffelse av en japansk kniv, kan du derfor slipe eggen spissere, enn det du kan på en europeisk kokkekniv.

Europeiske kniver er nemlig mykere i materialets oppbygning. Eggen også er tykkere enn på japanske kniver. Eggen på europeiske kniver er generelt slipt i en vinkel på 20-25 grader. Eggen på japanske kniver er derimot på rundt 10-15 grader. Ettersom japanske kniver er kjent for å være laget av et hardere materiale, bør disse knivene vedlikeholdes noe annerledes.

Det er ikke alle slipemetoder som kan benyttes på japanske kniver, som gjerne er laget av hardere stål enn europeiske kniver. Dette er noe du gjerne bør ha i baktanke, før du gå til anskaffelse av nye kniver. Det kan derfor være lurt å undersøke både pris og kvalitet, før du kjøper deg et nytt og praktisk knivsett.