fbpx

Disse 7 knivopphengene holder knivene på plass (2023)

Kniver er mer enn bare verktøy på kjøkkenet; de er en forlengelse av kokkens hånd, og deres vedlikehold og oppbevaring er like viktig som skarpheten de besitter. Riktig oppbevaring er nøkkelen til å bevare knivens integritet, samtidig som det kan gi kjøkkenet ditt et estetisk løft. Det er her knivoppheng kommer inn i bildet. Disse opphengsløsningene gir ikke bare en sikker plass for dine dyrebare kniver, men også en visuell attraksjon som kombinerer funksjon med stil.

I denne produkttesten vil vi presentere en grundig gjennomgang av knivoppheng fra forskjellige markedssegmenter. Uansett om du ser etter et minimalistisk design, et rustikt treoppheng, eller kanskje en magnetisk løsning for enkel tilgang, har vi satt sammen en liste som vil dekke dine behov.

Med så mange alternativer der ute, kan det være utfordrende å navigere gjennom jungelen av knivoppheng. Vår målsetning er å gi deg et klart bilde av hvilke produkter som tilbyr den beste kombinasjonen av design, holdbarhet og prisverdi.

Så, enten du oppgraderer kjøkkenet ditt, eller bare er på jakt etter den beste måten å vise frem din knivsamling, er denne guiden her for å peke deg i riktig retning. La oss utforske hva markedet har å tilby når det kommer til å oppbevare dine kjæreste kjøkkenverktøy med stil!

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Knivoppheng test : Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Ola Särén Design HEXA
Ola Särén Design HEXA er et toppvalg for knivoppheng takket være sin overlegne, håndlagede kvalitet, moderne designet, kostnadseffektivitet, og brukervennlighet. Dette svenske produktet kombinerer funksjonalitet med estetikk, og gir full fleksibilitet for enhver kjøkkenstil.
SJEKK PRISEN →
Satake Kuro
Satake Kuro magnetisk skjærebrett kombinerer funksjon med stil, beskytter knivene fra skade, og gir fleksibel oppbevaring, enten stående på kjøkkenbenken eller hengende på veggen. Dets tre-design matcher perfekt med Kuro-kolleksjonen og kan oppbevare fem kniver.
SJEKK PRISEN →
Zwilling Magnetliste Twin
Zwilling Magnetliste Twin tilbyr en ideell løsning for knivoppbevaring, kombinerer minimalistisk design med funksjonalitet. Den mørke listen blender naturlig inn i moderne kjøkken med lyse vegger, og kommer i tre fleksible lengder, og gir en kostnadseffektiv oppbevaringsmulighet.
SJEKK PRISEN →
Ola Särén Design CIRKA
Ola Särén Design CIRKA kombinerer klassisk design med tilpasningsevne, og lar brukerne skape et unikt knivoppheng. Med håndlaget svensk kvalitet, ulike tresorter, og enkel montering, tilbyr CIRKA en balanse mellom estetikk og funksjonalitet i ethvert kjøkken.
SJEKK PRISEN →
Dorre Hugo Knivstativ
Dorre Hugo Knivstativ tilbyr enestående verdi i budsjettklassen, kombinerende estetikk og funksjonalitet. Laget av slitesterk bambus, gir dette kompakte knivstativet varme og eleganse til kjøkkenet, samtidig som det er praktisk og holdbart.
SJEKK PRISEN →
Ola Särén Design HEXA, svartpigmentert ask
Ola Särén Design HEXA i svartpigmentert ask tilbyr en unik kombinasjon av moderne design og håndlaget svensk kvalitet. Den skaper en slående kontrast i lyse kjøkken, og dens tilpasningsdyktighet gir huseiere fleksibilitet i utforming.
SJEKK PRISEN →
Ola Särén Design CIRKA, valnøtt
Ola Särén Design CIRKA i valnøtt tilbyr unikt, skreddersydd knivoppheng som kombinerer skandinavisk design med brukerens individuelle stil. Med svenske håndlagde detaljer, unike designmuligheter med fem måneformede oppheng, enkel montering, og vedlikehold, transformerer det kjøkkenet til et personlig kunstverk.
SJEKK PRISEN →

1. Ola Särén Design HEXA – Best i test

Ola Särén Design HEXA knivoppheng

SJEKK PRISEN →

HEXA er ikke bare et knivoppheng; det er et kunstverk. Håndlaget i Sverige med omsorg og presisjon, reflekterer dette produktet den høye standarden av skandinavisk håndverk. Materialvalget av heltre kombinert med Osmos hardvoksolje, som kun inneholder naturlige, vegetabilske oljer godkjent for matlaging, sikrer at produktet ikke bare ser godt ut, men også er trygt for kjøkkenet ditt.

Designmessig er HEXA et skritt foran. Dens unike sekskantede form gir et moderne preg, mens muligheten til å blande ulike treslag og overflatebehandlinger gir deg friheten til å skape et personlig uttrykk. Du kan starte med en grunnleggende konfigurasjon og legge til flere sekskanter etter behov, noe som betyr at HEXA vokser med dine behov og endringer i smak.

Når det kommer til pris, får du definitivt valuta for pengene. Med tanke på den håndlagede kvaliteten, det elegante designet og fleksibiliteten det gir, er HEXA en investering som lønner seg på lang sikt.

Men hva med installasjonen? Her skinner HEXA igjen. Med forhåndsmontert, sterk, dobbeltklebende tape, er det utrolig enkelt å montere knivopphengeren på en rekke overflater, fra fliser til tapet. Den kraftige magneten på innsiden sikrer at knivene dine holdes sikkert på plass, og vedlikeholdet er like enkelt – en rask tørk med en fuktig klut er alt som trengs.

Avslutningsvis, i jakten på det perfekte knivoppheng, er Ola Särén Design HEXA det klare valget for de som ikke vil inngå kompromisser på kvalitet, design, pris eller fleksibilitet. Med HEXA, får du det beste av alle verdener.

Oppsummert

 • Håndlaget svensk kvalitet
 • Fleksibelt, moderne design
 • Kostnadseffektivt og holdbart
 • Enkel montering

LES MER

2. Satake Kuro Magnetisk – Fleksibelt knivoppheng

Satake Kuro Magnetisk

SJEKK PRISEN →

Hvert kjøkken fortjener tilbehør som kombinerer funksjon med stil. Satake Kuro magnetisk skjærebrett leverer akkurat dette, og representerer en kombinasjon av praktisk bruk og estetisk tiltrekningskraft.

Mange av oss er vant til å oppbevare våre kniver i skuffer, uvitende om den potensielle skaden det kan forårsake på knivens egg. Det er her Satake Kuro kommer til redning. Dette skjærebrettet gir en sikker oppbevaring for dine kniver, beskytter dem mot unødvendige skader, og gjør dem lett tilgjengelige når du trenger dem. Det som gjør dette knivbrettet enda mer spesielt, er dets kapasitet til å holde opptil fem kniver, noe som gir rom for en rekke skjæredimensjoner og bruksområder.

Designmessig snakker vi om enkelhet parret med eleganse. Den er laget av tre, noe som gir den et varmt, naturlig preg, samtidig som den fremhever den moderne estetikken. Dette er et produkt som passer sømløst med resten av Kuro-kolleksjonen, som gjør det til et utmerket valg for de som allerede er forelsket i Satake’s Kuro kniver.

Men det er fleksibiliteten til Satake Kuro som virkelig skiller den fra andre knivoppheng på markedet. Denne innovative designen betyr at du kan plassere knivbrettet stående på kjøkkenbenken, hvor det tjener som en stilig og funksjonell skjærebrett. Eller, hvis du foretrekker en renere benkflate, kan den også enkelt henges opp på veggen. Dette gir en fantastisk balanse mellom tilgjengelighet og plassbesparelse.

Oppsummert

 • Kombinerer funksjon og estetikk
 • Beskytter kniver fra skade
 • Fleksibel oppbevaring: benk eller vegg
 • Plass til fem kniver

LES MER

3. Zwilling Magnetliste Twin – Beste magnetlist

Zwilling Magnetliste Twin

SJEKK PRISEN →

Når man ser på markedet for knivoppheng er det klart at ikke alle løsninger er skapt like. Mange kan være klumpete, distraherende eller simpelthen ikke effektive. Men Zwilling Magnetliste Twin skiller seg ut fra resten med sitt minimalistiske design, som gir en subtil, men likevel stilfull tilstedeværelse i kjøkkenmiljøet. Dette er spesielt merkbart i moderne kjøkken med lyse vegger, hvor den mørke designen av Twin magnetliste fungerer som en elegant kontrast, og samtidig blender fint inn som en naturlig del av kjøkkenet.

En av de viktigste fordelene med denne magnetlisten er dens fleksibilitet i størrelse. Med tre ulike lengder å velge mellom, nemlig 30 cm, 45 cm og 50 cm, kan du enkelt finne den perfekte størrelsen for ditt kjøkken, uavhengig av hvor mange kniver du trenger å oppbevare.

Men hva er poenget med et flott design hvis det ikke leverer på funksjonalitet? Heldigvis skuffer Zwilling Magnetliste Twin ikke. Den sterke magneten sikrer at knivene dine blir sittende fast, samtidig som de er lett tilgjengelige når du trenger dem. I tillegg er dette en svært kostnadseffektiv måte å oppbevare knivene på, noe som betyr at du kan få en førsteklasses løsning uten å tømme lommeboken.

Oppsummert

 • Minimalistisk og stilfull design
 • Perfekt for moderne kjøkken
 • Tre lengder
 • Kostnadseffektiv knivoppbevaring

LES MER

4. Ola Särén Design CIRKA – Klassisk design

Ola Särén Design CIRKA knivoppheng

SJEKK PRISEN →

Ola Särén Design CIRKA bringer med seg en forfriskende kombinasjon av tidløs eleganse og muligheten for personlig tilpasning. Hvis du verdsetter klassisk design og ønsker et knivoppheng som gir rom for din egen kreative vri, er dette valget for deg.

CIRKA-sirklene fra Ola Särén Design inviterer deg til å lage din egen knivhenger. Glem de fabrikkproduserte opphengene med begrenset designfrihet. Med CIRKA kan du skape et kunstverk som gjenspeiler din unike smak. Hvorvidt du ønsker sirkler i samme tresort eller en blanding av ulike tresorter og overflatebehandlinger, er helt opp til deg. Målet er en individuell stil som resonnerer med deg og ditt kjøkken.

Dette produktet er ikke bare fint å se på.. Praktisk funksjonalitet er også en stor del av pakken. Hver CIRKA-sirkel er resultatet av førsteklasses svensk håndverk. Med trevalg som heltre og valkromat og en overflatebehandling av Osmos hardvoksolje, garanterer dette opphengssystemet kvalitet som varer. Og for dem som er bekymret for mattrygghet, inneholder denne oljen kun naturlige, vegetabilske oljer godkjent for matlaging.

Den kraftige kvalitetsmagneten i hver sirkel sikrer at dine kniver ikke bare henger trygt, men også er lett tilgjengelige. Hvert sett inkluderer en rund og to halvmåneformede CIRKA, som gir enda mer fleksibilitet i designet. Og bekymre deg ikke for monteringen – den forhåndsmonterte, sterke, dobbeltsidige teipen sikrer enkel installasjon på de fleste overflater.

Oppsummert

 • Klassisk design møter kreativitet
 • Håndlaget svensk kvalitet
 • Tilpasningsdyktige tresortvalg
 • Enkel montering og bruk

LES MER

5. Dorre Hugo Knivstativ – Beste budsjettvalg

Dorre Hugo Knivstativ bambustre magnet

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til verdi for pengene, er dette knivstativet i en klasse for seg selv.

Ved første øyekast vil det være tydelig at Dorre Hugo Knivstativ er designet med øye for detaljer. Med sin naturlige trefarge, gir det en følelse av varme og eleganse til ethvert kjøkken. Dets estetikk er ikke bare tiltalende, men også funksjonell. Med en bredde på 22,5 cm og en høyde på 20 cm, har det en kompakt størrelse som er ideell for de fleste kjøkkenbenker.

Mens mange produkter i budsjettklassen ofte er laget av billigere materialer som ikke varer lenge, er Dorre Hugo annerledes. Laget av bambus, dette knivstativet lover slitestyrke og lang levetid. Bambus er kjent for sin robusthet og dens miljøvennlige kvaliteter. Det er ikke bare et hardt materiale, men det er også motstandsdyktig mot skader fra fuktighet, noe som gjør det til et ideelt materiale for kjøkkenbruk. Designet er ikke bare ekstremt elegant, men også svært funksjonelt, med rom for flere kniver av ulike størrelser.

Sammenfattende, hvis du er ute etter en løsning for knivoppbevaring som gir deg mest mulig verdi for pengene, ser det ut til at Dorre Hugo Knivstativ er veien å gå. Det kombinerer kvalitetsmaterialer, et gjennomtenkt design, og en pris som er vanskelig å slå. Det er virkelig en vinner i budsjettklassen.

Oppsummert

 • Budsjettklasse med topp kvalitet
 • Eleganse møter funksjonalitet
 • Slitesterk bambuskonstruksjon
 • Godt valg for variert knivoppbevaring

LES MER

6. Ola Särén Design HEXA, svartpigmentert ask – Moderne design

Ola Särén Design HEXA knivoppheng

SJEKK PRISEN →

Noen ganger handler det om å skape kontraster, og Ola Särén Design HEXA i svartpigmentert ask er selve definisjonen på det. For de som søker et moderne og samtidig elegant tillegg til kjøkkenet, gir dette knivopphenget en blendende kontrast til lyse, hvite vegger.

Å forstå appellen til Ola Särén Design HEXA starter med kvaliteten. Den håndlagde produksjonen i Sverige sikrer at du får et produkt av topp kvalitet. Det er ikke bare et knivoppheng, men en refleksjon av dedikasjon til godt håndverk. HEXA skilter med vakre treslag med ulike overflatebehandlinger, som gir en uovertruffen finish som kan kjennes ved berøring.

Når man tar en nærmere titt på HEXA i svartpigmentert ask, er det klart at dette er for den moderne huseier. Fargen, som i utgangspunktet kan virke dristig, blir raskt en nøytral bakgrunn for dine kniver og skaper en visuell tiltrekning mot knivene du henger opp. Det er en sofistikert balanse mellom det dramatiske og det underspilte.

Fleksibiliteten HEXA tilbyr, kan heller ikke overses. Med muligheten til å utvide og tilpasse opphenget etter din smak, sørger det for at det aldri føles statisk eller begrensende. Enten du ønsker å beholde den homogene svarte asken eller blande med andre treslag, kan HEXA tilpasse seg etter ditt hjertes ønsker.

Montering er en lek, takket være den forhåndsmonterte, sterke, dobbeltsidige tapen. HEXA kan festes på en rekke overflater, og den naturlige, vegetabilske oljebehandlingen sikrer at den også er sikker rundt mat.

Så, for de som ønsker et kunstverk av et knivoppheng som også utfører sin funksjon med bravur, er Ola Särén Design HEXA i svartpigmentert ask et opplagt valg. Det gir ditt lyse kjøkken den kontrasten det fortjener og fungerer som en stille påminnelse om skjønnhet i hverdagen.

Oppsummert

 • Håndlaget svensk kvalitet
 • Moderne, kontrastfylt design
 • Tilpasningsdyktig og fleksibel montering
 • Ideell for lyse kjøkken

LES MER

7. Ola Särén Design CIRKA, valnøtt – Fleksibelt design

Ola Särén Design CIRKA knivoppheng

SJEKK PRISEN →

På jakt etter et unikt, skreddersydd knivoppheng? Da er Ola Särén Design CIRKA i valnøtt et opplagt valg for deg. Med denne kreasjonen kan du forvandle ditt kjøkken til en refleksjon av din egen stil, samtidig som du drar nytte av skandinavisk design og håndverk.

For det første er selve kvaliteten på produktet uovertruffen. Med sin svenske produksjon og fokus på håndlagde detaljer, er dette ikke bare et enkelt knivoppheng. Det er et kunstverk i seg selv. Treslaget valnøtt gir en varm og rik tone, som enkelt kan blande seg med andre treslag og overflatebehandlinger for å skape et unikt oppheng.

Det som skiller CIRKA fra andre knivoppheng er dens unike designmuligheter. Med fem måneformede oppheng kan du skape din egen kombinasjon og design. Uavhengig av om du ønsker et rent og enkelt design med valnøtt alene, eller ønsker å kombinere det med andre treslag, gir CIRKA deg full kontroll over utfallet.

Monteringsprosessen er også en drøm. Med den forhåndsmonterte, dobbeltsidige teipen er det en lek å sette opp CIRKA på nesten enhver overflate i ditt kjøkken. Og når det kommer til vedlikehold, er prosessen like enkel. En rask tørk med en fuktig klut er alt som trengs for å holde knivopphengeren ser ut som ny.

Oppsummert

 • Skandinavisk, håndlaget design
 • Unike designmuligheter med måneformede oppheng
 • Enkel montering og vedlikehold
 • Personaliser kjøkkenet med stil

LES MER


Hvorfor investere i knivoppheng?

Å investere i et knivoppheng kan ved første øyekast virke som en overflødig luksus, men ved nærmere ettertanke er det tydelig hvorfor det er en smart avgjørelse for ethvert kjøkken. Her er grunnene til hvorfor man bør vurdere et slik investering:

Sikkerhet: Når kniver ligger løst i en skuff, øker risikoen for utilsiktede kutt når man skal hente dem. Et knivoppheng sørger for at knivbladene er skjult og beskyttet, noe som minsker faren for skader.

Bevarer knivens skarphet: Knivbladene kan lett bli sløve eller skadet hvis de slår mot andre kjøkkenredskaper. Et knivoppheng beskytter knivens kant, noe som forlenger dens levetid og holder den skarp lenger.

Hygienisk: I motsetning til tradisjonelle knivblokker hvor smuss og bakterier kan samle seg, gir et knivoppheng bedre luftstrøm. Dette hindrer oppbygging av fuktighet og forebygger bakterievekst.

Plassbesparende: Spesielt i mindre kjøkken kan benkplass være en mangelvare. Med knivoppheng kan knivene henges vertikalt på veggen, frigjørende verdifull benkplass.

Estetikk: Et vakkert knivoppheng kan være et stilfullt tillegg til kjøkkenet, som både er funksjonelt og visuelt tiltalende. Det gir kjøkkenet et profesjonelt utseende og setter fokus på kvalitetsredskaper.

Rask tilgang: I travle matlagingsøyeblikk er det viktig å ha rask tilgang til de nødvendige redskapene. Med kniver strategisk plassert på et oppheng, blir de lett tilgjengelige.

I denne lenken kan du lese om “Knivsett test”