fbpx

Knivblokk test: disse 6 gir mest for pengene i 2023

Kokkens viktigste redskap, altså kniven, er ikke noe du burde slenge i en skuff dersom du vil bevare dens skarphet. Her gjør en knivblokk enestående nytte, og er dermed så mye mer enn bare noe jåleri.

Å finne ut hvilken knivblokk du bør velge kan imidlertid oppleves som en krevende oppgave, ettersom dagens marked florerer av knivblokker i ulike varianter. Både pris, størrelse og design er spesielt viktige faktorer å vurdere når du skal velge din modell.

Formålet med denne testen er å gjøre det enklere for deg å sammenligne det store sortimentet av knivblokker. Etter våre vurderinger fortjente Fiskars Edge Knivsett tittelen som testvinner, mens du får mest for pengene med Eva Solo. Er du på utkikk etter det beste designet, ville vi imidlertid gått for Continenta Akasie. Vurderingen er basert på spesifikasjoner og omtaler.

Les videre, og du er nærmest garantert å finne en favoritt!

Knivblokk test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Fiskars Edge Knivsett
Denne kvalitetsmodellen er perfekt for deg som skal ha kniver og blokk fra aller øverste hylle. Dette er imidlertid en kostbar fornøyelse og derfor best egnet for deg som ikke lar seg skremme av pris.
SJEKK PRISEN →
Wûsthof Classic Ikon Knivblokk
Denne kvalitetsmodellen er perfekt for deg som skal ha kniver og blokk fra aller øverste hylle. Dette er imidlertid en kostbar fornøyelse og derfor best egnet for deg som ikke lar seg skremme av pris.
SJEKK PRISEN →
Dorre Universal
Leter du etter en billig, men samtidig praktisk knivblokk, er dette det beste alternativet. Ingen er i nærheten av denne på pris.
SJEKK PRISEN →
Continenta Akasie
Denne fortryllende knivblokken har markedets vakreste design. Dersom utseende er det viktigste kriteriet for deg, er dette helt klart modellen å gå for.
SJEKK PRISEN →
Victorinox Swiss Modern
Denne populære knivblokken har vært en bestselger i Sveits i en årrekke. Dette er takket være dens skyhøye kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Eva Solo
Du får mest for pengene med denne varianten. Eva Solo rommer så mange som åtte kniver og er dermed testens mest kapasitetsrike knivblokk. I tillegg har den et meget estetisk design. 
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Fiskars Edge Knivsett—Testvinner

SJEKK PRISEN →

Testvinneren er ikke bare en alminnelig knivblokk, men utstyrt med fem enestående kniver tilpasset enhver oppgave. Her får du altså den beste totalpakken, og det til en aldeles overkommelig pris. For oss var det aldri noen tvil om at Fiskars Edge skulle gå seirende ut som best i test.

Komplett pakke

Denne modellen svømmer over av unike fordeler og det er få som er i nærheten av den. Her får du en meget stilig og praktisk knivblokk, utstyrt med fem sylskarpe kniver som er lette å rengjøre. Blokken inneholder en skrellekniv, tomatkniv, santokukniv, brødkniv og en stor kokkekniv. Hver kniv har ulike tagger og forskjellige størrelser, og er derfor tilpasset ulike oppgaver. Forklart på en annen måte får du en svært allsidig pakke med denne knivblokken.

Vi ble også imponert over hvor praktisk selve knivblokken er. Den kan enten monteres på veggen eller brukes som et stativ på kjøkkenbenken. Uansett hva du velger, gjør dens smarte utforming at den tar minimalt med plass, samtidig som den kan oppbevare så mange som fem kniver.

I tillegg er dens design utrolig stilfullt og elegant. Denne tror vi passer like godt inn på alle moderne kjøkken. Alle knivene er forresten av japansk rustfritt stål, noe som gir en enorm slitestyrke og gjør at knivene til og med kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Gunstig pris

Den siste faktoren som gjorde oss begeistret – og kanskje det som er den avgjørende faktoren for at denne ble testvinner – er at den kommer til en aldeles gunstig pris. Å få en slik pakke til denne prisen er nesten litt sjokkerende, og dermed et tilbud du ikke burde gå glipp av!

Trenger du et nytt knivsett som er medfulgt en knivblokk til en bra pris, er dette utvilsomt det beste alternativet.

Oppsummert

 • Knivblokk utstyrt med fem enestående kniver
 • Praktisk og anvendelig pakke
 • Stilig knivblokk som kan brukes som både stativ og veggoppheng
 • Meget gunstig pris

LES MER


2. Wûsthof Classic Ikon Knivblokk—Premium

SJEKK PRISEN →

Denne premiumspakken er perfekt for deg som skal ha en knivblokk fra aller øverste hylle. Lenge var det jevn kamp mellom denne og testvinneren, men den måtte til slutt se seg slått på grunn av sin noe høyere prislapp. Blir du ikke skremt av en høyere pris, er dette så absolutt knivblokken du burde gå for.

Profesjonell pakke

Wüsthof er ikke bare en knivblokk av skyhøy kvalitet, men også svært praktisk ved at den er utstyrt med seks hendige kjøkkenkniver i alle størrelser og fasonger. Du får en skrellekniv på 6 cm, pølsekniv på 14 cm, brødkniv på 20 cm, santokukniv på 17 cm og en kokkekniv på 20 cm. Alle disse er både skarpe og av meget god kvalitet, ettersom de er utviklet av det verdensledende Wüsthof som har over 200 år med erfaring.

Den gode kvaliteten kommer av deres unike måte å smi knivene på, og de er også spesialtemperert i rustfritt stål, noe som bidrar til den lange levetiden. Her kan knivene og blokken brukes hyppig, helt uten å pådra seg slitasje.

Dessuten har alle knivene en praktisk utforming på skaftet som gjør at knivene er vanvittig gode å bruke. Selv med våte hender vil knivene sitte som støpt i hånden, og det har ingen betydning om du er høyre- eller venstrehendt.

Stilig knivblokk

Selve designet og utseendet på både knivene og knivblokken er av det bedre slaget, og de er usedvanlig flotte å se på. Denne vil gli rett inn på alle kjøkken, moderne som klassisk, og er alt i alt en knivblokk helt utenom det vanlige.

Det eneste som trekker den ned, er dens noe høye pris. Denne er imidlertid absolutt verdt pengene, med mindre du handler på et stramt budsjett. Vi tror enhver som har råd til å koste på seg noe ekstra vil få god nytte av denne knivblokkpakken.

Oppsummert

 • Anerkjent produsent med mer enn 200 års erfaring på markedet
 • Inneholder både knivblokk og seks forskjellige kniver
 • Både kniver og knivblokk er av ypperste kvalitet
 • Noe dyr toppmodell

LES MER


3. Dorre Universal—Best på budsjett

SJEKK PRISEN →

Skal du ha en enkel, men samtidig praktisk knivblokk, er dette helt klart en modell å vurdere. Her får du en lite avansert blokk med god plass til flere kniver i alle størrelser og fasonger. Det aller beste er imidlertid dens upåklagelige pris. Her får du markedets desidert beste pris.

Praktisk knivblokk

Den største fordelen med Dorre Universal, sammen med dens utmerkede pris, er at den er en anvendelig og praktisk knivblokk. Her får du plass til alle typer kniver, og den er ikke spesialtilpasset spesifikke kniver av et spesielt merke. Uansett om du har brødkniver, kjøttkniver eller skrellekniver kan alt dyttes ned, og du vil ha god plass til flere kniver om gangen.

Denne er et altså optimal dersom du har en rekke kniver fra før, men trenger en smart plass å oppbevare dem på. Designet på blokken er også nokså flott, og vi tror denne vil fungere fint som dekorasjon på ethvert kjøkken.

En annen ting vi bet oss merke i er hvor umåtelig populær Dorre Universal er. Denne har lenge vært en bestselger hos en rekke leverandører, og kundeomtalene viser bare fornøyde kunder. Dette har vi stor forståelse for, særlig når den kommer til en så lav pris som den gjør.

Plassvennlig

Kort fortalt får du ekstremt mange fordeler med denne enkle knivblokken. Den har som nevnt markedets beste pris, passer kniver i alle størrelser og får plass til et godt antall kniver, i tillegg til at den opptar liten plass på kjøkkenbenken.

Har du behov for en pålitelig knivblokk er dette helt klart en modell vi anbefaler, uansett hvilke kniver du har. Det eneste å være oppmerksom på er at den kommer uten kniver, og er derfor å styre unna dersom du ønsker et pakketilbud med både kniver og blokk.

Oppsummert

 • Enkel knivblokk til markedets beste pris
 • Praktisk og anvendelig
 • Plassvennlig
 • Medfølger ikke kniver

LES MER


4. Continenta Akasie—Beste design

SJEKK PRISEN →

Continenta Akasie er en fortryllende vakker knivblokk laget av treslaget Akasie. Dette gir den et mørkt treaktig utseende som oser eleganse og høy kvalitet. Denne er det ultimate valget for et klassisk hjem, men også for deg som ønsker magiske nyanser på ditt moderne kjøkken.

Massiv knivblokk

Knivblokken er svært massiv og dermed ganske stor i størrelsen. Dette gir den flere fordeler, men også noen ulemper. Først og fremst har den rikelig med plass til dine kniver, ettersom den har rom til fem kniver, en skjerpestav og en saks. I tillegg gjør den store størrelsen at den kan oppbevares på en måte som gjør at knivene henger løst, uten å skrape borti hverandre. Dette vil igjen føre til at skarpheten på knivene holder seg lengre.

Ulempen med den store størrelsen er at den opptar mye plass på kjøkkenbenken. Dens noe mørke og kraftig utseende vil nok også gjøre at den virker større enn den egentlig er, og vi tror derfor Contineta er bedre egnet på større kjøkken enn små. Etter vår mening vil denne bli i overkant massiv på et kjøkken med mindre plass.

Sett bort ifra dette er blokken særdeles elegant og dermed et godt valg om du vil ha et utseende som henriver ditt kjøkkeninteriør.

Allsidig

I tillegg til det flotte utseende er blokken også særs allsidig ved at den kan romme alle typer kniver, og det i alle størrelser. Det eneste er at knivene ikke kan være lengre enn 25 centimeter – bortsett fra dette får alle typer kniver plass.

Det at den har et eget rom til sakser er også en fordel, samt at den har en overkommelig pris uansett hva ditt budsjett er. Spesielt du som liker kjøkkeninteriør av massivt tre vil få god nytte av denne knivblokken.

Oppsummert

 • Pent ytre av tre
 • Massiv knivblokk
 • Har rom til fem ulike kniver i alle slags størrelser
 • Medfølger ikke kniver

LES MER


5. Victorinox Swiss Modern—Best kvalitet

SJEKK PRISEN →

Denne moderne knivblokken er ikke bare elegant, men har også markedets beste kvalitet. Den er utviklet av Sveits fremste kniventusiaster, som vet hva som skal til for å tilfredsstille behovene når det gjelder å oppbevare kniver. Med sine seks oppbevaringsrom av metall og robuste metallfot er dette modellen med best kvalitet.

Bestselger i Sveits

I Sveits har knivkolleksjonen fra Victorinox vært en bestselger i en årrekke. Dette er mye takket være dens unike kombinasjon av høy presisjon og elegant design. Som med alle produktene til Victorinox, er denne utviklet med den største omtanke, slik at du som forbruker får en knivblokk i slitesterkt rustfritt stål som garanterer lang holdbarhet.

Denne kan med andre ord fint gå i arv eller være et samleobjekt du ønsker å ta vare på. Designet er også uvurderlig, og dens metalliske utseende gjør at den passer godt inn på alle kjøkken – både moderne og klassiske.

Videre er den praktisk utformet, og rommer så mange som seks kniver i alle størrelser og fasonger, og det uten å oppta for mye plass på kjøkkenbenken.

Vår dom

Det er uten tvil mye bra ved Victorinox, og den vil helt klart gjøre en god jobb med å være en praktisk oppbevaringsplass for din kniver. Sett bort i fra dette, er det lite ekstraordinært ved denne, utenom at den er utviklet med gode materialer av rustfritt stål som tåler mye.

Prisen er også noe høy sammenlignet med andre på markedet. Vi tror derfor denne er best egnet for deg som er mest opptatt av at knivblokken skal være av rustfritt stål.

Oppsummert

 • Bestselger i Sveits
 • Laget av gode materialer av rustfritt stål
 • Moderne utseende
 • Nokså høy prislapp til å være en ganske ordinær knivblokk

LES MER


6. Eva Solo—Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Dette er en rustisk og aldeles vakker knivblokk fra den populære Nordic Kitchen-serien. Denne er utviklet for det nordiske markedet og har et design som en trestubbe der sporene for knivbladene går hele veien gjennom knivholderen. I tillegg er den superenkel å rengjøre og kommer til en ufattelig bra pris. Mest for pengene får du derfor med denne modellen.

Kommer i to farger

Det rå designet på knivstubben og dens mange knivbeholdere gjør denne uvurderlig på ethvert kjøkken. Denne rommer så mange som åtte kniver og er dermed den knivblokken med best kapasitet i vår test.

Har du mange kniver som trenger oppbevaringsplass, er denne helt klart et godt valg. Dessuten kommer den i to ulike farger, slik at du kan velge den som passer ditt kjøkken best. Flere valgmuligheter er aldri dumt å ha, og den imponerer også med sin meget smarte utforming. Selv om den har størst kapasitet vil du nesten ikke merke at denne står plassert på kjøkkenbenken.

Videre er den utviklet for å holde lenge, og vil derfor være en knivblokk du vil få god nytte av i mange år fremover.

Konklusjon

Fordelene med denne kommer på løpende bånd, og takket være dens gode prislapp får du ekstremt mye for pengene. Faktisk er det litt overraskende at en slik modell ikke er i et høyere prissjikte. Dette er en stor fordel, og vi mener denne er best om du ønsker god valuta for pengene.

Oppsummert

 • God kapasitet, med plass til åtte kniver
 • Kommer i to forskjellige farger
 • Plassvennlig
 • God pris

LES MER


Hva er en knivblokk

Kort fortalt er en knivblokk en oppbevaringsplass til knivene dine, og er faktisk med på å beholde skarpheten til bladene. Oppbevares ikke knivene på en ordentlig måte, vil bladene bli sløve og det kan oppstå skader.

En knivblokk gir dermed ikke bare den perfekte oppbevaringsplass, men også den ultimate beskyttelse for knivene dine. Materialene til en knivblokk varierer, men som regel er de laget av tre, plast eller rustfritt stål. Det finnes også magnetiske knivblokker der du bare fester knivene direkte på veggen.

De mest kjente blokkene og de mest tradisjonelle er de rektangulære blokkene av tre, men det har kommet nye varianter på markedet som utfordrer dagens treblokker.

Typiske egenskaper ved en knviblokk

Knivblokker varierer ekstremt og de kommer i forskjellige størrelser og design, og har ulik kapasitet. Noen festes på en vegg, mens andre står som et stativ på kjøkkenbenken. Vi har til og med lært gjennom denne testen at knivblokker varierer kraftig i pris. Selv kvaliteten kan variere fra modell til modell. Hvilken du bør velge kommer derfor an på flere faktorer.

Hvilken knivblokk bør man velge?

Det er flere ting å ta hensyn til når du skal velge deg en knivblokk, men særlig følgende mener vi burde avgjøre ditt valg:

 • Kapasitet: Hvor mange kniver er det plass til? Dersom du har mange kniver som trenger oppbevaringsplass burde du helt klart gå for en modell med mange beholdere.
 • Pakke eller kun knivblokk? Har du også behov for nye kniver kan det være veldig gunstig med et pakketilbud som inkluderer både kniver og knivblokk.
 • Utforming: Det er også meget viktig å vurdere hvilke typer kniver du skal oppbevare og sørge for at de får plass i din knivblokk. Det er for eksempel ingen garantier for at japanske kniver får plass i en tradisjonell knivblokk.
 • Størrelse: Hvor plassvennlig ønsker du at knivblokken skal være? Har du et mindre kjøkken burde du helt klart ikke gå for en ruvende knivblokk.
 • Kvalitet: Kvalitet er alltid viktig, og sier noe om levetiden. Vær oppmerksom på at bedre kvalitet medfører en høyere pris.
 • Design: Hvordan ønsker du at knivblokken skal se ut? Velg en variant som passer inn på ditt kjøkken. Det er da større sjanse for at du blir fornøyd med ditt kjøp.
 • Pris: Til slutt må du vurdere hvor mye du er villig til å betale. Knivblokker kommer i alle forskjellige prisklasser.

Disse knivene burde få plass i en knivblokk

En knivblokk skal være en oppbevaringsplass, og derfor er det viktig å forsikre seg om at knivene faktisk passer. Disse knivene mener vi er et minimumskrav for en knivblokk:

 • Kjøttkniv: Bladet på en kjøttkniv er som regel på rundt 21 cm og har en bladhøyde på omtrent 2,5 cm. Disse knivene er skikkelig allroundere og derfor et must på alle kjøkken.
 • Kokkekniv: Disse variantene kommer i alle størrelser – som oftest i 15, 20 og 30 cm. En kokkekniv er også meget fleksibel og håndterer de fleste kutteoppgaver.
 • Brødkniv: Brødknivene er tagget i bladet og har en lengde på rundt 21 til 26 cm. Disse er best egnet til skjæring av alle typer brød.
 • Frukt-og grønnsakskniv: Disse knivene er noe mindre og vil dermed få plass i alle typer knivblokker.